Polona Hercog ne najde poti iz krize

Ljubljana

V španski Marbelli ta teden poteka WTA turnir z nagradnim skladom 220.000 $. To je zadnja preizkušnja za igralke, ki jih prihodnji teden čakajo pomembna srečanja v Pokalu Federacij. Slovenija bo v Kopru igrala s Kanado. Članici naše reprezentance Maša ZEC PEŠKIRIČ in Polona HERCOG sta se odločili za nastop v Španiji. Žal njuni predstavi nista mogli navdušiti kapetana Fed cup ekipe, saj sta obe izgubili v prvem krogu. Maša je izgubila v prvem krogu kvalifikacij, Polona pa danes v prvem krogu glavnega tunirja, ko je bila boljša Laura POUS-TIO, 27. letna Španka, ki na lestvici WTA zaseda 84. mesto, medtem, ko je Polona na najnovejši lestvici, ki je bila objavljena danes, na 68. mestu. A časa za izboljšanje forme je še kar nekaj in verjamemo, da se bodo naše igralke v Kopru 16. in 17. aprila pokazale v najboljši mogoči luči.