prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Avgust 2016

Arhiv novic - avgust 2016

V drugi krog ITF turnirja v Trstu tudi Eva Zagorac in Saša Klaneček

bm, 31.08.2016

Po Manci PISLAK in Poloni REBERŠAK sta se na ženskem ITF turnirju v Trstu (10.000 $) v drugi krog uvrstili tudi Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK.

Eva je v slovenskem obračunu s 6-0 6-4 premagala Tino Kristino GODEC, Saša je bila s 4-6 6-4 6-1 boljša od 20-letne HrvaticeEne KAJEVIĆ.

Žreb je nanesel, da bosta v drugem krogu med sabo obračunali klubski kolegici iz mariborskega ŽTK, Klaneček in Zagorac. TUKAJ.

V Pančevu prekinjena zmagovita serija Veronike Erjavec

bm, 31.08.2016

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu je 17-letna Rusinja Daria NAZARKINA prekinila zmagoviti niz danajstih zaporednih zmag Veronike ERJAVEC.

Rusinja, ki na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 114 mesto, v Pančevu pa je postavljena na mesto 5. nosilke, je leto dni mlajšo Erjavčevo premagala z rezultatom 6-3 6-2.

S tem pa slovenskih nastopov še ni konec. V konkurenci dvojic sta moči zudružili Erjavčeva in Nika ZUPANČIČ, ki sta se že uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Na OP ZDA Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v tretji krog konkurence ženskih dvojic

bm, 31.08.2016

Na OP ZDA v New Yorku smo v konkurenci posameznikov ostali brez predstavnikov, v konkurenci dvojic pa slovenske barve branita Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ. Nastopili sta kot ženska dvojica, pa tudi v konkurenci mešanih dvojic.

Med ženskami dvojicami sta začeli z zmagama. V prvem krogu sta igrali s Slovakinjo Anno Karolino SCHMIEDLOVO in Čehinjo Renato VORACOVO in zmagali z rezultatom 6-2 6-2. V drugem krogu sta igrali z Avstralko Dario GAVRILOVO in Rusinjo Dario KASATKINO in tudi tokrat slavili s 6-1 2-6 7-5. V tretjem krogu bosta njuni nasprotnici Rusinja Alla KUDRYAVTSEVA in Sabine LISICKI, ki sta izločili 2. nosilki, Tjvanki Yung-Yan CHAN in Hao-Ching CHAN.

Med mešanimi dvojicami pa sta že po prvem nastopu končali s tekmovanjem. Srebotnikova je prvič doslej zaigrala skupaj s Fincem Henrijem KONTINENOM. s 4-6 4-6 sta izgubila proti Tajvanki Hao CHING CHAN in Belorusu Maksu MIRNIYU u s 4:6 in 4:6. Tudfi Klepačeva ni bila uspešna. S Filipincem Treatom HUEYEM sta s 5-7 4-6 izgubila z nemško-kolumbijsko dvojico Anna-Lena GROENEFELD in Robert FARAH.

TUKAJ.

Na ITF turnirju v Pančevu Veronika Erjavec v drugi krog, konec za Miklavčiča in Zupančičevo

bm, 30.08.2016

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu je Veronika ERJAVEC v prvem krogu s 6-2 6-3 izločila domačinko 17-letno Natalijo POPOVIĆ in še enkrat napovedala boj za najvišja mesta na turnirju, čeprav s 186. mestom na mladinski svetovni teniški lestvici ni niti med nosilkami. V Pančevu je dosegla že 12 zaporedno zmago, z izjemo finala v Domžalah pa ji na dvanajstih srečanjih nobena igralka v enem nizu ni uspela odvzeti več kot 3 igre.

Po dobrih predstavah v kvalifikacijah, kjer je dosegel tri zmage je moral Luka MIKLAVČIČ poklekniti v prvem krogu glavnega turnirja. Mladi srbski up, 15-letni Marko MILADINOVIĆ, 140. mladinec sveta je zmagal s 5-7 6-3 6-1.

V prvem krogu je izgubila tudi Nika ZUPANČIČ, ki vse od junija, ko je osvojila turnir 4. ranga v Odenseju ne najde prave forme. Na zadnjih šestih turnirjih, vključno s Pančevim, se je le enkrat, v Kranju, uspela uvrstiti v drugi krog. Tokrat je bila zanjo usodna 15-letna Rusinja Kamilla RAKHIMOVA, 137. mladinka sveta, ki je zmagala z rezultatom 6-4 7-5. TUKAJ.

Manca Pislak in Polona Reberšak v drugi krog turnirja v Trstu, porazi Sare Palčič, Nika Razborška in Aljaža Radinskega

bm, 30.08.2016

Na ITF turnirju v Trstu (10.000 $) sta se v drugi krog uvrstili Manca PISLAK in Polona REBERŠAK.

Pislakova je s 6-3 6-2 premagala Italijanko Martino PRATESI, ki je nastopila s posebnim povabilom in zabeležila še 11 zaporedni poraz, medtem ko je Pislakova zmagala še desetič v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Polona REBERŠAK je s 3-6 6-1 6-0 premagala češko kvalifikantko, 18-letno Terezo KOPLOVO.

Še enkrat več pa se ni uspelo v drugi krog uvrstiti in s tem ujeti prvo točko za lestvico WTA Sari PALČIČ. Ta je še na drugem turnirju zapored uspešno opravila s kvalifikacijami, nato pa v prvem krogu izgubila z 19-letno Italijanko Anno PROCACCI, ki bo naslednja nasprotnica Reberšakove.

V uvodnem nastopu na Futuresu v Trstu je izgubil Nik RAZBORŠEK. S 7-6(4) 6-7(6) 6-1 ga je premagal domačin Jakopo STEFANINI.

V prvem krogu Futuresa v St. Poeltnu je izgubil Aljaž RADINSKI. S 6-1 6-3 ga je premagal 3. nosilec, Čeh Jaroslav POSPISIL. TUKAJ.

Zmagovalec OP Mojstrane za člane je David Lucas Ambrožič

bm, 29.08.2016

V Mojstrani je konec tedna potekalo odprto prvenstvo za člane. Nastopilo je 12 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Tim ŽIBRAT (ŽtkMb), Sebastian PLEŠEC (Ltc), Lucas David AMBROŽIČ (Hari) in Marko NOVAK (Otočec).

V polfinalu je Žibrat s 6-1 6-2 premagal Plešca, v drugem polfinalu je Ambrožič s 6-3 5-7 7-5 ugnal Novaka.

V izenačenem finalnem obračunu je 3. nosilec David Lucas AMBROŽIČ s 6-4 3-6 6-1 premagal 1. postavljenega Tima ŽIBRATA.

Odigran je bil tudi turnir dvojic, kjer sta moči združila prav finalista konkurence posameznikov Ambrožič in Žibrat in zanesljivo osvojila turnmir. TUKAJ.

Polona Hercog z nastopi na OP ZDA končala po pol ure igre

bm, 29.08.2016

Edina slovenska predstavnica, ki je nastopila v glavnem turnirju konkurence posameznikov in posameznic na OP ZDA Polona HERCOG je z nastopi končala že po vsega pol ure igre. Merila se je s številko 2 svetovnega ženskega tenisa in s tem tudi 2. nosilko OP ZDA, Nemko Angelique KERBER.

Hercogova je v sedmih odigranih igrah osvojila vsega devet točk, od tega 7 na svoj in le dve točki na servis nasprotnice. Pri izidu 6-0 1-0 v korist Kerberjeve je tako po 32 minutah igre srečanje predala.

Kot je povedala za STA na turnir ni prišla povsem pripravljena, saj se ji že od Ria vleče poškodba lopatice, na srečanju s Kerberjevo pa se je zaradi viroze slabo počutila, imela pa je tudi težave s krči v nogi.

V konkurenci zdaj ostajajo samo še Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki bosta nastopila v konkurenci dvojic in mladinka Kaja JUVAN, katero pa nastop čaka šele prihodnji teden. TUKAJ.

Na 2. Jerčijevem memorialu 170 udeležencev, zmagovalca pa Anja Zavadlav in Peter Jan

bm, 28.08.2016

Na igriščih TD Slovan je konec tedna potekal 2. Jerčijev memorial. Spominu nekdanjega odličnega teniškega igralca, teniškega delavca in funcionarja, ki je bil vrsto let duša domačega kluba, se je prišlo poklonit okrog 170 igralcev in igralk. Vsi sicer niso prijeli za lopar in so raje v prijetni družbi obujali spomine, turnirja pa se jih je udeležilo okrog 90.

Čeprav rezultat na takih srečanjih ni v ospredju vseeno povejmo, da sta zmagovalna pokala odnesla Anja ZAVADLAV in Peter JAN.

Foto Tomo Močilnikar TUKAJ.

Sara Palčič in Tina Kristina Godec v glavni turnir v Trstu, fantje obstali v kvalifikacijah futuresa. Luka Miklavčič v glavni turnir v Pančevu

bm, 28.08.2016

Na Futuresu (10.000 $) v Trstu so v kvalifikacijah nastopili štirje Slovenci, žal vsi štirje neuspešno. V prvem krogu sta izgubila Marko STOŠIĆ in Primož VOVK, v drugem pa Mike URBANIJA in David GORŠIČ. V glavnem turnirju bo tako nastopil samo Nik RAZBORŠEK, ki se je tja uvrstil neposredno.

Na Futuresu v St. Poeltnu je v glavnem turnirju prijavljen Aljaž RADINSKI.

V Trstu poteka tudi ženski ITF turnir (10.000 $). V kvalifikacijah so nastopile Žoel KASTELIC, Pija BRGLEZ, Sara PALČIČ, Tinkara KOVAČ in Tina Kristina GODEC. Že v prvem krogu smo videli dva slovenska obračuna. Pija BRGLEZ je s 6-1 5-0 premagala Žoel KASTELIC, Sara PALČIČ je bila s 6-1 7-6(2) boljša od Tinkare KOVAČ. Tina Kristina GODEC je s 2-6 7-5 6-2 premagala Italijanko Federico SEMA.

V finalu kvalifikacij sta bili uspešni Tina Kristina in Sara, Pija pa je izgubila. Godčeva je s 6-3 7-5 premagala Italijanko Anno STEFANI, Palčičeva pa je bila s 7-6(5) 5-7 6-0 boljša od Italijanke Laure SPATARO.

V glavnem turnirju bodo nastopile še Manca PISLAK, Eva ZAGORAC, Polona REBERŠAK in Saša KLANEČEK. Že v prvem krogu pa se bosta med sabo pomerili Tina Kristina GODEC in Eva ZAGORAC.

V kvalifikacijah mladinskega ITF turnirja 2. ranga v Pančevu je odlično nastopil Luka MIKLAVČIČ. Po dveh zmagah v uvodnih nastopih se je uvrstil v finale kvalifikacij, kjer je igral s Srbom Pavlom DROBNJAKOVIĆEM in zmagal s 6-2 7-5.

V glavnem turnirju deklet bosta nastopili Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v polfinalu v Porečah. Nina Potočnik in Sara Palčič osvojili turnir dvojic v Čakovcu

bm, 27.08.2016

18-letna Ljubljančanka Manca PISLAK se je na ITF turnirju (10.000 $) v Porečah v Avstriji uvrstila v polfinale, tu pa z nastopi končala. Po pričakovanju jo je v polfinalu čakala zahtevna naloga, saj ji je nasproti stala 1. nosilka turnirja, 26-letna Slovakinja Lenka JURIKOVA, 480. igralka lestvice ITF, ki je v zadnjem času v dobri formi saj je pretekli teden zanesljivo osvojila turnir v domači Slovenski Lupci, z današnjo polfinalno zmago proti Pislakovi, deveto zaporedno na zadnjih dveh turnirjih, pa je na dobri poti k novemu naslovu. Kljub temu Pislakova ni bila brez možnosti. V drugem nizu je pri izdu 5-4 servirala za zmago, povedla s 40-15 in imela dve zaključni žogici za osvojitev niza, a ju ni uspela izkoristiti. Jurikova je osvojila zadnje štiri točke, v enjasti igri zanesljivo dobila svoj in v 12 še Mancin servis ter zmagala s 6-3 7-5. Srečanje je trajalo uro in 50 minut.

Na zadnjih šestih odigranih turnirjih je bila za Pislakovo to že peta uvrstitev najmanj v polfinale. Ob eni zmagi na turnirju je bila še dvakrat finalistka, trikrat pa je nastope končala v polfinalu.Na ženskem ITF turnirju v Čakovcu med posameznicami naše igralke niso blestele, so pa vtis popravile med dvojicami. Turnir sta osvojili Nina POTOČNIK in Sara PALČIČ, ki sta v finalu s 6-4 6-3 premagali Srbkinjo Bojano MARINKOVIĆ in Bolgarko Ani VANGELOVO. TUKAJ.

Nika Kozar izgubila polfinalni obračun na ITF turnirju v Mariboru

bm, 27.08.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga AS Maribor Open se je Nika KOZAR uvrstila v polfinale. 17- letna Kranjčanka, trenutno 219. igralka mladinske svetovne teniške lestvice in 2. nosilka turnirja v Mariboru je tako tako tudi v mestu ob Dravi nadaljevala z dobrimi predstavami na slovenski mladinski turneji. V treh tednih se je še tretjič uvrstila najmanj v polfinale. Po enaki uvrstitvi na prvem turnirju v Domžalah je bila finalistka na drugem turnirju v domačem Kranju.

V Mariboru je v četrtfinalu igrala s Hrvatico Ivo ZELIĆ, ki je po izgubljenem prvem nizu s 5-7 in zaostanku v drugem z 0-4 srečanje predala.

Za drugi finale zapored je igrala s 3. nosilko, 15-letno Čehinjo Vaneso NIKOLOVOVO, ki je v prvem krogu v treh nizih izločila našo Tino CVETKOVIČ. Nikolovova je bila boljša tudi od Kozarjeve saj je zmagala s 7-6(4) 6-2.

V konkurenci dvojic je tokrat Anja GAL nastope končala v polfinalu. S partnerico Melanio DELAI sta izgubili polfinalno srečanje s Slovakinjama Timeo PAVLICKOVO in Lenko STARA, ki sta bili boljši s 6-3 6-3. TUKAJ.

Alea Bubek in Tin Krstulovič osvojila OP ZALA 16 v Velenju

bm, 26.08.2016

V Velenju se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let.

Pri dekletih je turnir osvojila Alea BUBEK (N. Gorica). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Aljo BELINGER (Šplus).

Pri fantih je bil najboljši domačin Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe), ki je v finalu s 6-3 6-4 premagala Gašperja OBLAKA (Ltc).

Pri dekletih sta turnir dvojic osvojili Alja BELINGER in Zala ULE, ki sta v finalu s 7-5 6-0 premagli Taro GORINŠEK in Taro TUŠEK.

Pri fantih sta bila najboljša Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK. V finalu sta s 6-0 6-0 premagala Tima TEKAVCA in Gašperja OBLAKA. TUKAJ.

V kvalifikacijah New Yorka izpadel tudi Blaž Kavčič

bm, 26.08.2016

V New Yorku potekajo kvalifikacijski obračuni na OP ZDA, zadnjem turnirju sezone za grand slam.

V kvalifikacijah smo imeli štiri predstavnike, po prvem dnevu pa so nastope končali trije, v drugem krogu je izgubil še četrti.

