prijava_e
Davisov pokal : Davisov pokal 2011
Logo-DavisCup

Davisov pokal 2011

Slovenija na Sardiniji ni razočarala

 

Slovenija je drugič v zgodovini in prvič po petnajstih letih izgubila dvoboj Davisovega pokala z maksimalnim izidom. Italija je na Sardiniji dobila vseh pet dvobojev in se zasluženo uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino, medtem ko si je Slovenija navkljub porazu prvič v zgodovini zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini.


Kapetan Slovenije Blaž Trupej je moral zadnji dan narediti menjavo v ekipi, saj je Blaž Kavčič po dveh napornih partijah v petek in soboto čutil bolečine v zapestju. Ker Ljubljančana v prihodnjih dneh čaka nastop na turnirju ATP v Bastadu na Švedskem, ga je Trupej oprostil nastopa in priložnost ponudil mlademu Aljažu Bedenetu. Žal tudi slednji ni bil stoodstotno pripravljen - že ves teden ga muči bolečina v roki -, zato je dvoboj proti Fabiu Fogniniju predal pri zaostanku 2:6 in 2:2. "Bolečina je v drugem nizu postala neznosna, tako da sem raje prekinil, saj nisem želel poslabšati poškodbe," je dejal Bedene.

 

Ker je bil v ekipi poškodovan tudi Luka Gregorc, sicer igralec dvojic, je moral v zadnji partiji na teren še tretjič v treh dneh Grega Žemlja. Žirovničan je korektno oddelal svojo nalogo, po porazu pa je bil kar malce nejevoljen, ker je moral odigrati povsem nepotreben dvoboj. "Upam, da bomo naslednjič razmislili, zakaj gredo poškodovani igralci na Davisov pokal. Težko sem se motiviral za ta dvoboj, saj je meni povsem vseeno, ali izgubiš z 2:3 ali 0:5," je dejal Žemlja.

 

Navkljub porazu - šele drugemu v zadnjih treh sezonah oziroma v osmih dvobojih - je Slovenija z dvignjeno glavo zapustila Sardinijo. "Ne glede na to, da se vračamo domov s porazom, smo lahko zadovoljni s predstavami na Sardiniji, saj tako jaz kot fantje vemo, da smo dali vse od sebe. Prva dva dni smo bili povsem konkurenčni, čeprav smo imeli že po igri dvojic neaktiven rezultat. Dejstvo je, da za enakovredne igre z igralci kova Italije potrebujemo nov preskok, zato za svetovno skupino Davisovega pokala še nismo zreli, zagotovo pa smo letos dokazali, da sodimo v prvo evroafriško skupino," meni kapetan Blaž Trupej.

 

Njegovi varovanci so prvič v zgodovini obstali v prvi evroafriški skupini. "Cilj sezone, tako pričakovan obstanek v prvi evroafriški skupini, smo izpolnili že marca z zmago proti Finski v Tivoli. Glede na okoliščine, torej, da smo se merili z močno ekipo Italije in to na Sardiniji, pa več ni bilo moč pričakovati," je dodal Trupej.

 

Slovenija bo tekmeca v prvem krogu 2012 dobila konec septembra, kot pravi Blaž Trupej, pa se za prihodnost slovenskega moškega tenisa ni bati. "Imamo dva igralca, ki sta gonilna sila reprezentance, hkrati pa imamo še nekaj nadarjenih, mladih igralcev. Aljaž Bedene je na treningih povsem enakovreden, če ne boljši od Žemlje in Kavčiča, nato sta tu še Janez Semrajc in Blaž Rola, hkrati pa ne smemo pozabiti na Luko Gregorca, ki ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Imamo torej močno okostje in zaledje reprezentance za kar nekaj let," je zaključil Blaž Trupej.

 

Vir: STA


 

Italija - Slovenija 5:0

Ljubljana, 10.7.2011

 

Slovenija je izgubila srečanje z Italijo s končnim izidom 0:5. Danes sta izgubila še Aljaž BEDENE proti Fabiu FOGNINIJU  26 22 predaja in Grega ŽEMLJA proti Simoneju BOLELLIJU 57 36.

 

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Italiji. Na Sardiniji so naši zahodni sosedje danes dobili igro dvojic in povedli s 3:0 v zmagah. Daniele Bracciali in Potito Starace sta premagala Grego Žemljo in Blaža Kavčiča s 7:6, 7:6 in 6:2.

