prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Julij 2015

Arhiv novic - julij 2015

Dekleta na kvalifikacijah za EEP do 16 let ostajajo brez zmage, fantje za 7. mesto premagali Latvijo

bm, 31.07.2015

Končujejo se še zadnje letošnje kvalifikacije za nasto na ekipnem evropskem prvenstvu. Potem, ko napredovanje ni uspelo ekipam do 12 in do 14 let, tudi fantje in dekleta do 16 let ostajajo brez nastopa na zaključnem turnirju oz. finalu EEP.

V kvalifikacijah so dekleta v postavi Kristina NOVAK, Nika ZUPANČIČ in Anja GAL najprej z 1-2 izgubila s Čehinjami, te so tudi osvojile kvalifikacijski turnir v Rakovniku, na koncu pa so po porazu z Avstrijo z 0-2 osvojila končno 6. mesto.

Ekipa fantov v postavi Nick CMAGER, Anže ARH in Luka MIKLAVČIČ je v Monopoliju v uvodnem srečanju izgubila s Srbijo z 0-3, v razigravanju od 5. do 8. mesta pa so bili boljši od naše ekipe še Nozozemci, ki so zmagali z 2-1. Naši fantje so se borili za sedmo mesto na kvalifikacijskem turnirju z ekipo Latvije in se domov vračajo z eno ekipno zmago. Ekipo Latvije so premagali z 2-0. Prvo srečanje je dobil Anže ARH, drugo točko je priigral Luka MIKLAVČIČ.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v finalu Welsa, Tomislav Ternar izgubil četrtfinale v Piestanyu, poraz Aljaža Radinskega in Hane Mraz

bm, 30.07.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je na Futuresu v Welsu (10.000 $) uvrstil v finale. Na potui do finala je v četrtfinalu s 6-2 3-6 6-2 premagal Avstrijca Tristana-Samuela WEISSBORNA, v polfinalu pa je bil boljši od še enega Avstrijca, Sebastiana OFNERJA. V finalu bo igral s 1. nosilcem, Maximom CHAZALO, 349. igralcem lestvice ATP.

Tomislav TERNAR se je na Futuresu v Piestanyu na Slovaškem uvrstil v četrtfinale, kjer je z nastopi končal. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagal Ukrajinca Danyla KALENICHENKA. V četrtfinalu je igral s Čehom, 3. nosilcem Vaclavom SAFRANEKOM in izgubil s 4-6 6-7)2) .

Na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu se je za četrtfinale danes borila Natalija ŠIPEK, a žal ni bila uspešna. S 6-2 6-4 jo je premagala Francozinja Victoria MUNTEAN.

Z nastopi je na Futuresu v Somboru v drugem krogu končal Aljaž RADINSKI. Iz nadaljnjega tekmovanja ga je izločil Srb Danilo PETROVIĆ, ki je zmagal s 6-4 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Oberentfeldnu je Hana MRAZ, na turnirju je imela status 1. nosilke, v prvem krogu nekoliko presenetljivo izgubila z Nemko Katharino GERLACH, 369. mladinko sveta in s tem končala slovenske nastope med posameznicami na turnirju. TUKAJ.

Fantje in dekleta na kvalifikacijah za EEP do 16 let v razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta

bm, 30.07.2015

Ekipi fantov in deklet do 16 let sta s porazoma začeli z nastopi na kvalifikacijah za uvrstitev na poletno Evropsko ekipno prvenstvo, ki bo od 3. - 5. avgusta.

Fantje v postavi Nick CMAGER, Anže ARH in Luka MIKLAVČIČ so odpotovali v italijanski Monopoli, kjer so prvem krogu igrali z ekipo Srbije in izgubili z 0-3. V prvem srečanju posameznikov je Boris BUTULIJA s 6-3 6-1 premagal Nicka CMAGERJA, v drugem pa je bil Marko MILADINOVIĆ z 2-6 6-3 6-1 boljši od Anžeta ARHA. V igri dvojic sta nastopila Anže ARH in Luka MIKLAVČIČ in tudi ona vknjižila poraz. Boris BUTULIJA in Konstantin KIROVSKI sta zmagala s 6-3 3-6 6-1. Fantje bodo zdaj igrali za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Prvi nasprotnik je ekipa Nizozemske.

Dekleta so v postavi Kristina NOVAK, Nika ZUPANČIČ in Anja GAL prvo tekmo v češkem Rakovniku igrala z domačinkami.

Čehinje so bile boljše z 2-1 in naše igralke potisnile v razigravanje za uvrstitev od 5. - 8-mesta. Monika KILNAROVA je s 6-1 6-2 premagala Niko ZUPANČIČ, Marketa VONDROUSOVA je bila s 6-1 6-1 boljša od Kristine NOVAK, točko za Slovenijo pa sta priigrali Anja GAL in Kristina NOVAK, ki sta v igri dvojic s 7-6(1) 4-6 6-4 premagali Moniko KILNAROVO in Martino KUDELOVO. Dekleta so bila v prvem krogu razigravanja prosta, v boju za 5. mesto pa bodo igrala z ekipo Avstrije.

Turnir se igra na izpadanje, tako da sta obe ekipi izgubili možnost za napredovanje na finalni del tekmovanja.

Ekipi deklet in fantov do 18 let letos na EEP ne nastopata.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist, Tomislav Ternar in Aljaž Radinski v drugi krog Futuresov

bm, 29.07.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN nadaljuje z dobrimi predstavami na turnirjih serije Futures. Na turnirju v Welsu se je po zmagi s 6-2 6-2 nad Italijanom Francescom BORGOM uvrstil v četrtfinale.

Dobro gre tudi kvalifikantu Aljažu RADINSKEMUna Futuresu v Somoboru. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah in uvrstitvi v glavni turnir je tudi tu v prvem krogu zmagal. S 6-3 6-4 je premagal Hrvata Ivana ŠABANOVA.

Tretjo slovensko zmago danes je na Futuresu v Peistanyu na Slovaškem priigral Tomislav TERNAR. V uvodnem nastopu je s 6-0 6-0 premagal avstralskega kvalifikanta Caluma PUTTERGILLA.

na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) pa je v prvem krogu zmagala Natalija ŠIPEK. S 6-3 6-4 je premagala Avstralko Alexandro WALTERS.

Edini članski poraz je danes v drugem krogu ITF turnirja v Rimu vknjižila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-1 6-4 jo je premagala Italijanka Martina CAREGARO, 344. igralka lestvice ITF.

V prvem nastopu v šicarskem Oberentfeldnu na mladinskem ITF turnirju 2. ranga ni bila uspešna
Nika KOZAR. 4. nosilko turnirja je s 6-1 6-1 izločila vrstnica iz Švice Ylena IN-ALBON.

Na istem trunriju bo v četrtek prvič nastopila Hana MRAZ. TUKAJ.

Kaja Juvan četrtfinalistka na OFEM 2015 v Tbilisiju

bm, 29.07.2015

Na Olimpijskem festivalu evropeske mladine v Tbilisju je Kaja JUVAN še tretjič zmagala in se uvrstila v četrtfinale konkurence posameznic.

V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala Čehinjo Karolino BERANKOVO, v tretjem krogu pa je bila s 6-1 6-4 boljša od 9. nosilke, Nemke Siemers CANTOS.

V četrtfinalu bo igrala z drugo nosilko Danielo VISAMNE iz Latvije.

Uvrstitev v tretji krog pa ni uspela Roku KOMCU in Niki RADIŠIČ. Rok je v drugem krogu z 1-6 4-6 izgubil s 13. nosilcem, Hrvatom Karlom SUEVICHEM , Nika pa je morala premoč priznati Švicarki Simoni WALTERT, ki je zmagala z 0-6 6-3 6-0.

V konkurenci dvojic sta bili obe naši dvojici uspešni. Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK sta v uvodnem nastopu s 6-3 6-1 premagala Litvanca Juliusa DOMAVICIUSA in Dovydasa SAULISA. Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ sta s 6-1 6-1 premagali Armenki Marino DAVTYAN in Tatevik JALATYAN. TUKAJ.

Na OFEM 2015 zmage za Roka Komca, Kajo Juvan in Niko Radišič

bm, 28.07.2015

V gruzijskem Tbilisiju so se začeli obračuni v devetih športih na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Slovenijo v tenisu zastopajo igralci stari do 15 let. Med dekleti sta to Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, med fanti Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK.

Naši predstavniki so odigrali tekme prvega kroga. Rok KOMAC je igral s Fincem Hermanijem TIAINENOM in zmagal s 6-1 6-4, za Matica PODLIPNIKA je bil premočan 6. nosilec, Rus Alexey ZAKHAROV. Srečanje je bilo zelo izenačeno, a je bil na koncu Rus za odtenek boljši s 6-4 7-5.

Kaja JUVAN je 6. nosilka in je v prvem krogu brez težav opravila z Madžarko Eszter SPEDER. Zmagala je s 6-4 6-0. Nika RADIŠIČ nasprotnice, 10. nosilke, Luksemburžanke Simon E. MOLINARO ni dočakala, saj ji je ta srečanje brez boja predala.

Rok KOMAC bo v drugem krogu igral s 13. nosilcem, Hrvatom Karlom SUEVICHEM, Nika RADIŠIČ bo igrala s Švicarko Simono WALTERT, nasprotnica Kaje JUVAN pa bo Čehinja Karolina BERANKOVA.

V konkurenci dvojic sta prvi nasprotnici Kaje JUVAN in Nike RADIŠIČ Armenki Marina DAVTYAN inTatevik JALATYAN.

Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK bosta igrala z Litvancema Juliusom ADOMAVICIUSOM in Dovydasom SAULICOM. TUKAJ.

Blaž Kavčič predal srečanje 1. kroga na ATP turnirju v Gstaadtu

bm, 28.07.2015

Blaža KAVČIČA v letošnji sezoni spremlja smola, saj se nenehno spopada s poškodbami, ki mu onemogočajo popolno pripravljenost za nastope na turnirjih najvišje ravni.

Ta teden je nastopil na ATP turnirju serije 250 v Gastaadtu in tudi tokrat srečanja ni dokončal. Po dobljenem prvem nizu s 6-4 in pri zaostanku v drugem z 0-2 je moral srečanje predati Nemcu, 29-letnemu Julianu REISTERU, 926. igralcu lestvice ATP. Za kakšne težave je šlo tokrat zaenkrat ni znano, upamo pa, da se bo Blaž vendarle uspel pripraviti na največji teniški dogodek v Sloveniji, v Portorožu prihodnji teden in seveda na zadnji veliki turnir v letošnji sezoni, OP ZDA, ki se začne čez en mesec. TUKAJ.

Aljaž Radinski uspešno čez kvalifikacije Sombora, zmage tudi za Toma Kočevarja Dešmana in Dalilo Jakupović, poraz Tadeje Majerič v drugem krogu Astane

bm, 28.07.2015

Aljaž RADINSKI je uspešno odigral kvalifikacije na Futuresu v Somboru. Dosegel je dve zmagi in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-0 premagal Nemca Francesca IACCARINA.

Z zmago je nastope na turnirju serije Futures v Welsu začel Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je s 6-1 6-1 ugnal Avstrijca Petra GOLDSTEINERJA.

Uspešna je bila v uvodnem nastopu na ITF turnirju v Rimu (25.000 $) tudi Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je s 6-7(3) 6-0 6-4 premagala Italijanko Gioio BARBIERI (303. igralko) lestvice WTA. Dalila JAKUPOVIĆ je izkoristila 11 od 13-tih priložnosti za break, šestič letos pa je zmagala v srečanju, v katerem je izgubila 1. niz.

Z zmago je nastope na ITF turnrju v Astani (25.000 $) začela Tadeja MAJERIČ, ki je postavljena za 2. nosilko. V prvem krogu je s 6-2 6-0 premagala rusko kvalifikantko Angelino SKIDANOVO, v drugem krogu pa je nato izgubila z Rusinjo Aleno TARASOVO. Ta je bila boljša z rezultatom 6-1 3-6 6-1..

TUKAJ.

Mladi teniški igralci do 15 let na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Gruziji dobili nasprotnike

bm, 28.07.2015

Naši mladi igralci in igralke stari do 15 let bodo prihodnji teden preživeli v Gruziji kamor bodo poleteli v soboto. Tam se bo odvijal Poletni Olimpijski festival evropske mladine - POFEM Tbilisi 2015. Med 26. julijem in 1. avgustom 2015 bo v 9 športnih disciplinah nastopilo preko 1000 športnikov iz cele Evrope.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, včlanjeni v EOC.

Gre za 49 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

V tenisu bodo Slovenijo zastopali Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ, Matic PODLIPNIK in Rok KOMAC. Ekipo vodi Dominik SENICA.

V Tbilisiju je že bil opravljen žreb teniških turnirjev. Rok KOMAC bo igral s Fincem Hermanijem TIAINENOM, Matic PODLIPNIK se bo pomeril s 6. nosilcem, Rusom Alexeyem ZAKHAROVIM, Kaja JUVAN je 6. nosilka in bo v prvem krogu igrala z Madžarko Eszter SPEDER, nasprotnica Nike RADIŠIČ bo 10. nosilka, Luksemburžanka Simon E. MOLINARO.

Foto: OKS TUKAJ.

Preverite kje bodo ta teden na mednarodni sceni nastopali naši igralci in igralke

bm, 27.07.2015

S kvalifikacijami je nov teniški teden začel Aljaž RADINSKI. Nastopa na Futuresu (10.000 $) v Somborju in v prvem krogu je s 6-2 6-3 premagal Avstralca Chanchai SOOKTON-ENGA. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat.

V drugem krogu kvalifikacij je izgubil Matej LELJAK.

Blaž KAVČIČ bo ta teden nastopil na ATP turnirju serije 250 v Gstaadtu. Turnir ima nagradni sklad 440.000 €, v prvem krogu pa bo igral s kvalifikantom.

Tom KOČEVAR DEŠMAN nadaljuje z nastopi na turnirjih serije Futures. Ta teden bo igral v Welsu.

Dalila JAKUPOVIĆ se je iz Darmstadta preselila v Rim, kjer bo nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $.

Tadeja MAJERIČ je v Kazahstanu. V Astani bo nastopila na ITF turnirju (25.000 $).

Ta teden bomo spremljali tudi nastope naših mladincev in mladink v starostni kategoriji do 16 let na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo in nastope naših mladih igralcev in igralk na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju.

Na domačih teniških igriščih je naslednja dva tedna zatišje, TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman prvič pod 400 na lestici ATP

bm, 27.07.2015

Na teniški lestvici ATP je nov teden prinesel najboljšo uvrstitev v karieri Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki se je prvič spustil pod 400. mesto. Pridobil je 33 mest in je ta teden na 395. mestu. Ostali igralci niso bistveno menjali mest na lestvici, še največ je izgubil Blaž ROLA, ki v zadnjem času ne nastopa. Izgubil je 9 mest in je ta teden na 123. mestu, Blaž KAVČIČ je na 131. mestu, Grega ŽEMLJA pa je na 298. mestu.