Krstni nastop je pri 25-letih doživela Jeseničanka Dalila JAKUPOVIĆ, ki je letošnjo sezono na turnirjih serije ITF odigrala v izvrstni formi in se je na svetovni teniški lestvici WTA s 164. mestom povzpela na drugo mesto med Slovenkami in daleč najvišje v karieri. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila 32. nosilka kvalifikacij, 19-letna Srbkinja Ivana JOROVIĆ, ki je na lestvici WTA 20 mest pred Dalilo, tudi zanjo pa je to prvi nastop na OP ZDA. Jorovićeva je bila boljša s 6-3 6-4.

Pri moških v kvaklifikacijah nastopajo vsi trije vodilni Slovenci na lestvici ATP, Grega ŽEMLJA, Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ. Po prvem dnevu v igri ostaja samo Blaž Kavčič, ki bo nastopil v sredo, medtem ko sta Grega in Blaž R. izgubila.

Žemlja je v tretjem nastopu na OP ZDA igral s 24-letnim igralcem iz Barbadosa, Darianom KINGOM, 161. igralcem lestvice ATP, za katerega je to prvi nastop na US Open in izgubil s 6-4 4-6 4-6.

Rola se je v drugem nastopu na OP ZDA v prvem krogu pomeril s 35-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 144. igralcem sveta za katerega je bil to 5. nastop v New Yorku in tudi on izgubil. Švicar je slavil s 6-7(1) 6-2 6-3.

Zadnje slovensko upanje v moški konkurenci tako ostaja Blaž KAVČIČ, ki na OP ZDA nastopa četrtič, tokrat z zaščitenim rankingom, in je v prvem krogu igral s 26-letnim domačinom Austinom KRAJICKOM, 138. igralcem sveta, ki ta teden na lestvici ATP zaseda 152 mesto, na OP ZDA pa je nastopil šestič. Kavčič je nastope odprl z zmago. Krajicka je premagal s 7-5 7-6(2). V drugem krogu je igral s 25-letnim Kanadčanom Stevenom DIEZOM, 163. igralcem lestvice ATP. Kanadčan je bil boljši z 1-6 6-2 6-4.

Anton Grosman je izbrskal podatek, da je DIEZ leta 2010 nastopil na Futuresu v Mariboru, kjer je v prvem krogu s 7-6(2) 6-4 ugnal Toma KOČEVARJA DEŠMANA, v drugem pa z 1-6 1-6 izgubil z Martinom RMUŠEM.

V glavnem žrebu bo med posameznicami tako nastopila samo Polona HERCOG, v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ med mladinkami pa je prijavljena Kaja JUVAN. TUKAJ.

V Mariboru smo na mladinskem ITF turnirju 4. ranga dobili četrtfinaliste

bm, 25.08.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga AS Maribor Open 2016, ki se odvija na igriščih mariborskega ŽTK-ja smo danes v obeh konkurencah dobili četrtfinaliste med katerimi pa je le ena slovenska igralka.

Pri fantih je v tretjem krogu z nastopi končal še zadnji slovenski predstavnik Luka MIKLAVČIČ. S 6-3 5-7 6-1 ga je premagal 3. nosilec, Avstrijec Gabriel HUBER, 329. igralec lestvice ITF.

V četrtfinalu bo tako od slovenskih igralcev in igralk nastopila samo Nika KOZAR. 2- nosilka turnirja je v tretjem krogu s 3-6 6-4 7-5 premagala Madžarko Fani GECSEK. V četrtfinalu bo igrala s Hrvatico Ivo ZELIĆ.

V konkurenci dvojic se je v polfinale uvrstila Anja GAL. Tokrat igra v paru z Italijanko Melanio DELAI. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 v Velenju znani polfinalisti

bm, 25.08.2016

V Velenju se nadaljuje OP ZALA 16 za fante in dekleta. Pri fantih sta finalista domačin Tin KRSTULOVIČ, ki je s 6-0 6-0 premagal Aljaža JERANA (Radomlje) in Gašper OBLAK (Ltc), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od Marka ANDREJIČA GOLJARJA>/strong> (Domžale).

Pri dekletih v zaključnih obračunih ne bo prvopostavljenih igralk Katje HRKAČ in Eve KALAN. Obe sta predali srečanji zaradi poškodbe. Katja HRKAČ (Medvode) je predala četrtfinalno srečanje Alei BUBEK (N.Gorica), ta pa je bila nato v polfinalu s 6-2 6-1 boljša od Mie KUKOVIČ (ŽtkMb). V drugem polfinalu je Eva KALAN (Tk Maja) predala tekmo Alji BELINGER (Šplus).

TUKAJ.

Tristan Flander polfinalist TE 12 v Kopenhagnu

bm, 25.08.2016

Tristan FLANDER ta teden nastopa na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let v Kopenhagnu. S tremi zmagami se je med posamezniki uvrstil v polfinale, kjer se je pomeril s Hrvatom Luko MIKRUTOM in izgubil z 1-6 7-6 0-6..

Polfinalist je bil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta z Dancem Gustavom OBELOM polfinalno srečanje izgubila. S 6-2 7-6(1) sta bila boljša Hrvat Luka MIKRUT in Lucas PHANTHALA iz Hong Konga. TUKAJ.

Manca Pislak za četrtfinale Poreč izločila Polono Reberšak

bm, 24.08.2016

Na ženskem ITF turnirju v Porečah sta bili v uvodnih nastopih uspešni Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. V uvodnem nastopu je Pislakova s 6-2 6-3 premagala avstrijsko povabljenko Aleno WEISS in dosegla že letošnjo 40. zmago na turnirjih ITF. Uspešna je bila tudi Polona, ki je v uvodnem nastopu s 6-3 7-6(4) premagala Nemko Ino KAUFINGER. Reberšakova je v drugem nizu rešila dve zaključni žogi.

V drugem krogu sta se naši igralki pomerili med seboj, s 6-2 6-2 pa je slavila Manca PISLAK, ki se je tako uvrstila v četrtfinale.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Saši KLANEČEK, ki je prav tako nastopila v Porečah. S 6-4 6-1 jo je premagala domačinka Karoline KURZ.

Še en slovenski nastop smo spremljali včeraj. Kot zadnja izmed Slovenk v glavnem turnirju Čakovca je z nastopi v drugem krogu končala Nina POTOČNIK, sicer 2. nosilka turnirja. S 6-4 6-1 jo je premagala 20-letna Slovakinja Barbara KOTELESOVA. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju AS Maribor Open 2016 pri dekletih v igri le še Anja Gal in Nika Kozar, pri fantih Luka Miklavčič

bm, 24.08.2016

V Mariboru se na igriščih ŽTK nadaljuje mladinski ITF turnir AS Maribor Open 2016, ki šteje za mladinsko svetovno teniško lestvico in je 4. ranga.

Po odigranih tekmah drugega kroga pri dekletih ostajata v igri le še dve slovenski igralki. Nika KOZAR, 2. nosilka turnirja in ta teden 219. mladinka sveta je v drugem krogu s 6-2 7-5 premagala Slovakinjo Andreo MAYEROVO. Uspešna je bila tudi 11. nolsilka, Mariborčanka Anja GAL, ki je bila s 6-2 3-6 6-3 boljša od Nemke Chantal SAUVANT.

V drugem krogu so izpadle Pia LOVRIČ, Živa FALKNER, Kristina NOVAK, Lian BENEDEJČIČ in Tina CVETKOVIČ.

Pri fantih se je v tretji krog uvrstil Luka MIKLAVČIČ, ki je s 4-6 6-2 6-4 premagal 16. nosilca, Romuna Steana PALOSIJA.

V drugem krogu so izgubili Nick CMAGER, Maks MEH, Tilen ŠIMENKO LALIČ in Miha VELIČKI. TUKAJ.

V Velenju se nadaljuje OP do 16 let

bm, 23.08.2016

Velenje ta teden gosti OP za fante in deklete do 16 let. Fantje so v torek odigrali kvalifikacije, danes pa so začeli s tekmami glavnega turnirja. Že v prvem krogu se je poslovil prvi nosilec pri fantih Tom AŠIČ KOVAČ. S 6-4 6-0 ga je izločil kvalifikant Nik JURJEVČIČ, sicer drugi igralec lestvice TS v starostni kategoriji do 14 let, ki pa je v nadaljevanju prav tako izpadel. Presenetil ga je Aljaž JERAN. Ostali nosilci so bili v prvem krogu uspešni, slabše pa jim je šlo v nadaljevanju. Izpadli so še trije. Tretjepostavljenega Matica DIMICA je premagal Dan TROŠT SLAPNIK, 6. postavljenega Gašperja BEZJAKA je izločil Mark ANDREJIČ GOLJAR, 7. postavljenega Allena PUHNERJA PUPAHERJA pa Klemen TAŠNER. V četrtfinale so se uvrstili še Tim TEKAVEC, Tilen POTOČNIK, Gašper OBLAK in Tin KRSTULOVIČ.

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile Katja HRKAČ, Alea BUBEK, Kim ŽIŽEK, Mia KUKOVIČ, Tara GORINŠEK, Alja BELINGER, Ana Zala VOLK in Eva KALAN. TUKAJ.

Nina Potočnik v drugi krog Čakovca, slab dan za slovenske igralce v Porečah

bm, 23.08.2016

Na ženskem ITF turnirju v Čakovcu (10.000 $) je Nina POTOČNIK nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-1 4-6 6-0 premagala 16-letno Hrvatico Ando KARANUŠIČ. V uvodnem nastopu sta izgubili Sara PALČIČ in Eva ZAGORAC.

Na moškem Futuresu v Porečah je za slovenskimi igralci slab dan. Vsi trije, ki so nastopili so namreč izgubili. Tomislava TERNARJA je s 7-5 6-3 izločil Nemec Kevin KRAWIETZ, od Mika URBANIJE je bil s 6-1 6-1 boljši Čeh Petr MICHNEV, za Nika RAZBORŠKA pa je bil usoden Bolivijec Hugo DELLIEN, ki je zmagal s 4-6 6-4 6-3. Dekleta bodo na ITF turnirju, prav tako v Porečah, prvič nastopila v sredo.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju AS Maribor Open v drugi krog pet fantov in zaenkrat sedem deklet

bm, 23.08.2016

V Mariboru na igriščih ŽTK igrajo tekme prvega kroga glavnega ITF turnija 4. ranga, AS Maribor Open. V uvodnih nastopih so bili pri fantih uspešni Nick CMAGER, Luka MIKLAVČIČ, Tilen ŠIMENKO LALIČ, Miha VELIČKI in Maks MEH.

Pri dekletih so bile v doslej odigranih srečanjih uspešne Pia LOVRIČ, Tina CVETKOVIČ, Živa FALKNER in Lian BENEDEJČIČ, v prvem krogu pa so bile proste Nika KOZAR, Kristina NOVAK in Anja GAL. V prvem krogu bo nastopila še Urška VELEC. TUKAJ.

Nika Strašek , Filip Kaljevič in Jurij Maj Miklavec zmagovalci OP 14 v Ljubljani

bm, 22.08.2016

V Ljubljani se je na igriščih TK Olimpija in TK Max club končalo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.
Pri deklicah je zmagala Nika STRAŠEK (Ptuj), ki je v finalu s 6-4 7-6(1) premagala Taro Katarino MILIĆ (Domžale).

Pri dečkih sta se v A turnirju za naslov pomerila Filip KALJEVIČ (Ltc) in Aljaž JERAN (Radomlje). S 7-5 6-1 je zmagal Kaljevič.

B turnir dečkov je osvojil Jurij Maj MIKLAVEC (Zklub), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagal klubskega kolego Rožleta MOČNIKA. TUKAJ.

V Mariboru se je začel mladinski ITF turnir 4. ranga

bm, 22.08.2016

Na igriščih ŽTK Maribor se je s kvalifikacijami začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga.

Za točke mladinske svetovne teniške lestvice se poteguje več kot 177 mladih igralk in igralcev iz vsega sveta.

Pri dekletih bodo med domačimi favoritinjami za najvišja mesta Nika KOZAR, Kristina NOVAK, Anja GAL in Tina CVETKOVIČ, upamo pa tudi na kakšno presenečenje iz ozadja.

Pri fantih največ pričakujemo od Nejca SITARJA, Klemna NIKOLAŠA in Luke MIKLAVČIČA, svojo vrednost pa bo še enkrat poskušal dokazati tudi domačin Matic PODLIPNIK, ki se je ta teden presenetljivo uvrstil v polfinale enako močnega turnirja v Kranju.

Včerajšnje kvalifikacijske obračune je motilo deževno vreme, tako da so s tekmami prvega kroga zaključila samo dekleta. V uvodnih nastopih so bile uspešne Lara PROSENJAK, Maja MAKORIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Alea BUBEK in Sheila GLAVAŠ. V nadaljevanju kvalifikacij so vse naše igralke in igralci izgubili, tako da sta bili najbližje napredovanju Maja MAKORIČ in Urška VELEC, ki sta izgubili zadnje srečanje kvalifikacij in zdaj upata na morenitni status srečnih poraženk. TUKAJ.

V Porečah v Q uspešna Mike Urbanija in Nik Razboršek, v Čakovcu Sara Palčič

bm, 21.08.2016

Naša dekleta bodo prihodnji teden med drugim nastopila na ženskem ITF turnirju 10.000 $ v Čakovcu in v Porečah v Avstriji. V glavnem turnirju Čakovca so prijavljene Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC in Pija BRGLEZ, v kvalifikacijah pa nastopata Zala DOVNIK in Sara PALČIČ. Slednja je v uvodnem nastopu s 6-4 6-2 premagala Slovakinjo Alexandro LAZAROVO, v finalu kvalifikacij pa je bila s 6-3 6-1 boljša še od Izraelke Inbar COHEN in bo še petič v karuieri nastopila v glavnem turnirju, v katerem bo naskakovala prvo zmago. Zala DOVNIK je v finalu kvalifikacij s 4-6 2-6 izgubila z Avstrijko Christino WOLFGRUBER.

Prva je v glavnem žrebu nastopila Pija BRGLEZ in z 2-6 1-6 izgubila z Avstralko Jeleno STOJANOVIC.

V Porečah so v glavnem delu ženskega turnirja prijavljene Nastja KOLAR, Manca PISLAK, Polona REBERŠAK in Saša KLANEČEK, v kvalifikacijah sta nastopili Tina Kristina GODEC in Žoel KASTELIC. Obe sta uvodni kvalifikacijski srečanji izgubili.

V Porečah istočasno poteka tudi moški turnir serije Futures (10.000 $). V glavnem turnirju je prijavljen Tomislav TERNAR, ostali naši igralci so morali v kvalifikacije. Te so že končane, v glavni turnir pa sta se uvrstila Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Vsi slovenski posamični nastopi bodo na sporedu v trorek. TUKAJ.

Veronika Erjavec osvojila še drugi ITF turnir zapored

bm, 21.08.2016

V Kranju se je po turnirju v Domžalah končal drugi iz serije treh ITF turnirjev 4. ranga, tretji se je danes s kvalifikacijami začel v Mariboru.

Še drugič je, tako kot prejšnji teden v Domžalah, na zmagovalno stopničko med dekleti stopila naša odlična mladinka, 16-letna Veronika ERJAVEC, trenutno 174. mladinka sveta.

Za naslov in nove pomembne točke za mladinsko svetovno teniško lestvico se je merila z domačinko Nika KOZAR, prejšnji teden polfinalistko v Domžalah.

