prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Maj 2015

Arhiv novic - maj 2015

Tom Kočevar Dešman osvojil Futures v Brčkem, Kaji Juvan se je naslov v Budimpešti izmuznil

bm, 31.05.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je osvojil Futures (10.000 $) v Brčkem, drugega v karier in prvega letos. V finalu je s 6-1 6-2 premagal 24. letnega Makedonca Tomislava JOTOVSKEGA, 569. igralca lestvice ATP. Na poti do finala je v četrtfinalu kot 3. nosilec turnirja s 7-6(6) 6-1 izločil Nemca Nica MATIĆA, v polfinalu pa s 6-1 2-6 7-6(2). 1. nosilca, 25. letnega Tomislava BRKIĆA, 246. igralca lestvice ATP.

Še drugič pa se je prva zmaga na mladinskih turnirjih serije ITF, turnirjih do 18 let, izmuznila 14. letni Kaji JUVAN. V četrtem nastopu na turnirjih ITF 2. ranga se je še drugič uvrstila v finale in naskakovala prvo zmago v kareieri, a ji žal tudi v drugo ni uspelo. S 6-1 6-0 je bila boljša 4. nosilka, 16. letna Moldavka Anasatsia DETIUC, 154. igralka lestvice ITF. Na poti do finala je Kaja zmagala šestkrat. V četrtfinalu je s 7-5 6-4 premagala Ukrajinsko kvalifikantko, 17. letno Anastasio ZARYTSKO, v polfinalu pa je bila s 6-0 6-0 boljša od še ene kvalifikantke, 16. letne Ioane GUNU, ki je izločila 2. nosilko Terezo KOLAROVO iz Češke. Kaja JUVAN je v zadnjih 22. nastopih dosegla kar 19 zmag.

TUKAJ.

Zmagovalna pokala 8. Luka Koper Junior Open v Srbijo in na Madžarsko

bm, 31.05.2015

Na teniških igriščih ŠRC Bonifika se je s finalnimi dvoboji zaključil že 8. Luka Koper Junior Open do 12 let, ki velja za enega najmočnejših evropskih teniških turnirjev za to starostno kategorijo. Udeležilo se ga je preko 200 igralcev in igralk iz 18-tih držav, ki so predvsem v zaključnih dvobojih prikazali zelo kvaliteten tenis.

Pri dečkih je pokal Luke Koper povsem zasluženo dvignil najboljši srbski igralec Hamad Medjedović iz Novega Pazarja, ki je v finalu premagal najboljšega hrvaškega igralca Lovreta Ercega iz Splita z rezultatom 6-2, 6-3. V polfinalu je bil Srb boljši tudi od Luna Obrula, ki je bil najuspešnejši slovenski igralec na turnirju. Pri deklicah je slavila prva Madžarka Ammarisa Kiara Toth iz Budimpešte, ki je v finalu premagala Lauro Isabel Putz iz Nemčije s 6-1, 6-1. Tothova je finale pred finalom odigrala v polfinalu, ko je v treh nizih strla odpor najboljše Britanke Kylie Bilchev iz Londona. V igri dvojic sta slavila Derrick Chen in Harry Lazell (oba GBR), pri deklicah pa Ammarisa Kiara Toth in Daniela Glanzer (Aut). Zmaga v mešanih dvojicah je pripadla paru Derrick Chen-Amelia Busset (oba GBR).

Več o turnirju si lahko preberete na uradni spletni strani turnirja www.jrkoperopen.com, kjer so objavljene tudi najnovejše fotografije.

Na igriščih ŠRC Bonifika se je končal tudi Luka Koper Junior Open v kategoriji 8-10 let. V mini tenisu sta slavila Žana Bjelkić in Rok Kovačič (oba TK Koper), v midi tenisu Špela Rijavec (Kočevje) in Dimitri Suboch (Morje), v tenisu do 10 let pa Jan Bukovec iz Kranja. Več o turnirju si lahko preberete na www.jrkoperopen.com, kjer si lahko v galeriji slik ogledate utrinke celotnega današnjega dogajanja na Bonifiki.

Foto in tekst: A. Živin TUKAJ.

Nastja Kolar osvojila turnir dvojic na turnirju Infond Open v Mariboru

bm, 30.05.2015

Na turnirju Infond Open 2015, največjem ženskem turnirju v Sloveniji, ki ima nagradni sklad 25.000 $, so dekleta odigrala vse četrtfinalne dvoboje, na žalost brez slovenskih predstavnic. V prvi sobotni polfinale, ki se bo začel ob 10.00, sta se uvrstili Doroteja Erić, 25-letna Srbkinja in Maria Sakkari (GRE). 19-letna Grkinja, ki je 4. nosilka turnirja, je na papirja izrazita favoritinja, saj se je Doroteja Erić v polfinale prebila iz kvalifikacij, vendar je njena serija v Mariboru preveč impresivna, da bi jo odpisali. Do polfinala v petih srečanjih namreč ni izgubila niti niza, v 1. kolu glavnega turnirja pa je izločila tudi Nastjo Kolar.

V drugem polfinalu si bosta nasproti stali Rebecca Peterson (SWE), prav tako 19 let in 3. nosilka turnirja ter Ema Mikulčič (CRO). Tudi to srečanje ima izrazito favoritinjo, saj je Švedinja z igro in pristopom najavila kandidaturo za osvojitev turnirja. Kljub temu ne smemo odpisati simpatične Hrvatice iz Čakovca, ki je z uvrstitvijo v polfinale že presegla pričakovanja. Za njeno igro so značilni ekstremno močni udarci iz osnovne linije, ki so bili ta teden pogosto neubranljivi, vendar je veliko vprašanje, če ji bo mlada Švedinja dovolila razviti to orožje.

Zadnje dejanje petkovega programa je bilo finale dvojic, kjer smo imeli tudi domačini svojo predstavnico. Nastji KOLAR, ki je igrala v paru z Gruzijko Ekaterino Gorgodze, je uspelo popraviti vtis iz igre posameznic in se vpisati med zmagovalke turnirja. V finalu sta bili s 6-2 6-4 boljši od Čehinj Petre KREJCOVE in Katerine VANKOVE. TUKAJ.

Na odprtem prvenstvu Francije v Parizu Katarina Srebotnik v osmino finala, poraz Mance Pislak v finalu kvalifikacij mladink

bm, 30.05.2015

Na OP Francije v Parizu se je Katarina SREBOTNIK, ki igra v paru s Francozinjo Caroline GARCIA uvrstila v osmino finala. V drugem krogu sta s 7-6(1) 6-4 premagali Španko Loro ARRUABARRENA in Romunko Irino Camelio BEGU.

V konkurenci mladink se Manci PISLAK ni uspelo prebiti skozi drugi, finalni krog. S 7-5 6-2 jo je izločila 14. letna Kanadčanka Bianca Vanessa ANDREESCU, 51. mladinka sveta. Nasprotnico v mladinskem turnirju deklet je dobila Tamara ZIDANŠEK. To je 11. nosilka in trenutno 11. mladinka sveta, 16. letna, v Moskvi rojena Američanka Sofia KENIN. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman finalist v Brčkem, Kaja Juvan finalistka v Budimpešti

bm, 30.05.2015

Na Futuresu (10.000 $) v Brčkem se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v finale. V četrtfinalu je kot 3. nosilec turnirja s 7-6(6) 6-1 izločil Nemca Nica MATIĆA, v polfinalu pa je igral s 1. nosilcem, 25. letnim Tomislavom BRKIĆEM, 246. igralcem lestvice ATP. Tudi v tem srečanju je bil uspešen in je zmagal z rezultatom 6-1 2-6 7-6(2).

To je za Toma prvui finale lestos, Tomsilav Brkić pa je najvišje rangiran igralec, ki ga je Kočevar Dešman lestos premagal.

Še naprej pa nas navdušuje s svojimi predstavami 14. letna Kaja JUVAN. V četrtem nastopu na turnirjih ITF 2. ranga se je še drugič uvrstila v finale in bo tako naskakovala prvo zmago v kareieri na mladinskih turnirjih. V četrtfinalu je s 7-5 6-4 premagala Ukrajinsko kvalifikantko, 17. letno Anastasio ZARYTSKO, v polfinalu pa je bila s 6-0 6-0 boljša od kvalifikantke, 16. letne Ioane GUNU, ki je izločila 2. nosilko Terezo KOLAROVO iz Češke. To je bila Kajina 19. zmaga v zadnjih 21-tih nastopih.

V drugem finalu v karieri bo Kaja JUVAN igrala s 4. nosilko, 16. letno Moldavko Anasatsio DETIUC, 154. igralko lestvice ITF. TUKAJ.

Na turnirju Luka Koper Junior Open 2015 konec slovenskih nastopov, za Slovence konec tudi v Mostarju

bm, 29.05.2015

Na mladinskem turnirju TE do 12 let Kopru, Luka Koper Junior Open 2015, smo v zaključku turnirja ostali brez predstavnikov tako pri dečkih kot pri deklicah.

Pri dečkih se je zadnji poslovil Lun OBRUL, ki je polfinalno srečanje s Srbom Hamadom MEDJEDOVIĆEM izgubil z 0-6 2-6.

V konkurenci dvojic sta v polfinalu izpadla Sebastian DOMINKO in Nikola PERIČ, pri deklicah pa je nastop v konkurenci dvojic v polfinalu končala Annika PLANINŠEK, ki je igrala s Francozinjo Anais ANTONINI.

Prav tako je konec slovenskih nastopov v Mostarju. V četrtfinalu je izgubil Anej LEVPUŠČEK, katerega je s 6-0 6-0 izločil 4. nosilec, Hrvat Mile MATIĆ. V polfinalu konkurence dvojic sta izpadla Dan TROŠT SLAPNIK in Anej LEVPUŠČEK. S 6-3 6-4 sta bila boljša Hrvata Stipan MADŽAR in Luka Anton SKOJO. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v drugi krog dvojic, Manca Pislak uspešna v prvem nastopu v Parizu med mladinkami, poraz Andreje Klepač

bm, 29.05.2015

Katarina SREBOTNIK je po napredovanju v drugi krog med mešanimi dvojicami uspešno začela tudi nastope v konkurenci ženskih dvojic. S Francozinjo Caroline GARCIA sta s 6-2 6-2 premagali Srbkinjo Bojano JOVANOVSKI in Kitajko Chen LIANG.

Manj uspeha in tudi nekaj smole pa je imela Andreja KLEPAČ. S Kaludio JANS-IGNACIK sta v uvodnem nastopu dvakrat izgubili podaljšani igri in se poslovili od tekmovanja. Slovakinja Janette HUSAROVA in Poljakinja Paula KANIA sta bili boljši s 7-6(5) 7-6(3).

Po nekaj sušnih letih imamo predstavnici tudi v konkurenci mladink. Tamara ZIDANŠEK je že uvrščena v glavni turnir, ki se začne prihodnji teden, skozi kvalifikacije pa si bo pot nanj poskusila utreti Manca PISLAK. Začela je uspešno in v prvem krogu s 6-2 2-6 6-1 premagala 15. letno Američanko Mario MATEAS (ITF 102). Za nastop v kompleksu Roland Garrosa, kvalifikacije se igrajo na drugi lokaciji, pa bo morala zmagati še enkrat. V finalu kvalifikacij jo čaka šele 14. letna, 4. nosilka, Kanadčanka Bianca Vanessa ANDREESCU. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist v Brčkem, Kaja Juvan četrtfinalistka v Budimpešti, Anej Levpušček četrtfinalist v Mostarju

bm, 28.05.2015

Na Futuresu v Brčkem se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagal Romuna Vlada Victorja CORNEO. V četrtfinalu bo igral z Nemcem Nikom MATICEM.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti se je Kaja JUVAN v četrtem zaporednem nastopu na turnirjih 2. ranga iz kvalifikacij prebila najmanj do četrtfinala. V drugem krogu je s 6-1 2-6 6-3 premagala 3. nosilko, Britanko Georgino AXON (ITF 146) in bo za napredovanje v polfinale igrala s kvalifikantko iz Ukrajine, 17. letno Anastasio ZARYTSKO (ITF 409).

V drugem krogu sta se poslovili Veronika ERJAVEC in Nika KOZAR.

Na turnirju TE do 14 let v Mostarju se je v četrtfinale uvrstil Anej LEVPUŠČEK. V drugem krogu je s 6-0 6-4 premagal domačina Miloša MILAKOVIĆA.

V drugem krogu so izgubili Žiga KOVAČIČ, Miho BJELOVUČIĆ in Dan TROŠT SLAPNIK.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Dan TROŠT SLAPNIK in Anej LEVPUŠČEK.

Na fotografiji Dan Trošt Slapnik, Anej Levpušček, Miho Bjelovučič in Žiga Kovačič. TUKAJ.

Med posameznicami v Mariboru konec za Slovenke, med dvojicami finalistka Nastja Kolar

, 28.05.2015

Četrtfinale ženskega ITF turnirja Infond Open z nagradnim skladom 25.000 $ bo potekalo brez Slovenk. Potem, ko se je že v dopoldanskem delu programa od turnirja poslovila Natalija ŠIPEK, s 6-2 6-2 jo je izločila Srbkinja Doroteja ERIĆ, je popoldne eneka usoda doletela Tadejo MAJERIČ, igralko domačega kluba ŽTK Maribor. Z enakim rezultatom jo je premagala Švedinja Rebecca PETERSON (WTA 225). V kvalitetnem enakovrednem srečanju, ki je zadovoljilo polno tribuno na centralnem igrišču, je bilo odločilno orožje 19. letne Švedinje izredno močan in natančen forhend, s katerim je narekovala ritem igre in osvojila vrsto neposrednih točk.

Turnir se bo nadaljeval jutri ob 11. uri s prvimi četrtfinalnimi dvoboji, ob 17. uri pa bo na sporedu finale dvojic, kjer so bile naše predstavnice bolj uspešne. V finalu bo nastopila Nastja KOLAR, ki igra z Gruzijko Ekaterino GORGODZE, medtem ko Tadeja MAJERIČ uvrstitev v finale ni uspela.

Na fotografiji Dušanke Mlakar je Švedinja PETERSON. TUKAJ.

Lun Obrul polfinalist turnirja TE Luka Koper Junior Open 2015

bm, 28.05.2015

Končana so vsa četrtfinalna srečanja na letošnjem 8. mednarodnem mladinskem teniškem turnirju do 12 let, Luka Koper Junior Open. Na centralnem igrišču je danes uspešno nastopil še edini preostali slovenski igralec v kategoriji posameznikov Lun OBRUL iz Celja, ki je po hudem boju premagal Patricka BRADYA iz Tajske s 7-6 (2) 6-2.

Jutrišnja polfinalna para pri dečkih sta: Lun OBRUL (Slo) in Hamad MEDJJEDOVIĆ (Srb) ter Lovre ERCEG (Hrv) REYDELLET (Fra).

Pri deklicah so polfinalistke Jennifer OEXLE( Nem), Laura Isabel PUTZ (Nem), Amarisa Kiara TOTH (Mad) in Kylie BILCHEV (VB).

Danes popoldne bodo dečki in deklice odigrali tudi že tradicionalni turnir mešanih dvojic.

Na fotografiji A. Živina: Lun Obrul edini slovenski igralec v zaključnih bojih TUKAJ.

Mednarodni teniški turnir gluhih, Portorož, 29. in 30. maj 2015

bm, 28.05.2015

Zaključile so se prijave teniških igralcev za mednarodni teniški turnir gluhih, ki bo v Portorožu od 29. do 30. maja na teniških igriščih Športno-rekreacijskega centra Marina Portorož.

Turnir se bo točkoval za svetovno lestvico gluhih tenisačev. Prijavljeni tekmovalci bodo turnir izkoristili kot trening tekma pred bližajočim se svetovnim prvenstvom gluhih v tenisu, ki bo v angleškem Nottinghamu od 20. do 27. julija 2015.

Tenisači bodo igrali na akrilni podlagi in s teniškimi žogicami Babolat, ki jih je brezplačno zagotovila Teniška zveza Slovenije. Torej tenisači bodo imeli enake tekmovalne pogoje kot na omenjenem svetovnem prvenstvu.





Na turnir so prijavljeni:

Madžarska: Gabor Mathe (2. na svetovni lestvici) in Gabor Varkoly

Avstrija: Robert Gravogl (12)

Švica: Mario Attanasio

Francija: Mikael Laurent (1), Vincent Novelli (8), Alexander Bousard (51), Samuel Cazaux

Rusija: Alexey Likharev, Sergey Likharev (24), Alexey Lipovskiy (21), Roman Malyshev (51), Egor Panyushkin (10), Alekey Shirnin

Ekvador: Andres Vazquez (29)

Slovenijo bo zastopal Marino KEGL, 17. igralec na svetovni lestvici, ki se intenzivno pripravlja na svetovno prvenstvo.

V četrtek, 28. maja ob 21. uri bo v portoroškem hotelu Lucija žrebanje igralcev v tekmovalni sistem turnirja. Na žrebanju bo prisoten član izvršnega odbora Evropske športne organizacije gluhih (EDSO), Irec Niall Fearon, ki bo v Portorožu na inšpekcijskem ogledu tekmovalnega prizorišča za evropsko prvenstvo gluhih v tenisu leta 2016. V petek, naslednji dan se bodo na teniških igriščih Športnega centra Marina Portorož odvijale tekme rednega dela turnirja. Tekme si bo ogledal še tehnični direktor EDSO za tenis, Tobias Burz iz Nemčije.

V soboto se bo turnir nadaljeval z zaključnimi tekmami, kjer bomo dobili zmagovalca turnirja. Zaključni dela turnirja bosta ogledala predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger in župan občine Piran Peter Bossman.

Zaključne tekme bo v živo predvajala Spletna TV Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije. TUKAJ.