Na ženski svetovni teniški letvici WTA je Polona HERCOG po četrtfinalu v Bad Gasteinu pridobila 6 mest in je na 72. mestu. Največ je ta teden pridobila Tadeja MAJERIČ, ki je skočila na 271. mesto, ostale igralke ostajajo na mestih iz prejšnjega tedna.

TUKAJ.

Dečki in deklice brez nastopa na finalu EEP do 12 let

bm, 26.07.2015

V turškem Mersinu in romunskem Targovistu se končujejo kvalifikacijski obračuni slovenskih ekip na kvalifikacijah za nastop na evropskem ekipnem prvenstvu do 12 let (2015 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD).

Naši ekipi sta dobro nastopili in deklice, ki so v predtekmovalni RR skupini osvojile 2. mesto so se danes s Turčijo borile za napredovanje na finale EEP, ki bo od 6. - 9. avgusta.

Dečkom je za 2. mesto v skupni zmanjkala ena zmaga in v krogu ekip z enakim številom zmag in porazov so osvojili 3. mesto in se bodo danes z ekipo Srbije borili za 5. mesto na turnirju, žal pa so izgubili možnost za napredovanje na finalni del.

Ekipa deklic je v turškem Mersinu igrala v postavi Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ. Odločilno tekmo za uvrstitev na finale EEP so deklice izgubile z ekipo Turčije z 0-3.

Uvodno srečanje s Turčijo je Maja ZUCCHIATI s Turkinjo Beydo BAYKAL izgubila z rezultatom 4-6 4-6. Tudi Nika STRAŠEK ni bila uspešna.Selin Lidya SEPKEN je zmagala s 6-0 6-0. V tekmi dvojic sta nastopili Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK in izgubili z 1-6 0-6.

Dečki so v romunskem Targovistu nastopili v postavi Lun OBRUL, Jon Lan ŠUNTAR in Jan DIMITRIJEVIČ.

V tekmi za končno 5. mesto si igrali z ekipo Srbije in zmagali z rezultatom 2-1.

Podrobne rezultate naših ekip najdete TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila v finalu ITF turnirja v Darmastadtu, Tom Kočevar Dešman izgubil polfinale Futuresa v Bad Waltersdorfu

bm, 25.07.2015

Na ženskem ITF turnirju v Darmstadtu se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v finale. V četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagala 30-letno Hrvatico Ano VRLJIĆ, 228. igralko lestvice WTA, v polfinalu pa je bila boljša od 18-letne Francozinje Fione FERRO, 245. igralke lestvice WTA. Zmagala je z rezultatom 6-4 6-3.

V fnalu je morala premoč priznati 4. nosilki, 20-letni Belgijki Ysaline BONAVENTURE. Ta je bilaboljša s 6-3 7-6(4)

Tom KOČEVAR DEŠMAN je izgubil polfinale Futuresa (10.000 $) v Bad Waltersdorfu. Potem, ko je v četrtfinalu s 6-4 7-5 premagal domačina, 19-letnega Lucasa MIEDLERJA, je v polfinalu z 2-6 1-6 izgubil s 4. nosilcem, Čehom Michalom KONECNYEM, 577. igralcem lestvice ATP.

Za Toma je bilo to šesto polfinale letos, ob 13. zmagah je na zadnjih štirih turnirjih zabeležil četrti poraz.

S polfinalnim nasprotnikom sta v igri dvojic zmagala. V polfinalu sta s 6-3 6-1 premagala Čeha Michala KONECNYA in Slovaka Michala PAZICKYA, v finalu pa sta bila s 6-2 6-2 boljša od Avstrijcev Philipa LANGA in Sebastiana OFNERJA.

TUKAJ.

Polona Hercog izgubila četrtfinale v Bad Gasteinu, v Umagu v drugem krogu konec za Blaža Kavčiča

bm, 23.07.2015

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je Polona HERCOG v četrtfinalu igrala s 3. nosilko, 28-letno Italijanko Karin KNAPP, 43. igralko lestvice WTA. V izenačenem srečanju je starejša tekmica iz Italije slavila z rezultatom 7-6(5) 7-5.

To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje, še tretjič pa je zmaga odšla Italijanki.

Kljub porazu je Polona HERCOG lahko zadovoljna s formo, ki jo kaže na zadnjih turnirjih, obenem pa je to dober obet pred četrtim turnirjem za grand slam, OP ZDA konec avgusta.

V Bad Gasteinu je četrtfinalno srečanje konkurence dvojic že odigrala tudi Andreja KLEPAČ. Nastopila je v paru s Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ. Njuni nasprotnici sta bili Švicarka Xenia KNOLL in Italijanka Alice MATTEUCCI, ki sta zmagali z rezultatom 7-6(1) 6-4.

Blaž KAVČIČ je nastope na ATP turnirju v Umagu že v četrtek končal v drugem krogu. V srečanju z drugim nosilcem, Špancem Robertom BAUTISTO AGUTOM ni imel nobenih možnosti in Španec je po 53 minutah igre slavil s 6-1 6-2. Blažu je zatajil začetni udarec, saj je imel izkoristek prvega servisa 54%, drugega pa samo 14%. Na drugi strani je imel BAUTISTA AGUT kar 88 % izkoristek prvega servisa in 58 % izkoristek drugega, pri čemer je zabil tudi 8 asov. Izkoristil je štiri break žoge od petih, medtem ko si Blaž ni priigral nobene priložnosti za break. Razmerje osvojenih točk je bilo 56 - 25 v korist Španca.

TUKAJ.

Ekipi dečkov in deklic na EEP do 12 let. Dečki začeli in končali z zmago, deklice začele s porazom in končale z zmago

bm, 23.07.2015

V turškem Mersinu in romunskem Targovistu so se začeli kvalifikacijski obračuni slovenskih ekip na kvalifikacijah za nastop na evropskem ekipnem prvenstvu do 12 let (2015 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD).

V kvalifikacijah v štirih predtekmovalnih skupinah nastopa po 32 ekip dečkov in deklic.

Slovenska ekipa dečkov v postavi Lun OBRUL, Jan DIMITRIJEVIČ in Jon Lan ŠUNTAR, ki jo vodi Miha FURLAN nastopa v romunskem Targovistu, kjer se za napredovanje borijo še ekipe Bolgarije, Francije, Nemčije, Madžarske, Moldavije, Romunije in Srbije.

Slovenija je nastope v skupini B, v kateri so še ekipe Romunije, Nemčije in Madžarske, začela z zmago. Naši dečki so premagali vrstnike iz Nemčije z 2-1. Točki za Slovenijo sta osvojila Lun OBRUL in dvojica Lun OBRUL/Jon Lan ŠUNTAR. Drugo tekmo so dečki igrali z Romunijo in izgubili z 0-3. Zadnjo tekmo, ki je odločala o razvrstitvi v RR skupini in uvrstitvi v play off so igrali z ekipo Madžarske in zmagali z 2-1. Lun OBRUL je s 5-7 6-1 6-0 premagal Petra DRAGARJA, Jon Lan ŠUNTAR je bil s 7-6(3) 6-3 boljši od Petra KALOCSAIA. Poraz v igri dvojic je našo ekipo stal drugega mesta in s tem boja za napredovanje na zaključni turnir.

Deklice igrajo v Mersinu. Slovenijo zastopajo Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ, ekipo vodi Bor ZORZUT.

V Mersinu poleg Slovenije nastopajo ekipe Avstrije, Gruzije, Latvije, Črne Gore, Rusije in Turčije. Slovenke igrajo v predtekmovalni skupini B z ekipo Rusije in Črne Gore. Prvo tekmo so igrale z Rusijo in izgubile z 0-3.

Vladislava PETROVSKAIA je s 6-4 6-0 premagala Majo ZUCCHIATI, Ksenia LESHINA je bila s 6-1 6-0 boljša od Nike STRAŠEK. V igri dvojic sta nastopili Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK in osvojili eno igro. br>
V soboto so naše deklice igrale s Črno Goro in zmagale z 2-0. Taja LONČARIČ je 6-2 6-0 premagala Nadjo MRKIĆ, Maja ZUCCHIATI je bila s 6-3 6-2 boljša od Divne RATKOVIĆ.

Deklice bodo za napredovanje na zaključni turnir v nedeljo igrale z ekipo Turčije.

Dečki so se po porazu v igri dvojic in s tem zmago prioti Madžarski z 2-1 uvrstili na tretje mesto v skupini in izgubili možnost za napredovanje.

Podrobnosti o turnirju in končne rezultate predtekmovanja ter uvrstitvi obeh ekip boste našli TUKAJ.

Na EPP v Klostersu konec slovenskih nastopov. Sven Lah in Nina Potočnik sta izgubila tekmi osmine finala, Manca Pislak in Nina Potočnik pa četrtfinale v konkurenci dvojic

bm, 23.07.2015

Na mladinskem posamičnem evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu je konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov in posameznic.

Sven LAH je izgubil srečanje s 1. nosilcem, Francozom Corentinom DENOLLYEM. Trenutno 5. mladinec sveta je bil boljši s 7-5 6-3.

Nina POTOČNIK je morala premoč priznati Švedinji Julii ROSENQVIST, trenutno 175. mladinki sveta. Ta je bila boljša s 7-5 3-6 6-4.

Danes sta na EPP v Klostersu nastopili še obe slovenski dvojici, ki sta se potegovali za nastop v četrtfinalu. Manca PISLAK in Nina POTOČNIKsta igrali z 9. nosilkama, Moildavijkama Anastasio DETIUC in Adriano SOSNOVSCHI in brez težav zmagali s 6-2 6-1.

Sven LAH in Jakob Aljaž KAPLJA sta igrala s 3. nosilcema, Nemcema Timom SANDKAULENOM in Louisom WESSELSOM in tesno izgubila s 6-7(2) 5-7.

Nastope na evropskih posamičnih prvenstvih sta s četrtfinalnim porazom v konkurenci dvojic končali Manca PISLAK in Nina POTOČNIK. Četrtfinalno srečanje sta izgubili z 2. nosilkama turnirja dvojic, Čehinjama Miriam KOLODZIEJOVO in Marketo VONDROUSOVO. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman četrtfinalist v Bad Waltersdorfu, Dalila Jakupović četrtfinalistka v Darmastadtu, poraz Natalije Šipek in Zale Dovnik

bm, 23.07.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN nadaljuje z dobrimi igrami na turnirjih serije Futures. V Bad Waltersdorfu (10.000 $) je v drugem krogu s 6-0 5-7 6-1 premagal 21-letnega Ukrajinca Danyla KALENICHENKA in bo v četrtfinalu igral s 5. nosilcem, 19-letnim Avstrijcem Lucasom MIEDLERJEM.

Na ženskem ITF turnirju v Darmstadtu se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu ji je pri izidu 4-6 6-3 4-1 v njeno korist srečanje predala Hrvatica Tena LUKAS.

Matic ŠPEC je izgubil srečanje drugega kroga ITF Futuresa v Bad Waltersdorfu. S 7-6(3) 6-3 ga je premagal Avstrijec Bernd KOSSLER. Natalija ŠIPEK je nastope na ITF turnirju v Bad Waltersdorfu (10.000 $) prav tako končala v drugem krogu. S 6-2 6-0 jo je premagala nemška kvalifikantka Julia THIEM. Hana MRAZ, ki je ta teden nastopila na svojem prvem profesionalnem turnirju v Viserbi (10.000 $) je nastope končala v drugem krogu glavnega turnirja. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je dosegla tudi prvo zmago v žrebu glavnega turnirja, v drugem krogu pa je morala premoč priznati 5. nosilki, 27. letni Rusinji Marini SHAMAYKO.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Veski na Češkem je Zala DOVNIK v drugem krogu izgubila s 3. nosilko, 16. letno Čehinjo Johano MARKOVO. TUKAJ.

Sven Lah in Nina Potočnik v osmini finala EPP 18 v Klostersu, Manca Pislak izgubila, Anže Arh končal z nastopi na EPP 16 v Moskvi

bm, 22.07.2015

Sven LAH nadaljuje zmagovito serijo na turjih ITF. Na EPP, ki je ITF turnir ranga B1, v Klostersu, je dosegel deveto zaporedno zmago, potem, ko je konec junija osvojil ITF turnir 4. ranga v Nemčiji.

V tretjem krogu je s 6-7(4) 6-4 6-4 premagal 13. nosilca, 17-letnega Slovaka Lucasa KLEINA, 49. mladinca svetovne mladinske teniške lestvice.

Za napredovanje v četrtfinale se bo pomeril s 1. nosilcem in 5. mladincem sveta, 18-letnim Francozom Coirentinom DENOLLYEM.

V osmino finala se je v Klostersu uvrstila tudi Nina POTOČNIK. V tretjem krogu je s 6-2 6-3 premagala 13. nosilko, 17-letno Romunko Jaqueline Adino CRISTIAN, 44. igralko mladinske svetovne teniške lestvice.

Preboj v četrti krog ni uspel Manci PISLAK S 6-7(5) 6-2 6-3 jo je premagala 10. nosilka, 17-letna Poljakinja Magdalena FRECH, 378. igralka članske ženske svetovne teniške lestvice WTA.

V Moskvi se je poslovil še zadnji slovenski predstavnik na EPP do 16 let. Anže ARH je v tretjem krogu s 6-3 4-6 5-7 izgubil s Špancem Andresom FERNANDEZOM CANOVASOM. TUKAJ.

Blaž Kavčič v izenačenem dvoboju ugnal Rusa Rubleva, Polona Hercog v Bad Gasteinu že v četrtfinalu

bm, 22.07.2015

Na turnirjih ATP in WTA ta teden nastopata Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG.

Blaža KAVČIČA so navijači spremljali v bližnjem Umagu na turnirju serije 250 z nagradnim skladom 439.000 $. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil mladi ruski up, leta 2014 prvi mladinec sveta, 17-letni Andrey RUBLEV. Tekma je bila v vročem vremenu, ki je igralne pogoje močno otežilo, oba igralca pa sta bila zelo izenačena. Po dveh urah in pol jo je dobil Blaž KAVČIČ s 7-6 (0) 2-6 6-3. Mladi Rus je prikazal všečno igro, a so na koncu prevladale izkušnje 10 let starejšega Slovenca.
Blaža v drugem krogu čaka 2. nosilec, 27. letni Španec Roberto BAUTISTA AGUT, 22. igralec sveta s katerim se bo pomeril v četrtek okroig 19. ure.

