prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : Julij 2016

Arhiv novic - julij 2016

Tom Kočevar Dešman v Liberecu predal tekmo drugega kroga, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili v polfinalu Montreala

bm, 31.07.2016

Tom KOČEVAR DEŠMAN je ta teden nastopil v češkem Liberecu v kvalifikacijah ATP Challengerja z nagradnim skladom 42.500 €. Začel je z zmago, tekmo drugega kroga pa je nato predal. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-4 premagal Hrvata Mateja DELIĆA, 454. igralca lestvice ATP. Kočevar je odlično serviral, saj nasprotniku ni oddal nobene igre, sam pa mu je, ob 10 asih, dvakrat odvzel servis. V drugem krogu je igral z 2. nosilcem, 25-letnim Slovakom Norbertom GOMBOSEM, ATP 298 in po izgubljenem prvem nizu z 0-6 in zaostanku 0-1 v drugem nizu, srečanje predal.

Na ženskem WTA turnirju v Montrealu z nagradnim skladom 2.714.413 $ sta se Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ uvrstili v polfinale, tu pa sta z nastopi končali. V četrtfinalu sta s 6-3 4-6 10-7 premagali Bethanie MATTEK SANDS in Heather WATSON. Za finale sta se borili z Romunkama Simono HALEP in Monico NICULESCU, ki sta za nastop med dvojicami prejeli posebno povabilo. Romunki sta bili boljši s 6-3 2-6 10-8. V podaljšani igri sta imeli Katarina in Andreja prednost 6-3, a sta na koncu vseeno morali priznati premoč nasprotnicama.

Na ženskem ITF turnirju b bližnjem Trbižu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopilo 5 Slovenk, v drugi krog pa se je uvrstila le Maja MAKORIČ, ki je v slovenskem obračunu s 6-1 6-1 premagala Žoel KASTELIC. Izgubile so Ajda in Klavdija BUKOVEC ter Sara PALČIČ

V glavnem turnirju sta prijavljeni Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. TUKAJ.

Nina Potočnik brez polfinala v Paliću, Blaž Rola izgubil v četrtfinalu ATP Challengerja v Pragi

bm, 30.07.2016

Na ITF turnirju v Paliću je Nina POTOČNIK v četrtfinalu z 2-6 6-7(0) izgubila s Francozinjo Saro CAKAREVIC.

V Pragi je v četrtfinalu ATP Challengerja nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 26-letni Belorus Uladzimir IGNATIK, 292. igralec lestvice ATP. Čeprav smo pričakovali Blaževo zmago se to ni zgodilo, saj je nasprotnik zmagal s 6-4 7-6(3). Srečanje je trajalo uro in pol, Ignatik pa je bil na koncu boljši za 7 točk. Oba igralca sta zelo dobro servirala, tako da je prvi niz odločil en break, ki je uspel Belorusu, v drugem nizu pa sta oba igralca servis izgubila po enkrat. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra drugega niza v kateri pa je bil uspešnejši Ignatik. Ta je sicer v Prago prišel z dobro popotnico, saj je pred tem osvojil turnir serije Futures in je tako do četrtfinala nanizal sedem zaporednih zmag. TUKAJ.

Fantje in dekleta do 16 let na kvalifikacijah za EEP brez zaključnega turnirja. Dekleta na koncu tretja, fantje četrti

bm, 30.07.2016

Zadnji so se v boj za uvrstitev na Evropsko ekipno prvenstvo ta teden podali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Dekleta so odpotovala v češki Rakovnik, kjer Anja GAL, Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ nastopajo v predtekmovalni skupini A skupaj z ekipami Češke, Avstrije, Madžarske, Norveške, Belorusije, Nizozemske in Srbije.

Prve nasprotnice naše ekipe so bile Madžarke. Naša dekleta so zmagala z 2-1 in so se za napredovanje v finalni turnir borila s 1. nosilkami, ekipo Češke, ki je bila v uvodu s 3-0 boljša od Avstrijk. Čehinje so bile tudi v srečanju z našo ekipo boljše in so zmagale s 3-0. Našim dekletom se je tako zaključni turnir izmuznil in so se borila za končno 3. mesto v kvalifikacijah z ekipo Nizozemske. Bila so uspešna in so Nizozemke premagala z 2-1 ter osvojila končno tretje mesto v kvalifikacijah.

Fantje igrajo v Romuniji, kjer v Slobozii nastopajo v predtekmovalni skupini B skupaj z reprezentancami Romunije, BiH, Slovaške, Hrvaške, Belorusije, Francije in Rusije. Prvi nasprotniki naše ekipe, ki nastopa v postavi Miha PERUŠ, Miha VELIČKI in Matic PODLIPNIK so bili Belorusi.

Naši fantje so se izkazali in zmagali z 2-1. Za napredovanje so se borili z 2. nosilci, ekipo Rusije, ki je bila za naše fante premočna in je slavila s 3-0. Naša ekipa je tako ostala brez zaključnega turnirja in se je s Hrvaško borila za končno 3.mesto v kvalifikacijah. Hrvatje so bili boljši in so zmagali z 2-1, naša ekipa pa je osvojila končno 4. mesto.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Vabilo na 2. novinarsko konferenco

Vabilo na novinarsko konferenco ATP Challenger TSO, 29.07.2016

Spoštovani, spoštovane,

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v četrtek, 4. avgusta ob 13.00 uri na Terasi 99 (Nebeški terasi) Hotela Piran, Stjenkova 1, Piran, kjer bodo tekmovalce in podroben program za ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016 predstavili:

- Marko Umberger, predsednik Tenis Slovenije

- Denis Topčič, direktor turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open in

- Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije.

Prisotni bodo tudi slovenski teniški igralci Grega Žemlja, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman, Sven Lah in Aljaž Radinski.

Zaradi omejenega dostopa do mestnega jedra v Piranu, priporočamo, da osebna vozila parkirate v garažni hiši na Fornačah, od koder (na časovni interval 10 minut) pelje brezplačni mini avtobus proti avtobusni postaji na Tartinijevem trgu in nazaj. Na voljo je tudi brezplačni hotelski shuttle. Za prevoz pokličite na telefonsko številko 051 607 433.

Vljudno vabljeni! TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist ATP Challengerja v Pragi, Nina Potočnik v četrtfinale Palića, Blaž Kavčič in Tom Kočevar Dešman izgubila

bm, 28.07.2016

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Pragi uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je bil po dveh urah in osmih minutah s 4-6 6-3 6-4 boljši od 4. nosilca, 23-letnega Slovaka Jozefa KOVALIKA, 123. igralca lestvice ATP. Blaž ROLA je nasprotniku odvzel začetni udarec trikrat iz petih priložnosti, sam ga je izgubil dvakrat, čeprav je imel KOVALIK kar 12 priložnosti, da mu odvzame servis. Kot zanimivost pa velja omeniti še, da je bil na koncu v seštevku točk Slovak boljši za eno točko, 88-87. Blaž se bo v četrtfinalu pomeril z Belorusom, 26-letnim Uladzimirom IGNATIKOM, 292. igralcem lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Paliću (10.000 $) se je v četrtfinale uvrstila Nina POTOČNIK. S 6-2 6-4 je v drugem krogu premagala 19-letno Ukrajinko Anastasiyo FEDORYSHYN. V četrtfinalu bo igrala s še eno 19-letnico, Francozinjo Saro CAKAREVIC.

V Astani je v drugem krogu ATP Challengerja nastopil Blaž KAVČIČ, ki je igral s 4. nosilcem turnirja, 31-letnim Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM, 103. igralcem sveta. V izenačenem srečanju, ki je trajalo 2 uri in pol je bil Rus boljši s 6-4 5-7 6-3. Kavčič je bil slabši predvsem pri izkoristku drugega servisa (31%), v osvojenih točkah pa je bil na koncu Kravchuk boljši s 101-90. Blažev naslednji turnir bo Tilia Slovenia Open 2016 v Portorožu.

V Welsu je na Futuresu že nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je igral z Nemcem Robinom KERNOM. V izenačenem obračunu je bil s 7-6(5) 7-5 boljši Kern. Z nastopi je končal tudi Nik RAZBORŠEK, ki je prav tako v Welsu igral z domačinom Sebastianom OFNERJEM. Avstrijec je bil boljši z rezultatom 6-3 6-4. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek v četrtfinale

bm, 27.07.2016

Potem ko so na članskih turnirjih naši igralci in igralke odlično začeli nastope in v prvem krogu prav vsi zmagali, je bil prvi v drugem krogu uspešen Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na Futuresu v Welsu je s 4-6 6-4 6-0 premagal domačega kvalifikanta Marcela WALOCHA.

Sledil mu je Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-4 6-2 premagal 5. nosilca, Argentinca Matiasa ZUKASA.

Večtedensko zaporedno igranje pa je očitno pustilo posledice Dalili JAKUPOVIĆ. Ta je v prvem krogu ITF turnirja (25.000 $) v Horbu po izgubljenem prvem nizu s 5-7 in 0-1 predala srečanje domači povabljenki, 23-letni Lauri SCHAEDER.

Nista pa se nastopa posrečila našima mladinkama Niki ZUPANČIČ in Emi HORVAT. Zupančičeva je na ITF turnirju 2. ranga v Švici v prvem krogu s 6-1 3-6 4-6 izgubila z domačinko Fiono GANZ, Ema HORVAT je na ITF turnirju 5. ranga v Vietnamu z 1-6 3-6 izgubila s Kuan Yi LEE iz Kitajskega Tajpeha. TUKAJ.

Uspešen slovenski dan na mednarodnih turnirjih

bm, 26.07.2016

Na mednarodnih prizoriščih tudi ta teden spremljamo številne slovenske nastope.

Današnje je odprl Blaž KAVČIČ ki nastopa na trdi podlagi v Astani in je na turnirju z nagradnim skladom 75.000 $ v prvem krogu igral z Belorusom, 27-letnim Dzmitryem ZHYRMONTOM, 336. igralcem lestvice ATP. KAVČIČ je slavil po uri igre s 6-2 6-2 in bo v drugem krogu igral s 4. nosilcem, Rusom Konstantinom KRAVCHUKOM, 105. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA nastopa na pesku v Pragi. Njegov prvi nasprotnik na 42.500€ + H vrednem turnirju je bil 22-letni Avstrijec Denis NOVAK, 198. igralec lestvice ATP. Po slabšem začetku v prvem nizu, ko je zaostajal z 2-4 je v nadaljevanju Rola prevzel vajeti v svoje roke in srečanje zanesljivo dobil s 6-4 6-3. V drugem krogu bo igral s 4. nosilcem, Slovakom Jozefom KOVALIKOM, ATP-126.

Na Futuresu v Welsu je Tom KOČEVAR DEŠMAN igral s srečnim poražencem, Italijanom Joyem VIGANIJEM (ATP 1343) in zmagal s 6-2 6-1, zdaj pa ga čaka tekma z avstrijskim kvalifikantom, 21-letnim Marcelom WALOCHOM. Nik RAZBORŠEK je v prvem krogu Futuresa v Welsu s 7-5 7-6(3) premagal Nemca Johannesa HAERTEISA (ATP 701).

Z zmago pa je nastope na Paliću (10.000 $) začela tudi Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 6-0 6-2 premagala domačinko, 18-letno Katarino KOZAROVO, ki je za nastop prejela posebno povabilo. V prvem krogu turnirja v Horbu (25.000 $) bo izjemno serijo poskušala nadaljevati Dalila JAKUPOVIĆ, na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v vietnamskem Ho Chi Minhu pa bo nastopila Ema HORVAT. Na ITF turnirju 2. ranga v Švici je prijavljena Nika ZUPANČIČ.

Ta teden so nastope v kvalifikacijah že končali Rok JARC, Anže LOVIŠČEK, Jakob Aljaž KAPLJA in Domen GOSTINČAR. Nikomur se ni uspelo uvrstiti v glavni turnir.

TUKAJ.

Dalila Jakupović prvič med najboljšimi 200 igralkami sveta, osem mladink med 500 na svetu

bm, 25.07.2016

Odlični nastopi na zadnjih turnirjih ITF so prinesli Dalili JAKUPOVIĆ na lestvici WTA najvišjo uvrstitev v karieri. Ta teden je pridobila 21 mest in je s 188. mestom na lestvici prvič v družbi 200 najboljših igralk sveta, med slovenskimi igralkami pa se na lestvici uvršča na drugo mesto za Polono HERCOG, ki je ta teden zdrsnila za 7 mest in je na 98. mestu. Med najboljšimi 500 igralkami so še Tamara ZIDANŠEK na 200. mestu, zaradi poškodbe pa še vedno ne nastopa, Tadeja MAJERIČ je na 243. mestu, Nastja KOLAR pa na 449. mestu.