Veronika Erjavec v Budimpešti izločila prvo nosilko, uspešni tudi Nika Kozar in Kaja Juvan

bm, 28.05.2015

Naše mladinke odlično nastopajo na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti. V prvem krogu glavnega turnirja je Veronika ERJAVEC s 7-5 3-6 6-1 izločila prvo nosilko turnirja, 70. imladinko sveta, 15. letno Čehinjo Lucie KANKOVO.

Nika KOZAR, ki je na turnirju 7. nosilka, je s 6-2 6-0 premagala domačo povabljenko Frideriko Lotti MESZAROS, Kaja JUVAN, ki se je še na četrtem turnirju 2. ranga iz kvalifikacij prebila v glavni turnir pa je izjemno serijo nadaljevala z zmago nad 18. letno domačinko Viviano DE PAOLA. Juvanova je zmagala s 6-2 7-6(1). TUKAJ.

Študij v Ameriki - predavanje

bm, 27.05.2015

Vse več slovenskih teniških igralcev odhaja na študij v Ameriko in se odločajo med mnogimi, tisočimi univerzami, ki se med seboj po kakovosti zelo razlikujejo. Odločitev za dijake je izredno zahtevna, istočasno izredno pomembna. Navsezadnje je to odločitev, ki zaznamuje njihovo prihodnost.

Zato bivši igralec tenisa, Matic OMERZEL, vabi vse športnike dijake in njihove starše, da se udeležijo predavanja o študiju v Ameriki.

Želi jih seznaniti z informacijami, ki so pomembne pri izbiri univerze in jim v sodelovanju z AGM Sports pomagati izbrati pravo.

Upa, da bodo komu informacije koristile pri nadaljni življenski poti, sedaj ali v prihodnosti !

Matic OMERZEL bo imel predavanje 11.6.2015 ob 19.30 uri v prostorih gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, Kidričeva cesta 65.

Prijave sprejema na el. pošto matic.omerzel@gmail.com ali tel. 040/514-771. TUKAJ.

V Sloveniji se je mudila ekipa srbske televizije, ki snema dokumentarno oddajo o tenisu

bm, 27.05.2015

Pretekli teden se je v Sloveniji mudila ekipa srbske nacionalne televizije, ki v sodelovanju s Teniško zvezo Srbije snema in pripravlja veliko dokumentarno serijo o tenisu.

Scenarij so pripravili po knjigi "Tenis bez granica", ki je bila izdana leta 2012.

V Sloveniji so se avtorji serije, katere je zanimala zgodovina tenisa v Sloveniji in širše ter spomini na najboljše igralce in igralke v bližnji in daljni preteklosti, mudili v Mariboru in Ljubljani.



V Mariboru so opravili intervju z najboljšo slovensko teniško igralko Mimo JAUŠOVEC in Igorjem KOŠAKOM, v Ljubljani pa so spomine obujali z Ireno ŠKULJ, Aleksandrom ŠKULJEM, Antonom GROSMANOM, Miletom OGRINOM, ki je po drugi svetovni vojni prvi začel z izobraževanjem trenerjev in podeljevanjem trenerskih licenc in Petrom BRESKVARJEM, sinom izjemnega teniškega igralca in trenerja Borisa BRESKVARJA.

Na fotografiji Edija Smeha intervju z Ireno ŠKULJ. TUKAJ.

Na turnirju Luka Koper Junior Open v Kopru v četrtfinalu samo Lun Obrul, v Mostarju na TE 14 v drugi krog tudi Anej Levpušček

bm, 27.05.2015

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let so se v tretjem krogu konkurence posameznikov poslovili vsi slovenski igralci in igralke razen Celjana Luna OBRULA.

Lun je v tretjem krogu s 6-2 6-4 premagal Italijana Ivana LA CAVO in se bo v četrtfinalu pomeril s Tajcem Patrickom BRADYEM.

Fotografije iz teniškega turnirja v KOpru si lahko v fotogaleriji ogledate na uradni spletni strani turnirja Luka Koper Junior Open

Na turnirju TE do 14 let v Mostarju se je v drugi krog zanesljivo uvrstil tudi Anej LEVPUŠČEK. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-0 premagal domačina Ivana OBRADOVIĆA. TUKAJ.

Slovenija v Parizu ostaja brez predstavnikov med posamezniki, Katarina Srebotnik v drugi krog mixov, v Brčkem Tom Kočevar Dešman v drugi krog Futuresa

bm, 27.05.2015

Po hitrem slovesu Blaža KAVČIČA, se je pariški turnir že v drugem krogu končal tudi za Polono HERCOG, ki tako tudi v Parizu nadaljuje letošnjo tradicijo porazov v drugih krogih turnirjev.

Po zmagi nad 24. nosilko, Kitajko Shuai PENG se je Poloni HERCOG odprla priložnost za napredovanje v tretji krog, saj je na drugi strani stala 28. letna Ukrajinka Elena VESNINA, 95. igralka lestvice WTA, ki se tako kot Polona HERCOG letos ne more pohvaliti s kakšnim izjemnim dosežkom. Še najbolje ji je šlo prav prejšnji teden v Strassbourgu, ko se je še drugič letos prebila do četrtfinala. Vesnina je sicer odlična igralka dvojic, ki na lestvici WTA v tej konkurenci zaseda visoko 7. mesto.

Polona HERCOG je srečanje dobro odprla in prvi niz zanesljivvo dobila s 6-2, pri čemer je nasprotnici kar trikrat odvzela servis. Nadaljevala pa je slabše, do konca srečanja si ni ustvarila niti ene priložnosti za break več , Vesnina pa je na drugi strani v drugem in tretjem nizu izkoristila 5 break žog od štirinajstih in drugi niz dobila s 6-1 ter tretjega s 6-3.

Prvi nastop je v konkurenci mešanih dvojic opravila Katarina SREBOTNIK. S partnerjem, Romunom Horiom TECAUM sta s 6-2 6-4 premagala Francoza Stephanie FORETZ in Edouarda ROGERJA-VESSELINA.

Na Futuresu v Brčkem (10.000 $) se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-2 7-5 premagal hrvaškega kvalifikanta Joška TOPIĆA.

V Bolu na Braču je v drugem krogu izpadel Mike URBANIJA. S 6-2 6-1 ga je premagal Hrvat Duje KEKEZ. TUKAJ.

Na ITF turnirju Infond Open v Mariboru uspešna samo Tadeja Majerič, za ostale tri Slovenke danes ničle

bm, 27.05.2015

V Mariboru se nadaljuje ITF turnir (25.000 $) Infond Open 2015, profesionalni ženski teniški turnir z najvišjim denarnim skladom v Sloveniji.

Uvodno srečanje današnjega programa na igrišču št. 1 sta odigrali domačinka Eva ZAGORAC in Hrvatica Ema MIKULČIĆ. 23 letna Hrvatica, ki je na WTA lestvici na 294. mestu je bila izrazita favoritinja, kar je z zmago s 6-1 6-4.tudi potrdila. 19 letna Eva ZAGORAC je sicer prejšnji teden z uvrstitivijo v finale 10.000 vrednega turnirja v Velenju dosegla uspeh kariere, vendar je njena športna pot kljub temu šele na začetku.



Eva je bila po srečanju sicer razočarana zaradi slabše igre in zamujene priložnosti, vendar ne preveč. '' Želja je bila prevelika. Naslednjič bo boljše", je povedala.

Druga je od naših na centralnem igrišču zaigrala 18-letna Litijanka Pia ČUK. Tudi ona je na turnirju zaigrala s posebnim povabilom organizatorja. Njena nasprotnica je bila 25-letna Švicarka Conny PERRIN, 302. igralka lestvice WTA. Švicarka je slavila z rezultatom 6-3 4-6 6-1.

Tudi tretji Slovenki, sicer 2. nosilki turnirja, ni uspel preboj v drugi krog. Nastja KOLAR je izgubila srečanje s srbsko kvalifikantko, 22. letno Dorotejo ERIĆ, 427. igralko lestvice WTA. Izid se je glasil 7-5 6-4 v korist srbske igralke.

Zadnja je v današnjem programu nastopila domačinka Tadeja MAJERIČ. Tekmo s Kanadčanko Heidi EL TABAKH je dobila v treh nizih z rezultatom 4-6 6-3 5-1(predaja El Tabakh).

V četrtek bodo na sporedu tekme osmine finala. Videli bomo tudi dva slovenska nastopa. Ob 11.30 uri bo Mariborčanka Natalija ŠIPEK igrala z Dorotejo ERIĆ, ki je izločila Nastjo KOLAR, osrednji dvoboj četrtkovega sporeda pa se bo začel ob 16. uri, ko se bosta pomerili Tadeja MAJERIČ in Švedinja Rebecca PETERSON, 3. nosilka mariborskega turnirja.

V konkurenci dvojic sta se dve Slovenki uvrstili v polfinale. V zgornji polovici žreba je to Nastja KOLAR, ki igra v paru z Gruzijko Ekaterino GORGODZE, v spodnji polovici žreba pa Tadeja MAJERIČ, ki igra s Švicarko Conny PERRIN. Polfinalna obračuna dvojic bosta okrog 14. oz. okrog 18. ure.foto: D. Mlakar TUKAJ.

Na turnirju TE v Kopru Slovencem ne gre najbolje, uspešni pa dečki na TE 14 v Mostarju

bm, 26.05.2015

V Kopru poteka mednarodni mladinski teniški turnir TE do 12 let, 8. Luka Koper Junior Open. V močni mednarodni konkurenci našim mladim teniškim upom ne gre najbolje.

Pri dečkih se je v tretji krog uvrstil le Lun OBRUL, ki je v drugem krogu s 6-1 6-0 premagal Madžara Noela PALLA. Tekmo drugega kroga s Pietrom PAMPANINOM mora odigrati še Jan DIMITRIJEVIČ, ostali dečki so z nastopi že končali.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Tara TUŠEK, ki je s 6-4 7-5 premagala premagala Rusinjo Mario NIKITINO, Nina PLIBERŠEK je bila s 6-1 6-1 boljša od Italijanke Manuele TUROLO, Hana BEČIROVIČ NOVAK pa je s 7-5 6-2 premagala Petjo DRAME.

Kot ponavadi so v Kopru organizatorji tudi letos poskrbeli za otroke in starše ter jih s turistično ladjo popeljali na izlet ob slovenski obali.

Na turnirju TE do 14 v Mostarju so v prvem krogu nastopili Žiga KOVAČIČ, Dan TROŠT SLAPNIK in Miho BJELOVUČIČ in se vsi trije uvrstili v drugi krog. Na prvi nastop še čaka Anej LEVPUŠČEK.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Natalija Šipek v Mariboru preskočila prvo oviro, Nini Potočnik se ni izšlo, Mike Urbanija napredoval v Bolu

bm, 26.05.2015

Na ITF turnirju Infond Open 2015 (25.000 $) v Mariboru je domače ljubitelje tenisa razveselila Natalija ŠIPEK, ki je za nastop v glavnem turnirju dobila posebno povabilo. Osemnajstletna Mariborčanka, trenutno 732. igralka lestvice WTA je v prvem krogu s 7-6(8) 6-3 premagala 20. letno Belgijko Klaartje LIEBENS, 309. igralko lestvice WTA.

Za Natalijo ŠIPEK je to prva zmaga v glavnem žrebu turnirjev z nagradnim skladom 25.000 $.

V prvem krogu je srečanje odigrala Nina POTOČNIK, ki je prav tako nastopila s posebnim povabilom. Igrala je z 20. letno Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO, 321. igralko lestvice WTA in izgubila s 2-6 7-5 1-6.

V sredo bomo v Mariboru spremljali štiri slovenske nastope.

Ob 10. uri bo prva na igrišče stopila Eva ZAGORAC, za njo bo nastopila Pia ČUK.

Ne pred 15. uro bo na igrišču št. 2 nastopila Nastja KOLAR, ne pred 15.30 uro pa na igrišču št. 1 Tadeja MAJERIČ.

Na Futuresu v Bolu se je v drugi krog uvrstil Mike URBANIJA. V uvodnem nastopu je bil s 6-4 6-1 boljši od Francoza Thea FOURNERIEJA.

Več podatkov o turnirju in rezultate najdete TUKAJ.

Kaja Juvan v glavni turnir v Budimpešti, poraz Anje Gal in Svena Laha v Podgorici

bm, 26.05.2015

Na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti se je Kaja JUVAN uvrstila glavni turnir. V drugem krogu kvalifikacij je s 6-1 4-0 (predaja) izločila Madžarko Claudio PAPI, v finalu kvalifikacij pa je bila s 6-3 6-2 boljša od Poljakinje Katarzyne KUBICZ.

V finale kvalifikacij se je uvrstila Nika RADIŠIČ, ki je v drugem krogu s 4-6 7-5 6-1 premagala 4. nosilko, Norvežanko Astrid Wanjo BRUNE OLSEN. Za nastop v glavnem turnirju pa je izgubila tekmo s Čehinjo Klaro HAJKOVO. Hajkova je bila boljša s 6-4 1-6 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici je Anja GAL v prvem krogu s 6-1 5-7 6-2 premagala Ukrajinko Nataliyo POGRIBNYAK, v drugem krogu pa morala premoč priznati Nefisi BERBEROVIĆ iz BiH, ki je bila boljša s 6-0 6-4. V drugem krogu je izpadel tudi naš zadnji predstavnik v konkurenci fantov. Od 2. nosilca Svena LAHA je bil s 6-4 6-3 boljši Srb Aleksa LAZAREVIĆ. TUKAJ.

Slovenci odlični na mednarodnem turnirju v tenisu na mivki

bm, 26.05.2015

V Preddvoru pri Kranju sta v soboto, 16. maja in v nedeljo, 17. maja potekala dva mednarodna turnirja v tenisu na mivki, kjer so se Slovenci ponovno odlično izkazali.

Na sobotnem turnirju sta dvojica Urban ČEVKA-Boštjan REPANŠEK v finalu premagala madžarsko dvojico Peter HATALA-Attila BOZSIK z rezultatom 4:6 6:2 6:4.

V ženski konkurenci sta zmagali Madžarki Aniko KOVACS-Monika ERDELYI, ki sta v finalu premagali slovensko dvojico Lea WILDMANN-Marcela CUDERMAN z rezultatom 7:6 6:2.

V nedeljo smo v moški konkurenci videli slovenski finale, kjer je dvojica ČEVKA-REPANŠEK premagala dvojico Uroš BRINOVEC-Matjaž JURMAN z rezultatom 6:3 6:3.

V ženski konkurenci sta se Lea WILDMANN in Marcela CUDERMAN oddolžili za sobotni poraz in dvojico Kovacs-Erdelyi premagali z rezultatom 6:1 6:4.

Tekst: Uroš Brinovec

Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Kavčič v Parizu obstal v prvem krogu, v sredo okrog 14. ure drugi nastop Polone Hercog

bm, 26.05.2015

V Parizu poteka drugi turnir za grand slam v letošnji sezoni. V drugi krog se je že uvrstila Polona HERCOG, ki bo ponovno nastopila v sredo, ko bo okrog 14. ure igrala z Rusinjo Eleno VESNINO.

Danes pa je prvič na igrišče stopil še Blaž KAVČIČ. V prvem krogu je igral z 31. letnim igralcem iz kitajskega Tajpeha Yen-Hsun LUJEM, 64. igralcem lestvice ATP, ki se v zadnjem času ne more pohvaliti s kakšnim posebnim dosežkom. Še najdlje je letos na turnirjih serije ATP prišel do četrtfinala na turnirju serije 250, februarja v Delray Beachu.

Tudi Blaž KAVČIČ na zadnjih dveh turnirjih ni uspel priti čez prvi krog, tu pa se je ustavil tudi v Parizu. LU je zmagal z rezultatom 6-7 (4) 6-1 6-1 7-5. Blaž se je pred odhodom v Pariz boril s poškodbo stegenske mišice in čeprav je poškodbo pozdravil, mu je zmanjkalo časa za učinkovit trening in intenzivne priprave na tako močen turnir kot je turnir za grand slam.

Turnir v Parizu vsako leto obišče tudi naša najboljša teniška igralka Mima JAUŠOVEC, ki se je tokrat ob igriščih srečala s predstavniki Zavarovalnice Tilia, generalnega sponzorja TZS.

TUKAJ.

Odprto prvenstvo Štajerske za rekreativne igralce - vabilo

bm, 26.05.2015

Teniški klub Slovenska Bistrica organizira odprto prvenstvo Štajerske za rekreativne igralce.

Turnir bo potekal 30.5. in 31.5.2015 v Slovenski Bistrici.

Razpisane so naslednje kategorije:

moški: do 35 let, 35+, 45+, 55+ in 65+

ženske: skupine se določijo po prejemu prijav.

Prijavite se lahko TUKAJ.

Podrobnosti o turnirju najdete TUKAJ.

Naši igralci ta teden na številnih mednarodnih turnirjih

bm, 25.05.2015

Osrednja pozornost ta in prihodnji teden seveda velja drugemu turnirju za grand slam v Parizu, na domačih igriščih pa turnirjema v Mariboru in Kopru.

To pa ne pomeni da smo pozabili na druge naše igralce in igralke, ki se borijo za točke na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih.turnirjih. Pa poglejmo kdo je v igri ta teden in kje.

Mike URBANIJA nastopa na Futuresu v Bolu na Braču, kjer je v finalu kvalifikacij izpadel Blaž BIZJAK, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa na Futuresu v Brčkem.

Sven LAH je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici, kjer je v prvvem krogu glavnega turnija s 6-0 7-6(3) premagal Hrvata Frana TONEJCA. V prvem krogu so izgubili Filip Jakob ZUPANČIČ, Jure FRANK, Nejc SITAR in Jernej ZAPLOTNIK. Pri dekletih na nastop v prvem krogu še čaka Anja GAL.