Polona HERCOG se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bad Gasteinu uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je igrala z Madžarko, 22-letno Timeo BABOS, 82. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-4 6-2. V drugem krogu je igrala s 30-letno Čehinjo Lucie HRADECKO, 55. igralko lestvice WTA. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, dosedanji, ki sta ju igrala na trdi podlagi, je dobila češka igralka, tokrat se ji je Polona pesku oddolžila za poraza. Zmagala je z rezultatom 6-3 6-2.

Še dva slovenska nastopa smo danes spremljali v Bad Gasteinu in sicer sta v konkurenci dvojic nastopili Andreja KLEPAČ v paru z Aleksandro KRUNIĆ in Nastja KOLAR v paru z Despino PAPAMICHAIL.

Andreja KLEPAČ je bila uspešna, Nastja KOLAR je izgubila.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na EPP v posamični konkurenci v igri ostajajo Manca Pislak, Nina Potočnik, Sven Lah in Anže Arh

bm, 21.07.2015

Na evropskih posamičnih prvenstvih so odigrali tekme prvega in drugega kroga.

V starostni kategoriji do 18 let sta se v tretji krog uvrstili Manca PISLAK in Nina POTOČNIK pri dekletih ter Sven LAH pri fantih.

V konkurenci dvojic sta se Manca PISLAK in Nina POTOČNIK z zmago 6-4 4-6 nad 10-4 nad Hrvaticama Nino ALIBALIĆ in Margito ŠUNJIĆ uvrstili v tretji krog.

Na prvenstvu do 16 let bo v posamični konkurenci v tretjem krogu nastopil Anže ARH, ki ostaja edini slovenski predstavnik na turnirju, saj so ostali izpadli tako med posamezniki kot med dvojicami.

Na prvenstvu do 14 let v konkurenci posameznikov nimamo več predstavnikov in predstavnic, v konkurenci dvojic pa sta se v tretji krog uvrstila Tim TEKAVEC in Jan KUPČIČ, ki sta s 6-3 6-0 premagala Izraelca Alexandra GAPONENKA in Roa GINATA. V tretjem krogu konkurence dvojic sta tudi Živa FALKNER in Sheila GLAVAŠ, ki sta v drugem krogu s 3-6 6-4 10-7 premagali Madžarki Adrienn NAGY in Reko ZIDORI.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Dalila Jakupović, Hana Mraz, Matic Špec, Tom K. Dešman in Zala Dovnik uspešni v uvodnih nastopih, Eva Zagorac ne

bm, 21.07.2015

Na ženskem ITF turnirju v Darmstadtu (25.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu s 6-0 6-2 premagala 24-letno Nemko Natalie PROESE.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Bad Waltersorfu je v prvem krogu glavnega turnija Natalija ŠIPEK s 6-1 6-0 premagala italijansko kvalifikantko Marianno PETREI.

Uspešen je bil tudi Matic ŠPEC, ki je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah zmagal v prvem krogu glavnega turnirja. S 4-6 6-2 6-1 je premagal Šveda, Jesperja BRUNSTROMA.

Še drugi slovenski igralec se je na Futuresu v Bad Waltersdorfu uvrstil v drugi krog. Tom KOČEVAR DEŠMAN je v uvodnem nastopu s 6-4 6-2 premagal domačega povabljenca Marcela WALOCHA.

Na istem turnirju je Eva ZAGORAC z 2-6 2-6 izgubila s Slovakinjo Natalio VAJDOVO.

Še tretjo zmago, prvo v glavnem turnirju, je na ITF turnirju v Viserbi (10.000 $) dosegla Hana MRAZ. S 6-2 6-2 je premagala domačo kvalifikantko Giulio PASINI.



Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Dolany Veski je Zala DOVNIK v prvem krogu s 3-6 6-3 7-5 premagala Avstrijko Victorio WALTER. TUKAJ.

Naši mladinci in mladinke na Evropskih posamičnih prvenstvih do 18, do 16 in do 14 let v Klostersu, Moskvi in Pilznu

bm, 20.07.2015

V švicarskem Klostersu se je začelo Evropsko posamično prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. Slovenijo zastopajo Sven LAH in Jakob Aljaž KAPLJA pri fantih ter Manca PISLAK in Nina POTOČNIK pri dekletih.

Jakob Aljaž KAPLJA, Manca PISLAK in Nina POTOČNIK so bili v prvem krogu prosti, Sven LAH je v prvem krogu igral s Čehom Vitom KOPRIVO in zmagal z rezultatom 7-6(2) 7-5, uspešen pa je bil tudi v drugem nastopu, ko je s 6-4 6-2 premagal 71. igralca lestvice ITF, 17-letnega Italijana Corrada SUMMARIA.

Uspešno sta nastope začeli tudi Manca PISLAK, ki je v drugem krogu s 6-3 6-2 premagala Luksemburžanko Sharon PESCH in Nina POTOČNIK, ki je bila v drugem krogu s 6-4 6-0 boljša od Švicarke Jessice CRIVELLETTO.

Tekmo drugega kroga je izgubil Jakob Aljaž KAPLJA. S 6-4 6-2 ga je premagal Nizozemec Bart STEVENS.

Na EPP v Moskvi, v starostni kategoriji do 16 let pri fantih nastopata Nick CMAGER, ki je v prvem krogu igral s Švedom Jonasom ERIKSSONOM ZIVERTSOM in izgubil z 0-6 0-6 ter Anže ARH, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 6-3 6-4 premagal Hrvata Roka SAVINA.

Pri dekletih slovenske barve branita Nika ZUPANČIČ, ki je v prvem krogu igrala s Ciprčanko Themis HALIOU in zmagala s 6-3 7-5, v drugem krogu pa je z 1-6 4-6 izgubila s 5. nosilko, Rusinjo Anastasio GASANOVO ter Kristina NOVAK, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je igrala s Čehinjo Anno SLOVAKOVO in izgubila z 0-6 1-6.

Na EPP v Češkem Pilznu v starostni kategoriji do 14 let pri dečkih nastopata Tim TEKAVEC, ki je v prvem krogu igral z Litvancem Matasom VASILIAUSKASOM in zmagal s 6-2 6-3, v drugem pa izgubil s 1. nosilcem in 1. igralcem Evrope do 14 let, Rusom Timofeyem SKATOVTERJEM ter Jan KUPČIČ, ki je v prvem krogu igral s Špancem Carlosom Gimenom VALEROM in izgubil s 7-5 1-6 3-6.

Pri deklicah Slovenijo zastopata Živa FALKNER, v prvem krogu je igrala z Nemko Zaro DE SCHUTTER in zmagala s 6-4 7-5, v drugem pa je z 1-6 3-6 izgubila z 2. igralko Evrope, Rusinjo Taisya PACHKALEVO in Sheila GLAVAŠ, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je s 3-6 2-6 izgubila z Belorusinjo Vlado ZVEREVO. Vse rezultate iz evropskih prvenstev najdete TUKAJ.

OP B2 za članice osvojila Michelle Romy Knoll, pri članih najboljši Benjamin Beliš

bm, 20.07.2015

Na OP B2 za člane in članice, ki se je odvijal na porotoroškem Bernardinu smo dobili zmagovalca.

Pri članicah je nastopilo 11 igralk, prvič v karieri pa slavila 16-letna članica domačega TK Hari, Michelle-Romy KNOLL. V finalu je bila s 6-4 2-1(predaja) boljša od 1. nosilke Nine KNEZ (Mima).

Pri članih je nastopilo 27 igralcev.

V polfinale so se usvrstili Benjamin BELIŠ, ki je v drugem krogu s 6-3 6-0 izločil 1. nosilca Primoža VOVKA, Vid FUGINA, Peter KERŠIČ, ki je prav tako v drugem krogu izločil osmo postavljenega Marka NOVAKA in Anže LOVIŠČEK, ki je bil v četrtfinalu boljši od 2. nosilca Jana Vita ŠUNTARJA.

Prvo polfinalno srečanje je pri članih dobil Anže LOVIŠČEK, ki je s 6-4 6-2 premagal Petra KERŠIČA, v drugem polfinalu je bil Benjamin BELIŠ s 6-2 6-2 boljši od Vida FUGINE.

Naslova zmagovalca OP za člane se je na koncu veselil 22. letni Benjamin BELIŠ(S.Gradec), 122. igralec članske lestvice TS je s 6-2 4-6 6-2 premagal 7. postavljenega Anžeta LOVIŠČKA (TaBre). TUKAJ.

V kvalifikacijah turnirjev prihodnjega tedna uspešna Hana Mraz in Matic Špec

bm, 19.07.2015

Naši igralci in igralke so že začeli z nastopi v kvalifikacijah mednarodnih turnirjev. Prva je s kvalifikacijami uspešno opravila Hana MRAZ, ki je na ITF turnirju v Viterbu (10.000 $) zmagala dvakrat in se že v prvem nastopu na profesionalnem ženskem teniškem turnirju uvrstila v glavni žreb ITF turnirja. V prvi tekmi je s 7-6(6) in 7-6(3) premagala Italijanko Francesco BRANCATO, v finalu kvalifikacij pa je bila s 6-0 6-0 boljša od Chiare DE VITO.

Na WTA turnirju v Bad Gasteinu je v kvalifikacijah že v prvem krogu izgubila Nastja KOLAR . S 6-4 6-4 jo je premagala Ukrajinka Maryna ZANEVSKA.

V prvem krogu kvalifikacij sta na ITF turnirju (10.000 $) v Bad Waltersdorfu je bil dvakrat uspešen Matic ŠPEC, ki je s 6-0 6-0 premagal Madžara Balasza FARKASA in s 6-2 7-5 Rusa Nazarja HRUSTALEVA, v prvem krogu pa so obstale Moni POTRČ, s 6-4 6-3 jo je premagala Italijanka Lisa BASTIANELLO, Saša KLANEČEK od katere je bila s 6-2 6-2 boljša Slovakinja Katarina STRESNAKOVA in Sara DJURDJEVIĆ, ki je z 0-6 0-6 izgubila s Čehinjo Natalie CVACKOVO.Mativ ŠPEC je bil uspešen tudi v finalu kvalifikacij. Z 0-6 6-2 6-4 je premagal 20-LETNEGA Rusa Alexandra MOZGOVOYA in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral s Švedom Jesperjem BRUNSTROMOM. TUKAJ.

Slovenija zadnji dan v Tel Avivu do dveh točk, konec oktobra doma boj za obstanek z Litvo ali Ukrajino

bm, 19.07.2015

V Tel Avivu se je danes v Drive Inn Areni končalo srečanje I. EA skupine Davisovega pokala med Izraelom in Slovenijo. Srečanje je bilo sicer že odločeno, saj je Izrael po prvih dveh dneh vodil s 3-0 in si je že zagotovil obstanek v I.EA skupini.

V današnjih tekmah sta za Slovenijo nastopila Aljaž RADINSKI in Nik RAZBORŠEK.

Prvi je nastopil Aljaž RADINSKI in s 6-4 4-6 6-3 premagal Bena PATAELA ter po osmih porazih slovenskih igralcev dosegel prvo zmago za Slovenijo proti Izraelu v zadnjih dveh srečanjih ter v uvodnem nastopu tudi svojo prvo za Slovenijo v Davisovem pokalu.

Zadnji bi moral nastopiti Nik RAZBORŠEK, a mu je Amir WEINTRAUB tekmo predal.

Slovenija bo konec oktobra igrala tekmo za obstanek v I.EA skupini Davisovega pokala. Njen nasprotnik bo zmagovalec srečanja med Litvo in Ukrajino, ki se bosta pomerili septembra. TUKAJ.

Borut Šraj izgubil finale turnirja TE 14 na Otočcu, zmagovalca Pavel Verbin in Melania Delai

bm, 19.07.2015

Borut ŠRAJ je odlične nastope na turnirju Tennis Europe do 14 let na Otočcu končal v finalu, njegovem drugem letos.

V polfinalu je s 6-4 7-6(3) premagal 5. nosilca Nemanjo MALEŠEVIĆA iz BiH, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V finalu je igral z 2. nosilcem, Rusom Pavlom VERBINOM, ki je na poti do finala izločil Dana TROŠTA SLAPNIKA, Tilna POTOČNIKA in Marka ANDREJIČA GOLJARJA.

Rus je bil premočan nasprotnik tudi za Boruta ŠRAJA in je slavil s 6-2 6-0.

Med deklicami se je najdlje, do polfinala, prebila Pia LOVRIČ. V polfinalu je morala premoč priznati Italijanki Melanii DELAI. Prva nosilka je bila boljša s 6-1 6-2.

Že v petek sta naslov zmagovalk v konkurenci dvojic osvojili Zala ULE in Maja MAKORIČ. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila polfinalno srečanje v Bukarešti

bm, 18.07.2015

Na WTA turnirju v Bukarešti je Polona HERCOG izgubila polfinalno srečanje. S 6-4 6-3 jo je premagala 7. nosilka, 20-letna Slovakinja Anna Katarina SCHMIEDLOVA, 60. igralka lestvice WTA.

Za Polono HERCOG je to letošnja najboljša uvrstitev na turnirjih WTA, saj se je doslej vedno ustavila v drugem krogu.

SCHMIEDLOVA je tako v drugem letošnjem dvoboju še drugič zmagala. Razmerje v točkah je bilo 66 proti 46, srečanje pa je trajalo uro in dvajset minut. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman izgubil finale v Kramsachu, Mike Urbanija poražen v kvalifikacijah Umaga

bm, 18.07.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je v Kramsachu izgubil finale Futuresa (10.000 $+H) in tako ostal brez drugega letošnjega naslova. V finalu ga je s 6-3 6-4 premagal 28-letni Nemec Daniel BRANDS, 284. igralec lestvice ATP. Drugi letošnji naslov na Futuresih je tako namesto Tomu pripadel Nemcu. Tom je osvojil nove točke za lestvico ATP, ki ga bodo na tej potisnile še nekoliko višje proti 400. mestu.

Na ATP turnirju v Umagu je v kvalifikacijah nastopil Mike URBANIJA. V prvem krogu je igral s 23-letnim Brazilcem Wilsonom LEITEJEM in izgubil z 0-6 3-6. TUKAJ.

Polona Hercog v prvi letošnji polfinale turnirja WTA, Tom Kočevar Dešman finalist v Kramsachu

bm, 18.07.2015

Polona HERCOG si je na WTA turnirju v Bukarešti (250.000 $) priigrala prvi letošnji polfinale. V četrtfinalu je v uri in devetih minutah s 6-3 6-3 premagala Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ, po Eastburnu, ko je bila na travi boljša s 6-2 6-0, še drugič letos. V polfinalu se bo pomerila s 7. nosilko Slovakinjo Anno Karolino SCHMIEDLOVO, 60. igralko lestvice WTA. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, spomladi pa je v Miamiju slavila Slovakinja s 6-3 6-2.

