prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : April 2011

Arhiv novic - april 2011

Nov teniški teden se je začel slabo za Hercogovo, dobro za Semrajca

Ljubljana, 30.04.2011

Polona HERCOG, ki je izgubila četrtfinalno srečanje na turnirju WTA v Barceloni je v novem tednu v Madridu. Tu je morala v kvalifikacije 3.500.000 $ vrednega WTA turnirja, saj je zadnja neposredno uvrščena igralka z rankingom 51. Polona je dobila mesto 4. nosilke, a žal že v prvem krogu izpadla. Premagala jo je Belorusinja Olga GOVORTSOVA, 116. igralka lestvice WTA, z rezultatom 63 64. Bolje je po daljši odsotnosti s teniških igrišč začel Janez SEMRAJC, ki nastopa v kvalifikacijah Challengerja z nagradnim skladom 85.000 $ v Pragi. V prvem krogu je bil boljši od drugega nosilca kvalifikacijskega turnirja Nemca, Cedrica-Marcela STEBETA 63 60. Stebe je sicer na lestvici ATP kar 240 mest pred Semrajcem. Ta bo v drugem krogu igral z Guillaumom RUFINOM iz Francije. Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Savannahu v ZDA je kvalifikace dobro začel Luka GREGORC, ki je v prvem krogu igral proti Alexandru PASAREANU iz Canade. PASAREANU je nastopil s posebnim povabilom, Luka pa mu je prepustil vsega eno igro. Izid 61 60. Na istem turnirju bo v glavnem turnirju nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu bo igral z Brazilcem Ricardom HOCEBARJEM. Na Futuresu v Doboju z nagradnim skladom 10.000 $ v kvalifikacijah nastopajo Matej LELJAK, Tilen ŽITNIK , Miha MLAKAR, Mike URBANIJA, Tomislav TERNAR, Marko STOSIČ in Rok JARC. V prvem krogu sta izgubila Miha MLAKAR in Matej LELJAK, ostali so bili uspešni. V Franciji na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v kvalifikacijah nastopa KLEPAČ Andreja. V prvem krogu je zmagala brez boja. Na 50.000 $ vrednem turnirju v Pragi bo v glavnem žrebu nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na enako vrednem ITF turnirju v ZDA bo v kvalifikacijah igrala Petra RAMPRE. V Istanbulu bo na 10.000 $ vrednem turnirju v glavnem delu igrala Anja PRISLAN. Na ITF maldinskem turnirju 2. ranga v Pratu bosta v kvalifikacijah igrali Maša MARC in Julija JAUK. TUKAJ.

Nik Krapež in Manca Pislak slavila v Kopru

Ljubljana, 30.04.2011

V Kopru so se končali finalni A in B turnriji ter turnirji dvojic v kategoriji do 14 let za deklice in dečke. Udeležba je bila izjemna, saj je v vseh kategorijah nastopilo 158 igralk in igralcev. Pri dečkih je na A turnirju slavil član LTC iz Ljubljane, Nik KRAPEŽ , ki je v finalu premagal SCHWEIGER MUŽAR Bora (Otoče) z izidom 64 60. Pri dekletih je na A turnirju slavila Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je močno odstopala od ostalih igralk, saj je na celem turnirju oddala samo 7 iger, v finalu pa je bila boljša od Sare SIRŠE (Ltc) 61 60. Na B turnirju deklic je zmagala Lara JAMŠEK (AsLit), ki je bila boljša od Tesie ŠKER (Talos) 76(2) 61, pri fantih pa je na B turnirju slavil Jakob ŠTUCIN (Idrij), ki je v finalu premagal PETROVIČ Gabra (Tr-Kr) z 26 63 64. V dvojicah sta pri fantih slavila Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR, pri dekletih pa Sara SIRŠE (Ltc) in Hana MRAZ (Tr-Kr). Foto: Aleksander Živin;;Še nekaj fotografij lahko pogledate TUKAJ.

Trije porazi naših najboljših v četrtfinalih

Ljubljana, 29.04.2011

Polona HERCOG je v Barceloni danes nadaljevala včeraj prekinjeno srečanje s Španko Lauro POUS-TIO. Srečanje je bilo včeraj zaradi dežja prekinjeno pri izidu 65 za Polono, ki je danes dobro začela in prvi niz v tie-breaku odločila v svojo korist, nato pa zelo popustila in slabo servirala, saj je na svoj servis odvojila le dve točki, na nasprotnicin pa 10 točk, a na koncu zbrala vsega 12 točk ter izgubila z 1-6. V zadnjem nizu je nato spet zaigrala bolje, a na koncu vendarle izgubila s 5-7. V naslednjem četrtfinalu je v Sarasoti Grege ŽEMLJA igral proti 1. nosilcu, 23. letnemu Ryanu SWEETENGU, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 66. mesto. Tudi Grega je odlično zael iprvi niz dobil s 6-4, drugega prepustil nasprotniku s 6-2, nato ap sta igraca dobivala igre na svoj servis do 4-4, ko je Gregi očitno popustila koncentracija, saj do konca srečanja ni dobil nobene točke več, najprej izgubil svoj servis, nato pa Sweetengu ni uspel odvzeti nobene točke in ta je srečanje dobil s 64 v tretjem nizu.Še težji obračun je imel Blaž KAVČIČ, kateremu je v Beogradu nasproti stal 1. nosilec na turnirju, sicer pa 2. igralec svetovne teniške lestvice, Novak DJOKOVIĆ. Tudi Blaž je tekmo dobro odigral, v prvem nizu Djokoviću prepustil en svoj servis in niz izgubil 63, v drugem pa mu servis ni stekel, tako da je Djokoviću uspelo kar trikrat dobiti Blažev servis, ta mu je sicer enega tudi sam odvzel, a več ni zmogel in drugi niz je izgubil s 62. Vsekakor pa velja vsem trem čestitati za uvrstitve, ki so jih dosegli v tem tednu in so odličen obet za nadaljevanje sezone. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu, Polono v prvem nizu pregnal dež, Kavčič jutri z Djokovićem

Ljubljana, 28.04.2011

Grega ŽEMLJA se je na močnem Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v Sarasoti uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z izidom 64 64 premagal Japonca Yuichija SUGITO. Grega bo danes nastopil še enkrat, tokrat v četrtfinalu igre dvojic. Moči je združil z Angležem Jamesom WARDOM, njuna napsprotnika pa bosta 1. nosilca iz Južne Afrike Rick De VOEST in Izak Van der MERWE. V Barceloni je četrtfinalno srečanje začela tudi Polona HERCOG, ki igra s Lauro POUS-TIO. Srečanje je pri vodstvu Polone s 65 v prvem nizu prekinil dež. Blaž KAVČIČ pa bo v Beogradu nastopil jutri. Ob 20. uri se bo na centralnem igrišči pomeril z Novakom DJOKOVIĆEM. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v Italiji, Tamara Zidanšek poražena v četrtfinalu turnirja v Solinu

Ljubljana, 27.04.2011

Na ITF turnirju 2. ranga v Salssomagioreju v Italiji, je Nik RAZBORŠEK v drugem krogu moral priznati premoč domačinu Gianluigiju QUINZIJU, ki je bil boljši z rezultatom 36 63 63. Na turnirju TE v kategoriji deklic do 14 let v Solinu je uspešno nastopila Tamara ZIDANŠEK. Uvrstila se je v četrtfinale, tu pa je izgubila s tretjepostavljeno Angležinjo Jazzi PLEWS z rezultatom 26 75 62. V drugem krogu pa je z nastopi končala Nika KOZAR, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, tu pa je izgubila v drugem krogu. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič končala v drugem krogu turnirja v Švici

Ljubljana, 27.04.2011

Maša ZEC PEŠKIRIČ je ta teden na turnirju z nagradnim skladom 25.000 v Chiassu, v Švici. Začela je dobro in v prvem krogu premagala Belorusinjo Daryo KUSTOVO 62 26 63. A že v drugem krogu je naletela na premočno nasprotnico za njeno trenutno formo. Portoričanka Monica PUIG jo je premagala s 62 76(3). TUKAJ.

Kavčič in Hercogova v četrtfinalu turnirjev v Beogradu in Barceloni

Ljubljana, 27.04.2011

Danes je v Beogradu v drugem krogu ATP World tour 250 turnirja nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik je bil 30. letni Brazilec Ricardo MELLO, 90. igralec lestvice ATP, ki je v prvem krogu nekoliko presenetljivo izločil Američana Johna ISNERJA. Blaž je izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila po izpadu Isnerja in Mella premagal 75 63 ter se uvrstil v četrtfinale.Eno uro kasneje je v Barceloni začela srečanje drugega kroga WTA turnirja Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila nekdaj ena najboljših mladink sveta, ki je imela kasneje po sporu z očetom zavoženo kariero, sedaj pa se vrti na robu prve stoterice igralk na WTA touru, 29. letna Mirjana LUČIĆ, ki je leta 1999 dosegla najboljšo uvrstitev na lestvici, 50. mesto. Polona je suvereno odigrala srečanje in nasprotnici ni ponudila nobene priložnosti za presenečenje. Končni izid je bil 61 62 za Polono Hercog, kar je pomenilo, da je tudi Polona že v četrtfinalu. V Sarasoti je turnir z zmago začel tudi Grega ŽEMLJA. V Prvem krogu je bil boljši od Argentinca Briana DABULA, ki mu je srečanje pri izidu 1-1 v nizih predal. Prvi niz je dobil Argentinec 61, drugega pa Grega v podaljšani igri 76(7). V drugem krogu bo igral z Japoncem Yuichi SUGITO. . TUKAJ.