Med moškimi je še naprej najvišje na lestvici ATP Grega ŽEMLJA na 137. mestu, Blaž ROLA je na 182. mestu, Blaž KAVČIČ je ponovno nekoliko zdrsnil na 367. mesto, vsi ostali Slovenci so uvrščeni izven prve petstoterice.

Velik skok sta ta teden na mladinski lestvici ITF naredili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. Radišičeva je osvojila turnir 4. ranga in pridobila 122 mest, tako da je trenutno kot 5. Slovenka na 309. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Erjavčeva je po tretjem krogu na evropskem prvenstvu pridobila 50 mest in je kot četrta Slovenka na 251. mestu. Najvišje s 16. mestom ostaja Kaja JUVAN, Hana MRAZ je 147., Nika KOZAR 220., Kristina NOVAK 315., Nika ZUPANČIČ 338. in Saša KLANEČEK 471.

Med fanti ostaja edini Slovenec v prvi petstoterici Sven LAH, ki je na visokem 82. mestu.

Na lestvicah Tennis Europe je najvišje uvrščena Kaja JUVAN, ki je svoji starostni kategoriji do 16 let na 8. mestu, v starostni kategoriji dekic do 14 let pa je Živa FALKNER na 12. mestu.

Foto: Facebook TUKAJ.

Nika Radišič zmagovalka mladinskega ITF turnirja na Češkem, Jakupovićeva, Razboršek in Kočevar Dešman brez finala

bm, 24.07.2016

Naša mladinka, 16-letna Nika RADIŠIČ je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Češkem osvojila svoj prvi ITF turnir v karieri. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 7-5 premagala češko kvalifikantko, leto dni starejšo, 17-letno Nikolo NOVOTNO, je za prvi naslov v finalu premagala še 17-letno Italijanko Rosanno MAFFEI, 881. mladinko sveta. Radišičeva je bila boljša s 6-4 7-6(5). Zmaga na turnirju ji je prinesla novih 40 točk za lestvico ITF, kar pomeni napredovanje za okrog 100 mest na lestvici, na kateri je trenutno na 431. mestu.

Čestitamo!

Na Futuresu v Bad Waltersdorfu sta Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK ostala brez finala. Razborška je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal 4. nosilec, domačin Sebastian OFNER, 563. igralec lestvice ATP, Kočevar Dešman pa je moral premoč priznati 8. nosilcu, Francozi Corentinu DENOLLYU, 713. igralcu lestvice ATP.

Za nastop v finalu, že petem zapored se je v Darmstadtu borila Dalila JAKUPOVIĆ. Njena nasprotnica je bila nemška kvalifikantka Tamara KORPATSCH, 256. igralka lestvice WTA, ki je zmagala s 7-6(5) 6-7(5) 6-1. V prvih dveh nizih je bilo srečanje izjemno izenačeno. Nemka je v prvem nizu rešila tri zaključne žogice in nato v podaljšani igri niz dobila, v drugem nizu povedla s 5-3 in imela dve zaključni žogici za zmago, a jih je tokrat rešila Jakupovićeva in tudni ona nato podaljšano igro dobila, v tretjem nizu pa je naši igralki zmanjkalo moči in Nemka je niz in srečanje uspešno zaključila v svojo korist. Ne glede na poraz bo Dalila JAKUPOVIĆ v ponedeljek na lestvici WTA prvič uvrščena pod 200. mesto in s tem bo na lestvici prevzela mesto druge Slovenke za sicer še vedno vodilno Polono HERCOG. Čestitamo! TUKAJ.

Slovensko zastopstvo se iz EPP vrača s tremi broni. Osvojile so jih Juvanova, Novakova, Lovričeva in Falknerjeva

bm, 23.07.2016

Končuje se Evropsko posamično prvenstvo v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. Naše zastopstvo se vrača s tremi bronastimi odličji, pri čemer so bila dekleta veliko uspešnejša saj so osvojila vsa odličja.

Prvo slovensko ime letošnjih prvenstev je Kaja JUVAN, ki je v Moskvi v starostni kategoriji do 16 let osvojila bron tako med posameznicami kot v konkurenci dvojic. V konkurenci dvojic ji je družbo na stopničkah delala Kristina NOVAK (na fotografiji s priznanji za 3.- 4. mesto).

Pri deklicah v starostni kategoriji do 14 let se je v Plznu najbolj izkazala Živa FALKNER, ki se je v konkurenci posameznic poslovila v četrtfinalu, v konkurenci dvojic pa je s Pio LOVRIČ stala na stopničkah za osvojeno 3. - 4. mesto.

Ostali igralci in igralke niso dosegli vidnejših uvrstitev. TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka EPP v Moskvi, Živa Falkner in Pia Lovrič bronasti v Plznu

bm, 22.07.2016

Približujejo se zaključni obračuni na letošnji Evropskih posamičnih prvenstvih do 14 , 16 in 18 let. Slovenski igralci in igralke so si zagotovili najmanj tri medalje, eno med posameznicami in dve v konkurenci dvojic.

Po pričakovanju je v konkurenci posameznic v igri ostala Kaja JUVAN, ki se bo v soboto borila za finale na prvenstvu do 16 let v Moskvi. V četrtfinalu je s 6-1 6-0 premagala Finko Oono ORPANA in bo za finale igrala s Poljakinjo Igo SWIATEK, s katero sta odlično nastopili med dvojicami na turnirju v Wimbledonu. Juvanova je polfinalistka tudi v konkurenci dvojic, kjer igra s Kristino NOVAK. V četrtfinalu sta s 4-2 5-3 premagali Nizozemki Dainah CAMERON in Perlo NIEUWBOER. Za nastop v finalu bosta igrali s 1. nosilkama, Rusinjama Vlado KOVAL in Varvaro GRACHEVO.

Medaljo pa sta že prejeli Pia LOVRIČ in Živa FALKNER, ki sta na EP do 14 let v Plznu v polfinalu konkurence dvojic s 3-6 2-6 klonili proti 1. nosilkama, Rusinjama Darii FRAYMAN in Avelini SAFEYTDINOVI.

Daria FRAYMAN je bila med posameznicami v četrtfinalu premočna tudi za Živo FALKNER. Živa je izgubila s 3-6 1-6. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Tom Kočevar Dešman, Nik Razboršek in Nika Radišič polfinalisti, Nina Potočnik in Polona Reberšak osvojili turnir dvojic

bm, 22.07.2016

Naši igralci in igralke na ITF turnirjih tudi ta teden ne skoparijo z dobrimi rezultati saj so se kar trije v članski konkurenci in ena mladinka uvrstili v polfinala članskih in mladinskih ITF turnirjev, pod streho pa so spravili tudi že en naslov med dvojicami. Pa pojdimo po vrsti.

Na ženskem ITF turnirju v Darmstadtu Dalila JAKUPOVIĆ ne pozna milosti in nadaljuje z odličnimi predstavami. Še na petem zaporednem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ se je uvrstila najmanj v polfinale, v zadnjih enajstih srečanjih pa je le enkrat izgubila. V Darmstadtu je v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagala domačo povabljenko, 25-letno Anno ZAJA, 348. igralko lestvice WTA. Za peti zaporedni finale se bo borila z nemško kvalifikantko 21-letno Tamaro KORPATSCH, 250. igralko lestvice WTA, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri, tudi ona pa je v zadnjem času zelo uspešna, saj je na zadnjih dvanajstih srečanjih zabeležila le dva poraza.

Prvi polfinale letos si je v Bad Waltersdorfu priigral Nik RAZBORŠEK. 22-letni Litijan, trenutno 894. igralec lestvice ATP je v četrtfinalu s 6-4 6-2 premagal Italijana, 24-letnega Fabrizia ORNAGA, 914. igralca lestvice ATP. V polfinalu bo Nik igral s 4. nosilcem, 20-letnim Sebastianom OFNERJEM, ATP-543.

Prvi polfinale letos na turnirjih serije Futures si je prav tako v Bad WALTERSDORFU priigral tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. V četrtfinalu je s 7-6(3) 6-0 premagal Čeha Filipa BRTNICKYA, ATP-804. V polfinalu bo igral z mladim Francozom, 19-letnim Corentinom DENOLLYEM.

Da so igrišča v Avstriji našim igralcem in igralkam pisana na kožo sta z osvojitvijo naslova v konkurenci dvojic dokazali Nina POTOČNIK in Polona REBERŠAK. V finalu turnirja v Bad Waltersdorfu sta s 6-3 6-4 premagali Nastjo KOLAR in Britanko Francesko STEPHENSON.

Za člani in članicami pa po rezultatih ta teden prav nič ne zaostaja mladinka Nika RADIŠIČ, ki se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dolany-Verski na Češkem prvič letos uvrstila v polfinale ITF turnirja. 16-letna Primorka je v četrtfinalu s 6-1 6-1 odpravila Hrvatico Ivo ZELIĆ in se bo za prvi letošnji finale borila s češko kvalifikantko Nikolo NOVOTNO.

Edina, ki ji je v četrtfinalu spodrsnilo je bila Nina POTOČNIK. S 6-4 6-1 jo je premagala 1. nosilka Bad Waltersdorfa, 21-letna Čehinja Gabriela PANTUCKOVA, 304. igralka sveta.

Foto: G. Jankovič TUKAJ.

Ekipi do 12 let si na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo nista uspeli priigrati vozovnic za finalni turnir

bm, 22.07.2016

Zadnji bodo na kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo nastopili dvanajstletniki. Tekmovanje poimenovano Tennis Europe Nations Challenge by HEAD poteka v štirih predtekmovalnih skupinah, v katerih ekipe najprej igrajo po sistemu Roun Robin, v nadaljevanju pa na izpadanje.

Dečki nastopajo v Rakovniku, kjer so v RR skupini A igrali z ekipami Bosne in Hercegovine, Češke in Izraela, ki je bil tudi njihov prvi nasprotnik. Za Slovenijo so nastopili Lun OBRUL, Bor ARTNAK in Maj PREMZL in zmagali z 2-1. V drugem srečanju so igrali z ekipo BiH in prav tako zmagali z 2-1. Za prvo mesto v skupini so se borili s Češko in izgubili z 1-2.

S tem so dobili v polfinalu zmagovalca skupine B, Hrvaško. Naši dečki so se z ekipo Hrvaške dokaj enakovredno borili, a na koncu vendarle izgubili z 0-3 in tako ostali brez zaključnega turnirja, ki bo avgusta v Franciji.

Deklice so nastopale v skupini z ekipami Bosne in Hercegovine, Madžarske, Moldavije, Romunije, Rusije, Srbije in Švice. V RR skupini so igrale z ekipami Madžarske, Srbije in Moldavije. Prvi nasprotnik je bila ekipa Madžarske, ki je bila boljša s 3-0. Slovenske barve so branile Brina ŠULIN, Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ. Naše mlade igralke so izgubile tudi drugo srečanje. Z 2-1 je bila boljša ekipa Moldavije. Zadnjo tekmo je naša ekipa igrala s Srbijo in izgubila z 0-3. Deklice se z ekipo BiH borijo za končno sedmo mesto, po tekmah posameznic pa je izid 1-1.

Vse posamične rezultate najdete TUKAJ.

Nina Potočnik, Tom Kočevar Dešman, Dalila Jakupović in Nik Razboršek četrtfinalisti turnirjev ITF

bm, 21.07.2016

Na ITF turnirju v avstrijskem Bad Waltersdorfu je za slovenski predstavniki uspešen dan. V četrtfinale so se uvrstili Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je s 6-1 6-4 premagal avstrijskega kvalifikanta Philippa SCHROLLA, Nik RAZBORŠEK, ki je bil s 6-3 6-4 boljši od 7. nosilca, Nemca Christopha NEGRITUJA in Nina POTOČNIK, ki je s 6-3 6-1 premagala avstrijsko povabljenko Caroline ILOWSKO.

V Darmstadtu je bila na ITF turnirju uspešna tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki je s 6-0 6-7(1) 6-2 premagala 19-letno Grkinjo Valentini GRAMMATIKOPOLOU, 260. igralko lestvice WTA in se uvrstila v četrtfinale.