Na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti so v kvalifikacijah Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Zala DOVNIK. Kaja JUVAN je prva nosilka in je v prvem krogu prosta, Zala DOVNIK je tekmo prvega kroga izgubila, Nika RADIŠIČ pa je zmagala in se uvrstila v drugi krog kvalifikacij. V glavni turnir sta že uvrščeni Veronika ERJAVEC in Nika KOZAR.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Mostarju so v glavnem turnirju pri dečkih Anej LEVPUŠČEK, Dan TROŠT SLAPNIK, Žiga KOVAČIČ in Miho BJELOVUČIČ.

Na turnirju TE do 14 let v madžarskem Pecsu sta v glavnem turnirju Samuel PATE in David KLAR. TUKAJ.

V Kopru odigrali tekme prvega kroga, v drugi krog 5 dečkov in

bm, 25.05.2015

Na mednarodnem mladinskem turnirju TE do 12 let, Luka Koper Junior Open 2015 so organizatorji spravili pod streho tekme prvega kroga glavnega turnirja.

Pri dečkih je nastopilo 19 slovenskih igralcev, v drugi krog se jih je uvrtilo le 5. Napredovali so Lun OBRUL, Jan DIMNITRIJEVIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Jan PREMZL in Luka KRAJNIK.

Pri deklicah bomo v drugem krogu videli 9 Slovenk. Zmage v prvem krogu so zabeležile Tara TUŠEK, Petja DRAME in Meta MARENK. V prvem krogu so bile proste Elena PLESNIČAR, Pia Marija REBEC, Nina PLIBERŠEK, Nika STRAŠEK, Hana BEČIROVIČ NOVAK, Vicki Denis PAVLETIČ in Maja ZUCCHIATI. Tekmo prvega kroga mora odigrati še Ana Teja TABOR.

Fotografija je iz današnje otvoritve turnirja TUKAJ.

V Mariboru končane kvalifikacije Infond Open-a, Slovenke neuspešne

bm, 25.05.2015

V Mariboru so se končale kvalifikacije na ženskem ITF turnirju Infond Open 2015.

V drugem krogu kvalifikacij smo izgubili še zadnjo predstavnico, saj se je posllovila še deveta slovenska kvalifikantka Manca PISLAK. S 6.2 6-4 jo je izločila 2. nosilka kvalifikacij, Hrvatia Adriana LEKAJ.

Preedstavniki organizatorjev turnirja, ŽTK Maribor, so danes na tiskovni konferenci predstavili podrobnsoti o turnirju. Na konferenci sta sodelovali tudi naši igralki, predstavnici domačega kluba Tadeja MAJERIČ in Eva ZAGORAC.

V torek se začnejo tekme glavnega turnirja. Od šestih Slovenk v glavnem turnirju bosta v torek nastopili dve. Mariborčanka Natalija ŠIPEK bo srečanje proti Belgijki Liebens začela ob 14.00. Še ena mlada slovenska reprezentantka, Ptujčanka Nina POTOČNIK, pa bo na glavno igrišče v Športnem parku Tabor stopila ob 16.00 uri. Njena nasprotnica bo Rusinja Alexandrova.

Nastja KOLAR, Tadeja MAJERIČ, Eva ZAGORAC in Pia ČUK bodo svoja prva srečanja odigrale v sredo.

TUKAJ.

V Kopru se je s kvalifikacijami začel 8. turnir Luka Koper Junior Open 2015

bm, 25.05.2015

V Kopru se je s kvalifikacijami dečkov začel 8. Luka Koper Junior Open. Nastopilo je 6 slovenskih igralcev, v glavni turnir pa so se uvrstili Taj DOLENC, ki je enkrat zmagal ter Tristan ALESSANDRO KORENT in Elvis RAMIČ kot srečna poraženca.

Vzporedno je potekal tudi mednarodni turnir poimenovan Luka Koper warm up do 11 let. Pri dečkih je slavil Erik SHIESL iz Nemčije, ki je bil v finalu boljši od Madžara Merseja DELIJA.

Pri deklicah je bila najboljša Ana LANIŠEK (Radomlje), ki je v finalu premagala klubsko kolegico Brino ŠULIN.

Turnirji v MINI, MIDI in tenisu do 10 let bodo na sporedu ta konec tedna. Vsi igralci in igralke, ki so že bili prijavljeni se morajo prijaviti ponovno. Organizator prijave že sprejema preko online aplikacije TZS, na mail: tk.koper@siol.net in telefon 031-353-145.

V glavnem turnirju bo nastopilo 21 igralcev in 24 igralk iz Slovenije, med njimi vsi naši najboljši dvanjstletniki.

Rezultate odigranih srečanj najdete TUKAJ.

Dobrodelni teniški turnir dvojic "Krka 2015"

bm, 25.05.2015

Igrajte tenis z nami in pridite na

12. DOBRODELNI TENIŠKI TURNIR DVOJIC – »KRKA 2015«

Pridružite se nam v soboto, 30. maja 2015 z začetkom ob 9.30 uri, v Športno rekreativnem centru na Otočcu.

PRIJAVE: Prijave sprejemamo po e pošti: dusan.hocevar88@gmail.com in na telefon 031 77 44 10 do četrtka, 28. maja - do 16. Ure. TUKAJ.

V uvodnem krogu kvalifikacij na Infond Open 2015 uspešna samo Manca Pislak

bm, 24.05.2015

V Mariboru se je na igriščih ŽTK s kvalifikacijami začel letošnji ženski ITF turnir Infond Open z nagradnim skladom 25.000 $.

V kvalifikacijah je nastopilo 9 Slovenk, v drugi krog pa je napredovala samo Manca PISLAK. Ta je s 6-3 6-3 premagala Čehinjo Karolino STUHLA, 679. igralko lestvice WTA.

Manca PISLAK bo v drugem krogu v torek igrala z drugo nosilko, Hrvatico Adriano LEKAJ, 340. igralko lestvice WTA. Tekma bo na sporedu okrog 11. ure.

Zmagovalka bo popoldne morala na igrišče še enkrat, saj se bodo jutri odigrala tudi finalna srečanja kvalifikacij.

TUKAJ.

Eva Zagorac v Velenju brez prvega naslova, ta gre Italijanki Stefanii Rubini

bm, 24.05.2015

V Velenju se je končal prvi iz serije petih turnirjev PETROL TURNEJE 2015, ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

Svoj prvi naslov na profesionalnih teniških turnirjih sta danes naskakovali obe nasprotnici, naša Eva ZAGORAC in njena nasprotnica, 22. letna Italijanka Stefania RUBINI, 536. igralka lestvice WTA. V izenačenem srečanju je bila uspešnejša in srečnejša Italijanka, ki je zmagala z rezultatom 4-6 7-5 6-2.

Eva ZAGORAC, ki je dobila prvi niz s 6-4 je v drugem z breakom že vodila s 5-3, a je nato Italijanka dobila kar štiri igre zapored in drugi niz s 7-5. V tretjem nizu je Eva popustila in zmaga ter prvi naslov v karieri je odšel nasprotnici iz Italije.

Za Evo ZAGORAC je to kljub porazu uspeh kariere in njena najboljša uvrstitev na turnirjih serije ITF.

Čestitamo !

Da pa je ena zmaga vseeno ostala v domačih rokah sta že v petek poskrbeli Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK, ki sta osvojili turnir dvojic.

TUKAJ.

Žiga Drobnič in Katja Hrkač zmagovalca OP 18 v Velenju

bm, 24.05.2015

V Velenju se je končal prvi turnir iz serije Petrol turneja 2015, ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

Vzporedno s tem mednarodnim dogodkom pa Velenje gosti OP do 18 let za fante in dekleta.

Na turnirju ni naših najboljših igralcev in igralk v tej starostni kategoriji, tako da je 1. nosilec pri fantih 11. igralec lestvice do 18 let Žiga DROBNIČ. Pri dekletih je prva nosilka 13. igralka lestvice TZS Nika ALBREHT.

V finalu sta se pri fantih pomerila Žiga DROBNIČ in Blaž GVARDIJANČIČ( oba Zklub). Slavil je Žiga DROBNIČ s 6-2 6-1.

Pri dekletih sta bili finalistki Katja HRKAČ(TKMed) in Leeloo OBRUL (Celje).

Turnir je osvojila Katja HRKAČ, ki je bila boljša s 7-5 6-1. TUKAJ.

V Mariboru začetek ITF turnirja članic - Infond Open prestavljen na nedeljo, tudi v Kopru bodo turnir TE do 12 let začeli v nedeljo

bm, 24.05.2015

V Mariboru se bi moral v soboto na igriščih ŽTK s kvalifikacijami začeti tradicionalni ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $, Infond Open 2015. Zaradi slabega vremena so bile vse tekme sobotnega sporeda odpovedane in prestavljene na nedeljo.

V kvalifikacijah bodo od Slovenk nastopile Žoel KASTELIC, Manca PISLAK, Moni POTRČ, Lara VOVK, Pia BRGLEZ, Tina Kristina GODEC, Nina KOLAR, Sara DJURDJEVIĆ in Saša KLANEČEK.

Najbolj znano ime med kvalifikantkami bo 14. nosilka, 32. letna Grkinja Eleni DANIILIDOU, leta 2003 že 14. igralka sveta.

V glavnem turnirju imajo od Slovenk mesta že zagotovljena Nastja KOLAR in Tadeja MAJERIČ s posebnimi povabili pa še Pia ČUK, Eva ZAGORAC in Nina POTOČNIK.

Žreb in razpored igranja v Mariboru za nedeljo najdete TUKAJ

V Kopru se s kvalifikacijami začenja mednarodni turnir Tennis Europe, 8. Luka Koper Junior Open do 12 let. V kvalifikacijah bodo nastopili samo dečki, medtem ko za deklice ni kvalifikacij, saj je v turnir neposredno uvrščenih vseh 48 igralk.

Tudi v Kopru so sobotni obračuni preloženi na nedeljo.

Žrebne liste in razpored igranja v Kopru za nedeljo najdete TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v zaključnih bojih ne bo slovenskih predstavnikov

bm, 23.05.2015

V Mariboru se končuje mladinski turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 in do 16 let, Bergantov memorial.

V zaključnih bojih pa tokrat ne bomo imeli svojih predstavnikov. Danes je bilo v igri še pet deklet, fantje so izpadli že pred četrtfinalnimi obračuni, a se nobeni izmed petih ni uspelo uvrstiti v polfinale.

V starostni kategoriji do 14 let je Sheilo GLAVAŠ s 6-3 6-4 premagala Irka Zara RYAN, Pio LOVRIČ je s 6-1 6-2 premagala Britanska kvalifikantka, 12. letna Holly FISCHER, Živo FALKNER pa je s 6-1 6-4 izločila 3. nosilka, Hrvatica Iva ZELIĆ.

Tudi pri dekletih do 16 let naši predstavnici v četrtfinalu nista bili uspešni. Tinkaro KOVAČ je s 6-2 7-6(2) premagala 3. nosilka, Švicarka Katerina TSYGOUROVA, od Maruše PLANK pa je bila s 6-0 6-0 boljša Švicarka Nadine KELLER.

Naša pozornost bo zdaj usmerjena v Koper, kjer se je začel turnir TE do 12 let Luka Koper Junior Open. TUKAJ.

Tomislav Ternar izgubil finale Futuresa v Prijedoru, Tamara Zidanšek v Bolu na Braču končala v polfinalu

bm, 23.05.2015

Tomislav TERNAR je na Futuresu (10.000 $) v Prijedoru izgubil finalni obračun .

24. letni Beltinčan, trenutno 724. igralec lestvice ATP je v finalu klonil proti 1. nosilcu, 27. letnemu Hrvatu Franku ŠKUGORJU, 289. igralcu lestvice ATP. Škugor je zmagal z terultatom 6-4 7-6(4).

Na poti do finala je Tomislav TERNAR v četrtfinalu s 7-6(2) 6-4 premagal 3. nosilca turnirja, 26. letnega Čeha Michala SCHMIDA, 497. igralca lestvice ATP,

za nastop v finalu, prvi po septembru 2014, pa se je pomeril s srbskim kvalifikantom, 20. letnim Luko ILIĆEM, 1387. igralcem lestvice ATP. To je bila za Tomislava še druga tekma v istem dnevu in tudi to je zanesljivo dobil. Srba je premagal z rezultatom 6-3 7-5.

Na tretjem turnirju serije ITF, ki ga je igrala v Bolu na Braču se je Tamara ZIDANŠEK ustavila v polfinalu. Bolje povedano, ustavila jo je pol leta starejša vrstnica iz Moskve, 17. letna Anastasiya KOMARDINA, levičarka, ki trenutno zaseda 597. mesto na lestvici WTA, na mladinski svetovni lestvici pa je bila v letu 2014 na 15. mestu. Tamara ZIDANŠEK, ki si je že zagotovila mesto med najboljšimi mladinkami in je na mladinskiem grand slam turnirju v Parizu že uvrščena v glavni turnir je v treh nastopih v Bolu zbrala finale, drugi krog in polfinale, kar jo bo na svetovni ženski članski lestvici premaknilo med najboljših 600 igral sveta. TUKAJ.

Eva Zagorac izločila 2. nosilko v Velenju in se uvrstila v finale

bm, 23.05.2015

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z nagradnim skladom 10.000 $ bomo tudi med psoameznicami lahko v finalu vzpodbujali Slovenko. Za to je poskrbela 19. letna Eva ZAGORAC, ki je v polfinalu s 6-3 7-5 izločila drugo nosilko, 21. letno Hrvatico Silvio NJIRIĆ. Ali ji uspe ponoviti lanskoletni uspeh Tamare ZIDANŠEK, ki je osvojila turnir, pa bomo videli v nedeljo

Za Evo, ki je v Velenju nastopila s posebnim povabilom, je to prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih.

V finalu v nedeljo ob 11. uri igrala z 22. letno Italijanko Stefanio RUBINI, 536. igralko lestvice WTA. Italijanka se lahko v letošnji sezoni pohvali z enim polfinalom in enim finalom na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $, tudi ona pa je še brez naslova, kar pomeni, da bo ena ali druga igralka v Velenju osvojila prvi naslov v karieri. TUKAJ.

"Res pa je, da moraš potem 24 ur živeti in dihati samo s tenisom" - intervju z Mimo Jaušovec

bm, 23.05.2015

Preberite intervju z Mimo Jaušovec, najboljšo slovensko teniško igralko in doslej edino Slovenko, ki je osvojila turnir za grand slam. Pred drugim grand slam turnirjem sezone ga je za Siol opravil Jaka Lopatič.

Med drugim je takole odgovorila na vprašanje: Zakaj ni nobenemu Slovencu ali Slovenki uspelo, da bi se približal vašemu dosežku?

Imeli smo zlato generacijo deklet. Katarina Srebotnik, Tina Pisnik, Maja Matevžič, Petra Rampre, Tina Hergold. Slovenija se ne zaveda, kakšno generacijo smo imeli. V svetovnem merilu smo bili v vrhu. Takrat na žalost ni bilo dovolj podpore. Teniška zveza Slovenija ni imela denarja. Vsaka je poskušala iti svojo pot. Ni bilo preprosto. Bolj ponosni moramo biti na njihove rezultate.

Potem je bila želja, da bi dobili vsaj kakšnega moškega med stotimi igralci na svetu. Ko so prišli Blaž Kavčič, Grega Žemlja in zdaj Blaž Rola, sem bila zelo ponosna, da smo imeli Slovenci moškega predstavnika na turnirju za grand slam. Vmes je bila kriza, zdaj pa vidim spodbudne rezultate mladih deklet. Imamo dobro generacijo do 18 in tudi do 14 let. Morda pri teh mladih prehitro primerjajo rezultate z Marijo Šarapovo, Sereno Williams … Treba je dati času čas. Če si dekleta stoodstotno želijo in bodo vztrajala … Igralcem in igralkam vedno pravim, naj vztrajajo, če imajo res tenis radi.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu znani četrtfinalisti in četrtfinalistke v posamični konkurenci, med njimi pet Slovenk

bm, 22.05.2015

Na Bergantovem memorilu, turnirju Tennis Europe do 14 in do 16 let, ki se odvija na igriščih TK Branik Maribor, so zaradi dežja s programom v zaostanku, tako da smo danes dobili šele četrtfinaliste.

Izmed fantov v novbeni konkurenci nimamo predstavnika med osmimi najboljšimi, so se pa zato toliko bolj izkazala dekleta, saj jih je v četrtfinalu v obeh konkurencah pet.

V konkurenci do 14 let je Sheila GLAVAŠ s 3-6 6-3 6-1 izločila prvo nosilko , 35. Evropejko v tej starostni kategoriji, Lauro TOMIĆ iz BiH.

Živa FALKNER je bila s 3-6 6-4 7-6(2) boljša od Estonke Sofiye CHEKHLYSTOVE.

Treja slovenska četertfinalistka v kategoriji do 14 let je Pia LOVRIČ. V tretjem krogu je s 6-2 6-3 premagala Irko Shauno HEFFERNAN.

Med dekleti do 16 let se je po Maruši PLANK v četrtfinale uvrstila tudi Tinkara KOVAČ. Z 2-6 6-2 6-2 je premagala slovaško kvalifikantko Sofio MILATOVO.

Turnirji dvoijic so se končali že včeraj. Med finalisti nismo imeli svojih predstavnikov.

