Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Pia Čuk četrtfinalistke ženskih ITF turnirjev, Nika Zupančič polfinalistka mladinskega ITF turnirja

Odlično so danes nastopila naša dekleta, saj so zabeležila štiri zmage.

Na ITF turnirju v Zawadah na Poljskem (25.000 $) sta se zmage veselili Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Zidanškova je s 6-4 4-6 6-3 premagala 1. nosilko, 24-letno Katarzyno PITER, 218. igralko lestvice ATP in napovedala naskok na zmago na turnirju. Tudi Jakupovićeva je bila uspešna. S 6-1 6-3 je brez težav opravila z domačo kvalifikantko, 24-letno Justyno JEGIOLKA, 480. igralko ženske svetovne teniške lestvice.

V četertfinalu bo Tamara ZIDANŠEK igrala s 6. nosilko, 27-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU, Dalila JAKUPOVIĆ se bo pomerila s kvalifikantko, 18-letno Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO.

V tunizijskem El Kantaoiu se je v četrtfinale na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ uvrstila Pia ČUK. V drugem krogu je s 6-2 7-5 premagala 14-letno Kitajko Xiaoxi ZHAO, ki je nastopila s posebnim povabilom. V četrtfinalu bo igrala z Rusinjo, 16-letno Anno KALINSKAYO.

Na odlični poti proti vrhu pa je tudi Nika ZUPANČIČ, ki nastopa na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu. V četrtfinalu je s 6-1 2-6 6-3 premagala Britanko Esther ADESHINO. V polfinalu se bo merila s 1. nosilko, Britanko Lauryn JOHN-BAPTISTE, 287. mladinko sveta.