Na mladinskem turnirju 4. ranga v Dolany-Veski se je v četrtfinale uvrstila Nika RADIŠIČ V drugem krogu je s 6-2 7-6(4) premagala Češko povabljenko Ivano SEBESTOVO.

Z nastopi so končale Polona REBERŠAK v Bad Waltersdorfu, kjer jo je s 6-0 6-1 izločila 1. nosilka Gabriela PANTUCKOVA, na istem turnirju je Nastja KOLAR po izgubljenem prvem nizu s 3-6 predala srečanje Čehinji Zuzani ZALABSKI, Tadeja MAJERIČ pa je na ITF turnirju v Darmstadtu s 6-3 7-5 premagala belgijska kvaklifikantka Elyne BOEYKENS. TUKAJ.

Živa Falkner četrtfinalistka na EPP v Plznu, Kaja Juvan četrtfinalistka v Moskvi, Živa in Pia polfinalistki konkurence dvojic

bm, 21.07.2016

Živa FALKNER se je na evropskem posamičnem prvenstvu do 14 let uvrstila v četrtfinale. V četrtem krogu je s 6-2 2-6 7-5 premagala 8. nosilko, Estonko Carol PLAKK. V četrtfinalu se bo pomerila z drugo nosilko, Rusinjo Dario FRAYMAN. V konkurenci dvojic sta s Pio LOVRIČ v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagali Poljakinji Weroniko BASZAK in Aleksandro WIERZBOWSKO in se uvrstili v polfinale.

Na EPP do 16 let v Moskvi je bila Kaja JUVAN danes uspešna dvakrat. Najprej je v zaostalem srečanju s 6-4 7-5 premagala Belorusinjo Kataryno PAULENKA, nato pa v četrtem krogu s 6-1 6-1 še Hrvatico LAURO MAŠIĆ in se uvrstila v četrtfinale, kjer bo igrala z s Finko OOno ORPANA.

Na EPP do 18 let v Klostersu so naši predstavniki z nastopi končali pred četrtfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Na EPP do 14, 16 in 18 let se približujejo četrtfinalni obračuni

bm, 20.07.2016

Na Evropskem posamičnem prvenstvu do 14 let smo danes spremljali nastopa Žive FALKNER, ki je igrala s Turkinjo Zeynep Sena SARIOGLAN in zmagala s 4-6 6-1 7-6(1) potem, ko je v tretjem nizu že zaostajala z 2-5 in rešila dve zaključni žogici in Pie LOVRIČ, ki je igrala z Nemko Alexandro VECIC in izgubila z 2-6 2-6. Srečanje je trajalo dve uri, Lovričeva pa je izgubila deset tesnih iger. Naša dvojica Lovrič/Falkner je igrala z Ukrajinkama Lyubovo KOSTENKO in in Dario SNIGUR in v tesnem obračunu slavila s 3-6 7-5 10-8 in se uvrstila v četrtfinale.

Na prvenstvu do 16 let je Kaja JUVAN začela srečanje z Belorusinjo Katyarino PAULENKA in vodi s 6-4 2-2. Pri tem izidu je bilo srečanje prekinjeno in se bo nadaljevalo v četrtek. Peruš/Podlipnik bosta v konkurenci dvojic v četrtek igrala z Litvancema Juliusom ADOMAVICIUSOM in Ignasom CIPKUSOM.

V Klostersu je na prvenstvu do 18 let danes že nastopila Veronika ERJAVEC in s 4-6 6-7(0) izgubila s Švedinjo Ido JARLSKOG. Nastopili bosta še dvojici Lah/Kokalj, igrala bosta proti Britancema Bassu in Stewartu in Erjavec/Kozar, njuni nasprotnici bosta Grkinji Adaloglou in Christofi. TUKAJ.

Včeraj zmage za Dalilo Jakupović, Toma Kočevarja Dešmana, Nastjo Kolar in Tadejo Majerič

bm, 20.07.2016

Na mednarodnih teniških turnirjih sta bila danes v Bad Waltersdorfu uspešna Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je s 6-2 6-3 premagal Nemca Denisa KAPRICA in Nastja KOLAR, ki je v slovenskem obračunu s 6-3 4-2 (predaja) premagala Sašo KLANEČEK.

Z zmagama sta nastope na ITF turnirju v Darmstadtu (25.000 $) začeli astrong>Dalila JAKUPOVIĆ, s 3-6 6-2 7-6(3) je premagala Argentinko Nadio PODORSKO in Tadeja MAJERIČ, ki je s 7-6(9) 2-6 6-3 premagala Ukrajinko Olgo IANCHUK.

V Bad Waltersdorfu je že včeraj slavila Nina POTOČNIK, danes pa je izgubil Marko STOŠIĆ, katerega je s 6-3 6-3 premagal Čeh Filip BRTNICKY.

Na ITF turnirju v Schiu (10.000 $) je Manca PISLAK v uvodnem nastopu z 2-6 5-7 izgubila z Italijanko Deborah CHIESA. TUKAJ.

Mima Jaušovec praznuje šestdeseti rojstni dan - vse najboljše Mima !

bm, 20.07.2016

20. julija leta 1956 se je v Mariboru rodila slovenska teniška igralka Mima Jaušovec, še danes edina Slovenka s posamično zmago na enem od štirih turnirjev za grand slam.

Roland Garros je osvojila leta 1977, ko je v finalu v treh nizih s 6-2, 6-7 in 6-1 premagala Romunko Florento Mihai.

V nadaljevanju kariere, ki jo je končala leta 1988, se je med posameznicami še dvakrat uvrstila v finale OP Francije, leta 1978 pa je na tem turnirju s soigralko, Romunko Virginio Ruzici slavila v konkurenci dvojic.

Na turnirjih za grand slam se je uvrstila še v polfinale OP ZDA (1976) in OP Avstralije (1980), v Wimbledonu pa je bila dvakrat četrtfinalistka (1978, 1981).

Na ženski svetovni jakostni lestvici je bila najvišje na šestem mestu.

Čestitkam ob osebnem prazniku se pridružujemo tudi mi.

Vse najboljše, Mima! TUKAJ.

Fantje in dekleta do 18 let na EPP v Klostersu, med posamezniki v konkurenci ostaja Veronika Erjavec

, 20.07.2016

Nadaljujejo se posamična evropska prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 18 let nastopajo v švicarskem Klostersu, kjer za Slovenijo pri dekletih nastopata Idrijčanka Veronika ERJAVEC in Kranjčanka Nika KOZAR, pri fantih naše barve branita Litijan Grega KOKALJ in Ptujčan Sven LAH. Prvi je nastopil Sven (ITF 87) in nekoliko presenetljivo klonil proti Švicarju Marku OSMANCICU (ITF 773) s 3-6 2-6, Grega (ITF-NR), ki je bil v prvem krogu prost pa je v drugi tekmi s 3-6 2-6 izgubil s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM (ITF 66). Nastopila sta tudi Veronika, ki je s 6-3 6-0 premagala Latvijko Rebeko Margareto MARTENA in Nika, ki je s 3-6 2-6 izgubila z Britanko Emily APPLETON.

Danes bo nastopila Veronika ERJAVEC, ki bo igrala s Švedinjo Ido JARLSKOG ter dvojici Lah/Kokalj, igrala bosta proti Britancema Bassu in Stewartu in Erjavec/Kozar, njuni nasprotnici bosta Grkinji Adaloglou in Christofi.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Fantje in dekleta do 16 let na EPP v Moskvi, med posamezniki v konkurenci le še Kaja Juvan

bm, 20.07.2016

Nadaljujejo se posamična evropska prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let nastopajo v Moskvi. Med dekleti Slovenijo zastopata ena izmed favoritka za zmago Ljubljančanka Kaja JUVAN, ki je tretja nosilka turnirja deklet in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-1 7-5 premagala Bolgarko Gergano TOPALOVO in Kranjčanka Kristina NOVAK. Tudi ona je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 5-7 4-6 izgubila s Čehinjo Lenko STARA.

Pri fantih igrata Slovenjegradčan Miha PERUŠ, ki je nastop med posamezniki že opravil in izgubil z Avstrijcem Martinom ROCENSOM z 2-6 4-6 in Mariborčan Matic PODLIPNIK, ki je tekmo prvega kroga dokončal včeraj in prav tako izgubil. S 3-6 6-4 7-5 ga je premagal Ciprčan Demetris LIVERAS.

Danes bomo spremljali nastop Kaje JUVAN, ki nasprotnico v tretjem krogu še čaka, saj morata Madžarka Adrienn NAGY in Belorusinja Katyarina PAULENKA srečanje še dokončati in nastop dvojice Peruš/Podlipnik, ki bosta igrala z Litvancema Juliusom ADOMAVICIUSOM in Ignasom CIPKUSOM. TUKAJ.

Na EPP v Plznu Živa Falkner med najboljših 16 deklic

bm, 20.07.2016

Nadaljujejo se posamična evropska prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Dečki in deklice do 14 let nastopajo v češkem Plznu. Med dečki Slovenijo zastopata Ptujčan Blaž VIDOVIČ in Ljubljančan Nik JURJEVČIČ.

Vidovič je v prvem krogu s 6-2 2-6 6-1 premagal Armenijca Arturja SOGHOYANA, v drugem pa je po treh urah izenačenega boja s 7-5 3-6 5-7 izgubil s 15. nosilcem, Romunom Radujem Mihaiom PAPOEOM. Jurjevčič je z 0-6 1-6 izgubil s Srbom Urošem JOVIĆEM.

Pri deklicah slovenske barve zastopata Domžalčanka Pia LOVRIČ in Novomeščanka Živa FALKNER. Lovričeva je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala Danko Nikoline GULLACKSEN, v drugem pa je bila s 3-6 6-1 6-1 boljša od Latvijke Patricije SPAKA. Falknerjeva je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-7(5) 6-4 6-4 premagala Španko Silvijo Vargas HIMENEZ.

V konkurenci dvojic sta Vidovič in Jurjevčič v prvem krogu s 4-6 6-3 10-3 premagala Finca Aleksija LOFMANA in Lira VASA, v drugem pa sta s 6-3 1-6 4-10 izgubila z Italijanoma Lorenzom MUSETTIJEM in Lorenzom MOTTOLIJEM

Falknerjeva in Lovričeva sta bili v prvem krogu prosti, v drugem sta z 2-6 6-1 11-9 premagali Avstrijki Anno GROS in Sinjo KRAUS.

Danes smo spremljali nastopa Žive FALKNER, ki je igrala s Turkinjo Zeynep Sena SARIOGLAN in zmagala s 4-6 6-1 7-6(1) potem, ko je v tretjem nizu že zaostajala z 2-5 in rešila dve zaključni žogici in Pie LOVRIČ, ki je igrala z Nemko Alexandro VECIC in izgubila z 2-6 2-6. Srečanje je trajalo dve uri, Lovričeva pa je izgubila deset tesnih iger.

Naša dvojica Lovrič/Falkner bo igrala z Ukrajinkama Lyubovo KOSTENKO in in Dario SNIGUR.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Polona Reberšak in Nik Razboršek uspešna v Avstriji, Nika Radišič na Češkem, Polona Hercog poražena v uvodu Bastada

bm, 19.07.2016

Današnje slovenske nastope na mednarodnih članskih turnirjih sta z zmagama na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu začela Nik RAZBORŠEK, ki je v prvem krogu s 3-6 6-1 7-5 premagal Čeha Ondreja KRSTEVA in Polona REBERŠAK, ki je bila s 7-5 7-5 boljša od nemške kvalifikantke Julie THIEM.

Na WTA turnirju v Bastadu, kjer je z dvakratno osvojitvijo naslova v letih 2011 in 2012 dosegla največja uspeha v karieri, je tokrat Polona HERCOG nastope končala že po uvodnem nastopu. S 6-7(7) 6-3 6-4 jo je premagala 75. igralka sveta, 27-letna Nemka Julia GOERGES.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dolany-Veski na Češkem je v prvem krogu Nika RADIŠIČ s 7-5 6-2 premagala češko kvalifikantko, 14-letno Sabino RICHTROVO. Na istem turnirju je v uvodnem nastopu Luka MIKLAVČIČ moral premoč priznati 1. nosilcu, Poljaku Piotru SMETANI. Ta je bil boljši s 4-6 6-4 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Vietnamu je 16-letna Ljubljančanka Ema HORVAT izgubila uvodno srečanje s Kitajko Jing YANG. 13-letna Kitajka je slavila s 6-2 3-6 6-3. TUKAJ.