V soboto bomo tako v Mariboru spremljali dvojni spored saj se bodo fantje in dekleta najprej pomerili v četrtfinalih, nato pa sledijo še polfinalni obračuni. Igralo se bo v dvorani, tekme pa se bodo na ŽĆTK-ju in Braniku začele ob 09. uri.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Pariza, Blaž Kavčič bo prvič nastopil v torek

bm, 22.05.2015

V Parizu so opravili žreb glavnega turnirja v Roland Garrosu. Slovenska predstavnika sta v uvodnem krogu dobila premagljiva nasprotnika, veliko pa bo seveda odvisno od zdravstvenega stanja Blaža KAVČIČA, ki se je v zadnjem času boril s poškodbo stegenske mišice in dnevne forme Polone HERCOG, ki pa je v uvodnem srečanju zaigrala odlično in se brez izgubljenega niza uvrstila v drugi krog. Polona HERCOG je v tretji četrtfini žreba in je v prvem krogu igrala s 24. nosilko, Kitajko Shuai PENG. Polona je srečanje dobila s 6-0 2-0, pri tem izidu ji je namreč Kitajka tekmo predala.

V drugem krogu Herocogovo, ki je doslej nastopila v Parizu petkrat - trikrat je igrala v drugem krogu, enkrat v tretjem, leta 2012 pa je izpadla že v uvodnem nastopu - čaka Rusinja Elena VESNINA. Poloni HERCOG se ponuja lepa priložnost za drugo uvrstitev v tretji krog turnija v Parizu.

Blaž KAVČIČ je v zgornji četrtini žreba in bo v prvem krogu v torek igral z Hsun Yen LUJEM iz Kitajskega Tajpeha.

TUKAJ.

Eva Zagorac polfinalistka ITF turnirja v Velenju, med dvojicami naslov Nini Potočnik in Nataliji Šipek

bm, 22.05.2015

Na prvem turnirju PETROL TURNEJE 2015, ki ga v Velenju igrajo dekleta se je v polfinale kot edina Slovenka uvrstila Eva ZAGORAC. 19. letna Mariborčanka je v četrtfinalu, v slovenskem obračunu, s 7-6(5) 4-6 6-3 premagala vrstnico Natalijo ŠIPEK.

Za Evo ZAGORAC je to prvi polfinale na profesionalnih teniških turnirjih v karieri. V polfinalu bo igrala z 2. nosilko, 21. letno Hrvatico Silvio NJIRIĆ, 377. igralko lestvice WTA.

V finalu konkurence dvojic sta slavili Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK.

V finalu sta s 4-6 6-3 10-4 premagali Nemko Anno KLASEN in Avstrijko Yvonne NEUWIRTH. TUKAJ.

Eva Zagorac in Natalija Šipek četrtfinalistki v Velenju, Kaja Juvan klonila proti 1. nosilki

bm, 22.05.2015

V Velenju je bil danes dan slovenskih nastopov, saj so v drugem krogu nastopile kar štiri Slovenke in dve bomo gledali tudi v četrtfinalu.

V slovenskem obračunu sta o četrtfinalistki odločali Manca PISLAK in Natalija ŠIPEK. V zelo zanimivem in izenačenem srečanju se je zmage veselila leto dni starejša Natalija ŠIPEK, ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-7(5) 7-5. Za Natalijo ŠIPEK, trenutno 710. igralko lestvice WTA je to njena prva letošnja uvrstitev v četrtfinale in s tem najboljša letošnja uvrstitev, v lanskem letu pa je dvakrat že nastopila tudi v finalu ITF turnirjev.

Sicer pa je prva z današnjih nastopom opravila Kaja JUVAN, ki je moči merila s 1. nosilko turnirja, 22. letno Grkinjo Despino PAPAMICHAIL, 372. igralko lestvice WTA. Izkušenejša Grkinja je bila boljša z rezultatom 6-1 6-3.

Za njo je na igrišče prišla Eva ZAGORAC, trenutno 1090. igralka lestvice WTA in brez težav opravila z Avstrijko, 8. nosilko Janino TOLJAN, 485. igralko lestvice WTA. Eva je bila boljša z rezultatom 6-2 6-2.

Za Evo ZAGORAC je to druga uvrstitev v četrtfinale na turnirjih serije ITF.

V četrtfinalu bo eden izmed obračunov ponovno slovenski. Za nastop v polfinalu se bosta borili Eva ZAGORAC in Natalija ŠIPEK.

Tekma se bo začela ob 10.30 uri.

V Velenju pa bomo v petek že spremljali prvo končno odločitev . V konkurenci dvojic bomo v finalu navijali za naši igralki Nino POTOČNIK in Natalijo ŠIPEK. Naša dvojica je v polfinalu 6-3 6-3 premagala 1. nosilki turnirja dvojic Silvio NJIRIĆ in Despino PAPAMICHAIL.

V finalu bosta Štajerki v petek ob 16. uri igrali z 2. nosilkama, Nemko Anno KLASEN in Avstrijko YvoNne NEUWIRTH.

Rezultate srečanj iz Velenja lahko spremljate TUKAJ.

Tomislav Ternar četrtfinalist Futuresa v Prijedoru, Dalila Jakupović izgubila dobljeno srečanje v Seulu

bm, 21.05.2015

Na moškem Futuresu v Prijedoru (10.000$) se je Tomislav TERNAR uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 7-6 6-4 premagal 18. letnega Hrvata Nina SERDARUŠIĆA.

V četrtfinalu bo igral s 3. nosilcem, Čehom Michalom SCHMIDOM.

Na ženskem ITF turnirju v Seulu (50.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ zamudila izjemno priložnost, da bi se drugič v karieri uvrstila v polfinale turnirja z navedenim nagradnim skladom.

V četrtfinalnem obračunu z Belgijko Ann Sophie MESTACH, prvo nosilko turnirja in trenutno 115. igralko sveta je namreč vodila 6-4 5-1, nato pa izgubila šest iger zapored, pri izidu 5-4 zapravila tudi žogo za zmago in na koncu klonila v tretjem nizu, ki ga je 21. letna Belgijka dobila s 6-4. Končni izid srečanja se je glasil 4-6 7-5 6-4 v korist 21. letne Mestachove, leta 2011 prve mladinke sveta.

To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, leta 2013 je bila uspešnejša Jakupovićeva, tokrat pa se ji je Belgijka oddolžila za poraz. TUKAJ.

Konec tedna so na mednarodnem ITF turnirju v Rogaški loparje vihteli vetarni

bm, 21.05.2015

Konec tedna so se na mednarodnem ITF turnirju v Rogaški Slatini merili veterani. Od Slovencev so se med zmagovalce zapisali:



M 35+ Alen HORVAT

M 40+ Sebastijan LEBER

M 60+ Stanislav SLATINŠEK

M 65+ Štefan SEME

Ž 35+ Vida PODGORŠEK

Ž 50+ Damjana DAMIŠ

Podrobne rezultate in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka v Bolu na Braču, Dalila Jakupović četrtfinalistka v Seulu, konec za Pio Čuk in Mikea Urbanijo

bm, 21.05.2015

V Bolu na Braču se je na ITF turnirju (10.000 $) Tamara ZIDANŠEK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-0 premagala domačo povabljenko Marino BAŠIĆ.

To pa ni uspelo Pii ČUK. Še enkrat več je bila za našo igralko usodna 20. letna Hrvatica Tena LUKAS, ki je zmagala s 6-2 6-4.
.

Na ITF turnirju v Seulu (50.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala 19. letno Ya-Hsuan LEE iz Kitajskega Tajpeha, 372. igralko lestvice WTA.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču je Mike URBANIJA izgubil četrtfinalno srečanje z Nemcem, 4. nosilcem Danielom MASURJEM. 20. letni Nemec je bil boljši s 6-3 0-6 6-2. TUKAJ.

Blaž Rola v Parizu ne bo nastopil v glavnem turnirju

bm, 21.05.2015

Blaž ROLA je izgubil tekmo drugega kroga kvalifikacijj na drugem grand slam turnirju sezone v Parizu. S 6-2 6-3 ga je premagal Šved Elias YMER, 175. igralec lestvice ATP.

Blažu je tako še drugič zapored spodrsnilo v kvalifikacijh Pariza, lani je izpadel v zadnjem krogu.

V glavnem turnirju bomo tako videli samo nastopa Blaža KAVČIČA in Polone HERCOG med posamezniki ter Katarine SREBOTNIK in Andreje KLEPAČ med dvojicami. TUKAJ.

V Budimpešti srečanje IC Madžarske in IC Slovenije

bm, 21.05.2015

2. in 3.5.2015 se je v Budimpešti odvijalo povratno srečanje IC Slovenije in IC Madžarske. Po lanskoletnem uspešnem srečanju v Portorožu smo prejeli vabilo za povratno srečanje v Budimpešti. Vabila smo bili izredno veseli, zato smo se nanj tudi z zadovoljstvom odzvali.

Barve slovenskega IC-ja so zastopali: Bruno Nikolić, Nikola Maljković, Marko Mlakar, Andrew Page, Gregor Frandolič, Karin Lušnic in Edi Špiler.

V soboto in nedeljo je bilo odigranih 6 posamičnih dvobojev in 3 dvoboji dvojic. Gostitelji so po na izgled ne tako težki borbi zmagali s končnim rezultatom 7 – 2.

Poleg odličnih teniških dvobojev in čudovitega ambienta, se je gostitelj izkazal tudi z odličnim gostoljubjem, saj nas je pogostil s tradicionalno madžarsko folklorno večerjo in uradnim kosilom po koncu srečanja.

Tekst in foto: Bruno Nikolić TUKAJ.

Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Pia Čuk in Mike Urbanija četrtfinalisti, Tomislav Ternar v drugi krog Prijedora

bm, 21.05.2015

Na ITF turnirju v Seulu (50.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala 19. letno Ya-Hsuan LEE iz Kitajskega Tajpeha, 372. igralko lestvice WTA.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Bolu na Braču sta se Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK uvrstili v četrtfinale.

Tamara ZIDANŠEK je v drugem krogu s 6-0 6-2 premagala kvalifikantko, 18. letno Argentinko Ano Victorio GOBBI MONLLAU.

Pia ČUK je bila s 6-1 6-3 boljša od 5. nosilke, Ukrajinke Oleksandre KORASHVILI, 524. igralke lestvice WTA.

Na moškem turnirju serije Futures (10.000 $), ki se prav tako igra v Bolu je Mike URBANIJA zmagal še drugič . S 7-6(6) 2-6 7-6(2) je premagal Švicarja Jacoba KAHOUNA in se uvrstil v četrtfinale.

V prvem krogu Futuresa v prijedoru je zmagal Tomislav TERNAR. S 6-3 6-4 je premagal 8. nosilca Nermana FATIĆA iz Bih.

V Bolu na Braču je z nastopi v drugem krogu konbčal Aljaž RADINSKI. S 6-3 6-1 je bil od njega boljši 1. nosilec, Avstralec Gavin VAN PEPERZEEL, 348. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu v Mariboru v konkurenci še 9 slovenskih igralcev in igralk, večina četrtkovega sporeda odpadla

bm, 21.05.2015

Na Bergantovem memorilau, turnirju Tennis Europe do 14 in 16 let gre zaenkrat najslabše fantom do 16 let, pri dečkih do 14 let imamo v tretjem krogu 3 igralce, pri deklicah do 14 let 3 igralke, pri dekletih do 16 let pa so v drugem krogu prav tako tri igralke.

Pri dečkih do 14 let so se v tretji krog uvrstili Tim TEKAVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK.

Pri deklicah do 14 let so v tretjem krogu Sheila GLAVAŠ, Pia LOVRIČ in Živa FALKNER.

Pri fantih do 16 let v tretjem krogu nimamo predstavnikov, pri dekletih do 16 let pa se je v četrtfinale uvrstila Maruša PLANK(na fotografiji), ki je edina od slovenskih predstavnikov na turnirju tekmo odigrala danes. S 6-4 6-4 je izločila 1. nosilko turnirja deklet, Madžarko Fruszino SZABO, 176. Evropejko do 16 let.

Tinkara KOVAČ in Ema HORVAT bosta, tako kot preostalih šest naših igralcev in igralk nastopili v petek. V konkurenci dvojic so turnirji že zaključeni. Najboljše uvrstitve so s polfinali dosegle Alja BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR ter Sheila GLAVAŠ. Vse tri naše predstavnice so v polfinalu izgubile. TUKAJ.

Naši mladinci v Ulcinju in Budimpešti kočali nastope med posamezniki

bm, 20.05.2015

Na mladinskih ITF turnirjih v Ulcinju in Budimpešti je konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov.

Na turnirju v Ulcinju je bil v četrtfinalu za Svena LAHA usoden 1. nosilec, Makedonec Bojan JANKULOVSKI, ki je zmagal z rezultatom 0-6 6-4 6-2.

Na turnirju enakega ranga v Budimpešti so izpadli Jakob Aljaž KAPLJA, Anže ARH in Klemen NIKOLAŠ.

V konkurenci dvojic je v Ulcinju Jernej ZAPLOTNIK, ki je igral z Bojanom JANKULOVSKIM nastope končal v polfinalu.

Na turnirju v Budimpešti sta se Zala DOVNIK in Nika RADIŠIČ v konkurenci dvojic uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

V Velenju uspešne Manca Pislak, Kaja Juvan in Eva Zagorac

bm, 20.05.2015

V Velenju se je nadaljeval ženski ITF turnir (10.000$), prvi iz serije petih pro turnirjev imenovanih PETROL TURNEJA 2015.

V današnjih nastopih so bile uspešne tri slovenske igralke. V prvi tekmi današnjega dne sta se v slovenskem obračunu pomerili Eva ZAGORAC in Sara DJURDJEVIĆ. S 6-0 6-0 je bila boljša Mariborčanka, ki se bo v drugem krogu v četrtek okrog 11.30 ure pomerila s 25. letno Avstrijko Janino TOLJAN..

Manca PISLAK je s 3-6 6-1 6-3 premagala 3. nosilko, 19. letno Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO, 382. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo v četrtek okrog 11.30 ure igrala z Natalijo ŠIPEK.

Svoj krstni nastop na profesionalni teniški turneji je doživela najmlajša Sloevnka na turnirju v Velenju, 14-letna Kaja JUVAN. Nastopila je s posebnim povabilom in v prvem krogu s 7-6(6) 4-6 6-4 premagala češko kvalifikantko, 23. letno Gabrielo HORACKOVO. V drugem krogu se bo Kaja JUVAN v četrtek ob 10. uri pomerila s 1. nosilko, 22. letno Grkinjo Despino PAPAMICHAIL.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstili Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK. Z 1-6 6-4 10-8 sta premagali 3. nosilki, Čehinji Katerino KRAMPEROVO in Karolino MUCHOVO.

Vabljeni na igrišča ob jezeru tudi jutri, ko se bo spored začel ob 10. uri.

Podrobnejše rezultate preberit TUKAJ.

8. Luka Koper Junior Open 8-11 let in Luka Koper Junior Open do 12 let - obvestilo

bm, 20.05.2015

Teden dni po prireditvi "IGRAJMO TENIS" bo na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru še en praznik tenisa za najmlajše, tradicionalni "8.Luka Koper Junior Open 8-11 let". Vsako leto se ga udeležuje preko 200 mladih teniških upov iz Slovenije in tujine.

Organizator že sprejema PRIJAVE preko online aplikacije TZS, tk.koper@siol.net, telefon 031-353-145. Še vedno pa se lahko kot "pozna prijava" prijavite tudi na mednarodni turnir do 12 let (tk.koper@siol.net, IPIN, TE account)

PROGRAM 8-11 let:

Sobota, 23.maj 2015:

Luka Koper Mini Junior Open do 9 let

Luka Koper Midi Junior Open do 10 let

Luka Koper Junior Open do 10 let

Luka Koper Junior Open do 12 let-mednarodne kvalifikacije 1.dan

Velika tombola

Pizza party

Nedelja, 24.maj 2015:

Luka Koper Warm Up Junior Open do 11 let

Luka Koper Junior Open do 12 let-mednarodnekvalifikacije 2.dan

Več informacij si lahko preberete v priponki ali pobrskate na www.jrkoperopen.com ali www.teniskoper.com.

Vljudno vabljeni, Teniški klub Koper TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu odigrali tekme prvega kroga

bm, 19.05.2015

Na Bergantovem memorialu, turnirju TE do 14 in 16 let, ki se ta teden odvija v Mariboru so odigrali tekme prvega kroga.

Pri dečkih do 14 let so v uvodnih nastopih zmagali Borut ŠRAJ, Tin KRSTULOVIČ, Tilen POTOČNIK in Anej LEVPUŠČEK, v drugem krogu pa bodo nastopili tudi Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Jan KUPČIČ, ki so bili kot nosilci v prvem krogu prosti.

Pri deklicah do 14 let so v prvem krogu zmagale Eva KALAN, Zoja ŠTRUKELJ, Metka KOMAC, Alea BUBEK,Kristina KOFOL in ALja BELINGER. V drugi krog so se kot nosilke uvrstile tudi Pia LOVRIČ, Sheila GLAVAŠ in Živa FALKNER.

Pri fantih do 16 let sta v uvodnih nastopih zmagala Matic ZAPLOTNIK in Matic PODLIPNIK, prosti pa so bili Jan VEHOVEC, Rok KOMAC in Luka MIKLAVČIČ.

Pri dekletih je v prvem krogu zmagala Maruša PLANK, v sredo bodo v prvem krogu nastopile Žaklin BOKAN, Ema HORVAT, Tina CVETKOVIČ, Tinkara KOVAČ in Katja HRKAČ.

Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v prvem krogu Klemen NIKOLAŠ, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, z 0-6 6-4 6-2 premagal domačina Martona SZAPPANOSA. Uspešen je bil tudi Anže ARH. S 6-4 6-4 je premagal domačina Oliverja VARGO-TOTHA. Izgubil je Nejc SITAR, na nastop še čaka Jakob Aljaž KAPLJA.