Veronika je v polfinalu s 6-1 6-3 premagala Hrvatico Oleksandro OLYNYKOVO, v domačem klubskem polfinalu pa je Kozarjeva s 7-5 6-3 premagala leto dni mlajšo, 16-letno Kristino NOVAK.

V finalu dvoma o zmagovalki ni bilo. Erjavčeva je Kozarjevo ugnala s 6-3 6-1 in dosegla 11. zaporedno zmago na turnirjih ITF ter osvojila svoj drugi turnir letos in četrtega v karieri.

. Čestitamo!

Pri fantih je z uvrstitvijo v polfinale rezultat kariere dosegel 15-letni Mariborčan Matic PODLIPNIK, v konkurenci dvojic pa je pri dekletih slavila Anja GAL, ki je igrala z Izraelko Mayo TAHAN, v finalu pa sta bili boljši od Kristine NOVAK in Tine CVETKOVIČ.

Omeniti je potrebno tudi polfinale 16-letne Kristine NOVAK, katero je izločila Nika KOZAR.

Pri fantih je turnir osvojil domžalski finalist, Nemec Kai LEMSTRA.

Večina igralcev in igralk se je zdaj preselila v Maribor, kjer se je s kvalifikacijami začel tretji ITF turnir iz slovenske serije, tudi ta je 4. ranga.

Tudi v Mariboru bosta ob številnih drugih slovenskioh igralkah in igralcih nastopili Nika KOZAR in Kristina NOVAK ter Matic PODLIPNIK.

Foto: Tk Triglav TUKAJ.

V Ljubljani OP do 14 let, v Kranju konec tedna najmlajši

bm, 21.08.2016

V Ljubljani nastopajo dečki na OP do 14 let, kjer tekmujejo v A in B turnirju, za točke pa se borijo tudi deklice do 14 let.

Na A turnirju dečkov do 14 let so se v polfinale uvrstili 1. nosilec Filip KALJEVIČ, 3. nosilec Miha VETRIH, 5. nosilec Aljaž JERAN in 6. nosilec Tilen KOVAČ, ki je v četrtfinalu izločil 2. postavljenega Jana DIMITRIJEVIČA.

V B turnirju sta znana finalista. To sta Jurij Maj MIKLAVEC, ki je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Lana WINTERLEITNERJA in Rožle MOČNIK, ki je polfinalno srečanje dobil brez boja.

Pri deklicah je prva finalistka Katarina-Tara MILIĆ. V polfinalu je s 6-4 6-1 izločila 2. nosilko Taro GORINŠEK. Za mesto druge finalistke igrata Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK.

Okrog 100 igralcev in igralk je v Kranju nastopilo na turnirju v starostni kategoriji 8-11 let, ob tem pa so imeli priložnost spremljati nastope naših odličnih mladink ter fantov, ki so nastopali na ITF turnirju.

Zmagovalci so cv Kranju postali: mini tenis dečki - Matic SITAR (Šporn), mini tenis deklice - Ana STOJNEVA (Jaki), midi tenis dečki - Tim STREL (N.Gorica), midi tenis deklice - Sara MIHELČIČ (Bobi), tenis do 10 let dečki - Miha BAJŽELJ (Tr-Kr), tenis do 10 let deklice - Ana THALER (Ol-Lj), tenis do 11 let dečki - Jaka GOLOB (Tr-Kr), tenis do 11 let deklice - Hana ANDOLŠEK (Tr-Kr).

TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju slovenski finale med dekleti in zmaga Anje Gal med dvojicami

bm, 20.08.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju bomo v nedeljo spremljali slovenski finale v konkurenci deklet. Za naslov in nove pomembne točke za mladinsko svetovno teniško lestvico se bosta borili naši igralki Veronika ERJAVEC, zmagovalka turnirja pretekli teden v Domžalah in domačinka Nika KOZAR, prejšnji teden polfinalistka v Domžalah.

Veronika je v polfinalu s 6-1 6-3 premagala Hrvatico Oleksandro OLYNYKOVO, v domačem klubskem polfinalu pa je Kozarjeva s 7-5 6-3 premagala leto dni mlajšo, 16-letno Kristino NOVAK.

Popolno slovensko slavje pri dekletih je z zmago v konkurenci dvojic dopolnila Mariborčanka Anja GAL, ki je v paru z izraelko Mayo TAHAN v finalu s 6-3 5-7 10-6 premagala slovensko dvojico Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ.

Pri fantih je v polfiunalu nastope končal Matic PODLIPNIK za katerega je bil premočen nasprotnik finalist turnirja v Domžalah in 1. nosilec v Kranju, Nemec Kai LEMSTRA. Ta je zmagal s 6-1 6-0. Kljub porau je lahko Podlipnik z nastopom v Kranju zelo zadovoljen, saj se je pri 15-letih na svojem šele tretjem mladinskem ITF turnirju s posebnim povabilom prebil vse do polfinala. Nova priložnost ga čaka že prihodnji teden, ko bo nastopil v domačem Mariboru, kjer se bo že jutri na igriščih ŽTK s kvalifikacijami začel zadnji, tretji ITF turnir iz slovenske avgustovske serije. TUKAJ.

Izjemni Lun Obrul na Ptuju osvojil dvojni naslov, pokale podelila Mary Pierce

bm, 20.08.2016

Na Ptuju se je končal mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih sta oba naslova, tako med posamezniki kot v konkurenci dvojic ostala doma, dvojna krona pa je pripadla Celjanu Lunu OBRULU, ki je suvereno osvojil turnir med posamezniki, z Majem PREMZLOM pa sta bila najboljša med dvojicami.

Lun OBRUL se je sprehodil do drugega naslova na mednarodnih turnirjih, prvega je osvojil maja letos v Kopru, le da je bil tokrat še bolj prepričljiv in je nasprotnikom na celotnem turnirju v šestih srečanjih oddal vsega 13 iger. V finalu je s 6-1 6-0 premagal drugega igralca slovenske teniške lestvice, Litijana Bora ARTNAKA za katerega je bil to prvi finale na turnirjih TE in največji uspeh v kratki karieri.

Izjemno zanimiv je bil tudi finale dvojic, v katerem sta Lun OBRUL in Maj PREMZL s 6-2 6-7(7) in 10-8 premagala dvojico Tristan FLANDER in Bor ARTNAK.

Slabše je šlo deklicam, saj so se med posameznicami naše zadnje tekmovalke poslovile že v drugem krogu, med dvojicami pa se je v četrtfinale uvrstila samo Leontina STOJANOVIĆ.

Posebno doživetje za mlade igralce in igralke pa je bila zagotovo tudi podelitev priznanj, saj jih ni podelil nihče drug kot nekdanja št. 3 svetovnega ženskega tenisa, danes že 41-letna Francozinja Mary PIERCE, ki je leta 2000 osvojila tudi OP Francije v Roland Garrosu.

Kot je zapisal novinar Jože Mohorič v Štajerskem tedniku je Teniški klub Terme Ptuj v zadnjih letih eden najuspešnejših slovenskih teniških klubov, ob odličnih rezultatih na domačih in tujih turnirjih pa tudi organizacijsko daleč presegajo slovensko povprečje. Za nov korak v smer odličnosti sta poskrbela trenerja Marjan Čuk in Zoran Krajnc, ki sta združila moči in s pomočjo partnerjev in sponzorjev odšla na samostojno pot. Nekaj odličnih rezultatov Tamare Zidanšek in Svena Laha v zadnjem obdobju je plod tega sodelovanja.Odlično delo na turnirjih in treningih v tujini ni ostalo neopaženo, zato se jima v teniških kampih priključuje vedno več talentiranih mladih igralcev in igralk iz Slovenije in tujine. Med njimi je bila tudi mlada igralka iz Mauricijusa, ki ima bližnje povezave s Francozinjo Mary Pierce, dvakratno zmagovalko turnirjev za grand slam. Ta je po nekaj predhodnih stikih sprejela prijazno povabilo iz Ptuja in se za nekaj dni ustavila v najstarejšem slovenskem mestu!

V Slovenijo je z enodnevnim postankom v Zagrebu (obiskala je Ivo Majoli) prišla neposredno iz Ria, kjer je kot uslužbenka mednarodne teniške zveze ITF sodelovala na olimpijskih igrah. »Slovenija je izjemno lepa dežela, zelo razgibana in zelena – čudovito se počutim tukaj,« je povedala Francozinja, ki je bila navdušena tudi nad delom v teniškem kampu. TUKAJ.

Manca Pislak klonila v polfinalu ITF turnirja v Gradcu

bm, 20.08.2016

Manca PISLAK je tudi ta teden zelo dobro nastopila na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Gradcu, kjer se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 3-6 6-3 6-3 izločila 17-letno domačinko Miro ANTONITSCH, sicer 53. mladinko sveta, ki je letos tudi v članski konkurenci že osvojila dva ITF turnirja. Igralki sta se v mladinski konkurenci že pomerili pred štirimi leti in tudi takrat je bila boljša Pislakova.

Za drugi zaporedni finale na turnirjih ITF, na turnirju v Trbižu je dosegla prvo turnirsko zmago v karieri, se je Manca borila s 27-letno domačinko Nicole ROTTMAN. Rottmanova, ki je prvič nastopila na članskem ITF turnirju leta 2005 v Mariboru, odtlej pa je le dvakrat stala na zmagovalni stopnički je bila boljša z rezultatom 6-3 6-2. Čeprav se letos še nikoli ni uspela prebiti dlje od drugega kroga tokrat očitno igra v dobri formi in se je prvič po letu 2013 ponovno uvrstila v finale turnirja ITF.

Manca PISLAK je osvojila nekaj novih točk za svetovno žensko člansko lestvico WTA na kateri se trenutno nahaja na 590. mestu. TUKAJ.

Matic Podlipnik presenetil v Kranju, pri dekletih tri Slovenke v polfinalu

bm, 19.08.2016

V Kranju se končuje mednarodni ITF turnir 4. ranga, ki je povno prinesel ekipni uspeh slovenskim dekletom, tokrat pa je v boju za najvišja mesta tudi eden izmed fantov.

Pri dekletih so vse tri naše igralke, Nika KOZAR (2), Veronika ERJAVEC (4) in Kristina NOVAK (5) so upravičile vlogo nosilk in se uvrstile v polfinale, domačinki Nika KOZAR in Kristina NOVAK pa bosta v medsebojnem obračunu odločali o eni izmed finalistk. Poleg naših igralk se je v polfinale uvrstila še Hrvatica Oleksandra OLYNYKOVA, ki je bila precej boljša od 1. nosilke Eve Marie VORACEK, za finale pa bo ivgrala z Erjavčevo.

V četrtfinalnih obračunih je Veronika ERJAVEC še enkrat pokazala zakaj bo že prihodnji teden med najboljšimi 150 mladinkami sveta. S 6-2 6-1 je premagala Izraelko Mayo TAHAN in izgubila šele sedmo igro na turnirju. Zelo zanesljiva je bila tokrat tudi Kristina NOVAK, ki ni imela težav s 3. nosilko, Rusinjo Natalio BOLTINSKAYO.

Tudi Nika KOZAR še ni oddala nobenega niza na turnirju, v četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala trdoživo Italijanko Nurio BRANCACCIO s katero je prejšnji teden bil trd boj v Domžalah.

Posebno poglavje Kranjskega turnirja je Mariborčan Matic PODLIPNIK. 15-letnik nastopa s posebnimk povabilom na svojem šele tretjem ITF turnirju pa se je že uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je zanesljivo , s 6-3 6-2 premagal Nicolo INSERRA, ki je v četrtfinaslu izločil domači up Klemna NIKOLAŠA. V polfinalu se bo pomeril s 1. nosilcem, 17-letnim Nemcem Kaiem LEMSTRO, prejšnji teden finalistom ITF turnirja v Domžalah in z 288. mestom na mladinski svetovni teniški lestvici najvišje rangiranim igralcem v Kranju.

Delni slovenski finale pa bomo spremljali spremljali v konkurenci dvojic pri dekletih. Za zmago se bodo pomerile Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ ter naša Anja GAL in Izraelka Maya TAHAN. TUKAJ.

Na Ptuju pri dečkih slovensko finale tako med posamezniki kot med dvojicami

bm, 19.08.2016

Na mednarodnem turnirju TE na Ptuju popolna prevlada slovenskih igralcev, saj bomo pri dečkih spremljali dvojni slovenski finale.

Med posamezniki se bosta za zmago pomerila 1. in 2. igralec lestvice TS, Lun OBRUL in Bor ARTNAK. Lun je v polfinalu s 6-2 6-0 premagal Italijana Enrica BALDISSERRIJA, Bor pa je bil s 7-5 3-6 6-4 boljši od Hrvata Ivana SODANA. Oba sta bila do polfinala izjemno prepričljiva saj je vsak oddal nasprotnikom le po 8 iger, v polfinalu je Celjan izgubil še dve, Litijan pa je prvič izgubil niz. Obera se nam torej zanimiv finalni obračun.

Že danes pa bosta nasproti stala finalista na tekmi za prvo mesto v konkurenci dvojic. Obrulu bo pot do zmage poskušal pomagati priboriti Maj PREMZL, Artnak pa bo imel pomoč v Tristanu FLANDRU. Vsi štirje igralci so tudi reprezentantje Slovenije v starostni kategoriji do 12 let.

Deklice letos niso bile uspešne saj so z nastopi končale že pred zaključnimi obračuni. TUKAJ.

Slab dan za slovenske fante na Futuresu v Avstriji

bm, 18.08.2016

Na moškem Futuresu v Vogau v Avstriji je bil za slovenske igralce četrtek dan za hitro pozabo saj so vsi štirje, ki so nastopili v drugem krogu izgubili. Kvalifikant Sven LAH je zmagal štirikrat in z uvrstitvijo v drugi krog dosegel najboljši rezultat na profesionalnih turnirjih. V drugem krogu je s 3-6 6-7(7) izgubil z Bolivijcem Hugom DELLIENOM.

Od Aljaža RADINSKEGA je bil s 6-4 6-2 boljši Francoz Corentin DENOLLY.

Toma KOČEVARJA DEŠMANA je s 6-4 6-2 premagal Britanec BNeil PAUFFLEY, Mike URBANIJA pa je moral premoč s 7-6(3) 4-6 4-6 priznati 2. nosilcu, Avstrijcu Sebastianu OFNERJU.

V konkurenci dvojic sta se Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Luka Miklavčič in Matic Podlipnik ter Nika Kozar, Kristina Novak in Veronika Erjavec četrtfinalisti v Kranju

bm, 18.08.2016

Pet slovenskih igralcev oz. igralk se je uvrstilo v četrtfinale mednarodnega ITF turnirja 4. ranga, ki se v organizaciji TK Triglav odvija v Kranju. Naše igralke Nika KOZAR, Veronika ERJAVEC in Kristina NOVAK so na mestih 2, 4. in 5. nosilke, doslej pa so nalogo opravile z odliko in so še vedno v igri za zmago na turnirju.

Nika je v drugem krogu s 7-6(5) 6-4 premagala Poljakinjo Martyno KUBKA, Veronika je bila s 6-1 6-2 boljša od Finke Paule JOUKANEN, Kristina pa je s 6-3 2-6 6-3 izločila Avstrijko Arabello KOLLER.

Edina nepostavljena igralka v četrtfinalu bo Oleksandra OLYNYKOVA, ki nastopa za Hrvaško in je bila v drugem krogu s 6-0 7-5 boljša od naše Nike ZUPANČIČ. Dobro je nastopila tudi Tina CVETKOVIČ, ki je s 6-2 1-6 0-6 izgubila s 1. nosilko, Nemko Evo Marie VORACEK.

