Manca Pislak finalistka ITF turnirja v Trbižu, Jakupovićeva polfinalistka v Bad Saulgau

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu se je Manca PISLAK uvrstila v finale, tretji v karieri po Mariboru in Banja Luki. V polfinalu je s 6-3 1-6 6-2 premagala 7. postavljeno Italijanko Deborah CHIESA, 592. igralko lestvice WTA. Za prvi naslov v karieri se bo borila s 17-letno domačinko Federico BILARDO, ki je za nastop dobila posebno povabilo in ga več kot odlično izkoristila. Mlada Italijanka je na 55. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, sicer pa je to šele njen tretji nastop na profesionalnih teniških turnirjih. Manca PISLAK ima tako odlične možnosti, da prvič v karieri stopi na stopničko za zmagovalke tudi med posameznicami, med dvojicami ji je to doslej enkrat že uspelo. Z zmago bi na zmagovalni stopnici nasledila Slovenko, lani je namreč turnir osvojila Tamara ZIDANŠEK.

V Bad Saulgau (25.000 $) je četrtfinalni obračun začela Dalila JAKUPOVIĆ, ki se meri z 18-letno Slovakinjo Viktorijo KUZMOVO. Ta je v Nemčijo prišla kot zmagovalka zadnjih dveh odigranih turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $, v četrtfinalu pa je izločila prvo nosilko Barbaro HAAS. Prvi niz je dobila Jakupovićeva s 7-5, v drugem nizu pa je bilo srečanje pri vodstvu KUZMOVE s 5-4 prekinjeno. V nadaljevanju je Kuzmova dobila 2. niz s 7-5, v tretjem pa je bilo srečanje nato še enkrat prekinjeno pri izidu 4-3 za Jakupovićevo. Tekma se je nadaljevala danes in Jakupovićeva je tretji niz dobila s 6-3 in se uvrstila v polfinale, kjer bo ob 17. uri igrala z Nemko Tamaro KORPATSCH, ki je prav tako v izjemni formi saj je zmagala v zadnji trinajstih odigranih srečanjih in osvojila dva turnrija z nagradnim skladom 25.000 $.