Nika Kozar in Tamara Zidanšek uspešni v prvem krogu Solina

Ljubljana, 26.04.2011

Na turnirju Tennis Europe v Solinu, v kategoriji do 14 let, nastopajo tudi slovenski igralci in igralke. V kvalifikacijah sta bila uspešna Žan ŽMAVC in Grega BOH, ki pa sta nato izpadla v prvem krogu glavnega turnirja. V kvalifikacijah je izpadel Nejc FERJAN. Pri dekletih je v kvalifikacijah uspešno nastopila Nika KOZAR in se uvrstila v glavni turnir, tu pa že zmagala v prvem krogu, tako kot tudi Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu glavnega turnirja je izpadla Hana MRAZ. Na turnirju TE v kategoriji do 16 let v budimpešti sta v kvalifikacijah nastopila Kristina HRKAČ in Aleš GERMIČ. Kristina je izpadla v prvem, Aleš GERMIČ pa v drugem krogu. Na turnirju ITF do 18 let v kraju Salsomaggiore v Italiji, ki je 2. ranga bo nastopil Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je bil kot 11. nosilec prost, v drugem pa bo igral z Italijanom Ganluigi QUINZIJEM. TUKAJ.

Polona v drugem krogu Barcelone, tri naše igralke izpadle v Minsku

Ljubljana, 26.04.2011

Polona HERCOG je na WTA turnirju v Barceloni v prvem krogu vknjižila zmago. S 64 75 je bila boljša od Američanke Jamie HAMPTON. Danes bo v Barceloni nastopila še Andreja KLEPAČ, ki bo v paru s SAVCUK igrala proti paru GRANDIN/UHLIROVA. V ZDA je v drugem krogu kvalifikacij na 50.000 $ vrednem ITF turnirju izpadla Petra RAMPRE. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Minsku so v prvem krogu izpadle vse tri naše predstavnice. Za Tadejo MAJERIČ, ki je bila postavljena za 1. nosilko je bila usodna Polina PEKHOVA iz Belorusije, ki je slavila 63 61. 7. nosilko Dalilo JAKUPOVIĆ je premagala Rusinja Alexandra ARTEMONOVA 76(3) 60, Anjo PRISLAN pa je izločila Srbkinja Aleksandra KRUNIĆ z rezultatom 63 36 61. TUKAJ.

Blaž Kavčič še enkrat boljši od Kamkeja, Žemlja danes v Sarasoti

Ljubljana, 26.04.2011

Na turnirju serije ATP 250 v Beogradu, je v prvem krogu glavnega turnirja Blaž KAVČIČ še drugič v dveh tenih igral proti Nemcu Tobiasu KAMKEJU. In tudi tokrat je bil boljši in je slavil 76(0) 61 ter se uvrstil v drugi krog. Danes bo v prvem krogu turnirja v sarasoti nastopil Grega ŽEMLJA. Srečanje z Brianom DABULOM iz Argentine se bo začelo okrog 19.40 ure. Rezultat lahko v živo spremljate TUKAJ.

Maša Šmic in Domen Korelc osvojila članska turnirja v Brežicah

Ljubljana, 25.04.2011

V Brežicah se je končal članski turnir za moške in ženske. V konkurenci članov je presenetljivo slavil nepostavljeni Domen KORELC(TkKam), ki je najprej, že v prvem krogu, izločil 1. nosilca Janka LUMPRETA iz Hrvaške, nato pa še 5. nosilca Uroša POTOČNIKA (Topol) ter v finalu 2. nosilca Mitjo ZAJŠKA (ŽtkMb) z rezultatom 67(2) 76(6) 62. Pri dekletih je slavila Maša ŠMIC(Tr-Kr), ki je v finalu premagala Patrico VOLLMEIER (ŽtkMb) z rezultatom 36 64 62. TUKAJ.

Anže Arh, Kristina Novak, Gal Hercog in Žana Plejič najboljši v Mariboru

Ljubljana, 23.04.2011

V Mariboru sta se zaključila A in B turnir do 12 let Večer Open za deklice in dečke. V A finalu deklic je zmagala Kristina NOVAK (Tr-Kr), ki je v finalu premagala Laro PROSENJAK (ŽtkMb) 64 64. V A finalu dečkov sta se pomerila Anže ARH (Tr-Kr) in Nick CMAGER (ŽtkMb). Slavil je Anže ARH z rezultatom 64 75. V B finalu sta pri dečkih igrala Gal HERCOG (ŽtkMb) in David LAMPIČ (Zklub). Zmagovalec je postal Gal HERCOG, ki je slavil z rezultatom 26 62 61. V finalu B turnirja deklic je slavila Žana PLEJIČ (ŽtkMb), ki je bila v finalu boljša od Irine PEŠUT (ŽtkMb). Irina je pri izidu 36 63 50 v korist Žane, srečanje predala. TUKAJ.

Blaž Kavčič v ponedeljek v Beogradu, Žemlja v Sarasoti, Hercog v Barceloni

Ljubljana, 23.04.2011

V tednu, ki prihaja, bomo imeli v ognju kar nekaj želez. Na turnirju serije ATP 250 v Beogradu, bo v glavnem turnirju nastopil Blaž KAVČIČ, ki se bo v prvem krogu pomeril z Nemcem Tobiasom KAMKEJEM, katerega je ta teden že premagal. Blaž bo nastopil v ponedeljek okrog 14. ure. V kvalifikacijah se je preizkušal Martin RMUŠ, vendar je izpadel že v prvem krogu. Premagal ga je Adrian CRIUCATO iz Romunije s 61 63. Grega ŽEMLJA bo ta teden nastopil v glavnem žrebu Challengerja z nagradnim skladom 75.000 $ v Sarasoti. V prvem krogu bo igral proti 5. nosilcu Brianu DABULU, 106. igralcu lestvice ATP iz Argentine. Polona HERCOG, ki je prejšnji teden predlala srečanje v fesu zaradi poškodbe je ta teden prijavljena na WTA turnriju v barceloni. Kot kaže je poškodba sanirana in bo prvič zaigrala v trorek. Njena nasprotnica v prvem krogu bo srečna poraženka iz kvalifikacij Jamie HAMPTON iz ZDA. V Italiji so v kvalifikacijah turnirja serije Futures, v Vicenzi, nastopili Matej LELJAK, Sašo BENDE in Tomislav TERNAR. Matej LELJAK in Sašo BENDE nista uspela in sta izgubila v prvem krogu, uspešen pa je bil Tomislav TERNAR, ki se je prebil skozi kvalifikacije v glavni turnir, tu pa bo igral proti 8. nosilcu, Argentincu Juanu-Martinu ARANGURENU. Na članskem turnirju ITF v Minsku z nagradnim skladom 25.000 $ bodo nastopila dekleta Tadeja MAJERIČ, Dalila JAKUPOVIČ in Anja PRISLAN. V Švici bo na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v glavnem turnirju igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ, v kvalifikacijah pa je nastopila Julija JAUK in izgubila v drugem krogu. V ZDA v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 50.000 $ nastopa Petra RAMPRE, ki je v prvemn krogu gladko zmagala. TUKAJ.

Maša Marc z dvojnim naslovom, Nik Razboršek in Manca Pislak izgubila v polfinalu

Ljubljana, 23.04.2011

Iz mladinskega ITF turnirja do 18. let 4. ranga v Mostarju se Maša MARC vrača z dvojno krono. Potem, ko je v polfinalu s 64 64 premagala Madžarko Eszter PALINKAS, je bila v finalu boljša še od partnerice v igri dvojic Tene LUKAS z rezultatom 64 62. Skpuaj s Teno LUKAS sta pred tem že osvojili turnir med dvojicami. Na turnirju 2. ranga v Firenzah pa je odlično nastopil Nik RAZBORŠEK, ki se je med posamezniki uvrstil v polfinale, potem ko je v četrtfinalu premagal domačina Amariga CONTINIJA 64 61. V polfinalu je po hudem boju izgubil s 1. nosilcem, Čehom Lukasom VRNAKOM z rezultatom 63 36 64. S partnerjem v igri dvojic Belorusom Yaraslavom SHYLO sta si priigrala tudi nastop v finalu dvojic, a tudi tu je bil na nasprotni strani VRNAK v paru s STANEKOM in tudi tu je moral Nik priznati nasprotnikoma, da sta bila boljša, saj sta slavila, a zopet tesno z izidom 75 76(5). V polfinalu turnirja Mladost Grill Open v Zagrebu pa je z nastopi končala Manca PISLAK. Premagala jo je Romunka Jaqueline Adina CRISTIAN s 75 64. Sta pa naši igralki Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK osvojili turnir dvojic. Na fotografiji Maša Marc, foto: Svetla B. TUKAJ.

Maša Marc in Manca Pislak v polfinalu, Nik Razboršek v četrtfinalu, Kolarjeva predala

Ljubljana, 22.04.2011

Zelo dobro gre našim mladincem na turnirjih do 14 in 18 let. Na turnirju do 14 let v Zagrebu se je Manca PISLAK uvrstila v polfinale posameznic potem, ko je v četrtfinalu izločila Madžarko Ano BONDAR 61 63. Skupaj s Tamaro ZIDANŠEK pa sta se uvrstili tudi v finale dvojic. Na turnirju do 18 let, 4. ranga v Mostarju je v četrtfinalu izgubila Eva ZAGORAC, premagala jo je Madžarka Eszter PALINKAS 64 64. Uspešna pa je bila Maša MARC, ki se je po zmagi nad Nermo CALUK 63 62 uvrstila v polfinale, kjer bo njena nasprotnica prav Madžarka PALINKAS. Maša MARC se je s Hrvatico Teno LUKAS uvrstila tudi v polfinale dvojic. Odlično igra na ITF turnirju 2. ranga v Firencah tudi Nik RAZBORŠEK. V tretjem krogu je premagal Nemca Christiana HIRSCHMUELLERJA 7-5 6-2 in se uvrstil v četrtfinale. V polfinalu pa je že v konkurenci dvojic, kjer igra v paru z Belorusom SHYLO. Izpadla pa je naša najboljša mladinka Nastja KOLAR, ki je na ITF turnirju v Franciji prišla do četrtfinala. V tekmi za uvrstitev v polfinale je pri rezultatu 2-5 v prvem nizu predala srečanje Ukrajinki Sofiyi KOVALETS. TUKAJ.