Pri fantih sta se v četrtfinale uvrstila Luka MIKLAVČIČ, ki je s 6-1 6-1 odpravil Hrvata Roka SAVINA in Matic PODLIPNIK, ki je bil s 7-6(4) 6-4 boljši od Hrvata Roka HORVATA.

Izpadla sta Nejc SITAR, ki je moral priznati premoč Italijanu Alessandru INGARARAU ter Klemen NIKOLAŠ, ki se je boril več kot dve uri in pol, na koncu pa s 7-5 3-6 2-6 izgubil z Italijanom Nicolom INSERRO.

V konkurenci dvojic so v polfinalu štiri Slovenke, a le en slovenski par. Polfinalistki sta Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK, v polfinalu bosta igrali Anno Leno NEUWIRTH in Niko ZUPANČIČ, Anja GAL pa je polfinalistka v paru Izraelko Mayo TAHAN.

Četrtfinalni obračuni se bodo v petek začeli ob 09. uri. TUKAJ.

Lun Obrul in Bor Artnak polfinalista TE 12 na Ptuju

bm, 18.08.2016

Na Ptuju se počasi zaključuje mednarodni turnir TE v starostni kategoriji do 12 let Terme Ptruj open.

V današnjih slovenskih četrtfinalnih obračunih sta bila 1. in 2. igralec slovenske teniške lestvice do 12 let, Celjan Lun OBRUL in Litijan Bor ARTNAK prepričljivo boljša od Ljubljančanov Tristana FLANDRA in Nika GMAJNARJA, saj sta nasprotnikoma prepustila le eno oz. dve igri.

Bomo pa v konkurenci dvojic spremljali slovenski finale, ki bo ponovitev obračuna v finalu letošnjega državnega prvenstva. Pomerili se bodo Lun OBRUL in Maj PREMZL ter Tristan FLANDER in Bort ARTNAK. TUKAJ.

Klemen Nikolaš, Luka Miklavčič, Nejc Sitar in Matic Podlipnik v tretji krog, Tina Cvetkovič uspešna v uvodnem nastopu

bm, 17.08.2016

V Kranju se nadaljuje mednarodni ITF turnir 4. ranga na katerem dokaj uspešno nastopajo tudi slovenski igralci in igralke.

Fantje so odigrali tekme drugega kroga in v tretjem bomo od Slovencev spremljali domačina Klemna NIKOLAŠA, ki je s 6-4 6-3 premagal Nizozemca Christiana LERBYA, Luko MIKLAVČIČA, ki je bil s 7-6(4) 6-1 boljši od ameriškega levičarja Karla POLINGA, Nejca SITARJA, ki je s 6-3 7-5 izločil Moritza THIEMA, brata bolj znanega Dominica in Matica PODLIPNIKA, ki je bil s 7-6(3) 6-3 boljši od Romuna Vincentia Andreia NICULESCUJA.

Pri dekletih so danes v prvem krogu nastopile še tri Slovenke, uspešna pa je bila samo Tina CVETKOVIČ, ki je s 6-3 6-1 izločila Rusinjo Diano LUKYANOVO. Izgubili sta Anja GAL in Sheila GLAVAŠ.

V četrtek bomo spremljali deset slovenskih nastopov med posamezniki in upamo na kar nekaj slovenskih četrtfinalistov.

Nekaj fotografij si oglejte v fotogaleriji TUKAJ.

Lun Obrul, Bor Artnak, Tristan Flander in Nik Gmajnar četrtfinalisti na Ptuju, v igri še Lun Obrul

bm, 17.08.2016

Na Ptuju so dečki in deklice odigrali tekme tretjega kroga na mednarodnem turnirju Tennis Europe do 12 let.

Medtem, ko so pri deklicah že izpadle vse domače igralke, so bili pri dečkih v tretjem krogu uspešni Lun OBRUL, Bor ARTNAK, Nik GMAJNAR in Tristan FLANDER, ki so se uvrstili v četrtfinale.

Bor ARTNAK je s 6-2 6-0 premagal Britanca Zaka RADZIWILLOWICZA, Tristan FLANDER je bil s 6-4 6-1 boljši od Slovaka Mateja PALCE, Nik GMAJNAR pa je s 6-4 7-5 premagal Nemca Tobiasa KOLLERJA, Lun OBRUL pa je s 6-2 6-2 izločil Srba Nikolo JOVANOVIĆA.

Izpadel Mario ŠPANIĆ, od katerega je bil s 6-1 7-6(1) boljši Italijan Mattia NANNELLI.

V četrtfinalu bomo spremljali dva slovenska obračuna. V prvem se bosta pomerila 1. igralec lestvice TS do 12 let Lun OBRUL in četrti igralec Tristan FLANDER. V drugem obračunu bosta nastopila 2. igralec slovenske lestvice Bor ARTNAK in 12. igralec lestvice TS Nik GMAJNAR.

V konkurenci dvojic smo že dobili dva polfinalista, oba para sta slovenska. V zgornji polovici žreba sta se v polfinale uvrstila Lun OBRUL in Maj PREMZL, v spodnji polovici žreba pa Tristan FLANDER in Bor ARTNAK.

Na fotografiji: Bor ARTNAK TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju dobri nastopi slovenskih predstavnikov

bm, 16.08.2016

V Kranju se nadaljuje mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Slovenski igralci in igralke so se v uvodnih nastopih glavnega turnirja izkazali. Pri fantih so bili uspešni Luka MIKLAVČIČ, Matic PODLIPNIK, Klemen NIKOLAŠ in Njec SITAR

Še nekoliko bolje je šlo dekletom, saj so se v drugi krog že uvrstile Veronika ERJAVEC, Nika KOZAR, Nika ZUPANČIČ, Kristina NOVAK in Živa FALKNER, prvi nastop pa bodo v sredo opravile še Sheila GLAVAŠ, Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.

Uspešno je nastope začel Luka Miklavčič (na fotografiji) TUKAJ.

Manca Pislak čestrtfinalistka v Gradcu, Aljaž Radinski, Mike Urbanija, Tom Kočevar Dešman in Sven Lah v drugi krog Vogaua

bm, 16.08.2016

Na ženskem ITF turnirju v Gradcu (10.000 $) se je Manca PISLAK uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je bila v slovenskem obračunu s 6-2 6-1 boljša od kvalifkantke Saše KLANEČEK, v drugem krogu pa je s 6-4 3-6 6-1 premagala 21-letno domačinko Marlies SZUPPER.

Na moškem Futuresu v avstrijskem Vogau (10.000 $) so bili v prvem krogu uspešni Aljaž RADINSKI, Sven LAH, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA.

Radinski je v slovenskem obračunu s 6-4 3-6 7-6 premagal kvalifikanta Davida GORŠIČA, Urbanija je bil s 6-1 6-0 boljši od Bolivijca Alejandra MENDOZE. Sven LAH je s 6-2 6-0 premagal domačega povabljenca Sebastiana KURZMANNA. Š en slovenski obračun smo spremljali v prvem krogu. Dobil ga je Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je s 6-2 6-3 premagal kvalifikanta Matica ŠPECA.

Tudi nekaj neuspešnih nastopov je bilo v uvodnih nastopih. Na Futuresu v Vogau je v prvem krogu izgubil Nik RAZBORŠEK. S 6-4 3-6 6-3 ga je premagal britanski kvalifikant Toby MARTIN. V Gradcu pa so izgubile Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC in Polona REBERŠAK. Od Potočnikove je bila s 6-3 6-1 boljša odlična avstrijska mladinka, 17-letna Mira ANTONISCH (ITF 53), Eva ZAGORAC je morala premoč priznati 18-letni Avstrijki Caroline ILOWSKI, ki je zmagala s 6-4 6-2, od Polone REBERŠAK pa je bila s 6-2 6-3 boljša 7. nosilka, 26-letna Čehinja Katerina VANKOVA.

TUKAJ.

Grega Žemlja v Cordenonsu nastope končal že po uvodnem srečanju

bm, 16.08.2016

Naš najvišje uvrščen igralec na lestvici ATP Grega ŽEMLJA, ta teden je na 147. mestu, se je iz trde portoroške podlage preselil na pesek v italijanski Cordenons. Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € se je v prvem krogu pomeril z 19-letnim Špancem Carlosom TABERNERJEM, 395. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije.

Mladi Španec je v dobri formi, saj je bil tako kot Grega prejšnji teden četrtfinalist challengerja, pred tem pa finalist in zmagovalec dveh turnirjev serije Futures, vse turnirje pa je igral na pesku.

Po pričakovanmju je bilo srečanje trdo, Grega pa ga je slabo začel, saj je prvih enajst točk osvojil nasprotnik, ki je tudi dobil prvi niz s 6-2. V nadaljevanju je Grega zaigral bolje, dobil drugi niz s 6-4, v tretjem pa sta bila igralca poravnana do izida 4-4. V deveti igri je serviral Grega, ki pa je začetni udarec izgubil in mladi Španec, ki je v zadnjih trinajstih srečanjih le dvakrat izgubil, priložnosti ni izpustil iz rok, dobil je svoj servis in tretji niz s 6-4.

TUKAJ.

TK Terme Ptuj gosti mednarodni turnir do 12 let

bm, 16.08.2016

Na Ptuju so se nadaljevale tekme glavnega žreba mednarodnega teniškega turnirja Tennis Europe, Terme Ptuj Open, v starostni kategoriji do 12 let.

Na turnirju nastopa tudi večina najboljših slovenskih igralk in igralcev. V prvem krogu so bili pri dečkih uspešni Mario ŠPANIČ, Benjamin BORLINI, Matic KRIŽNIK, Jaka JAKI, Tristan FLANDER, Lun OBRUL, Maj PREMZL, Boris BARJAKTAREVIČ, Nik GMAJNAR, Nejc ŠKORJANC, Bor ARTNAK in Filip ZVER.

Pri deklicah so se v drugi krog uvrstile Ana LANIŠEK, Eva MULLER UHAN, Sara DOLENC, Ajda BUBNIČ in Maša VIRIANT.

Na turnirju so odigrali tudi že tekme drugega kroga. V tretji krog so pri dečkih napredovali Mario ŠPANIČ, Tristan FLANDER, Lun OBRUL, Nik GMAJNAR in Bor ARTNAK.

Pri deklicah so v drugem krogu izgubile vse slovenske igralke.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih v četrtfinale uvrstili Lun OBRUL in Maj PREMZL ter Tristan FLANDER in Bor ARTNAK pri dečkih ter Leontina STOJANOVIĆ, ki igra v paru z Nemko Maro Sophie BURGER pri deklicah.

Pri dečkih je z uvrstitvijo v tretji krog prijetno presenetil Nik GMAJNAR (na fotografiji) TUKAJ.

V Kranju se je začel mladinski ITF turnir 4. ranga

bm, 14.08.2016

V Kranju se je s kvalifikacijskimi obračuni začel mladinski ITF turnir 4. ranga. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopilo 20 slovenskih igralcev, po prvem krogu so v igri ostali še štirje, Andrej ŠUŠTERŠIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Blaž BEZJAK in Nick CMAGER, v finale kvalifikacij pa se je uspelo prebiti samo Nicku CMAGERJU. Ta je v drugem krogu s 4-6 6-1 6-1 premagal Hrvata Marina JURKOVIĆA. Med nosilci turnirja bo samo Nejc SITAR (15).

Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopilo 11 igralk, v drugi krog sta se uvrstili Maja MAKORIČ in Sheila GLAVAŠ, le slednji pa je uspelo zmagati tudi v finalu kvalifikacij in se uvrstiti v glavni turnir. V drugem krogu je s 6-2 6-7(3) 6-3 premagala Nemko Louiso JUNGHANNS.

V glavnem žrebu bo v Kranju nastopilo 6 Slovencev, ob zmagi Nicka CMAGERJA pa sedem. Pri dekletih bo v glavnem turnirju nastopilo 9 slovenskih igralk. Turnir je nekoliko močnejši kot prejšnji teden v Domžalah, kljub temu bodo med nosilkami domačinka Nika KOZAR (2), domžalska zmagovalka Veronika ERJAVEC (4), še ena domačinka Kristina NOVAK (5) in Nika ZUPANČIČ (6).

Domači up bo tudi Nika Kozar (na fotografiji) TUKAJ.

Trije Slovenci uspešni v kvalifikacijah Vogaua, v Gradcu uspešna Saša Klaneček

bm, 14.08.2016

V kvalifikacijah moškega Futuresa (10.000 $) v avstrijskem Vogau so se štirje naši igralci uvrstili v zadnji krog kvalifikacij, v glavni turnir pa je nato uspelo napredovati trem. Uspešni so bili David GORŠIČ, Matic ŠPEC in Sven LAH, izgubil je Rok JARC. Že v drugem krogu je izpadel Matej LELJAK. V prvem krogu glavnega turnirja bomo spremljali tudi slovenski obračun. Pomerila se bosta Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ .

Na ITF turnirju v Gradcu (10.000 $) je bila v drugem krogu kvalifikacij uspešna samo Saša KLANEČEK, ki se je z zmago 6-3 6-2 nad Avstrijko Jano HAID uvrstila v glavni turnir, kjer se je pridružila Evi ZAGORAC, Manci PISLAK, Nini POTOČNIK in Poloni REBERŠAK. V drugem krogu sta izgubili Tinkara KOVAČ in Pija BRGLEZ. Tudi tu je že v prvem kroghu na sporedu slovenski obračun. Tekmo sta že začeli Saša KLANEČEK in Manca PISLAK, a je bilo srečanje pri vodstvu slednje s 3-1 prekinjeno.

Na Futuresu v Bratislavi je v drugem krogu izpadel Marko STOŠIĆ, ki je pri izidu 6-7(4) 1-3 predal srečanje drugega kroga Slovaku Samuelu HODORJU. TUKAJ.

Miha Peruš in Ema Horvat osvojila OP ZALA 16, OP 12 let osvojila Leontina Stojanović in Maj Premzl

bm, 14.08.2016

V Portorožu se je končal festival tenisa, ki je potekal vzporedno z osredno prireditvijo, ATP Challengerjem Tilia Slovenia Open, v okviru katerega smo v tednu dni spremljali nastope teniških igralk in igralcev v seh starostnih kategorijah z izjemo kategorije do 18 let.

Zadnji so nastopali igralci in igralke do 12 in do 16 let. Med fanti je v starostni kategoriji do 16 let turnir osvojil 1. nosilec Miha PERUŠ (Sl.Gradec), ki je v finalu s 7-6(6) in 7-6(8) premagal 4. postavljenega Matica DIMICA (MaxLj).

Tudi pri dekletih smo sporemljali zelo izenačen finale, ki ga je s 4-6 6-4 6-4 dobila 2. nosilka Ema HORVAT. V finalu je ugnala 1. postavljeno Evo KALAN (Tk Maja).

A turnir dečkov do 12 let je osvojil Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagal Tristana FLANDRA (Tk Maja).

Pri deklicah je v A turnirju zmagala Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Petjo DRAME (ŽtkMb).

B turnir dečkov je osvojil Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje). V finalu je igral z Nejcem STRAŠKOM (Ptuj) in slavil z rezultatom 6-2 6-0.

