Manca Pislak klonila v polfinalu ITF turnirja v Gradcu

Manca PISLAK je tudi ta teden zelo dobro nastopila na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Gradcu, kjer se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 3-6 6-3 6-3 izločila 17-letno domačinko Miro ANTONITSCH, sicer 53. mladinko sveta, ki je letos tudi v članski konkurenci že osvojila dva ITF turnirja. Igralki sta se v mladinski konkurenci že pomerili pred štirimi leti in tudi takrat je bila boljša Pislakova.

Za drugi zaporedni finale na turnirjih ITF, na turnirju v Trbižu je dosegla prvo turnirsko zmago v karieri, se je Manca borila s 27-letno domačinko Nicole ROTTMAN. Rottmanova, ki je prvič nastopila na članskem ITF turnirju leta 2005 v Mariboru, odtlej pa je le dvakrat stala na zmagovalni stopnički je bila boljša z rezultatom 6-3 6-2. Čeprav se letos še nikoli ni uspela prebiti dlje od drugega kroga tokrat očitno igra v dobri formi in se je prvič po letu 2013 ponovno uvrstila v finale turnirja ITF.

Manca PISLAK je osvojila nekaj novih točk za svetovno žensko člansko lestvico WTA na kateri se trenutno nahaja na 590. mestu.