Fantje in dekleta do 16 let na EPP v Moskvi, med posamezniki v konkurenci le še Kaja Juvan

Nadaljujejo se posamična evropska prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let nastopajo v Moskvi. Med dekleti Slovenijo zastopata ena izmed favoritka za zmago Ljubljančanka Kaja JUVAN, ki je tretja nosilka turnirja deklet in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 6-1 7-5 premagala Bolgarko Gergano TOPALOVO in Kranjčanka Kristina NOVAK. Tudi ona je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 5-7 4-6 izgubila s Čehinjo Lenko STARA.

Pri fantih igrata Slovenjegradčan Miha PERUŠ, ki je nastop med posamezniki že opravil in izgubil z Avstrijcem Martinom ROCENSOM z 2-6 4-6 in Mariborčan Matic PODLIPNIK, ki je tekmo prvega kroga dokončal včeraj in prav tako izgubil. S 3-6 6-4 7-5 ga je premagal Ciprčan Demetris LIVERAS.

Danes bomo spremljali nastop Kaje JUVAN, ki nasprotnico v tretjem krogu še čaka, saj morata Madžarka Adrienn NAGY in Belorusinja Katyarina PAULENKA srečanje še dokončati in nastop dvojice Peruš/Podlipnik, ki bosta igrala z Litvancema Juliusom ADOMAVICIUSOM in Ignasom CIPKUSOM.