prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : November 2015

Arhiv novic - november 2015

Tamara Zidanšek, Kristina Novak, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Saša Klaneček, Nika Kozar in Zala Dovnik uspešne v uvodnih nastopih ITF turnirjev

bm, 30.11.2015

Na mladinskem turniju 1. ranga Eddie Heer, ki poteka na Floridi je Tamara ZIDANŠEK, 5. nosilka turnirja, začela z zmago. V prvem krogu je s 6-1 6-4 premagala 16-letno Indijko Nandini DAS, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tudi v drugem krogu bo igrala s povabljenko, tokrat bo njena nasprotnica 14-letna Američanka Abigail DESIATNIKOVA.

V finalu kvalifikacij pa je izgubil Sven LAH. S 7-6(4) 5-7 6-4 ga je premagal Francoz Elliot BENCHETRIT.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v indijskem Puneju se je v drugi krog uvrstila Kristina NOVAK. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala 16-letno Indijko Isho BUDWAL. V prvem krogu pa je z nastopi končala Nika ZUPANČIČ. S 6-1 7-5 jo je premagala 14-letna domačinka Shivani AMINENI.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu se nobenemu našemu predstavniku ni uspelo prebiti skozi kvalifikacije. V drugem krogu kvalifikacij sta pri fantih izgubilaAnže ARH in Nejc SITAR, pri dekletih je v drugem krogu izpadla Sheila GLAVAŠ. S tem pa slovenskih nastopov v Zagrebu ni bilo konec. Pri fantih je v glavnem turnirju nastopil Jernej ZAPLOTNIK in z 2-6 1-6 izgubil s 4. nosilcem Alekso LAZAREVIĆEM iz Srbije.

Veliko uspešnejša so bila dekleta. V drugi krog so se uvrstile Kaja JUVAN, ki je tudi prva nosilka turnirja, Saša KLANEČEK, Zala DOVNIK , Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC, 2. nosilka turnirja.

V prvem krogu sta izgubili Anja GAL in Nika RADIŠIČ.

Vse rezultate iz Zagreba najdete TUKAJ.

Tino Kovačič in Maruša Plank osvojila OP 18, Pia Lovrič in Blaž Vidovič FIN 14 A, Svit Kos in Hana Kaučič FIN 14 B

bm, 30.11.2015

Končani so turnirji v starostnih kategorijah do 18 let in do 14 let.

Fantje so nastopali v Mariboru, kjer je ostala tudi zmaga. Turnir je osvojil 3, nosilec, sicer pa 5. igralec lestvice TZS do 18 let, Tino KOVAČIČ (ŽtkMb). V finalu je s 7-5 6-3 premagal nepostavljenega, 13. igralca lestvice TZS, Luko MIKLAVČIČA (Idrija).

Dekleta so nastopala v Ljubljani in tudi tu je zmaga ostala doma. Turnir je osvojila 2. nosilka in 11. igralka lestvice TZS do 18 let, Maruša PLANK (Šplus). V finalu je s 6-3 4-6 6-3 premagala 6. nosilko, Urško VELEC (Br-Mb).

Deklice do 14 let so nastopale na finalnih A in B turnirjih v Rogaški Slatini. Tu dilem o zmagovalki ni bilo. A turnir je prepričljivo, brez izgubljenega niza osvojila trenutno vodilna igralka v starostni kategoriji do 14 let in s tem 1. nosilka turnirja Pia LOVRIČ (Domžale). V finalu je s 6-0 6-3 premagala drugo postavljeno, sicer pa 3. igralko lestvice TZS do 14 let, Aleo BUBEK (N. Gorica).

B turnir je osvojila Hana KAUČIČ (ŽtkMb), ki je bila v finalu z 0-6 6-3 6-2 boljša od Ane Teje TABOR (Ptuj).

Dečki so finalni A turnir igrali v Kranju, zmaga pa je odšla na Ptuj. V finalu je 1. nosilec, tudi 1. igralec Slovenije do 16 let, Blaž VIDOVIČ (Ptuj) s 7-6(3) 6-2 premagal 3. nosilca in tretjega igralca lestvice TZS, domačina Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

B turnir se je odvijal v Ljubljani. Zmagovalec je Svit KOS (Domžale). V finalu je s 6-3 6-3 premagal Jašo CVEKA (Idrija). TUKAJ.

Na turnirjih FIN 14 in OP 18 smo dobili polfinaliste in finaliste

bm, 29.11.2015

Na A finalnem turnirju za dečke v Kranju sta finalista 1. nosilec, Ptujčan Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in domačin, član Triglava iz Kranja, Jon Lan ŠUNTAR. Blaž VIDOVIČ je v polfinalu s 4-6 6-3 6-2 premagal Nika JURJEVČIČA, Jon Lan ŠUNTAR je bil s 6-1 6-4 boljši od Bora ARTNAKA.

V B turnirju za dečke so polfinalisti Jaša CVEK, Domen BEDEN, Maj-Jurij MIKLAVEC in Svit KOS.

Pri deklicah, ki nastopajo v Rogaški Slatini so se v polfinale uvrstile Pia LOVRIČ, Alja BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK.

V B turnirju sta že znani finalistki. To sta Teja Ana TABOR (Ptuj) in Hana KAUČIČ (ŽtkMb).

OP za fante in dekleta do 18 let se je odvijalo v Mariboru in Ljubljani. Fantje so nastopali v Mariboru, v finalu pa bosta nastopila nepostavljeni Luka MIKLAVČIČ (Idrija), ki je v polfinalu s 6-4 7-6(7) premagal Matica PODLIPNIKA in 3. nosilec Tino KOVAČIČ (ŽtkMb), ki je bil v polfinalu s 6-3 6-3 boljši od Mihe PERUŠA.

Dekleta so igrala v Ljubljani, polfinalistke pa so Urška VELEC, Metka KOMAC, Maša PERICA in Maruša PLANK. TUKAJ.

Mladinci in mladinke ta teden v Zagrebu, na Floridi in v Indiji

bm, 29.11.2015

Na Floridi se začenja turnir Eddie Heer, eden najmočnejših mladinskih turnirjev. Je 1. kategorije, pri mladinkah pa nastopa kar šest igralk iz prve deseterice, pri fantih dva. Turnir je uvod v prestižni Orange Bowl, ki mu bo sledil.

Slovenske barve bosta letos branila Tamara ZIDANŠEK, ki je v zadnjem obdobju nastopala na članskih turnirjih in se na lestvici WTA prebila med najboljših 300 igralk na svetu ter Sven LAH, vodilni slovenski mladinec in trenutno 170. mladinec sveta.

Tamara je uvrščena v glavni turnir, Sven pa je moral v kvalifikacije, ki jih je začel z zmago. V prvem krogu je s 7-5(6) 6-0 premagal 16-letnega Egipčana Mohameda ABDELA-AZIZA (ITF 376).

Na ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu je v glavnem turnirju pri dekletih prijavljenih 6 Slovenk, v kvalifikacijah pa nastopata Tina CVETKOVIČ in Sheila GLAVAŠ. Sheila je s 6-4 7-6(5) premagala Hrvatico Mirno GOLAC, Tina je s 3-6 5-7 izgubila z domačinko Domeniko TURKOVIĆ.

Pri fantih je v glavnem turnirju prijavljen Jernej ZAPLOTNIK, v kvalifikacijah pa igrajo Jure FRANK, Anže ARH, Klemen NIKOLAŠ in Nejc SITAR..V prvem krogu sta bila uspešna Nejc SITAR, ki je s 6-4 7-6(3) premagal Latvijca Arthurja KULIBABO in Anže ARH, ki je bil s 7-6(6) 6-3 boljši od Hrvata Frana TONEJCA. Izgubila sta Jure FRANK, s 7-6 (4) 4-6 7-5 ga je izločil 1. nosilec kvalifikacij, Izraelec Omer HEFEZ in Klemen NIKOLAŠ od katerega je bil v uvodnem nastopu s s 6-3 7-6(4) boljši Hrvat Marin JURKOVIĆ.

V nadaljevanju kvalifikacij je Anže ARH izgubil. S 6-4 6-3 ga je premagal 2. nosilec kvalifikacij, Portugalec Martim VILELA.

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga bosta v Indiji nastopili Kristina NOVAK in Nika ZUPANČIČ. Obe sta uvrščeni v glavni turnir. TUKAJ.

Ta konec tedna finalni turnirji do 14 let in OP do 18 let

bm, 29.11.2015

Ta konec tedna potekajo na domačih teniških igriščih turnirji v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

V kategoriji do 18 let igrajo fantje v Mariboru, dobili pa smo že četrtfinaliste. Slab dan so imeli noslci, saj so se poslovili kar štirje. 8. postavjeni Amadej GORUČAN je moral premoč priznati Maticu PODLIPNIKU, 4. nosilca Nicka CMAGERJA je izločil Matic ZAPLOTNIK, ki je v nadaljevanju izgubil z Luko MIKLAVČIČEM, od Aljaža ŠENICE je bil boljši kvalifikant Miha PERUŠ, v drugem krogu pa je izpadel tudi drugi nosilec Andrej ŠUŠTARŠIČ. Izločil ga je Gašper BEZJAK.