V B turnirju deklic je bila najboljša Špela GRANDIČ (Proten). V finalu je s 6-1 6-2 premagala Hano VERTOVŠEK-ANDOLŠEK (Tr-Kr). TUKAJ.

Veronika Erjavec zmagovalka ITF turnirja v Domžalah, med dvojicami najboljša Nejc Sitar in Anže Arh

bm, 14.08.2016

Veronika ERJAVEC je zmagovalka ITF turnirja 4. ranga v Domžalah. Turnir je odigrala v velikem slogu in tudi v finalu ni dovolila presenečenja, čeprav je morala oddati en niz mladi Hrvatici 13-letni Noi KRZNARIĆ, ki je s tem doživela tudi prvi poraz na turnirjih ITF, saj je doslej zmagala na vseh enajstih tekmah, ki jih je odgrala na njenih prvih dveh turnirjih. Veronika je osvojila svoj prvi ITF turnir letos in tretjega v karieri.

Turnir dvojic sta že v soboto osvojila Anže ARH in Nejc SITAR, ki sta v finalu s 7-6(7) 5-7 10-7 premagala Hrvata Marka ILIĆA in Romuna Bogdana PAVELA.

Odličen domžalski nastop je Erjavčevi prinesel vidno napredovanje na svetovni mladinski teniški lestvici. Pridobila je 76. mest in je trenutno 174. mladinka sveta. TUKAJ.

Dalila Jakupović zmagovalka ITF turnirja v Hechingenu, Nik Razboršek osvojil turnir dvojic na Slovaškem

bm, 14.08.2016

Dalila JAKUPOVIĆ še naprej niza zmage na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $. Ta teden je v nemškem Hechingenu, kjer je osvojila še drugi ITF turnir letos. Potem, ko je v polfinalu brez težav, v vsega 56 minutah, s 6-1 6-4 opravila s 146. igraklko lestvice WTA in 1. nosilko turnirja, Bolgarko Isabello SHINIKOVO, ta je bila tudi najvišje rangirana igralka, ki jo je JAKUPOVIĆEVA premagala letos, je bila v finalu s 6-3 4-6 7-6(5) boljša od 23-letne Nizozemke Cindy BURGER, 152. igralke lestice WTA.

Jakupovićeva je osvojila letošnji drugi ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $ , skupno pa tretjega s tem nagradnim skladom, v svoji zbirki pa ima še en osvojen turnir z nagradnim skladom 10.000 $ in 6 osvojenih turnirjev v konkurenci dvojic.

Na moškem Futuresu v slovaški Slovenski Lupci je Nik RAZBORŠEK s soigralcem, Francozom Gregoirom JACQUJEM osvojil turnir dvojic. V finalu je slovensko-francoska naveza s 6-1 6-4 premagala Čeha Petra MICHNEVA in Pavela NEJEDLYA.

Čestitamo! TUKAJ.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016 osvojil Florian Mayer

bm, 13.08.2016

V Portorožu se je končal še en izvrstno organiziran teniški turnir Tilia Slovenia Open. Tokrat sicer v finalu brez slovenskega nastopa, a je finalni obračun med Nemcem Florianom MAYERJEM in Rusom Daniilom MEDVEDEVIM vseeno na osrednje igrišče v Portorožu privabil lepo število gledalcev.

Tudi v finalu je MAYER dokazal, da je upravičeno veljal za prvega favorita turnirja saj je za zmago na DANILEVIM potreboval vsega 53 minut, nasprotniku pa je oddal le tri igre.

Tudi letos je organizatorje, igralce in obiskovalce z obiskom počastil predsednik RS, g. Borut PAHOR, ki je podelil priznanje zmagovalcu. TUKAJ.

Maj Premzl in Špela Grandič prva zmagovalca Portoroža na OP 12 in ZALA 16

bm, 13.08.2016

V Portorožu se zaključuje letošnji festival tenisa na katerem so nastopili igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah z izjemo kategorije do 18 let. Festival zaključujejo igralci in igralke do 12 in do 16 let.

Pri dečkih sta se v A turnirju do 12 let za naslov borila 1. nosilec Maj PREMZL (ŽtkMb) in 2. nosilec Tristan FLANDER (Tk Maja). Boljši je bil PREMZL, ki je zmagal s 6-2 6-2.

V B turnirju bosta o zmagovalcu turnirja odločala Nejc STRAŠEK (Ptuj) in Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje).

Pri deklicah bosta za naslov igrali Petja DRAME (ŽtkMb) in Leontina STOJANOVIČ (Olimpija).

V B turnirju je že znana zmagovalka. Turnir je osvojila Špela GRANDIČ (Proten), ki je bila v finalu s 6-1 6-2 boljša od Hane ANDOLŠEK VERTOVŠEK (Tr-Kr).

Končujeta se tudi turnirja v starostni kategoriji do 16 let. Pri dekletih sta se v finale uvrstili 1. nosilka Eva KALAN (Tk Maja) in 2. nosilka Ema HORVAT (Tc-Lj).

Pri fantih sta finalista 1. nosilec Miha PERUŠ (Sl.Gradec) in 4. nosilec Matic DIMIC (MaxLj). TUKAJ.

NA OP 12 in ZALA 16 v Portorožu so pred nami zaključni obračuni

bm, 13.08.2016

Pri dekletih v starostni kategoriji do 16 let se je prva v polfinale uvrstila Eva KALAN (Maja), ki je s 6-1 6-3 premagala Taro GORINŠEK (Ptuj).

Pri fantih so znani vsi polfinalisti. To so Miha PERUŠ (SlGrad), Nik JURJEVČIČ (Ltc), Matic DIMIC (MaxLj) in Gašper OBLAK (Ltc).

Pri dečkih do 12 let so se v A turnirju v polfinale uvrstili Maj PREMZL (ŽtkMb), Aljaž KIRBIŠ (Br-Mb), Mario ŠPANIČ (Medvode) in Tristan FLANDER (Maja).

V B turnirju so polfinalisti Nejc STRAŠEK (Ptuj), Kal GORNIK (Maja), Jernej STONIČ (ŽtkMb) in Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje).

V A turnirju deklic so polfinalistke Leontina STOJANOVIĆ (Olimpija), Ana LANIŠEK (Radomlje), Tajda ZALOKAR (Šentjur) in Petja DRAME (ŽtkMb)

V B turnirju deklic je prva finalistka Špela GRANDIČ( Proten), za drugo mesto v finalu igrata Zala VNUK (Olimpija) in Hana ANDOLŠEK VERTOVŠEK (Tr-Kr) TUKAJ.

Veronika Erjavec finalistka ITF turnirja v Domžalah, turnir dvojic osvojila Anže Arh in Nejc Sitar

bm, 13.08.2016

Na ITF turnirju 4. ranga v Domžalah bomo v finalu spremljali nastop slovenske igralke, dobili pa smo tudi domača zmagovalca.

V današnjem slovenskem polfinalnem obračunu je bila 2. nosilka Veronika ERJAVEC s 6-1 6-0 boljša od 3. postavljene Nike RADIŠIČ, za katero je bil to prvi poraz po devetih zaporednih zmagah in ob tem osvojenem turnirju v češki Dolany-Veski.

Veronika ERJAVEC v Domžalah ne pozna usmiljenja. Vse tekme doslej je odigrala na visokem nivoju, popolnoma osredotočena na vsako točko in v petih tekmah je nasprotnicam oddala vsega sedem iger.

Njena finalna nasprotnica bo 13-letna Hrvatica Noa KRZNARIĆ, za katero je to šele drugi turnir ITF, prav seh 12 dosedanjih srečanj pa je odločila v svojo korist brez oddanega niza. Ob tem je osvojila turnir 5. ranga v Stobreču.

V nedeljo se tako v Domžalah obeta zanimiv finalni obračun v katerem pa je nesporna favoritka naša igralka.

Ena zmaga pa je že ostala doma. Turnir dvojic sta osvojila Anže ARH in Nejc SITAR, ki sta v finalu s 7-6(7) 5-7 10-7 premagala Hrvata Marka ILIĆA in Romuna Bogdana PAVELA.

Foto: Tomo Močilnikar TUKAJ.

Številni slovenski igralci in igralke v kvalifikacijah Gradca, Kranj in Ptuj bosta gostila mlade upe

bm, 13.08.2016

Na ženskem ITF turnirju v Gradcu in moškem v Vogau z nagradnima skladoma 10.000 $ bo nastopilo 9 slovenskih igralk in 16 igralcev.

Neposredno so v glavni turnir pri dekletih uvrščene Nina POTOČNIK, Manca PISLAK, Eva ZAGORAC in Polona REBERŠAK.

Pri fantih so v glavni turnir že uvrščeni Tomislav TERNAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Aljaž RADINSKI, Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA, ostali nastopajo v kvalifikacijah, ki so se začele v soboto. V uvodnem nastopu so bili uspešni David GORŠIČ, Matej LELJAK, Matic ŠPEC, Rok JARC, Sven LAH ter Saša KLANEČEK, Tinkara KOVAČ in Pija BRGLEZ. Izgubili so Rok GALUN, Marino KEGL, Tino KOVAČIČ, Janoš ŽIBRAT, Jakob Aljaž KAPLJA in Tine RITTER
ter Moni POTRČ in Zala DOVNIK.

Mladinci in mladinke se bodo iz Domžal preselili v Kranj, kjer se bo s kvalifikacijami v nedeljo začel drugi od treh ITF turnirjev 4. ranga. Pri dekletih bo v kvalifikacijah nastopilo 11 Slovenk, pri fantih se jih bo za napredovanje v glavni turnir borilo 20. V glavni turnir je že uvrščenih 6 slovenskih igralk in 4 igralci.

Na Ptuju bodo nastopili najmlajši, ki šele začenjajo z nastopi na mednarodnih turnirjih. V organizaciji TK Terme Ptuj bo potekal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let.

V Gradcu nastopa tudi Saša Klaneček, foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah polfinalistke Kozarjeva, Erjavčeva in Radišičeva. Sitar in Arh v finalu dvojic

bm, 13.08.2016

Naše mladinke še naprej odlično igrajo na mednarodnem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah. Nika KOZAR, Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ so bile postavljene na mesta prvih treh nosilk in vse tri so se tudi uvrstile v sobotni polfinale.

Najtežje delo je v četrtfinalu imela 1. nosilka, 230. mladinka sveta Nika KOZAR, ki se je merila s 5. nosilko, 16-letno Italijanko Nurio BRANCACCIO. Izjemno izenačeno srečanje je dobila Kozarjeva s 7-6(9) 7-5. Obe igralki sta prikazali zelo dober tenis, Italijanka pa je izgubila šele drugo srečanje v zadnjih trinajstih dvobojih.

Tudi Nika RADIŠIČ se je morala za zmago potruditi, saj je 15-letna Joanna GARLAND iz Kitajskega Tajpeha, za katero je to prvi turnir v Evropi letos, prikazala odličen tenis in nudila dostojen odpor leto dni starejši in na lestvici ITF 150 mest višje uvrščeni Primorki. Nika je zmagala z rezultatom 3-6 6-4 6-0.

Brez težav pa se je v polfinale uvrstila 2. nosilka, 16-letna Idrijčanka Veronika ERJAVEC, z 250. mestom trenutno 4. Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici. 15-letni Romunki je oddala vsega eno igro in se z rezultatom 6-1 6-0 uvrstila v polfinale. V dosedanjih štirih odigranih srečanjih je Veronika oddala vsega 6 iger in je prva favoritinja za zmago na turnirju. To ji bo sicer poskušala preprečiti Nika RADIŠIČ, ki bo njena nasprotnica v polfinalu, od Nike KOZAR, ki se bo pomerila s 13-letno Hrvatico Noo KRZNARIĆ pa je odvisno ali bomo v Domžalah spremljali slovenski finale. Mlada Hrvatica za katero je to drugi nastop na mladinskih ITF turnirjih še vedno ni občutila poraza saj je zmagala na vseh 11 doslej odigranih tekmah. Zadnja na spisku njenih žrtev je bila danes v četrtfinalu naša Anja GAL, ki je izgubila z 2-6 6-7(3). Upamo pa, da bo naslednja Slovenka zanjo vendarle previsoka ovira.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstila Nejc SITAR in Anže ARH. V polfinalu sta s 6-3 6-4 premagala Britanca Ewena LUMDSENA in Španca Pabla AYCARTA.

Nekaj fotografij iz turnirja v Domžalah si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Na OP 12 in ZALA 16 v Portorožu sta se turnirja prevesila v drugo polovico

bm, 12.08.2016

Na OP do 12 in 16 let v Portorožu so se danes nadaljevale tekme v glavni turnirjih. Pri dečkih smo na turnirju do 12 let že dobili polfinaliste. To so Maj PREMZL, Aljaž KIRBIŠ, Mario ŠPANIČ in Tristan FLANDER.

V B turnirju so odigrali tekme drugega kroga.

Pri deklicah do 12 let so v A turnirju znane četrtfinalistke. Za nastop v polfinalu se bodo borile Leontina STOJANOVIČ, Eva UHAN MULLER, Ana LANIŠEK, Elena PLESNIČAR, Tajda ZALOKAR, Rebeka GNEZDA, Ema ŠKOLARIS in Petja DRAME.

V B turnirju so se v polfinale uvrstile Špela GRANDIČ, Staša ŠRAJ, Zala VNUK in Hana ANDOLŠEK VERTOVŠEK.

Na OP ZALA 16 so tako pri dekletih kot pri fantih znani četrtfinalisti. Pri dekletih so to Eva KALAN, Tara GORINŠEK, Zalka ULE, Tina TAVČAR, Alea BUBEK, Tjaša KLEVIŠAR, Alja BELINGER in Ema HORVAT.

Pri fantih so četrtfinalisti Miha PERUŠ, Nik JURJEVČIČ, Jošt PLESTENJAK, Dan TROŠT SLAPNIK, Matic DIMIC, Gašper OBLAK in Tom AŠIČ-KOVAČ. Za zadnje mesto v četrtfinalu se borita Alen TUŠEK in Enej LEVPUŠČEK. TUKAJ.

Florian Mayer z izvrstno predstavo končal slovenske nastope v Portorožu

bm, 12.08.2016

Grega ŽEMLJA je v preteklih dneh na turnirju Tilia Slovenia Open pokazal, da se vrača v staro formo in da ga lahko kmalu spet pričakujemo med najboljšo stoterico svetovnih teniških igralcev. Seveda je upravičeno pričakovati tudi kakšen dan, ko za igro ne bo najbolj razpoložen ali pa bo na drugi strani mreže nasprotnik proti kateremu ne bo našel pravih rešitev. In prav to se mu je zgodilo v današnjem nastopu, v katerem se je še tretjič potegoval za finale, potem ko je turnir osvojil leta 2013 in je bil finalist leta 2015.

Tokrat mu je nasproti stal 1. nosilec in najvišje rangiran igralec letošnjega turnirja, 32-letni Nemec Florian MAYER, trenutno 94. igralec sveta, leta 2011 pa član elitne dvajseterice svetovnih tenisačev, ko je bil na 18. mestu. In MAYER je tudi z današnjo predstavo pokazal, da je njegovo mesto med najboljšimi, saj je bil s svojimi nepredvidljivimi udarci nerešljiva uganka za dokaj nerazpoloženega Grego. Po izenačenem začetku srečanja je v peti igri Grega prvič izgubil začetni udarec in tudi v nadaljevanju nikakor ni uspel najti pravega občutka pri začetnih udarcih. Zadel je le 56 % prvih servisov, kar je Mayer s pridom izkoriščal, po Gregovem drugem servisu hitro prevzel pobudo in Grega se je vedno znova znašel v težavah. Z drugim servisom je tako osvojil le 6 od 22 mogočih točk (27 %), kar je bilo premalo za dosego boljšega rezultata. Florian MAYER je po 54 minutah igre slavil s 6-2 6-2, v osvojenih točkah pa je bil boljši s 57-36.