Manj uspešna so bila dekleta, saj so v prvem krogu izpadle Nika RADIŠIČ, Zala DOVNIK in Kristina NOVAK. TUKAJ.

Dalila Jakupovič, Pia Čuk, Mike Urbanija in Aljaž Radinski nastope odprli z zmagami, Sven Lah v četrtfinalu

bm, 19.05.2015

Na mednarodnih članskih teniških turnirjih so naši igralci in igralke nastope dobro začeli.

Na ITF turnirju v Seulu (50.000$) je nastope z zmago začela Dalila JAKUPOVIĆ. Z 2-6 6-3 6-3 je premagala 6. nosilko, Nizozemko Indy DE VROOME, 218. igralko lestvice WTA.

V Bolu na Braču se je na ITF turnijru (10.000 $) po Tamari ZIDANŠEK v drugi krog uvrstila tudi Pia ČUK. S 6-1 6-2 je premagala hrvaško kvalifiantko Mariano DRAŽIĆ.

V Bolu na Braču je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja Aljaž RADINSKI s 6-3 6-2 premagal domačega povabljenca Domagoja BILJEŠKA. V Bolu je bil uspešen tudi Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 7-6 6-1 premagal češkega kvalifikanta Jana ZEDNIKA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Ulcinju je v drugem krogu glavnega turnirja Sven LAH s 6-4 6-3 premagal domačina Miloša DABIĆA, ki je nastopil s posebnim povabilom in se uvrstil v četrtfinale. TUKAJ.

Blaž Rola uspešno čez prvi krog kvalifikacij Roland Garrosa, v četrtek ob 10. uri bo nastopil v drugem krogu

bm, 19.05.2015

V Parizu so s tekmami moških začele kvalifikacije na drugem Grand slam turnirju sezone - Roland Garrosu.

V glavni turnir sta med posamezniki neposredno uvrščena Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG, skozi kvalifikacijsko sito pa si bo nastop v glavnem turnirju poskušal priigrati Blaž ROLA. Temu se je glavni turnir za las izmuznil, tako da je v kvalifikacijah 4. nosilec.

V prvem krogu je igral s španskim veteranom, 37. letnim Rubenom RAMIREZOM HIDALGOJEM, trenutno 185. igralcem sveta. Ta je Pariz prišel z dvema polfinaloma in porazom v prvem krogu na zadnjih treh turnirjih serije ATP Challenger, tudi v Parizu pa se mu ni godilo nič bolje kot na zadnjem turnirju, saj je bil Blaž precej boljši nasprotnik in je zanesljivo slavil.

Blaž je srečanje dobro odprl in po 27 minutah dobil prvi niz s 6-1. V drugem nizu je bilo srečanje pri Blaževem zaostanku z 1-2 za kratek čas prekinjeno, v nadaljevanju pa je Španec dobil le še dve igri in Rola se je zanesljivo uvrstil v drugi krog z rezultatom 6-1 6-4.

V 2. krogu bo v četrtek ob 10. uri igral s Švedom Eliasom YMERJEM, 175. igralcem lestvice ATP.

Več o drugem grand slamu sezone nejdete TUKAJ.

V Velenju se je z ženskim ITF turnirjem začela letošnja ITF Petrol turneja. Prva v drugi krog Natalija Šipek, poraz Nine Potočnik

bm, 19.05.2015

S kvalifikacijskimi obračuni se je v soboto v Velenju začel prvi iz serije petih ITF turnirjev PETROL PRO SERIJE 2015.

Serijo z ITF turnirjem, ki ima nagradni sklad 10.000 $ začenjajo dekleta. Ta so že opravila s kvalifikacijamiv katerih pa slovenske igralke niso bile uspešne. Bomo pa v glavnem turnirju spremljali nastope Natalije ŠIPEK, Sare DJURDJEVIĆ in Nine POTOČNIK, ki so se v glavni turnir uvrstile neposredno ter Kaje JUVAN, Eve ZAGORAC in Mance PISLAK, ki so za nastop dobile posebna povabila.

Prvi dan glavnega turnirja je bil uspešen za Natalijo ŠIPEK. S 7-5 6-2 je premagala Ukrajinko Natalio PEREBYNIS, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije.

Pozno popoldne so gledalci spremljali nastop Nine POTOČNIK. Njena nasprotnica je bila 18. letna vrstnica iz Češke Karolina MUCHOVA. Čehinja je bila bolhjša in je slavila z rezultatom 3-6 6-2 6-4.

V sredo bomo videli na delu še preostale Slovenke. Nastopile bodo Eva ZAGORAC, Manca PISLAK in Kaja JUVAN.

Leta 2014 je turnir osvojila naša trenutno vodilna mladinka na mladinski svetovni teniški lestvici Tamara ZIDANŠEK, ki pa naslova ne bo branila, saj se je odločila, da bo ta teden nastopila na ITF turnirju v Bolu na Braču. TUKAJ.

V Mariboru na Bergantovem memorialu, turnirju TE do 14 in do 16 let končane kvalifikacije

bm, 18.05.2015

V Mariboru so igralci in igralke končali s kvalifikacijskimi dvoboji in dobili smo udeležence glavnih turnirjev.

Pri dečkih do 14 let sta se v glavni turnir uvrstila Alen TUŠEK in Tilen POTOČNIK.

Pri deklicah do 14 let je to uspelo Metki KOMAC, Mariji VIČIČ in Kristini KOFOL.

Pri fantih do 16 let se je v glavni turnir uvrstil Mark MESARIČ, pri dekletih v isti starostni kategoriji je to uspelo Katji ŠKETA in Tinkari KOVAČ.

Tekme glavnega turnirja se bodo na igriščih TK Branik in ŽTK Maribor začele ob 09. uri.

Vabljeni ! TUKAJ.

Aljaž Radinski in Tamara Zidanšek uspešna v Bolu na Braču, Sven Lah v Ulcinju, poraz Grega Žemlje na challengerju v Turčiji

bm, 18.05.2015

Na ATP Challengerju v Turčiji z nagradnim skladom 42.500 € je Grega ŽEMLJA izgubil uvodno srečanje. Z 2-6 7-6(5) 6-0 ga je premagal 25. letni Britanec Joshua MILTON, 365. igralec lestvice ATP.

Grega je srečanje odlično začel in z dvema odvzemoma servisa nasprotniku prvi niz dobil s 6-2. V drugem nizu sta oba igrala po dvakrat izgubila svoj servis in o zmagovalcu niza je odločala podaljšana igra, ki jo je Britanec dobil na 5. V tretjem nizu pa je Grega povsem popustil, osvojil le 6 točk, od tega štiri na svoj servis in dve na nasprotnikov in Milton se je zasluženo veselil zmage.

Na Futuresu v Bolu na Braču je Aljaž RADINSKI v finalu kvalifikacij s 6-1 6-4 premagal Hrvata Antuna VIDAKA in se kot edini Slovenec uvrstil v glavni turnir.

Z zmago je nastope na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) začela tudi Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s 3-6 6-2 6-4 premagala 6. nosilko, Madžarko Agnes BUKTA, 533. igralko sveta.

Z zmago je nastope na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Ulcinju začel Sven LAH. Kot 5. nosilec turnirja je v uvodnem nastopu s 6-3 6-2 premagal kvalifikanta iz Velike Britanje, Aidana MCHUGHA.

V prvem krogu je izgubil Jernej ZAPLOTNIK, katerega je s 62 61 izločil Slovak Jakub BEHUN.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti je v finalu kvalifikacij izgubil Klemen NIKOLAŠ, a se je kot srečni poraženec vseeno uvrstil v glavni turnir v katerem bodo nastopili še Anže ARH, Jakob Aljaž KAPLJA, Nika RADIŠIČ, Zala DOVNIK in Kristina NOVAK.

TUKAJ.

V Mariboru se je s kvalifikacijami začel turnir TE do 14 in 16 let - Bergantov memorial

bm, 17.05.2015

Maribo še drugi teden zapored gosti močen mednarodni teniški turnir TE v starostni kategoriji do 14 in do 16 let, le da so se igralci in igralke iz igrišč ŽTK preselili v Ljudski vrt na igrišča TK Branik, ki bo nastopajoče gostil na tradicionalnem Bergantovem meorialu.

Tudi ta teden bo nastopila vrsta slovenskih igralk in igralcev, ki so danes začeli s kvalifikacijami. Pri dečkih do 14 let so se v tretji kvalifikacijski krog uvrstili Žiga KOVAČIČ, Tilen POTOČNIK, Alen TUŠEK in Marko KOVAČEVIČ.

Pri deklicah bomo v tretjem krogu spremljali nastope Sare ČIZMIĆ, Metke KOMAC, Tare GORINŠEK (na fotografiji), Marije VIČIČ, Kristine KOFOL in Mie KUKOVIČ.

Pri fantih do 16 let sta v tretjem krogu kvalifikacij Alen PUHNER PUPAHER, Mark MESARIČ.

Pri dekletih do 16 let so bile v prvem krogu uspešne Nina MAVER, Katja ŠKETA, Leeloo OBRUL, Petra GOBEC, Hana VUČKO, Tinkara KOVAČ in Anja OSTROVŠKA. TUKAJ.

Aljaž Radinski v finale kvalifikacij v Bolu na Braču, novo razočaranje za Polono Hercog

bm, 17.05.2015

Na WTA turnirju v Nurnbergu je Polona HERCOG doživela novo razočaranje, saj se poslavlja že po prvem krogu glavnega turnirja. Še tretjič v tretjem medsebojnem obračunu jo je premagala 23. letna Japonka Kurumi NARA, 7. nosilka turnirja in trenutno 54. igralka sveta. Japonka je bila boljša z rezultatom 7-5 5-7 6-2, srečanje pa je trajalo dve uri in 40 minut. Polona bo prihodnji teden nastopila nastopila v glavnem turnirju Pariza.

V prvem krogu kvalifikacij je v Nurnbergu izpadla tudi Nastja KOLAR.

Na Futuresu v Prijedoru je v drugem krogu kvalifikacij izgubil Matej LELJAK.

V Bolu na Braču se je v zadnji krog kvalifiacij prebil samo Aljaž RADINSKI. V drugem krogu sta izgubila Žiga PAPEŽ in Blaž BIZJAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Ulcinju je brez glavnega turnirja ostal Filip Jakob ZUPANČIČ, ki je izgubiul finalno kvalifikacijsko srečanje.

V uvodnem nastopu kvalifikacij ITF turnirja 4. ranga v Budimpešti je zmagal Klemen NIKOLAŠ. TUKAJ.

Prireditev Igrajmo tenis! v celoti uspela

bm, 17.05.2015

S turnirji do 10 in 11 let se je v ljubljanskem BTC Cityu končala letošnja prireditev Igrajmo tenis!, ki je poleg možnosti brezplačnega igranja tenisa v 55-tih teniških klubih po Sloveniji pred ŠC Millenium v Ljubljani gostila skoraj 300 mladih igralcev in igralk v starostnih kategorijah do 11 let.

Prireditev je, kot je ob koncu povzel direktor TZS Gregor KRUŠIČ, v celoti izpolnila pričakovanja organizatorja, Teniške zveze Slovenije, zagotovo pa je zadovoljila tudi vse nastopajoče in številne obiskovalce.

V nedeljo smo torej dobili še zadnje zmagovalce in zmagovalke. V starostni kategoriji do 11 let je pri deklicah slavila Elena PLESNIČAR (N.Gor), pri dečkih je bil najboljši Bor ARTNAK (AsLit). Pri deklicah v starostni kategoriji do 10 let je slavila Špela SEDEJ (TaBre), pri dečkih je zmagal Jaka GOLOB (Tr-Kr).

Organiziran je bil tudi turnir dvojic v mini tenisu. Pri dečkih sta bila najboljša Marko POŽONEC in Gašper MATJAŠIČ, pri deklicah sta zmagali Ela Nala MILIĆ in Tinkara VRANIČAR.

V spremljajočem programu sta bila izžrebana tudi dva nagrajenca, ki sta s strani TZS in uradnega prevoznika TZS, podjetja Summit avto, prejela v dar vikend uporabo osebnih avtomobilov Jaguar in Range Rover. Nagradi sta prejela Vladimir POŽONEC in Val VERBIČ. TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli mednarodni turnirji novega tedna

bm, 17.05.2015

Teden, ki je pred nami bo poleg številnih mednarodnih turnirjev na domačih in tujih prizoriščih postregel tudi s kvalifikacijami drugega letošnjega turnirja za grand slam v Parizu.

Sicer pa bo prihodnji teden na WTA turnirju v Nurnbergu nastopila Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala z Japonko Kurumi NARA. V kvalifikacijah se je preizkusila Nastja KOLAR, a je s 3-6 4-6 izgubila uvodno srečanje s Kazahstanko Yulio PUTINTSEVO, 107. igralko sveta.

Grega ŽEMLJA bo nastopil na ATP Challengerju v turškem Eskisehirju. V prvem krogu bo igral z Britancem Joshuo MILTONOM.

Matej LELJAK nastopa v kvalifikacijah Futuresa v Prijedoru, kjer je bil v prvem krogu uspešen. V glavnem turnirju je prijavljen Tomislav TERNAR.

V Bolu na Braču v kvalifikacijah Futuresa nastopajo Žiga PAPEŽ, Rok KRIŽAJ, Anže LOVIŠEK, Blaž BIZJAK in Aljaž RADINSKI. V drugem krogu bomo videli Žigo PAPEŽA in Aljaža RADINSKEGA, ki sta uvodno srečanje dobila ter Blaža BIZJAKA, ki je bil prost. Ostali so z nastopi končali.

Na ženskem ITF turnirju v Seulu (50.000 $) je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ.

Večina naših igralk bo prihodnji teden nastopila na ITF turnirju v Velenju.

V Ulcinju so na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v glavnem turnirju prijavljeni Sven LAH, Jure FRANK in Jernej ZAPLOTNIK, v kvalifikacijah pa uspešno nastopa Filip Jakob ZUPANČIČ, ki se je z dvema zmagama uvrstil v finale kvalifikacij.

Pri dekletih je v glavnem tunirju za nastop prijavljena Anja GAL. TUKAJ.

Kaja Juvan in Živa Falkner osvojili turnirja TE do 16 in do 14 let - Grawe Open 2015 v Mariboru

bm, 17.05.2015

V Mariboru se je igriščih ŽTK končal letošnji turnir TE do 14 in do 16 let. Danes so bili na sporedu finalni obračuni v konkurenci posameznikov in posameznic, na drugem bregu Drave pa se s kvalifikacijami začenja nov teniški turnir, tradicionalni Bergantov memorial, prav tako turnir TE do 14 in do 16 let.

Tudi letos so za slovenske barve v finalnih obračunih poskrbele predstavnice nežnejšega spola. Pri deklicah v starostni kategoriji do 14 let je bila finalistka Živa FALKNER, ki je v polfinalu s 7-6(2) 3-6 6-4 premagala 3. nosilko Lauro TOMIĆ iz BiH.

Za osvojitev naslova je danes s 6-3 6-2 premagala Avstrijko Emily MEYER.

To je za Živo drugi naslov na turnirjih TE v letu 2015, poleg tega pa je še enkrat zaigrala v finalu in enkrat v polfinalu. Na evropski teniški lestvici do 14 let bo prihodnji teden med najboljšimi 40. igralkami.

Pri dečkih do 14 let je domači up Jan KUPČIČ nastope končal v polfinalu. Tu ga je s 7-5 6-2 premagal Madžar Peter MAAK.

Drugi naslov v Mariboru je v konkurenci deklet do 16 let priigrala Kaja JUVAN. Na poti do finala je zanesljivo, brez izgubljenega niza, opravila z vsemi nasprotnicami, nazadnje je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Madžarko Livio LUKACS.

Svojo premoč je dokazala tudi v finalu, ko je s 6-1 6-1 odpravila 4. nosilko, Nemko Sarah NIKOCEVIC.

Za Kajo JUVAN je bil to prvi letošnji nastop na turnirjih serije TE.

V konkurenci dvojic so s tekmovanjem končali v petek, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila samo Zala ULE.

TUKAJ.

Z ženskim ITF turnirjem v Velenju se začenja letošnja Petrol pro serija 2015

bm, 17.05.2015

S kvalifikacijskimi obračuni se je v soboto v Velenju začel prvi iz serije petih ITF turnirjev PETROL PRO SERIJE 2015.

Turnir ima nagradni sklad 10.000 $ in se igra na pesku.

V kvalifikacijah so nastopile Tina Kristina GODEC, Moni POTRČ, Žoel KASTELIC, Lara GLAVIČ, Daša ORLIČ, Mojca MEJAK in Saša KLANEČEK.

V drugi krog se je uvrstila samo Moni POTRČ, ki je v slovenskem obračunu s 6-1 6-1 premagala Žoel KASTELIC, a se je tudi njena pot v drugem krogu ustavila. S 6-1 6-0 jo je premagala Ukrajinka Tatiana PEREBIYNIS.

Tekme glavnega žreba se bodo začele v torek. TUKAJ.

Prvi dan prireditve Igrajmo tenis! v ljubljanskem BTC Cityu uspešno pod streho

bm, 16.05.2015

V Ljubljani se končuje prvi dan letošnje prireditve Dan slovenskega tenisa, tokrat poimenovane Igrajmo tenis!

Več kot 150 mladih igralcev in igralk starih do 11 let se je merilo v mini in midi tenisu, deklice pa tudi v tenisu do 11 let.

Prireditev so organizatorji popestrili z nagradnimi igrami in obiskom našega trenutno najvišje uvrščenega teniškega igralca na svetovni lestvici ATP, Blaža KAVČIČA. Blaž se je z veseljem z mladimi teniškimi nadebudneži nastavil fotografskim aparatom, vse to pa je nadgradil z dajanjem avtogramov in izmenjavo nekaj teniških udarcev s posamezniki. Na stojnicah so se predstavili tudi distributerji in prodajalci teniške in druge športne opreme.