Tudi pri dekletih, te se merijo v Ljubljani, se nosilke niso izkazale. V prvem krogu so izgubile Leeloo OBRUL, katero je izločila Metka KOMAC, od Katje HRKAČ je bila boljša Maša PERICA, Tinkaro KOVAČ pa je premagala Maja MAKORIČ.

Dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let nastopajo na finalnih A in B turnirjih v Kranju, Rogaški Slatini in Ljubljani.

V Kranju so na A turnirju dečkov do 14 let znani četrtfinalisti. Med njimi ni 6. nosilca Gala EMERŠIČA POTOČNIKA, izločil ga je Tristan FLANDER, njega pa v nadaljevanju Miha VETRIH in 2. nosilca Samuela PATETA za katerega je bil usoden Bor ARTNAK.

Deklice so na A turnirju v Rogaški Slatini odigrale prvi krog, od nosilk se je poslovila Kristina KOFOL. S 7-6(2) 5-7 6-4 jo je premagala Tara Katarina MILIĆ.

TUKAJ.

Ustanovljena Rekreativno-veteranska organizacija TZS

bm, 28.11.2015

V četrtek ob 12. uri so se v prostorih TZS zbrali teniški veterani in rekreativci, ki so v dobri dve uri dolgi izredni skupščini izglasovali nekaj zelo pomembnih odločitev.

Obravnavali in sprejeli so odstop dolgoletnega predsednika veteranske organizacije g. Saša Svoljšaka, za njegovo več kot desetletno volontersko delo so mu izrekli vse pohvale, na njegovo mesto pa izvolili g. Matjaža Pogačarja. Izvoljeni so bili tudi novi člani izvršnega odbora, v katerem so po novem poleg Matjaža Pogačarja še Matjaž Frece, Igor Rakun, Franci Hrovat, Miha Bitežnik, Jordan Misajlovski, Ivan Gerjevič, Izidor Sirše, Boštjan Dimitrijevič, Robert Lazič, Bojan Mihev, Boris Vogrinčič in Jernej Špiler.

Prav gotovo najpomembnejši sklep skupščine je bil ta, da se ustanovi rekreativno-veteranska organizacija, ki bo odslej skrbela za organizacijo in izvedbo tako veteranskih kot tudi rekreativnih tekmovanj. Takšen sklep je bil dosežen v soglasju z vsemi subjekti, ki so bili vključeni v organizacijo rekreativnih in veteranskih tekmovanj, tu mislimo predvsem na DITS-društvo igralcev tenisa Slovenije, ki je bil v zadnjih štirih letih gonilna sila na tem področju.

Na skupščini je bil prisoten tudi predsednik TZS Marko Umberger, ki je izrazil veliko zadovoljstvo ob združitvi rekreativcev in veteranov ter prepričanje, da je skupna pot v okviru TZS prav gotovo najboljša in najbolj racionalna.

V svojem programu dela rekreativno-veteranske organizacije je novi predsednik Matjaž Pogačar izpostavil nekatere priorite, med katerimi naj omenimo povečanje števila članstva, izboljšanje obveščanje o rekreativnih in veteranskih teniških dogodkih ter vzpostavitev ustreznega modela izpeljave tekmovanj, ki bodo vsem udeležencem omogočile največje zadovoljstvo glede na vložen čas in denar. Novoustanovljena rekreativno-veteranska organizacija se bo za izvedbo svojih tekmovanj vključila v IT aplikacije, ki jih TZS uporablja za ostale kategorije, to pomeni, da se bodo rekreativci in veterani na tekmovanja lahko prijavljali on-line, lestvice se bodo izračunavale avtomatično, rezultate bo mogoče spremljati v živo, itd. Vse aktivnosti rekreativno-veteranske organizacije TZS bodo stekle s 1.1.2016.

Tekst in foto: Matjaž Pogačar TUKAJ.

Natalija Šipek izgubila četrtfinale ITF turnirja v El Kantaoiju, poraz Toma Kočevarja Dešmana na Futuresu v Jabloncu

bm, 27.11.2015

Na ženskem članskem ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) je Natalija ŠIPEK uspešno dokončala tekmo drugega kroga, ki se je začela v četrtek in nadaljevala danes. S 6-4 6-1 je premagala Madžarko Szabino SZLAVIKOVICS. V četrtfinalu je igrala s 3. nosilko, Rusinjo Yano SIZIKOVO in izgubila z 0-6 4-6.

Na moškem Futuresu (15.000 $) v Jabloncu na Češkem je Tom KOČEVAR DEŠMAN izgubil četrtfinalno srečanje. Potem, ko je v drugem krogu s 4-6 7-6 7-6(5) premagal češkega kvalifikanta Pavela MOTLA, je v četrtfinalu moral premoč priznati 1. nosilcu, Čehu Janu MERTLU. Ta je bil boljši s 6-3 6-1.

. TUKAJ.

Na slovesnosti ob 75-letnici ustanovitve Teniške zveze Slovenije podelili priznanja zaslužnim teniškim delavcem in najboljši slovenski igralki

bm, 27.11.2015

V mariborskem Narodnem domu se je odvila slovesnost ob 75-letnici ustanovitve Teniške zveze Slovenije. Ta je bila ustanovljena prav v Mariboru leta 1940.

Na slovesnosti, ki jo je vodil Igor E. BERGANT, z nastopi pa so jo popestrili otroški pevski zbor, tri mlade glasbenice in plesna skupina, se je zbralo več kot sto predstavnikov klubov, igralcev, trenerjev in drugih ljubiteljev tenisa.

Prisotne je nagovoril predsednik Teniške zveze Slovenije g. Marko UMBERGER, pozdravil pa jih je tudi predsednik OKS, g. Bogdan GABROVEC.

Kratek sprehod po teniški zgodovini od leta 1960 do leta 2011 so obiskovalci podoživeli s filmskimi inserti iz arhiva RTV Slovenija, podroben pregled slovenske teniške zgodovine med leti 1899 in 2015 pa si bodo vsi prisotni lahko ogledali v zborniku TENIS SLOVENIJA 1899 - 2015, katerega so prejeli vsi obiskovalci, izjemno delo pa je plod velikega teniškega zanesenjaka Antona GROSMANA.

Na prireditvi so podelili tudi priznanja, ki so jih prejeli nekdanja predsednika TZS Janez ERHART in Andrej POLENEC, avtor zbornika Anton GROSMAN in najboljša slovenska teniška igralka Mima JAUŠOVEC.

Prijetna prireditev se je zaključila z druženjem obiskovalcev v preddverju dvorane.

Foto: Marko Vanovšek, Sportida

Več fotografij in poročilo RTV SLO o dogodku najdete TUKAJ.

Na igriščih TK Branik odkrili spominsko ploščo Evgenu Bergantu

bm, 27.11.2015

Na igriščih teniškega kluba Branik Maribor so danes na krajši slovesnosti, ki sovpada s počastitvijo 75-letnice ustanovitve Teniške zveze Slovenije in se je ob 18. uri nadaljevala z osrednjo prireditvijo v Narodnem domu, odkrili spominsko ploščo zaslužnemu članu TK Branik in vsestranskemu športniku in športnemu delavcu, Evgenu Bergantu st.

TK Branik od leta 1961 v njegov spomin organizira memorialni turnir z mednarodno udeležbo, na katerem vsako leto nastopa preko 300 mladih teniških igralcev in igralk iz vsega sveta.

Ob tej priložnosti so po njem tudi poimenovali igrišče števila 6, ki bo odslej nosilo naziv OSREDNJE IGRIŠČE EVGEN BERGANT. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist v Jablonecu, poraz Pie Brglez v četrtfinalu Rabata

bm, 26.11.2015

Na moškem Futuresu (15.000 $) v Jablonecu na Češkem se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-6 7-6 7-6(5) premagal češkega kvalifikanta Pavela MOTLA. V četrtfinalu bo igral s 1. nosilcem, Čehom Janom MERTLOM.

Tekmo osmine finala mora na ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) dokončati Natalija ŠIPEK. V četrtek je odigrala in dobila samo uvodno igro, nato je bilo srečanje prekinjeno.

Z nastopi pa je v četrtfinalu v Rabatu končala Pia BRGLEZ. S 6-2 6-3 jo je premagala 2. nosilka, Belgijka Deborah KERFS. TUKAJ.

