V kvalifikacijah New Yorka izpadel tudi Blaž Kavčič

V New Yorku potekajo kvalifikacijski obračuni na OP ZDA, zadnjem turnirju sezone za grand slam.

V kvalifikacijah smo imeli štiri predstavnike, po prvem dnevu pa so nastope končali trije, v drugem krogu je izgubil še četrti.

Krstni nastop je pri 25-letih doživela Jeseničanka Dalila JAKUPOVIĆ, ki je letošnjo sezono na turnirjih serije ITF odigrala v izvrstni formi in se je na svetovni teniški lestvici WTA s 164. mestom povzpela na drugo mesto med Slovenkami in daleč najvišje v karieri. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila 32. nosilka kvalifikacij, 19-letna Srbkinja Ivana JOROVIĆ, ki je na lestvici WTA 20 mest pred Dalilo, tudi zanjo pa je to prvi nastop na OP ZDA. Jorovićeva je bila boljša s 6-3 6-4.

Pri moških v kvaklifikacijah nastopajo vsi trije vodilni Slovenci na lestvici ATP, Grega ŽEMLJA, Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ. Po prvem dnevu v igri ostaja samo Blaž Kavčič, ki bo nastopil v sredo, medtem ko sta Grega in Blaž R. izgubila.

Žemlja je v tretjem nastopu na OP ZDA igral s 24-letnim igralcem iz Barbadosa, Darianom KINGOM, 161. igralcem lestvice ATP, za katerega je to prvi nastop na US Open in izgubil s 6-4 4-6 4-6.

Rola se je v drugem nastopu na OP ZDA v prvem krogu pomeril s 35-letnim Švicarjem Marcom CHIUDINELLIJEM, 144. igralcem sveta za katerega je bil to 5. nastop v New Yorku in tudi on izgubil. Švicar je slavil s 6-7(1) 6-2 6-3.

Zadnje slovensko upanje v moški konkurenci tako ostaja Blaž KAVČIČ, ki na OP ZDA nastopa četrtič, tokrat z zaščitenim rankingom, in je v prvem krogu igral s 26-letnim domačinom Austinom KRAJICKOM, 138. igralcem sveta, ki ta teden na lestvici ATP zaseda 152 mesto, na OP ZDA pa je nastopil šestič. Kavčič je nastope odprl z zmago. Krajicka je premagal s 7-5 7-6(2). V drugem krogu je igral s 25-letnim Kanadčanom Stevenom DIEZOM, 163. igralcem lestvice ATP. Kanadčan je bil boljši z 1-6 6-2 6-4.

Anton Grosman je izbrskal podatek, da je DIEZ leta 2010 nastopil na Futuresu v Mariboru, kjer je v prvem krogu s 7-6(2) 6-4 ugnal Toma KOČEVARJA DEŠMANA, v drugem pa z 1-6 1-6 izgubil z Martinom RMUŠEM.

V glavnem žrebu bo med posameznicami tako nastopila samo Polona HERCOG, v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ med mladinkami pa je prijavljena Kaja JUVAN.