Aljaž predal četrtfinale v Santosu, Klepačeva izpadla v Italiji

Ljubljana, 22.04.2011

Aljaž BEDENE je predlal četrtfinalno srečanje na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H v santosu, Brazilija. Srečanje je Argentincu Diegu Junqueiri zaradi slabega počutja predal po izgubljenem prvem nizu s 4-6. V Italiji pa je na turnirju bz nagradnim skladom 25.000 $ zaključila nastope v konkurenci posameznic Andreja KLEPAČ. V četrtfinalu jo je 64 36 62 premagala Italijanka Anna-Giulia REMONDINA. TUKAJ.

Objavljamo razpored igranja lig 2011

Ljubljana, 22.04.2011

Obveščamo, da smo objavili razpored igranja lig 2011 in sicer M2 in M3 ter lige do 12 let. Podrobnosti najdete TUKAJ.

Mladinci uspešno nastopajo na turnirji ITF in TE

Ljubljana, 22.04.2011

Zaenkrat lahko nastope naših mladincev dobro ocenimo. Nastja KOLAR se je na ITF turnirju 1. ranga v Franciji uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je premagala Rusinjo Victorio KAN 2-6 6-4 6-2 . V četrtfinalu je na ITF turnirju 4. ranga v Mostarju tudi Maša MARC, ki je bila v drugem krogu boljša od Lucie HRASTECKE 62 63. Izpadla je Tina MOHORČIČ. Na močnem ITF turnirju 2. ranga v Firencah je Nik RAZBORŠEK v tretjem krogu. V drugem je premagal Joachima BJERKEJA (NOR) 6-1 6-1. Na turnirju v Pančevu je izpadla Pia ČUK, ki je srečanje proti Belgijki Helene SCHOLSEN po zaostanku z 0-5 predala. V igri dvojic pa je v polfinalu končala s tekmovanje tudi Ana OPARENOVIČ. Na turnirju 14. letnikov v Zagrebu je pri dekletih izpadla Tamara ZIDANŠEK, ki je v tretjem krogu izgubila s 1. nosilko Ano KONJUH 61 62. V četrtfinale pa se je uvrstila Manca PISLAK, ki je Norvežanko Maio LUNSDEN izločila z rezultatom 36 62 60. Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK pa bosta zaigrali tudi v polfinalu dvojic. TUKAJ.

Srečanje Davisovega pokala Slovenija - Italija julija na Sardiniji

Ljubljana, 21.04.2011

Italijanska teniška zveza je določila mesto srečanja Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo, ki bo od 8. - 10.7.2011 v kraju Arzachena na Sardiniji. Igralo se bo na peščeni podlagi z žogami Dunlop. Srečanja se bodo začela v petek ob 13. uri, v soboto igra dvojic ob 15. uri in v nedeljo ponovno ob 13. uri. Upamo, da bodo naši fantje uspeli dobro formo obdržati ali jo so srečanja celo dvigniti in presenetiti Italijane. Dobrodošla bi bila tudi podpora slovenskih navijačev, ki lahko najdejo ugodne lete iz letališča Trst direktno na Sardinijo. Več o dogajanju v Davisovem pokalu v letu 2011 najdete TUKAJ.

Polona Hercog zaradi poškodbe gležnja končala z nastopi v Fesu

Ljubljana, 21.04.2011

Polona HERCOG je morala zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknila na včerajšnji tekmi dvojic predati srečanje drugega kroga posameznic in dvojic na turnirju v Fesu. V sporočilu je zapisala :" Včeraj sem si med igro dvojic v eni od akcij zvila gleženj. Kljub bolečini sem srečanje odigrala do konca, saj sem upala, da ni nič hujšega. Preko noči pa se je pojavila oteklina in po današnjem zdravniškem pregledu drugega kot predaja ni preostalo.Natančnejši pregledi v Barceloni bodo pokazali pravo stanje poškodbe, Upam, da ni kaj hujšega, saj končno dobivam spet pravi občutek na igrišču in si najmanj želim pavze ravno v tem delu sezone". Tudi mi upamo in želimo, da bi Polona poškodbo čim prej pozdravila in nadaljevala z uspešnimi nastopi, kot jih je začela na tekmah pokala Fed v Kopru. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izgubila v Italiji, mladinci delno uspešni

Ljubljana, 20.04.2011

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanski Civitavecchiji je v drugem krogu izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ. Izločila jo je Španka Maria-Teresa TORRO-FLOR s 64 46 62. V Dothanu pa je na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $, potem ko je uspešno prestala kvalifikacije, v prvem krogu izpadla Petra RAMPRE. Izločila jo je Melinda CZINK 60 16 64. Naši mladinci ta teden igrajo na več turnirjih po Evropi. Nastja KOLAR je na najmočnejšem turniju do 18 let v Franciji in je bila v prvem krogu prosta, v drugem krogu pa je premagala Sybille GAUVAIN (FRA) 6-1 6-0. Na turnirju do 12 let v Magliah, v Italiji, sta nastopila Matic ZAPLOTNIK in David Lucas AMBROŽIČ in oba izgubila v prvem krogu. Na turnirju do 16 let v Pančevu je v konkurenci posameznic le še Pia ČUK. Ta je zmagala tudi v tretjem krogu in se uvrstila v četrtfinale. Se je pa v polfinale dvojic uvrstila Ana OPARENOVIČ, ki je zaigrala v paru z Makedonko Tanjo STOJANOVSKO. Na turnirju Grill Mladost Open v Zagrebu med fanti nimamo več predstavnikov. Kot zadnji se je v drugem krogu poslovil Nik KRAPEŽ. Bolje gre dekletoma. Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK sta zmagali že dvakrat in se uvrstili v tretji krog. V Mostarju sta na ITF turnirju 4. ranga v prvem krogu zmagali Maša MARC in Eva ZAGORAC, izpadel pa je edini predstavnik pri fantih, Maks TEKAVEC. TUKAJ.

Polona dvakrat uspešna v Fesu, Blaž kljub dobri predstavi izpadel v Barceloni

Ljubljana, 20.04.2011

Polona je po dobrih nastopih v pokalu Fed tako nadaljevala tudi na prvem dvoboju WTA turnirja v Fesu, Maroko. Južnoafričanko Chanelle SCHEEPERS je ugnala z izidom 67(6) 76(1) 62. V drugem krogu se bo pomerila z 19. letno Američanko Melanie OUDIN, ki je na lestvici WTA uvrščena na 93. mesto. Oudinova je bila v letu 2009 proglašena za WTA Newcomer of the year, tega leta je namreč, stara komaj 17 let, igrala v 4. kolu Wimbledona in v četrtfinalu US Opena. Polona je nato nastopila še enkrat, tokrat v igri dvojic, ko sta s Ksenijo PERVAK premagali Allo KUDRYAVTSEVO in Alino RODIONOVO 64 16 10-6. Barceloni pa je še eno dobro predstavo prikazal Blaž KAVČIČ. 17. igralec svetovne ATP teniške lestvice Richard GASQUET je potreboval dve uri in tri nize, da je izločil Blaža. Končni izid se je glasil 63 46 62 v korist Gsqueta. TUKAJ.

Andreja in Maša zmagali v Italiji, mladinci s spremenljivim uspehom

Ljubljana, 20.04.2011

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 € v italijanski Civitavecchiji sta z zmagama začeli Andreja KLEPAČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Prva je bila boljša od druge nosilke, Francozinje Olivie SANCHEZ 62 67(4) 63, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa je premagala Romunko Diane ENACHE 63 62. Na enako vrednem turnirju v Belgiji je v prvem krogu izpadla Tadeja MAJERIČ. Premagala jo je Gruzijka Sofia SHAPATOVA 57 63 62. Na 10.000 $ vrednem turnirju na Hvaru je v prvem krogu zmagala Anja PRISLAN, ki je premagala Francozinjo Mathilde COR 64 64, od turnirja pa se poslavlja Polona REBERŠAK, ki je izgubila s Slovakinjo Vivien JUHASZOVO 26 76(5) 26. Na Pecinem memorialu, turnirju do 16 let v Pančevu, pri fantih nimamo več predstavnikov, saj je v drugem krogu izpadel Matic ŠPEC. Pri dekletih se je v tretji krog brez boja uvrstila Pia ČUK, medtem ko sta Lara KRALJ in Ana OPARENOVIČ izgubili. Na turnirju do 14 let Mladost Grill open v Zagrebu je v prvem krogu zmagal Nik KRAPEŽ, pri dekletih pa se bosta za nastop v tretjem krogu potegovali Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. Na turnirju ITF do 18 let 4. ranga v Mostarju se je skozi kvalifikacije prebil Maks TEKAVEC, ni pa to uspelo Blažu BIZJAKU in Matiji OKORNU. Pri dekletih je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Sara DJURDJEVIĆ. Na prvi nastop še čakajo Maša MARC, Eva ZAGORAC, Tina MOHORČIČ in Nina POTOČNIK, prav tako še ni nastopila Nastja KOLAR v Franciji in tudi ne Nik RAZBORŠEK v Firencah. TUKAJ.