Danes v Mariboru slavnostna akademija ob 75-letnici Teniške zveze Slovenije

bm, 26.11.2015

Spoštovani,

V četrtek, 26. novembra 2015, bomo proslavili pomemben jubilej, 75 letnico ustanovitve Teniške zveze Slovenije. Zveza je bila ustanovljena leta 1940 v našem najbolj teniškem mestu Maribor. Prav zato smo se odločili, da v tem mestu pripravimo slavnostno akademijo.

Prireditev bo moderiral g. Igor Bergant, poleg slavnostnih govornikov pa bodo nastopili tudi mladi tenisači, ki se ukvarjajo z glasbo.

Na akademiji bo predvajan pol urni film o slovenskem tenisu, vsi prisotni bodo prejeli tudi posebno darilo: Zbornik slovenskega tenisa v času od leta 1897 do leta 2015.

Zbornik je napisal g. Tone Grosman, ki že dolga leta zbira podatke o slovenskem tenisu. Njegovo delo je za slovenski tenis neprecenljivo. V zborniku so dokumentirani vsi pomembni dogodki, ki so se zgodili v tem dolgem obdobju. Navedeni so rezultati, opisana tekmovanja in omenjeni najpomembnejši tekmovalci, sodniki in klubski delavci.

Vljudno vabljeni vsi predstavniki teniških klubov, trenerji in tekmovalci ter ostali člani, da se nam pridružite v Mariboru.

Akademija bo ob 18. uri v veliki dvorani Narodnega doma.

Se vidimo v Mariboru.

Predsednik Teniške zveze Slovenije

Marko UMBERGER

Kaj je v zvezi praznovanja današnje obletnice v Večeru zapisal novinar Zmago GOMZI preberite TUKAJ.

Pia Brglez četrtfinalistka v Maroku, Tom Kočevar Dešman v drugi krog Jablonca, poraz Dalile Jakupović v Carlsbadu

bm, 24.11.2015

Pia BRGLEZ je uspešno nastopila v drugem krogu ženskega ITF turnirja (10.000 $) v Rabatu. S 7-5 0-6 6-2 je premagala 6. nosilko, Portugalko Ines MURTA in se prvič v karieri uvrstila v četrtfinale profesionalnega teniškega tunirja. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko, Belgijko Deborah KERFS.

Z zmago je nastope na moškem Futuresu (15.000 $) v Jablonecu na Češkem začel Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-4 premagal domačega povabljenca Patrika RIKLA.

Dalila JAKUPOVIĆ je nastopila na WTA Challengerju (115.000 $) v ameriškem Carlsbadu in v prvem krogu s 4-6 6-4 4-6 izgubila s 23-letno Američanko Kristie AHN, 211. igralko lestvice WTA.

Že v torek se je v drugi krog ITF turnirja (10.000 $) v El Kantaoiju uvrstila Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik izgubil polfinale v Širokem brijegu na TE 12, konec za Hano Mraz in Svena Laha v Mehiki

bm, 24.11.2015

Naša odlična mladinca Hana MRAZ in Sven LAH, ki v sezoni 2016 prevzemata primat med slovenskimi mladinci in mladinkami sta se odpravila na ameriško turnejo. 17-letna Kranjčanka Hana MRAZ se trenutno nahaja na 50. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, prav tako 17-letni Ptujčan Sven LAH je na lestvici fantov na 170. mestu. Nastope sta začela v Mexico Cityu, turnirju najmočnejšega, A ranga, a sta se oba poslovila v prvem krogu. Nadaljujeta v prav tako mehiški Meridi, kjer sta nastope na turnirju 1. ranga začela z zmagama, nato pa oba izgubila v drugem krogu. Sven LAH je v uvodnem nastopu s 6-1 6-7(2) 6-4 premagal španskega kvalifikanta Carlosa DIVARJA, v drugem krogu pa je z 2-6 6-7(4) izgubil z 8. nosilcem, 17- letnim Američanom Ulisesom BLANCHOM, 34. mladincem sveta.

Hana MRAZ, ki je 9. nosilka, je bila v prvem krogu s 6-1 6-2 boljša od domače kvalifikantke Marie Fernande CARVAJAL ALTAMIRANO, v drugem krogu pa je s 4-6 3-6 izgubila s 14-letno Američanko Abigail DESIATNIKOVO, 158. mladinko sveta.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let, ki se odvija v Širokem brijegu je Gal EMERŠIČ POTOČNIK v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal domačina Andreja DJOKIĆA, v drugem je bil s 6-1 6-2 boljši od Frana MITROVIĆA, v četrtfinalu pa je s 6-3 6-3 izločil Italijana Filippa CARPA. V polfinalu je igral z Matejo JANIČIJEVIĆEM in izgubil z 2-6 3-6.

Annika PLANINŠEK je bila v prvem krogu s 6-3 6-2 boljša od Hrvatice Ivane Marije PROJIĆ, v drugem je z 1-6 0-6 izgubila z Rusinjo Daria SHUVYRDENKOVO

Tara TUŠEK je izgubila uvodno srečanje glavnega turnirja. TUKAJ.

Vabilo na izredno volilno skupščino Veteranske organizacije TZS

bm, 24.11.2015

Veteranska organizacija vabi na izredno volilno skupščino veteranske organizacije Teniške zveze Slovenije, ki bo v četrtek 26.11.2015 ob 12. uri v prostorih Tenis Slovenije, Šmartinska 152, BTC – Ljubljana.

Dnevni red in pismo predsednika TZS, g. Marka Umbergerja najdete TUKAJ.

Pia Brglez in Natalija Šipek v drugi krog ITF turnirjev

bm, 23.11.2015

Natalija ŠIPEK nastopa na ITF turnirju (10.000 $) v maroškem El Kantaouiju. V prvem krogu je igrala z Jeleno LUKIĆ iz Srbije. Ta je pri zaostanku z 2-3 srečanje predala.

Pia BRGLEZ je na enako vrednem ITF turnirju v Rabatu. Tudi ona se je uvrstila v drugi krog potem , ko je v uvodnem srečanju s 7-6(5) 7-5 premagala domačinko Abir EL FAHIMI.

TUKAJ.

Ljubitelji tenisa so si v Kinoteki ogledali dokumentarni film MIMA

bm, 23.11.2015

Tenis Slovenija je v slovenski kinoteki dne 23.11.15, organizirala drugi premierni ogled dokumentarnega filma MIMA, ki je nastal pod okriljem generalnega sponzorja Tenis Slovenije, Zavarovalnice Tilia.

Sprejema in druženja pred pričetkom, se je udeležilo preko 50 povabljenih predstavnikov teniških klubov članov Tenis Slovenije, sponzorjev in ostalih teniških zanesenjakov. Po projekciji, ki je trajala 35 minut je sledil pogovor z Mimo Jaušovec in režiserjem filma Gašperjem Pavlijem. Kinodvorana s 130 sedišči je bila polno obiskana, vsi prisotni pa so si bili edini, da je film več kot odlično obeležil in predstavil neverjetne uspehe slovenske teniške legende Mime Jaušovec.

Predsednik Teniške zveze Slovenije g.Marko Umberger, je ob zaključku v znak spoštovanja in zahvale, Mimi predal darilo in čestital za izjemno bogato teniško kariero.

Tenis Slovenija bo enak dogodek ponovno organizirala po novem letu, o čemer bo javnost pravočasno obvestila na svoji spletni strani www.tenis-slovenija.si

Foto: Sportida

Tenis Slovenija TUKAJ.

Vabilo na ogled dokumentarnega filma MIMA

bm, 23.11.2015

Tenis Slovenija vas v ponedeljek 23. novembra ob 20.00 uri vljudno vabi na ogled kratkega dokumentarnega filma Mima.

Film bo predvajan v Slovenski kinoteki na Miklošičevi cesti 28 v Ljubljani.

Dokumentarni film spremlja zgodbo teniške legende Mime Jaušovec,ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja dosegla največji uspehtakratnega jugoslovanskega tenisa. Leta 1977 je njena zmaga naenem največjih svetovnih turnirjev Grand Slam Roland Garros zavedno zaznamovala jugoslovanski in slovenski tenis ter tako odprlavrata vsem kasnejšim igralcem in šampionom iz te regije. Filmprikazuje Mimine teniške začetke v Mariboru, njen preboj v svetovnitenis, težave s katerimi se je soočala, največje uspehe in najtežjeporaze ter njeno življenje po uspešni teniški karieri.

Po projekciji, ki traja 35 minut, sledi pogovor z Mimo Jaušovec in ustvarjalci filma.

Vljudno vabljeni!

Cena vstopnice je 4 €, več informacij najdete na www.kinoteka.si

TUKAJ.