 

V nedeljo sta sicer v teniškem centru Corracilvuna v Arzacheni na Smaragdni obali Sardinije, še dva dvoboja posameznikov, ki pa končnega razpleta ne moreta več spremeniti. Edino odprto vprašanje je torej, ali bo Slovenija osvojila častno točko, ali bo prvič po letu 1995, ko je premierno nastopila v prvi evroafriški skupini, izgubila dvoboj z maksimalnim izidom.
Glede na to, da ima Slovenija na Sardiniji le dva zdrava, pripravljena igralca - Luka Gregorc ima težave s kolenom, Aljaž Bedene pa z bolečinami v roki -, bosta verjetno morala Blaž Kavčič in Grega Žemlja še tretjič na teren.
Poraz Slovenije proti Italiji, ki je bila nesporni favorit dvoboja, ni tragičen, saj so si varovanci Blaža Trupeja že marca po zmagi nad Finsko zagotovili obstanek v prvi evroafriški skupini in tako izpolnili cilj v sezoni. To jim doslej v dvajsetih letih še ni uspelo.
Podobno kot prvi dan, ko sta italijanska igralca upravičila vlogi favoritov in zmagala s 3:1, je bila tudi igra dvojic zanimiva in napeta, žal pa sta bila domača tenisača v odločilnih trenutkih bolj zbrana. Prva dva niza sta se odločala v podaljšani igri, saj nobeni reprezentanci ni uspel odvzem začetnega udarca, v tretjem nizu pa sta Daniele Bracciali in Potito Starace kar dvakrat naredila "break" in prišla do zaslužene zmage.
"Fantoma nimam kaj očitati, saj sta dala vse od sebe in odigrala zelo kvalitetno partijo. Zlasti v prvih dveh nizih je bil tenis na vrhunskem nivoju. Italija je tako dokazala, da je bila upravičeno favorit v tem dvoboju, moja današnja odločitev, da na igrišče pošljem Žemljo in Kavčiča, pa se je izkazala za dobro, saj imata fanta, če se bosta tako odločila, lepo prihodnost tudi v tem elementu teniške igre," je po dvoboju povedal Trupej.
Blaž Kavčič je sploh prvič igral dvojice v dresu z napisom Slovenija. "Zdi se mi, da sva odigrala zelo dober dvoboj. Super sva se ujela, dobro sva servirala in mislim, da če bova v prihodnosti še malce trenirala skupaj, lahko igrava zelo dobre dvojice. Žal sta Italijana tudi danes odigrala praktično brez napak. Nista nama dala nobenih možnosti, Bracciali je v drugem nizu začel igrati zares vrhunsko, tako da sta na koncu zasluženo zmagala in upravičila vlogo favorita."
 
Vir: STA

 

 

Italija - Slovenija po prvem dnevu 2 : 0 za Italijo

 

Prvi dan dvoboja med Italijo in Slovenijo v drugem krogu prve evroafriške skupine Davisovega pokala na Sardiniji se ni razpletel po slovenskih željah. Domača tenisača Fabio Fognini in Potito Starace sta bila boljša od Grega Žemlje in Blaža Kavčiča, tako da Italija vodi z 2:0 in za končno zmago potrebuje le še eno točko iz preostalih treh dvobojev.

 

V prvi partiji je moral Grega Žemlja po odličnem začetku na koncu priznati premoč skoraj sto mest višjeuvrščenemu Fabio Fogniniju (1:6, 6:4, 6:4, 6:4), Blaž Kavčič pa je izgubil z 52. igralcem s svetovne računalniške lestvice Potitom Staracem (3:6, 6:3, 6:2, 6:4).

 

Italija si lahko zmago zagotovi že v soboto, ko je na sporedu igra parov. Glede na to, da bo moral kapetan Slovenije Blaž Trupej spremeniti prvotno delegacijo, ker ima Luka Gregorc bolečine v kolenu, je malo verjetno, da bi lahko Slovenija prestavila odločitev o zmagovalcu na nedeljo. Italija ima namreč odlično dvojico s specialistom za pare Danielom Braccialijem, hkrati pa se bo Trupej šele uro pred dvobojem odločil, ali bosta zaigrala Žemlja in Kavčič ali Žemlja in Bedene, ki ima podobno kot Gregorc že vse od prihoda na Smaragdno obalo na Sardiniji težave z zapestjem.

 

Italija je tako že prvi dan upravičila vlogo favorita za uvrstitev v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala, pa čeprav sta se oba dvoboja začela z vodstvom Slovenije. Grega Žemlja je dobil prvi niz po slabe pol ure igre s 6:1 in tremi odvzemi servisa. Fognini, 38. na lestvici ATP, je deloval povsem nemočno in storil kup neizsiljenih napak, a ko je te začel delati tudi slovenski reprezentant iz Žirovnice, se je potek dvoboja hitro obrnil.

 

Kot je Žemlja priznal po dvoboju, sta bili za nadaljnji potek ključni dve njegovi zaporedni dvojni napaki v prvi igri drugega niza, ki sta Italijanu dali krila. "Verjetno bi Fognini tudi sicer začel igrati drugače, saj gre za odličnega igralca, a žal sem ga sam vrnil v igro," je dejal Žemlja, ki ni imel toliko težav s vročino okoli 35 stopinj Celzija in visoko vlažnostjo kot z visokimi žogami Italijana, ki so se v spremenljivem vetru mnogokrat odbijale "po svoje".

