Razboršek in Kolarjeva začela z zmago, Kočevar Dešman izpadel

Ljubljana

Na Futuresu v Vrsarju je v tretjem krogu izpadel še zadnji naš predstavnik v kvalifikacijah, Tom KOČEVAR DEŠMAN. V glavnem turnirju bo tako nastopil le Tilen ŽITNIK, ki je dobil posebno povabilo. Tudi v Šibeniku, na ITF turnirju deklet ne bo naših predstavnic. V tretjem krogu je izpadla še Daša ORLIČ. Odlično pa sta ITF mladinski turnir 2. ranga v Franciji začela naša najboljša mladinca. Nik RAZBORŠEK (šesti nosilec) je v prvem krogu premagal Belgijca Josepha VAN DOORENA z rezultatom 7-5 6-1, pri dekletih pa je Nastja KOLAR (druga nosilka) izločila Angležinjo Katy DUNNE 62 62. Kar nekaj naših mladih igralcev in igralk pa bo ta teden nastopilo na Rijeki, kjer poteka TE turnir v kategoriji do 16 let. V glavnem turnirju fantov bodo nastopili Maks TEKAVEC, Rok KRIŽAJ, Rok SITAR, Aleš GERMIČ (LL) in Domen GOSTINČAR, ki se je v glavni turnir uvrstil preko kvalifikacij in tudi že zmagal v prvem krogu glavnega turnirja. V prvem krogu glavnega turnirja je zmagal tudi že Matic ŠPEC. V kvalifikacijah je izpadel le Aljaž RADINSKI, v prvem krogu glavnega turnirja pa je izpadel Aljaž CAJZEK. Dobro je šlo tudi dekletom. V glavnem turnirju bodo nastopile Pia ČUK, Nina POTOČNIK, Lara KRALJ, Simona REJC, Klavdija BUKOVEC (LL) ter Sara DJURDJEVIČ, ki je uspešno prestala kvalifikacije in poleg Lare GLAVIČ, Lare VOVK ter Eve ZAGORAC že tudi zmagala v prvem krogu glavnega turnirja. Izpadli sta Kristina HRKAČ v drugem krogu kvalifikacij in Sara PALČIČ v prvem krogu glavnega turnirja.