David Goršič in Tina Kristina Godec zmagovalca prvega letošnjega turnirja za člane in članice, OP B2

bm, 22.11.2015

V Ljubljani se je končal prvi letošnji članski turnir, OP B2. Pri članicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Tina Kristina GODEC (AsLit), ki je v polfinalu igrala s Kajo JUVAN (Šplus). Ta ji je po dobljenem prvem nizu s 6-3 srečanje predala. V drugem polfinalu sta se v klubskem obračunu merili nepostavljeni Katja ŠKETA in Ema HORVAT (Tc-Lj). Boljša je bila Šketa, ki je zmagala z rezultatom 6-2 3-6 7-6(2).

Turnir je osvojila Tina Kristina GODEC, ki je v finalu slavila s 6-1 6-0

Člani so danes odigrali polfinalna in finalni obračun. V prvem polfinalu sta bosta pomerila 7. nosilec Marko SABOLČKI ( Laško), v četrtfinalu je izločil 1. nosilca Domna GOSTINČARJA in nepostavljeni Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je bil boljši od Jana VEHOVCA. S 7-6(1) 3-6 6-1 je zmagal Marko SABOLČKI. V drugem polfinalu sta igrala Tino KOVAČIČ (ŽTKMb) in 2. nosilec David GORŠIČ (Sl-Lj). Kovačič je bil boljši od 3. nosilca Primoža VOVKA, David GORŠIČ je izločil Primoža POPOVIČA. V polfinalnem obračunu je David GORŠIČ s 6-2 7-5 premagal Tina KOVAČIČA.

Filnalni obračun je prinesel prvi letošnji naslov Davidu GORŠIČU. Ta je v finalu slavil s 6-2 6-2. TUKAJ.

Ta konec tedna igrajo člani in članice na OP B2 ter dvanajstletniki na turnirjih RR

bm, 22.11.2015

Ta konec tedna bodo prvič v novi sezoni za točke teniške lestvice TZS tekmovali člani in članice, turnir je v Ljubljani, ter igralci in igralke v starostni kategoriji do 12 let, turnirji RR potekajo v Ljubljani, Mariboru in Domžalah.

Pri članih, nastopa 48 igralcev, so odigrali tekme prvega kroga, ki so prinesle izpad nekaterih nosilcev in prihod mlajših igralcev v boj za najvišja mesta. V prvem krogu so tako izgubili 4. nosilec Blaž GARDIJANČIČ, ugnal ga je dve leti mlajši Jan VEHOVEC, 8. nosilec Gregor BRESKVAR od katerega je bil boljši prav tako dve leti mlajši Bor SCHWEIGER MUŽAR, 5. nosilec Žiga DROBNIČ, izločil ga je leto dni mlajši Maks MEH in 6. postavljeni Peter KERŠIČ, katerega je izločil dve leti mlajši Jernej ZAPLOTNIK.

Dekleta so odigrala tekme prvega in drugerga kroga, v četrtfinale so se uvrstile Tina Kristina GODEC, Anja TRBEŽNIK, Mini POTRČ, Kaja JUVAN, Ema HORVAT, Nina KNEZ, Maša PERICA in Katja ŠKETA.

Na turnirjih RR do 12 let nastopa 83 igralcev in 43 igralk. TUKAJ.

Dalila Jakupovič brez finala, konec nastopov za Tamaro Zidanšek, Pio Čuk in Niko Zupančič, ki pa je slavila v dvojicah

, 21.11.2015

Na ITF turnirjih je zadnja z nastopi končala Dalila JAKUPOVIĆ. V Zawadi (25.000 $) je v četrtfinalu 7-5 3-6 7-6(3) premagala 18-letno Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO, nato pa v polfinalu po dobjenem prvem nizu ni imela možnosti proti 2. nosilki, 18-letno Srbkinji Ivani JOROVIĆ. Srbska igralka je bila bolja z 1-6 6-1 6-1.

Preostale tri naše igralke so z nastopi na ITF turnirjih ta teden končale v četrtfinalih. Tamara ZIDANŠEK je v Zawadi v četrtfinalu igrala s 6. nosilko, 27-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU in izgubila s 6-7(5) 4-6.

V tunizijskem El Kantaoiu se je v četrtfinale na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ poslovila Pia ČUK. Igrala je z Rusinjo, 16-letno Anno KALINSKAYO in izgubila z 0-6 4-6.

Lep uspeh je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu dosegla Nika ZUPANČIČ. Uvrstila se je v polfinale, kjer je izgubila s 1. nosilko, Britanko Lauryn JOHN-BAPTISTE, 287. mladinko sveta. Britanka je bila boljša z rezultatom 6-1 6-4. Še dlje je šla v konkurenci dvojic, kjer je nastopala z Britanko Camille VERDEN ANDERSON, saj sta osvojili turnir. V finalu sta s 6-4 6-4 premagala 1. postavljeni Britanki Alexandro HUNTER in Lauryn JOHN-BAPTISTE. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Pia Čuk četrtfinalistke ženskih ITF turnirjev, Nika Zupančič polfinalistka mladinskega ITF turnirja

bm, 19.11.2015

Odlično so danes nastopila naša dekleta, saj so zabeležila štiri zmage.

Na ITF turnirju v Zawadah na Poljskem (25.000 $) sta se zmage veselili Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Zidanškova je s 6-4 4-6 6-3 premagala 1. nosilko, 24-letno Katarzyno PITER, 218. igralko lestvice ATP in napovedala naskok na zmago na turnirju. Tudi Jakupovićeva je bila uspešna. S 6-1 6-3 je brez težav opravila z domačo kvalifikantko, 24-letno Justyno JEGIOLKA, 480. igralko ženske svetovne teniške lestvice.

V četertfinalu bo Tamara ZIDANŠEK igrala s 6. nosilko, 27-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU, Dalila JAKUPOVIĆ se bo pomerila s kvalifikantko, 18-letno Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO.

V tunizijskem El Kantaoiu se je v četrtfinale na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ uvrstila Pia ČUK. V drugem krogu je s 6-2 7-5 premagala 14-letno Kitajko Xiaoxi ZHAO, ki je nastopila s posebnim povabilom. V četrtfinalu bo igrala z Rusinjo, 16-letno Anno KALINSKAYO.

Na odlični poti proti vrhu pa je tudi Nika ZUPANČIČ, ki nastopa na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu. V četrtfinalu je s 6-1 2-6 6-3 premagala Britanko Esther ADESHINO. V polfinalu se bo merila s 1. nosilko, Britanko Lauryn JOHN-BAPTISTE, 287. mladinko sveta. TUKAJ.

Povezanost za tenis - akcija Telemacha in Tenis Slovenija

bm, 19.11.2015

Spoštovani predstavniki klubov članov TZS,

z veseljem Vas obveščamo, da smo se z glavnim sponzorjem TENIS SLOVENIJE (TS), podjetjemTELEMACH, dogovorili za izvedbo projekta »POVEZANOST ZA TENIS«.

S slednjim bomo klubom članom TS lahko ponudili najcenejšo storitev za:





- INTERNET (WI-FI)

- FIKSNA TELEFONIJA

- MOBILNA TELEFONIJA

- TV

Za potrebe priprave ponudbe s strani glavnega sponzorja TENIS SLOVENIJE, potrebujemo in vas prosimoza točne podatke:

- internetna pokritost

- velikost prenosa podatkov

- ponudnik (provider)

- cena za internet, fiksno in mobilno telefonijo, TV

ki jih pošljete do 30.11.15 na info@tenis-slovenija.si

Vezano na opisano, vas bomo iz pisarne TS poklicali in projekt dodatno obrazložili.

Teniški pozdrav!

TENIS SLOVENIJA TUKAJ.

V Chamapaignu konec tudi za Blaža Rolo

bm, 19.11.2015

Na ATP Challengerju se je v drugem krogu poslovil tudi Blaž ROLA. S 7-6(4) 6-3 ga je premagal ameriški kvalifikant, 23-letni Clay THOMPSON, 603. igralec lestvice ATP. Oba igralca sta zelo drobro servirala, pri čemer je bil Američan še za odtenek boljši. Njegov izkoristek je bil 77% na prvi in 75 % na drugi servis, izgubil pa ni nobenega svojega začetnega udarca. Blažu je zabil kar 15 asov.

TUKAJ.

Končane so prve priprave mladinskih reprezentančnih kandidatov

bm, 18.11.2015

Zaključene so reprezentančne priprave najboljših slovenskih mladinskih igralcev tenisa.

Ta vikend se je končal še zadnji sklop priprav najboljših slovenskih mladinskih igralcev tenisa, organiziran pod okriljem Tenis Slovenije. Po večletnem izostanku, je Strokovni svet (SS) TZS ponovno zagnal tovrstna urjenja, ki so za tekmovalce/ke, poleg samega treninga, koristna za primerjanje, uigravanje, povezovanje med reprezentančnimi kolegi/cami in nenazadnje možnost neposrednega spremljanja znanja s strani odgovornih članov SS. Slednji na svojih sejah tako lažje pripravijo program mladinskih reprezentanc (PMR), koledar financiranih mednarodnih tekmovanj in sprejemajo odločitve za investicije v najperspektivnejše.