Osrednja pozornost pa je bila kljub vsemu namenjena najmlajšim, nastopajočim na turnirjih. Večina zmag prvega dne je ostala v Ljubljani, najboljši pa so bili: v mini tenisu za dečke Matic HRIBAR (OL-LJ), v mini tenisu za deklice Ana THALER (OL-LJ), v midi tenisu za dečke Vid MOHAR (Grosuplje), v MIDI tenisu za deklice pa Tinkara VRANIČAR (OL-LJ).



Prireditev se bo v in pred športnim centrom Millenium v nedeljo nadaljevala s turnirjem v tenisu za dečke do 11 let ter turnirjema za dečke in deklice do 10 let. Deklice do 11 let pa bodo odigrale finale.

Vabljeni ! TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Caroline Garcia klonili v polfinalu Rima

bm, 16.05.2015

Katarina SREBOTNIK se je s soigralko Caroline GARCIA uvrstila v polfinale WTA turnirja v Rimu. V četrtfinalu sta s 6-3 6-3 premagali Kanadčanko Gabrielo DABROWSKO in Poljakinjo Alicjo ROSOLSKO.

V polfinalu sta bili njuni nasprotnici 1. nosilki turnirja Švicarka Martina HINGIS in Indijka Sania MIRZA. Slednji sta vlogo prvih nosilk opravičili in slavili z rezultatom 6-2 7-6(5).

Katarina in Caroline iz Rima odhajata s po 14.315 € denarne nagrade in 350 točkami za lestvico WTA. TUKAJ.

Nika Radišič in Nika Kozar izgubili polfinalni srečanji na ITF turnirju 2. ranga v Amstettnu

bm, 15.05.2015

Na mladinskem ITF turnirju v avstrijskem Amstettnu sta odlično nastopili Nika RADIŠIČ in Nika KOZAR, ki sta se uvrstili v polfinale.

Nika RADIŠIČ je novo veliko presenečenje med dekleti, čeprav že dalj časa odlično igra na domačih turnirjih, pa je uvrstitev v polfinale močnega mednarodnega ITF turnirja 2. ranga, in to celo iz kvalifikacij, zagotovo njen največji mednarodni uspeh.

Na poti do polfinala je nanizala pet zmag, sicer pa je 15- letna Primorka trenutno 873. mladinka sveta. V četrtfinalu je s 6-2 6-0 odpravila vrstnico iz Poljske Wiktorio KULIK, 239. igralko mladinske lestvice ITF.

V polfinalu jo je ustavila 16-letna Moldavijka Anastasia DEUTIC, ki se je tako kot Radišičeva v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. Moldavijka, 222. igralka mladinske lestvice ITF je zmagala z rezultatom 6-2 6-3.

V polfinalu je bila tudi Nika KOZAR, trenutno 237. mladinka sveta. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagala 4. nosilko, Rusinjo Amino ANSHBO, ki bo kmalu dobila slovenski kompleks, saj jo je na turnirju v Beljaku prejšni teden izločila tudi Kaja JUVAN.

Nika KOZAR je v polfinalu izgubila s 1. nosilko, Čehinjo Moniko KILNAROVO, 57. mladinko sveta. Ta je bila boljša s 7-6(6) 4-6 6-1.

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču je v četrtfinalu izgubil Tomislav TERNAR. S 6-3 6-4 ga je premagal 4. nosilec, Avstralev Gavin VAN PEPERZEEL.

Rezultate iz turnirja najdete TUKAJ.

Jan Kupčič, Živa Falkner, Matic Podlipnik, Kaja Juvan, Tinkara Kovač in Leeloo Obrul četrtfinalisti na Grawe open 2015, tekme posameznikov v petek odpovedane

bm, 14.05.2015

Na mladinskem turnirju TE Grawe open 2015 v Mariboru so najuspešnješe naše igralke do 16 let. V četrtfinale so se uvrstile tri, v ostalih kategorijah pa imamo v četrtfinalu posameznikov le po enega predstavnika oz. predstavnico.

Na turnirju do 14 let je četrtfinalist domačin Jan KUPČIČ. V tretjem krogu je s 3-6 6-3 7-6(2) izločil 2. nosilca, Belgijca Gauthierja ONCLINA, 40. igralca evropske teniške lestvice do 14 let.

V konkurenci deklic je v četrtfinale napredovala 2. nosilka Živa FALKNER. V tretjem krogu je s 6-3 6-1 premagala Srbkinjo Andjelo VIDOVIĆ.

V konkurenci fantov do 16 let je četrtfinalist domačin Matic PODLIPNIK, ki je v tretjem krogu s 6-2 6-2 izločil Eneja BERGHAUSA.

Najbolje so se odrezala dekleta do 16 let. 1. nosilka Kaja JUVAN je s 6-1 6-3 premagala Madžarko Anasztazio FOURAEV, kvalifikantka Tinkara KOVAČ je s 6-1 6-1 izločila Nino KOLAR, še ena slovenska kvalifikantka Leeloo OBRUL pa je bila s 7-6(2) 6-1 boljša od 5. nosilke, Madžarke Fruzsine SZABO.

V konkurenci dvojic med štirinajstletniki nimamo predstavnikov, med deklicami so se s polfinale uvrstile Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR ter Zala ULE, ki igra v paru s Andjelo VIDOVIĆ.

Tudi med fanti do 16 let v konkurenci dvojic nimamo predstavnikov, so pa zato uspešnješa dekleta. V polfinalu so tri slovenske dvojice in najmanj ena bo tudi v finalu. V zgornji polovici žreba sta v polfinalu Kaja JUVAN in Maruša PLANK, o finalistkah v spodnjem delu razpredelnice pa bodo odločale Katja HRKAČ in Anja TRBEŽNIK ter Maša PERICA in Nina MAVER.

Petkov program je zaradi slabega vremena spremenjen. Vse tekme posameznikov so odpovedane in prestavljene na soboto, v petek pa so bile na sporedu tekme dvojic, kjer smo dobili zmagfovalce in zmagovalke.

Na zmagovalno stopničko je med Slovenkami stopila samo Zala ULE, ki je s Srbkinjo Andjelo VIDOVIĆ slavila v kategoriji deklic do 14 let.

Podrobne rezultzate današnjih srečanj najdete TUKAJ.

Grega Žemlja in Dalila Jakupović tokrat brez četrtfinala, izgubila tudi Petra Rampre

bm, 14.05.2015

Grega ŽEMLJA, ki je ta teden dobro začel nastope na ATP Challengerju v Seulu z nagradnim skladom 50.000 $ je v drugem krogu klonil proti 28. letnemu Kitajcu Ze ZHANGU, 202. igralcu lestvice ATP. Štiri leta mlajši, 24. letni domačiun je slavil s 7-6(3) 6-2. Grega tokrat ni mogel biti zadovoljen z začetnim udarcem (izkoristek 53 %). Izgubil ga je štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu, nasprotnimle dvakrat v prvem nizu, ki se je tako končal s podaljšano igro.

Žemlja je osvojil novih 7 točk za lestvico ATP, kar pa mu prihodnji teden bistvenega napredka na lestvici ne bo prineslo, in 880 $ denarne nagrade.

Na ženskem ITF turnirju (50.000 $) v Kurumi je Dalila JAKUPOVIĆ izgubila tekmo drugega kroga. S 6-2 6-1 jo je premagala 2. nosilka, 23. letna Čehinja Krystina PLISKOVA, 117. igralka lestvice WTA.

Petra RAMPRE je izgubila v drugem krogu ITF turnirja v Raleighu z nagradnim skladom 25.000 $. S 6-0 6-4 jo je premagala 7. nosilka, Američanka Chieh-Yu HSU. TUKAJ.

Tomislav Ternar četrtfinalist v Bolu na Braču, uspešni Nika Kozar in Nika Radišič v Avstriji, poraz Tamare Zidanšek in Pie Čuk

bm, 13.05.2015

Na Futuresu v Bolu na Braču se je Tomislav TERNAR kot edini Slovenec uvrstil v čtertfinale. V drugem krogu je s 7-6 6-1 premagal Nemca Iva MIJICA.
Uspešni sta bili tudi Nika KOZAR in Nika RADIŠIČ na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu. Kozarjeva je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagala 5. nosilko, Japonko Natsuho ARAKAWA, 107. mladinko sveta, Nika RADIŠIČ, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije pa je bila prav tako boljša od Japonke, Harune ARAKAWA. Zmagala je s 6-2 3-6 6-2.

Z nastopi pa sta na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču končali Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK. Tamaro je v drugem korgu s 6-4 2-6 6-2 premagala 2. nosilka Makedonka Lina GJORCHESKA, 402. igralka lestvice WTA, od Pie ČUK je bila s 6-3 6-3 boljša Švicarka Karin KENNEL, 704. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

V Mariboru se nadaljuje Grawe Open 2015, turnir TE do 14 in do 16 let

bm, 13.05.2015

V Mariboru se nadaljuje mladinski teniški turnir Tennis Europe Grawe Open 2015.

V danes odigranih tekmah se je pri dečkih do 14 let zmage veselil samo domači up Jan KUPČIČ, ki se je uvrstil v tretji krog.

Pri deklicah do 14 let so bile v drugem krogu uspešne Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Sheila GLAVAŠ in Zoja ŠTRUKELJ.

Pri fantih do 16 let so se v tretji krog uvrstili Enej BERGHAUS, Matic PODLIPNIK, Gašper BEZJAK in Jan VEHOVEC.

Pri dekletih do 16 let so dokončali tekme prvega kroga. V drugi krog so napredovale Kaja JUVAN, Tinkara KOVAČ, Nina KOLAR, Leeloo OBRUL in Tina CVETKOVIČ.

V konkurenci dvojic sta v kategoriji do 14 let v igri le še Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC. Uspešnejša so dekleta saj so se v četertfinale uvrstile dvojice Metka KOMAC /Lana STEFANOVIČ, Mia KUKOVIČ/Sara OGNJANOVIČ, Alja BELINGER/Tjaša KLEVIŠAR, Maja MAKORIČ /Zoja ŠTRUKELJ ter Zala ULE.

V konkurenco fantov do 16 let v četrtfiinalu nimamo predstavnikov, priu dekletih pa so četrtfinalistke Kaja JUVAN in Maruša PLANK, Tinkara KOVAČ in Leeloo OBRUL, Katja HRKAČ in Anja TRBEŽNIK ter Maša PERICA in Nina MAVER.

Organizatorji, teniški klub ŽTK Maribor, so včeraj turnir predstavili tudi novinarjem.

Vse rezultate iz Maribora najdete TUKAJ.

V Mariboru odigrana večina tekem prvega kroga na turnirju TE do 14 in 16 let - Grawe Open 2015

bm, 12.05.2015

V Mariboru so odigrali večino tekem prvega kroga v konkurenci posameznikov na turnirjih TE do 14 in do 16 let.

Najslabše so se odrezali dečki do 14 let, saj so v drugi krog napredovali samo štirje. V uvodnem srečanju so zmagali Dan TROŠT SLAPNIK, Matic DIMIC in Jan KUPČIČ, vsi trije v treh nizih, prost je bil Filip Jeff PLANINŠEK.

Pri deklicah so v drugi krog z zmago v uvodnem srečanju napredovale Lana STEFANOVIČ, Alea BUBEK, Anja ČOTAR, Maja MAKORIČ, Zoja ŠTRUKELJ in Alja BELINGER, Pia LOVRIČ, Živa FALKNER in Sheila GLAVAŠ so bile proste.

Pri fantih do 16 let so se v drugi krog uvrstili Enej BERGHAUS, Matic PODLIPNIK, Gašper BEZJAK, Val VIDAKOVIČ, Tom AŠIČ KOVAČ, Nick CMAGER, Miha VELIČKI, Rok KOMAC in Jan VEHOVEC, ki je bil edini v prvem krogu prost.

Dekleta do 16 let so odigrala le nekaj srečanj prvega kroga. V drugi krog sta se z zmagama uvrstili Kaja JUVAN in Nina KOLAR, prvi nastop pa bodo v sredo opravile Maša PERICA, Maruša PLANK, Tinkara KOVAČ, Leeloo OBRUL, Ema HORVAT ( na fotografiji) in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Uroš Brinovec in Urban Čevka zmagovalca ITF G3 turnirja v tenisu na mivki na Cipru

bm, 12.05.2015

Med prvomajskimi prazniki sta v Larnaki (Ciper) potekala dva mednarodna turnirja v tenisu na mivki, katerih se je udeležilo tudi 7 slovenskih igralcev in igralk. Slovenska dvojica Uroš Brinovec/Urban Čevka je v finalu z rezultatom 6:2 5:7 6:1 premagala najboljši ciprski par Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis (brat slavnejšega brata, Marcusa Baghdatisa) in osvojila G3 turnir z nagradnim skladom 2000 EUR.

V ženski konkurenci sta Lea Wildmann in Marcela Cuderman prišli v polfinale (G3 turnir) in finale (G4 turnir), kjer sta izgubili proti italijanski dvojici Elisa Cappelli/Giogia Gilardi z rezultatom 6:4 6:3.



Nastopila sta tudi Gašper Vodan in Rok Homar, ki sta v 1. krogu izgubila proti dvojici Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis.

Katarina Turk se je z grško partnerko uvrstila v četrtfinale (G3) turnirja.

Z odličnimi predstavami na Cipru bodo Slovenci še izboljšali svoje uvrstitve na svetovni jakostni lestvici v tenisu na mivki. Trenutno Urban Čevka zaseda 68. mesto, Uroš Brinovec pa 97. mesto.

V ženski konkurenci Lea Wildmann zaseda 94. mesto, Marcela Cuderman pa 96. mesto.

Tekst in foto: Uroš Brinovec TUKAJ.

V Bolu na Braču uspešni Tomislav Ternar, Tamara Zidanšek in Pia Čuk, Mike Urbanija predal v Doboju, Petra Rampre v Raleighu, Nika Radišič v Amstettnu

bm, 12.05.2015

V Bolu na Braču se nadaljujejo turnirji serije Futures za moške in ITF za ženske. V prvem krogu glavnega turnirja za moške je Tomislav TERNAR s 6-1 6-0 premagal Britanca Jonnya O'MARO. Izgubila sta Nik RAZBORŠEK, katerega je s 7-6(3) 4-6 6-3 premagal 7. nosilec, Nemec Kevin KRAWIETZ in Aljaž RADINSKI, od katerega je bil s 6-0 6-4 boljši Romun Robert CONSTANTINOVICI.

Na ženskem turnirju je Pia ČUK s 6-2 3-6 6-1 izločila 4. nosilko, Francozinjo Estelle CASCINO, Tamara ZIDANŠEK je s 7-5 4-6 6-2 premagala Slovakinjo Zuzano LUKNAROVO.

Manca PISLAK, ki se je na glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je s 4-6 6-2 1-6 izgubila z ukrajinsko kvalifikantko Alono FOMINO.

Na Futuresu v Doboju je Mike URBANIJApredal tekmo prvega kroga. Igral je s srbskim kvalifikantom Goranom MARKOVIČEM, po dobljenem prvem nizu s 6-1 za Urbanijo in izgubljenem drugem s 6-7(4), je srečanje predal.

Na ženskem ITF turnirju v Raleighu (25.000 $) je v prvem krogu Petra RAMPRE s 6-1 6-4 premagala Norvežanko Emmo FLOOD, 496. igralko lestvice WTA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Amstettnu je v prvem krogu, po Niki KOZAR, zmagala tudi Nika RADIŠIČ. Nika se je v glavni turnir prebila iz kvalifiacij, v prvem krogu pa je s 6-3 6-0 premagala domačinko, Anno Leno NEUWIRTH, 479. mladinko sveta, ki je nastopila s posebnim povabilom. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog ATP Challengerja v Seulu, poraz Andreje Klepač v Madridu, polovično uspešni mladinki v Amstettnu

bm, 12.05.2015

Na ATP Challengerju v Seulu je Grega ŽEMLJA že preskočil prvo oviro. V prvem krogu je s 6-2 2-6 6-4 na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ premagal 6. nosilca, Ukrajinca Iliyo MARCHENKA, 127. igralca lestvice ATP.

Na WTA turnirju v Madridu se je v prvem krogu dvojic poslovila Andreja KLEPAČ. S Poljakinjo Klaudio JANS IGNACIK sta s 4-6 3-6 izgubili uvodno srečanje z Američanko Bethanie MATTEK-SANDS in Čehinjo Lucie SAFAROVO. Katarina SREBOTNIK in Caroline GARCIA sta 4. nosilki in sta v prvem krogu prosti.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu je v prvem krogu Nika KOZAR s 6-3 6-0 premagala Čehinjo Karolino NOVOTNO (ITF 187). Izgubila je Veronika ERJAVEC. S 6-3 6-2 ko je premagala 1. nosilka, Čehinja Monika KILNAROVA (ITF 56). TUKAJ.

Igrajmo tenis - 16. in 17. maja brezplačno v teniških klubih po Sloveniji

bm, 12.05.2015

Teniška zveza Slovenije v sodelovanju s Petrolom in ambasadorjem akcije Blažem Kavčičem ponuja brezplačno igranje tenisa po vsej Sloveniji!

Preko 50 teniških klubov po vsej Sloveniji ponuja za brezplačno igranje tenisa v soboto 16. in nedeljo 17. maja svoja razpoložljiva teniška igrišča.

Razpoložljive kapacitete bodo na voljo oba dneva med 9.00 – 12.00 uro. Rezervacije igrišč vnaprej niso mogoče, vsak pa lahko brezplačno igra največ eno uro.

Za vse nadaljnje informacije se obrnite na vaš najbližji teniški klub, ki sodeluje v akciji. Seznam najdete TUKAJ.

