Novice iz tujine

dot
Diana Nakic zda 22.11.2010 |

Slovenska teniška ekipa na svetovnem prvenstvu gluhih

Ljubljana, 20.6.2011

Slovenska reprezentanca gluhih je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih tenisačev v Izmiru, uspešno zaključila svoje nastope.

Za končno deveto mesto na svetu, se je pomerila z ekipo Turčije in prepričljivo zmagala. Saša Lukič  je premagal Fatiha CICEK-a, 6:0, 6:1, Marino Kegl pa Ismail-a YILMAZ-a, 6:0,6:0. Marino in Saša sta bila uspešna še v igri parov . Cicek-a in Unver-a sta premagala,  6:0, 6:0.

Končni rezultat SLOVENIJA : TURČIJA  3:0.

Slovenska reprezentanca gluhih tenisačev je na svoji prvi udeležbi  na velikih tekmovanjih dosegla velik uspeh. Posebno lepa izkušnja je to za 16-letnega Marina Kegla, ki je odlično opravil svojo nalogo. Od sedmih nastopov je kar šestkrat zmagal. Klonil je le proti najboljšemu na svetu.

Zahvala gre tudi drugemu članu naše reprezentance, Saši Lukiču, ki se je trudil po svojih najboljših močeh.

Naslednje leto je Evropsko prvenstvo v nemškem Koblenzu, kjer se lahko nadejamo dobrega rezultata.

------------------------------------------------------------------------------

Slovenska reprezentanca gluhih je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih tenisačev v Izmiru, uspešno začela razigravanje za uvrstitev od devetega do dvanajstega mesta. Pomerila se je z ekipo Grčije in prepričljivo zmagala. Saša Lukič  je premagal  Panagiotis-a TZIAKAS-a, 6:0, 6:0, Marino Kegl pa Stylianos-a OKTAPOTIS-a  6:0,6:1. Marino in Saša sta bila boljša tudi v dvojicah. Grški par Oktapotis/Tziakas  sta premagala  6:2 in 6:0.

Končni rezultat SLOVENIJA : GRČIJA  3:0.
Jutri čaka slovensko reprezentanco še ena tekma. Za končno deveto mesto se bomo pomerili z zmagovalcem tekme Turčija : Rusija.

Slovenska reprezentanca gluhih se je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih tenisačev v Izmiru, v petem krogu  predtekmovanja  pomerila z ekipo Rusije. Oba naša fanta sta pokazala odlično igro.Saša Lukič  je premagal  Dmitrya MOLODOV-a, 6:3, 6:0, Marino Kegl pa prvega ruskega igralca Alexandra KHOLODCHENKA, 6:0,6:0. Zmago naše reprezentance sta Marino in Saša potrdila tudi v dvojicah. Rusko dvojico Molodov/Kholodchenko sta premagala  6:2 in 6:0.

Končni rezultat SLOVENIJA : RUSIJA  3:0.

Jutri se začne razigravanje, kjer se bo v boju za končno deveto mesto naša izbrana vrsta najverjetneje najprej pomerila z Grčijo.

Slovenska reprezentanca gluhih se je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih tenisačev v Izmiru, v četrtem krogu  predtekmovanja  pomerila z ekipo Avstralije.Od Saša Lukiča je bil boljši Jamie  ZAFIR 6:0, 6:1. Marino Kegl pa je premagal najboljšega Avstralca, Johna LUI-ja, v treh nizih 4:6, 6:3 in 6:1. Zmagovalca je odločala igra dvojic, kjer sta bila Avstralca Jamie ZAFIR in Stefhen SWANN bojša od Marina Kegla in Saše Lukiča, 6:1 in 6:3.

Končni rezultat SLOVENIJA : AVSTRALIJA  1:2.

Slovenska reprezentanca gluhih se je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih v Izmiru, tretji dan predtekmovanja pomerila s kandidatko za najvišja mesta tega prvenstva, ekipo Francije. Saša Lukiča je premagal Vincent NOVELLI, 6:0, 6:1. Marino Kegl pa je briljantno opravil nalogo. Premagal je Maxima SANCHEZ-a, gladko, 6:2 in 6:2. Zopet je zmagovalca odločala igra dvojic. Naša dvojica Saša Lukič/Marino Kegl, je kljub borbi izgubila proti dvojici Mikael LAURENT/ Vincent NOVELL z rezultatom 2:6,0:6. V Turčiji je zelo vroče. Temperatura sega do 37 0C.

Končni rezultat SLOVENIJA : FRANCIJA 1:2.

Slovenska reprezentanca gluhih je na Svetovnem ekipnem prvenstvu gluhih v Izmiru izgubila proti Kitajski. Drugopostavljeni igralec Saša Lukič je po več kot dveh urah boja, izgubil proti Liu Liningu v treh nizih 3:6,6:4,1:6. Marino Kegl je šele po treh urah, prav tako v treh nizih, zlomil odpor njihovega najboljšega igralca Yang Zengbaoa, 6:4,4:6,6:3. V igri dvojic je naša dvojica Saša Lukič/Marino Kegl, izgubila proti dvojici Liu Lining/ Yang Zengbao z rezultatom 2:6,4:6.

Končni rezultat SLOVENIJA : KITAJSKA 1:2.

Slovenska reprezentanca gluhih tenisačev je odigrala svojo prvo tekmo na velikih tekmovanjih. Na Svetovnem prvenstvu gluhih v Izmiru se je pomerila z favorizirano ekipo Avstrije in izgubila z rezultatom 3:0. Marino Kegl se je pomeril z trenutno najboljšim gluhim teniškim igralcem na svetu, Mariom Karglom in po ogorčenem boju izgubil z 4:6 in 4:6. Saša Lukiča pa je premagal  Daniel Erlbacher 0:6, 1:6. V igri dvojic  je slovenski par Kegl- Lukič izgubil proti dvojici Stalzer-Gravogl z rezultatom 3:6 in 2:6.

Končni izid SLOVENIJA : AVSTRIJA  0:3.

Tekst in Foto D. Kegl

Diana Nakič osvojila laskav naslov v Ameriški univerzitetni teniški ligi

Ljubljana, 22.11.2010

Kaj je o naši odlični teniški igralki in odlični študentki Diani Nakič zapisal njen novi trener na Univerzi Baylor lahko preberete v datoteki na desni.