Saša Klaneček uspešna v kvalifikacijah, Manca Pislak v prvem krogu, danes številni nastopi preostalih

bm, 19.07.2016

Končujejo se kvalifikacije na ITF turnirjih po svetu. Največ naših predstavnikov je v Bad Waltrersdorfu, kjer potekata Futures za moške in ITF (10.000 $) za ženske. V prvem krogu je bil pri moških uspešen Marko STOŠIĆ, pri dekletih sta se v naslednji krog uvrstili Pija BRGLEZ in Saša KLANEČEK. V finalu kvalkifikacij sta nato izgubila Stošić in Brglezova, Klanečkova pa je s 6-1 6-3 premagala Čehinjo Natalie CVACKOVO in se uvrstila v glavni turnir. V uvodnih kvalifikacijskih nastopih so izgubili Grega BOH, Zala DOVNIK in Moni POTRČ. Na Futuresu v Beogradu sta v kvalifikacijah izgubila Klemen NIKOLAŠ in Anže LOVIŠČEK.

Na ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Kasslu je v prvem krogu izgubil Jakob Aljaž KAPLJA.

Uspešno pa je nastope na ITF turnirju v Italiji (10.000 $) začela Manca PISLAK. V prvem krogu je s 7-5 6-4 premagala Kolumbijko Mari HERAZO GONZALEZ.

Danes in jutri bodo nastopili Nik RAZBORŠEK, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Polona REBERŠAK, Nina POTOČNIK, Saša KLANEČEK in Nastja KOLAR v Bad Waltersdorfu, Polona HERCOG na WTA turnirju v Bastadu, Blaž KAVČIČ na ATP Challengerju v Binghamptonu, Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ na ITF turnirju v Darmstadtu, Rok JARC na Futuresu v Kasselu, Luka MIKLAVČIČ in Nika RADIŠIČ na mladinskem ITF turnirju na Češkem, Ema HORVAT pa na mladinskem ITF turnirju v Vietnamu. TUKAJ.

Ana Milovanovič sodi v Gstaadtu, tudi drugi naši sodniki aktivni na turnirjih

bm, 18.07.2016

Iz švicarskega Gstaadta, kjer opravlja sodniške naloge se nam je oglasila ena naših najboljših mednarodnih teniških sodnic Ana MILOVANOVIČ, ki bo med drugimi pravico delila tudi na ATP Challengerju v Portorožu prihodnji mesec.

Blaž Anže Pipan je bil vodja sodnikov, Ana Štih in Tomaž Majer pa linijska sodnika na srečanju Davis cup ekip Srbije in Velike Britanije v Beogradu, ta teden pa so Blaž Anže Pipan, Ana Sodnik, Marko Ducman in Tomaž Majer na ATP 250 v Avstrijskem Kitzbuhlu, Matej Skočir pa na ATP 250 turnirju v Umagu. TUKAJ.

Blaž Kavčič v finalu Winnipega

bm, 18.07.2016

Blaž KAVČIČ je izgubil finalno srečanje na ATP Challengerju z nagradnim skladom 75.000 $ v kanadskem Winnipegu.

Njegov nasprotnik je bil 31-letni Japonec Go SOEDA, 149. igralec lestvice ATP, ki je bil po dveh urah in pol boljši s 6-7(4), 6-4 6-2. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje, za Blaža KAVČIČA pa prvi finalni nastop letos.

TUKAJ.

Maj Premzl in Petja Drame osvojila Fredijev memorial v Mariboru

bm, 17.07.2016

V Mariboru se je s finalnima obračunoma deklic in dečkov končal letošnji Fredijev memorial, turnir v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih je prepričljivo slavil 1. nosilec Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagal Tea KURTAGIĆA (MaxLj)

Pri deklicah je bila najboljša Petja DRAME (ŽtkMb) (na fotografiji). V finalu je s 6-1 6-3 premagala Ano LANIŠEK (Radomlje).

Foto: Bojan Matevžič TUKAJ.

Dalila Jakupović klonila v finalu Aschaffenburga po izjemni seriji devetih zmag

bm, 17.07.2016

Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila finalni obračun na ITF turnirju v Aschaffenburgu. S 6-3 2-6 6-2 jo je premagala 17-letna Rusinja Anna KALINSKAYA, letos že 3. mladinka sveta in trenutno 303. igralka lestvice WTA. Za mlado Rusinjo je to tretji naslov na ITF turnirjih letos, drugi na turnirju s tem nagradnim skladom.

Dalila JKUPOVIĆ je tako izgubila tekmo po devetih zaporednih zmagah in doživela šele tretji poraz v zadnjih dvajsetih srečanjih. Finale turnirja ji bo na novi lestvici WTA prineslo najvišjo uvrstitev v karieri in jo približalo najboljšim dvesto igralkam sveta. TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist turnirja v Winnipegu, Dalila Jakupović finalistka v Aschaffenburgu

bm, 16.07.2016

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju, prvič po povratku na teniška igrišča po poškodbi in zamrznitvi uvrstitve na svetovni teniški lestvici ATP, uvrstil v finale. Na turnirju v Winnipegu je v četrtfinalu s 6-3 3-2 (predaja) izločil 2. nosilca, 20-letnega Japonca Yoshihita NOSHIOKO in se bo za štirinajsti naslov na turnirjih serije Challenger boril s 5. nosilcem, 31-letnim Japoncem Goem SOEDO.

Izjemno serijo pa na ITF turnirju v Aschaffenburgu nadaljuje Dalila JAKUPOVIĆ. Z deveto zaporedno zmago se je še četrttič na zadnjih štirih turnirjih uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-2 7-5 premagala 4. nosilko, Francozinjo Arantxo RUS in bo v finalu igrala s 17-letno Rusinjo Anno KALINSKAYO, ki na lestvici WTA zaseda 303. mesto. Zmaga bi ji prinesla uvrstitev med najboljših dvesto igralk na svetu. TUKAJ.

Maj Premzl in Teo Kurtagić finalista Fredijevega memoriala, pri deklicah znane polfinalistke

bm, 16.07.2016

Na Fredijevem memorialu v Mariboru smo v A turnirju dečkov dobili finalista. To sta Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal Jako GOLOBA (Tr-Kr) in Teo KURTAGIĆ (Max Lj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-1 boljši od Joba JAPLJA (Medvode).

Končan je že B turnir dečkov. Zmagal je Žiga ŠVEC (Mu-So), ki je bil v finalu s 6-2 6-2 boljši od Marka POŽONCA (Grosuplje).

Deklice so odigrale četrtfinalna srečanja. V polfinale so se uvrstile Petja DRAME, Maša VIRIANT, Ivona AHČAN in Ana LANIŠEK(na fotografiji).

Foto: B. Matevžič TUKAJ.

Blaž Kavčič polfinalist Challengerja v Winnipegu, Dalila Jakupović v polfinalu ITF turnirja v Aschaffenburgu, poraz Polone Hercog v Bukarešti

bm, 16.07.2016

Na ATP Challengerju v kanadskem Winnipegu je na zmagoviti poti ponovno Blaž KAVČIČ, ki se po poškodbi in pisilnem počitku vrača v formo. Na petem turnirju po poveatku se je prvič uvrstil v polfinale, potem, ko je v četrtfinalu igral z Japoncem Hirokijem MORIYO, 241. igralccem lestvice ATP in zmagal s 6-1 6-4. Za nastop v finalu se bo zdaj potegoval v srečanju z 2. nosilcem Yoshihitom NISHIOKO, 122. igralcem lestvice ATP, s katerim je igral pretekli teden v Winnetki in izgubil z 0-6 4-6.

Dalila JAKUPOVIĆ nadaljuje izjemno zmagovalno serijo na turnirjih ITF, saj se bo že na četrtem turnirju zapored borila za nastop v finalu. Na dosedanjih treh je enkrat na turnirju slavila, dvakrat pa je izgubila v finalu. Tokrat je v nemškem Aschaffenburgu (25.000 $) v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagala 1. nosilko, 27-letno Francozinjo Sherezad REIX, 204. igralko lestvice WTA. To je tudi zmaga nad letos najvišje uvrščeno igralko na lestvici WTA. Zmaga v četrtfinalu ji že zagotavlja najvišjo uvrstitev na ženski svetovni teniški lestvici v karieri, vsak nadaljnji uspeh pa ji lahko prinese uvrstitev med najboljši 200 igralk na svetu.

Na WTA turnirju v Bukarešti je v četrtfinalu nastope končala Polona HERCOG. S 6-2 6-1 jo je premagala 4. nosilka Laura SIEGEMUND. To je bilo njuno drugo letošnje medsebojno srečanje in Siegemundova je bila še drugič boljša.

TUKAJ.

Nik Jurjevčič in Alja Belinger poražena v četrtfinalu na Otočcu, v dvojicah zmagovalki Tjaša Klevišar in Alea Bubek

bm, 16.07.2016

Na Otočcu se nadaljuje turnir TE v starostni kategoriji do 14 let. V tretjem krogu je bil pri dečkih uspešen Nik JURJEVČIČ, ki je s 6-3 5-7 6-2 premagal Srba Petra TEODOROVIĆA in se uvrstil v četrtfinale, tu pa je s 6-4 0-6 3-6 izgubil z Rusom Petrom BAROM BIRYUKOVIM.

Pri deklicah je v četrtfinalu nastopila Alja BELINGER, ki je v tretjem krogu s 7-5 6-3 premagala Avstrijko Danielo GLANZER. V četrtfinalu je nato izgubila zs Srbkinjo Ivo DIVAC, ki je bila boljša s 6-3 6-2.

Pri deklicah sta se v konkurenci dvojic naslova veselili Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR, ki sta v finalu s 6-4 6-1 premagali našo Aljo BELINGER, ki je igrala v paru s Hrvatico Kornelijo HUNĆAK.V konkurenci dvojic so v polfinalu izgubili Samuel PATE in Miha VETRIH ter Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR..

TUKAJ.

Na Fredijevem memorilu v Mariboru znani četrtfinalisti

bm, 15.07.2016

Na Fredijevem memorialu v Mariboru, turnirju za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let so pri dečkih znani četrtfinalisti, deklice so odigrale tekme prvega kroga.

Pri dečkih so se v A turnirju v četrtfinale uvrstili Maj PREMZL, Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB, Nik GMAJNAR, Jani RETELJ, Job JAPELJ, Teo KURTAGIĆ in Aljaž KIRBIŠ.

V B turnirju so že znani polfinalisti. To so Žiga ŠVEC, Mark BERNARD, Janež MATKO JUVANČIČ in Marko POŽONEC.

Deklice so odigrale tekme prvega kroga A turnirja, B turnirja pa zaradi premalega števila igralk ni. TUKAJ.

V Mariboru se začenja Fredijev memorial

, 14.07.2016

V Mariboru se s turnirjem RR na igriščih TK Branik začenja Fredijev memorial. Zaradi slabega vremena je RR turnir za deklice za četrtek odpovedan in prestavljen na petek, v četrtek bodo nastopili samo dečki. Organizatorji tudi obveščajo, da bo zaradi tekme NK Maribor 14.7.2016 zaprto parkirišče TK Branika in okoliške ulice in prosijo za razumevanje.

Sicer pa je na turnirju dečkov v RR prijavljenih 42 igralcev z Majem PREMZLOM na čelu, pri deklicah je prijavljenih 24 igralk, najvišje uvrščena pa je Petja DRAME. TUKAJ.

Dalila Jakupović četrtfinalistka Aschaffenburga, Blaž Kavčič četrtfinalist Winnipega, Grega Žemlja, Blaž Rola, Tadeja Majerič in Nik Razboršek končali z nastopi

bm, 14.07.2016

Dalila JAKUPOVIĆ nadaljuje odlično serijo nastopov na turnirjih ITF. S sedmo zaporedno zmago se je uvrstila v četrtfinale turnirja v Aschaffenburgu (25.000 $). V drugem krogu je s 6-0 6-1 premagala francosko kvalifikantko Manon ARCANGIOLI (WTA 384). V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko, 27-letno Francozinjo Sherezad REIX.

