Kavčič v Španiji, Bedene (ta teden ATP 251) v Braziliji, Hercog v Maroku

Ljubljana

Naša najvišje uvrščena igrlec in igralka na ATP in WTA lestvici Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG bosta ta teden nastopala na močnih turnirjih v Španiji in Maroku. Blaž KAVČIČ je uvrščen v glavni trnir serije ATP World tour 500 v Barceloni z nagradnim skladom 2.000.000 €. V prvem krogu bo igral proti Nemcu Tobiasu KAMKE. Prvi nosilec na turnirju je Rafael NADAL. Polona HERCOG se po doličnih nastopih za ekipo Slovenije in po zmagi v Pokalu Fed seli v Fes, v Maroko, kjer bo nastopila na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $. Njena prva nasprotnica bo Chanelle SCHEEPERS iz JAR. Aljaž BEDENE, ki je ta teden dosegel novo najvišjo uvrstitev na lestvici ATP - 251. mesto, ostaja v Braziliji, kjer bo nastopil še na drugem Challengerju, tudi tokrat z nagradnim skladom 35.000 $ + H, le da bo tokrat zaigral neposredno v glavnem turnirju. Njego nasprotnik v prvem krogu bo Brazilec Ricardo HOCEVAR.