Za nov finale na turnirjih ITF pa se bo v Avstriji, na Futuresu v Kramsachu, boril Tom KOČEVAR DEŠMAN. V polfinalu je s 6-4 7-5 premagal prvega nosilca, Srba Miljana ZEKIĆA, 299. igralca lestvice ATP.

Za tretjo zmago na turnirjih Futures, drugo letos, bo moral v finalu premagati 5. nosilca, Nemca Daniela BRANDSA, 284. igralca lestvice ATP.

Na ATP turnirju v Umagu bo v kvalifikacijah nastopil Mike URBANIJA. V prvem krogu bo v soboto okrog 12.30 ure igral z Brazilcem, 23-letnim Wilsonom LEITEJEM, 484. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Imoli (25.000$) je Tadeja MAJERIČ izgubila polfinalno srečanje. S 6-4 7-5 jo je premagala Francozinja, Sherazad REIX. TUKAJ.

Izrael - Slovenija 3 - 0

bm, 18.07.2015

V Tel Avivu se je pred polnimi tribunami Drive Inn Arene, po poročanju STA je bila košarkarska dvorana, ki sprejme 2500 igralcev razprodana, začelo srečanje I. EA skupine Davisovega pokala med Izraelom in Slovenijo.

Tekmo je odprl naš drugopostavljeni igralec Nik RAZBORŠEK, ki proti prvemu Izraelcu ni imel možnosti. Dudi SELA je bil prepričljivo boljši z rezultatom 6-1 6-3 6-2.

V drugi tekmi prvega dne sta se pomerila Amir WEINTRAUB in naše prvo orožje, Grega ŽEMLJA.

Žal tudi Grega ni bil uspešen, saj je po treh urah in devetnajstih minutah igre moral priznati premoč Izraelcu. Domačin je bil boljši z rezultatom 6-3 6-2 1-6 6-7 in 6-4.

Po dvoboju dvojic je srečanje med Izraelom in Slovenijo odločeno. Izraelci so povedli s 3-0 in slovenska ekipa se bo septembra doma z Litvo borila za obstanek v I. EA skupini.

V obračunu dvojic sta nastopilaAljaž RADINSKI in Grega ŽEMLJA. Izkušeni Duda SELA in novinec v izraelski ekipi , 18. letni Ben PATAEL sta bila boljša in sta v uri in pol zmagala s 6-1 6-2 in 6-4.

V nedeljo sta predvideni srečanji Dudi SELA - Grega ŽEMLJA inAmir WEINTRAUB - Nik RAZBORŠEK

Več informacij najdete TUKAJ.

Na Lampo Trophy nation cupu deklice v polfinalu izgubile s Francijo

bm, 18.07.2015

V italijanski Brescii poteka mednarodni teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let pod okriljem Tennis Europe - Lampo Trophy nation cup. Na turnirju nastopa 8 ekip, ki jih je organizator povabil na turnir, med njimi tudi naša ekipa.

Letošnji udeleženci tekmovanja so Kanada, Francija, Bosna in Hercegovina, Italija, Mehika, Slovenija, Južna Afrika in Švica.

Slovenijo na turnirju zastopajo Jon Lan ŠUNTAR, Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL pri dečkih ter Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ pri deklicah. Ekipo vodita Aleš ŠPORN in Ervin HAFNER.

Tekmovanje je v uvodni fazi potekalo po sistemu RR, Slovenija pa je igrala v skupini s Kanado, Bosno in Hercegovino ter Južno Afriko.

Prvo srečanje z Južno Afriko so deklice dobile s 3-0, dečki so izgubili z 1-2. Drugo tekmo so deklice s Kanado izgubile z 0-3, dečki pa z 1-2.

Tretji dan sta bili obe naši ekipi uspešni. Dečki so z ekipo Bosne in Hercegovine zmagali s 3-0, deklice so bile od vrstnic iz BiH boljše z 2-1.

Zmaga je deklicam prinesla uvrstitev v polfinale, kjer so se pomerile z ekipo Francije. Francozinje so bile boljše z rezultatom 2-0. Elsa Jacquemot je s 6-4 6-0 premagala Majo ZUCCHIATI, Julie Bousseau pa s 6-1 6-1 Niko STRAŠEK.

Dečki so z včerajsšnjo zmago osvojili tretje mesto v skupini in s tem končali nastope v Bresci. TUKAJ.

Hana Mraz izgubila četrtfinale v Linzu

bm, 17.07.2015

Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Linzu je Hana MRAZ, ki se je po daljši odsotnosti vrnila na teniška igrišča izgubila v četrtfinalu. S 6-4 7-6(2) jo je premagala 10. nosilka, 16-letna Novozelandka Jade LEWIS, trenutno 107. igralka sveta.

Danes bo ob 16. uri v Kramsachu v polfinalu nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, okrog 16.45 ure na WTA turnirju v Bukarešti Polona HERCOG in okrog 19.30 ure v Imoli Tadeja MAJERIČ. TUKAJ.

Pia Lovrič in Borut Šraj polfinalista turnirja TE do 14 let na Otočcu, Maja Makorič in Zala Ule osvojili turnir dvojic

bm, 17.07.2015

Na Otočcu so danes odigrali četrtfinalna srečanja na turnirju Tennis Europe do 14 let. V četrtfinalu je nastopilo 8 Slovencev, v polfinale pa sta se uvrstila Pia LOVRIČ in Borut ŠRAJ, oba sta bila boljša v domačih obračunih.

Pia LOVRIČ je s 6-3 6-4 premagala Novogoričanko Majo MAKORIČ, Borut ŠRAJ je bil s 3-6 6-4 7-5 boljši od Tina KRSTULOVIČA.

V preostalih četrtfinalnih obračunih je Marko KOVAČEVIČ s 4-6 0-6 izgubil s 5. nosilcem Nemanjo MALEŠEVIĆEM iz BiH, Slovak Lukas PALOVIC je s 6-3 6-3 izločil Filipa Jeffa PLANINŠKA, Mark ANDREJIČ GOLJAR pa je moral premoč priznati 2. nosilcu, Rusu Pavlu VERBINU, ki je zmagal s 6-1 6-1.

Pri deklicah je Zala ULE z 2-6 1-6 klonila proti 1. nosilki, Italijanki Melanii DELAI.

Zmagovalki turnirja dvojic sta Zala ULE in Maja MAKORIČ. V finalu sta s 3-6 6-4 10-7 premagali 1. nosilki Pio LOVRIČ in Italijanko Melanio DELAI.

Vse izide najdete TUKAJ.

Slovenski igralci in igralke še naprej odlični na Otočcu, v četrtfinale se jih je uvrstilo osem

bm, 16.07.2015

Na Otočcu, na turnirju TE do 14 let, še naprej odlično igrajo naši mladi igralci in igralke. V četrtfinale posamezno se jih je uvrstilo kar osem, pet dečkov in tri deklice, v konkurenci dvojic pa so v finalu tri slovenske igralke.

Še naprej odlično igra Velenjčan Marko KOVAČEVIČ, ki je v tretjem krogu s 6-1 6-1 premagal Grka MORFONIOSA. Drugi Velenjčan Tin KRSTULOVIČ je bil s 6-0 6-1 boljši od Blaža VIDOVIČA, Borut ŠRAJ pa je s 6-3 6-1 izločil 9. nosilca Italijana Andrea CALOGERA. Filip Jeff PLANINŠEK je za napredovanje v četrtfinale s 3-6 6-4 6-2 premagal Šveda Philipa Nikolasa OLSSONA. Peti Slovenec v četrtfinalu je Mark ANDREJIČ GOLJAR(na fotografiji), ki je s 7-6(2) 6-0 izločil 12. nosilca, Italijana Mattio BELLUCCIJA.

V četrtfinalu bomo psremljali tudi en slovenski obračun. O polfinalistu bosta odločala Tin KRSTULOVIČ in Borut ŠRAJ.

Pri deklicah je Zala ULE s 6-1 6-4 premagala Bolgarko R. ALEXANDROVO, Pia LOVRIČ je s 6-2 6-2 izločila Hrvatico Saro ZALUKAR, Maja MAKORIČ pa je s 6-0 6-7(4) 6-2 premagala Hrvatico Taro WURTH.

O eni izmed polfinalistk bosta v medsebojnem srečanju odločali Pia LOVRIČ in Maja MAKORIČ.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v polfinalu poslovila Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK, pri deklicah pa bomo v finalu videli tri Slovenke. Za naslov se bodo pomerile Pia LOVRIČ in Italijanka Melania DELAI ter Maja MAKORIČ in Zala ULE.

TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Tadeja Majerič polfinalista ITF turnirjev, Hana Mraz četrtfinalistka v Linzu

bm, 16.07.2015

Po slabših slovenskih nastopih prejšnji teden, bomo ta konec tedna v zaključnih obračunih mednarodnih turnirjev sponovno spremljali slovenske igralce in igralke.

Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $+H v Kramsachu se je Tom KOČEVAR DEŠMAN uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 5-7 7-5 6-0 premagal 3. nosilca, Avstralca Gavina VAN PEPERZEELA, ki je letos na turnirjih premagal kar tri slovenske igralce, tokrat pa je njegov niz vendarle uspel prekinil Tom. Temu sicer ni najbolje kazalo, saj je izgubil prvi niz s 5-7 in v drugem z breakom Peperzeela zaostajal z 1-4, a je uspel srečanje obrniti sebi v prid in po doblejenem drugem nizu v tretjem povsem nadigral Avstralca.

V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, 27-letnim Srbom Miljanom ZEKIĆEM, 303. igralcem lestvice ATP.

Uspešna je tudi Tadeja MAJERIČ, ki nastopa na ITF turnirju v Imoli(25.000 $). V četrtfinalu je s 6-2 4-6 6-4 premagala 4. nosilko, Švicarko Xenio KNOLL in bo v polfinalu igrala s Francozinjo Sherazad REIX.

V četrtfinalu pa bosta v petek nastopili še dve Slovenki. Polona HERCOG bo na WTA turnirju v Bukarešti igrala z Aleksandro KRUNIĆ, Hana MRAZ pa v avstrijskem Linzu prav tako v četrtfinalu mladinskega ITF turnirja 1. ranga z Novozelandko Jade LEWIS.

Hana MRAZ je danes v tretjem krogu s 6-2 6-4 premagala Nemko Irino CANTOS SIEMERS, tekmovanje pa je končala Nina POTOČNIK. S 6-0 7-6(7) jo je izločila Romunka Georgia Andreea CRACIUN.

Na WTA turnirju v Bukarešti sta v četrtfinalu izpadli obe Slovenki, ki sta nastopali v konkurenci dvojic, Andreja KLEPAČ in Nastja KOLAR. TUKAJ.

Tekmo z Izraelom bo začel Nik Razboršek

bm, 16.07.2015

Danes so v Tel Avivu opravili žreb vrstnega reda srečanj na tekmi Davisovega pokala, ki se bo dovijala od petka 17. do nedelje, 19. julija 2015

Tekma bo na trdi podlagi v tamkajšnji Drive Inn Areni

Slovenija je v Izrael odpotovala v postavi Grega ŽEMLJA (ATP - 298), Nik RAZBORŠEK (ATP - 1303), Aljaž RADINSKI (ATP - 1309) in David GORŠIČ (ATP - 1598).

Za Izrael bodo nastopili Dudi SELA (ATP - 85), Amir WEINTRAUB (ATP - 438), Bar Tzuif BOTZER (ATP - 709) in Jonathan ERLICH (ATP - NR).

Žreb je odločil, da bosta uvodno srečanje, v petek ob 12. uri odigrala Nik RAZBORŠEK in najboljši izraelski igralec Dudi SELA. Za njima bosta nastopila Grega ŽEMLJA in Amir WEINTRAUB.

Za sobotno tekmo dvojic, začela se bo ob 15. uri, je kapetan Blaž TRUPEJ prijavil dvojico David GORŠIČ in Aljaž RADINSKI, za Izraelce sta prijavljena Edam LESHEM in Dudi SELA. V nedeljo bosta najprej igrala Grega ŽEMLJA in Dudi SELA, zadnje srečanje pa bosta odigrala Nik RAZBORŠEK in Amir WEINTRAUB.

Preberite tudi TUKAJ.

Na turnirju Lampo Trophy nation cup Kanada boljša od naših dečkov in deklic

bm, 16.07.2015

V italijanski Brescii poteka mednarodni teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let pod okriljem Tennis Europe - Lampo Trophy nation cup. Na turnirju nastopa 8 ekip, ki jih je organizator povabil na turnir, med njimi tudi naša ekipa.

Letošnji udeleženci tekmovanja so Kanada, Francija, Bosna in Hercegovina, Italija, Mehika, Slovenija, Južna Afrika in Švica.

Slovenijo na turnirju zastopajo Jon Lan ŠUNTAR, Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL pri dečkih ter Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ pri deklicah. Ekipo vodita Aleš ŠPORN in Ervin HAFNER.

Tekmovanje v uvodni fazi poteka po sistemu RR, Slovenija pa igra v skupini s Kanado, Bosno in Hercegovino ter Južno Afriko.

Drugo tekmo sta naši ekipi igrali z ekipama Kanade. Mladi vrstniki iz Kanade so bili boljši tako od dečkov, kot od deklic. Dečki so izgubili z 1-2, edino točko za Slovenijo je priigral Lun OBRUL.

Deklice so izgubile z 0-3.

Zadnji nasprotniki naših ekip so vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Deklice bi zmaga peljala v polfinale, dečki pa so to možnost izgubili in se bodo borili za prvo zmago na turnirju. TUKAJ.

V Tel Avivu bo danes opravljen žreb vrstnega reda nastopov v srečanju Davisovega pokala z Izraelom

bm, 16.07.2015

Kapetana slovenske, Blaž TRUPEJ in izraelske ekipe za Davisov pokal, Eyal RAN, sta objavila seznama igralcev, ki bodo od 17. do 19. julija 2015 zastopali svoji državi na srečanju I. EA skupine Davisovega pokala v Tel Avivu.

Tekma bo na trdi podlagi v Drive Inn Areni v Tel Avivu.

Slovenija bo v Izrael odpotovala v postavi Grega ŽEMLJA (ATP - 298), Nik RAZBORŠEK (ATP - 1303), Aljaž RADINSKI (ATP - 1309) in David GORŠIČ (ATP - 1598).

Za Izrael bodo nastopili Dudi SELA (ATP - 85), Amir WEINTRAUB (ATP - 438), Bar Tzuif BOTZER (ATP - 709) in Jonathan ERLICH (ATP - NR).

Zmagovalna ekipa si bo zagotovila obstanek v I. EA skupini, poražena ekipa pa se bo za obstanek v I. EA skupini septembra borila z Litvo.