Uspešno igra tudi Blaž KAVČIČ na ATP Challengerju v Winnipegu, v Kanadi (75.000 $). V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagal Avstralca Benjamina MITCHELLA (ATP 240). V četrtfinalu bo igral z Japoncem Hirokijem MORIYO (ATP 224).

Tekmo drugega kroga na ATP turnirju v Hamburgu je Grega ŽEMLJA igral z 8. nosilcem, Špancem Guillermom GARCIO-LOPEZOM, 58. igralcem sveta in izgubil z 2-6 2-6.

Prav tako je z nastopi v San Benedettu izpadel Blaž ROLA. V drugem krogu ga je s 6-4 6-3 premagal 21-letni domačin Stefano NAPOLITANO.

Na Futuresu v Kramsachu je v četrtfinalu izgubil Nik RAZBORŠEK. S 3-6 6-4 6-2 ga je izločil 17-letni Grk Stefanos TSITSIPAS, 1. mladinec sveta in 357. igralec lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Bursi (50.000 $) je v drugem krogu izgubila Nastja KOLAR. S 6-1 6-1 jo je izločila 1. nosilka, Turkinja Ipek SOYLU, 161. igralka sveta.

>Tudi Tadeji MAJERIČ se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale turnirja v Bursi. S 7-5 7-6 jo je premagala 21-letna Izraelka Deniz KHAZANIUK.

TUKAJ.

Polona Hercog in Nik Razboršek v četrtfinale, Blaž Kavčič, Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v drugi krog

bm, 13.07.2016

Polona HERCOG se je na WTA turnirju v Bukarešti uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala 5. nosilko, Romunko Monico NICULESCU. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, Nemko Lauro SIEGEMUND, 42. igralko lestvice WTA.

Na ATP Challengerju v kanadskem Winnipegu je Blaž KAVČIČ v prvem krogu s 4-6 6-2 7-6(8) premagal domačina, 15-letnega Felixa AUGERJA-ALIASSIMEJA, 5. mladinca sveta in letošnjega finalista mladinskega turnirja Roland Garros. V drugem krogu bo igral z 23-letnim Avstralcem Benjaminom MITCHELLOM, (ATP 238).

Z zmago 6-4 6-1 nad Avstralcem Bradyem MOUSLIJEM se je v čertfinale Futuresa v Kramsachu uvrstil Nik RAZBORŠEK. Na istem turnirju je Tom KOČEVAR DEŠMAN v drugem krogu s 6-7(2) 3-6 izgubil s Čehom Marekom JALOVIECOM.

Na ITF turnirju v turški Bursi se je v drugi krog po zmagi s 6-2 6-1 nad romunsko kvalifikantko Oano Georgeto SIMION uvrstila Tadeja MAJERIČ.

Prav tako je bila na ITF turnirju v Aschaffenburgu v prvem krogu uspešna Dalila JAKUPOVIĆ. S 7-5 6-3 je premagala Španko Irene BURILLO ESCORICHUELA. TUKAJ.

Naši ekipi dečkov in deklic do 12 let na ekipnem tekmovanju Lampo Trophy v Rezzatu

bm, 13.07.2016

Naši ekipi dečkov in deklic v starostni kategoriji do 12 let sta se v italijanskem Rezzatu udeležili ekipnega tekmovanja Lampo Trophy, ki letos poteka že v petnajsti izvedbi. Na turnirju sodeluje po osem povabljenih ekip dečkov in deklic, ki najprej igrajo v skupinah po sistemu RR, dve najboljši ekipi v vsaki skupini pa igrata po križnem sistemu 1-2 polfinalni srečanji. Igrata se dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic.

V skupini A so ekipe Slovenije, Francije, Izraela in Italije, v skupini B pa ekipe Kanade, Belgije, Švice ter Bosne in Hercegovine.

Slovenijo pri dečkih zastopajo Lun OBRUL, Bor ARTNAK in Tristan FLANDER, pri deklicah pa Brina ŠULIN, Leontina STOJANOVIĆ in Ela Nala MILIĆ.

Ekipi sta v Italijo odpeljala Rok FERJAN in Ervin HAFNER.

Naši dečki in deklice so igrali z ekipama Francije in Italije in obe srečanji izgubili ter tako tudi ne bosta sodelovali v zaključnih obračunih na turnirju. TUKAJ.

6. Banka Koper Junior Slovenia Open 2016 - prvo obvestilo

bm, 12.07.2016

Od 3. - 11.septembra bo Teniški center Bonifika v Kopru spet prizorišče mednarodnega teniškega dogodka. Tokrat bo na vrsti že 6. Banka Koper Junior Slovenia Open za dečke in deklice v starosti od 10-14 leta.

Turnir spada v koledar Tennis Europe, za uspešno prijavo, ki se izteče 9.avgusta ob 14.00, pa je potrebno imeti IPIN številko, odpreti TE account in se preko njega prijaviti na turnir. V primeru težav pokličite na 031-353-145 ali nam pošljite email na tk.koper@siol.net.

Kdo so dosedanji zmagovalci in več o turnirju si lahko preberete na uradni spletni strani turnirja TUKAJ .

Tako prijetno vzdušje je bilo letos na turnirju do 12 let TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Nastja Kolar zmagali v uvodnih nastopih

bm, 12.07.2016

Po Gregu Žemlji, Niku Razboršku in Tomu Kočevarju Dešmanu so v drugi krog turnirjev danes napredovali tudi Polona HERCOG, Blaž ROLA in Nastja KOLAR.

Polona HERCOG igra na WTA turnirju s peščeno podlago v Bukarešti. Turnir ima nagradni sklad 250.000 $, Hercogova pa je v prvem krogu s 6-1 2-6 6-2 premagala 206. igralko sveta, 26-letno Bolgarko Sesil KARATANTCHEVO. Po uri in tričetrt igre je Hercogova osvojila 7 točk več od nasprotnice, sedemkrat pa ji je tudi odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila štirikrat. V drugem krogu jo čaka obračun s 5. nosilko, 28-letno Romunko Monico NICULESCU, 53. igralko lestvice WTA. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, vsaka pa je zmagala po enkrat.

Blaž ROLA nastopa na ATP Challengerju v San Benedettu (42.500 €), kjer je četrti nosilec. V prvem krogu je v prvem nizu imel nekaj težav z Avstrijcem, 26-letnim Michaelom LINZERJEM (ATP 335), ubranil je tudi eno set žogo Avstrijca, v nadaljevanju pa je bil suveren in je na koncu slavil s 7-5 6-0 za kar je potreboval uro in tričetrt. Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Dobro je nastope na ITF turnirju (50.000 $) v turški Bursi začela Nastja KOLAR. V uvodnem nastopu na 50.000 $ vrednem turnirju je s 6-4 6-1 premagala 27-letno Gruzijko Sofio KVATSABAIA (WTA 449).

Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v romunski Timisoari je Kristina NOVAK v prvem krogu izgubila s 15-letno ameriško vrstnico Elkizabeth MANDLIK. Ta je bila boljša s 5-7 6-1 6-4. TUKAJ.

Sedem slovenskih igralcev in igralk v tretji krog turnirja TE na Otočcu

bm, 12.07.2016

Na turnirju Tennis Europe na Otočcu se je v tretji krog uvrstilo sedem slovenskih predstavnikov. Med dečki so se v tretji krog uvrstili Samuel PATE, Nik JURJEVČIČ, Jon Lan ŠUNTAR in Filip KALJEVIĆ, pri dekletih pa so bile v drugem krogu uspešne Alea BUBEK, Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR. TUKAJ.

Tina Kristina Godec in Aljaž Fugina osvojila OP do 18 let v Rogaški Slatini

bm, 11.07.2016

Na OP 18 za dekleta v Rogaški Slatini, na turnirju je nastopilo le 8 igralk, je zmagala 1. nosilka, Tina Kristina GODEC (AsLit). V finalu je s 6-1 6-1 premagala 4. postavljeno Ljubljančanko Emo HORVAT (Tc-Lj).

Pri fantih je slavil Aljaž FUGINA (Sl-Lj), ki je bil v finalu s 6-3 6-4 boljši od Vala VIDAKOVIČA (ŽtkMb).

Fantje so igrali tudi turnir dvojic. Osvojila sta ga Andrej ŠUŠTERŠIČ in Aljaž ŠENICA (MaxLj). V finalu sta s 7-5 6-1 premagala Marka KOVAČEVIČA (ŠtkVe) in Maksa LUKMANA (Ltc). TUKAJ.

Na Otočcu ta teden na turnirju TE štirinajstletniki

bm, 11.07.2016

Na Otočcu se je v soboto končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let, ta teden pa TK Krka prav tako na turnirju TE gosti igralce in igralke v starostni kategoriji do 14 let. Končane so že kvalifikacije za dečke v katerih pa naši igralci niso bili uspešni. V glavnem turnirju bodo tako pri dečkih nastopili Tilen KOVAČ, Samuel PATE, Nejc ŽUNIČ kot srečni poraženec, Sebastian DOMINKO, Grega SEVŠEK, Gordan Fran MILEUSNIČ (WC), Tristan Alessandro KORENT (LL), Jan DIMITRIJEVIČ (WC), Miha KASTELEC, Max KLEP, Nik JURJEVČIČ, Jon LAN ŠUNTAR, ki se je z zmago 6-1 6-2 nad Hrvatom Ivanom Karlom BANOM že uvrstil v drugi krog, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Martin GRILJ, Taj DOLENC (WC), Robert KORELC (WC), Luka KRAJNIK, Miha VETRIH in Filip KALJEVIČ.

Pri deklicah kvalifikacij ni bilo, prva pa se je v drugi krog z zmago 6-2 6-1 nad Ciprčanko Valio SAMARO uvrstila Tara GORINŠEK. Nastopile bodo še Alea BUBEK, Nina PLIBERŠEK, Taja LONČARIČ, Ana Teja TABOR, Meta MARENK, Alja BELINGER, Lana DRAGMAN, Anali KOČEVAR, Tara TUŠEK, Lina BOŽIČNIK, Nika STRAŠEK, Tjaša KLEVIŠAR, Emma RAJTMAJER, Tara Katarina MILIĆ in Maja ZUCCHIATI.

Po odigranem prvem krogu v konkurenci pri dečkih ostajajo Samuel PATE, Miha KASTELEC, Nik JURJEVČIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Miha VETRIH in Filip KALJEVIČ.

Pri deklicah so bile v prvem krogu poleg Tare GORINŠEK uspešne Alea BUBEK, Taja LONČARIČ, Alja BELINGER, Nika STRAŠEK, Tjaša KLEVIŠAR, Tara Katarina MILIČ in Nika STRAŠEK.

Za visoka mesta se bo potegoval tudi Gal Emeršič Potočnik (na fotografiji), foto: Bojan Matevžič

Vse rezultate prvega kroga najdete TUKAJ.

Žemlja, Razboršek in Kočevar Dešman z zmagami odprli nastope tega tedna, v kvalifikacijah Futuresov fantje neuspešni

bm, 11.07.2016

Naš vodilni igralec na svetovni teniški lestvici Grega ŽEMLJA, ta teden na 151. mestu lestvice ATP, prvič v letu 2016 nastopa v glavnem žrebu turnirja ATP in sicer na turnirju serije 500 v Hamburgu. V prvem krogu je igral s 17-letnim domačinom Marvinom MOELLERJEM, 24. mladincem sveta, ki je nastopil s posebnim povabilom in brez težav zmagal s 6-1 6-2 ter si že zagotovil 45 točk za lestvico ATP.

Blaž ROLA, ta teden na 180. mestu lestvice ATP, bo na ATP Challengerju v italijanskem San Benedettu v prvem krogu igral s 26-letnim avstrijskim kvalifikantom Michaelom LINZERJEM (ATP 335).

Blaž KAVČIČ, ta teden je izgubil 130 mest in je na 452. mestu lestvice ATP, je v Kanadi, kjer bo v prvem krogu ATP Challengerja v Winnipegu igral z domačim povabljencem, 15-letnim Felixom AUGEROM-ALLIASIMEJEM.

Na WTA turnirju v Bukarešti bo nastopila Polona HERCOG, ta teden 84. igralka sveta, ki bo v prvem krogu igrala s Kazahstanko, 26-letno Sesil KARATANTCHEVO, 205. igralko lestvice WTA. Naša, s 198. mestom druga igralka na lestvici WTA Tamara ZIDANŠEK trenutno zdravi poškodbo kolena zato že nekaj časa ne nastopa.