 

Tudi Blaž Kavčič (80. na lestvici ATP) je odlično začel dvoboj, dobil prvi niz s 6:3, nato pa je Potito Starace zaigral kot v transu in dobil naslednje tri nize. "Lahko rečem le kapo dol pred Staracejem. Videl sem ga že večkrat igrati, vendar nikdar tako dobro kot danes. V zadnjih dveh nizih je bil praktično nezgrešljiv, pa četudi sem poskusil z različnimi taktikami obrniti potek dvoboja. Tudi tik pred koncem sem imel priložnost za peti niz, vendar je bil tekmec tokrat enostavno preveč natančen," je dejal Kavčič.

 

Kapetan Blaž Trupej, ki ima v zadnjih treh sezonah zavidljivo statistiko za krmilom Slovenije (6 zmag, 1 poraz), je po prvem dnevu povedal: "Italija zasluženo vodi z 2:0, saj je imela bolj razpoložene igralce. Zlasti Starace je odigral partijo na meji perfekcije, tako da fantom nimam kaj očitati. "

 

Vir: STA 

 

Začel bo Grega ŽEMLJA

Ljubljana, 7.7.2011
 
Žreb je določil, da bosta v petek prvi dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo v Arzageni na Sardiniji odigrala najboljši italijanski igralec v domači ekipi Fabio Fognini ter drugorangirani Slovenec Grega Žemlja.

Prvi dan tekmovanja se bosta pomerila še prvi lopar Slovenije Blaž Kavčič ter Potito Starace, v soboto je na sporedu igra parov, za katero sta kapetana delegirala Daniela Braccialija in Simonea Bolellija ter Grega Žemljo in Luko Gregorca, v nedeljo pa sta na sporedu še dve igri posameznikov.
"Pri žrebu v Davisovem pokalu ni veliko opcij, pravzaprav gre le za to, kateri igralec, prvorangirani ali drugopostavljeni, bo začel prvi. Danes sta si tako Žemlja kot Kavčič želela igrati druga, a želja se je uresničila le enemu. Ni to nič takšnega, saj se bo spored v nedeljo obrnil in tedaj bo prvi nastopil Grega," pravi kapetan Slovenije Blaž Trupej, ki je za igro dvojic sicer delegiral Luko Gregorca, vendar ima ta hude bolečine v kolenu, tako da je njegov nastop pod vprašajem.
Sicer pa je Trupej pred zgodovinskim nastopom Slovenije zelo optimističen. "Prvič v zgodovini bomo igrali dvoboj Davisovega pokala na tako visoki ravni. Mislim, da je prišel čas, da začnemo premagovati tudi igralce, ki so uvrščeni med prvimi petdesetimi na svetu," dodaja Trupej.
Slovenski tenisači v Davisovem pokalu v dvajsetih letih še niso premagali igralca iz prve stoterice, na severu Sardinije, v središču mondene Smaragdne obale, bodo imeli za to kar nekaj priložnosti. Najboljši italijanski igralec v ekipi Fabio Fognini zaseda 38. mesto na svetu, Potito Starace je 52., Simone Bolleli 121., Daniele Bracciali kot specialist za dvojice pa je 39. na lestvici parov.
Prvi bo peščeno podlago v petek ob 16. uri preizkusil Grega Žemlja, ki za svojim tekmecem na lestvici ATP zaostaja 98 mest. "Tu v Italiji se odlično počutim in mislim, da sem dobro pripravljen. Želel sem sicer igrati kot drugi, vendar kot že ničkolikokrat se mi želja ni izpolnila. Vseeno upam, da ob 16. uri ne bo preveč vroče, da bo vlage v zraku čim manj in da veter ne bo premočan. To so vse pogoji, s katerimi se srečujemo na Sardiniji in ki meni resnično ne ustrezajo," pravi Žemlja.
Tudi Blaž Kavčič, ta teden na 80. mestu lestvice ATP, je zadovoljen s pripravami na Sardiniji in vzdušjem v reprezentanci. "Po enem mesecu bivanja v Angliji me je sprememba temperature kar malce zdelala, vendar sem se že privadil na tukajšnje razmere, zato pričakujem izenačen dvoboj. Zagotovo bi bilo lepo povesti proti Italiji, vendar hkrati moramo biti realni in se zavedati, da imajo domačini odlične posameznike, ki bodo imeli na svoji strani tudi polne tribune gledalcev," pravi Blaž Kavčič.
Zmagovalec dvoboja bo konec septembra nastopil v kvalifikacijah za svetovno skupino Davisovega pokala, poraženec pa bo tudi v prihodnji sezoni igral v prvi evroafriški skupini. Vir:STA, Foto: Ž.B.