Pred odhodom je v zvezi sestave ekipe in možnosti reprezentance v Izraelu selektor Blaž TRUPEJ sporočil :»Fantje, ki se vabilu niso odzvali imajo različne razloge, Blaž Rola lovi boljšo uvrstitev na lestvici ATP, ki bi mu pomagala za nastop v glavnem delu turnirja odprtega prvenstva ZDA, Blaž Kavčič se fizično ne počuti pripravljenega, Janez Semrajc je poškodovan in trenutno sploh ne igra, Tom Kočevar Dešman pa trenutno daje prednost svoji teniški karieri, pravi, da ima v tem trenutku občutek, da bi se lahko povzpel po ATP lestvici in bo raje delal na tem. Tomislav Ternar spremlja Marina Kegla na svetovnem prvenstvu gluhonemih, Mike Urbanija pa se je odločil, da bo raje igral kvalifikacije v Umagu. Ostali so nam fantje, ki so ta trenutek pripravljeni igrati. V Izrael se ne gremo predati, mislim, da nismo brez možnosti. Naš prvi igralec je Grega Žemlja. Še vedno nismo brez možnosti, v zelo, zelo ugodnem razpletu imamo še nekaj šanse. Dejstvo pa je, da smo zelo oslabljeni, vendar takšna je situacija.«

V Izraelu bo v četrtek opravljen žreb vrstnega reda nastopov igralcev posamezne ekipe. TUKAJ.

Po črnem torku danes zmage za Polono Hercog, Toma Kočevarja Dešmana, Tadejo Majerič, Nino Potočnik in Hano Mraz

bm, 15.07.2015

Polona HERCOG je na WTA turnirju v Bukarešti le uspela preskočiti drugi krog in se je prvič letos uvrstila v četrtfinale kakšnega WTA turnirja. V drugem krogu je brez težav, s 6-2 6-0, premagala 20-letno domačo povabljenko Patricio Mario TIG, 170. igralko lestvice WTA.

V četrtfinalu bo igrala z zmagovalko srečanja med Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ in Italijanko Roberto VINCI.

Na ITF turnirju v Imoli (25.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagala 20-letno Španko Olgo SAEZ LARRA, 344. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo njena nasprotnica Švicarka Xenia KNOLL.

Na moškem Futuresu v Kramsachu je Tom KOČEVAR DEŠMANs 6-3 4-6 7-6(3) premagal Avstrijca Christiana TRUBRIGA in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo igral s 3. nosilcem, Avstralcem Gavinom VAN PEPERZEELOM.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu je 3. nosilka Nina POTOČNIK v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala srečno poraženko iz kvalifikacij, Avstrijko Liso FRIESS.

Zmago je v Linzu zabeležila tudi Hana MRAZ. S 6-4 6-2 je premagala Švedinjo Mirjam BJORKLUND, 196. mladinko sveta. TUKAJ.

Na Otočcu odigrali drugi krog na turnirju TE 14, Slovenci dobro

bm, 15.07.2015

Na Otočcu so odigrali drugi krog turnirja TE do 14 let. Slovenski igralci in igralke so se dobro odrezali.

Marko KOVAČEVIČ je potrdil zmago nad prvim nosilcem in je Slovaku Tomasu LANIKU prepustil samo 3 igre. Tudi Ptujčan Blaž VIDOVIČ se lahko pohvali z zmago nad nosilcem. Izločil je 3. postavljenega Rusa Marata SHARIPOVA od katerega je bil boljši z 2-6 7-6(8) in 6-2.V tretji krog so se uvrstili še Tin KRSTULOVIČ, Borut ŠRAJ, Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Tilen POTOČNIK, ki je s 6-1 4-6 6-3 izločil 15. nosilca, Hrvata Grgo DUJMOVIĆA.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Pia LOVRIČ, Zala ULE, Sheila GLAVAŠ in Maja MAKORIČ, ki je bila s 6-3 6-4 boljša od 12. nosilke, Hrvatice Lucije FAJ.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK, ki sta v četrfinalu s 6-1 6-2 presenetila favorizirano dvojico Maj TOMAC in Borut ŠRAJ. Pri deklicah je polfinalistka Pia LOVRIČ, ki igra v paru z Romunko Melanio DELAI, prav tako sta se v polfinale uvrstili Maja MAKORIČ in Zala ULE, ki sta s 7-5 6-2 premagali Sheilo GLAVAŠ, ki je igrala v paru s Hrvatico Katarino DUIĆ PLUMTREE. TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič končala nastope že v prvem krogu

bm, 15.07.2015

Blaž ROLA v zadnjem času išče pravo formo, a je zaenkrat ne najde. Tudi na drugem turnirju zapored, tokrat na ATP Challengerju z nagradnim skladom 64.000 € v San Benedettu v Italiji, je nastope končal že po prvem krogu. S 6-3 6-3 ga je premagal domači povabljenec, 25.letni Alessandro GIANNESI, 413. igrallec lestvice ATP.

Nič bolje ne gre Blažu KAVČIČU, ki drsi po svetovni teniški lestvici in tudi z današnjim nastopom v Newportu novih točk ne bo vknjižil. Že v prvem krogu je namreč na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 488.225 $ izgubil. Premagal ga je 31-letni Francoz Eduardo ROGER-VASSELIN, 147. igralec sveta. Francoz je bil po uri in petdesetih minutah igre boljši s 4-6 6-3 6-2.

Tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki je nastopila na ITF turnirju v Aschaffenburgu (25.000 $) se poslavlja po prvem krogu. V uvodnem nastopu jo je s 7-5 4-6 7-5 premagala 26-letna Gruzijka Sofia KVATSABAIA, 407. igralka lestvice WTA.

Še četrti slovenski poraz je v torek na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Linzu doživela Nika KOZAR. V uvodnem nastopu jo je s 6-0 2-6 6-1 premagala 14-letna Čehinja Karolina BERANKOVA, 426. mladinka sveta.

TUKAJ.

Ekipi dečkov in deklic do 12 let na Lampo Trophy nation cup v Brescii v prvem nastopu polovično uspešni

bm, 15.07.2015

V italijanski Brescii poteka mednarodni teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let pod okriljem Tennis Europe - Lampo Trophy nation cup. Na turnirju nastopa 8 ekip, ki jih je organizator povabil na turnir, med njimi tudi naša ekipa. Za vabilo na turnir je zaslužen Ervin HAFNER, strokovni svet pa je turnir uvrstil v program mladih reprezentanc.

Letošnji udeleženci tekmovanja so Kanada, Francija, Bosna in Hercegovina, Italija, Mehika, Slovenija, Južna Afrika in Švica.

Slovenijo na turnirju zastopajo Jon Lan ŠUNTAR, Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL pri dečkih ter Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ pri deklicah. Ekipo vodita Aleš ŠPORN in Ervin HAFNER.

Tekmovanje v uvodni fazi poteka po sistemu RR, Slovenija pa igra v skupini s Kanado, Bosno in Hercegovino ter Južno Afriko.

Prvo srečanje sta naši ekipi igrali z ekipama Južne Afrike. Deklice so zmagale s 3-0, dečki so izgubili z 1-2.

Maja Zucchiati : Kristen Fichardt 61, 61; Nika Strašek : Arista Siebriets 16, 76, 61 ; Zucchiati-Lončarič : Fichardt-Siebriets 64, 62.

Lun Obrul : Carl Roothman 62, 64 ; Jon Lan Šuntar : Andreas Scott 36, 67; Dimitrijevič-Obrul : Roothman-Scott 76, 26, 6:10.

Drugo tekmo obe ekipi igrata s Kanado. TUKAJ.

velik skok za Nika Razborška
velik skok za Nika Razborška
Na novih teniških lestvicah naša najboljša igralca in igralka zdrsnili, velik skok za Nika Razborška

bm, 13.07.2015

Na novi moški teniški lestvici ATP smo Slovenci začasno ostali brez igralca v najboljši stoterici.

Blaž ROLA je izgubil 8 mest in je ta teden na 101. mestu, Blaž KAVČIČ je padel za 23 mest in je ta teden na 130. mestu. Oba imata že ta teden priložnost za izboljšanje uvrstitev, Blaž ROLA v Italiji, Blaž KAVČIČ pa v ZDA.

Tretji slovenski igralec na lestvici, ki bo ta teden z našo reprezentanco nastopil na srečanju Davisovega pokala je na 301. mestu Grega ŽEMLJA, sledi mu na 304. mestu Janez SEMRAJC, ki pa že dalj časa ne nastopa, na 432. mestu pa je Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je ponovno dosegel najboljšo uvrstitev v karieri. Kar 589 mest je pridobil Nik RAZBORŠEK, ki bo ob Gregu Žemlji nastopil v Davisovem pokalu in je ta teden na 714. mestu.

Pri članicah je na lestvici WTA Polona HERCOG izgubila 11 mest in je ta teden na 87. mestu. Že ta teden bo uvrstitev ponovno poskušala izboljšati na WTA turnirju v Bukarešti, kjer je začela z zmago. Sledi ji Nastja KOLAR, ki je 243. mestu, Dalila JAKUPOVIČ je na 267. mestu (ta teden bo nastopila na turnirju v Aschaffenburgu), Tadeja MAJERIČ pa je na 302. mestu (ta teden nastopa na turnirju v Imoli, kjer je v uvodnem nastopu zmagala). Sledi Petra RAMPRE na 348. mestu, do najvišje uvtrstitve v karieri pa je prišla Tamara ZIDANŠEK, ki se je povzpela na 492. mesto.

Na mladinski svetovni teniški lestvici ITF je med fanti najvišje Sven LAH na 350. mestu in je edini slovenski igralec med prvimi 500. igarlci sveta.

Med dekleti ostaja z 20. mestom najvišje Tamara ZIDANŠEK, sledita pa ji z 71. mestom Nina POTOČNIK in s 77. mestom Manca PISLAK. Hana MRAZ je na 127. mestu, Kaja JUVAN na 176. mestu in Nika KOZAR na 175. mestu. TUKAJ.

Na Otočcu poteka turnir TE do 14 let, Marko Kovačevič izločil prvega nosilca

bm, 13.07.2015

Na Otočcu so se končala srečanja prvega kroga glavnega žreba na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. V prvem krogu je nastopilo 17 domačih igralk in 20 domačih igralcev.

Z odlično predstavo je turnir pri dečkih začel Marko KOVAČEVIČ, ki je s 3-6 6-1 6-4 premagal prvega nosilca, Hrvata Roka HORVATA, 40. igralca lestvice TE do 14 let.

Poleg Marka so bili prvi dan v uvodnem nastopu uspešni še Maj TOMAC, Filip Jeff PLANINŠEK, Dan TROŠT SLAPNIK in Matic DIMIC.

V torek pa so prvi nastop uspešno opravili še Blaž VIDOVIČ, Samuel PATE, Tim TEKAVEC, Tin KRSTULOVIČ, Borut ŠRAJ, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Tilen POTOČNIK.

Pri deklicah so v uvodnem nastopu v ponedeljek zmagale Zala ULE, Sara ROMANELLO, Maja MAKORIČ, Sheila GLAVAŠ in Lucija ULČAKAR, v torek so se jim v drugem krogu pridružile Eva KALAN, Pia LOVRIČ, Tara GORINŠEK, Alja BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR

TUKAJ.

Polona Hercog, Tom Kočevar Dešman in Tadeja Majerič nov teden začeli z zmagami

bm, 13.07.2015

Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Začela je dobro in v prvem krogu s 6-2 7-5 premagala, z 62. mestom na lestvici WTA 14 mest višje uvrščeno, 20-letno Čehinjo Terezo SMITKOVO. V drugem krogu bo igrala z domačinko, ki nastopa s posebnim povabilom, 20-letno Patricio Mario TIG, 177. igralko lestvice WTA. ta je v drugi krog napredovala potem, ko ji je uvodno srečanje Španka Silvia SOLER ESPINOSA, pri zaostanku 4-6 1-3, predala.

Uspešno je nastope tega tedna začel tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki nastopa na Futuresu v kramsachu, v Avstriji. Tom je 8. nosilec turnirja, v prvem krogu pa je s 4-6 6-0 6-3 premagal kvalifikanta, Avstrijca Gabriela SCHMIDTA.

V Imoli je srečanje prvega kroga na ITF turnirju (25.000 $) uspešno odigrala Tadeja MAJERIČ. Igrala je s Hrvatico Silvio NJIRIĆ in zmagala s 6-3 in 7-5. TUKAJ.

Na Otočcu se začenja glavni turnir TE 14

bm, 13.07.2015

Na Otočcu se danes začenjajo tekme glavnega žreba na mladinskem turnirju TE do 14 let.

Skozi kvalifikacije sta si nastopa v glavnem turnirju priigrali Marija VIČIČ in Tara GORINŠEK.

Poleg njiju bo v glavnem turnirju nastopilo 17 domačih igralk in 20 igralcev.

Med deklicami je najvišje postaljena Pia LOVRIČ, ki je tretja nosilka, pri dečkih je Filip Jeff PLANINŠEK 4. nosilec. TUKAJ.

Polona Hercog v Bukarešti, Blaž Kavčič v Newportu in Blaž Rola v San Benedettu, Nastja Kolar že končala nastope v Romuniji

bm, 12.07.2015

Prihodnji teden bodo na mednarodnih WTA in ATP turnirjih nastopili Polona HERCOG, Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA, okrnjena slovenska reprezentanca pa bo konec tedna igrala v Davisovem pokalu v Izraelu.

Z nastopi je na WTA turnirju v Bukarešti začela Nastja KOLAR, ki je nastopila v kvalifikacijah in v prvem krogu izgubila z 2. nposilko kvalifikacij, 24-letno Hrvatico Petro MARTIĆ, 143. igralko lestvice WTA. Ta je bila boljša z rezultatom 7-6(5) 6-1.

Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala s Čehinjo Terezo SMITKOVO, 6. nosilko in trenutno 62. igralko sveta. Blaž KAVČIČ bo na ATP Challengerju v Newportu v prvem krogu igral z Edouardom Rogerjem VESELINOM, 31-letnim Francozom, ki na lestvici ATP zaseda 147. mesto, Blaž ROLA pa bo v Italiji v prvem krogu igral s 25-letnim domačinom Alessandrom GIANENESSIJEM, 413. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Tina Kristina Godec in Jure Frank osvojila OP 18 v Rogaški Slatini

bm, 12.07.2015

V Rogaški Slatini se je ta konec tedna odvijalo OP do 18 let za fante in dekleta.

Pri fantih je nastopilo 26 igralcev, prvi nosilec turnirja je bil Jure FRANK, ki je to vlogo povsem upravičil, saj je zmagal med posamezniki in v konkurenci dvojic.

