Katarina Srebotnik v drugi krog ženskih dvojic v Wimbledonu, konec za Andrejo Klepač. V četrtek nastop Mance Pislak med mladinkami

Na teniškem turnirju v Wimbledonu, kjer med posameznicami nimamo več zastopnic, sta danes v konkurenci dvojic nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, vsaka s svojo soigralko. Bili sta polovično uspešni.

Katarina SREBOTNIK in Francozinja Caroline GARCIA sta s 6-1 4-6 6-2 premagali Čehinjo Terezo SMITKOVO in Kitajko Yi-Fan XU.

Andreja KLEPAČ je nastopila s Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK. Uvodno srečanje sta izgubili z Japonsko veteranko Kimiko DATE-KRUMM in Italijanko Francesco SCHIAVONE.

V četrtek bo v prvem krogu kvalifikacij mladinskega turnirja nastopila Manca PISLAK. Je tretja nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa bo igrala s 17- letno Američanko Mio HORVIT, 118. mladinko sveta, ki si je uvrstitev na mladinski lestvici priigrala na turnirjih v letu 2014, v letu 2015 pa je igrala malo in vknjižila le eno zmago. Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje dve zmagi, v drugem krogu pa jo v primeru uspeha čaka zmagovalka srečanja med Namibijko Lesedi Sheyo JACOBS in domačinko Eden RICHARDSON od katere je bila Manca boljša na turnirju v Roehamptonu prejšnji teden.