 

davis_cup_sardinija_2011_ziga _bojc_400 Sardinija_2011_ziga_bojc_400

 

 

Slovenska Davis cup ekipa odpotovala na Sardinijo

Ljubljana, 4.7.2011

 

V Arzacheni na Sardiniji bo konec tedna potekalo srečanje drugega kroga Evroafriške skupine I Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo. Slovenska ekipa pod vodstvom kapetana Blaža TRUPEJA v postavi Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Luka GREGORC in Aljaž BEDENE bo prekrižala loparje z domačini, ki jih vodi Corrado BARRAZUTTI, v ekipi pa so Simone BOLELLI (ATP - 116), Daniele BRACCIALI (ATP - 40), Fabio FOGNINI (ATP - 32) in Potito STARACE (ATP - 49).

 

Srečanje se bo igralo na peščeni podlagi. Italijanska reprezentanca trenutno zaseda na lestvici teniških reprezentanc 22. mesto, Slovenija je na 31. mestu.

 

Vzdušje v naši ekipi je dobro in kot vedno pozitivno, pa tudi forma naših igralcev je dobra, kar so pokazali na zadnjih turnirjih, zato lahko z optimizmom pričakujemo petkov začetek dvoboja.

 

Zmagovalec dvoboja se uvrsti v Play off za uvrstitev v svetovno skupino Davisovega pokala. Italijani so tam že bili, našim bi to uspelo prvič, zato je motivacija pred srečanjem toliko večja.

 

 

 

Kapetan DC reprezentance Blaž Trupej določil ekipo za srečanje z Italijo
Ljubljana, 20.06.2011

 

Kapetan ekipe za Davisov pokal Blaž TRUPEJ je objavil seznam reprezentantov, ki bodo v Arzacheni na Sardiniji od 8. - 10. julija 2011 zastopali Slovenijo na srečanju 2. kroga I. Evro-afriške zone z Italijo. V ekipi so Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Luka GREGORC.

 

Slovenija - Italija na Sardiniji od 8. - 10. julija 2011

Ljubljana, 21.4.2011

 

Italijanska teniška zveza je določila mesto srečanja Davisovega pokala med Italijo in Slovenijo, ki bo od 8. - 10.7.2011 v kraju Arzachena na Sardiniji. Igralo se bo na peščeni podlagi z žogami Dunlop. Srečanja se bodo začela v petek ob 13. uri, v soboto igra dvojic ob 15. uri in v nedeljo ponovno ob 13. uri. Upamo, da bodo naši fantje uspeli dobro formo obdržati ali jo so srečanja celo dvigniti in presenetiti Italijane. Dobrodošla bi bila tudi podpora slovenskih navijačev, ki lahko najdejo ugodne lete iz letališča Trst direktno na Sardinijo. 

 

 

Ljubljana, 6.3.2011

 

V ljubljanski hali Tivoli se je s četrto tekmo nadaljevalo srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko. Prva sta na igrišče stopila Blaž KAVČIČ in Jarkko NIEMINEN, prva igralca obeh ekip, ki sta se borila, eden za zagotovitev skupne zmage in drugi za obstanek v srečanju.  Bolje je začel Nieminen, ki je dobil prvi niz z rezultatom 63 in drugega 64. V tretjem nizu je Blaž zaostjal z 2 - 4, a nato zaigral odlično in niz odločil v svojo korist 6 - 4. V zadnjem nizu mu je začela nagajati poškodba kolena. Zaprosil je za zdravniški odmor, a kljub izjemni borbenosti mu na koncu ni uspelo pokoriti danes zelo dobrega Jarkka NIEMINENA, ki je tako Finski priigral še drugo točko, dobil srečanje s 3-1 in skupni izid izenačil na 2 - 2. Po odločilno točko je tako moral Grega ŽEMLJA. Na naspotni strani pa ni bil Harri HELLIOVARA, ki je zbolel, temveč mladi Micke KONTINEN, 675. igralec svetovne lestvice ATP. Ta pa je v prvem nizu pokazal, da zmaga Grege ni samoumevna in je odlično začel ter ŽEMLJI v prvem nizu oddal samo dve igri. Finska je tako v odločilnem petem srečanju povedla 1 - 0 , vendar se je Grega v drugem nizu le zbral in ga odločil v svojo korist z rezultatom 63. Tudi naslednja dva je zanesljivo dobil s 63  in 63 ter Sloveniji priigral odločilno peto točko za zmago Slovenije proti Finski s 3 - 2. Slovenijo sedaj julija čaka tekma z Italijo v gosteh, v primeru zmage pa bi se naši fantje že potegovali za nastop v svetovni skupini Davisovega pokala. Čestitke vsem fantom in kapetanu za izjemne predstave vse tri dni in seveda gledalcem za bučno podporo.