ŽTK MB je gostil priprave do 14 in 18 let pod vodstvom trenerja Danijela Šantla in Tomaža Berendijaša, TK Triglav Kranj pa kategoriji reprezentantov/k do 12 in 16 let pod vodstvom trenerjev Marka Pora, Davida Lenarja in Antona Erlaha (kondicija). Priprave 12 letnic sta okrepili 17 letna Nika Kozar in 15 letna Kristina Novak, pri fantih do 14 let je bil okrepitev Matic Podlipnik, do 18 let pa Domen Gostinčar. Naštetim se ob tej priložnosti zahvaljujemo za odziv.

Predsednik Marko Umberger in Direktor TZS Gregor Krušič, sta obiskala treninge v Kranju in na ta način izkazala podporo ter spoštovanje najperspektivnejšim za trdo delo ter jih pohvalila za sodelovanje na pripravah.

Tenis Slovenija

Poročilo iz priprav najdete TUKAJ.

Hana Mraz in Sven Lah v Mehiki, Nika Zupančič četrtfinalistka v Liverpoolu

bm, 18.11.2015

Naša vodilna mladinca Sven LAH in Hana MRAZ sta se odpravila na ameriško turnejo, na kateri bosta poskušala še izboljšati svoje uvrstitve na mladinski svetovni teniški lestvici. Turnejo sta začela na pesku v Mehiki, kjer se odvija turnir najmočnejše, A kategorije. Sven LAH, ki na lestvici ITF trenutno zaseda 175. mesto je v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubil s 15-letnim Nemcem Rudolfom MOLLEKERJEM, 169. mladincem sveta.

Tudi Hana MRAZ je turnejo začela s porazom. Trenutno 50. mladinka sveta, je bila na turnirju 9. nosilka, v prvem krogu pa je igrala s 16-letno Američanko Meible CHI, 285. mladinko sveta. Leto dni mlajša Američanka je bila boljša z rezultatom 6-7(4) 6-2 6-3.

V konkurenci dvojic se je Sven LAH s soigralcem iz Madžarsek Akosom KOTORMANOM uvrstil v drugi krog. Hana MRAZ je izgubila tudi uvodno srečanje konkurence dvojic. Naša igralca se bosta prihodnji teden preselila v mehiški Yucatan, kjer bo turnir 1. ranga.

16-letna Nika ZUPANČIČ, 638. igralka svetovne mladinske teniške lestvice nastopa na ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu, kjer s eje že uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je s 7-5 7-6(4) premagala domačinko Georgie WALKER, v drugem je bila s 6-3 6-4 boljša od še ene Britanke, Marie BUDIN. V četrtfinalu bo igrala z naseldnjo Britanko Esther ADESHINO. V konkurenci dvojic se je s soigralko Camille VERDEN ANDERSON, s katero sta 2. nosilki, uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Blaž Rola uspešen, Blaž Kavčič poražen. Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović uspešni, Pia Brglez ne

bm, 17.11.2015

Blaž KAVČIČ je tudi tretji turnir serije Challenger na amriški turneji hitro končal. Tokrat ga je v prvem krogu premagal Švicarski vrstnik, 28-letni Adrien BOSSEL, ki na lestvici ATP zaseda 320. mesto. Zmagal je z rezultatom 6-2 6-1. Kavčič je tako na zadnjih treh turnirjih uspel vknjižiti le eno zmago.

Bolje je šlo Blažu ROLI ki je igral z Britancem Liamom BROADYEM, 312. igralcem lestvice ATP. Rola je slavil z rezultatom 6-3 6-3.

Rola je turnir sicer začel s porazom v konkurenci dvojic, kjer je nastopil v paru z Američanom Chasom BUCHANANOM. V prvem krogu sta ju s 7-6(3) 3-6 10-7 premagala Američana Tim KOPINSKI in Dennis NOVOLO.

Po krajši pavzi se na turnirje vrača Tamara ZIDANŠEK. Naša trenutno treja igralka, ki je na lestvici WTA ta teden uvrščena na 295. mesto, kar je najvišje v karieri, ta teden nastopa na ženskem ITF turnirju v poljski Zawadi. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila ukrajinska kvalifikantka, 17-letna Anastasiya SHOSHYNA. Zidanškova je zmagala z rezultatom 7-6(5) 6-2.

V Zawadi je tudi Dalila JAKUPOVIĆ, z 246. mestom druga Slovenka na lestvici WTA. V prvem krogu je igrala z 19-letno Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO, 310. igralko lestvice WTA. Tudi ona je bila uspešna. Zmagala je z rezultatom 7-5 6-2.

Pia BRGLEZ v Maroku, kjer je še na drugem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ uspešno prestala kvalifikacije ni bila uspešna. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z Italijanko Corinno DENTONI in izgubila s 4-6 2-6.

Se je pa iz Casablance preselila v El Kantaoui Pia ČUK, še ena iz garde odličnih mladih igralk, ki si utirajo pot proti najboljšim. Po zmagi na maroškem pesku bo tokrat nastopila na trdi podlagi. Trenutno 577. igralka lestvice WTA je na turnirju 7. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala s kvalifikantko, 19-letno Rusinjo Aido KALIMULLINO. TUKAJ.

Vabilo na zaključno prireditev tekmovalne sezone 2015

, 16.11.2015

Tenis Slovenija vse ljubitelje tenisa prijazno vabi na zaključno prireditev tekmovalne sezone 2015, ki bo v soboto 12.12.2015 v ŠC Millenium (BTC City Ljubljana).

Tenis Slovenija bo na letošnji Zaključni prireditvi podelila prav posebno priznanje oz. nagrado in sicer »PETROLOV UP LETA« ter »ZALA POKAL«, ki ga je oblikovala s sponzorjema PETROL in PIVOVARNO UNION.

Prav tako pa bomo podelili enoletno šolnino najbolje uvrščenemu/uvrščeni na končni članski lestvici TZS, ki jo podarja sponzor Tenis Slovenije, B2, visoka šola za poslovne vede.

Naziv PETROLOV UP LETA si bo prislužil/a igralec/igralka na podlagi predlogov javnosti in končnega izbora strokovnega sveta (več info tukaj), ZALA POKAL pa se bo podelil najboljši tekmovalki/cu na tekmovanjih OP, DP in Masters v letu 2015 - slovenski turnirji, v kategoriji do 16 let.

V sklopu Zaključne prireditve bo tako kot lansko leto potekal tudi Istenič rekreativni teniški turnir dvojic.

Več o samem programu objavimo kmalu!

Prijazni teniški pozdrav!

Tenis Slovenija TUKAJ.

Teniški sodniki so se družili v Ljubljani

bm, 16.11.2015

Na pobudo Predsednika TZS Marka Umbergerja, je pisarna Tenis Slovenije ter izvršni odbor Sodniške organizacije (IO SO), dne 14.11.15, organizirala srečanje vseh svojih članov.

V dopoldanskem času so si ogledali muzej sponzorja Tenis Slovenije, Pivovarne Union, za tem pa druženje nadaljevali v TK Benč Sport, kjer so se pomerili na internem teniškem turnirju ter ostalih športnih igrah.

Srečanja se je udeležilo čez 30 sodnikov, med katerimi so bili tudi kolegi iz sosednje Hrvaške. Tenis Slovenija, ki je dogodek omogočila, je vse sodelujoče obdarila in srečanje izkoristila za povezovanje ter dodatno okrepitev dobrega sodelovanja med vodilnimi na zvezi in člani SO.

Direktor TS Gregor Krušič je ob srečanju izpostavil:»Dan s sodniki, ki skrbijo za najpomembnejši element Tenis Slovenije – teniške turnirje, je bil poučen, zabaven in predvsem združevalen. Člani Tenis Slovenije se sploh ne zavedamo, da je med nami veliko število ljudi, ki sodijo zaključne dvoboje Grand Slam turnirjev, kakor tudi Davis cup, Federations cup, ATP in WTA turnirjev, na kar smo lahko zelo ponosni. Poslušati zgodbe iz bogatih izkušenj in anekdote s turnirjev, je bilo zelo zanimivo, Prijetno srečanje bo postalo tradicionalno, zato že naslednje leto pričakujemo udeležbo vseh članov SO.«

Foto: SO TZS TUKAJ.

Nov teden Pia Brglez začela z zmagama, Tom Kočevar Dešman s porazom, Blaž Kavčič in Blaž Rola ostajata v ZDA

bm, 15.11.2015

Z nastopi v kvalifikacijah sta nov teniški teden začela Pia BRGLEZ in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Brglezova nastopa še drugi teden na ITF turnirju v Casablanci (10.000 $) in tudi tokrat je uspešno prestala kvalifikacje. Z dvema zmagama se je uvrstila v glavni turnir, kjer bo njena prva nasprotnica Italijanka, 3. nosilka Corina DENTONI, 437. igralka elstvice WTA.