V glavnih turnirjih ženskih ITF-ov so prijavljene Tadeja MAJERIČ (WTA 238) in Nastja KOLAR (WTA 477) v turški Bursi, Dalila JAKUPOVIČ, ki je po odličnih nastopih v Italiji pridobila 37. mest in je ta teden na 235. mestu lestvice WTA, pa v nemškem Aschaffenburgu.

Edina slovenska predstavnika v glavnih žrebih turnirjev Futures sta ta teden v avstrijskem Kramsachu Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Oba sta nastope začela z zmagama. Razboršek je s 6-0 6-4 premagal Italijana Filippa LEONARDIJA (ATP 628), Kočevar-Dešman pa je bil s 7-6(3) 4-6 6-1 boljši od Avstrijca Dominica WEIDINGEREJA (ATP 948).

Vsi ostali naši igralci, ki so nastopili v kvalifikacijah turnirjev serije Futures ta teden niso bili uspešni.

Na Futuresu v Brnu je v kvalifikacijah Marko STOŠIĆ, ki je v prvem krogu z 0-6 6-1 6-4 premagal Čeha Daniela JANKA, v drugem pa s 5-7 6-3 7-6(5) Ukrajinca Romana BOYCHUKA izpadel v tretjem krogu, ko je srečanje po odigranih šestih igrah predal. Domen GOSTINČAR, ki je v prvem krogu s 6-1 7-6(3) premagal Čeha Patrika MALYA, v drugem pa s 4-6 6-3 6-2 Čeha Mareka REHACEKA je v tretjem krogu s 1-6 6-7(5) izgubil s Čehom Tomasom MUSILOM.

Na Futuresu v avstrijskem Kramsachu sta nastopila Grega BOH in Miha OKORN, a sta oba izgubila. Grega BOH v prvem krogu z Nemcem Lukasom OLLERTOM z 0-6 3-6, Miha OKORN v drugem krogu s Švicarjem Luco GIACOMELLIJEM s 3-6 0-6.

Na Futuresu v Antalyi je nastopil Klemen NIKOLAŠ in s 5-7 1-6 izgubil s Pakistancem Ali Khan KBARJEM.

TUKAJ.

V Ljubljani potekale reprezentančne priprave ekip do 14 let

bm, 10.07.2016

Konec tedna so se v Ljubljani na teniških igriščih Ljubljanskega teniškega centra odvijale reprezentančne priprave TZS do 14 let. V petek se je priprav udeležilo osem povabljenih fantov , v soboto pa se je priprav udeležilo osem povabljenih deklet.

Trenerja na pripravah sta bila Uroš Potočnik in Srečo Završki.

Reprezentanti so skupni trening izkoristili za priprave na tekmovanje Tenniseurope do 14 let, ki poteka ta teden na Otočcu.

Marko Por

Predsednik strokovnega sveta TS,kapetan mladinskih reprezentanc Slovenije TUKAJ.

Manj kot mesec dni nas loči od največjega teniškega dogodka v Sloveniji - četrtega ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2016

sv, 10.07.2016

Četrti po vrsti teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenija open bo tudi letos v Portorožu in sicer od 6. do 13. avgusta na igriščih teniškega centra Marina. Turnir, ki je bil v preteklih letih močno povezan z uspehi slovenskih teniških igralcev, bo tudi letos v prvi vrsti namenjen slovenskim igralcem.

O konkretnih imenih je preuranjeno govoriti, a je direktor turnirja Denis Topčič vendarle nanizal nekaj podrobnosti: »Turnir vsako leto pridobiva na pomembnosti. Od slovenskih igralcev pričakujemo nastop tako Žemlje kot tudi Kavčiča, povabili pa smo tudi Aljaža Radinskega. Sicer pa pričakujemo kar nekaj igralcev, ki so na lestvici ATP uvrščeni višje od 100. mesta.«

Letošnji dogodek bo začinjen s številnimi dejavnostmi, ki bodo Obalo prav gotovo še tesneje povezali z največjim športnim dogodkom poletja v Sloveniji. V neposredni bližini teniškega stadiona, lani je bil na finalu povsem poln, bodo številni koncerti, nagradne igre in sponzorske aktivacije. Že uvodoma bo živahno, in to kar na teniškem stadionu, saj bosta tam dva koncerta. 5. avgusta bo nastopila skupina Vigor, dan kasneje pa kar legendarna zagrebška zasedba Parni Valjak. Na dan velikega finala, 13. avgusta, pa bodo vsi gledalci vabljeni na Portoroško noč na koncert Jana Plestenjaka, v organizaciji Avditorija Portorož.

Direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič je zabavnemu delu dodal še nekaj pomembnih podrobnosti: »Tudi letos bo na turnirju nagradni sklad 42.000 evrov, prav tako bo organiziran t.i. players party. Ponosni smo tudi na organizacijo dobrodelnega poker turnirja, zaradi katerega vsako leto pomagamo nekomu, ki je nujno potreben pomoči. Omenim naj tudi sodelovanje s podjetjem PRO PLUS, saj bo letošnji polfinale in finale v neposrednem prenosu na Kanalu A. Na lokalnem področju bo za odmevnost poskrbel radio Capris.«

Tilia Slovenija Open v Portorožu je prvo leto prejel nagrado ITF za najbolj vzorno organiziran turnir serije Challenger, lani in predlani pa pohvalo za kakovostno delo in ohranitev kakovosti turnirske izvedbe in vzporednega programa. Predsednik Tenis Slovenija Marko Umberger je na novinarski konferenci dejal: »Turnir je res prejel vse možne čestitke in pohvale s strani mednarodne teniške organizacije. Da imamo takšen turnir v Sloveniji, je odlično. Vsekakor pa moram poudariti, da brez podpore in sodelovanja naših sponzorjev, zlasti generalnega sponzorja Zavarovalnice Tilia, takšnega dogodka ne bi mogli narediti.«

O koristnosti in vzajemnem sodelovanju je spregovoril tudi član uprave Zavarovalnice Tilia, Jaka Dolenc: »Mi smo zelo zadovoljni s sodelovanjem s Tenis Slovenija. V Portorožu gostimo 300 poslovnih partnerjev, organiziramo, verjetno edini tovrstni turnir v Sloveniji, Tilia Buisiness Open. « TUKAJ.

Aljaž Fugina in Val Vidakovič ter Kristina Tina Godec polfinalisti OP 18 v Rogaški Slatini

bm, 09.07.2016

V Rogaški Slatini poteka OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih sta se v finale uvrstila 8. nosilec Val VIDAKOVIČ (ŽtkMb) in 2. nosilec Aljaž FUGINA (Sl-Lj). Vidakovič je v polfinalu s 3-6 6-3 6-0 izločil 1. nosilca Andreja ŠUŠTERŠIČA (MaxLj), Fugina je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-0 boljši od tretje postavljenega Aljaža ŠENICE (MaxLj).

Pri dekletih je nastopilo samo 8 igralk, prva finalistka pa je 1. nosilka Tina Kristina GODEC, ki je v polfinalu s 6-0 6-0 izločila Izabelo LUŽNIK. V drugem polfinalu igrata Noka JURIČ, ki je v četrtfinalu s 6-3 4-6 6-0 premagala 2. nosilko Nino KNEZ in Ema HORVAT, ki je bila s 6-1 6-4 boljša od Mie KUKOVIČ. TUKAJ.

Živa Falkner v Parizu nastope končala v polfinalu

bm, 09.07.2016

Še en izvrsten teden je za našo vodilno igralko v starostni kategoriji do 14 let, Živo FALKNER. Na močnem mednarodnem turnirju Tennis Europe 1. ranga v Parizu se je prebila vse do polfinala, kjer je morala premoč priznati 1. nosilki, Kitajki Quinwen ZHENG. Kitajka je bila boljša s 6-2 6-0. TUKAJ.

Dalila Jakupović do dvojne krone na ženskem ITF turnirju v Torinu

bm, 09.07.2016

Dalila JAKUPOVIĆ je na ITF turnirju v Torinu (25.000 $) osvojila naslov tako med posameznicami kot v konkurenci dvojic.

Med posameznicami je v finalu s 7-5 6-4 premagala Makedonko, 21-letno Lino GJORCHESKO, 286. igralko lestvice WTA. S tem se ji je oddolžila za poraz v finalu Stuttgarta prejšnji teden, obenem pa nadaljuje z odličnimi predstavami, saj je na zadnjih 15 srečanjih izgubila le dvakrat in to obakrat v finalu turnirjev v Stuttgartu in Lenzerheideju. Letos je nastopila še v enem finalu in sicer maja v Caserti.

25-letna Jeseničanka je tako na dobri poti, da prvič v karieri prebije magično številko dvesto za kar pa bo v naslednjih tednih morala dobro odigrati še kakšen turnir. Forma, ki jo kaže v zadnjih tednih je izvrstna in upamo, da jo bo izkoristila. Iz Torina se bo zdaj ponovno vrnila v Nemčijo, kjer bo nastopila na ITFturnirju v Aschaffenburgu, kjer je sicer lani izgubila v prvem krogu.
/br> Uspeh je v Torinu dopolnila v dvojicah, kjer je s soigralko Gjorchesko prav tako zmagala. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali 1. nosilki, Italijanko Alice MATTEUCCI in Gruzijko Sofio SHAPATOVO.

Jakupovićeva je v Torinu osvojila tretji ITF naslov v karieri med posameznicami in petega med dvojicami.

Čestitamo ! TUKAJ.

Kaja Juvan končala odlične nastope v Wimbledonu v polfinalu dvojic

, 09.07.2016

Da smo v Wimbledonu tudi v soboto, predzadnji dan turnirja, kar se v zgodovini ni zgodili prav pogosto, spremljali slovenski nastop je poskrbela odlična 15-letna mladinka Kaja JUVAN, ki se je s soigralko Igo SWIATEK iz Poljske uvrstila v polfinale mladinske konkurence dvojic. V četrtfinalu sta bili z 2-6 6-4 6-3 boljši od Romunke Ioane MINCE in Norvežanke Malene HELGO.

V polfinalu sta igrali z Gruzijko Miriam BOLKVADZE in Američanko Caty MCNALLY in po dobri uri igre izgubili z 1-6 3-6. Juvanova je odigrala zelo dobro srečanje, žal pa danes ni bila razpoložena njena poljska soigralka, ki je naredila preveč neprisiljenih napak, tako da sta morali premoč priznati nasprotnicama.

Kljub porazu je za Kajo JUVAN odličen turnir, nabrala je prve pomembne izkušnje na travi in optimistično lahko pričakuje nadaljevanje sezone in nastop na OP ZDA prihodnji mesec. TUKAJ.

Tristan Flander polfinalist turnirja TE 12 na Otočcu, z Borom Artnakom finalista konkurence dvojic

bm, 08.07.2016

Vsak teden nas kateri izmed mladih igralcev ali katera izmed igralk razveseli z dobrim rezultatom na mednarodnih turnirjih. Prejšnji teden je bil to Mariborčan Maj PREMZL, ta teden pa odlično igra Tristan FLANDER. 12-letni Ljubljančan se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let, ki poteka na Otočcu uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 7-5 premagal igralca iz BiH Ahmeda HURTIĆA. V polfinalu je igral s Hrvatom Luko MIKRUTOM, ki je pred tem izločil Maja PREMZLA in Bora ARTNAKA. Hrvaški igralec je bil premočan tudi za Tristana in je zmagal z rezultatom 7-5 6-1.

Odlično pa FLANDER in ARTNAK igrata tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 6-1 premagala Hrvata Milija POLJIĆAKA in Švicarja Sama Kuyda BAUMGARTNERJA.

V finalu dvojic sta Flander in Artnak izgubila s Hrvatoma Bartolom BORSEJEM in Luko MIKRUTOM Z 1-6 1-6.

Turnir na Otočcu je osvojil Hrvat Luka MIKRUT, ki je finalu s 6-2 3-6 6-3 premagal sonarodnjaka Milija POLJIĆAKA. Pri dekletih je bila najboljša Rusinja Nadežda KHALTURINA.

Na fotografiji: finalista TUKAJ.

Nik Razboršek četrtfinalist na Futuresu v Saarlouisu, Blaž Rola izgubil v drugem krogu ATP Challengerja v Todiju

bm, 07.07.2016

Nik RAZBORŠEK je ta teden igral na Futuresu v nemškem Saarlouisu in nastope končal v četrtfinalu.

