Tom Kočevar Dešman v finalu Welsa, Tomislav Ternar izgubil četrtfinale v Piestanyu, poraz Aljaža Radinskega in Hane Mraz

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je na Futuresu v Welsu (10.000 $) uvrstil v finale. Na potui do finala je v četrtfinalu s 6-2 3-6 6-2 premagal Avstrijca Tristana-Samuela WEISSBORNA, v polfinalu pa je bil boljši od še enega Avstrijca, Sebastiana OFNERJA. V finalu bo igral s 1. nosilcem, Maximom CHAZALO, 349. igralcem lestvice ATP.

Tomislav TERNAR se je na Futuresu v Piestanyu na Slovaškem uvrstil v četrtfinale, kjer je z nastopi končal. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagal Ukrajinca Danyla KALENICHENKA. V četrtfinalu je igral s Čehom, 3. nosilcem Vaclavom SAFRANEKOM in izgubil s 4-6 6-7)2) .

Na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu se je za četrtfinale danes borila Natalija ŠIPEK, a žal ni bila uspešna. S 6-2 6-4 jo je premagala Francozinja Victoria MUNTEAN.

Z nastopi je na Futuresu v Somboru v drugem krogu končal Aljaž RADINSKI. Iz nadaljnjega tekmovanja ga je izločil Srb Danilo PETROVIĆ, ki je zmagal s 6-4 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Oberentfeldnu je Hana MRAZ, na turnirju je imela status 1. nosilke, v prvem krogu nekoliko presenetljivo izgubila z Nemko Katharino GERLACH, 369. mladinko sveta in s tem končala slovenske nastope med posameznicami na turnirju.