Pri fantih sta v finalu nastopila Jure FRANK (ŽtkMb), ki je s 6-2 6-2 premagal Andreja ŠUŠTERŠIČA (MaxLj) in Gašper TOPČIČ (ŠtkVe), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljši od Blaža GVARDJANČIČA (Zklub). Jure FRANK je v finalu slavil s 6-2 6-2, Gašper TOPČIČ pa je kot nepostavljen igralec ponovno dosegel odličen rezultat.

Pri dekletih je zmagovalka prva nosilka turnirja Tina Kristina GODEC (AsLit). V finalu je s 6-4 6-3 premagala Nino KOLAR (ŽtkMb).

Še drugi naslov na turnirju je v konkurenci dvojic osvojil Jure FRANK, ki je slavil v paru z Aljažem ŠENICO . V finalu sta s 6-4 1-6 in 10-8 premagala Blaža GVARDJANČIČA in Andreja ŠUŠTERŠIČA. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar osvojil dva naslova na Otočcu. Začel se je že turnir do 14 let

bm, 11.07.2015

V teniškem centru Otočec se je končal mladinski teniški turnir TE v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih je tokrat zmaga ostala doma, saj je slavil Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR. V finalu je s 6-3 6-1 premagal Ukrajinca SAMOFALOVA. Jon Lan je z vsemi tekmeci opravil zelo suvereno, saj je v posameznem srečanju oddal največ pet iger. To je njegov prvi naslov na turnirjih Tennis Europe.

Že včeraj je slavil tudi v konkurenci dvojic, kjer je bil njegov partner Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

Pri deklicah se je najdlje prebila Ptujčanka Taja LONČARIČ, ki je izgubila v četrtfinalu.

Mladi teniški igralci bodo na Otočcu tudi prihodnji teden, saj se je s kvalifikacijami že začel turnir TE, tokrat v starostni kategoriji do 14 let. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar finalist med posamezniki in zmagovalec turnirja dvojic na TE 12 na Otočcu

bm, 10.07.2015

Na Otočcu se zaključuje mladinski teniški turnir Tennis Europe do 12 let.

V zaključnem obračunu posameznikov bo pri dečkih kot edini preostali slovenski igralec nastopil Jon Lan ŠUNTAR. V današnjem polfinalu je s 6-1 6-2 premagal Poljaka Piotra KUSIEWICZA. V finalu bo igral z Ukrajincem Germanom SAMOFALOVIM.

Se je pa Jon Lan ŠUNTAR že vpisal med zmagovalce. Z Galom EMERŠIČEM POTOČNIKOM sta osvojila turnir dvojic. V finalu sta bila boljša od še enega slovenskega para, Tristana FLANDRA in Nikole PERIĆA. Zmagala sta s 6-2 6-3.

Na fotografiji finalisti v konkurenci dvojic TUKAJ.

Blaž Kavčič v Winnetki končal nastope v četrtfinalu

bm, 10.07.2015

Na ATP Challengerju v ameriški zvezni državi Illinois je Blaž KAVČIČ nastope končal v četrtfinalu. Po dveh urah in pol je bil z rezultatom 7-6(3) 6-7(6) in 6-1 boljši 23-letni Američan Ryan HARRISON, 129. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar polfinalist na Otočcu, slovenski finale v dvojicah med dečki

bm, 09.07.2015

Na Otočcu se končuje turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Slovenske barve bo v zaključnih obračunih posameznikov zastopal Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR. Ta je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagal Rusa Roberta Germanovicha KORELOVA in se bo za nastop v finalu boril s Poljakom Piotrom KUSIEWICZEM.

V četrtfinalu je izgubil Bor ARTNAK. S 7-5 6-2 ga je premagal Slovak Filip ZILKAY.

Med deklicami je v četrtfinalu zadnjo slovensko igralko v konkurenci posameznic, Tajo LONČARIČ, s 6-2 6-3 premagala Slovakinja Sara SUCHANKOVA.

Bomo pa v konkurenci dvojic med dečki spremljali slovenski finale. Za naslov se bodo borili Tristan FLANDER in Nikola PERIĆ ter Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. TUKAJ.

Jan Kupčič izgubil polfinale posameznikov na turnirju TE do 14 let

, 09.07.2015

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v avstrijskem Oberpullendorfu se je Mariborčan Jan KUPČIČ uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-2 premagal 4. nosilca, Nemca Moritza STOEGERJA. V polfinalu je igral s 1. nosilcem, Madžarom Petrom MAKKOM in izgubil z 1-6 0-6. Tako mu še četrtič letos ni uspela uvrstitev v finale. Po turnirjih v Rotterdamu, Vinkovcih in Mariboru je bil zanj to četrti polfinale letos.

Kupčič se je v polfinale uvrstil tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Slovakom Janosem FEKETEJEM, tekmo pa bosta odigrala v petek popoldne.

V četrtfinalu je izgubil Filip Jeff PLANINŠEK. S 6-4 7-5 ga je premagal Slovak Filip GONDOR.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Parizu je v tretjem krogu izgubila Živa FALKNER. Prvič letos se ji tako na turnirjih do 14 let ni uspelo uvrstiti najmanj v četrtfinale, kar ji je preprečila Francozinja Mylene HALEMAI, ki je bila boljša s 7-5 6-1. TUKAJ.

Mike Urbanija se ponovno bori s poškodbami, Aljaž Radinski izgubil v osmini finala

bm, 09.07.2015

Po zelo uspešnem prejšnjem tednu, na mednarodnih turnirjih ta teden v konkurenci ostaja samo Blaž KAVČIČ pred katerim je četrtfinale v ameriški Winnetki.

Na moškem Futuresu v Beogradu sta se v drugem krogu poslovila oba Slovenca. Aljaž RADINSKI, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij je v drugem krogu klonil proti Ruskemu kvalifikantu Timurju KIUAMOVU, ki je zmagal s 6-3 6-4.

Težave s poškodbo pa ponovno pestijo Mika URBANIJO, ki si bo letošnjo sezono bolj kot po uspeih zapomnil ravno po slednjih. Še drugič letos je moral tekmo pred koncem predati, poleg tega pa je moral nekaj turnirjev tudi izpustiti. Tokrat je v drugem krogu nastop zaključil v drugem nizu, ko je proti Čilencu Guillermu RIVIER -ARANGUIZU zaostajal z rezultatom 4-6 0-3. TUKAJ.

Katarina končala letošnje slovenske nastope v Wimbledonu

bm, 09.07.2015

Slovenskin nastopov v Wimbledono je konec. V četrtfinalu mešnih dvojic jih je končala Katarina SREBOTNIK. Z Romunom Horio TECAOM sta namreč izgubila boj za polfinale s Švedom Robertom LINDSTETOM in Španko Anabel Medina GARRIGUES. Šved in Španka sta bila boljša z rezultatom 6-4 1-6 6-3. TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinale Winnetke, poraz Tomislava Ternarja v Telfsu

bm, 09.07.2015

Blaž KAVČIČ je bil uspešen tudi v drugem nastopu na ATP Challengerju v ameriškem Illinoisu. S 3-6 6-2 7-5 je premagal domačega kvalifikanta Marcosa GIRONA.

Težje delo ga čaka v četrtfinalu, kjer bo njegov nasprotnik 5. nosilec, prav tako Američan, 23. letni Ryan HARRISON, 129. igralec lestvice ATP.

Na Futuresu v avstrijskem Telfsu je Tomislav TERNAR izgubil srečanje drugega kroga. S 6-3 6-3 ga je premagal Čeh Robin STANEK. TUKAJ.

Bor Artnak, Jon Lan Šuntar in Taja Lončarič četrtfinalisti na Otočcu

bm, 08.07.2015

Na turnirju TE do 12 let na Otočcu ostajjao v konkurenci posamezikov trije slovenski predstavniki.

V četrtfinale sta se pri dečkih uvrstila nepostavljeni Bor ARTNAK, ki je s 6-3 6-3 premagal Makedonca Kalina IVANOVSKEGA in 2. nosilec Jon Lan ŠUNTAR, ki je bil s 6-4 6-1 boljši od Francoza Luce CONSTANTINA.

Med deklicami se je v četrtfinale uvrstila Taja LONČARIČ. V tretjem krogu je s 6-3 6-2 premagala Italijanko Manuelo TUROLO.

V konkurenci dvojic sta se polfinale uvrstila domača para Tristan FLANDER in Nikola PERIČ ter Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. Polfinalist je tudi Tilen JAVORNIK, ki igra z Madžarom Kristofom KINCSESOM.

Med deklicami je v konkurenci dvojic v polfinalu izgubila Meta MARENK, ki je igrala s Snježano STJEPANOVIĆ. TUKAJ.

Katarina Srebotnik uspešna v konkurenci mešanih dvojic, konec nastopov za Manco Pislak med mladinkami

bm, 08.07.2015

V Wimbledonu imamo še naprej svoji predstavnici. V konkurenci mešanih dvojic je danes Katarina SREBOTNIK z Romunom Horio TECAUM napredovala v četrtfinale. V tretjem krogu sta s 6-3 7-5 premagala južnoafriško-ameriško navezo Raven KLAASEN in Raquel KOPS-JONES.

Za napredovanje v polfinale bosta igrala s Švedom Robertom LINDSTEDTOM in Španko Anabel MEDINO-GARRIGUES.

V Wimbledonu je v zadnjem srečanju dneva med mladinkami nastopila še Manca PISLAK. V konkurenci posameznic je izgubila v prvem krogu, enaka usoda jo je doletela v konkurenci dvojic. Nastopila je v paru z Romunko Ioano MINCU. Njuni nasprotnici sta bili 2. nosilki mladinskega turnirja dvojic, Kanadčanka Charlotte ROBILLARD-MILLETTE in Američanka Usue Maitane ARCONADA, ki sta zmagali z rezultatom 7-6(5) 6-1. TUKAJ.

Živa Falkner še drugič zmagala v Parizu, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič četrtfinalista v Oberpullendorfu

bm, 08.07.2015

Na močnem mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Parizu se je Živa FALKNER, ki na trenutni lestvici TE do 14 let zaseda 59. mesto, uvrstila v tretji krog. V drugem je s 6-2 6-0 premagala Italijanko Melanio DELAI. Za nastop v četrtfinalu bo igrala s francosko vrstnico Mylene HALEMAI, 85. igralko lestvice TE.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let, turnir je 2. ranga, v avstrijskem Oberpullendorfu, sta se Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ uvrstila v četrtfinale.

Filip Jeff je s 6-3 3-6 6-3 premagal 8 nosilca, Romuna Raduja Florina MACOVEIA, Jan KUPČIČ je bil s 6-4 6-2 boljši od 6. nosilca, Rusa Ostapa KOVALENKA. TUKAJ.

Aljaž Radinski v drugi krog Beograda, poraz Tadeje Majerič in Nike Radišič

bm, 08.07.2015

Kot zadnji izmed naših igralcev, ki igrajo na mednarodnih teniških turnirjih, se je v drugi krog na Futuresu v Beogradu uvrstil Aljaž RADINSKI. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v prvem krovgu glavnega turnirja s 6-7 6-2 6-4 izločil 2. nosilca turnirja, 20. letnega Mikija JANKOVIĆA iz Srbije, 429. igralca lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v turški Bursi (50.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu s 6-4 2-6 2-6 izgubila z 18-letno Hrvatico Jano FETT, 257. igralko lestvice WTA.

Nika RADIŠIČ je nastopila na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Pragi. Tudi ona ni bila uspešna, sa jo je v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala 18-letna domačinka Katerina STLOUKALOVA, 726. mladinka sveta. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Tomislav Ternar in Mike Urbanija uspešni, Blaž Rola, Dalila Jakupovič in Nika Zupančič ne

bm, 07.07.2015

Današnje slovenske nastope je z zmago začel Mike URBANIJA, ki je na Futuresu v Beogradu v prvem krogu s 6-3 6-1 premagal Nemca Bogdana DJURDJEVICA.

Uspešen je bil tudi Tomislav TERNAR na Futuresu (10.000 $) v avstrijskem Telfsu. S 4-6 6-4 7-6(0) je premagal Portugalca Goncala OLIVIERO.

Zadnji je na ATP Challengerju v ameriški Winnetki (50.000 $) nastopil Blaž KAVČIČ. Začel je z zmago in v prvem krogu na turnirju, na katerem je 3. nosilec, s 7-6(5) 6-4 premagal Američana Alexandra SARKISSIANA, 208. igralca lestvice ATP.

Blaž ROLA, ki na travnatih turnirjih ni imel veliko uspeha se je vrnil na peščena igrišča. Na ATP Challengerju v italijanskem Todiju je bil 3. nosilec, že v prvem krogu pa je naletel na previsoko oviro. S 3-6 7-6(5) in 6-4 ga je izločil 23. letni Šved Christian LINDELL, 185. igralec lestvice ATP.

Neuspešna je bila na ITF turnirju (50.000 $) v nemškem Versmoldu Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je z 2-6 6-7(6) izgubila s Švedinjo Rebecco PETERSON, 175. igralko sveta.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v belgijski Limeletti je nastope v prvem krogu končala Nika ZUPANČIČ. S 6-4 6-3 jo je premagala Luksemburžanka Sharon PESCH.

Na Futuresu v Beogradu se je z dvema kvalifikacijskima zmagama v glavni turnir uvrstil Aljaž RADINSKI. TUKAJ.

Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek uspešna v Avstriji

bm, 07.07.2015

Na mladisnekm turnirju TE do 14 let v Oberpullendorfu sta se Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ uvrstila v tretji krog.

Jan KUPČIČ je s 6-2 6-3 premagal domačina Michaela FRANKA, Filip Jeff PLANINŠEK je bil s 6-2 6-0 boljši od Slovaka Cyrila Frantiseka SLACHTE. V prvem krogu je izgubil kvalifikant Tin KRSTULOVIČ. S 6-4 6-2 ga je izločil 2. nosilec, Madžar Peter SALLAY. TUKAJ.

Na Otočcu poteka mednarodni mladinski turnir TE do 12 let

bm, 07.07.2015

Na Otočcu poteka mednarodni mladinski turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let, ki je lepa priložnost za najboljše slovenske igralce in igralke, da se na domačih tleh primerjajo z vrstniki iz sveta.

Pri dečkih nastopa 25 domačih igralcev, pri deklicah 14 domačih igralk. Spremljamo nastope večine najboljših slovenskih dvanajstletnikov.

V drugem krogu smo videli 14 slovenskih nastopov pri dečkih in 13 pri deklicah.

Pri dečkih so bili v drugem krogu uspešni Nikola PERIČ, Bor ARTNAK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Taj DOLENC in Jon Lan ŠUNTAR.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Meta MARENK, Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK.

Na turnirju deklic v konkurenci dvojic so že znane polfinalistke. Edini slovenska igralka v polfinalu je Meta MARENK, ki igra v paru s Snježano STJEPANOVIĆ.

