Dalila Jakupovič brez finala, konec nastopov za Tamaro Zidanšek, Pio Čuk in Niko Zupančič, ki pa je slavila v dvojicah

Na ITF turnirjih je zadnja z nastopi končala
Dalila JAKUPOVIĆ. V Zawadi (25.000 $) je v četrtfinalu 7-5 3-6 7-6(3) premagala 18-letno Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO, nato pa v polfinalu po dobjenem prvem nizu ni imela možnosti proti 2. nosilki, 18-letno Srbkinji Ivani JOROVIĆ. Srbska igralka je bila bolja z 1-6 6-1 6-1.

Preostale tri naše igralke so z nastopi na ITF turnirjih ta teden končale v četrtfinalih. Tamara ZIDANŠEK je v Zawadi v četrtfinalu igrala s 6. nosilko, 27-letno Romunko Mihaelo BUZARNESCU in izgubila s 6-7(5) 4-6.

V tunizijskem El Kantaoiu se je v četrtfinale na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ poslovila Pia ČUK. Igrala je z Rusinjo, 16-letno Anno KALINSKAYO in izgubila z 0-6 4-6.

Lep uspeh je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Liverpoolu dosegla Nika ZUPANČIČ. Uvrstila se je v polfinale, kjer je izgubila s 1. nosilko, Britanko Lauryn JOHN-BAPTISTE, 287. mladinko sveta. Britanka je bila boljša z rezultatom 6-1 6-4. Še dlje je šla v konkurenci dvojic, kjer je nastopala z Britanko Camille VERDEN ANDERSON, saj sta osvojili turnir. V finalu sta s 6-4 6-4 premagala 1. postavljeni Britanki Alexandro HUNTER in Lauryn JOHN-BAPTISTE.