V kvalifikacijah ATP Challengerja v italijanski Brescii je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Potem, ko je v prvem krogu s 3-6 6-4 7/6(3) premagal Nemca Yannika HANFMANNA, je v drugem krogu s 6-7(2) 4-6 izgubil s Hrvatom Viktorjem GALOVIĆEM.

Na ameriški turneji bosta z nastopi nadaljevala Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA. Iz Knoxvilla sta se preselila na ATP Challenger v Champaignu (50.000 $). Blaž KAVČIČ bo nastopil že danes, ko bo ob 20. uri v prvem krogu igral z Švicarjem Adrienom BOSSELOM (ATP 318).

Blaž ROLA, je 8. nosilec turnirja, bo nastopil v torek ali sredo, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo Britanec Lian BROADY (ATP 312).

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu, kjer je 4. nosilka, bo nastopila Nika ZUPANČIČ. TUKAJ.

Prve zmagovalce sezone 2016 smo dobili pri najmlajših

bm, 15.11.2015

Začela se je teniška sezona 2016. Odprli so jo igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let, ki nastopajo na turnirjih RR in igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let, ki nastopajo v MINI in MIDI tenisu, tenisu do 10 in do 11 let.

Pokale so si priigrali slednji in v soboto ter nedeljo smo dobili prve zmagovalce nove teniške sezone.

V mini tenisu sta slavila Andraž ROZMAN (Medvode) in Taja MILENKOVIČ (N.Gorica), v midi tenisu Marko RETELJ (Otočec) in Zala VNUK (Ol-Lj), v tenisu do 10 let pa sta bila najboljša Mik MIKOVIČ (Jaki) in Tinkara VRANIČAR (Ol-Lj), v tenisu do 11 let pa sta zmagali Ana LANIŠEK (Radom) in Matic KRIŽNIK (Tabre). TUKAJ.

Pia Čuk zmagovalka ITF turnirja v Casablanci

bm, 14.11.2015

Pia ČUK je osvojila svoj drugi ITF turnir (10.000 $) letos. Slavila je v Casablanci, kjer pa finalnega srečanja ni dokončala, saj ji je nasprotnica, italijanka Sandra RUBINI, srečanje po izgubljenem prvem nizu s 4-6, predala.

TUKAJ.

Pia Čuk finalistka turnirja v Casablanci, Eva Zagorac izgubila četrtfinale v Heraklionu

bm, 13.11.2015

Pia ČUK je ob koncu sezone ponovno v dobri formi. Na ITF turnirju v Casablanci (10.000 $) se je po predaji Avstrijke Melanie HAFNER uvrstila v finale. Avstrijka je tekmo predala pri vodstvu Čukove s 4-1. V finalu, drugem letos, bo igrala s Stefanio RUBINI, katero je letos enkrat že premagala. Pia ČUK bo naskakovala drugi letošnji naslov, prvega je osvojila avgusta v Trbižu.
Na ITF turniju v Heraklonu (10.000 $) je Eva ZAGORAC nastope končala v četrtfinalu. S 6-3 6-1 jo je premagala 2. nosilka, 20-letna Bolgarka Viktorya TOMOVA, 474. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Srečanje nekdanjih sodelavcev TZS

bm, 13.11.2015

Vsakoletno srečanje nekdanjih zaposlenih in njihovih sodelavcev na Teniški zvezi Slovenije se je letos odvilo na slovenski obali. V organizaciji predstavnika TK Koper,ki jim je zagotovil tudi prevoz za ogled, so obiskali Primorski muzej v Kopru, si ogledali del mesta Koper in športno rekreacijski center Bonifika, druženje pa končali ob obujanju spominov na kosilu v Kopru ter kasneje na degustaciji vin v kleti Bonin v Manžanu.

Srečanja so se udeležili Marjeta SMODIŠ, Anton GROSMAN, Janez ERHART, Edi SMEH, Miha ŠMUC, Tone PREŠEREN, Jure JERKIČ in Franci HORVAT.

TUKAJ.

Poraz Blaža Kavčiča, Blaža Role in Toma Kočevarja Dešmana, ponoči še nastop Blaža Role

bm, 13.11.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Knoxvillu (50.000 $) je Blaž KAVČIČ izgubil srečanje drugega kroga. S 6-4 4-6 6-1 ga je premagal 17-letni Američan Frances TIAFOE. Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri, Blaž pa nikakor ni uspel mlademu Američanu odvzeti servisa. To mu je v srečanju uspelo samo enkrat in sicer v drugem nizu, ki ga je tudi dobil, preostalih pet priložnosti, tri v prvem in dve v drugem nizu, pa je ostalo neizkoriščenih. Na drugi strani je Tiafoe Kavčiču servis odvzel trikrat, še osemkrat mu break žoge ni uspelo izkoristiti. Tiafoe je trenutno 221. igralec članske lestvice ATP, leta 2014 pa je bil drugi mladinec sveta.

Pozno ponoči po našem času je v Knoxvillu v drugem krogu challengerja nastopil še Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Američan Tennys SANDGREN, 274. igralec lestvice ATP.

Tudi ROLA ni bil uspešen, SANDGREN je zmagal z rezultatom 6-4 3-6 6-3.

V britanskem Bathu je nastope na Futuresu (15.000 $) v četrtfinalu končal 1. nosilec Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-4 6-1 ga je premagal 23-letni Nemec Mats MORAING, 585. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Pia Čuk v polfinale ITF turnirja v Casablanci, izpad Dalile Jakupović

bm, 12.11.2015

Pia ČUK se je na ženskem ITF turnirju v Casablanci (10.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-3 4-6 6-0 premagala avstrijsko vrstnico, 19-letno Julio GRABHER, 524. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Bratislavi pa je nastope v drugem krogu končala Dalila JAKUPOVIĆ. S 3-6 7-5 7-5 jo je premagala Čehinja Marketa VONDROUSOVA. Jakupovičeva je v tretjem nizu že vodila s 4-0, nato pa je Čehinja dobila pet iger zapored, povedla s 5-4, po izenačenju na 5-5 pa dobila še dve zaporedni igri in s tem srečanje.

TUKAJ.

Začenja se nova tekmovalna sezona, novosti preberite v biltenu

bm, 12.11.2015

S tekmovanjem v starostni kategori do 11 let, potekalo bo v Ljubljani, in turnirji RR v starostni kategoriji do 14 let, ki se bodo odvijali v Ljubljani, Litiji in Mariboru, se začenja domača tekmovalna sezona 2016.

Igralci in igralke že pogrešajo tekmovalni ritem, zato je na prvih turnirjih prijaljenih veliko igralcev in igralk.

Najpomembnejša novost v tekmovalni sezoni 2015/2016 je, da se pravilo NO AD v sezoni 2016 ohrani le v kategorijah 8-11 let in 12 let. V vseh ostalih kategorijah se pravilo NO AD ukine (izjema so vsa tekmovanja v konkurenci dvojic).

Preberite tudi Bilten ZIMA 2015/2016, kjer so spremebe podrobneje zapisane. Najdete ga TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman uspešen v Bathu, Blaž Rola v drugi krog Knoxvilla

bm, 11.11.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je uspešno nastopil tudi v drugem krogu Futuresa (15.000$) v britanskem Bathu. Njegov nasprotnik je bil Britanec Lloyd GLASSPOOL, Tom pa je po uri in 13 minutah igre zmagal z rezultatom 6-4 6-3 .

V prvem krogu ATP Challengerja v Knoxvillu je po Blažu Kavčiču nastopil tudi Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil Ekvadorec, 32-letni Giovanni LAPENTTI, 188. igralec lestvice ATP. Blaž je bil boljši in je slavil z rezultatom 4-6 6-3 6-4. V drugem krogu ga čaka 24-letni Američan, Tennys SANDGREN, 274. igralec lestvice ATP.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu igral s 17-letnim Američanom Francesom TIAFOEOM TUKAJ.

Eva Zagorac in Pia Čuk četrtfinalistki, poraz Pie Brglez in Jakoba Aljaža Kaplje

bm, 11.11.2015

Eva ZAGORAC je na ITF turnirju v Heraklionu (10.000 $) uspešno preskočila še drugo oviro in se uvrstila v četrtfinale. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-2 premagala romunsko kvalifikantko Andreo BEBERECHI, v drugem krogu pa je bila s 6-2 5-7 6-1 boljša od švicarske kvalifikantke Nicole GADIENT.

V Casablanci se je na ITF turnirju (10.000 $) v četrtfinale uvrstila tudi Pia ČUK. V drugem krogu je s 6-0 6-1 premagala Maročanko Rito ATIK.