Pri dečkih so v četrtfinalu dvojic trije slovenski pari. TUKAJ.

Gašper Topčič osvojil srebro na mednarodnih igrah mladih v Alkmaarju na Nizozemskem

, 06.07.2015

V nizozemskem mestu Alkmaar so se od 24. do 29.6.2015 odvijale mednarodne športne igre mladih ( ICG- international children games).

V različnih disciplinah - Nogomet, Atletika, Gimnastika, Plavanje, Judo, Odbojka, Tenis in Golf je nastopilo 1300 mladih športnikov iz celega sveta.

V tenisu je Slovenija imela predstavnike iz mesta Velenje in sicer sta pri fantih nastopila Gašper TOPČIČ in Janez SIRŠE, pri deklicah pa Zoja ŠTRUKELJ in Lana STEFANOVIĆ pod vodstvom trenerja Blaža Weissa. Vsi so člani ŠTK Velenje.

V obeh kategorijah je nastopilo po 64 fantov in 64 deklic iz vseh držav sveta, ki so se pomerili v konkurenci posameznikov in dvojic. Medtem, ko so vsi ostali izgubili v 1. kolu je Gasper TOPČIČ med posamezniki nastopil v velikem finalu.

Zelo razburljiv je bil polfinalni obracun s predstavnikom Koreje, Gasper pa je po 3 urah zmagal z rezultatom 75, 46, 64 in se tako uvrstil v boj za zlato medaljo na igrah. Žal je bil v finalu nasprotnik iz Poljske premočan in je Gasperja premagal z rezultatom 62, 63.

Gasper je na koncu osvojil srebrno medaljo. Za ta velik uspeh mu vsi cestitamo.

Tekst in foto: Blaž WEISS TUKAJ.

Manci Pislak v Wimbledonu ni uspel preboj v drugi krog, v konkurenci ostaja samo še Katarina Srebotnik med mešanimi dvojicami

bm, 06.07.2015

Manca PISLAK je svoj prvi natop v glavnem turniju mladinskega Wimbledona končala v prvem krogu. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je bila v prvem krogu glavnega turnirja boljša 18-letna Indonezijka Deria NUR HALIZA, 61. igralka mladinske lestvice ITF. V uri in desetih minutah je zmagala z rezultatom 6-4 6-4.

Zdaj jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru z Romunko Ioano MINCO.

Od slovenskih predstavnikov v članski konkurenci tako v igri ostaja le Katarina SREBOTNIK, ki se je uvrstila v tretji krog mešanih dvojic. TUKAJ.

Anja Trbežnik in Aljaž Fugina osvojila OP Zala 16 v Ljubljani

bm, 06.07.2015

Na OP ZALA 16 v Ljubljani smo dobili zmagovalca. V konkurenci posameznic je turnir osvojila Anja TRBEŽNIK (Šplus/3), ki je prišla še do druge dvojne zmage letos, potem ko je aprila osvojila turnir do 16 let v Kopru. V polfinalu je s 6-2 6-2 premagala Evo KALAN (TK Maja), finalnega srečanja pa dekleti nista odigrali, saj je Pia LOVRIČ (Domžale), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6--4 premagala Leeloo OBRUL (Celje/4), srečanje zaradi bolečin v hrbtu predala.

V konkurenci dvojic sta slavili Anja TRBEŽNIK in Nika ALBREHT(Radov/2). V finalu sta s 6-1 6-3 premagali Aleo BUBEK (N.Gor) in Aljo BELINGER (Šplus).

Pri fantih je zmagovalec Aljaž FUGINA (Ltc/3). V polfinalu je bil s 6-2 6-4 boljši od Allena PUHNERJA PUPAHERJA (Br-Mb/6), v finalu pa je s 6-2 6-1 premagal kvalifikanta Boruta ŠRAJA (ŽtkMb), ki se je v finale uvrstil po polfinalni zmagi nad Gašperjem TOPČIČEM (ŠtkVe/7) s 7-6(5) 6-3.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Borut ŠRAJ in Maj TOMAC. V finalu sta v tesnem obračunu premagala Matica DIMICA in Tilna POTOČNIKA s 7-6(7) 3-6 15-13. Nekaj fotografij nastopajočih si lahko ogledate TUKAJ.

Katja Hrkač osvojila turnir dvojic na TE 16 v Čakovcu, Živa Falkner v Parizu, Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek v Oberpullendorfu

bm, 06.07.2015

Katja HRKAČ je zmagovalka turnirja dvojic na memorialu Marina Šuice, turnirju 2. ranga TE do 16 let v Čakovcu.

Igrala je v paru z Madžarko Reko FARBAS s katero sta bili 5. nosilki. V finalu sta s 6-0 7-6(4) premagali 2. nosilki, Slovakinjo Sofio MILATOVO in Madžarko Fruszino SZABO.

Diobro sta v čakovcu igrala tudi Matic PODLIPNIK in Rok KOMAC. Uvrstila sta se v polfinale turnirja dvojic, tu pa s 3-6 4-6 izgubila s Hrvatoma Rokom SAVINOM in Rokom HORVATOM.

Z zmago je nastope na mladinskem turnirju TE 1. ranga v Parizu začela Živa FALKNER. S 6-1 6-0 je premagala kvalifikantko, Francozinjo Olympe LANCELOT.

Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK ta teden nastopata na mladinskem turnirju TE do 14 let v avstrijskem Oberpullendorfu. Jan KUPČIČ je začel z zmago in v prvem krogu s 6-0 7-5 premagal 10. nosilca, Romuna Sebastiana GIMO.

TUKAJ.

Na OP ZALA 16 v Ljubljani znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 05.07.2015

V Ljubljani se končuje OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih je polfinalno presenečenje Borut ŠRAJ, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, a je presenečenje le navidezno saj je Borut ŠRAJ v zadnjem času zabeležil nekaj odličnih uvrstitev na turnirjih Tennis Europe.

V četrtfinalu je s 6-2 (predaja) izločil Vala VIDAKOVIČA, ki je pred tem v drugem krogu po maratonskem obračunu s 6-2 4-6 6-4 izločil 1. nosilca Nicka CMAGERJA.

Njegov polfinalni nasprotnik bo 7. nosilec Gašper TOPČIČ, ki igra v zelo dobri formi, prejšnji teden pa se je iz mednaerodnih iger mladih, ki so potekale na Nizozemskem vrnil s srebrnim odličjem. Gašper je v četrtfinalu s 6-0 6-0 premagal Aleksa PERIČA.

V spodnji polovici žreba sta polfinalista 3. nosilec Aljaž FUGINA, v četrtfinalu je bil s 6-0 6-2 boljši od 5. nosilca Eneja BERGHAUSA in 6. nosilec Allen PUHNER PUPAHER, ki je v četrtfinalu s 6-4 7-5 izločil drugega nosilca Toma AŠIČA KOVAČA.

Nekaj zelo zanimivih obračunov smo spremljali tudi pri dekletih. Tu sta se v polfinale uvrstili dve nepostavljeni igralki. Na vrhu žrebne liste je nepostavljena Eva KALAN, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagala Aljo BELINGER, ta pa je pred tem v drugem krogu s 6-3 6-4 premagala 1. nosilko Nino KOLAR. Njena nasprotnica bo 3. nosilka Anja TRBEŽNIK, ki je v četrtfinalu s 6-4 2-6 7-6(5) premagala 8. nosilko Anjo OSTROVŠKO.

V spodnji polovici žreba se bosta pomerili 4. nosilka Leeloo OBRUL, v četrtfinalu je s 6-3 6-0 izločila Kim ŽIŽEK in druga nepostavljena polfinalistka Pia LOVRIČ, ki je s 3-6 6-2 6-2 premagala Žaklin BOKAN. Ta je že v prvem krogu s 7-5 6-3 premagala 2. nosilko Emo HORVAT.

Polfinalna srečanja se bodo v ponedeljek začela ob 08.30 uri, nato bosta sledila še finalna obračuna posameznikov in finalna obračuna dvojic. TUKAJ.

Na OP ZALA 16 v Ljubljani igrajo tekme drugega kroga

bm, 05.07.2015

Na vročem pesku se v Ljubljani potijo dekleta in fantje na OP ZALA 16.

Igrajo četrtfinalna srečanja in pri dekletih je že znanih šest četrtfinalistk. V četrtfinale so se uvrstile Alja BELINGER, ki je izločila prvo nosilko Nino KOLAR, Eva KALAN je bila boljša od Alee BUBEK, Anja TRBEŽNIK je premagala Urško FRELIH UHELJ, Anja OSTROVŠKA je bila boljša od Mie KUKOVIČ, Leeloo OBRUL je izločila Marijo VIČIČ, Pia LOVRIČ pa je v najbolj izenačenem srečanju dneva s 6-7(6) 6-3 7-6(2) premagala Zojo ŠTRUKELJ.

S srečanji drugega kroga so začeli tudi že fantje TUKAJ.

Katarina Srebotnik v tretji krog mešanih dvojic, med ženskimi dvojicami že končala z nastopi

, 05.07.2015

Na turnirju za grand slam v Wimbledonu je Katarina SREBOTNIK v paru z Romunom Horio TECAUM uspešno začela nastope v konkurenci mešanih dvojic. V prvem krogu sta bila kot 6. nosilca prosta, v drugem pa sta s 6-2 6-4 premagala Indijca Rohana BOPANNO in Španko Mario Jose Martinez SANCHEZ.

Žal pa se ji je tokrat hitro zalomilo v konkurenci ženskih dvojic. Po obetajoči zmagi na pripravljalnem turnirju v Eastbournu, sta se tokrat s Caroline GARCIA polovili že v drugem krogu. S 7-6(3) 6-3 sta ju premagali Nemka Ana Lena GROENEFELD in Američanka Coco WANDEVEHGE.

Danes je v Wimbledonu tradicionalno prost dan, v ponedeljek pa bo prvi nastop na igriščih Wimbledona v mladinski konkurenci opravila tudi Manca PISLAK. TUKAJ.

Nik Razboršek osvojil ITF Futures v Italiji, Tamara Zidanšek zmagala v Telaviju, Sven Lah osvojil mladinski ITF turnir v Stuttgartu

bm, 05.07.2015

Lep uspeh je v Italiji dosegel Nik RAZBORŠEK. Na futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ je suvereno opravil z vso konkurenco in osvojil turnir v katerega se je prebil iz kvalifikacij.

V fiinalu je kar s 6-1 6-0 odpihnil drugega nosilca, Iva KLECA iz Slovaške.

Za Nika je to drugi naslov v karieri na turnijih serije Futures, potem ko je prvič slavil leta 2013, sezono 2014 pa izpustil zaradi težav s poškodbami.

Tamara ZIDANŠEK je v gruzijskem Telaviju nadaljevala zmagovito pot na turnirjih ITF z nagradim skladom 10.000 $.

S petnajsto zaporedno posamično zmago je osvojila tretji ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ zapored.

V polfinalu je bila s 6-2 6-3 boljša od ruske kvalifikantke, 15- letne Amine ANSHBA, v današnjem finalu pa je s 6-3 6-3 premagala Madžarko Szabino SZLAVIKOVICS.

Čestitamo !br>
Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga je do uspeha kariere prišel Sven LAH. Potem ko je v polfinalu s 6-4 4-6 6-2 premagal 5. nosilca, Francoza Dana ADDEDAje bil v finalu s 6-3 6-1 boljši od 17-letnega Švicarja Luce KEISTA, 542. igralca lestvice ITF.

Čestitke vsem trem ! TUKAJ.

Tamara Zidanšek do novega naslova na ITF turnirju v Telaviju

bm, 04.07.2015

Tamara ZIDANŠEK je v gruzijskem Telaviju nadaljevala zmagovito pot na turnirjih ITF z nagradim skladom 10.000 $.

S petnajsto zaporedno posamično zmago je osvojila tretji ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ zapored.

V polfinalu je bila s 6-2 6-3 boljša od ruske kvalifikantke, 15- letne Amine ANSHBA, v današnjem finalu pa je s 6-3 6-3 premagala Madžarko Szabino SZLAVIKOVICS.

Čestitamo ! TUKAJ.

V Ljubljani se je začelo OP ZALA do 16 let

bm, 04.07.2015

V Ljubljani se je začelo OP za fante in dekleta do 16 let. Včeraj so udeleženci odigrali kvalifikacijske obračune, danes se je začel glavni turnir. Udeležba je za čas poletnih počitnic visoka, saj nastopa 55 igralcev in 38 igralk.

Mesto prvega nosilca pri fantih pripada 1. igralcu lestvice TS do 16 let Nicku CMAGERJU.

Pri dekletih je prva nosilka 6. igralka lestvice TS Nina KOLAR.

Na fotografiji Zala Ule. TUKAJ.

Blaž Kavčič odpovedal nastop v Davisovem pokalu

bm, 03.07.2015

Blaž KAVČIČ je danes slovensko teniško javnost obvestil, da ne bo mogel pomagati slovenski izbrani vrsti na prihajajoči tekmi za Davisov pokal z Izraelom.

V izjavi za javnost je med drugim zapisal:

Glede na trenutno situacijo s poškodbami in slabšo fizično pripravljenostjo, bo moral v boju za enim izmed ključnih ciljev svoje kariere, prvič do sedaj izpustiti reprezentančno tekmo. Vsi, ki Blaža poznajo, vedo koliko mu pomeni igranje za slovensko reprezentanco, zato je bil zanj takšna odločitev zelo težka: »V zadnjih sezonah sem imel neverjetno veliko število poškodb in operacij, zaradi česar so bile sezone precej krajše. Kljub temu sem vedno do sedaj uspel podrediti individualno kariero, izpustiti nekatere turnirje in se udeležiti reprezentančnih tekem. To mi v resnici nikoli ni bilo težko, saj je igranje za svojo državo na tekmah Davis Cup nekaj najlepšega, kar teniški igralec lahko doživi v svoji karieri. Vpletenih je veliko čustev, navijanja in moštveni duh, kar mene vedno še dodatno motivira. Kot igralec želim s svojo borbenostjo in igranjem za državno reprezentanco biti zgled vsem mlajšim igralcem, ki prihajajo za mano. Kljub temu, da nam v zadnjih letih žal nikoli ni uspelo sestaviti kompletne ekipe, sem se vseeno vedno brez pomislekov odzval povabilu.

V naslednjih tednih bom poskušal, kljub trenutnim težavam, na turnirjih na pesku in travi loviti enega najpomembnejših ciljev v moji karieri. Imam namreč le še dve sezoni časa, da dosežem normo za pridobitev ATP pokojnine, kar pomeni odigrati zadostno število ATP turnirjev na leto. Zaradi številnih težav s poškodbami je pri mojih letih vsaka sezona zame še kako pomembna, saj je vprašanje koliko časa bom uspeval ostajati v dovolj dobri fizični pripravljenosti za kosanje z ostalimi najboljšimi igralci na svetu.

