DP do 16 let - izpad drugega in tretjega nosilca pri fantih

Ljubljana

Na državnem prvenstvu do 16 let v Rogaški Slatini so danes odigrali četrtfinalna srečanja. Pri dekletih ponovno ni bilo presenečenj, saj so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Šipek, Palčič, Vovk in Oparenovič, pri fantih pa je izpadel drugi nosilec Sebastijan GORŠIČ (Sl-Lj), ki ga je izločil Aleš GERMIČ (ŽtkMb) 63 61. Poleg drugega pa je tekmovanje končal tudi osmi nosilec Nace OGOREVC ( Benč), njega je izločil klubski kolega Tomaž Dorian JANEŽIČ z enakim izidom, torej 63 61. Brez težav se je v polfinale uvrstil prvi nosilec Matic ŠPEC, v treh nizih pa tudi Aljaž CAJZEK (Rogaš), ki je izločil tretjega nosilca Roka SITARJA (ŽtkMb). V soboto so torej na sporedu polfinalni obračuni, pari pa so Natalija ŠIPEK - Sara PALČIČ in VOVK Lara - Ana OPARENOVIČ pri dekletih ter Matic ŠPEC - Tomaž Dorian JANEŽIČ in Aljaž CAJZEK - Aleš GERMIČ pri fantih.