Več daviscup.si

 

Več informacij: www.daviscup.si

 

pridružite se nam na Facebooku

 

Ljubljana,5.3.2011

 

V ljubljanski dvorani Tivoli se, pred ponovno lepim številom glasnih gledalcev, igra tretje srečanje dvoboja I. evroafriške skupine med Slovenijo in Finsko. V igri dvojic slovenske barve branita Grega ŽEMLJA in Luka GREGORC Finske pa Jarkko NIEMINEN in Harri HELIOVARRI. Prvi niz sta dobila Finca 76 (5), naslednje tri pa naša igralca s 64, 64 in 75. Slovenija je sedaj na dobri poti, da užene Finsko in si izbori obstanek v I. evroafriški skupini, za to pa bo v nedeljo potrebno osvojiti še eno točko. Srečanji se v nedeljo začneta ob 12. uri,. ko bosta na igrišče prišla prva igralca obeh ekip Blaž KAVČIČ in Jarkko NIEMINEN. V zadnji tekmi dneva pa se bosta pomerila še Grega ŽEMLJA in Harri HELIOVARRI. Pridite navijat tudi jutri, TOČNO OPOLDNE !!

 

Ljubljana, 4.3.2011

 

V ljubljanski hali Tivoli se je končal prvi dan srečanja za Davisov pokal med Slovenijo in Finsko. Rezultat po prvem dnevu pa je izenačen. Po uvodni slovesnosti sta na igrišče stopila Grega ŽEMLJA in Jarkko NIEMINEN. V hali Tivoli se je zbralo lepo število gledalcev, ki so bučno navijali za naša fanta. Grega je po odlični igri dobil prvi niz 63. V drugem je Jarkko povedel že s 40, Grega se je uspel približati na 34, nato pa je znova popustil in niz izgubil 63. Tudi tretji niz je pripadel Fincu, dobil ga s 64, potem ko je Grega povedel s 31, pa prednosti ni uspel obdržati. Tudi zadnji niz je bil zelo izenačen, na koncu pa je tudi tega dobil Jarkko NIEMINEN, ki je tako po več kot treh urah le strl odpor danes zelo dobrega Grege ŽEMLJE. Finska je povedla z 1 - 0, nato pa sta na igrišče prišla Blaž KAVČIČ, ki je bil favorit v srečanju proti Harriju HELIOVARRI. Ta je srečanje začel presenetljivo dobro in dobil prvi niz 64, no v drugem se je Kavčič le nekoliko otresel treme ali pritiska pod katerim je zagotovo bil, saj je moral srečanje dobiti in dvignil nivo igre ter dobil drugi niz 62, z odlično backhand diagonalo pa si je priigral še tretjega in tako povedel z 2-1. Tudi zadnji, četrti niz je bil napet, vendar je bil na koncu Blaž KAVČIČ dovolj zbran, da je lahko tekmo pripeljal zanesljivo do konca in osvojil pomembno točko, ki izhodišče v srečanju spet postavlja na začetek. Jutri ob 15. uri bo vedno atraktivna tekma dvojic, za Slovenijo pa bosta zaigrala Grega ŽEMLJA in Luka GREGORC. Tudi jutri in seveda v nedeljo vabljeni v čim večjem številu v halo Tivoli.

 

Ljubljana, 3.3.2011 

 

V ljubljanski hali Tivoli je bil danes točno opoldne opravljen žreb vrstnega reda dvobojev na srečanju Pokala federacij med Slovenijo in Finsko. Srečanje bosta začela ob 15. uri Grega ŽEMLJA, kot naš drugi igralec in prvo ter najmočnejše finsko orožje Jarkko NIEMINEN. Sledi dvoboj Blaža KAVČIČA in Harrija HELIoVAARA. V soboto bodo v dvojicah, prav tako ob 15. uri nastopili Luka GREGORC in Grega ŽEMLJA proti finski dvojici Harri HELIoVAARA in Jarkko NIEMINEN, v nedeljo pa z začetkom ob 12. uri še najprej dvoboj obeh prvih igralcev, za Slovenijo bo to Balž KAVČIČ, za Finsko pa Jarkko NIEMINEN ter kot zadnji dvoboj srečanje med Gregom ŽEMLJO in Harrijem HELIoVAARO. Vabljeni torej jutri ob 15. uri z navijaškimi rekviziti na teniško srečanje leta med Slovenijo in Finsko.

 

Ljubljana, 2.3.2011

 

Na spletni strani www.daviscup.si je potekala nagradna igra "Postani član slovenske Davis cup ekipe za en dan". Kako je srečnež, ki je bil izžreban Gal HERCOG preživel dan s člani naše Davis cup ekipe poglejte v spodnjem posnetku. 

 

 

 
Ljubljana, 2.3.2011
 
Danes so se lahko v okviru priprav na srečanje Davisovega pokala, ki bo konec tedna v ljubljanski hali Tivoli, v ljubljanskem nakupovalnem središču City park ljubitelji tenisa srečali s članoma naše ekipe Blažem KAVČIČEM in Aljažem BEDENETOM. Oba sta prijazno odigrala nekaj točk na mini tenisu z obiskovalci, podelila avtograme in odgovorila ne nekaj vprašanj. Lepa gesta obeh igralcev, ki sta si vzela čas, kljub natrpanemu urniku v teh dneh. 