Ni pa uspel preboj v četrtfinale Pii BRGLEZ. V drugem krogu jo je s 6-2 6-3 premagala 3. nosilka, Italijanka Stefania RUBINI.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dubaju je v drugem krogu izpadel še Jakob Aljaž KAPLJA. V prvem krogu je s 6-3 6-4 je premagal Britanca Karima NAJIO, ki je nastopil s posebnim povabilom. V drugem krogu je moral premoč priznati Jordancu Mousi ALKOTOPU. Ta je zmagal s 6-2 7-6(5).

Že v prvem krogu je izgubil Jernej ZAPLOTNIK. . S 6-3 6-2 ga je premagal Romun Daniel COZMA.

TUKAJ.

V četrtek predstavitveno predavanje o rezultatih meritev teniških igralcev in igralk

bm, 10.11.2015

V četrtek 12.11.2015 ob 19. uri bo na Fakulteti za šport, Gortanova 22, Ljubljana, predstavitveno predavanje o rezultatih meritev in testiranj, ki so potekala 12.10.2015.

Na predavanju bo udeležencem meritev podana obrazložitev testov in rezultatov, vsi prisotni pa bodo prejeli tudi rezultate meritev.

Ostali tekmovalci bodo rezultate meritev prejeli po pošti.

Na predavanje še posebej vabimo kondicijske trenerje.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Blaž Kavčič, Dalila Jakupović, Pia Brglez, Pia Čuk in Tom Kočevar Dešman v drugi krog

bm, 10.11.2015

Danes smo spremljali več slovenskih nastopov na mednarodnih teniških turnirjih, ki so se v večini končali uspešno. Zadnji je zvečer nastopil Blaž KAVČIČ, ki igra, tako kot Blaž ROLA, ta bo nastopil jutri, na ATP Challengerju v ameriškem Knoxvillu.

V prvem krogu se je pomeril s 4. nosilcem, 23-letnim Američanom Ryanom HARRISONOM (ATP 108). Blaž je zaigral zelo dobro in ob odličnem izkoristku servisa zmagal z rezultatom 6-2 6-4. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

Na ženskem ITF turnirju v Bratislavi (25.000$) je Dalila JAKUPOVIĆ igrala s kvalifikantko,16-letno Čehinjo Magdaleno PANTUCKOVO in zmagala s 6-0 6-2.

V Casablanci sta uspešno nastopili Pia BRGLEZ in Pia ČUK Brglezova je s 6-4 6-3 premagala Portugalko Rito VILACO, Čukova je bila s 6-2 6-2 boljša od Romunke Camelie-Elene HRISTEA. Izgubila je Sara PALČIČ. S 6-3 7-6(3) jo je premagala Romunka Oana Georgeta SIMION.

V britanskem Bathu je na Futuresu (15.000 $) 1. nosilec Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu s 7-6(4) 4-6 6-3 premagal Nemca Toma SCHONENBERGA.

TUKAJ.

Pia Brglez in Sara Palčič v glavni žreb turnirja ITF v Maroku

bm, 08.11.2015

V maroški Casablanci sta v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja (10.000 $) nastopili Pia BRGLEZ in Sara PALČIČ. Obe sta bili uspešni in se z dvema gladkima zmagama uvrstili v glavni turnir.

V glavni turnir je neposredno že uvrščena Pia ČUK.

V Združenaih Arabskih Emiratih pa na mladinskem ITF turnirju 4. ranga še drugi teden nastopajo Matic in Jernej ZAPLOTNIK ter Jakob Aljaž KAPLJA.

Matic ZAPLOTNIK je nastopil v kvalifikacijah in po dveh zmagah izgubil zadnje, finalno srečanje. S 6-3 6-1 ga je premagal Američan Varun VENKAT.

Jernej ZAPLOTNIK in Jakob Aljaž KAPLJA sta v glavni turnir uvrščena neposredno. TUKAJ.

V Kranju in Mariboru so potekale enodnevne reprezentančne priprave mladincev

bm, 08.11.2015

V Kranju in Maribru so v soboto in nedeljo potekale enodnevne priprave deklic in dečkov v starostnih kategorijah do 12 let in do 14 let. V Kranju sta se v soboto deklicam na trening tekmah pridružili Kristina NOVAK in Nika KOZAR.

V nedeljo so se priprav udeležili dečki do 12 in do 14 let.

Foto: M.Por TUKAJ.

Maks Tekavec končal nastope v Heraklionu v četrtfinalu, Mike Urbanija izgubil v drugem krogu

bm, 06.11.2015

Na moškem Futuresu v Heraklionu (10.000 $) je do uspeha članske kariere prišel Maks TEKAVEC, ki se je s peto zaporedno zmago, uspešno je opravil kvalifikacije, uvrstil v svoj prvi četrtfinale na profesionalnem teniškem turnirju. V drugem krogu glavnega turnirja je po dveh urah in pol s 5-7 7-5 6-0 premagal 18-letnega belgijskega kvalifikanta Loica JUSZCZAKA.

V četrtfinalu je igral s še enim kvalifikantom, prav tako 18-letnim Švicarjem Johanom NIKLESOM in izgubil s 3-6 2-6.

Ni pa na istem turnirju uspel preboj v čatrtfinale Miku URBANIJI. V drugem krogu ga je s 6-2 6-1 premagal 2. nosilec turnirja, 25-letni Bolgar Alexandar LAZOV (ATP 395). TUKAJ.

Slab dan za naša dekleta na turnirjih ITF, poraz tudi za Jakoba Aljaža Kapljo

bm, 05.11.2015

Današnji nastopi so se za naša dekleta v Grčiji, Tuniziji in Maroku končali neuspešno.

V Casablanci (25.000$) je Tamara ZIDANŠEK z 1-6 5-7 izgubila četrtfinalno srečanje z 2. nosilko, Španko Lauro POUS-TIO (WTA 197).

V Tuniziji je na ITF turnirju (10.000 $) nastopala Hana MRAZ in se še drugi teden zapored poslovila v drugem krogu. Tokrat je s 6-7(2) 2-6 izgubila z 8. nosilko, domačinko Chiraz BECHRI (WTA 312).

Neuspešna pa je bila tudi Manca PISLAK. Na ženskem turnirju v Heraklionu (10.000$) se je po uspešno opravljenih kvalifikacijah poslovila v drugem krogu glavnega turnirja. S 3-6 6-0 6-3 jo je premagala uzbekistanska kvalifikantka, 26-letna Vlada EKSHIBAROVA ( WTA 658).

Poraz pa je danes zabeležil še zadnji slovenski mladinec, ki je ostal v konkurenci ta teden, Jakob Aljaž KAPLJA. Na ITF turnirju 5. ranga v Združenih Arabskih Emiratih ga je v četrtfinalu s 6-2 6-4 premagal Egipčan Yousef KHAMIS. TUKAJ.

Plačilo članarine in registracijskih taks - pomembno obvestilo

bm, 05.11.2015

Vse klube člane TZS opozarjamo in vljudno vabimo k plačilu članarin, kakor tudi registracijskih ter prestopnih taks registriranih tekmovalcev, vse za leto 2016.

Tekmovalci bodo s strani administratorja avtorizirani takoj po poravnavi vseh obveznosti kluba. Posledica neplačila je nezmožnost prijave domicilnih tekmovalcev na teniške turnirje organizirane pod okriljem TZS.

Prijave na prve naslednje turnirje s pričetkom 14.11.15, se zaključijo dne 10.11.15.

Vsem klubom članom in tekmovalcem TZS, želimo v novi sezoni 2015/16 obilo teniških uspehov.

Pisarna Tenis Slovenije TUKAJ.

Maks Tekavec in Mike Urbanija v drugi krog, Tamara Zidanšek v četrtfinale, poraz Tomislava Ternarja

bm, 04.11.2015

Na Futuresu v Heraklionu so danes nastopili Maks TEKAVEC, Mike URBANIJA in >Tomislav TERNAR.

Maks TEKAVEC, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij je z 1-6 7-6(5) in 6-4 premagal grškega povabljenca, 20-letnega Ioannisa STERGIOUA. Srečanje je imelo nekaj zanimivih podrobnosti, še najbolj to, da je poraženec na koncu osvojil 121, zmagovalec pa le 105 točk, da je Maks odserviral kar 16 asov, od tega 10 v zadnjem, tretjem nizu in da je Grk izkoristil vsega 3 break priložnosti od 20-tih, medtem ko je Tekavec izkoristil dve od petih in to obe v tretjem, odločilnem nizu.

Uspešen je bil tudi Mike URBANIJA, ki je s 6-2 6-2 premagal 38-letnega Grka Konstantinosa ECONOMIDISA.

V prvem krogu pa ni bil uspešen Tomislav TERNAR. S 6-1 7-5 ga je premagal švicarski kvalifikant Johan NIKLES.

