Eva Zagorac izločila 2. nosilko v Velenju in se uvrstila v finale

Na ženskem ITF turnirju v Velenju z nagradnim skladom 10.000 $ bomo tudi med psoameznicami lahko v finalu vzpodbujali Slovenko. Za to je poskrbela 19. letna Eva ZAGORAC, ki je v polfinalu s 6-3 7-5 izločila drugo nosilko, 21. letno Hrvatico Silvio NJIRIĆ. Ali ji uspe ponoviti lanskoletni uspeh Tamare ZIDANŠEK, ki je osvojila turnir, pa bomo videli v nedeljo

Za Evo, ki je v Velenju nastopila s posebnim povabilom, je to prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih.

V finalu v nedeljo ob 11. uri igrala z 22. letno Italijanko Stefanio RUBINI, 536. igralko lestvice WTA. Italijanka se lahko v letošnji sezoni pohvali z enim polfinalom in enim finalom na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $, tudi ona pa je še brez naslova, kar pomeni, da bo ena ali druga igralka v Velenju osvojila prvi naslov v karieri.