 

Ljubljana,1.3.2011

 

Danes sta se predstavnikom sedme sile v tiskovnem središču, v hali Tivoli, predstavili ekipi Slovenije in Finske, ki se bosta od petka do nedelje merili v I. evroafriški skupini Davisovega pokala. Tokrat imajo naši fantje priložnost, da se prvič obdržijo v tej skupini, doslej so se namreč naši igralci v to skupino uvrstili dvakrat (1995 in 2001), a obakrat še v isti sezoni izpadli. Zdaj imajo torej zgodovinsko priložnost, da tu obstanejo in z optimizmom zrejo naprej. Naši igralci so odlično razpoloženi, začetne težave z igriščem so odpravljene in vse je pripravljeno za teniški dogodek leta v Ljubljani. Obe ekipi sta torej preizkusili igrišče in sta bili danes s pripravljenostjo podlage zelo zadovoljni. Delavci so namreč na igrišču garali vso noč in ga uspeli primerno utrditi. Finci dajejo našim igralcem rahlo prednost, a se ne predajajo vnaprej, v Ljubljani pa se počutijo zelo dobro. Srečali so se tudi s finskim trenerjem hokejistov HDD Olimpija, s katerim je Nieminen izmenjal nekaj udarcev, ta pa je tenisače nato povabil v slačilnico Olimpije in na hokejsko igrišče. Člani naše ekipe so povedali, da si želijo polno dvorano Tivoli in vzdušje, kot ga znajo pričarati slovenski navijači na drugih prireditvah. Poudarili so, da v Davisovem pokalu veljajo drugačna pravila kot sicer na teniških turnirjih, saj je tu dovoljeno navijanje in uporaba navijaških rekvizitov, zato so vse ljubitelje tenisa pozvali naj pridejo v Tivoli in naj s sabo prinesejo navijaške rekvizite ter jim pomagajo do te, tako željene zmage. 

 

Ljubljana, 28.2.2011

 

V sklopu priprav na srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko, ki bo ta konec tedna v ljubljanski hali Tivoli se je danes v dvorani Tivoli odvil ekshibicijski dvoboj dvojic, v katerem so loparje prekrižali nekdanji smučarski as Jure Košir in legendarni član slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin ter prva moža naše Davis cup ekipe Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Čeprav rezultat ni bil pomemben pa velja omeniti, da sta skrajšani niz dobila Žemlja in Pavlin. Sicer pa je preizkus peščene podlage pokazal, da ta še ni dovolj utrjena, tako da bodo pripravljalci podlage morali vložiti še kar nekaj naporov, da bodo igrišče dobro pripravili. 

 

Ljubljana, 27.2.2011

 

V sklopu priprav na srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko, se bo v ponedeljek, 28. 2. ob 13.00 uri, v dvorani Tivoli, odvil ekshibicijski dvoboj dvojic v katerem bosta nastopila reekreativna igralca tenisa, smučarski as Jure Košir in legendarni član slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin, ki bosta za partnerja z žrebom dobila naša najboljša teniška igralca Blaža Kavčiča oziroma Grego Žemljo. Dogodek bo moderiral novinar Anže Bašelj.  Vabljeni k ogledu dvoboja!

 

Ljubljana, 25.2.2011

 

V ljubljanski hali Tivoli teniško igrišče počasi dobiva peščeno podobo. Danes pa so se tam na tiskovni konferenci predstavili trije člani Davis cup ekipe, ki so že v Sloveniji, Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE ter kapetan Blaž TRUPEJ. Fantje že pridno trenirajo v Kranju, v kratkem se jim bo pridružil tudi Luka GREGORC. Finci dopotujejo v Ljubljano v nedeljo, ko bodo naši fantje tudi prvič preizkusili peščeno igrišče. V naslednjih dneh jih nato čaka še nekaj obveznosti. Zanimivo bo že v ponedeljek, ko bo na sporedu ob 13. uri ekshibicijska tekma, v torek bo uradna tiskovna konferenca obeh ekip, v sredo boste lahko naše fante pozdravili v Cityparku, kjer bodo odigrali nekaj točk, v četrtek bo uradni žreb, v petek, soboto in nedeljo pa trekma s Finci, pred upamo polnimi tribunami ljubljanske dvorane Tivoli. Sicer pa so pričakovanja kapetana naše ekipe optimistična. "Moj osebni cilj in cilj vseh fantov v ekipi je, da se ob ugodnem žrebu in podlagah nekoč uvrstimo v svetovno skupino Davisovega pokala. To je zanesljivo dosegljivo, saj imamo zelo dobro ekipo, ki jo proti Finski zanima le zmaga," je povedal Trupej.