Slovenija ostaja v svetovni skupini Pokala Fed

Koper, 20.04.2011

V Kopru se nadaljuje srečanje med Slovenijo in Kanado. Na tribunah se je popnovno zbralo lepo število gledalcev, ob 11. uri pa sta prvi prišli na igrišče Rebecca MARINO in Polona HERCOG. V izjemno napetem srečanju je na koncu slavila naša igralka, ki je zmagala v treh nizih z izidom 57 62 86. Slovenija je tako povedla z 2 - 1. Sedaj sta na igrišču obe drugi igralki v ekipah, Maša Zec PEŠKIRIČ za Slovenijo in Eugenie BOUCHARD za Kanado.V izenačenem prvem nizu je Maša povedla 43, nato pa zelo popustila in prvi niz izgubila s 46. V drugem pa je na igrišču prevladovala Kanadčanka, ki je niz gladko dobila s 61. V odločilni tekmi dvojic sta za Slovenijo zaigrali Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG, za Kanado pa Sharon FICHMAN in Rebecca MARINO. Prvi niz je po vodstvu Kanade 53 dobila sllovenska dvojica v podaljšani igri s 76 (5), drugega pa nato prav tako naši igralki 62. Slovenija tako ostaja med najboljšimi 16 ekipami na svetu. TUKAJ.

Aljaž v četrtfinalu Challengerja v Santosu, Andreja Klepač v Civitavecchiji

Ljubljana, 19.04.2011

V Santosu, v Braziliji, je Aljaž BEDENE zmagal še drugič. Potem, ko je v prvem krogu brez težav ugnal Brazilca Ricarda HOCEVARJA z rezultatom 63 64, tudi v drugem krogu ni dovolil presenečenja in je kvalifikanta iz Peruja, 31. letnega Ivana MIRANDO, ki na lestvici ATP zaseda 542. mesto in je v prvem krogu presenetljivo izločil drugega nosilca na turnirju, Brazilca Daniela MARCOSA, brez težav premagal s 64 62. Aljaž je zabil 12 asov in izkoristil 4 od šestih break žog. Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo 30. letni Argentinec Diego JUNQUEIRA, 5. postavljeni igralec na turnirju, ki na lestvici ATP zaseda trenutno 145. mesto, bil pa je leta 2009 že uvrščen na 68. mesto. Dobro pa igra na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanski Chivitavecchiji Andreja KLEPAČ, ki se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Francozinjo Ireno PAVLOVIĆ z izidom 36 63 64 in bo v četrtfinalu igrala Anno-Giulio REMONDINO. Na Hvaru pa je končala s tekmovanjem Anja PRISLAN. V drugem krogu jo je premagala Larisa SPOREA iz Romunije. Izid je bil 76(5) 76(6). TUKAJ.

Naši igralci in igralke ta teden zelo aktivni

Ljubljana, 19.04.2011

Poleg članov in članic so ta teden zelo aktivni tudi naši mladinci, ki nastopajo na turnirjih mladinskih kategorij. Poleg Blaža KAVČIČA v Španiji, Polone HERCOG v Maroku in Aljaža BEDENETA v Braziliji, na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 € v Italiji nastopata Maša ZEC PEŠKIRIČ (4. nosilka) in Andreja KLEPAČ. Na enako vrednem turnirju v Belgiji bo nastopila Tadeja MAJERIČ. Na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Dothanu je v kvalifikacijah dobro začela Petra RAMPRE, ki je zmagala dve tekmi in bo za vstop v glavni turnir igrala s 1. nosilko, Tamaryn HENDLER iz Belgije. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ na Hvaru bosta v glavnem turnirju nastopili Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK. Na Futuresu v Italiji so v kvalifikacijah nastopili Matej LELJAK, Martin RMUŠ, Sašo BENDE in Tomislav TERNAR, ki pa so vsi že izgubili. Na najmočnejšem mladinskem turnirju 1. ranga do 18 let ta teden, bo v Beaulieu sur Mer, v Franciji, nastopila Nastja KOLAR, ki je postavljena za 5. nosilko. V Firencah bo na turnirju 2. ranga nastopil Nik RAZBORŠEK, na turnir 4. ranga v Mostar pa so se odpravili fantje Maks TEKAVEC, Matija OKORN in Blaž BIZJAK, ki nastopajo v kvalifikacijah in so bili v prvem krogu že uspešni, ter dekleta Sara DJURDJEVIĆ (zmagala je 1. kolo kvalifikacij), v glavnem turnirju pa so Eva ZAGORAC, Tina MOHORČIČ in Maša MARC. Na turnirju do 16 let v Srbiji so v kvalifikacijah nastopili in izpadli Domen GOSTINČAR, Aljaž CAJZEK in Aleksander FARKAŠ, v glavnem turnirju pa nas bo zastopal Matic ŠPEC. Pri dekletih je bila v kvalifikacijah uspešna Ana OPARENOVIČ, ki je zmagala tudi že 1. kolo glavnega turnirja, tu pa bosta poleg nje še Pia ČUK in Lara KRALJ. Na turnirju do 14 let v Zagrebu, kjer že tradicionalno nastopa veliko naših igralcev in igralk so v kvalifikacijah pri fantih izpadli Sven LAH. Miha OKORN, Aljaž Jakob KAPLJA, Grega BOH in Bor SCHWEIGER MUŽAR, v glavnem turnirju je nastopil Grega KOKALJ in izgubil v prvem krogu, na nastop pa še čaka Nik KRAPEŽ. Pri dekletih so v kvalifikacijah izpadle Saša KLANEČEK,Nika KOZAR, Zala DOVNIK, Pia FACKOVIČ VOLČANJK, uspešna pa je bila Hana MRAZ, ki se je uvrstila v glavni turnir in se tam pridružila Tamari ZIDANŠEK ( že zmagala 1. krog) in Manci PISLAK. TUKAJ.

Blaž Kavčič odlično začel turnir v Barceloni, v sredo z Gasquetom

Ljubljana, 18.04.2011

Blaž KAVČIČ je v 1. krogu turnirja serije ATP World tour 500 v Barceloni z nagradnim skladom 1.995.000 € premagal Nemca Tobiasa KAMKEJA s 6:2 in 6:3. Za zmago je potreboval uro in 23 minut.Blaž, ki je trenutno uvrščen na 87. mesto lestvice ATP, je v prvem dvoboju, v tem tednu najmočnejšega teniškega turnirja na svetu, ves čas nadzoroval potek srečanja, tako da Nemec, ki je na lestvici ATP na 79. mestu ni imel nikakršnih možnosti za zmago. Kamke je bil v letu 2010 izbran za najboljšega novinca leta. V drugem krogu se bo Blaž v sredo okrog 15. ure pomeril z 9. nosilcem na turnirju, Francozom Richardom GASQUETOM, 18. igralcem svetovne teniške lestice. Rezultat srečanja boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Kavčič v Španiji, Bedene (ta teden ATP 251) v Braziliji, Hercog v Maroku

Ljubljana, 17.04.2011

Naša najvišje uvrščena igrlec in igralka na ATP in WTA lestvici Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG bosta ta teden nastopala na močnih turnirjih v Španiji in Maroku. Blaž KAVČIČ je uvrščen v glavni trnir serije ATP World tour 500 v Barceloni z nagradnim skladom 2.000.000 €. V prvem krogu bo igral proti Nemcu Tobiasu KAMKE. Prvi nosilec na turnirju je Rafael NADAL. Polona HERCOG se po doličnih nastopih za ekipo Slovenije in po zmagi v Pokalu Fed seli v Fes, v Maroko, kjer bo nastopila na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $. Njena prva nasprotnica bo Chanelle SCHEEPERS iz JAR. Aljaž BEDENE, ki je ta teden dosegel novo najvišjo uvrstitev na lestvici ATP - 251. mesto, ostaja v Braziliji, kjer bo nastopil še na drugem Challengerju, tudi tokrat z nagradnim skladom 35.000 $ + H, le da bo tokrat zaigral neposredno v glavnem turnirju. Njego nasprotnik v prvem krogu bo Brazilec Ricardo HOCEVAR. TUKAJ.

Lara Vovk in Urh Krajnc Domiter osvojila turnirja do 18 let

Ljubljana, 17.04.2011

TK Šport plus iz Ljubljane je bil konec tedna gostitelj turnirja deklet do 18 let. V konkurenci 15. igralk je na koncu slavila 2. nosilka Lara VOVK (Straž), ki je v finalu premagala Nejo SOTOŠEK (Jezer) z rezultatom 64 63. Pri fantih, ti so igrali na Max clubu v Ljubljani, je naslov zmagovalca pripadel Urhu KRAJNC DOMITER (Ptuj), ki je v finalu premagal Tineta RITTERJA (ŽtkMb) z rezultatom 62 63. TUKAJ.

Branik gostil najmlajše kategorije igralk in igralcev

Ljubljana, 17.04.2011

Branik v Mariboru je ta konec tedna gostil naše najmlajše teniške igralce in igralke. Tekmovali so v kategorijah MINI in MIDI tenis ter v kategorijah do 10 in 11 let. Zmagovalci so postali: MINI tenis dečki - Žiga KOVAČIČ (Šentjur), MINI tenis deklice - Kaja KRANER ( ŽtkMb), MIDI tenis dečki - Matic DIMIC (MaxLj), MIDI tenis deklice - Alja BELINGER (Gibis), 10 let dečki - Alen TUŠEK (Br-Mb), 10 let deklice - Živa FALKNER (Otoče), 11 let dečki - Jan KUPČIČ (ŽtkMb) in 11 let deklice - Anja TRBEŽNIK (Zklub). Nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Brazilec Demoliner prekinil niz zmag Aljaža Bedeneta

Ljubljana, 16.04.2011

22. letni Brazilec Marcelo DEMOLINER je prekinil zmagoviti niz Aljaža BEDENETA na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H v Braziliji. V polfinalu je bil 457. igralec svetovne teniške lestvice boljši in je zmagal z izidom 62 63 v 1 uri in 20. minutah. Aljaž tako turnir zapušča z novimi 29. točkami za lestvico ATP kar ga ponovno pomaknilo za nekaj mest navzgor proti 250. mestu. TUKAJ.