Akcija Igrajmo tenis! je razširitev že uveljavljenega dogodka Dan slovenskega tenisa. Letošnja akcija Igrajmo tenis! poteka 16. in 17. maja 2015 po vsej Sloveniji. V istem vikendu pa se bo v okviru Festivala nakupov in zabave, ki ga vsako leto obišče preko 170.000 ljudi, odvijal tudi »veliki teniški živžav« v središču nakupovalnega centra BTC City (pred ŠC Millenium), na katerem pričakujemo okrog 700 otrok in staršev.

Akcijo kot ambasador podpira eden najboljših slovenskih igralcev Blaž Kavčič, ki se bo tudi udeležil dogodka pred BTC-jem. V sklopu akcije bomo preko digitalnih medijev izžrebali tudi tri nagrajence, ki bodo prejeli podpisano opremo Blaža Kavčiča (lopar, torba, majica) za najbolj izvirne fotografije objavljene na Twitterju preko #igrajmotenis.

V sodelovanju z opremljevalcem Babolat je pripravljen tudi privlačen in izjemno ugoden »start paket« za igranje tenisa, ki se prodaja ekskluzivno na eshop.petrol.si.

Več informacij o dogodku pred in v ŠC Millenium preberite TUKAJ.

Nik Razboršek, Aljaž Radinski, Manca Pislak in Pia Čuk v glavni turnir v Bolu na Braču, v Amstettnu v glavni turnir Nika Radišič

bm, 11.05.2015

Na moškem Futuresu v Bolu na Braču sta kvalifikacije uspešno opravila Aljaž RADINSKI, ki je v finalu kvalifikacij s 3-6 6-4 6-2 premagal Avstralca Ivana GOLUZO in Nik RAZBORŠEK, ki je bil s 6-2 6-0 boljši od Nemca Joela Vincenta LINKA.

Izpadel je Anže LOVIŠČEK.

Na ženskem ITF turnirju, ki ima prav tako nagradni sklad 10.000 $ sta se v glavni turnir uvrstili Manca PISLAK, ki je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilko kvalifikacij, Čehinjo Katerino KAMINKOVO in Pia ČUK, ki je bila s 6-1 5-7 6-4 bolja od Hrvatice Miriam ŠILJIĆ. Že včeraj je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Polona REBERŠAK, ki je tekmo predala.

V prvem krogu glavnega turnirja je že nastopila Natalija ŠIPEK in s 4-6 2-6 izgubila z Nemko Christino SHAKOVETS.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v avstrijskem Amstettnu se je v glavni turnir s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstila Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Ne spreglejte ! V soboto tudi "družinske igre tenisa" in "tenis dvojic"

bm, 11.05.2015

Ne spreglejte!

Na letošnjem Igrajmo tenis! pred ŠC Millenium tudi "družinske igre tenisa" in "tenis dvojice".

- sobota: 16:00 - družinske igre tenisa (starši + otroci), pod vodstvom Jerneja Kržiča

- nedelja: 11:00 - tenis dvojic, ločeno dečki in deklice (letnik 2006 in mlajši), pod vodstvom Anje Regent (vrhovna sodnica)

Več informacij na: http://www.teniska-zveza.si/igrajmotenis/ TUKAJ.

Grega Žemlja napreduje na lestvici ATP, ostali brez vidnejših premikov

bm, 11.05.2015

Grega ŽEMLJA je po novem uspešnem nastopu na turnirju serije ATP Challenger na svetovni moški teniški letsvici ATP pridobil 96 mest in se povzpel na 323. mesto. Blaž KAVČIČ je izgubil eno (76), Blaž ROLA pa je pridobil dve mesti (97).

Na ženski lestvici WTA Polona Hercog ostaja na 76. mestu, 21 mest je pridobila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je ta teden na 279. mestu.

Na mladinski teniški lestvici ITF je med dekleti še naprej najvišje, na 18. mestu, Tamara ZIDANŠEK, Nina POTOČNIK je na 63., Manca PISLAK pa na 65. mestu.

Med fanti je najvišje Jakob Aljaž KAPLJA na 533. mestu. TUKAJ.

V Mariboru se odvija velik mladinski teniški turnir - Grawe open 2015, v torek se začnejo tekme glavnih turnirjev

bm, 11.05.2015

V Mariboru se je začel velik teniški turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let, na katerem bo nastopila tudi večina najboljših slovenskih igralcev in igralk v teh starostnih kategorijah. Nastopilo bo 306 igralcev in igralk iz vsega sveta.

Danes so se na igriščih ŽTK in Branika končali kvalifikacijski obračuni, v katerih je nastopilo 176 igralcev in igralk, mesto v glavnem turnirju pa si jih je priigralo samo po osem v vsaki kategoriji.

Pri dečkih do 14 let se je v tretji krog kvalifikacij kot edini Slovenec uvrstil Blaž VIDOVIČ, a mu ni uspelo zmagati še enkrat, tako da je ostal brez glavnega turnirja.

Pri deklicah so v drugem krogu kvalifikacij nastopile Sara ČIZMIĆ, Tara Katarina MILIĆ, Sara OGNJANOVIĆ, Mila KOS, Ana Marija KUMP in Lana STEFANOVIČ. V glavni turnir so se uvrstile Tara Katarina MILIĆ, Sara OGNJANOVIČ in Lana STEFANOVIČ

Pri fantih do 16 let v tretjem krogu kvalifikacij nismo imeli predstavnikov.

Pri dekletih do 16 let so se v drugi krog uvrstile Katja HRKAČ, Maša PERICA, Tinkara KOVAČ, Katja ŠKETA, Kim ŽIŽEK, Nina MAVER in Leeloo OBRUL.

V glavni turnir se ni uspelo uvrstiti Katji ŠKETA, katero je s 6-4 6-2 premagala Tinkara KOVAČ in Nina MAVER od katere je bila s 7-6(0) 6-4 boljša Leeloo OBRUL.

V torek se v Mariboru začenjajo tekme glavnega turnirja.Vabljeni na prizorišča, kjer lahko spremljate zanimive obračune. TUKAJ.

V finalu kvalifikacij ITF turnirjev v Bolu na Braču trije fantje in dve dekleti, v Amsttetnu v finalu kvalifikacij Nika Radišič

, 10.05.2015

V Bolu se je s kvalifikacijami že začel naslednji turnir za ženske in moške.

Pri ženskah bodo v kvalifikacijah nastopile Pia ČUK, Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. Vse tri so v prvem krogu proste.

Pri moških so v prvem krogu kvalifikacij nastopili Anže LOVIŠČEK, Tilen ŽITNIK, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Marko NOVAK, Nik RAZBORŠEK, Žiga PAPEŽ, Rok KRIŽAJ in Aljaž RADINSKI.

V zadnji krog kvalifikacij so se uvrstili Nik RAZBORŠEK, Anže LOVIŠČEK in Aljaž RADINSKI. V prvem oz. drugem krogu so izgubili Rok KRIŽAJ, Žiga PAPEŽ, Dorian TOMAŽ JANEŽIČ, Tilen ŽITNIK in Marko NOVAK.

Pri dekletih so se v finale kvalifikacij uvrstile Manca PISLAK, Polona REBERŠAK in Pia ČUK. V finalu kvalifikacij je že nastopila Polona REBERŠAK, ki je srečanje Čehinji Magdaleni PANTUCKOVI predala.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Amstettnu je Jakob Aljaž KAPLJA v prvem krogu kvalifikacij zmagal, v drugem pa izgubil.

.Pri dekletih sta v kvalifikacijah nastopili Saša KLANEČEK in Nika RADIŠIČ. Saša je v prvem krogu zmagala, v drugem izgubila, Nika RADIŠIČ pa je zabeležila dve zmagi in se uvrstila v finale kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljeni Nika KOZAR in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

V Celju so ta konec tedna nastopali najmlajši

bm, 10.05.2015

V Celju je ta konec tedna potekal turnir v starostni kategoriji 8-11 let. Otroci so igrali mini in midi tenis ter tenis v starostnih kategorijah do 10 in do 11 let.

Najboljši so bili Marko RETELJ (Otočec) in Nika PERIĆ (Celje) v MINI tenisu, Žiga BIZJAK (Celje) in Tinkara VRANIČAR (Ol-Lj) v MIDI tenisu, Staš HERCOG (ŽtkMb) in Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb) v tenisu do 10 let ter Matic KRIŽNIK (TaBre) in Ivona AHČAN (Ol-Lj) v tenisu do 11 let.

Čestitke vsem!

Že prihodnji konec tedna pa se bodo najmlajši lahko pomerili ponovno, saj bo turnir v starostni kategoriji 8-11 let potekal v Ljubljani, v okviru prireditve IGRAJMO TENIS!

Na fotografiji najboljše deklice v kategoriji do 10 let. TUKAJ.

V Rimu smo že po uvodnih nastopih ostali brez predstavnikov, predaja Blaža Kavčiča in poraz Polone Hercog, na Bolu fantje uspešno začeli s kvalifikacijami

bm, 09.05.2015

S kvalifikacijami se je začel naslednji izmed velikih teniških turnirjev, ATP in WTA turnir v Rimu. Za naša predstavnika žal neuspešno.

V kvalifikacijah moškega turnirja je nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov prvi nasprotnik je bil domačin, 20. letni Gianluca MAGER, 432. igralec lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Blaž je tekmo dobro začel in prvi niz dobil s 6-4, pri vodstvu z 1-0 v drugem nizu pa je moral srečanje predati.

V ženski konkurenci je v kvalifikacijah nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila 24-letna Japonka, Misaki DOI, 112. igralka lestvice WTA. Japonka je v tretjem medsebojnem srečanju prvič slavila. Poloni se je oddolžila za letošnji poraz v Katowicah. Japonka je zmagala s 6-7(2) 6-4 6-4, srečanje pa je trajalo dve uri in pol.

V Bolu se je s kvalifikacijami že začel naslednji turnir za ženske in moške.

Pri ženskah bodo v kvalifikacijah nastopile Pia ČUK, Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. Vse tri so v prvem krogu proste.

Pri moških so v prvem krogu kvalifikacij nastopili Anže LOVIŠČEK, Tilen ŽITNIK, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Marko NOVAK, Nik RAZBORŠEK, Žiga PAPEŽ, Rok KRIŽAJ in Aljaž RADINSKI.

V dosedaj odigranih srečanjih so zmagali Žiga PAPEŽ, Nik RAZBORŠEK, Anže LOVIŠČEK, Aljaž RADINSKI in Tilen ŽITNIK. Izgubil je Rok KRIŽAJ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek brez naslova na ITF turnirju v Bolu na Braču

bm, 08.05.2015

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v finale. V polfinalu je z 0-6 6-1 7-6(4) premagala 6. nosilko turnirja, 25. letno Italijanko Anno-Giulio REMONDINA, 491. igralko lestvice WTA.

V finalu se je pomerila s 4. nosilko, 19. letno Hrvatico Teno LUKAS, ki je v predhodnih kolih izločila Manco PISLAK in Pio ČUK.

Mlada Hrvaška igralka je bila usodna tudi za tretjo Slovenko. Tamaro je premagala z rezultatom 6-2 6-3 in osvojila prvi naslov na turnirjih serije ITF letos.

TUKAJ.

Odigrana prvi in drugi krog v ligi do 12 let ter prvi krog v moški članski drugi ligi

bm, 08.05.2015

S prvim in drugim krogom se je začela liga do 12 let. V ligi nastopa 15 ekip, ki se merijo v treh skupinah. V play off se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz skupin A in B ter dve prvouvrščeni ekipi in skupine C.

V uvodnem krogu so zmage zabeležile ekipe ŠD LTC Ljubljana, TK Olimpija, TK Triglav Kranj-TK N.Gorica, TK Avtoplus Koper, ŠD Taubi - TK Terme Ptuj in TK Maja Matevžič.

V drugem krogu so zmagale ekipe TK Celje, TK Olimpija, TK Spin Medvode I, TK Triglav Kranj-TK N. Gorica in ŠD Taubi-TK Terme Ptuj. Srečanje med ŠRD Max-TC Ljubljana in ŽTK Maribor je preloženo na 16.5.2015.

V prvem krogu 2. moške lige vzhod in zahod so slavile ekipe TK kozje - Ges d.o.o., ŠTK Velenje, TK Galtena, TK Šentjur, TK Kamnik in TK Triglav Kranj.

Podrobne rezultate srečanj si lahko ogledate TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil polfinale v Busanu, Blaž Rola izgubil četrtfinalni obračun v Caliju

bm, 08.05.2015

Grega ŽEMLJA je kot kaže našel formo v kateri je igral pred zdravstvenimi težavami in še naprej zmaguje na turnirjih serije ATP Challenger. Tokrat se je v Busanu uvrstil v polfinale, potem ko je v drugem krogu s 6-1 7-5 premagal 1. nosilca turnirja 31. letnega Yen-Hsun LUJA, 64. igralca lestvice ATP, v četrtfinalu pa je bil s 6-3 6-3 boljši od 21. letnega Korejca Ji Sung NAMA, 508. igralca lestvice ATP, ki je nastopal s posebnim povabilom.

V polfinalu je igral z 18-letnim Korejcem Hyeong CHUNGOM, 88. igralcem lestvice ATP, ki na turnir prihaja kot zmagovalec ATP challengerja v ameriškem Savannahu. Mladi Korejec, trenutno drugi teenager na svetovni moški teniški lestvici je bil boljši z rezultatom 6-3 6-4, pri čemer je zabeležil deveto zaporedno zmago na challengerjih.

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Caliju izgubil četrtfinalni obračun.

V drugem krogu je brez težav s 6-3 6-2 premagal 28. letnega Brazilca Caia ZAMPIERIJA, 433.igralca lestvice ATP. Nasprotniku je trikrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega. Za zmago je potreboval uro in šest minut.

V četrtinalu je igral z 32. letnim Ekvadorcem Giovannijem LAPENTTIJEM, 250. igralcem lestvice ATP in izgubil s 4-6 6-1 4-6. nasprotnik je bil boljšpi za en break in ta odločileb mu je uspel v tretjem nizu, ko Blaž ni izkoristiol šest priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, LAPENTTI pa je izkoristil edino in to je zadostovalo za zmago.

Blaž je osvojil 17 ATP točk in 1460 $ denarne nagrade.

TUKAJ.

Kaja Juvan nastope v Beljaku končala v četrtfinalu, v Čakovcu v polfinalu izgubil Lun Obrul, z Janom Dimitrijevičem finalista dvojic

bm, 07.05.2015

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Beljaku je Kaja JUVAN nastope končala v četrtfinalu. S 4-6 6-4 6-1 jo je premagala 16-letna Madžarka Panna UDVARDY, 141. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic se je Saša KLANEČEK, ki je igrala v paru z Avstrijko Anno-Leno NEUWIRTH uvrstila v polfinale. Tu sta nato s 6-7(1) 6-7(3) izgubili z 2. nosilkama, Rusinjama Amino ANSHBO in Polino GOLUBOVSKAYO.

Na turnirju TE do 12 let v Čakovcu je Lun OBRUL izgubil polfinalno srečanje. S 6-0 6-3 ga je premagal Madžar Peter KALOCSAI.

V konkurenci dvojic sta se Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL uvrstila v finale, kjer sta s 5-7 1-6 izgubila z Alenom BILLOM in Lovrejem ERCEGOM. TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka ITF turnirja v Bolu, poraz Pie Čuk v Bolu, Nastje Kolar v Tunisu in Dalile Jakupović v Fukuoki

bm, 07.05.2015

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v polfinale. Tamara je še drugič napredovala po predaji nasprotnice. Potem, ko ji je že v prvem krogu srečanje predala 1. nosilka Ema MIKULČIĆ, ji je v četrtfinalu pri izidu 4-2 srečanje predala Nemka Katharina HOBGARSKI.

V četrtfinalu je izpadla Pia ČUK. S 6-4 6-2 jo je premagala Hrvatica Tena LUKAS, ki je v drugem krogu izločila tudi Manco PISLAK.

Na ITF turnirju v Tusnisu (50.000 $) je v drugem krogu izgubila Nastja KOLAR. S 6-4 6-2 jo je premagala 1. nosilka, Tunizijka Ons JABUER, 119. igralka lestvice WTA.

Na ženskem ITF turnirju v Fukuoki je v četrtfinalu izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-4 7-5 jo je premagala 2. nosilka, 23. letna Čehinja Kristyna PLISKOVA, 121. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Tina Kristina Godec in Jakob Aljaž Kaplja državna prvaka do 18 let

bm, 07.05.2015

V Litiji se končuje državno prvenstvo do 18 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil Jakob Aljaž KAPLJA (Radomlje/3). V finalu je s 6-4 6-1 premagal Bora SCHWEIGER MUŽAR (Otočec/7).

Pri dekletih je naslov ostal doma. Državna prvakinja je Tina Kristina GODEC (AsLit/1), ki je bila v finalu s 3-6 6-0 6-2 boljša od Nine KOLAR (ŽtkMb/7).

V konkurenci dvojic sta državna prvaka Miha OKORN in Grega BOH (MaxLj/2). V finalu sta s 6-2 6-4 premagala dvojico Sven LAH(Ptuj/3) / Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec/3).

Pri dekletih sta slavili nepostavljeni Hana VUČKO in Ema HORVAT (HitLj). V finalu sta s 7-5 6-1 premagali prav tako nepostavljeni Nino MAVER in Mašo PERICA (TK Maja).

Čestitke vsem! TUKAJ.