Tako pa vabijo na srečanje Davisovega pokala Finci. Na posnetku sta njihov drugi igralec Henri KONTINEN in njegov brat, sicer tudi član ekipe, Micke KONTINEN.

 

 

 

 

Na spletni strani www.daviscup.si je potekala nagradna igra "Postani član slovenske Davis cup ekipe za en dan". Kdo je srečnež, ki je bil izžreban pa poglejte v spodnjem videu.

 

 

 

 

Ljubljana, 24.2.2011
 
V sklopu projekta bližnjega teniškega dvoboja za Davisov pokal, ko bo Slovenija od od 4. do 6. marca v ljubljanski dvorani Tivoli gostila Finsko, se bo v ponedeljek, 28. februarja, odvil ekshibicijski dvoboj dvojic. Rekreativna igralca tenisa Jure Košir in Miran Pavlin bosta za partnerja dobila najboljša Slovenca Blaža Kavčiča oziroma Grego Žemljo.
 
Ekshibicijski obračun, v katerem se bodo pomerili nekdanji smučarski as Jure Košir, nekdanji član zlate generacije slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin ter najboljša slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja, bo odločal o pometačih.
Z žrebom se bo namreč določilo para, ki se bosta nato ob 13. uri v dvorani Tivoli pomerila za zmago v pravem teniškem nizu, poraženec pa bo moral - kot to veleva stara teniška navada - v slogu pravega "gentlemana" seveda počistiti teniško igrišče.
Kapetan slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal Blaž Trupej je že pred časom objavil dokončno sestavo ekipe za obračun proti Finski. V ekipo sta poleg Kavčiča in Žemlje imenovana še Luka Gregorc in Aljaž Bedene.
 

Vir: STA

 

Ljubljana: 24.2.2011

 

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v Delray Beachu moral Janku TIPSAREVIČU priznati, da je bil tokrat za odtenek boljši nasprotnik. V maratonskem dvoboju, ki je trajal skoraj tri ure je TIPSAREVIĆ slavil 62 67(8) 63. TIPSAREVIČ je Blažu zabil 15 asov in imel nekoliko boljši izkoristek prvega servisa, odločilna pa je bila igra ob priložnostih za odvzem servisa nasprotniku. Oba igralca sta imela po 15 priložnosti za odvzem servisa, a je Blaž izkoristi le dve, Tipsarević pa jih je izkoristil 5 in na koncu slavil. Blaž se iz ZDA kljub vsemu lahko vrne zadovoljen, saj je osvojil nove točke za svetovno lestvico, predvsem pa zaradi odlične forme, ki v Ljubljani naslednji vikend obeta enega vrhuncev letošnje teniške sezone v Sloveniji, ko se bodo naši najboljši igralci v dvorani Tivoli pomerili, v srečanju Davisovega pokala, s Finsko.

 

 

Ljubljana 23.2.2011

 

Bliža se prvi vikend v marcu, ki bo v znamenju tenisa. V ljubljanski dvorani Tivoli se bosta v Davisovem pokalu pomerili reprezentanci Slovenije in Finske. Naši igralci se bodo v naslednjih dneh zbrali na skupnih pripravah pred srečanjem, v teh dneh pa z zanimanjem spremljamo odlične nastope našega prvega loparja Blaža KAVČIČA, ki uspešno nastopa na ATP turnirju v ZDA. V dvorani Tivoli pa so strokovnjaki začeli s postavljanjem peščene podlage, na kateri se bo odigralo srečanje. Vsi upamo in si želimo, da bo tokrat Tivoli poln in da bodo naši fantje doživeli pravo Davis cup vzdušje kot ga poznamo iz tekem za Davisov pokal, predvsem v južni Ameriki.

 

Tivoli 2011-sreda
Ljubljana, 22.2.2011

 

Blaž KAVČIČ, ki je tako dobro začel letošnjo sezono, nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami, tokrat v ZDA. Na ATP turnirju z nagradnim skladom 442.500 $ v Delray Beachu  se je po treh zmagah v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir. Nasprotniki Giovanni LAPENTTI (Ecu) 62 62, Rajeev RAM (Zda) 63 64 in Donald YOUNG (Zda) 62 63 se niso ravno naigrali. Blaž bi v prvem krogu moral igrati proti Poljaku Michalu PRZYSIEZNYU, a se je ta poškodoval, zato ga je nadomestil Kolumbijec Robert FARAH, ki se je  uvrstil v turnir kot srečni poraženec. Blaž je priložnost seveda izkoristil in brez večjih težav Kolmbijca poslal domov z rezultatom 61 64. Blaž tako v štirih nastopih še ni oddal  niza in upajmo, da bo serijo nadaljeval tudi proti naslednjemu nasprotniku, Srbu Janku TIPSAREVIĆU, ki je premagal Hrvata Iva KARLOVIĆA.