Eva Zagorac pokleknila šele v finalu, Tekavec in Čuk izgubila v polfinalu

Ljubljana, 16.04.2011

Na mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 16 let v Novem Sadu se je Mariborčanka Eva ZAGORAC uvrstila v finale, potem ko je v polfinalu izločila Madžarko Eszter PALINKAS 46 61 62. V drugem polfinalu je Pia ČUK izgubila z drugo nosilko na turnirju Romunko Ioano Loredano ROSCA z 16 46. Pri fantih je Maks TEKAVEC v polfinalu izgubil s Srbom Goranom MARKOVIĆEM. V nedeljskem finalu pa je bila Romunka usodna tudi za drugo našo igralko. V finalu je namreč Ioana Loredana ROSCA premagala Evo ZAGORAC 61 64. Vseeno pa lahko vsem našim igralcem in igralkam čestitamo za odlične nastope in uvrstitve. TUKAJ.

Slovenija - Kanada po prvem dnevu izenačeno 1 - 1

Ljubljana, 16.04.2011

V Kopru se je začelo srečanje med Slovenijo in Kanado. Okrog 500 gledalcev se je zbralo na tribunah športnega centra Bonifika, prvi pa sta na igrišče stopili Rebecca MARINO in Maša ZEC PEŠKIRIČ. Po uvodnem srečanju je izid 1 - 0 za Kanado. MARINO je srečanje dobila z izidom 63 75. Srečanje sta nadaljujevali Eugenie BOUCHARD in Polona HERCOG, ki je dvoboj brez težav odločila sebi v prid z izidom 60 64. V nedeljo se program začne ob 11. uri s srečanjem Polona HERCOG proti Rebecci MARINO. Utrinke prvega dne si lahko ogledate v fotogaleriji, izjavo Polone HERCOG po zmagi nad Eugenie BOUCHARD pa najdete v videoteki. TUKAJ.

Tekavec, Čuk in Zagorac v polfinalu Novega Sada, Oparenovič in Pislak izpadli

Ljubljana, 15.04.2011

Kar trije naši igralci so se uvrstili v polfinale turnirja TE do 16 let v Novem Sadu. Pri fantih je to uspelo Maksu TEKAVCU, pri dekletih pa Evi ZAGORAC in Pii ČUK. Izpadla je Ana OPARENOVIČ, ki pa je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla lep uspeh. V Vinkovicih na turnirju do 14 let Manci PISLAK ni uspel preboj v polfinale. Izgubila je s 1. nosilko na turnirju, Rusinjo Viktorio KUZMOVO. TEKAVEC se bo v polfinalu srečal z 9. nosilcem, Srbom Goranom MARKOVIĆEM, Eva ZAGORAC bo igrala z 12. nosilko, Madžarko Eszter PALINKAS. Pia ČUK pa z 2. nosilko Ioano Loredano ROSCA iz Romunije. TUKAJ.

Aljaž Bedene nadaljuje izjemno serijo in je v polfinalu Challengerja v Braziliji

Ljubljana, 15.04.2011

Aljaž BEDENE je zmagal še desetič zapored, v zadnjih 16. srečanjih pa je doživel samo en poraz. V Braziliji se je na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H iz kvalifikacij uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je danes premagal 19. letnega Španca Javierja MARTIJA, ki na lestvici ATP zaseda trenutno 263. mesto. Aljaž z Martijem ni imel težav in je dvoboj dobil gladko z rezultatom 63 62. O njegovemn nasprotniku v polfinalu odloča današnje zadnje srečanje med Marcelom DEMOLINERJEM, ki igra s posebvnim povabilom iz Brazilije in Facundom BAGNISEM iz Argentine. TUKAJ.

Mlada Kanadčanka Eugenie Bouchard bo zaigrala v igri posameznic

Ljubljana, 15.04.2011

Na spletni strani www.fedcup.si lahko med ostalimi intervjuji preberete tudi intervju z kanadskim teniškim upom, Eugenie BOUCHARD, ki je na srečanju Slovenije in kanade v igri podsameznic dobila prednost pred višje uvrščenbima igralkama na lestvici DSptephanie DUBOIS in Sharon Fichman. Kaj je povedala poglejte TUKAJ.

Žreb določil da začneta Maša Zec Peškirič in Rebecca Marino

Ljubljana, 15.04.2011

V Pretorski palači v Kopru je bil opravljen žreb vrstnega reda srečanj na tekmi pokala Fed med Slovenijo in Kanado. Žreb je določil, da bosta začeli v soboto ob 12.00 uri Maša ZEC PEŠKIRIČ in Rebecca MARINO. Preberite več TUKAJ.

Pislak, Tekavec, Zagorac, Čuk in Oparenovič v četrtfinalih Vinkovcev in Novega Sada

Ljubljana, 15.04.2011

Naši mladi igralci in igralke nadaljujejo z dobrimi predstravami na turnirjih TE do 14 in 16 let v Vinkovcih in Novem Sadu. V četrtfinalih imamo kar 5 predstavnikov. V Vinkovcih se je na turnirju do 14 let uvrstila v četrtfinale Manca PISLAK, v Novem Sadu, na turnirju do 16 let pa so četrtfinalisti postali Maks TEKAVEC, ter dekleta Eva ZAGORAC, Pia ČUK in Ana OPARENOVIČ. Izpadla je le Lara KRALJ. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu Challengerja v Braziliji

, 15.04.2011

Aljaž BEDENE nadaljuje serijo zmag na turnirjih serije Challenger. V Braziliji se je iz kvalifikacij uvrstil v četrtfinaler. V drugem krogu mu je nasprotnik Giovanni LAPENTTI srečanje pri Aljaževem vodstvu 63 42, srečanje predal. V četrtfinalu bo sedaj igral z 19. letnim Špancem Javierjem MARTIJEM, ki je izločil drugega nosilca na turnirju, na lestvici ATP pa zaseda trenutno 263. mesto.Na ITF turnirju v ZDA pa je Petra RAMPRE v drugem krogu izgubila proti PortugalkiMichelle LARCHER DE BRITO 57 16. TUKAJ.

Aljaž Bedene danes z Lapenttijem, Petra Rampre v drugem krogu

Ljubljana, 14.04.2011

Aljaž BEDENE, ki odlično nastopa na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H v Braziliji bo danes ob 11. uri po lokalnem času v drugem krogu igral z Ekvadorcem Giovannijem LAPENTTIJEM, 28. letnim mlajšim bratom veliko bolj znanega in nekdaj top 10 igralca Nicolasa LAPENTTIJA. Giovani LAPENTTI je na lestvici ATP trenutno na 166. mestu, najvišje pa je bil na 110. mestu leta 2005. V ZDA pa ta teden odlično igra na ženskem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ Petra RAMPRE. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bila uspešna tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Premagala je Američanko Beatrice CAPRA 63 26 75 in bo v drugem krogu igrala s Portugalko Michelle LARCHER DE BRITO, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 174. mesto. Rezultat srečanja Aljaža BEDENETA boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

V Vinkovcih le še Manca Pislak, v Novem Sadu Tekavec in štiri dekleta

Ljubljana, 13.04.2011

Na TE turnirju do 14 let v Vinkovcih je bila v drugem krogu uspešna Manca PISLAK, ki je tako ostala edina slovenska predstavnica v tretjem krogu, saj je pri fantih izpadel še naš zadnji predstavnik Nik KRAPEŽ. Bolje gre našim igralkam in igralcem v Novem Sadu na TE turnirju do 16 let. Tu je v konkurenci fantov sicer ostal le še Maks TEKAVEC, ki se je uvrstil v tretji krog, v drugem pa je izpadel Rok KRIŽAJ. V drugem krogu pa je bilo tudi pet naših deklet in samo Sari DJURDJEVIĆ je spodrsnilo in je izgubila, ostale štiri pa so slavile. Eva ZAGORAC brez boja, Pia ČUK, Lara KRALJ in Ana OPARENOVIČ pa so svoje tekmice premagale in se uvrstile v tretji krog, ki se igra v četrtek. TUKAJ.

Dopolnjena spletna stran www.fedcup.si s podatki in posnetki izjav

Ljubljana, 13.04.2011

Tudi za srečanje pokala Fed smo pripravili spletno stran, na kateri vas bomo obveščali o vseh pomembnih trenutkih pred in med srečanjem reprezentanc Slovenije in Kanade. Med drugim najdete na strani podatke o vseh igralkah, fotogalerije iz ključnih dogodkov, pa tudi posnetka izjav Polone Hercog in Maše Zec Peškirič pred srečanjem z reprezentanco Kanade. Oglejte si stran TUKAJ.

V Vinkovcih in Novem Sadu naši še v igri

Ljubljana, 12.04.2011

Na TE turnirju do 14 let v Vinkovcih sta ostala v konkurenci dva naša predstavnika. V drugi krog sta se uvrstila Manca PISLAK in Nik KRAPEŽ, danes sta izpadla v prvem krogu glavnega turnirja Jakob Aljaž KAPLJA in Miha OKORN pri fantih ter Nika KOZAR pri dekletih. Bolje gre našim predstavnikom na TE turnirju do 16 let v Novem Sadu. Tu ostajata pri fantih v konkurenci Rok KRIŽAJ in Maks TEKAVEC, oba sta zmagala v prvem krogu, prav tako so zmage v prvem krogu glavnega turnirja zabeležile Sara DJURDJEVIĆ, Eva ZAGORAC, Pia ČUK, Ana OPARENOVIČ in Lara KRALJ. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugem krogu Challengerja v Braziliji, Petra Rampre v glavnem turnirju v ZDA

Ljubljana, 12.04.2011

Aljaž BEDENE nadaljuje izjemno serijo zmag na Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H v Braziliji. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je danes zabeležil prvo tudi v glavnem turnirju. Premagal je Argentinca Juana Pabla BRZEZICKEGA (ATP - 176) z rezultatom 64 64, za kar je potreboval 2 uri in 4 minute. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo v četrtek Ekvadorec Giovanni LAPENTTI, 28. letni mlajši brat veliko bolj znanega in nekdaj top 10 igralca Nicolasa LAPENTTIJA. Giovani LAPENTTI je na lestvici ATP trenutno na 166. mestu, najvišje pa je bil na 110. mestu leta 2005. V ZDA na ženskem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopa Petra RAMPRE. Tokrat je morala v kvalifikacije, v katerih je bila uspešna in se je po zmagah nad Kanadčanko Sonyo LATYCHEVO 60 61, Američanko Sherry LI 61 60 in v zadjem krogu kvalifikacij nad Američanko Jessico PEGULA 3-6 6-3 6-0, uvrstila v glavni turnir. Tu bo igrala proti še eni Američanki, Beatrice CAPRA. TUKAJ.

