Ustanovljena Rekreativno-veteranska organizacija TZS

V četrtek ob 12. uri so se v prostorih TZS zbrali teniški veterani in rekreativci, ki so v dobri dve uri dolgi izredni skupščini izglasovali nekaj zelo pomembnih odločitev.

Obravnavali in sprejeli so odstop dolgoletnega predsednika veteranske organizacije g. Saša Svoljšaka, za njegovo več kot desetletno volontersko delo so mu izrekli vse pohvale, na njegovo mesto pa izvolili g. Matjaža Pogačarja. Izvoljeni so bili tudi novi člani izvršnega odbora, v katerem so po novem poleg Matjaža Pogačarja še Matjaž Frece, Igor Rakun, Franci Hrovat, Miha Bitežnik, Jordan Misajlovski, Ivan Gerjevič, Izidor Sirše, Boštjan Dimitrijevič, Robert Lazič, Bojan Mihev, Boris Vogrinčič in Jernej Špiler.

Prav gotovo najpomembnejši sklep skupščine je bil ta, da se ustanovi rekreativno-veteranska organizacija, ki bo odslej skrbela za organizacijo in izvedbo tako veteranskih kot tudi rekreativnih tekmovanj. Takšen sklep je bil dosežen v soglasju z vsemi subjekti, ki so bili vključeni v organizacijo rekreativnih in veteranskih tekmovanj, tu mislimo predvsem na DITS-društvo igralcev tenisa Slovenije, ki je bil v zadnjih štirih letih gonilna sila na tem področju.

Na skupščini je bil prisoten tudi predsednik TZS Marko Umberger, ki je izrazil veliko zadovoljstvo ob združitvi rekreativcev in veteranov ter prepričanje, da je skupna pot v okviru TZS prav gotovo najboljša in najbolj racionalna.

V svojem programu dela rekreativno-veteranske organizacije je novi predsednik Matjaž Pogačar izpostavil nekatere priorite, med katerimi naj omenimo povečanje števila članstva, izboljšanje obveščanje o rekreativnih in veteranskih teniških dogodkih ter vzpostavitev ustreznega modela izpeljave tekmovanj, ki bodo vsem udeležencem omogočile največje zadovoljstvo glede na vložen čas in denar. Novoustanovljena rekreativno-veteranska organizacija se bo za izvedbo svojih tekmovanj vključila v IT aplikacije, ki jih TZS uporablja za ostale kategorije, to pomeni, da se bodo rekreativci in veterani na tekmovanja lahko prijavljali on-line, lestvice se bodo izračunavale avtomatično, rezultate bo mogoče spremljati v živo, itd. Vse aktivnosti rekreativno-veteranske organizacije TZS bodo stekle s 1.1.2016.

Tekst in foto: Matjaž Pogačar