Na Otočcu odigrali drugi krog na turnirju TE 14, Slovenci dobro

Na Otočcu so odigrali drugi krog turnirja TE do 14 let. Slovenski igralci in igralke so se dobro odrezali.

Marko KOVAČEVIČ je potrdil zmago nad prvim nosilcem in je Slovaku Tomasu LANIKU prepustil samo 3 igre. Tudi Ptujčan Blaž VIDOVIČ se lahko pohvali z zmago nad nosilcem. Izločil je 3. postavljenega Rusa Marata SHARIPOVA od katerega je bil boljši z 2-6 7-6(8) in 6-2.V tretji krog so se uvrstili še Tin KRSTULOVIČ, Borut ŠRAJ, Filip Jeff PLANINŠEK, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Tilen POTOČNIK, ki je s 6-1 4-6 6-3 izločil 15. nosilca, Hrvata Grgo DUJMOVIĆA.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Pia LOVRIČ, Zala ULE, Sheila GLAVAŠ in Maja MAKORIČ, ki je bila s 6-3 6-4 boljša od 12. nosilke, Hrvatice Lucije FAJ.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK, ki sta v četrfinalu s 6-1 6-2 presenetila favorizirano dvojico Maj TOMAC in Borut ŠRAJ. Pri deklicah je polfinalistka Pia LOVRIČ, ki igra v paru z Romunko Melanio DELAI, prav tako sta se v polfinale uvrstili Maja MAKORIČ in Zala ULE, ki sta s 7-5 6-2 premagali Sheilo GLAVAŠ, ki je igrala v paru s Hrvatico Katarino DUIĆ PLUMTREE.