S tem so slovenski nastopi v Portorožu končani. V sobotnem finalu, ki ga prav tako mogoče spremljati na Kanalu A se bosta ob 20. uri pomerila današnji zmagovalec in Rus Daniil MEDVEDEV.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Štiri Slovenke v četrtfinalu ITF turnirja v Domžalah, konec nastopov za fante, Nika Zupančič izpadla v Žilini

bm, 12.08.2016

V Domžalah smo včeraj na mladinskem ITF turnirju 4. ranga spremljali tekme drugega in tretjega kroga, tako da smo v obeh konkurencah dobili četrtfinaliste. Žal med njimi ne bo slovenskega predstavnika pri fantih, zato pa dodo v četrtfinalu nastopile kar štiri Slovenke.

V tretjem krogu je 1. nosilka Nika KOZAR s 7-5 6-3 premagala 15-letno Nemko Sofio MARKOVO.

2. nosilka Veronika ERJAVEC je bila s 6-0 6-1 boljša od 15. postavljene, 16-letne Nemke Sarah NIKOCEVIC.

3. nosilka Nika RADIŠIČ prav tako ni imela težav z napredovanjem. Avstrijko, 16-letno Liso Marie LAUSECKER je premagala s 6-1 6-2.

V četrtfinale se je uvrstila tudi 8. nosilka Anja GAL, ki je bila s 6-1 4-6 6-3 boljša od 14-letne Nemke Isabelle PFENNIG.

Krstni nastop je na turnirjih ITF doživela tudi domačinka, 14-letna Pia LOVRIČ, ki pa v drugem krogu ni bila kos 5. nosilki, 16-letni Italijanki Nurii BRANCACCIO, ki bo naslednja nasprotnica Nike KOZAR. Italijanka je bila boljša s 6-1 6-2, na turnir v Domžale pa je prišla z zmago in polfinalom na zadnjih dveh turnirjih ter razmerejem zmag in porazov 8-1.

V drugem krogu je izgubila 4. nosilka Kristina NOVAK. S 6-4 6-3 jo je premagala komaj trinajstletna Hrvatica Noa KRZNARIĆ za katero je to šele drugi turnir ITF, doslej pa še ni okusila poraza, saj je vseh deset odigranih srečanj dobila. Krznarićeva bo naslednja nasprotnica naše Anje GAL.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Nejc SITAR in Anže ARH.

Na ITF turnirju 4. ranga v Žilini je nastopila Nika ZUPANČIČ in v uvodnem srečanju izgubila z domačinko, 13-letno Romano CISOVSKO. Ta je bila boljša s 6-2 2-6 6-1. TUKAJ.

Grega Žemlja z odlično igro v polfinale Portoroža, v polfinalu konkurence dvojic konec za oba Blaža

bm, 12.08.2016

Na ATP Challengerju v Portorožu je v konkurenci posameznikov ostal samo Grega ŽEMLJA, ki je ob 20. uri začel četrtfinalno srečanje. Njegov nasprotnik je bil 22-letni Srb Marko TEPAVAC, trenutno 178. igralec lestvice ATP. Grega je začel odlično in v deseti igri Srbu, ki je dotlej odlično serviral odvzel začetni udarec in prvi niz dobil s 6-4. V drugem nizu je Tepavac v prvi igri Žemlji odvzel servis, a se je Grega vrnil v igro z breakom v osmi igri. V deveti in deseti igri sta igralca še enkrat izgubila svoj servis, s tem da je pri vodstvu s 5-4 Tepavac serviral za zmago, a prednosti servisa ni izkoristil in niz je šel v podaljšano igro v kateri pa je bil izkušeni in povsem mirni Grega prepričljivo boljši, saj je izugubil vsega eno točko. Nervozni Srb je bil občutno slabši pri točkah z daljšimi izmenjavami, pokopal pa ga je drugi servis, saj je od 16 dobil samo dve točki. Srečanje je trajalo uro in 24 minut, za nov portoroški finale pa bo Grega igral s 1. nosilcem Florianom MAYERJEM. Polfinale bo na sporedu v petek ob 20. uri

V polfinalu konkurence dvojic pa sta z nastopi končala Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA. S 6-2 6-7(4) in 10-2 sta ju premagala Belorusa Sergey BETOV in Ilya IVASHKA. TUKAJ.

V Portorožu sta se začela turnirja do 12 in do 16 let

bm, 11.08.2016

V Portorožu se ob ATP Challengerju Tilia Slovenia Open z obračuni dvanajst in šestnajstletnikov nadaljuje festival tenisa.

V starostni kategoriji do 12 let so v A turnirju znani četrtfinalisti. Pri dečkih so to Maj PREMZL, Teo KURTAGIĆ, Aljaž KIRBIŠ, Job JAPELJ, Mario ŠPANIČ, Franc Jakob KAVŠEK, Jaka GOLOB in Tristan FLANDER. V B turnirju so odigrali tekme prvega kroga.

v A turnirju deklic je bila odigrana samo ena tekma, jutri se bo turnir nadaljeval s tekmami drugega kroga. V B turnirju deklic so bile odigrane tri tekme drugega kroga, v petek bodo na sporedu četrtfinalna srečanja.

Fantje bodo turnir do 16 let začeli v petek, dekleta pa so že odigrala večino tekem prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj.

Na fotografiji: Job Japelj TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah se slovenske vrste počasi redčijo, v igri le še Luka Miklavčič pri fantih in štiri dekleta

bm, 11.08.2016

V Domžalah se nadaljuje mednarodni ITF turnir 4. ranga. Po včerajšnjih težavah, ki jih je organizatorjem povzročilo slabo vreme in so morali tekme posameznikov odpovedati, današnji program poteka brez težav. Počasi se končujejo obračuni drugega kroga, vrste slovenskih igralcev in igralk pa se redčijo.

Po doslej odigranih srečanjih sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Jan VEHOVEC, ki je bil s 6-4 6-4 boljši od Maksa MEHA, a je v nadaljevanju z 2-6 2-6 izgubil z Italijanom Andreo TRAPANIJEM in Luka MIKLAVČIČ, ki je s 6-3 6-1 premagal Španca Angela GUERRERO MELGARJA. Že v drugem krogu sta Izgubila Aljaž FUGINAin Miha VELIČKI. Slednji je igral z mlajšim bratom izvrstnega Avstrijca Dominika, Moritzom THIEMOM in izgubil z 1-6 3-6.

Pri dekletih so z drugim krogom uspešno opravile Anja GAL, ki je s 6-3 6-2 premagala Rusinjo Ingo KOMLEVO, Nika RADIŠIČ je s 6-2 6-2 premagala nemško kvalifikantko Sino HERRMANN, Nika KOZAR, ki je bila s 6-3 6-0 boljša od italijanske kvalifikantke Anastasie PIANGERELLI in Veronika ERJAVEC, ki je s 6-3 6-0 odpravila Avstrijko Jano WEISS. Izgubila je Kristina NOVAK.

V tretjem krogu je bila uspešna Nika KOZAR, ki se je kot prva med dekleti uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je s 7-5 6-3 premagala Nemko Sofio MARKOVO.

Na fotografiji Anja Gal TUKAJ.

Dalila Jakupović polfinalistka Hechingena

bm, 11.08.2016

Dalila JAKUPOVIĆ nadaljuje nastope na ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ v Nemčiji. Ta teden je na turnirju v Hechingenu, kjer je tretja nosilka. Tudi na tem turnirju igra odlično in se je že uvrstila v polfinale. V prvem krogu je s 7-6(4) 6-2 premagala 21-letno Čehinjo gabrielo PANTUCKOVO, 295. igralko lestvice WTA, ki je letos zelo uspešno nastopala na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $, zmagala je v Velenju in v Bolu na Braču. V drugem krogu je bila s 6-2 6-4 boljša od nemške kvalifikantke Vivian HEISEN, 474. igralke lestvice WTA in dosegla že 40. zmago v letošnji sezoni. V četrtfinalu je s 6-1 6-4 odpravila 23-letno Romunko Cristino DINU, 230. igralko lestvice WTA.

V drugem krogu ITF Futuresa v Innsbrucku je Tomislav TERNAR izgubil z Italijanom Gianom Marcom MORONIJEM. Ta je bil boljši s 4-6 6-2 6-3.

Že v prvem pa se je na Futuresu v Slovenski Lupci na Slovaškem poslovil Nik RAZBORŠEK. S 6-3 7-6(5) ga je premagal beloruski srečni poraženec Jurij RODIONOV. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinale, Blaž Kavčič in Blaž Rola po maratonskih dvobojih izgubila

bm, 11.08.2016

Na ATP Challengerju v Portorožu so v dolgem teniškem večeru, ki se je končal nekaj pred pol drugo uro zjutraj ponovno prišli na račun slovenski ljubitelji tenisa, saj so bili na delu vsi trije trenutno najboljši slovenski teniški igralci.

Ob 17. uri je nastope odprl Blaž KAVČIČ, ki je 2 uri in 52 minut igral s 24-letnim Madžarom Martonom FUCSOVICSEM, 162. igralcem lestvice ATP. Po dobljenem prvem nizu s 7-6(3) je drugega Blaž izgubil s 5-7, čeprav je že vodil s 5-3 a nato nasprotniku prepustil štiri igre zapored, tako da je o zmagovalcu odločil tretji niz. Igralca sta bila tudi v tretjem nizu izenačena, en break več pa je uspel Madžaru, ki je izkoristil drugo zaključno žogico za zmago. Fucsovics je bil zelo učinkovit pri realizaciji break žog, saj jih je izkoristil kar sedem od osmih, dobil pa je kar 13 od osemnajstih tesnih iger.

Za njim je na centralnem igrišču nastopil Blaž ROLA, ki se je meril z 2. nosilcem, Argentincem Renzom OLIVOM. Ta je bil v prvem krogu boljši od Svena LAHA, premagal pa je tudi Rolo . Spremljali smo še eno izenačeno srečanje, ki je trajalo kar 3 ure in 8 minut, vsi trije nizi pa so se končali v podaljšanih igrah. Olivo je bil na koncu boljši s 6-7(2) 7-6(8) in 7-6(4). Rola je imel v tekmi kar pet zaključnih žog, a ni uspel izkoristiti nobene, zato je bil po srečanju upravičeno razočaran.

Slovensko čast je tako v Portorožu reševal Grega ŽEMLJA in se uvrstil v četrtfinale. 29-letnega belgijskega vrstnika Yannika MERTENSENA, 278. igralca lestvice ATP je brez težav odpravil s 6-4 6-2.

Podaljšan slovenski večer sta uspešno zaključila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA v tekmi dvojic, v kateri sta s 6-1 7-5 premagala favorizirana Avstralca Jamesa CERETTANIJA in Avstrijca Philippa OSWALDA.

V četrtek bo osrednja pozornost v Portorožu veljala četrtfinalnemu obračunu med Gregom ŽEMLJO in Srbom Markom TEPAVACOM. Srečanje se bo začelo ob 20. uri. Nič manj zanimivo pa ne bo srečanje dvojic, v katerem se bosta za finale borila včerajšnja osmoljenca v konkurenci posameznikov Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ. Nekaj po 20. uri bosta na zunanjem igrišču njuna nasprotnika Belorusa Sergej BETOV in Ilya IVASHKA.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah pričakovane zmage slovenskih mladink, vsi posamični dvoboji sredinega programa odpovedani

bm, 10.08.2016

Na mednarodnem mladinskem turnirju 4. ranga v Domžalah smo spremljali obračune prvega kroga pri fantih in dekletih. 128 fantov in deklet je nastopa danes, zato se turnir poleg domžalskih odvija tudi na igriščih na Duplici.

Pri dekletih smo videli zanesljive zmage prvih štirih nosilk, Slovenk Nike KOZAR, Veronike ERJAVEC, Nike RADIŠIČ in Kristine NOVAK. Poleg njih sta bili v uvodnem nastopu od naših igralk uspešni še domačinka Pia LOVRIČin Mariborčanka Anja GAL.

Pri fantih so v drugi krog napredovali Luka MIKLAVČIČ, Maks MEH, Jan VEHOVEC, Miha VELIČKI in Aljaž FUGINA.

Vse tekme v konkurenci posameznikov in posameznic, ki so bile predvidene za sredo so zaradi dežja odpovedane, igralci in igralke pa so se preselili v dvorano, kjer so ob 14. uri začeli s tekmami dvojic. TUKAJ.

A turnir dečkov na OP 14 v Portorožu dobil Nik Jurjevčič, pri deklicah najboljša Ema Koršič

bm, 10.08.2016

Na OP TK Val v starostni kategoriji do 14 let v Portorožu smo na turnirju, ki poteka v okviru festivala tenisa dobili zmagovalca v A in B turnirjih dečkov.

V A turnirju sta v finalu nastopila igralca ljubljanskega LTC, 1. in 2. nosilec Nik JURJEVČIČ in Filip KALJEVIČ. Jurjevčič je v prvem polfinalu s 6-2 6-4 premagal Jana DIMITRIJEVCIČA (CELJE), Filip KALJEVIČ je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-1 boljši od Samuela PATETA (PVALD). V zelo izenačenem finalu je bil boljši Nik JURJEVČIČ, ki je zmagal s 5-7 7-6(1) 7-5.

B turnir je osvojil Grega GREBENŠEK (OL-LJ), ki je v finalu s 6-2 6-1 premagal Nejca ŠKORJANCA (ŠPLUS).

Pri deklicah je turnir osvojila Novogoričanka Ema KORŠIČ, ki je bila v finalu s 6-1 6-2 boljša od Anali KOČEVAR.

V polfinalu je Anali KOČEVAR (ŠTKVE), s 6-4 6-3 premagala Niko STRAŠEK (PTUJ), Ema KORŠIČ (N.GORICA) pa je bila s 6-4 6-2 boljša od Line BOŽIČNIK (TK MAJA).

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola uspešna v uvodnih nastopih, dobra predstava Svena Laha

bm, 09.08.2016

Danes se na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open v Portorožu predstavljajo še preostali trije Slovenci v konkurenci poisameznikov.

Program se je začel ob 10. uri, prva slovenska nastopa pa sta se začela ob 18. uri. Na centralnem igrišču je zaigral Blaž KAVČIČ in zanesljivo dobil srečanje s 26-letnim Čehom Michalom KONECNYEM, 303. igralcem lestvice ATP. Za zmago je potrebovalč uri on 11 minut, nasprotniku pa v srečanju ni ponudil niti ene priložnosti za break.

Videli smo že tudi dva neuspešna slovenska nastopa v konklureenci dvojic. Aljaž RADINSKI in Domen GOSTINČAR sta s 3-6 6-1 7-10 izgubila s Francozoma Albanom OLIVETTIJEM in Alexandrem SIDORENKOM, z nastopi v Portorožu pa je zaključil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je nastopil v paru s Čehom Janom MERTLOM. Z 1-6 6-3 7-10 sta izgubila s 1. nosilvcema Avstralcem Jamesom CERRETANIJEM in Avstrijcem Philippom OSWALDOM.

