Blaž Kavčič pred Portorožem v odlični formi, napredovala tudi Manca Pislak, poraz Polone Reberšak in Jana Vehovca

Blaž KAVČIČ se je ta teden edini izmed najboljše slovenske teniške trojice odločil za nastop in sicer na ATP Challengerju v Chengduju, medtem ko sta Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA zadnji teden pred nastopom v Portorožu izkoristila za piljenje forme na treningih.

In prav iz Chengduja prihaja odlična novica, saj se je Blaž po zmagi nad 1. nosilcem turnirja uvrstil v drugi krog. Njegov nasprotnik je bil ta teden 96. igralec lestvice ATP, Rus Konstantin KRAVCHUK, ki je prejšnji teden v Astani Blaža premagal v treh nizih. Kavčič se mu je danes za poraz oddolžil in ga poslal domov že po uvodnem nastopu. Izjemno izenačeno srečanje v katerem so se vsi trije nizi končali v podaljšanih igrah je trajalo kar tri ure in sedemnajst minut, Blaž pa je bil na koncu boljši s 6-7(2) 7-6(2) 7-6(5).

Nepopustljivi Kavčič je v tretjem nizu že zaostajal z 2-5 in rešil eno zaključno žogo, na koncu pa zasluženo slavil. Oba igralca sta zelo dobro servirala, saj sta začetni udarec izgubila le po dvakrat, precej več priložnosti za break, kar 13, pa si je ustvaril Kavčič. Kravchuk je dosegel 21 asov, Kavčič 12, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 134-128 v korist našega igralca.

Blaž KAVČIČ je zdaj na poziciji 1. nosilca zato bo v drugem krogu imel lažjega nasprotnika. To bo 19-letni Kitajec Fajing SUN, trenutno 800. igralec lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Trbižu (10.000 $) je Manca PISLAK v prvem krogu s 7-5 6-4 izločila 2. nosilko, 23-letno Bolgarko Julio STAMATOVO, od katere je bila v treh nizih letos boljša že tudi na turnirju v Banja Luki konec junija. V drugem krogu bo igrala z 21-letno italijansko kvalifkantko Nicole FOSSA HUERGO. Polona REBERŠAK je v prvem krogu izgubila z italijansko kvalifikantko Francesco SELLA, ki je bila boljša s 7-6(4) 6-0.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Stobreču je v drugem krogu Jan VEHOVEC z 0-6 1-6 izgubil s 1. nosilcem Franom NINČEVIĆEM, 349. mladincem sveta.