Na Tenis festu v Portorožu prva zmagovalca Uroš Potočnik in Maša Marc

Na množični spremljajoči športni prireditve letošnjega ATP Challengerja Tilia Slovenia Open v Portorožu, Tenis festu so prvi v boju za točke slovenske teniške lestvice nastopili člani in članice. Zasedba je bila zelo okrnjena, saj so v obeh konkurencah manjkali najboljši. Pri članih je nastopilo 30, pri članicah pa le 11 igralk.

Pri članih so se v četrtfinale uvrstili Benjamin BELIŠ, Uroš POTOČNIK, Žiga DROBNIČ, Borut ŽIČKAR, Jan LAH, Peter KERŠIČ in Matic SOTLAR.

Pri dekletih nastopa 11 igralk, polfinalistke pa so Tinkara KOVAČ, Maša MARC, Nina KOLAR in Samatha PRIBAZ.

V nadaljevanju turnirja so se pri članih v polfinale uvrstili Uroš POTOČNIK, ki je s 6-2 6-3 izločil prvega nosilca Benjamina BELIŠA, Borut ŽIČKAR je bil s 6-3 6-2 boljši od Žige DROBNIČA, edini postavljen igralec, ki bo zaigral v polfinalu Peter KERŠIČ je s 7-6(1) 6-2 izločil Jana LAHA, Nick CMAGER pa je s 6-2 6-2 premagal 2. nosilca Matica SOTLERJA.

Za naslov sta se borila Uroš POTOČNIK (Ltc), ki je v polfinalu z 2-6 6-0 6-1 premagal Boruta ŽIČKARJA (Krško) in Nick CMAGER (ŽtkMb), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-7(5) 6-3 boljši od klubskega kolega Petra KERŠIČA. Turnir je osvojil Potočnik. V finalu je bil od Cmagerja boljši s 7-6(1) 6-3.

Turnir članic je osvojila Maša MARC (Ol-Lj), ki je bila v finalu s 6-1 7-6(4) boljša od Nine KOLAR (ŽtkMb).

Foto: Vid Ponikvar