Dalila Jakupović finalistka v Torinu, Živa Falkner v polfinalu TE 14 v Parizu

Na ženskem ITF turnirju v Torinu (25.000 $) Dalila JAKUPOVIĆ, 4. nosilka turnirja, še naprej igra odlično . Potem, ko je v drugem krogu s 4-6 6-2 6-3 premagala Argentinko Julieto ESTABLE (WTA-452), je bila v četrtfinalu s 6-3 6-4 boljša od 36-letne domačinke, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije, Alberte BRIANTI, trenutno 433. igralke lestvice WTA.

V polfinalu je Jakupovićeva igrala s 6. nosilko, 25-letno Italijanko Anastasio GRYMALSKO, ki na lestvici WTA zaseda 303. mesto in še enkrat zmagala. Boljša je bila s 7-6(1) 0-6 6-3.

Na pariškem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do14 let se je Živa FALKNER, 3. nosilka turnirja uvrstila v polfinale. V prvem krogu je s 6-0 6-1 odpravila domačo kvalifikantko Laury AZNAR, v drugem je bila s 6-3 6-0 boljša od še ene kvalifikantke, Britanke Victorie SUBEV, v osmini finala pa je gladko s 6-1 6-2 premagala Francozinjo Aminato SALL. Ustavila se ni niti v četrtfinalu, ko je brez težav opravila z 12. nosilko, Mongolijko Daria TOMASHEVSKAYO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu je Sven LAH, ki je bil 4. nosilec turnirja, po izgubljenem prvem nizu s 4-6 v drugem pri izidu 3-3 predal srečanje Latvijcu Rudolfsu MEDNISU (ITF 128).