Na ženskem ITF turnirju v Casablanci (25.000 $) se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z 2-6 7-6(4) 6-2 premagala 5. nosilko, Venezuelko Andreo GAMIZ (WTA 253), ki je v prvem krogu izločila Pio ČUK. Tamari sicer ni najbolje kazalo, saj je po izgubljenem prvem nizu tudi v drugem zaostajala z 1-3, a se je v nadaljvanju zbrala in srečanje uspešno pripeljala do konca. V četrtfinalu bo njena nasprotnica 2. nosilka, izkušena 31-letna Španka Laura POUS-TIO (WTA 197), leta 2012 že 72. igralka sveta. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil v Eckentalu, Blaž Kavčič poražen v Charlottesvillu

bm, 04.11.2015

Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta po uspešnih nastopih v Davisovem pokalu nastopila na ATP Challengerjih v Eckentalu in Charlottesvillu.

Oba sta se tokrat poslovila že po uvodnem nastopu.

Grega ŽEMLJA je moral v Eckentalu premoč priznati 28-letnemu belgijskemu kvalifikantu Nielsu DESEINU. Ta je bil boljši z rezultatom 6-1 6-7(5) 7-6(5)

Blaž KAVČIČ se je vrnil v Ameriko in nastopil na challengerju v Charllotesvillu. Njegov nasprotnik je bil 32-letni Danec Frederik NIELSEN, 306. igralec lestvice ATP. V izenačenem srečanju je bil po dveh urah in petnajstih minutah boljši Danec, ki je slavil s 6-3 5-7 6-4. TUKAJ.

Hana Mraz in Manca Pislak uspešni v uvodnih nastopih Herakliona, Jakob Aljaž Kaplja četrtfinalist v ZAE

bm, 03.11.2015

Hana MRAZ še drugi teden zapored nastopa na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v tunizijskem El Kantaouiju. Turnir je začela z zmago 6-0 6-0 nad indijsko kvalifikantko Shivani MANCHANDA.

Dobro gre tudi Manci PISLAK v Heraklionu, kjer je po uspešno opravljenih kvalifikacijah zmagala tudi v uvodnem nastopu v glavnem turnirju. Po treh urah izjemno izenačene borbe je, potem ko je v podaljšani igri tretjega niza pri izidu 4-6 ubranila dve zaključni žogi za zmago nasprotnice, s 3-6 6-4 7-6(6) premagala ameriško kvalifikantko Akiko OKUDA.

Na ITF turnirju v Casablanci (25.000 €) nastopata Pia ČUK in Tamara ZIDANŠEK.

Tamara ZIDANŠEK je nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala špnasko kvalifikantko Olgo AZCOITIA PARRES.

Pia ČUK je v prvem krogu igrala s 5. nosilko, 23-letno Venezuelko Andreo GAMIZ (WTA 253) in izgubila s 4-6 5-7. Prav Andrea GAMIZ bo Tamarina nasprotnica v drugem krogu.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Združenih arabskih emiratih se je Jakob Aljaž KAPLJA, 2. nosilec turnirja, uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagal Britanca Joshuo ROSEJA, v drugem pa je bil s 6-2 6-2 boljši od Alvara BUENA GILA .

Na istem turnirju je nastopil Jernej ZAPLOTNIK, ki pa je v prvem krogu s 6-4 3-6 0-6 izgubil z bolgarskim kvalifikantom Kaloyanom DIMIROVIM.

V prvem krogu je z nastopi na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Belgiji končala Anja GAL. S 6-4 7-6(3) jo je premagala domačinka Chelsea VANHOUTTE. TUKAJ.

Veterani Slovenije boljši od veteranov Istre

bm, 02.11.2015

V Poreču so se na tradicionalnem teniškem srečanju pomerili veterani Slovenije in Istre.

Slovenija je zmagala s tesnih, a sladkih 7-6 in tako po trinajstih medsebojnih srečanjih v skupnem seštevku povedla s, prav tako 7 - 6.

Za našo ekipo so zmage prispevali: Mark SVOLJŠAK do 35 let, Robi LAZIČ 40+, Peter KOS 45+, Ivo BELIŠ 50+, Tone PREŠEREN 65+ ter dvojici Mark SVOLJŠAK-Matej JARC in Peter KOS- Ivo BELIŠ

Naslednje srečanje bo spomladi v Kopru. TUKAJ.

Dobili smo nove vodilne igralce na domačih teniških lestvicah

bm, 02.11.2015

1.11. smo dobili nove vodilne igralce in igralke na domačih teniških lestvicah. Z zaključkom sezone 2015 so igralci in igralke, ki so dopolnili določeno starost prestopili v višjo kategorijo, iz stare pa so s sabo na novo lestvico prenesli 10 % tam osvojenih točk. Te igralcem omogočajo boljše izhodišče na novih lestvicah, veljajo pa samo eno sozono, nato se izbrišejo.

Na članski jakostni lestvici do sprememb na vrhu ni prišlo. Še naprej sta vodilna Blaž ROLA (Ptuj) in Polona HERCOG.

V starostni kategoriji do 18 let so Tamara ZIDANŠEK, Nina POTOČNIK in Manca PISLAK zaključile nastope med mladinkami in se selijo v člansko konkurenco, nova vodilna mladinka pa je Hana MRAZ (Tr-Kr).

Med mladinci ostaja na prvem mestu Sven LAH (Ptuj).

Med fanti se je v starostni kategoriji do 16 let na prvo mesto zavihtel Rok KOMAC (Koper), pri dekletih na vrhu ostaja Kaja JUVAN (Šplus).

V starostni kategoriji do 14 let je nov vodilni igralec na lestvici Blaž VIDOVIČ (Ptuj), med deklicami ostaja na 1. mestu Pia LOVRIČ (Domžale) .

V starostni kategoriji do 12 let je pri dečkih daleč pred ostalimi novi vodilni igralec Lun OBRUL (Celje), nova vodilna igralka med deklicami pa je Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj) TUKAJ.

V Heraklionu v uvodnem nastopu poraz Eve Zagorac in Polone Reberšak

bm, 02.11.2015

V Heraklionu sta v prvem krogu ženskega ITF turnirja (10.000 $) že nastopili Eva ZAGORAC in Polona REBERŠAK.

Eva ZAGORAC je morala premoč priznati 20-letni Britanki Dominique COVINGTON, ki je zmagala s 6-4 7-6(3).

Tudi Poloni REBERŠAK se ni uspelo prebiti v drugi krog. S 6-4 6-0 jo je premagala 18-letna Francozinja Margot YEROLYMOS.

V prvem krogu konkurence dvojic bosta danes nastopili še Manca PISLAK in Polona REBERŠAK, na moškem Futuresu pa je uspešno finalni obračun kvalifikacij opravil Maks TEKAVEC. TUKAJ.

Manca Pislak in Maks Tekavec v glavni turnir v Heraklionu

bm, 01.11.2015

Naši igralci in igralke, ki nastopajo na turnirjih ITF, tudi ta teden ostajajo v Heraklionu. V kvalifikacijah ženskega turnirja (10.000 $) je bila uspešna Manca PISLAK. V zadnjem krogu je s 6-2 6-2 premagala Švicarko Nicole GADIENT.

Prav tako je s kvalifikacijami Futuresa (10.000 $) uspešno opravil Maks TEKAVEC. Najprej je s 6-2 6-2 premagal Švicarja Jeremya DESPONTA, v drugem krogu je bil s 6-3 6-2 boljši od Španca Antonia MIRA, v finalu kvalifikacij pa je s 7-5 6-2 premagal Ciprčana Soterisa HADJISTYLLISA.

Ni pa uspel Anže LOVIŠČEK. Po zmagi v prvem krogu s 7-6(2) 5-7 6-2 nad Grkom Nikitasom NIARCHOSOM je v drugem krogu z 1-6 2-6 izgubil s Špancem Joseom VIDALOM AZORINOM.

TUKAJ.

Blaž Rola priigral četrto, Tom Kočevar Dešman pa še peto točko za zmago Slovenije s 5-0 proti Litvi

bm, 01.11.2015

V Kranju se je končal četrti obračun na srečanju med Slovenijo in Litvo, ki pa je bil, tako kot bo tudi naslednji, zgolj formalne narave, saj je Slovenija že po prvih treh tekmah povedla z neulovljivih 3-0 in si zagotovila zmago in obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala.

V današnji prvi tekmi sta se pomerila Blaž ROLA in Lukas MUGEVICIUS. Tekma je trala vsega 52 minut, Blaž pa je bil boljši s 6-2 6-2. Slovenija je z novo zmago povedla s 4-0.

V zadnjem srečanju sta kapetana dala priložnost četrtima igralcema obeh reprezentanc Tomu KOČEVARJU DEŠMANU in Tadasu BEBELISU. Tom je priložnost izkoristil in vknjižil zmago z rezultatom 6-2 2-6 6-2 ter s tem priigral še peto točko Sloveniji za gladko zmago nad Litvo s 5-0.

Foto:Vid Ponikvar TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.