Zadnja sta danes nastopila Blaž ROLA, ki je igral s Turkom Marselom ILHANOM ter tako kot Žemlja in Kavčič brez težav napredoval v drugi krog. Zmagal je z rezultatom 6-3 6-2. Ognjeni krst na profesionalnih turnirjih med posamezniki pa je doživel mladinec Sven LAH, ki je igral z drugim nosilcem Argentincem Renzom OLIVOM. Lah je sicer moral Olivu priznati premoč z 2-6 3-6, a je s prikazano igro povsem upravičil dodeljeno posebno povabilo.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Na tenis festu so z nastopi začeli dečki in deklice do 14 let

bm, 08.08.2016

V Portorožu na OP TK Val v okviru teniškega festivala nastopajo dečki in deklice do 14 let.

Pri dečkih v A in B turnirju nastopa skupaj 58 igralcev, pri deklicah 35 igralk.

Deklice so končale tekme prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj, brez težav sta v drugi krog napredovali tudi prva nosilka Nika STRAŠEK, ki je oddala 1 igro in 2. nosilka Tara TUŠEK, ki nasprotnici ni oddala igre.

Dečki so pri četrtfinalnih obračunih. Izpadel je 7. nosilec Bor ARTNAK, katerega je izločil Martin GRILJ, brez težav pa sta se v četrtfinale uvrstila 1. nosilec Nik JURJEVČIČ in 2. nosilec Filip KALJEVIČ.

V B turnirju so odigrali tekme prvega kroga. TUKAJ.

Grega Žemlja brez težav v drugi krog Portoroža, Tom Kočevar Dešman že končal z nastopi

bm, 08.08.2016

V Portorožu so se na ATP Challengerju Tilia Sloveia Open 2016 danes končali kvalifikacijski obračuni, začeli pa so se tisti še bolj pomembni, namreč obračuni glavnega trurnirja. Na delu smo videli tudi že prve slovenske igralce.

Nastope med posamezniki je odprl Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je igral s Špancem Adrianom MENENDEZOM-MACEIRASOM in po uri in osemnajstih minutah ogre izgubil z 2-6 in 4-6.

Nobenioh težav pa ni imel zmagovalec turnirja leta 2013 in finalist 2015 ter tudi letos eden izmed favoritov za zmago, Grega ŽEMLJA. Francoz Alexandre SIDORENKO mu ni bil dorasel nasprotnik in Žemlja se je sprehodil do izida 6-1 4-1, pri tem izidu pa je Francoz srečanje predal.

Še trije slovenski nastopi so bili danes na portoroškem programu, vsi trije v konkurenci dvojic. Prva sta nastopila David Lucas AMBROŽIČ in Miha PERUŠ in izgubila srečanje s Hrvatoma Tomislavom DRAGANJO in Ninom SERDARUŠIĆEM. Hrvata sta bila boljša s 6-3 6-3.

Za njima sta na zunanje igrišče stopila Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ in z 2-6 6-3 11-9 premagala Egipčana Mohamerda SAFWATA in Srba Ilijo VUČIĆA.

Zadnja sta nastopila Jakob Aljaž KAPLJA in Sven LAH ter se solidno predstavila. Po izgubljenem prvem nizu z 2-6 sta resno zagrozila Belorusoma Betovu in Ivashki, v drugem nizu, ko sta v podaljšani trinajsti igri vodila s 4:3, a na koncu izgubila s 7:4.Foto: Vid Ponikvar

TUKAJ.

V Domžalah se je začel ITF turnir 4. ranga za fante in dekleta

bm, 08.08.2016

V Domžalah se je začel prvi iz serije treh mednarodnih mladinskih ITF turnirjev 4. ranga. Naslednjega bo prihodnji teden gostil TK Triglav iz Kranja, zadnjega pa ŽTK Maribor.

Turnir je priložnost za mlade slovenske igralke in igralce, da osvojijo prve točke za svetovno mladinsko teniško lestvico, a za kaj takega se bo treba prebiti čez kvalifikacije in močna prva dva kroga glavnega turnirja.

Včeraj so se začeli kvalifikacijski obračuni. Pri fantih je nastopil samo Nace SELIŠNIK in izgubil v prvem krogu.

Močnejša je bila slovenska zasedba pri dekletih, kjer je v kvalifikacijah, ki so se končale danes nastopilo 9 Slovenk. V drugi krog so se uvrstile Veronika ŠKRJANC, Nina MAVER, Alea BUBEK in Nina KNEZ, a so bile vse neuspešne, tako da se nobeni ni uspelo prebiti skozi kvalifikacijsko sito.

V glavnem turnirju bodo mesta prvih štirih nosilk zasedle Slovenke, ki so na mladinski svetovni teniški lestvici uvrščene med najboljših 500 igralk na svetu. Nika KOZAR, Veronika ERJAVEC, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ so tudi kandidatke za končno zmago na turnirju.

Fantje imajo v močni mednarodni konkurenci manj možnosti, naša orožja pa so med drugimi Anže ARH, Nejc SITAR, Luka MIKLAVČIČ in Rok KOMAC, ki so na prijavni listi med Slovenci najvišje.

Domači adut bo Pia Lovrič, foto: D. Mlakar TUKAJ.

Na Tenis festu v Portorožu so že nastopili tudi najmlajši

bm, 07.08.2016

Na Teniškem festivalu v Portorožu, ki poteka vzporedno z ATP Chgallengerjem Tilia Slovenia Open so nastopili tudi najmlajši igralci in igralke stari do 11 let, ki delajo prve korake v teniški svet. Nastopilo jih je več kot devetdeset, na najvišjo stopničko pa so se povzpeli:

mini tenis deklice - Brina ŽAGAR SLANA (Bobi)

mini tenis dečki - Svit SULJIČ (Tabre)

midi tenis dečki - Andraž ROZMAN (Medvode)

midi tebnis deklice - Daša ŠTUSAJ (Sgrad)

deklice do 10 let - Ana THALER (Ol-Lj)

dečki do 10 let -Žiga VEHOVEC (Proten)

deklice do 11 let - Tara SLADAKOVIČ (Pula)

dečki do 11 let - Mark LUNDER (Tabre). TUKAJ.

Polona Hercog olimpijske nastope končala v prvem krogu

bm, 07.08.2016

Polona HERCOG je na svojih drugih olimpijskih igrah, prvič je nastopila v Londonu pred štirimi leti, nastope še drugič končala v prvem krogu turnirja. Njena nasprotnica 22-letna Portoričanka Monica PUIG, 37. igralka lestvice WTA, je bila boljša s 6-3 6-2.

TUKAJ.

V kvalifikacijah Portoroža slovenski igralci neuspešni, znan žreb glavnega turnirja

bm, 07.08.2016

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open v Portorožu smo spremljali nastope vseh šestih slovenskih igralcev , ki so bili v kvalifikacijskem žrebu, a so bili naspritniki zanje premočni, tako da se nikomur ni uspelom prebiti v glavni turnir.

V prvem krogu je v slovenskem obračunu Domen GOSTINČAR s 5-7 7-6(5) 6-3 premagal Matica ŠPECA. Uspešen je bil tudi Jakob Aljaž KAPLJA, ki je s 6-3 6-4 izločil Mehičana Mauricia ASTORGO, 1117. igralca lestvice ATP.

Izgubili so Grega BOH, Aljaž RADINSKI in Nikolaš KLEMEN.

V drugem krogu je Domen GOSTINČAR igral s 4. nosilcem kvalifikacij, 20-letnim Francozom Hugom GRANIERJEM (ATP 544) in izgubil z 1-6 2-6. Tudi Jakob Aljaž KAPLJA ni imel možnosti v tekmi s 5. nosilcem, 25.letnim Britancem Danielom COXOM, ATP 546. Britanec je zmagal s 6-1 6-3.

Nasprotnike pa je dobilo tudi naših pet predstavnikov v glavnem žrebu. Grega ŽEMLJA bo v uvodnem nastopu igral s Francozom Alexandrom SIDORENKOM, nasprotnik Blaža KAVČIČA bo Čeh Michal KONECNY, Blaž ROLA bo igral s Turkom Marselom ILHANOM, Tom KOČEVAR DEŠMAN bo poskušal napredovati preko Španca Adriana MENENDEZA-MACEIRASA, Sven LAH pa bo na svojem prvem velikem članskem turnirju igral z 2. nosilcem, Argentincem Renzom OLIVOM.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Manca Pislak do prvega naslova na profesionalnih turnirjih v karieri, poraz Dalile Jakupović v polfinalu Bad Saulgaua

bm, 06.08.2016

Manca PISLAK je v Trbižu osvojila svoj prvi profesionalni ITF teniški turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

V finalu je rutinirano s 6-1 6-1 v vsega 52 minutah opravila s 17-letno Italijanko Federico BILARDO, ki je nastopila s posebnim povabilom. PISLAKOVI je veliki met uspel v tretjem poskusu, potem ko je letos dvakrat klonila v finalu. Čestitamo!

Dalila JAKUPOVIĆ je v Bad Saulgau izgubila polfinalno srečanje z 21-letno Nemko Tamaro KORPATSCH. Ta je bhila boljša s 6-4 3-6 6-3 in je zabeležila že 16 zaporedno zmkago na zadnjih treh turnirjih ITF. TUKAJ.

Na Tenis festu v Portorožu prva zmagovalca Uroš Potočnik in Maša Marc

bm, 06.08.2016

Na množični spremljajoči športni prireditve letošnjega ATP Challengerja Tilia Slovenia Open v Portorožu, Tenis festu so prvi v boju za točke slovenske teniške lestvice nastopili člani in članice. Zasedba je bila zelo okrnjena, saj so v obeh konkurencah manjkali najboljši. Pri članih je nastopilo 30, pri članicah pa le 11 igralk.

Pri članih so se v četrtfinale uvrstili Benjamin BELIŠ, Uroš POTOČNIK, Žiga DROBNIČ, Borut ŽIČKAR, Jan LAH, Peter KERŠIČ in Matic SOTLAR.

Pri dekletih nastopa 11 igralk, polfinalistke pa so Tinkara KOVAČ, Maša MARC, Nina KOLAR in Samatha PRIBAZ.

V nadaljevanju turnirja so se pri članih v polfinale uvrstili Uroš POTOČNIK, ki je s 6-2 6-3 izločil prvega nosilca Benjamina BELIŠA, Borut ŽIČKAR je bil s 6-3 6-2 boljši od Žige DROBNIČA, edini postavljen igralec, ki bo zaigral v polfinalu Peter KERŠIČ je s 7-6(1) 6-2 izločil Jana LAHA, Nick CMAGER pa je s 6-2 6-2 premagal 2. nosilca Matica SOTLERJA.

Za naslov sta se borila Uroš POTOČNIK (Ltc), ki je v polfinalu z 2-6 6-0 6-1 premagal Boruta ŽIČKARJA (Krško) in Nick CMAGER (ŽtkMb), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-7(5) 6-3 boljši od klubskega kolega Petra KERŠIČA. Turnir je osvojil Potočnik. V finalu je bil od Cmagerja boljši s 7-6(1) 6-3.

Turnir članic je osvojila Maša MARC (Ol-Lj), ki je bila v finalu s 6-1 7-6(4) boljša od Nine KOLAR (ŽtkMb).

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Manca Pislak finalistka ITF turnirja v Trbižu, Jakupovićeva polfinalistka v Bad Saulgau

bm, 06.08.2016

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu se je Manca PISLAK uvrstila v finale, tretji v karieri po Mariboru in Banja Luki. V polfinalu je s 6-3 1-6 6-2 premagala 7. postavljeno Italijanko Deborah CHIESA, 592. igralko lestvice WTA. Za prvi naslov v karieri se bo borila s 17-letno domačinko Federico BILARDO, ki je za nastop dobila posebno povabilo in ga več kot odlično izkoristila. Mlada Italijanka je na 55. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, sicer pa je to šele njen tretji nastop na profesionalnih teniških turnirjih. Manca PISLAK ima tako odlične možnosti, da prvič v karieri stopi na stopničko za zmagovalke tudi med posameznicami, med dvojicami ji je to doslej enkrat že uspelo. Z zmago bi na zmagovalni stopnici nasledila Slovenko, lani je namreč turnir osvojila Tamara ZIDANŠEK.

V Bad Saulgau (25.000 $) je četrtfinalni obračun začela Dalila JAKUPOVIĆ, ki se meri z 18-letno Slovakinjo Viktorijo KUZMOVO. Ta je v Nemčijo prišla kot zmagovalka zadnjih dveh odigranih turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $, v četrtfinalu pa je izločila prvo nosilko Barbaro HAAS. Prvi niz je dobila Jakupovićeva s 7-5, v drugem nizu pa je bilo srečanje pri vodstvu KUZMOVE s 5-4 prekinjeno. V nadaljevanju je Kuzmova dobila 2. niz s 7-5, v tretjem pa je bilo srečanje nato še enkrat prekinjeno pri izidu 4-3 za Jakupovićevo. Tekma se je nadaljevala danes in Jakupovićeva je tretji niz dobila s 6-3 in se uvrstila v polfinale, kjer bo ob 17. uri igrala z Nemko Tamaro KORPATSCH, ki je prav tako v izjemni formi saj je zmagala v zadnji trinajstih odigranih srečanjih in osvojila dva turnrija z nagradnim skladom 25.000 $. TUKAJ.

Na ATP Challengerju v Portorožu se začenjajo kvalifikacijski obračuni

bm, 05.08.2016

Dočakali smo žreb kvalifikacijskih obračunov s katerimi se v Portorožu začenja letošnja izdaja ATP Challengerja Tilia Slovenia Open. V kvalifikacijah bo nastopilo samo 20 igralcev, med njimi tudi 6 Slovencev.

Že v prvem krogu bomo spremljali tudi slovenski obračun nekdanjih soigralcev v teniškem klubu ŽTK Maribor, Domna GOSTINČARJA in Matica ŠPECA. Slednji zadnji dve leti študira in igra v ameriški univerzitetni ligi, poleti pa ga pot zanese tudi v Slovenijo.

Grega BOH bo v prvem krogu igral s 24-letnim Avstralcem Jamesom MARSALEKOM, 639. igralcem lestvice ATP, nasprotnik Aljaža RADINSKEGA bo 21-letni Francoz Enzo COUACAUD, 677. igralec lestvice ATP.

Nikolaš KLEMEN bo v prvem krogu prost, v drugem pa se bo pomeril s 3. nosilcem kvalifikacij, 24-letnim Francozom Albanom OLIVETTIJEM, 515. igralcev lestvice ATP. Zadnji med Slovenci v žrebni listi je Jakob Aljaž KAPLJA, ki se bo v prvem krogu pomeril s 25-letnim Mehičanom Mauriciom ASTROGO, 1117. igralcem sveta.

V glavni turnir so že uvrščeni Grega ŽEMLJA, Blaž ROLA, Blaž KAVČIČ, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Sven LAH.

Tekme se bodo v soboto začele ob 09.30 uri, ko bo na sporedu slovenski obračun med Špecem in Gostinčarjem, ter nastop Grege BOHA, v nadaljevanju programa pa bodo sledili še ostali slovenski nastopi. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Chengduju prekinitve ni uspel obrniti v svoj prid

bm, 05.08.2016

Blaž KAVČIČ je v Chengduju včeraj začel tekmo drugega kroga s Kitajcem Fajing SUNOM.