Jan Kupčič in Sheila Glavaš državna prvaka do 14 let. V Novem Mestu na IV B turnirju najboljša Max Klep in Klara Mustafič

bm, 07.05.2015

V Mariboru se končuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih je naslov ostal doma. Naslov poletnega državnega prvaka je osvojil Jan KUPČIČ (ŽtkMb/2), ki je v finalu s 6-3 4-6 6-2 premagal prvega nosilca Tima TEKAVCA (MaxLj/1).

Pri deklicah je državna prvakinja Sheila GLAVAŠ (Talos/5), ki je bila v finalu s 7-5 2-6 6-3 boljša od 1. nosilke Pie LOVRIČ (Domžale/1).

V konkurenci dvojic sta pri dečkih državna prvaka Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale) in Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb/2). V finalu sta s 6-1 6-4 premagala Tima TEKAVCA (MaxLj) in Jana KUPČIČA (ŽtkMb/1).

Pri deklicah sta državni prvakinji Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr)in Sara OGNJANOVIČ (Jaki/4). V finalu sta s 6-4 6-4 premagali Evo KALAN (Tk Maja) in Sheilo GLAVAŠ (Talos/2).

Na fotografiji finalisti v konkurenci posameznikov in posameznic.

Foto: Duška MLAKAR

Istočasno poteka tudi B turnir 4. ranga v Novem mestu, na katerem nastopajo igralci in igralke, ki se glede na uvrstitev na lestvici niso uvrstili na državno prvenstvo. Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Tim TOLAR, Val NOVAK, Max KLEP in Nik SPOLENAK.Turnir je osvojil Max KLEP(Ltc), ki je bil v finalu s 6-2 4-1(predaja) boljši od Vala NOVAKA (Tanko).

Pri deklicah je slavila Klara MUSTAFIČ (Sl-Lj), ki je v finalu s 6-1 7-6(3) premagala Natalijo URH(Tr-Kr). TUKAJ.

Kaja Juvan še naprej navdušuje v Avstriji, Lun Obrul na Hrvaškem

bm, 06.05.2015

Na mladinskem ITF turnirju v Beljaku še naprej navdušuje 14-letna Kaja JUVAN. Potem, ko se je še terjič zapored na močnih ITF turnirjih 2. ranga iz kvalifikacij prebila v glavni turnir, v nadaljevanju pa v finale in polfinale, tudi v Beljaku kaže na nov izjemen dosežek, saj se je po zmagi nad 1. nosilko uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je s 6-4 3-6 6-1 premagala 15-letno rusko levičarko Amino ANSHBA, trenutno 91. mladinko sveta.

V drugem krogu je izgubila Saša KLANEČEK. S 6-1 6-4 jo je izločila 4. nosilka, Čehinja Lucie KANKOVA.

Odlično pa ta teden na turnirju Tennis Europe do 12 let v Čakovcu igra Lun OBRUL. Zmagal je še tretjič in se uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je bil s 7-5 6-4 boljši od Slovaka Filipa ZILKAYA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Pia Čuk četrtfinalistki v Bolu, Nastja Kolar v drugi krog Tunisa

bm, 06.05.2015

Na ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču (10.000 $) sta se Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK uvrstili v četrtfinale.

Tamara ZIDANŠEK je s 6-1 6-1 premagala Avstralko Nivec BARIC, Pia ČUK pa je s 6-4 5-7 6-3 izločila 7. nosilko, Madžarko Agnes BUKTA. Danes bo nastopila še Natalija ŠIPEK.

V drugem krogu je izpadla Manca PISLAK. S 7-5 6-2 jo je izločila 4. nosilka, domačinka Tena LUKAS, ki bo naslednja nasprotnica Pie ČUK.

Na moškem Futuresu, ki se prav tako igra v Bolu na Braču so izgubili Nik RAZBORŠEK, Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ.

Za Nika RAZBORŠKA je bil premočan prvi nosilec, igralec iz BiH Tomislav BRKIĆ, ki je zmagal z rezultatom 7-6(3) 7-6(5), Davida GORŠIČA je z rezultatom 6-2 6-4 premagal 8. nosilec, Francoz Jerome INZERILLO, Aljaž RADINSKI pa je s 3-6 4-6 izgubil s 5. nosilcem, Avstralcem Maverickom BANESOM.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Tunisu se je Nastja KOLAR uvrstila v drugi krog. V prvem je s 7-6(4) 4-6 6-4 premagala 28. letno Turkinjo Pemro OZGEN, 255. igralko lestvice ATP. TUKAJ.

Tim Tekavec, Jan Kupčič, Pia Lovrič in Sheila Glavaš finalisti DP do 14 let v Mariboru

bm, 06.05.2015

V Mariboru čakamo samo še na finalne obračune, ki bodo prinesli letošnje državne prvake v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih se bosta za naslov borila Tim TEKAVEC (MaxLj/1) in Jan KUPČIČ (ŽtkMb/2). Tim je v polfinalu s 6-1 6-4 premagal Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale/3), Jan je bil s 7-6(8) 6-3 boljši od klubskega kolega Jeffa-Filipa PLANINŠKA (ŽtkMb/5).

V konkurenci deklet sta finalistki Pia LOVRIČ (Domžale/1) in Sheila GLAVAŠ (Talos/5). Pia je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Evo KALAN (Tk Maja Matevžič/4), Sheila je bila s 6-4 6-4 boljša od nepostavljene Metke KOMAC (Morje).

V konkurenci dvojic so pri dečkih finalisti Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ ter Mark ANDREJIČ GOLJAR inFilip Jeff PLANINŠEK.

Pri deklicah se bodo za naslov državnih prvakinj pomerile Sara OGNJANOVIČ in Tjaša KLEVIŠAR ter Eva KALAN in Sheila GLAVAŠ. TUKAJ.

Bor Schweiger Mužar, Jakob Aljaž Kaplja, Tina Kristina Godec in Nina Kolar finalisti DP do 18 let

bm, 06.05.2015

V Litiji se končuje letošnje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih so nastopili vsi najboljši, pri dekletih pa je bila konkurenca zelo okrnjena, saj na državnem prvenstvu niso igrale naše najboljše mladinke, ki so ta teden na mednarodnih mladinskih in članskih turnirjih.

Pri fantih sta finalista Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec/7) in Jakob Aljaž KAPLJA (Radomlje/3). Bor je v polfinalu s 7-5 46 7-6(5) premagal Svena LAHA (Ptuj/8), Jakob Aljaž je bil s 6-3 7-5 boljši od Mihe OKORNA (MaxLj/2).



Pri dekletih sta finalistki Tina Kristina GODEC (AsLit/1) in Nina KOLAR (ŽtkMb/7). Tina Kristina je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Anjo TRBEŽNIK (Šplus/5), Nina je bila s 6-2 6-0 boljša od Maruše PLANK (Celje/8).

V konkurenci dvojic so pri fantih finalisti Sven LAH in Bor SCHWEIGER MUŽAR ter Grega BOH in Miha OKORN.

Pri dekletih se bodo za naslov državnih prvakinj borile Nina MAVER in Maša PERICA ter Hana VUČKO in Ema HORVAT. TUKAJ.

Na DP do 18 in do 14 let znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 05.05.2015

Na državnih prvenstvih do 14 in do 18 let smo dobili polfinaliste v konkurenci posameznikov in posameznic.

Pri fantih do 18 let se bosta za nastop v finalu v zgornji polovici žreba borila Sven LAH (Ptuj/8) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec/7). Sven je v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagal prvega nosilca Jureta FRANKA, Bor je bil v drugem četrtfinalu s 6-1 6-0 boljši opd Nejca SITARJA.

V spodnji polovici žreba se bosta pomerila Jakob Aljaž KAPLJA(Radomlje/3) in zmagovalec srečanja med Filipom Jakobom ZUPANČIČEM in Miho OKORNOM.

Pri dekletih se bodo v polfinalu pomerile Tina Kristina GODEC (AsLit/1), ki je v četrtfinalu s 6-1 6-1 premagala Kim ŽIŽEK in Anja TRBEŽNIK (Šplus/5), ki je bila s 6-4 6-4 boljša od 4. nosilke Evgenije BURGER ter Nina KOLAR (ŽtkMb/7), ki je v četrtfinalu s 7-5 6-4 izločila Stefany GRLJ in Maruša PLANK (Celje/8), ki je bila v četrtfinalu s 6-1 6-2 boljša od Žane BURJA.

Na DP dečkov v Mariboru se bostta v prvem polfinalu pri dečkih pomerila Tim TEKAVEC (MaxLj/1), ki je s 6-3 6-4 premagal Nika JURJEVČIČA in Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale/3), ki je bil v četrtfinalu s 6-4 6-2 boljši od Boruta ŠRAJA. V drugem polfinalu bosta igrala Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb/5), v četrtfinalu je s 5-7 6-4 6-0 izločil Tina KRSTULOVIČA in Jan KUPČIČ (ŽtkMb/2), ki je bil v četrtfinalu s 7-6(5) 6-4 boljši od Tilna POTOČNIKA.

Pri deklicah se bosta v prvem polfinalu pomerili Pia LOVRIČ (Domžale/1), ki je s 6-4 6-2 premagala Majo MAKORIČ in Eva KALAN (TK Maja/4), ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Zoje ŠTRUKELJ. V drugem polfinalu bosta igrali Sheila GLAVAŠ (Talos/5), s 6-2 5-7 6-2 je premagala Aleo BUBEK in nepostavljena Metka KOMAC (Morje) - na fotografiji, ki je s 6-4 6-3 izločila Tjašo KLEVIŠAR.

Iz Litije lahko spremljate rezultate v živo, z igrišča št. 1 in 2. pa je mogoče spremljati tudi tekme v live streamu. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Beljaku uspešni Kaja Juvan in Saša Klaneček, v Zagrebu Lun Obrul četrtfinalist

bm, 05.05.2015

Kaja JUVAN, ki se je še tretjič zapored v glavni žreb na ITF turnirju 2. ranga uvrstila iz kvalifikacij, je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-3 je premagala Nizozemko Phillis VANENBURG, 170. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. Težka preizkušnja jo čaka v drugem krogu, ko se bo pomerila s 1. nosilko, 15- letno rusko vrstnico Amino ANSHBO, 86. mladinko sveta.

V uvodnem nastopu je bila uspešna tudi Saša KLANEČEK. S 4-6 6-2 6-2 je premagala Estonko Valerio GORLATS.

Izgubili sta Nika KOZAR in Kristina NOVAK.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Zagrebu je Lun OBRUL zmagal tudi v drugem krogu in se uvrstil v četrtfinale. S 6-2 6-4 je premagal Nemca Anteja CIKOJEVICA. TUKAJ.

Dobri slovenski nastopi v Bolu na Braču, Dalila Jakupović uspešna na Japonskem

bm, 05.05.2015

Slovenski teniški igralci in igralke, ki nastopajo na moškem Futuresu in ženskem ITF turnirju v Bolu na Braču se zaenkrat dobro držijo.

Potem, ko so Aljaž RADINSKI, David GOŠIČ in Nik RAZBORŠEK uspešno opravili kvalifikacije, so bili uspešni tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Aljaž RADINSKI je s 5-7 6-4 7-6(5) premagal Romuna Roberta CONSTANTINOVICIJA. Nik RAZBORŠEK je s 6-1 6-3 premagal Nemca Nikolasa WALTERSCHEIDA-TUKICA. Uspešen je bil tudi David GORŠIČ. S 2-6 6-2 6-4 je premagal Hrvata Antuna PEHARJA.

Uspešna so še naprej tudi dekleta. Po Pii ČUK in Nataliji ŠIPEK sta se v drugi krog uvrstili tudi Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

Manca PISLAK je s 6-2 6-1 premagala Belgijko Kimberley ZIMMERMANN. Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-3 4-1(predaja) boljša od 1. nosilke, Hrvatice Eme MIKULČIĆ.

Na ITF turnirju (50.000 $) v japonski Fukuoki je Dalila JAKUPOVIĆ nastope začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala domačo kvalifikantko Akiko OMAE, 427. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Rola zmagala v uvodnih nastopih na ATP Challengerjih v Južni Koreji in Kolumbiji, poraz Blaža Kavčiča v Franciji

bm, 05.05.2015

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $+H v Južni Koreji je kot prvi Slovenec danes nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 30-letni Jimmy WANG iz Tajpeha, 132. igralec lestvice ATP. Grega je za zmago s 6-2 2-6 6-2 poreboval uro in 37 minut. Trikrat je odvzel nasprotniku servis v prvem in tretjem nizu, ob tem pa odserviral tudi 6 asov. V drugem krogu bo igral s 1. nosilcem, prav tako igralcem iz Kitajskega Tajpeha, 31. letnim Yen-Hsun LUJEM, 64. igralcem lestvice ATP.

Turnir v kolumbijskem Caliju, ki se igra na pesku, ima nagradni sklad 50.000$+H, zmagovalcu pa bo navrgel 90 ATP točk in 7.200 $ denarne nagrade. Prvi nosilec turnirja je naš Blaž ROLA, trenutno 93. igralec lestvice ATP. V prvem krogu se je meril z domačinom, 23. letnim Juanom Sebastianom GOMEZOM, 483. igralcem lestvice ATP in tekmo brez težav dobil s 6-4 6-1.

V francoskem Aix en Provance je nastopil Blaž KAVČIČ, 77. igralec lestvice ATP, kateremu je pripadlo mesto 1. nosilca.

Blaž KAVČIČ, ki je v prvem krogu igral s 25. letnim Avstralcem Johnom MILLMANOM, 135. igralcem lestvice ATP, danes ni bil najbolje razpoložen, tako da je po uri in pol igrišče zapustil poražen. Avstralec je zmagal z rezultatom 7-6(5) 6-3.

TUKAJ.

Na DP do 14 in do 18 let odigrali tekme prvega kroga posamezno in konkurence dvojic (live stream iz Litije)

bm, 04.05.2015

V Litiji in Mariboru so na državnih prvenstvih do 18 in do 14 let odigrali tekme prvega kroga v konkurenci posameznikov in dvojic.

Na prvenstvu v Litiji nosilci pri fantih v uvodnem krogu niso imeli težav med dekleti pa se je poslovila 2. nosilka Nika ALBREHT, katero je s 7-6(5) 6-0 izločila Žana BURJA in 3. nosilka Sara SIRŠE od katere je bila s 6-4 6-4 boljša Stefany GRLJ.

Na državnem prvenstvu do 14 let v Mariboru je pri deklicah izpadla 2. nosilka Alja BELINGER. S 6-4 7-6(6) jo je premagala Marija VIČIČ, ki se tako uspešno vrača po daljši odsotnosti s teniških igrišč zaradi poškodbe. Ostale nosilke so zanesljivo napredovale v drugi krog.

Pri dečkih v uvodnih tekmah presenečenj ni bilo.

Iz Litije lahko spremljate live score, iz igrišča 1 in 2 pa tudi live stream. Oglejte si TUKAJ.

Aljaž Radinski, Nik Razboršek in David Goršič uspešno skozi kvalifikacije, Natalija Šipek in Pia Čuk z zmago začeli glavni turnir v Bolu

bm, 04.05.2015

Na Futuresu (10.000 $) v Bolu na Braču so se trije slovenski igralci skozi kvalifikacije prebili v glavni tunrir. To je uspelo Davidu GORŠIČU, Niku RAZBORŠKU in Aljažu RADINSKEMU.

V glavnem turnirju so se pridružili Tomislavu TERNARJU.

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) sta nastope v glavnem turnirju z zmago začeli Pia ČUK in Natalija ŠIPEK.

Pia ČUK je v slovenskem obračunu s 6-1 7-6(4) premagala Polono REBERŠAK, Natalija ŠIPEK je s 6-2 6-0 izločila Hrvatico Klaro MRCELA. Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK bosta nastopili jutri. TUKAJ.

Kaja Juvan, Saša Klaneček in Kristina Novak v glavnem žrebu Beljaka, Lun Obrul in Maj Premzl uspešna v Zagrebu

bm, 04.05.2015

Na mladinskem ITF turnirju v Beljaku so se Kaja JUVAN, Saša KLANEČEK in Kristina NOVAK uvrstile v glavni tunir.

Kaja JUVAN je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagala Ukrajinko Nataliyo POGRIBNYAK, Saša KLANEČEK je bila s 6-1 7-5 boljša od 7. nosilke kvalifikacij, Nemke Vivien KLEIN. Kristina NOVAK je sicer finalno kvalifikacijsko tekmo izgubila, a se je v glavni turnir uvrstila kot srečana poraženka.

Na turnirju Tennis Europe v Zagrebu sta bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna Lun OBRUL in Maj PREMZL.

Lun OBRUL je s 6-1 4-1 (predaja) premagal Hrvata Stjepana ANIŠIĆA, Maj PREMZL je bil s 6-3 4-6 7-6(5) boljši od Hrvata Luke MIKRUTA.

V uvodnem nastopu v glavnem turnirju so izgubili Jan DIMITIRJEVIČ, Aljaž JERAN, Tristan FLANDER in Maj NAJVIRT KOLARIČ. TUKAJ.

Grega Žemlja se vzpenja po lestvici

bm, 04.05.2015

Po uspešnih nastopih na Futuresu v Yuxi in ATP Challengerju v An-Ningu je Grega ŽEMLJA na lestvici ATP pridobil 114 mest in je trenutno na 419. mestu. Novo najvišjo uvrstitev v karieri beleži Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je spustil pod številko petsto in je ta teden 487. igralec sveta, kar je najvišje v karieri. Vodilni slovenski igralec ostaja Blaž KAVČIČ, ki je pridobil dve mesti in je ta teden na 75. mestu. Blaž ROLA je izgubil 6 mest, a ostaja med najboljšo stoterico, ta teden je na 99. mestu.

Na lestvici WTA Slovenke niso doživele bistvenih premikov, prva ostaja Polona HERCOG na 76. mestu, druga Slovenka na tej lestvici pa je Nastja KOLAR na 223. mestu. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.