Tokratnega termina reprezentančne tekme zaradi vsega naštetega ne morem uskladiti v program. Poleg tega me skrbi tudi slabša fizična pripravljenost in večja verjetnost ponovnih poškodb ob igranju na tri dobljene nize tri dni zapored, kar bi verjetno moral odigrati tokrat v Izraelu.

Kakorkoli, vsi, ki me poznajo, vedo, da sem vedno brez pomisleka nastopil in dal vse od sebe na reprezentančnih tekmah. Kar nekajkrat sem odšel na reprezentančne tekme delno poškodovan in tudi igral, zaradi česar je včasih trpela tudi ostala moja sezona.

Hvala vsem soigralcem, kapetanu, navijačem, mojim podpornikom, sponzorjem in Teniški zvezi Slovenije za razumevanje in se seveda veselim prihodnjih tekem za Davis Cup!”,
je zapisal Blaž KAVČIČ.

Celotno izjavo preberite TUKAJ.

Na Fredijevem memorialu v Mariboru zmagovalci Maj Premzl, Nina Pliberšek, Elena Plesničar in Job Japelj

bm, 03.07.2015

Na igriščih TK Branik Maribor se je končal Fredijev memorial, turnir za dečke in deklice v starostni kategorjji do 12 let. Tekmovanje se je začelo z RR turnirji iz katerih so se igralci in igralke uvrstili v A in B finalne turnirje.

A turnir dečkov je osvojil Maj PREMZL, ki je v finalu s 6-1 6-4 premagal Bora ARTNAKA.

Pri deklicah je slavila Nina PLIBERŠEK. V finalu je bila s 6-4 6-0 boljša od klubske kolegice Taje LONČARIČ.

B turnir deklic je osvojila Elena PLESNIČAR, ki je s 6-0 6-0 premagala Ello HOJNIK.

Pri dečkih je B turnir osvojil Job JAPELJ. V finalu je s 6-1 6-2 premagal Alessandra Tristana KORENTA. TUKAJ.

Manca Pislak v glavni turnir mladinskega Wimbledona, Sven Lahh v polfinalu Stuttgarta, Jon Lan Šuntar izgubil polfinale v Rakovniku

bm, 03.07.2015

V kvalifikacijah mladinskega turnirja v Wimbledonu se je izkazala Manca PISLAK. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-4 premagala 11. nosilko Lesedi Sheyo JACOBS iz Namibije in se še drugič letos, po OP Avstralije, uvrstila v glavni turnir mladinskega grand slama.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Stuttgartu se je Sven LAH uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-0 6-1 premagal 3. nosilca Nemca Niklasa SCHELLA, 336. mladinca sveta.

Na turnirju TE do 12 let v češkem Rakovniku se je Jon Lan ŠUNTAR uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-0 premagal Nemca Marca TOPA. V polfinalu je igral s Čehom Danielom SINIAKOVIM, ki je v četrtfinalu s 7-6(4) 6-1 izločil našega Luna OBRULA. Čeh je bil usoden tudi za Jona Lana. Zmagal je z rezultatom 6-1 6-1 (Na fotografiji slovenska odprava v Rakovniku)

Polfinalni obračun je med deklicami izgubila Maja ZUCCHIATI. S 6-2 6-3 jo je izločila Nemka Alia LEX.

Na memorialu Marina Šuice, turnirju TE do 16 let v Čakovcu, je v tretjem krogu izpadel Rok KOMAC. S 6-4 2-6 6-1 ga je izločil 8. nosilec, Hrvat Luka ŠOŠKIĆ. V konkurenci dvojic sta se Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK uvrstila v polfinale. Še korak več je že uspel Katji HRKAČ. S soigralko iz Madžarske Reko FARBAS sta izločili 1. nosilki turnirja dvojic in se uvrstili v finale. TUKAJ.

Nik Razboršek finalist, Tamara Zidanšek polfinalistka, Polona Reberšak in Natalija Šipek izgubili četrfinalni srečanji

bm, 03.07.2015

Nik RAZBORŠEK na Futuresu v Busto Arsiziu v Italiji (15.000 $) še naprej igra odlično in se je uvrstil v finale. Potem, ko je v drugem krogu izločil prvega nosilca, je bil v četrtfinalu boljši od Italijana Alessandra PETRONEJA in se prvič letos uvrstil v finale. Tu je igral s še enim Italijanom, Pietrom LICCIARDIJEM in tudi tokrat zmagal in sicer z rezultatom 6-3 6-4. V finalu bo igral z 2. nosilcem Ivom KLECEM, 307. igralcem lestvice ATP.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Prokuplju sta v drugem krogu zmagali Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK. Polona REBERŠAK je v drugem krogu s 6-1 7-5 premagala 2. nosilko, Bolgarko Viktoryo TOMOVO, 425. igralko lestvice WTA, Natalija ŠIPEK pa je s 6-3 4-2 (predaja) izločila Moldavijko Alexandro PERPER. V četrtfinalu sta nato naši igralki z nastopi končali. Polono REBERŠAK je s 6-2 6-1 premagala Madžarka Lilla BARZO, Natalija ŠIPEK je morala premoč priznati Romunki Georgeti Oani SIMION. Ta je zmagala s 6-1 6-4.

V Telaviju bo v četrtfinalu nastopila Tamara ZIDANŠEK. TUKAJ.

Manca Pislak v finale kvalifikacij Wimbledona, Sven Lah četrtfinalist ITF turnirja v Frankfurtu, poraz Nine Potočnik

bm, 02.07.2015

Na mladinskem ITF turnirju A ranga v Wimbledonu se je Manca PISLAK na kvalifikacijskem turnirju, ki se igra na travnatih igriščih v Roehamptonu, uvrstila v drugi, finalni krog. V uvodnem srečanju je bila s 3-6 7-6(4) in 6-3 boljša od 17-letne Američanke Mie HORVIT, 118. igralke mladinske svetovne teniške lestvice. V finalu kvalifikacij bo igrala z 11. nosilko, 17- letno Namibijko Sheyo Lesedi JACOBS, 94. igralko lestvice ITF.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Frankfurtu se je Sven LAH s tretjo zmago, s 6-2 7-5 premagal Nemca Jesperja Tulla FREIMUTHA, uvrstil v četrtfinale. V konkurenci dvojic pa sta z Borom SCHWEIGERJEM MUŽARJEM že polfinalista.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu je v drugem krogu izpadla 1. nosilka, Nina POTOČNIK. S 7-5 6-2 jo je premagala 17. letna vrstnica iz Ukrajine Anastasia ZARYTSKA, 232. mladinka sveta. TUKAJ.

Oba naslova članskega državnega prvenstva Braniku. Državna prvaka sta Tomislav Ternar in Pija Brglez

bm, 02.07.2015

V Ljubljani se je končalo državno člansko prvenstvo B2.

Oba naslova v posamični konkurenci sta tokrat odnesla člana TK Branik Maribor Tomislav TERNAR in Pija BRGLEZ.

Tomislav TERNAR je upravičil vlogo prvega favorita prvenstva in v finalu brez težav s 6-3 6-1 premagal najvećčje presenečnje prvenstva, Ljubljančana Davida GORŠIČA (Sl-Lj), ki je na prvenstvu nastopil s posebnim povabilom.

Pri članicah se je naslova veselila Pija BRGLEZ, ki je v finalu s 6-1 6-2 premagala Saro PALČIČ (Talos).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov pri članih osvojila člana TK Slovan iz Ljubljane David GORŠIČ in Tilen ŽITNIK. V finalu sta s 6-3 6-3 premagala Matjaža JURMANA in Maksa TEKAVCA.

Še drugi naslov državne prvakinje, tokrat med dvojicami je romal v roke Pije BRGLEZ. V paru z nasprotnico iz finala Saro PALČIČ sta naslov osvojili po zmagi 6-3 6-4 nad Tino Kristino GODEC in Evgenijo BURGER.

Čestitke poletnim državnim prvakom ! TUKAJ.

Blaž Kavčič nastope v Wimbledonu končal v drugem krogu

bm, 02.07.2015

Blaž KAVČIČ je letošnje nastope v Wimbledonu končal v drugem krogu. S 6-1 6-1 6-7(5) 6-1 ga je premagal 12. nosilec, Francoz Gilles SIMON. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v drugi krog ženskih dvojic v Wimbledonu, konec za Andrejo Klepač. V četrtek nastop Mance Pislak med mladinkami

bm, 01.07.2015

Na teniškem turnirju v Wimbledonu, kjer med posameznicami nimamo več zastopnic, sta danes v konkurenci dvojic nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, vsaka s svojo soigralko. Bili sta polovično uspešni.

Katarina SREBOTNIK in Francozinja Caroline GARCIA sta s 6-1 4-6 6-2 premagali Čehinjo Terezo SMITKOVO in Kitajko Yi-Fan XU.

Andreja KLEPAČ je nastopila s Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK. Uvodno srečanje sta izgubili z Japonsko veteranko Kimiko DATE-KRUMM in Italijanko Francesco SCHIAVONE.

V četrtek bo v prvem krogu kvalifikacij mladinskega turnirja nastopila Manca PISLAK. Je tretja nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa bo igrala s 17- letno Američanko Mio HORVIT, 118. mladinko sveta, ki si je uvrstitev na mladinski lestvici priigrala na turnirjih v letu 2014, v letu 2015 pa je igrala malo in vknjižila le eno zmago. Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje dve zmagi, v drugem krogu pa jo v primeru uspeha čaka zmagovalka srečanja med Namibijko Lesedi Sheyo JACOBS in domačinko Eden RICHARDSON od katere je bila Manca boljša na turnirju v Roehamptonu prejšnji teden. TUKAJ.

Odlični nastopi naših dvanajstletnikov v Rakovniku. Maja Zucchiati v polfinalu, Lun Obrul in Jon Lan Šuntar četrtfinalista

bm, 01.07.2015

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v češkem Rakovniku odlično nastopajo naši dvanjstletniki.

Med deklicami se je v polfinale uvrstila Maja ZUCCHIATI, ki je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala Japonko Rio OSOEGAWA.

Tretjo zmago v glavnem turnirju sta dosegla tudi Jon Lan ŠUNTAR in Lun OBRUL. Jon Lan je v tretjem krogu s 6-0 6-0 premagal domačina Vita LANDFELDA, Lun je bil s 6-1 6-2 boljši od drugega domačina Martina BENESA.

V tretjem krogu je izgubil Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Čakovcu se je Rok KOMAC uvrstil v tretji krog. V drugem je bil z 0-6 6-2 6-2 boljši od Hrvata Leona KOSA. Z 2. nosilcem, Hrvatom Rokom SAVINOM je z 0-6 1-6 izgubil Mark MESARIČ.

V tretjem krogu so z nastopi končala dekleta. Izgubile so Urška VELEC, Tinkara KOVAČ in Katja HRKAČ.

Med dekleti se je v konkurenci dvojic Katja HRKAČ uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tamara Zidanšek že četrtfinalista, zmaga tudi za Nino Potočnik in Svena Laha

bm, 01.07.2015

Na mednarodnih teniških turnirjih ITF sta se Tamara ZIDANŠEK in Nik RAZBORŠEK uvrstila v četrtfinale.

Nik RAZBORŠEK nastopa na Futuresu (15.000 $) v Italiji, kjer se je iz kvalifikacij prebil v glavni tunir, tu pa prav tako že dvakrat zmagal. V drugem krogu je z 1-6 7-5 6-3 premagal odličnega Francoza, 4. nosilca turnirja Maxima CHAZALA, ki je v zadnjih 22. srečanjih izgubil le dve srečanji, ob tem pa osvojil štiri turnirje serije Futures. Za Nika je to prvo četrtfinale letos, potem, ko je lansko sezono zaradi poškodbe izpustil in izpadel iz lestvice ATP, na kateri je bil januarja 2014 najvišje na 521. mestu. Njegova trenutna uvrstitev je 1303. mesto.

Zmagovito serijo pa z dvanajsto zaporedno zmago na članskih ITF turnirjih nadaljuje Tamara ZIDANŠEK. V Telaviju (10.000 $) se je na drugem turnirju uvrstila v četrtfinale potem, ko je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagala 17-letno Belorusinjo Aryno SABALENKO.

V Telaviju pa v drugem krogu ni bila uspešna Pia ČUK. Z 2-6 7-6(2) 6-1 jo je premagala 4. nosilka, 21. letna Rusinja Aminat KUSHKHOVA. Z nastopi je ta teden hitro končala tudi Nastja KOLAR. Potem, ko je že kazalo, da se njena pot ponovno vzpenja, je tokrat že v prvem krogu ITF turnirja v poljskem Torunu (25.000 $) s 5-7 1-6 izgubila z izkušeno Bolgarko Dio EVTIMOVO, 398. igralko lestvice WTA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu je Nina POTOČNIK, ki je 1- nosilka turnirja v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Litvanko Paulino BAKAITE.

Še drugo zmago je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Nemčiji dosegel Sven LAH. S 6-0 6-0 je premagal Švicarja Giordana KUNZA in se uvrstil v tretji krog.

Ni pa uspel preboj v drugi krog Jerneju ZAPLOTNIKU na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Grčiji. V prvem krogu ga je s 6-2 6-1 premagal Grk Athanassios MANEKAS. TUKAJ.

Na državnem članskem prvenstvu B2 znani finalisti

bm, 01.07.2015

Na članskem državnem prvenstvu B2 v Ljubljani smo dobili finaliste.

Pri članih sta to 1. nosilec Tomislav TERNAR (Br-Mb) in nepostavljeni 24-letni Dadid GORŠIČ (Sl-Lj) (na fotografiji), ki je za nastop dobil posebno povabilo, saj je na lestvici TZS šele na 76. mestu, v letu 2014 pa je odigral samo en turnir. Po skoraj dveletni pavzi se je tako vrnil na teniška igrišča željan tenisa in letos je na Futuresu v Mariboru osvojil tudi prvi ATP točki.

Tomislav TERNAR je v polfinalu s 6-3 6-3 premagal Jureta FRANKA (ŽtkMb/3), v drugem polfinalu pa je David GORŠIČ s 6-0 3-0 (predaja) izločil domačina Maksa TEKAVCA.

Pri dekletih sta finalistki 3. nosilka Sara PALČIČ (Talos) in 2. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb).

Sara PALČIČ je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala 1. nopsilko Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj), Pija BRGLEZ je bila s 6-3 6-3 boljša od Tine Kristine GODEC (AsLit/4).

V konkurenci dvojic se bodo med članicami za naslov pomerile Pija BRGLEZ in Sara PALČIČ ter Evgenija BURGER in Tina Kristina GODEC. Fantje polfinalne obračune še igrajo. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.