V drugem krogu je s 6-4 4-6 6-2 premagal Nemca Georga VON MASSOWA in se še tretjič letos uvrstil v četrtfinale, kjer je bil njegov nasprotnik kvalifikant, 21-letni Nemec Johann WILLEMS. Domačin je bil boljši z rezultatom 6-3 7-6(6)

Po finalu v Perugi pred tremi tedni Blaž ROLA zapušča ATP Challenger v Todiju po drugem krogu. Tokrat je moral položiti lopar pred Italijanom, 21-letnim Stefanom NAPOLITANOM, 363. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop v glavnem turnirju prejel posebno povabilo. Italijan je zmagal z rezultatom 6-3 6-3. Blaž tokrat ni najbolje serviral, saj je imel izkoristek prvega začetnega udarca le 48 %, na drugi strani je Napolitano prvi servis izkoristil kar 84 %. Izkoristil pa je tudi vseh pet break priložnosti, ki so se mu ponudile. TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinale mladinskega Wimbledona dvojic (prenos Sportklub), konec za Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač

bm, 07.07.2016

V Wimbledonu je po četrtfinalnih obračunih mešanih dvojic konec slovenskih članskih nastopov. Obe naši igralki, ki sta še bili v konkurenci, sta namreč s soigralcema četrfinalni srečanji mešanih dvojic izgubili.

Katarina SREBOTNIK in Poljak Marcin MATKOWSKI sta morala premoč priznati 36-letnemu Pakistancu Aisamu QURESHIJU in njegovi partnerici, odlični 28-letni Kazahstanki Yaroslavi SHVEDOVI. Ta sta slavila s 6-3 3-6 7-5.

V polfinale se ni uspela uvrstiti niti Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru s 36-letnim Avstrijcem Alexandrom PEYO. Boljša od njiju sta bila 29-letni Kolumbijec Robert FARAH in 31-letna Nemka Anna Lena GROENEFELD. Kolumbijsko nemški par je slavil s 6-7(2) 6-3 6-3.

Da pa slovenskih nastopov v Wimbledonu še ni konec je poskrbela 15-letna mladinka Kaja JUVAN, ki se je s soigralko Igo SWIATEK iz Poljske uvrstila v četrtfinale mladinske konkurence dvojic. Tu se bosta 3. nosilki srečali z Romunko Ioano MINCA in Norvežanko Malene HELGO.

Srečanje prenaša TV postaja SPORTKLUB, na sporedu pa bo kot tretje v dnevnem sporedu na igrišču št. 18 okrog 15. ure. TUKAJ.

Tristan Flander in Teo Kurtagić četrtfinalista na Otočcu

bm, 07.07.2016

Na turnirju Tennis Europe, ki ga gosti TK Krka Otočec sta po tekmah tretjega kroga v konkurenci med posamezniki ostala le še Tristan FLANDER in Teo KURTAGIĆ.

Flander je v tretjem krogu s 7-5 6-0 premagal Hrvata Bartola BORSEJA, Kurtagić je bil v domačem obračunu s 6-0 6-3 boljši od Jake JAKIJA.

Med dvojicami so se v polfinale uvrstili Tristan FLANDER in Bor ARTNAK ter Maj PREMZL, ki igra v paru z Antejem CIKOJEVIĆEM.

Pri deklicah nimamo več igralk v konkurenci. TUKAJ.

Dalila Jakupović finalistka v Torinu, Živa Falkner v polfinalu TE 14 v Parizu

bm, 07.07.2016

Na ženskem ITF turnirju v Torinu (25.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ, 4. nosilka turnirja, še naprej igra odlično . Potem, ko je v drugem krogu s 4-6 6-2 6-3 premagala Argentinko Julieto ESTABLE (WTA-452), je bila v četrtfinalu s 6-3 6-4 boljša od 36-letne domačinke, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije, Alberte BRIANTI, trenutno 433. igralke lestvice WTA.

V polfinalu je Jakupovićeva igrala s 6. nosilko, 25-letno Italijanko Anastasio GRYMALSKO, ki na lestvici WTA zaseda 303. mesto in še enkrat zmagala. Boljša je bila s 7-6(1) 0-6 6-3.

Na pariškem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do14 let se je Živa FALKNER, 3. nosilka turnirja uvrstila v polfinale. V prvem krogu je s 6-0 6-1 odpravila domačo kvalifikantko Laury AZNAR, v drugem je bila s 6-3 6-0 boljša od še ene kvalifikantke, Britanke Victorie SUBEV, v osmini finala pa je gladko s 6-1 6-2 premagala Francozinjo Aminato SALL. Ustavila se ni niti v četrtfinalu, ko je brez težav opravila z 12. nosilko, Mongolijko Daria TOMASHEVSKAYO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu je Sven LAH, ki je bil 4. nosilec turnirja, po izgubljenem prvem nizu s 4-6 v drugem pri izidu 3-3 predal srečanje Latvijcu Rudolfsu MEDNISU (ITF 128). TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog Todija, Grega Žemlja izgubil v Bastadu

bm, 07.07.2016

Blaž ROLA je z zmago začel nastope na ATP Challengerju v italijanskem Todiju (42.500 €+H) . V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagal domačega kvalifikanta Salvatoreja CARUSA, 244. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral s še enim domačinom, Stefanom NAPOLITANOM (ATP 363), ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Manj uspeha je imel v drugem krogu Bastada Grega ŽEMLJA. S 6-3 6-2 ga je premagal 6. nosilec enako vrednega turnirja kot v Todiju, 35-letni Albert MONTANES, 120. igralec lestvice ATP.

Že včeraj je v uvodnem nastopu na challengerju v Winnetki klonil Blaž KAVČIČ od katerega je bil s 6-0 6-4 boljši Japonec Yoshihito NISHIOKA. TUKAJ.

Dalila Jakupović nadaljuje z dobro igro, Nik Razboršek z zmago začel turnir v Saarlouisu, Blaž Kavčič izgubil v Winipegu

bm, 06.07.2016

Dalila JAKUPOVIĆ nadaljuje z dobrimi predstavami na turnirjih ITF. Po turnirju v Stuttgartu ta teden nastopa na ITF turnirju v Torinu (25.000 $). Nastope je začela z zmago s 4-6 6-1 6-1 nad domačinko Alice MATTEUCCI, 393. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala z Argentinko Julieto ESTABLE.

Uspešen je bil v uvodnem nastopu na Futuresu v nemškem Saarlouisu Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je s 6-2 6-4 premagal 6. nosilca, 23-letnega Venezuelca Ricarda RODRIGUEZA. V drugem krogu bo igral z Nemcem, 26-letnim Georgeom VON MASSOWOM, 609. igralcem lestvice ATP.

na ATP Challengerju v ameriškem Winipegu je nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu je igral s 1. nosilcem, Japoncem Yoshihitom NISHIOKO, 122. igralcem lestvice ATP in izgubil z 0-6 4-6. TUKAJ.

V Wimbledonu uspešen dan za Katarino Srebotnik in Kajo Juvan, dan kasneje tudi za Klepačevo

bm, 05.07.2016

V Wimbledonu smo danes spremljali dva slovenska nastopa. V konkurenci mešanih dvojic sta Katarina SREBOTNIK in Poljak, 35-letni Marcin MATKOWSKI v tretjem krogu s 6-3 6-4 premagala dvojico Santiago GONZALES (Mehika) in Arantxa PARRA SANTONJA (Španija) in se kot prvi mešani par uvrstila v četrtfinale. Za Katarino SREBOTNIK je to že šesta uvrstitev v četrtfinale med mešanimi dvojicami v Wimbledonu.

V tretjem krogu je bila uspešna tudi Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s 36-letnim Avstrijcem Alexandrom PEYO. Po zmagi s 6-1 6-2 nad poljsko-češko dvojico KUBOT in HLAVACKOVA se je uvrstila v četrtfinale.

V mladinski konkurenci pa je dobro nastopila Kaja JUVAN. S Poljakinjo Igo SWIATEK sta tretji nosilki turnirja dvojic, v prvem krogu pa sta danes s 6-3 7-5 premagali Kolumbijko Emiliano ARANGO in Paragvajko Laro ESCAURIZA. TUKAJ.

Maja Makorič osvojila OP ZALA 16 na Ptuju, Miha Peruš najboljši v Šentjurju

, 04.07.2016

Na OP ZALA 16 na Ptuju je naslov osvojila Maja MAKORIČ (N. Gorica). V finalu je s 6-2 6-4 premagala Aljo BELINGER (Šplus).

Maja MAKORIČ je trenutno vodilna igralka lestvice TS v starostni kategoriji do 16 let, to pa je njen tretji naslov v letošnji sezoni. Pred tem je osvojila turnir v starostni kategoriji do 18 let v domači Novi Gorici in OP ZALA 16 v Domžalah.

Maja MAKORIČ je na Ptuju skupaj s soigralko Zalo ULE slavila tudi v konklurenci dvojic. S 7-6(5) 6-3 sta premagali Mio KUKOVIČ in Aljo BELINGER.

Na turnirju fantov v starostni kategoriji do16 let v Šentjurju sta se za naslov pomerila 1. nosilec Miha PERUŠ (Sl.Gradec) in tretjepostavljeni Matic DIMIC (MaxLj). Finalni obračun je s 6-1 3-6 6-2 dobil Miha PERUŠ. Peruš je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal Tilna POTOČNIKA (Jaki), Dimic je bil s 6-4 7-6(6) boljši od Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit). Za prvega igralca slovenske teniške lestvice do 16 let je to prvi naslov v letošnji sezoni.

V konkurenci dvojic sta naslov osvojila Tom AŠIČ KOVAČ in Miha PERUŠ. V finalu sta s 6-0 6-1 premagala Matica DIMICA in Tilna POTOČNIKA.

Foto. B. Dereani TUKAJ.

Grega Žemlja zmagal v uvodu Bastada, Kaja Juvan izgubila uvodno srečanje v Wimbledonu, Kristina Novak in Nastja Kolar izpadli v kvalifikacijah

bm, 04.07.2016

Grega ŽEMLJA se je iz travnate wimbledonske podlage preselil na peščeno v Bastad na Švedskem, na enaki podlagi bo ta teden igral tudi Blaž ROLA v italijanskem Todiju, Blaž KAVČIČ pa je za nadaljevanje sezone izbral trdo podlago v ameriškem mestu Winnetka.

Nastope naših najboljših članov je ta teden uspešno odprl na Challengerju v Bastadu (42.500 €+H) Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je s 7-5 1-6 7-6 premagal 28-letnega Italijana Mattea VIOLO, 321. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z 6. nosilcem, Špancem Albertom MONTANESOM, 120. igralcem lestvice ATP.

Blaža ROLO v prvem krogu Todija (42.500+H) čaka obračun s kvalifikantom, Blaž KAVČIČ bo v Winnetki (50.000 $) v prvem krogu igral s 1. nosilcem, 20-letnim Japoncem Yoshihitom NOSHIOKO, 122. igralcem lestvice ATP.

Na mladinskem turnirju za grand slam v Wimbledonu je naša najboljša mladinka Kaja JUVAN, ki na lestvici ITF zaseda 20. mesto, na turnirju pa je bila 13. nosilka, v prvem krogu izgubila s kvalifikantko, tri leta starejšo Italijanko Lucrezio STEFANINI, 53. mladinko sveta. Izid se je glasil 6-3 6-7(6) 6-2 v korist Stafaninijeve. Juvanova bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru s Poljakinjo Igo SWIATEK, s katero sta tretji nosilki.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu je Kristina NOVAK v prvem krogu kvalifikacij izgubila z Izraelko Yarden AKLER, 341. mladinko lestvice ITF.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v nemškem Versmoldu je v drugem krogu Nastja KOLAR srečanje v katerem je zaostajala s 6-3 4-6 0-2 predala Nemki Yani MORDERGER. Za Nastjo KOLAR je bilo to letos že četrto predčasno končano srečanje. TUKAJ.

Na Otočcu se nadaljuje turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let

bm, 03.07.2016

V teniškem centru Otočec se je z obračuni glavnega žreba včeraj začel mednarodni mladinski turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih je nastopilo 23 Slovencev, z izjemo Luna OBRULA tudi vsi naši najboljši dvanajstletniki in 18 deklic, med njimi vse najboljše igralke do 12 let.

