Eva Zagorac v Velenju brez prvega naslova, ta gre Italijanki Stefanii Rubini

V Velenju se je končal prvi iz serije petih turnirjev PETROL TURNEJE 2015, ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

Svoj prvi naslov na profesionalnih teniških turnirjih sta danes naskakovali obe nasprotnici, naša Eva ZAGORAC in njena nasprotnica, 22. letna Italijanka Stefania RUBINI, 536. igralka lestvice WTA. V izenačenem srečanju je bila uspešnejša in srečnejša Italijanka, ki je zmagala z rezultatom 4-6 7-5 6-2.

Eva ZAGORAC, ki je dobila prvi niz s 6-4 je v drugem z breakom že vodila s 5-3, a je nato Italijanka dobila kar štiri igre zapored in drugi niz s 7-5. V tretjem nizu je Eva popustila in zmaga ter prvi naslov v karieri je odšel nasprotnici iz Italije.

Za Evo ZAGORAC je to kljub porazu uspeh kariere in njena najboljša uvrstitev na turnirjih serije ITF.

Čestitamo !

Da pa je ena zmaga vseeno ostala v domačih rokah sta že v petek poskrbeli Nina POTOČNIK in Natalija ŠIPEK, ki sta osvojili turnir dvojic.