Na tiskovni konferenci v Kopru sta se predstavili ekipi Slovenije in Kanade

Ljubljana, 12.04.2011

Danes je v hotelu Žusterna v Kopru potekala tiskovna konferenca pred srečanjem Slovenije in Kanadeki odloča o obstanku v svetovni skupini Pokala Fed. Preberite več TUKAJ.

Grega Žemlja po skoraj treh urah poražen

Ljubljnaa, 11.04.2011

Na ATP Challengerju v Tallahasseeju, v ZDA, z nagradnim skladom 50.000 $ je v prvem krogu glavnega turnirja nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil Američan Donald YOUNG, 7. nosilec, ki je na lestvici ATP na 120 mestu. Srečanje je trajalo 2 uri 45 minut, v odločilni podaljšani igri tretjega niza pa je bil boljši Amričan, ki si je priigral napredovanje v drugi krog. Grega je oba tie-breaka izgubil na 3. Končni izid srečanja je bil 67(3) 64 67(3). Sicer pa sta bila oba igralca izjemno izenačena v vseh elementih teniške igre, v prid česar govori tudi končni izid v točkah, ki je bil 125 - 120 v korist Američana. TUKAJ.

Štirinajstletniki na Zaba Cupu v Vinkovcih, šestnajstletniki v Novem sadu

Ljubljana, 11.04.2011

Ta teden poteka v Vinkovcih Tennis Europe turnir fantov in deklet do 14 let pod nazivom Zaba Cup 2011. V Vinkovce se je odpravilo lepo število naših igralk in igralcev, večina pa je morala v kvalifikacije. Pri fantih sta neposredno v glavni turnir uvrščena Nik KRAPEŽ in Jakob Aljaž KAPLJA, kot LL pa se je tja uvrstil še Miha OKORN, ki je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij. V kvalifikacijah so nastopili in izpadli Omar SMAJLOVIČ, Nejc FERJAN, Žan ŽMAVC, Klemen NIKOLAŠ in Grega BOH. Pri dekletih so neposredno v glavni turnir uvrščene Manca PISLAK, ki je v prvem krogu že zmagala, Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ, ki sta v prvem krogu izgubili in Nika KOZAR, ki je izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij in se je v glavni turnir uvrstila kot LL. V kvalifikacijah so nastopile in izpadle še Blažka TRATNIK, Kristina Tina GODEC in Silvija PEROŠA. V italijansko Caserto pa se je prav tako na turnir TE do 14 let odpravila Žana LAPAJNE, ki je bila v prvem krogu glavnega turnirja uspešna. Novi Sad pa gosti TE turnir v kategoriji do 16 let. Tudi tu je številno slovensko zastopstvo. Pri fantih sta v kvalifikacijah izpadla Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI, uspešen pa je bil Rok SITAR, ki se je v glavnem turnirju pridružil Maksu TEKAVCU, Roku KRIŽAJU, ki je v prvem krogu že zmagal in Maticu ŠPEC, ki pa se s porazom poslavlja od tekmovanja posameznikov. Pri dekletih je v kvalifikacijah uspešno nastopila Ana OPARENOVIČ in se v glavnem turnirju pridružila Sari DJURDJEVIĆ, ki je v prvem krogu že zmagala, Pii ČUK, Lari KRALJ in Evi ZAGORAC, ki na prvi nastop še čakajo ter Sari PALČIČ in Jasmini ŠTOR, ki sta v prvem krogu izgubili in sta zaključili z nastopi v posamezni konkurenci. TUKAJ.

Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, Grega Žemlja v tretji niz v ZDA (v živo)

Ljubljana, 11.04.2011

Aljaž BEDENE nadaljuje zmagovito serijo in niza nove zmage. Tokrat se je odpravil na ATP Challenger z nagradnim skladom 35.000 $ + H v Blumenau, v Braziliji, kjer pa je moral zaenkrat še v kvalifikacije. A tudi tu je z njimi z lahkoto opravil in se uvrstil v glavni turnir. V kvalifikacijah je zmagal dvakrat in sicer je najprej premagal Argentinca Patricia HERASA 62 63, za nastop v glavnem turnirju pa še Perujca Ivana MIRANDO, ki je srečanje pri izidu 46 60 30 v korist Aljaža, predal. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s Juanom Pablom BRZEZICKIM, 28 letnim Argentincem, ki je na lestvici ATP na 176. mestu.V Tallahasseeju, v ZDA, pa bo na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ danes nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik bo Američan Donald YOUNG, 7. nosilec, ki je na lestvici ATP na 120. mestu. V Bolu na Braču, kjer poteka ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ in sta v glavnem turnirju Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK, se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstila le Maša ŠMIC. Ostale naše igralke Julija JAUK, Urška KRŽIŠNIK, Tea PALANDAČIČ in Daša ORLIČ so izpadle. Rezultat srečanja Grege ŽEMLJA lahko spremljate TUKAJ.

Vovk Gregor in Šipek Natalija zmagovalca turnirja do 16 let v Mariboru

Ljubljana, 10.04.2011

Na igriščih ŽTK Maribor se je konec tedna odvijal turnir v kategoriji do 16 za fante in dekleta. Turnir pri dekletih ni prinesel posebnih presenečenj, saj sta si finale priigrali prva in druga nosilka Natalija ŠIPEK (Mima) in Lara VOVK (Straž). Resna konkurenca starejšim pa postajajo mlajše igralke, ki se počasi prebijajo v ospredje tudi v tej kategoriji. Tako sta nosilkam prekrižali račune predvsem Pija BRGLEZ in Moni POTRČ, obe članici Br-Mb, ki sta se prebili v polfinale. Pri fantih prvi in drugi nosilec ne bosta igrala v finalu. Prvega nosilca Sebastijana GORŠIČA (Sl-Lj) je v četrtfinalu izločil Aleš GERMIČ (ŽtkMb), ki si je priigral finale, drugega nosilca Gregorja BRESKVARJA (TAbre) pa je v polfinalu premagal Gregor VOVK (Straž), ki je drugi finalist. Edini, ki se je resneje vključil v boj med izkušene starejše igralce pri fantih, je bil Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otoče), ki je izločil dva postavljena igralca in se prebil do polfinala, kjer je izgubil z Alešem GERMIČEM. Zmagovalca turnijev sta postala Natalija ŠIPEK, ki je v finalu premagala Laro VOVK z izidom 67(4) 63 61 in Gregor VOVK, ki je bil boljši od Aleša GERMIČA 64 61. (Foto: ŽtkMb)Fotografije najboljših poglejte TUKAJ.

Grega Žemlja v ZDA, Aljaž Bedene v Braziliji, dekleta na Braču

Ljubljana, 09.04.2011

Prihodnji teden bodo zaznamovali obračuni v Fed cupu, zato bodo najboljše igralke posameznih reprezentanc igrale srečanja za svoje ekipe. Na moških turnirjih bo v ZDA na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v glavnem turnirju nastopil Grega ŽEMLJA. V prvem krogu bo igral z Američanom, 7. nosilcem, Donaldom YOUNGOM. V Brazilijo se je po uspehu v Italiji odpravil Aljaž BEDENE. Nastopil bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 35.000 $ + H. Ker njegova uvrstitev na lestvici ob prijavi še ni bila dovolj visoka mora igrati kvalifikacije v katerih je postavljen za drugega nosilca in bo v prvem krogu prost. Naše najboljše igralke bodo prihodnji treden v Kopru, od tistih, ki niso na skupnih pripravah, pa bo v ZDA, na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE. Kar nekaj naših igralk pa je v čudovitem okolju Bola na Braču, kjer se igra turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V glavnem turnirju sta že Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK, preostale naše igralke pa morajo v kvalifikacije. Za nastop v kvalifikacijah so prijavljene Tea PALANDAČIČ, Maša ŠMIC, Daša ORLIČ, Urška KRŽIŠNIK in Julija JAUK. TUKAJ.

Nastja Kolar osvojila turnir, Eva Zagorac izgubila finale, Maks Tekavec slavil v dvojicah

Ljubljana, 09.04.2011

Nastja KOLAR je prvič po mladinskem Australian Open, kjer se je uvrstila v osmino fnala, nastopila na mladinskem turnirju. Tokrat je odšla v Francijo, kjer je nastopila na turnirju 2. kategorije Cap D'ail. Po odličnih igrah je danes dvignila pokal za zmagovalko. S svojimi nasprotnicami je po vrsti zelo suvereno opravila in tudi v finalu ni imela nobenih težav proti 27. igralki svetovne mladinske lestvice, Belorusinji Iloni KREMEN. Prepustila ji je vsega dve igri in slavila s 61 61. Nastja se sedaj vrača v domovino, kjer bo sodelovala na pripravah slovenske Fed cup ekipe, ki se začne jutri v Kopru pripravljati na srečanje s Kanado. Na Rijeki je na turnirju do 16 let Eva ZAGORAC v polfinalu premagala Nemko Katharino GERLACH 62 62, v finalu pa je bila boljša od nje druga nosilka na turnirju, Hrvatica Ana KONJUH, ki je v polfinalu izločila tudi našo Pio ČUK 63 61. Ana KONJUH je Evo premagala z rezultatom 62 60. Uspešen pa je bil v dvojicah Maks TEKAVEC. Z Romunom Patrickom CIORCILO sta dvignila pokal za zmagopvalce v igri dvojic. TUKAJ.