Pri dečkih so se v drugi krog uvrstili Aljaž KIRBIŠ, Jakob Franc KAVŠEK, Jaka JAKI, Teo KURTAGIĆ, Nik MIKOVIČ, Job JAPELJ, Jure GRUDEN, Jan BUKOVEC, Mario ŠPANIĆ, Tim KUŠTER, Mark Iztok LUNDER, Maj PREMZL, Bor ARTNAK, Jani RETELJ, Matic KRIŽNIK, Tristan FLANDER in Mak MIKOVIČ.

Pri deklicah bodo v drugem krogu od Slovenk nastopile Tajda ZALOKAR, Maša VIRIANT, Elena PLESNIČAR, Petja DRAME, Sara DOLENC, Leontina STOJANOVIĆ, Ela Nala MILIĆ, Brina ŠULIN, Ella HOJNIK, Eva MULLER UHAN in Pia Marija REBEC.

V drugem krogu so bili precej uspešnejši dečki, tako da bomo v tretjem krogu spremljali nastope Aljaža KIRBIŠA, Jake JAKIJA, Tea KURTAGIĆA, Jana BUKOVCA, Tima KUŠTERJA, Bora ARTNAKA, Matica KRIŽNIKA in Tristana FLANDRA.

Med deklicami sta v tretji krog napredovali samo Tajda ZALOKAR (na fotografiji) in Leontina STOJANOVIĆ. TUKAJ.

Maja Makorič in Alja Belinger finalistki na Ptuju, v Šentjurju znani polfinalisti na OP 16

bm, 03.07.2016

Dekleta so na OP 16 na Ptuju odigrala četrtfinalna in polfinalna srečanja. Finalistki sta Maja MAKORIČ (N.Gorica), ki je v polfinalu s 3-6 6-2 6-4 premagala Zalo ULE (Talos) in Alja BELINGER (Šplus), ki je bila s 7-6(3) 6-2 boljša od Alee BUBEK (N. Gorica).

Nas OP za fante v Šentjurju so znani polfinalisti. Pesenečenj ni bilo, za nastop v finalu se bodo borili 1. nosilec Miha PERUŠ (SGrad), 4. nosilec Tilen POTOČNIK (Jaki), 3. nosilec Matic DIMIC (Maxlj) in 2. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit). TUKAJ.

Tri slovenske finalistke na turnirjih ITF niso uspele priigrati zmage

bm, 03.07.2016

Tadeja MAJERIČ se je na ITF turnirju v poljskem Torunu (25.000 $+H) uvrstila v finale. V polfinalu je igrala z 18-letno Španko Paulo BADOSA GIBERT, 245. igralko lestvice WTA. Španka je odlično začela in prvi niz dobila s 6-0, nato pa se je zdramila tudi Majeričeva in v nadaljevanju najprej vzela drugi niz s 6-3, v tretjem povedla s 4-0, pri tem izidu pa ji je Španka tekmo predala. V finalu je igrala s 1. nosilko, 24-letno Bolgarko Isabello SHINIKOVO, ki je letos osvojila že 5 turnirjev ITF, v Torunu pa je osvojila še šestega. Od Majeričeve je bila po točno dveh urah igre boljša s 7-5 4-6 6-2.

Drugič zapored pa je v finalu nastopila Manca PISLAK. Tokrat na ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $). V polfinalu je igrala s 6. nosilko, 19-letno Madžarko Bianko BEKEFI, znanko iz mladinskih ITF turnirjev in zmagala s 5-7 6-4 6-2. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje in druga zmaga za Pislakovo. V finalu je igrala s 1. nosilko, 18-letno vrstnico iz Slovaške, Viktorio KUZMOVO, 348. igralko lestvice WTA, ki je bila v četrtfinalu usodna za našo Nino POTOČNIK. Kuzmova je bila boljša tudi od Pislakove in je slavila s 6-0 6-1. Pislakova bo tako na prvi naslov na turnirjih morala še počakati, a je na dobri poti, da ji to že v kratkem uspe.

Zanimivo polfinalno tekmo pa je v Stuttgartu (25.000 $) igrala Dalila JAKUPOVIĆ. Njena nasprotnica je bila 37-letna Švicarka Patty SCHNYDER, leta 2005 že 7. igralka sveta, ki je nato leta 2010 prenehala z igranjem. Leta 2015 se ji je ponovno zahotelo teniških dvobojev in zadnje leto nastopa na turnirjih ITF, na katerih pa ni posebej uspešna. V dveh letih je zmagala le na dveh turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $. Švicarka Dalili ni bila kos, saj je Jakupovićeva srečanje zanesljivo dobila s 7-5 6-1. V finalu je igrala z 21-letno makedonko Lino GJORCHESKO , 286. igralko lestvice ITF. Gjorcheska je letos osvojila dva ITF turnirja, Dalila letos naslova še ni osvojila. Tudi v Stuttgartu ji to nio uspelo, še tretji naslov letos pa je vknjižila Gjorcheska, ki je zmagala z rezultatom 6-2 3-6 6-4. TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let je na finalu EEP v Loanu osvojila končno 6. mesto in gre na svetovno prvenstvo

bm, 03.07.2016

V Loanu v Italiji se je končalo finale poletnega ekipnega evropskega prvenstva (Summer cup) za deklice v starostni kategoriji do 14 let. Nastop na finalnem turnirju so si Slovenke zagotovile z osvojitvijo drugega mesta na kvalifikacijskem turnirju v Franciji. V Italiji je nastopila nespremenjena ekipa v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR. Ekipo je spremljal Igor OGRINEC

Na finalni turnir se je iz štirih predkvalifikacijskih skupin, v katerih je nastopilo 33 ekip, uvrstilo osem najboljših, po dve iz vsake skupine.

Prve nasprotnice Slovenk so bile 1. nosilke Čehinje, ki so bile za naše deklice premočne nasprotnice. V vseh treh obračunih so bile boljše in so zmagale s 3-0.

Drugo tekmo za razvrstitev od 5. do 8. mesta je naša ekipa igrala z Dankami, deklice pa so potrebovale zmago saj jih je samo ta vodila na svetovno prventvo, kamor se uvrsti šest najboljših ekip. Naše deklice so zmagale z 2-1, odločilno srečanje dvojic so dobile v super tie-breaku z 10-4.

Zadnji dan so se borile za 5. mesto v Evropi. Igrale so z ekipo Litve in izgubile z 0 - 2 ter osvojile končno 6. mesto.

Čestitamo !

Rezultate srečanj najdete tukaj in TUKAJ.

Na Ptuju in v Šentjurju potekata OP do 16 let, Nova Gorica gosti najmlajše

bm, 02.07.2016

V Šentjurju se potijo fantje, na Ptuju pa dekleta. Oboji namreč nastopajo na OP do 16 let, ki se je z glavnima turnirjema začelo danes. Prvi krog pri fantih ni prinesel presenečenj, pri dekletih pa je v drugem krogu izgubila 6. nosilka Mia KUKOVIČ. V četrtfinale so se tako uvrstile Maja MAKORIČ, Nika STRAŠEK, Zala ULE, Lana STEFANOVIĆ, Noka JURIČ, Alea BUBEK, Lina BOŽIČNIK in Alja BELINGER.

Dekleta so na Ptuju odigrala četrtfinalna in polfinalna srečanja. Finalistki sta Maja MAKORIČ (N.Gorica), ki je v polfinalu s 3-6 6-2 6-4 premagala Zalo ULE (Talos) in Alja BELINGER (Šplus), ki je bila s 7-6(3) 6-2 boljša od Alee BUBEK (N. Gorica).

V Šentjutju so pri fantih odigrali nekaj tekem drugega kroga. Presenetil je Dan TROŠT SLAPNIK, ki se vrača po nekajmesečni odsotnosti zaradi operacije komolca. V drugem krogu je s 6-3 6-1 premagal 5. nosilca Allena PUHNERJA PUPAHERJA. V četrtfinale so se že uvrstili tudi Miha PERUŠ, Tilen POTOČNIK, Maj TOMAC in Matic DIMIC. TUKAJ.

Maj Premzl s finalom na TE 12 v Budimpešti do največjega uspeha doslej, Tin Krstulovič na TE 16 v Čačku klonil v polfinalu, Kaja Juvan v polfinalu dvojic v Roehamptonu

bm, 01.07.2016

Na turnirju TE 12 v Budimpešti se je Maj PREMZL uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-1 6-0 izločil Madžara Tamasa URBANA in je za prvi naslov na turnirjih te kategorije igral z Rusom Konstantinom ZHZHENOVIM. Rus je bil boljši in je zmagal s 3-6 6-0 6-0. Za Majem je daleč najuspešnejši mednarodni turnir doslej, medtem, ko je njegov nasprotnik Zhzhenov letos odigral v tej konkurenci na turnirjih TE že 24 tekem in le trikrat je igrišče zapustil kot poraženec.

V konkurenci dvojic sta z Borom ARTNAKOM izgbila polfinalni obračun.

Na memorialnem mladinskem turnirju TE 16 druge kategorije v Čakovcu, Marin Šuica Junior Open, se je Velenjčan Tin KRSTULOVIČ uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-4 premagal 4. nosilca iz BiH Nemanjo MALEŠEVIĆA. Za uvrstitev v finale se je boril s 1. nosilcem, Italijanom Filippom SPEZIALIJEM, 38. igralcem lestvice TE do 16 let. Italijan je zmagal s 6-4 6-3. Po zmagi na turnirju TE 16 na Ptuju je to nov odličen letošnji rezultat za mladega Velenjčana.

Četrtfinalista sta bila še Borut ŠRAJ, ki je s 3-6 1-6 izgubil z Madžarom Petrom SALLAYEM in Filip Jeff PLANINŠEK, ki je moral premoč priznati Slovaku Kristijanu JUHASU. Ta je zmagal s 6-4 6-0. Gašper BEZJAK je izgubil v tretjem krogu.

Na pripravljalnem mladinskem turnirju pred Wimbledonom je Kaja JUVAN v konklurenci dvojic igrala s Poljakinjo Igo SWIATEK. Uvrstitili sta s ev polfinale, tu pa izgubili s 1. nosilkama iz Rusije Olesyo PERVUSHINO in Anastasio POTAPOVO. Ti sta bili boljši s 6-3 6-1.

Kaja se sedaj seli v Wimbledon, kjer bo na mladinskem turnirju 13. nosilka. V prvem krogu bo igrala z italijansko kvalifikantko Lucrezio STEFANINI, 53. mladinko sveta. TUKAJ.

Manca Pislak, Dalila Jakupović in Tadeja Majerič polfinalistke v Banja Luki, Stuttgartu in Torunu

bm, 01.07.2016

Na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) nadaljuje serijo dobrih nastopov Manca PISLAK, ki se je že na tretjem zaporednem ITF turnirju uvrstila najmanj v polfinale. V Banja Luki je v četrtfinalu s s 6-1 6-2 premagala Čehinjo Natalie NOVOTNO. To je bila Mancina 10 zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih. Za drugi zaporedni finale se bo borila z Madžarko, znanko iz mladinskih ITF turnirjev, 19-letno Bianko BEKEFI, 698. igralko lestvice ITF. Obe dosedanji medsebojni srečanji sta odigrali v mladinski konkurenci in bili vsaka uspešna po enkrat.

V Banja Luki je druga slovenska četrtfinalistka, Nina POTOČNIK, izgubila. Z 2-6 6-2 6-1 jo je premagala 1. nosilka, 18-letna Slovakinja Viktoria KUZMOVA, 348. igralka lestvice WTA.

Drugi teden zapored se je najmanj v polfinale uvrstila tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki nastopa na ITF turnirju (25.000 $) v Stuttgartu. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 izločila 5. nosilko, 292. igralko lestvice WTA, 21-letno Belgijko Marie BENOIT.

Naša četrta četrtfinalistka ta teden Tadeja MAJERIČ igra na ITF turnirju v poljskem Torunu (25.000 $) še igra. Njena nasprotnica v četrtfinalu je bila 2. nosilka, 21-letna Tereza SMITKOVA iz Češke, 224. igralka sveta. Majeričeva je bila boljša s 7-6(3) 6-4 in se je uvrstila v polfinale, kjer bo igrala s 4. nosilko Paulo BADOSA GIBERT, 245. igralko lestvice WTA iz Španije.

Foto: Duška Mlakar TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.