Grega Žemlja in Blaž Rola zmagala v uvodnih nastopih na ATP Challengerjih v Južni Koreji in Kolumbiji, poraz Blaža Kavčiča v Franciji

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $+H v Južni Koreji je kot prvi Slovenec danes nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 30-letni Jimmy WANG iz Tajpeha, 132. igralec lestvice ATP. Grega je za zmago s 6-2 2-6 6-2 poreboval uro in 37 minut. Trikrat je odvzel nasprotniku servis v prvem in tretjem nizu, ob tem pa odserviral tudi 6 asov. V drugem krogu bo igral s 1. nosilcem, prav tako igralcem iz Kitajskega Tajpeha, 31. letnim Yen-Hsun LUJEM, 64. igralcem lestvice ATP.

Turnir v kolumbijskem Caliju, ki se igra na pesku, ima nagradni sklad 50.000$+H, zmagovalcu pa bo navrgel 90 ATP točk in 7.200 $ denarne nagrade. Prvi nosilec turnirja je naš Blaž ROLA, trenutno 93. igralec lestvice ATP. V prvem krogu se je meril z domačinom, 23. letnim Juanom Sebastianom GOMEZOM, 483. igralcem lestvice ATP in tekmo brez težav dobil s 6-4 6-1.

V francoskem Aix en Provance je nastopil Blaž KAVČIČ, 77. igralec lestvice ATP, kateremu je pripadlo mesto 1. nosilca.

Blaž KAVČIČ, ki je v prvem krogu igral s 25. letnim Avstralcem Johnom MILLMANOM, 135. igralcem lestvice ATP, danes ni bil najbolje razpoložen, tako da je po uri in pol igrišče zapustil poražen. Avstralec je zmagal z rezultatom 7-6(5) 6-3.