Katarina Srebotnik končala nastope v polfinalu Charlestona

Ljubljana, 08.04.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE se vračata na stare tirnice in ponovno uspešno nastopata. Tokrat je njuna postaja WTA turnir v Charlestonu, v ZDA, kjer sta se že uvrstili v polfinale. Potem, ko sta imeli nekaj smole v Indian Wellsu, ker je na tekmi prvega kroga teniška žogica priletela Katarini v oko in sta nato srečanje izgubiliin sta imeli v Miamiju težak žreb in prav tako izgubili, pa sta v Charlestonu zopet našli pravo igro. V prvem krogu sta premagali Vero DUSHEVINO in Tatiano POUTCHEK, v četrtfinalu pa še močno dvojico Julia GOERGES in Nadia PETROVA. V polfinalu sta bili njuni nasprotnici izkušeni Bethanie MATTEK-SANDS in Meghann SHAUGNESSY. Srečanje sta dobili Američanki z izidom 62 64. Katarina se sedaj vrača v Slovenijo, kjer se bo pridružila ostalim članicam Fed cup ekipe, ki bo v nedeljo začela s pripravami v Kopru. TUKAJ.

Nastja Kolar v finalu mladinskega ITF turnirja v Franciji, Eva Zagorac in Pia Čuk v polfinalu Rijeke

Ljubljana, 08.04.2011

Nastja KOLAR še naprej suvereno igra na mladinskem turnirju 2. kategorije v Franciji. Tudi v polfinalu ni imela težkega dela, saj je Francozinjo Jade SUVRIJN odpravila 64 62 in se uvrstila v finale. Tu jo verjetno čaka edina resna preizkušnja na turnirju. Njena nasprotnica bo trenutno 27. igralka svetovne mladinske lestvice (Nastja trenutno zaseda 34. mesto) Belorusinja Ilona KREMEN, ki je v polfinalu izločila 17. mladinko na svetu, Ukrajinko Sofyo KOVALETS. Na mladinskem turnirju Tennis Europe v kategoriji do 16 let, ki se igra na Rijeki sta pri fantih v četrtfinalu izpadla naša zadnja predtaavnika, Maks TEKAVEC in Matic ŠPEC. Pri dekletih pa je Eva ZAGORAC izločila prvo nosilko, Bosanko Damiro MUMINOVIĆ in se uvrstila v polfinale, to pa je uspelo tudi Pii ČUK, ki je bila boljša od Hrvatice Tee JANDRIĆ. TUKAJ.

Nastja Kolar v polfinalu, štirje naši v četrtfinalu Rijeke, Anja Prislan izpadla

Ljubljana, 07.04.2011

Nastja KOLAR še naprej melje nasprotnice v Franciji, na mladinskem ITF turnirju 2. kategorije. V četrtfinalu je Francozinji Lei THOLEY prepustila vsega tri igre. Končni izid se je glasil 63 60. Pot v finale ji bo poskušala preprečiti še ena Francozinja, Jade SUVRIJN. Še vedno pa gre zelo dobro tudi našim igralcem in igralkam na turnirju do 16 let na Rijeki. V četrtfinale sta se pri fantih uvrstila Matic ŠPEC in Maks TEKAVEC, pri dekletih pa je to uspelo Evi ZAGORAC in Pii ČUK. V Indiji pa je na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v četrtfinalu izpadla Anja PRISLAN. TUKAJ.

Kolar in Prislan v četrtfinalih, Razboršek,Žitnik, Rampre in Jakupović izpadli

Ljubljana, 06.04.2011

Na turnirju Futures Croatia F5 v Vrsarju je v prvem krogu izpadel Tilen ŽITNIK. Premagal ga je igralec BiH Tomislav BRKIĆ 63 61. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga do 18 let v Franciji, je v drugem krogu izpadel Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je Nemec Constantin CHRIST z rezultatom 62 26 62. V četrtfinale pa se je že uvrstila Nastja KOLAR. Svojo nasprotnici, Švicarki Gaelle REY, je oddala samo dve igri. Končni izid je bil 61 61. V četrtfinalu bo igrala proti Francozinji Lei THOLEY. Uspešna je bila tudi Anja PRISLAN na ITF turnirju v Indiji. V drugem krogu je premagala Indijko Ratniko BATRA s 6-2 6-7(5) 6-3 in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo igrala proti naslednji Indijki, Sharmadi BALU. Petra RAMPRE, ki ta teden nastopa na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Jacksonu, ZDA, je v prvem krogu izgubila s 3. nosilko, Hrvatico Aljo TOMLJANOVIĆ. V drugem krogu turnirja ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Italiji je izpadla Dalila JKUPOVIĆ. Izločila jo je Španka Lucia CERVERA-VAZQUEZ z rezultatom 61 46 61. Naši mladinci pa nadaljujejo tudi z nastopi na Rijeki, na turnirju do 16 let. V tretji krog sta se brez težav uvrstila Maks TEKAVEC in Matic ŠPEC, izgubila sta Rok SITAR in Domen GOSTINČAR, medtem ko Rok KRIŽAJ še čaka na nastop v drugem krogu. Pri dekletih so se v naslednji krog uvrstile Pia ČUK, Eva ZAGORAC in Nina POTOČNIK, izpadla je Sara DJURDJEVIĆ, Lara GLAVIČ pa je srečanje predala. TUKAJ.

Prislan in Jakupovič napredovali, uspešno tudi mladi na Rijeki

Ljubljana, 05.04.2011

Na ITF turnirjih v Indiji in Italiji z nagradnima skladoma 10.000 $ sta tako Anja PRISLAN kot Dalila JAKUPOVIĆ napredovali v drugi krog. Anja PRISLAN je v Indiji premagala Kitajko Chun-Yan HE 6-1 6-3 in bo v drugem krogu ikrala proti Indijki Ratniki BATRA, Dalila JAKUPOVIĆ pa je bila v Italiji boljša od domačinke Benedette DAVATO 6-1 6-3 in se bo v drugem krogu srečala s Španko Lucio CERVERA-VAZQUEZ. Na mladinskem turnirju do 16 let na Rijeki so v prvem krogu nastopili preostali naši igralci in igralke. V drugem krogu bodo tako v sredo nastopile Sara DJURDJEVIĆ, Eva ZAGORAC, Nina POTOČNIK, Lara VOVK, Pia ČUK in Lara GLAVIČ ter fantje Rok SITAR, Rok KRIŽAJ, Maks TEKAVEC, Domen GOSTINČAR in Matic ŠPEC. TUKAJ.

Blaž Kavčič tesno izgubil s Fogninijem v drugem krogu Casablance

Ljubljana, 05.04.2011

Blaž KAVČIČ se ni rabil posebej truditi, da se je uvrstil v drugi krog ATP turnirja z nagradnim skladom 450.000 $ v Casablanci. Maročan Reda EL AMRANI mu je srečanje v prvem nizu pri izidu 43 v njegovo korist predal. V drugem krogu je igral s sedmim nosilcem, Italijanom Fabiom FOGNINIJEM, ki na lestvici ATP zaseda 53. mesto in bo julija verjetno zaigral za reprezentanco Italije v srečanju Davisovega pokala proti Sloveniji. Blaž je bil blizu uspeha, saj je po gladko dobljenem prvem in izgubljenem drugem nizu, v tretjem nizu pri izidu 2 - 2 nasprotniku odvzel servis, vendar priložnosti, ki se mu je ponudila ni uspel izkoristiti in na koncu je slavil FOGNINI 16 75 75. Srečanje je trajalo 2 uri in pol, Blaž pa je na koncu osvojil celo dve točki več od nasprotnika. Tehtnico v prid Italijanu pa je nagnilo število izkoriščenih break priložnosti. Blaž jih je od 22 izkoristil 8, enako število break priložnosti je izkoristil tudi FOGNINI a od le 15-tih, ki jih je imel na voljo. Vsekakor pa Blaževa forma obeta še boljše izide v prihodnje in govori v prid dejstvu, da tudi v Davisovem pokalu Italijani niso nepremagljivi. TUKAJ.

Razboršek in Kolarjeva začela z zmago, Kočevar Dešman izpadel

Ljubljana, 04.04.2011

Na Futuresu v Vrsarju je v tretjem krogu izpadel še zadnji naš predstavnik v kvalifikacijah, Tom KOČEVAR DEŠMAN. V glavnem turnirju bo tako nastopil le Tilen ŽITNIK, ki je dobil posebno povabilo. Tudi v Šibeniku, na ITF turnirju deklet ne bo naših predstavnic. V tretjem krogu je izpadla še Daša ORLIČ. Odlično pa sta ITF mladinski turnir 2. ranga v Franciji začela naša najboljša mladinca. Nik RAZBORŠEK (šesti nosilec) je v prvem krogu premagal Belgijca Josepha VAN DOORENA z rezultatom 7-5 6-1, pri dekletih pa je Nastja KOLAR (druga nosilka) izločila Angležinjo Katy DUNNE 62 62. Kar nekaj naših mladih igralcev in igralk pa bo ta teden nastopilo na Rijeki, kjer poteka TE turnir v kategoriji do 16 let. V glavnem turnirju fantov bodo nastopili Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ, Rok SITAR, Aleš GERMIČ (LL) in Domen GOSTINČAR, ki se je v glavni turnir uvrstil preko kvalifikacij in tudi že zmagal v prvem krogu glavnega turnirja. V prvem krogu glavnega turnirja je zmagal tudi že Matic ŠPEC. V kvalifikacijah je izpadel le Aljaž RADINSKI, v prvem krogu glavnega turnirja pa je izpadel Aljaž CAJZEK. Dobro je šlo tudi dekletom. V glavnem turnirju bodo nastopile Pia ČUK, Nina POTOČNIK, Lara KRALJ, Simona REJC, Klavdija BUKOVEC (LL) ter Sara DJURDJEVIČ, ki je uspešno prestala kvalifikacije in poleg Lare GLAVIČ, Lare VOVK ter Eve ZAGORAC že tudi zmagala v prvem krogu glavnega turnirja. Izpadli sta Kristina HRKAČ v drugem krogu kvalifikacij in Sara PALČIČ v prvem krogu glavnega turnirja. TUKAJ.

