Trije porazi naših najboljših v četrtfinalih

Ljubljana

Polona HERCOG je v Barceloni danes nadaljevala včeraj prekinjeno srečanje s Španko Lauro POUS-TIO. Srečanje je bilo včeraj zaradi dežja prekinjeno pri izidu 65 za Polono, ki je danes dobro začela in prvi niz v tie-breaku odločila v svojo korist, nato pa zelo popustila in slabo servirala, saj je na svoj servis odvojila le dve točki, na nasprotnicin pa 10 točk, a na koncu zbrala vsega 12 točk ter izgubila z 1-6. V zadnjem nizu je nato spet zaigrala bolje, a na koncu vendarle izgubila s 5-7. V naslednjem četrtfinalu je v Sarasoti Grege ŽEMLJA igral proti 1. nosilcu, 23. letnemu Ryanu SWEETENGU, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 66. mesto. Tudi Grega je odlično zael iprvi niz dobil s 6-4, drugega prepustil nasprotniku s 6-2, nato ap sta igraca dobivala igre na svoj servis do 4-4, ko je Gregi očitno popustila koncentracija, saj do konca srečanja ni dobil nobene točke več, najprej izgubil svoj servis, nato pa Sweetengu ni uspel odvzeti nobene točke in ta je srečanje dobil s 64 v tretjem nizu.
Še težji obračun je imel Blaž KAVČIČ, kateremu je v Beogradu nasproti stal 1. nosilec na turnirju, sicer pa 2. igralec svetovne teniške lestvice, Novak DJOKOVIĆ. Tudi Blaž je tekmo dobro odigral, v prvem nizu Djokoviću prepustil en svoj servis in niz izgubil 63, v drugem pa mu servis ni stekel, tako da je Djokoviću uspelo kar trikrat dobiti Blažev servis, ta mu je sicer enega tudi sam odvzel, a več ni zmogel in drugi niz je izgubil s 62. Vsekakor pa velja vsem trem čestitati za uvrstitve, ki so jih dosegli v tem tednu in so odličen obet za nadaljevanje sezone.