Po izgubljenem prvem nizu, je v drugem povedel s 3-2, pri tem izidu pa je bilo srečanje zaradi naliva prekinjeno in se je nadaljevalo danes.

Žal prekinitev Blažu ni prinesla prednosti in tudi danes ni bil najbolj razpoložen za igro. Dobil namreč ni nobene več in SUN je slavil s končnih 6-3 6-3.

Blaž se bo zdaj pridružil ostalim slovenskim igralcem v Portorožu, kjer njegov nastop pričakujemo v torek ali sredo. TUKAJ.

Manca Pislak polfinalistka, Dalila Jakupović v četrtfinale, poraz Tomislava Ternarja

bm, 04.08.2016

Manca PISLAK nadaljuje z dobrimi igrami na ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu. V četrtfinalu je bila s 6-4 6-0 boljša od 16-letne Britanke Emily APPELTON, 29. mladinke sveta, ki se je začela spogledovati s profesionalnimi turnirji, a doslej na njih večjega uspeha še ni zabeležila. V polfinalu bo nasprotnica Pislakove 20-letna domačinka Deborah CHIESA, s katero sta se julija pomerili na turnirju v Schiu, v dveh nizih pa je bila boljša Italijanka.

Nov četrtfinale pa si je na turnirju ITF (25.000 $) priigrala Dalila JAKUPOVIĆ, ki nastopa v nemškem Bad Salgau. V drugem krogu je brez težav s 6-3 6-3 premagala nemško mladinko, 17-letno Leno RUEFFER in bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, 20-letno Avstrijko Barbaro HAAS, 139. igralko lestvice WTA.

Je pa z nastopi na Futuresu v Piestanyu končal Tomislav TERNAR. V drugem krogu ga je z 1-6 6-3 6-2 premagal Francoz Corentin DENOLLY.

TUKAJ.

V soboto se v Portorožu začenja teniški praznik

bm, 04.08.2016

Organizatorji turnirja Tilia Slovenia Open 2016 odštevajo zadnje dni in urejajo zadnje podrobnosti pred začetkom ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2016 v Portorožu. Danes so organizatorji sedmi sili predstavili zadnje podrobnosti turnirja.

Turnir se bo s kvalifikacijskimi obračuni začel v soboto, med nastopajočimi v kvalifikacijkah pa bo tudi šest slovenskih igralcev, ki so za nastop prejeli posebna povabila. V kvalifikacijah bomo tako spremljali Aljaža RADINSKEGA, Matica ŠPECA, Klemna NIKOLAŠA, Domna GOSTINČARJA, Grego BOHA in Jakoba Aljaža KAPLJO.

V glavni turnir, v katerem bo mesto 1. nosilca pripadlo trenutno 93. igralcu sveta, Nemcu Florianu MAYERJU sta neposredno uvrščena Grega ŽEMLJA, trenutno 142. igralec lestvice ATP, leta 2013 zmagovalec in leta 2015 finalist portoroškega turnirja in Blaž ROLA, na lestvici ATP trenutno uvrščen na 179. mesto. S posebnim povabilom bodo nastopili Blaž KAVČIČ, ki odlično formo prav ta teden potrjuje v kitajskem Chengduju, kjer je v 1. krogu izločil 1. nosilca turnirja, Tom KOČEVAR DEŠMAN in naš najboljši mladinec Sven LAH.

Organizatorji so pripravili bogat spremljevalni program, z odličnimi zabavnoglasbenimi izvajalci in vrsto drugih aktivnosti, v tednu osrednjega turnrija pa bodo na turnirjih TS nastopili tudi igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah, od najmlajših do veteranov.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let na svetovnem ekipnem mladinskem prvenstvu osvojila končno 10. mesto

bm, 04.08.2016

Ekipa deklic v starostni kategoriji do 14 let, ki je na Evropskem ekipnem prvenstvu osvojila 6. mesto in si priigrala nastop na svetovnem prvenstvu nastopa v Prostejovu.

Na Češko so odpotovale Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR pod vodstvom Igorja OGRINCA.

Na prvenstvu nastopa 16 ekip, ki so razdeljene v štiri predtekmovalne skupine, v katerih igrajo po sistemu Round Robin. Naša ekipa je v skupini A z reprezentancami Argentine, ki je osvojila 2. mesto v Južno ameriški kvalifikacijski skupini, Hong Konga, ki je zmagal v Azijsko-Oceanski skupini in Ukrajine, ki je bila zmagovalka Evropske predtekmovalne skupine in je na finalnem turnirju v Loanu v prvem krogu premagala prav Slovenijo.

Naše deklice so prvo tekmo igrale z ekipo Hong Konga, ki ima na turnirju status 5. nosilk in klonile v super tie-breaku odločilne igre dvojic.

Drugi nasprotnik Slovenije je bila ekipa Ukrajine, ki je bila še tretjič boljša. Ukrajinke so dobile vsa tri srečanja

Zadnjo tekmo v skupini so naše deklice igrale z ekipo Argentine in zmagale s 3-0, kar pomeni, da so v skupini osvojile končno tretje mesto in se borijo za uvrstitev od 9. do 12. mesta.

Prvo tekmo so igrale z ekipo Japonske in zmagale s 3-0. Za končno 9. mesto na svetu so se naše deklice danes borile z ekipo Koreje in izgubile z 0-2 ter tako osvojile končno 10. mesto na svetu med več kot 60 reprezentancami, ki so začele tekmovanje v različnih predkvalifikacijskih skupinah, v petih svetovnih regijah. Gre za izjemen dosežek, ki ga naše ekipe niso dosegle že vrsto let.

Podrobne izide tekem si lahko ogledate TUKAJ.

Polona Hercog bo v prvem krogu OI v Riu de Janeiru igrala s Portoričanko Monico Puig

bm, 04.08.2016

Polona HERCOG je vendarle dobila zeleno luč za nastop na OI v Riu, kamor bo odpotovala že danes.

Tenis Slovenija je v zadnjih dneh vložil precejšnje napore, da je naši igralki, kljub temu, da ji manjka en nastop za reprezentanco v Pokalu federacij, zaradi česar ni izpolnjevala vseh pogojev za nastop, izboril pot v Rio. Po večtedenskem dopisovanju in argumentiranju upravičenosti Poloninega nastopa s strani Tenis Slovenije, je Mednarodna teniška zveza sporočila, da bo Polona Hercog uvrščena v glavni žreb olimpijskega turnirja posameznic.

Čeprav je slovenskemu tenisu grozilo, da bo po Londonu, ko so na OI slovenske barve branili Polona, Blaž KAVČIČ in dvojica Katarina SREBOTNIK - Andreja KLEPAČ, ostal brez predstavnika na olimpijadi , se to na srečo vendarle ni zgodilo.

Polona HERCOG, ki je trenutno na 98. mestu lestvice WTA, je zaokrožila število slovenskih predstavnikov na OI na 60 in bo še drugič zaigrala za Slovenijo na olimpijadi.

Želimo ji srečno pot in uspešen nastop !

Slovenske barve so med tenisači od leta 1992 doslej na olimpijskih igrah zastopali Tina KRIŽAN, Karin LUŠNIC, Blaž TRUPEJ, Iztok BOŽIČ, Tina PISNIK, Katarina SREBOTNIK, Maja MATEVŽIČ, Andreja KLEPAČ in Blaž KAVČIČ.

Polona HERCOG je v Riu dobila nasprotnico. V prvem krogu se bo v nedeljo pomerila z 22-letno Portoričanko Monico PUIG, 37. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Pislak in Sitar četrtfinalista, Jakupović in Ternar uspešna v uvodnem nastopu, Potočnikova predala v Vinkovcih

bm, 03.08.2016

Naši igralci in igralke, ki nastopajo na mednarodnih članskih turnirjih so bili danes trikrat uspešni.

Na ITF turnirju v Trbižu (10.000 $) se jeManca PISLAK uvrstila v četrtfinale. Potem, ko je v prvem krogu izločila 2. nosilko, Bolgarko Julio STAMATOVO, je bila v drugem krogu s 6-4 6-0 boljša od italijanske kvalifikantke Nicole FOSAA HUERGO.

S turnirji pa že nadaljuje Dalila JAKUPOVIĆ, ki je prejšnji teden predala srečanje prvega kroga v Horbu. Kot kaže je z njenim zdravjem vse v redu in ta teden nastopa na ITF turnirju (25.000 $) v Bad Salgau v Nemčiji. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala Italijanko Camillo ROSATELLO.

Uspešen je bil na Futuresu v Piestanyu Tomislav TERNAR. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagal Turkmenistanca Iso MAMMETGULYYEVA.

Je pa že v prvem krogu na ITF turnirju v Vinkovcih (25.000 $) nastope končala Nina POTOČNIK. Po izgubljenem prvem nizu z 2-6 je predala srečanje 14-letni Hrvatici Lauri MAŠIĆ.

Na mladinskem ITF turnirju v Stobreču se je v četrtfinale uvrstil Nejc SITAR. V drugem krogu je s 6-1 2-6 6-3 premagal Hrvata Tina DIZDAREVIĆA, četrtfinalno srečanje pa je nato izgubil. S 6-3 3-6 6-3 ga je premagal 2. nosilec, Hrvat Karlo DIVKOVIĆ.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

Blaž Kavčič pred Portorožem v odlični formi, napredovala tudi Manca Pislak, poraz Polone Reberšak in Jana Vehovca

bm, 02.08.2016

Blaž KAVČIČ se je ta teden edini izmed najboljše slovenske teniške trojice odločil za nastop in sicer na ATP Challengerju v Chengduju, medtem ko sta Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA zadnji teden pred nastopom v Portorožu izkoristila za piljenje forme na treningih.

In prav iz Chengduja prihaja odlična novica, saj se je Blaž po zmagi nad 1. nosilcem turnirja uvrstil v drugi krog. Njegov nasprotnik je bil ta teden 96. igralec lestvice ATP, Rus Konstantin KRAVCHUK, ki je prejšnji teden v Astani Blaža premagal v treh nizih. Kavčič se mu je danes za poraz oddolžil in ga poslal domov že po uvodnem nastopu. Izjemno izenačeno srečanje v katerem so se vsi trije nizi končali v podaljšanih igrah je trajalo kar tri ure in sedemnajst minut, Blaž pa je bil na koncu boljši s 6-7(2) 7-6(2) 7-6(5).

Nepopustljivi Kavčič je v tretjem nizu že zaostajal z 2-5 in rešil eno zaključno žogo, na koncu pa zasluženo slavil. Oba igralca sta zelo dobro servirala, saj sta začetni udarec izgubila le po dvakrat, precej več priložnosti za break, kar 13, pa si je ustvaril Kavčič. Kravchuk je dosegel 21 asov, Kavčič 12, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 134-128 v korist našega igralca.

Blaž KAVČIČ je zdaj na poziciji 1. nosilca zato bo v drugem krogu imel lažjega nasprotnika. To bo 19-letni Kitajec Fajing SUN, trenutno 800. igralec lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Trbižu (10.000 $) je Manca PISLAK v prvem krogu s 7-5 6-4 izločila 2. nosilko, 23-letno Bolgarko Julio STAMATOVO, od katere je bila v treh nizih letos boljša že tudi na turnirju v Banja Luki konec junija. V drugem krogu bo igrala z 21-letno italijansko kvalifkantko Nicole FOSSA HUERGO. Polona REBERŠAK je v prvem krogu izgubila z italijansko kvalifikantko Francesco SELLA, ki je bila boljša s 7-6(4) 6-0.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Stobreču je v drugem krogu Jan VEHOVEC z 0-6 1-6 izgubil s 1. nosilcem Franom NINČEVIĆEM, 349. mladincem sveta. TUKAJ.

Blaž Kavčič pred Portorožem v Chengduju (live stream)

bm, 02.08.2016

Blaž KAVČIČ bo zadnji turnir pred nastopom v Portorožu prihodnji teden odigral v kitajskem Chengduju na ATP Challengerju z nagradnim skladom 125.000 $.

Že v prvem krogu pa ga čaka težka preizkušnja saj bo njegov nasprotnik 1. nosilec, 31-letni Rus Konstantin KRAVCHUK, 103. igralec sveta, s katerim se je Blaž pomeril v osmini finala prejšnji teden v Astani in tesno izgubil v treh nizih. KRAVCHUK se je nato v nadaljevanju turnirja uvrstil v finale.

Še nekaj slovenskih igralcev in igralk ta teden spremljamo na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih. V bližnjem Trbižu bosta v glavnem žrebu ITF turnirja (10.000 $), v finalu kvalifikacij je izpadla Maja MAKORIČ, nastopili Manca PISLAK in Polona REBERŠAK.

Nina POTOČNIK bo nastopila na ITF turnirju v Vinkovcih (10.000 $).

V kvalifikacijah Futuresa v Piestanyu sta se v drugi krog uvrstila Domen GOSTINČAR in Marko STOŠIĆ, a sta buila tu nato neuspešna.

V kvalifikacijah Futuresa v Romuniji je v uvodnem nastopu izgubil Anže LOVIŠČEK.

V hrvaškem Stobreču je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v prvem krogu pri fantih Jan VEHOVEC s 7-5 6-4 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla KAJINA, Nejc SITAR pa je bil s 6-1 6-2 boljši od Hrvata Vita TONEJCA. Anja GAL je med dekleti s 4-6 0-6 izgubila z domačinko Lano ŠIPEK.

Srečanje Blaža Kavčiča lahko v live steramu spremljate TUKAJ.

Le še 5 dni do začetka ATP Challengerja v Portorožu z vsemi najboljšimi slovenskimi teniškimi igralci

sv, 01.08.2016

Portorož bo tudi letos med 6. in 13. avgustom gostil ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo združil vse najbolje uvrščene slovenske teniške igralce ATP lestvice. Nagradni sklad turnirja je 50.000 $.

Svoj nastop je na turnirju v Portorožu potrdili nekdanji 43. igralec ATP lestvice in lanski finalist Grega Žemlja. Prav tako Blaž Rola, ki je trenutno na 180. mestu ATP lestvice ter Blaž Kavčič (WC), zmagovalec ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, ki je v odlični formi zaigral prejšnji teden v finalu ATP Challengerja v Winnipegu. Povabilo organizatorja (WC) je prejel tudi Tom Kočevar Dešman, ki ta teden zaseda 585. mesto ATP. Odločitev dodelitve preostalih dveh povabil organizatorja sta v zaključni fazi razgovorov. Znana bo na 2. novinarski konferenci, ki bo 4. 8. 2016 ob 13. uri na Nebeški terasi v Piranu.

Pot do zmagovalnega pokala bo Slovencem poskušal prekrižati najvišje rangirani iz prijavne liste, Nemec Florian Mayer, ki zaseda 87. mesto ATP lestvice, t.i. »cut off« pa za enkrat pripada 237. igralcu Alex Sidorenku. Paleta prijavljenih igralcev je zares pestra, kar pove podatek, da ti prihajajo kar iz 16. različnih držav sveta, še najmanj iz sosednje Italije, saj je organizacija ATP dodelila enak termin ATP Challengerja v Italjanskem Fanu (50.000 $).

Kvalifikacije za glavni turnir ATP Challenger Tilia Slovenija Open se bodo začele 6. avgusta, glavni turnir 8. avgusta, finalni dvoboj bo na sporedu v soboto, 13. avgusta, ob 20. uri, ko ga bo, tako kot drugi petkov polfinalni obračun ob 20 uri, prenašal Kanal A. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.