Polona Hercog ne najde poti iz krize

Ljubljana, 04.04.2011

V španski Marbelli ta teden poteka WTA turnir z nagradnim skladom 220.000 $. To je zadnja preizkušnja za igralke, ki jih prihodnji teden čakajo pomembna srečanja v Pokalu Federacij. Slovenija bo v Kopru igrala s Kanado. Članici naše reprezentance Maša ZEC PEŠKIRIČ in Polona HERCOG sta se odločili za nastop v Španiji. Žal njuni predstavi nista mogli navdušiti kapetana Fed cup ekipe, saj sta obe izgubili v prvem krogu. Maša je izgubila v prvem krogu kvalifikacij, Polona pa danes v prvem krogu glavnega tunirja, ko je bila boljša Laura POUS-TIO, 27. letna Španka, ki na lestvici WTA zaseda 84. mesto, medtem, ko je Polona na najnovejši lestvici, ki je bila objavljena danes, na 68. mestu. A časa za izboljšanje forme je še kar nekaj in verjamemo, da se bodo naše igralke v Kopru 16. in 17. aprila pokazale v najboljši mogoči luči. TUKAJ.

Velik uspeh Aljaža Bedeneta - osvojil je ATP Challenger v Barletti in pridobil 206 mest

Ljubljana, 04.04.2011

Aljaž BEDENE je na Challengerju z nagradnim skladom 42.500 $ v italijanski Barletti, na katerem je nastopil s posebnim povabilom, dosegel izjemen uspeh. Kot 488. igralec lestvice ATP je gladko opravil z vsemi nasprotniki, ki so bili na lestvici uvrščeni 300 do 400 mest pred njim in se zapisal v turnirsko zgodovino kot zmagovalec. V današnjem finalu je potreboval eno uro in štirideset minut da je opravil s tretjim nosilcem, 80. igralcem ATP lestvice, Italijanom Filippom VOLANDRIJEM. Končni izid je bil 75 63 za Aljaža. Zmaga mu je prinesla kar 90 ATP točk in 6.150 $. Na najnovejši lestvici je s tem uspehom pridobil 206 mest in je na novi lestvici, ki je objavljena danes, uvrščen na 282. mesto. Njegovo izjemno formo kažejo rezultati zadnjih dveh tednov, ko je odigral 11 srečanj in zabeležil 10 zmag in en poraz. Čestitke Aljažu tudi z naše strani !! TUKAJ.

Grega ŽEMLJA izpadel v Hustonu

Ljubljana, 03.04.2011

Grega ŽEMLJA je po uspešno odigranem prvem krogukvalifikacij ATP turnirja v Houstonu, ZDA, z nagradnim skladom 442.500 $, ko je premagal Šveda Michaela RYDERSTEDTA, v drugem krogu klonil proti Američanu Rajeev RAMU, 219. igralcu lestvice ATP, ki je zmagal z rezultatom 64 63. Blaž KAVČIČ je v glavnem turnirju v Casablanci, prvi nastop pa ga čaka v torek. TUKAJ.

V Vrsarju le še Tom KOČEVAR DEŠMAN, v Šibeniku pa Daša ORLIČ

Ljubljana, 03.04.2011

Na moškem Futuresu v Vrsarju je v kvalifikacijah v konkurenci le Še Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je bil uspešen tudi v drugem krogu, izpadla psta Miha MLAKAR in Mike URBANIJA. Na ženskem ITF turnirju v Šibeniku pa je v konkurenci ostala le še Daša ORLIČ, ki je zmagala tudi v drugem krogu, od turnirja pa sta se poslovili Maša ŠMIC in Nina NAGODE. TUKAJ.

Kje bodo nastopali naši igralci in igralke ta teden

Ljubljana, 02.04.2011

Na Hrvaški se je začel naslednji turnir serije Futures, Croatia F5, ki se igra v Vrsarju. Tudi tokrat je v kvalifikacijah nastopilo lepo število naših igralcev, a z manj uspeha kot na prejšnjih dveh turnirjih. Že v prvem krogu so bili poraženi Bruno ŠTEH, Tomislav TERNAR, Žiga PAPEŽ, Tine RITTER, Davorin VALANT, Jan ROMIH, Matej LELJAK, Marko STOSIČ in Marko NOVAK. V drugi krog so se uvrstili Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR-DEŠMAN in Mike URBANIJA. V glavnem turnirja USA F9 Futuresa, ki se igra v Little Rocku bo v glavnem turnirju nastopil Luka GREGORC. V kvalifikacijah 25.000 $ vrednega ženskega ITF tunirja v Jacksonu bo v kvalifikacijah nastopila Petra RAMPRE. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ bo v italijanski Pomezii v glavnem turniju nastopila Dalila JAKUPOVIČ. V kvalifikacijah ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Šibeniku so v prvem krogu izpadle Urška KRŽIŠNIK, Julija JAUK in Tea PALANDAČIČ, v drugi krog pa so se uvrstile Nina NAGODE, Daša ORLIČ in Maša ŠMIC. V Indiji bo na travi nastopila Anja PRISLAN, ki je prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. Na mladinskem turnirju v Franciji Cap D'ail ITF Junior Open 2011 bo nastopil naš najboljši mladinec Nik RAZBORŠEK, pri dekletih pa je na istem turniju prijavljena naša prva mladinka Nastja KOLAR. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izgubila v Marbelli, Polona Hercog v glavnem turnirju

Ljubljana, 02.04.2011

Članici naše Fed cup ekipe, ki se bo 16. in 17. aprila merila s Kanado v Kopru preverjata formo v španski Marbelli, kjer poteka WTA turnir z nagradnim skladom 220.000 $. Polona HERCOG je v glavnem žrebu in bo nastopila v ponedeljek. Njena prva nasprotnica bo domačinka 27. letna Laura POUS-TIO, ki na lestvici WTA zaseda 84. mesto. Ni pa se posrečil prvi nastop Maši ZEC PEŠKIRIČ, ki je klonila že v uvodnem krogu kvalifikacij. Premagala jo je izkušena, 31. letna Španka, Nuria LLAGOSTERA VIVES z rezultatom 63 64. TUKAJ.

Grega Žemlja uspešno začel v Houstonu, Blaž Kavčič bo nastopil v Maroku

Ljubljana, 02.04.2011

Prihodnji teden bosta na ATP turnirjih z najvišjim denarnim skladom nastopila dva naša igralca. Blaž KAVČIČ se bo meril na turnirju v Maroku, Grand prix Hasan II, z nagradnim skladom 450.000 $. Ima ugoden žreb saj bo njegov nasprotnik v prvem krogu glvanega turnirja domačin, ki bo nastopil s posebnim povabilom, Reda EL AMRANI. Grega ŽEMLJA pa je že uspešno začel z nastopi v kvalifikacijah ATP turnirja v Houstonu, ZDA, z nagradnim skladom 442.500 $. Postavljen je za drugega nosilca, njegov prvi nasprotnik pa je bil Šved Michael RYDERSTEDT, ki na lestvici ATP zaseda 346. mesto. Grega je Šveda premagal z rezultatom 61 64. V drugem krogu bo igral z Američanom Rajeev RAMOM, 219. igralcem lestvice ATP. Rezultat srečanja, ki se začne okrog 13. ure po lokalnem času, boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Aljaž Bedene v finalu Challengerja v Barletti

Ljubljana, 01.04.2011

Aljaž BEDENE je na Challengerju v italijanski Barletti dosegel uspeh kariere. Na najboljši mogoč način je izkoristil posebno povabilo organizatorja in se uvrstil v finale. Polfinalno srečanje z Italijanom Alessiom Di MAUROM, ki je bilo včeraj prekinjeno zaradi teme, se je nadaljevalo pri izidu 1-1 v nizih Tretji niz je Aljaž odigral odlično, imel izreden izkoristek prvega in drugega servisa ter v nobenem trenutku zmage ni pripeljal pod vprašaj, saj nasprotniku ni ponudil nobene break žogice. Končni izid je bil 63. Aljaža je po kratkem odmoru čakalo še polfinalno srečanje. Njegov nasprotnik je bilČeh Lucas ROSOL, 25. letnik iz Prerova, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 131. mesto, lestos pa je v dobri formi in je odigral že nekaj zelo dobrih partij. A tudi on danes ni bil kos Aljažu. Ta je slavil z rezultatom 63 75 in se bo v svojem prvem velikem finalu v nedeljo ob 15. uri pomeril za lovoriko z Italijanom Filippom VOLANDRIJEM. Rezultat srečanja boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Petra Rampre izgubila, danes v bolj za polfinale Aljaž Bedene

Ljubljana, 01.04.2011

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Pelhamu, ZDA, je Petra RAMPRE po uspešnih nastopih klonila v prvem krogu glavnega turnirja. Premagala jo je Ukrajinka Tetiana LUZHANSAKA, ki se nahaja na 194. mestu lestvice WTA. Danes okrog 16. ure pa se bo v polfinale Challengerja v Italiji poskusil prebiti Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik Bo Alessio Di MAURO, 33. letnik, ki na lestvici ATP zaseda 152. mesto, gledali pa smo ga lani na Challengerju v Ljubljani, ko se je uvrstil v polfinale, kjer je izgubil proti Belgijcu Davidu Goffinu. Rezultat srečanja Aljaža BEDENETA boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.