 

Ljubljana, 21.1.2011

 

Blaž KAVČIČ, ki je tako dobro začel letošnjo sezono, nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami, tokrat v ZDA. Na ATP turnirju z nagradnim skladom 442.500 $ v Delray Beachu  se je po treh zmagah v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir. Nasprotniki Giovanni LAPENTTI (Ecu) 62 62, Rajeev RAM (Zda) 63 64 in danes Donald YOUNG (Zda) 62 63 se  niso ravno naigrali. Sedaj Blaž čaka kam bo uvrščen na tabeli glavnega turnirja.
 
Ljubljana, 21.2.2011

 

V priponki, v desnem meniju dokumenti, objavljamo obrazec zaprosila za izdajo akreditacije za srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko, ki bo od 4. do 6. marca 2011 v Ljubljani.

 
 
Ljubljana, 20.2.2011

 

Blaž Kavčič je le še korak oddaljen od nastopa v glavnem turnirju ATP toura v Delray Beachu, v ZDA. Po dveh zmagah v kvalifikacijah, ga jutri čaka odločilno srečanje z Donaldom YOUNGOM, Američanom , ki na lestvici ATP zaseda 138. mesto.

 

Ljubljana, 17.2.2011

 

V Zagrebu je v četrtfinalu moškega Futuresa Aljaž BEDENE končal z nastopi. Aljaž je moral položiti lopar pred igralcem BiH, Mirzo BAŠIĆEM, ki je zmagal z rezultatom 64 63.

 

Ljubljana, 16.2.2011

 

Z ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, ki se igra v Zagrebu še naprej prihajajo razveseljive novice. Član naše Davis cup ekipe Aljaž BEDENE igra odlično in se je že uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z lahkoto odpravil domačina Mislava HIŽAKA z rezultatom 63 60. V četrtfinalu bo njegov nasprotnik igralec BiH, Mirza BAŠIĆ.

 

 

Ljubljana, 16.2.2011

 

Po manjših zapletih so od danes vstopnice za srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko naprodaj na vseh prodajnih mestih EVENTIMA in preko spleta na njihovi spletni strani. Cena vstopnic je 10 € za vse tri dni in 5 € za posamezen dan.

 

 

Ljubljana, 15.2.2011

 

Na moškem Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ je član naše izbrane vrste za nastop v Davisovem pokalu Aljaž BEDENE, po uspešno odigranih kvalifikacijah, zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal je Francoza Rudya COCOJA 63 57 61 in se bo v drugem krogu srečal z Mislavom HIŽAKOM iz Hrvaške.

 

 

Ljubljana, 15.2.2011

 

Kapetan Davis cup reprezentance Blaž TRUPEJ je objavil dokončno sestavo ekipe za srečanje Davisovega pokala, ki se bo odvijalo od 4. do 6. marca 2011 v Hali Tivoli. V ekipo so imenovani Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Luka GREGORC in Aljaž BEDENE

 

 

Ljubljana, 15.2.2011

 

Na Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ je nastopil član naše Davis cup ekipe, Aljaž BEDENE. V kvalifikacijah je bil trikrat uspešen in se je uvrstil v glavni turnir, kjer bo v prvem krogu igral proti Francozu Rudyu COCOJU, 420. igralcu svetovne teniške lestvice. 

 

 

Ljubljana,14.2.2011

 

Grega ŽEMLJA je v Avstraliji osvojil svoj drugi turnir serije Challenger v karieri. Zmagal je na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $. Grega je na najnovejši lestvici ATP napredoval za 37 mest in je sedaj uvrščen na 137. mesto. Gregova odlična forma je še en razlog več za obisk Tivolija od 4. - 6.  marca.

 

 

Ljubljana, 11.2.2011

 

V Ljubljani se od 4. - 6. marca obeta še ena izjemna teniška prireditev. Slovenija si bo preko Finske poskušala utreti pot proti svetovni skupini Davisovega pokala. Srečanje se bo odvijalo v Tivoliju na peščeni podlagi, igralci, trener in vodstvo TZS pa želi, da bi tokrat ljubitelji tenisa napolnili dvorano in pomagali našim igralcem do te, tako željene zmage.Tudi uvrstitve igralcev obeh ekip na svetovni lestvici zagotavljajo vrhunski tenis, še posebej dejstvo, da sta prvi imeni ekip Blaž KAVČIČ in Jarko NIEMINEN uvrščena na 83. oziroma 43. mesto lestvice ATP. Vstopnice za posamezno tekmo bodo stale 5 €, za celotno srečanje pa 10 € in so od danes že v prodaji na prodajnih mestih Eventima.

 

Vse informacije o srečanju Slovenije in Finske v 1. evro-afriški skupini Davisovega pokalu, ki bo potekalo v ljubljanski hali Tivoli najdete na spletni strani www.daviscup.si. Vabljeni ste da se nam pridružite tudi na Facebooku.

 

Spodaj pa si lahko pogledate izjave članov naše Davis cup ekipe pred srečanjem Slovenija - Finska.

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.