Tom Kočevar Dešman osvojil Futures v Brčkem, Kaji Juvan se je naslov v Budimpešti izmuznil

Tom KOČEVAR DEŠMAN je osvojil Futures (10.000 $) v Brčkem, drugega v karier in prvega letos. V finalu je s 6-1 6-2 premagal 24. letnega Makedonca Tomislava JOTOVSKEGA, 569. igralca lestvice ATP. Na poti do finala je v četrtfinalu kot 3. nosilec turnirja s 7-6(6) 6-1 izločil Nemca Nica MATIĆA, v polfinalu pa s 6-1 2-6 7-6(2). 1. nosilca, 25. letnega Tomislava BRKIĆA, 246. igralca lestvice ATP.

Še drugič pa se je prva zmaga na mladinskih turnirjih serije ITF, turnirjih do 18 let, izmuznila 14. letni Kaji JUVAN. V četrtem nastopu na turnirjih ITF 2. ranga se je še drugič uvrstila v finale in naskakovala prvo zmago v kareieri, a ji žal tudi v drugo ni uspelo. S 6-1 6-0 je bila boljša 4. nosilka, 16. letna Moldavka Anasatsia DETIUC, 154. igralka lestvice ITF. Na poti do finala je Kaja zmagala šestkrat. V četrtfinalu je s 7-5 6-4 premagala Ukrajinsko kvalifikantko, 17. letno Anastasio ZARYTSKO, v polfinalu pa je bila s 6-0 6-0 boljša od še ene kvalifikantke, 16. letne Ioane GUNU, ki je izločila 2. nosilko Terezo KOLAROVO iz Češke. Kaja JUVAN je v zadnjih 22. nastopih dosegla kar 19 zmag.