prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Avgust 2013

Arhiv novic - avgust 2013

Na Otočcu najmlajši na turnirju 8-11 let

Ljubljana, 31.08.2013

V TC Otočec so se najmlajši pomerili na turnirju v kategoriji 8-11 let. Zmagovalci so postali:

MINI tenis deklice: Ana Tara PRAČEK (Proten)

MINI tenis dečki: Jani RETELJ (Otočec)

MIDI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (NGOR)

MIDI tenis dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

Tenis do 10 let dečki: Maj PREMZL (ŽtkMb)

Tenis do 10 let deklice: Elena PLESNIČAR (NGOR)

Tenis do 11 let dečki: Lun OBRUL (Celje)

Tenis do 11 let deklice: Sara OGNJANOVIČ (Jaki).

Čestitamo vsem !

Na fotografiji najboljši v mini tenisu TUKAJ.

Blaž Rola zmagovalec ITF Futuresa v Bytomu, Polona Reberšak izgubila v četrtfinalu Beograda

Ljubljana, 31.08.2013

Na moškem ITF turnirju v Bytomu (15.000$) se je Blaž ROLApovzpel na zmagovalno stopničko. Zmaga sicer ni bila tako sladka kot bi sicer bila, če bi naprotnika srečanje odigrala, a to Blaža verjetno ni posebej motilo, saj bo lahko odhitel na naslednji turnir. Njegov finalni nasprotnik, 2. nosilec Filip KRAJINOVUIĆ iz Srbije je namreč finačlno srečanje predal brez boja.

Blaž je včeraj v polfinalu premagal 24. letnega domačina Andrieja KAPASA, 731. igralca lestvice ATP, za katerega je bil to drugi polfinale na turnirjih serije Futures letos. Blaž je v zelo izenačenem srečanju zmagal s 6-4 4-6 6-4 potem, ko je v zadnjem nizu pri vodstvu 5-4 odvzel servis nasprotniku in izkoristil prvo zaključno žogo. Čestitamo!

Na ženskem ITF turnirju v Beogradu je Polona REBERŠAK v četrtfinalu izgubila srečanje z domačniko Dejano RADANOVIĆ. Ta je zmagala z rezultatom 6-1 6-4.

TUKAJ.

Na OP ZDA tri zmage za slovenske igralke v konkurenci dvojic

Ljubljana, 30.08.2013

Na OP ZDA so nastopile preostale tri slovenske predstavnice v konkurenci ženskih in mešanih dvojic.

Katarina SREBOTNIK in Nenad ZIMONJIĆ, ki sta druga nosilca sta v konkurenci mešanih dvojic s 6-3 6-1 premagala Caro BLACK (Zim) in Aisam-Ul-Haq QURESHI (Pak).

Andreja KLEPAČ in Avstrijka Sandra KLEMENSCHITS sta v konkurenci ženskih dvojic igrali z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Britanko Heather WATSON in bili prav tako uspešni. Zmagali sta z rezultatom 6-1 7-5.

Z zmago sta nastope začeli tudi Polona HERCOG in Američanka Lisa RAYMOND. Igrali sta s Hrvatico Petro MARTIĆ in Nemko Andreo PETKOVIC ter zmagali z rezultatom 6-2 3-6 6-4. TUKAJ.

Matic Špec in Hana Mraz finalista ITF turnirja v Mariboru, v dvojicah zmagovalci Manca Pislak in Tamara Zidanšek ter Maks Tekavec in Sebastian Prechtel

Ljubljana, 30.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju do 18 let, 4. ranga, ki ga gosti ŽTK Maribor, Radenska Open 2013, sta sae v finale uvrstila domač igralec Matic ŠPEC in Kranjčanka Hana MRAZ.

Matic ŠPEC je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal 3. nosilca Hrvata Karla LOZIĆA in bo v finalu igral s 1. nosilcem, Nemcem Sebastianom PRECHTELOM.

Pri dekletih je v slovenskem polfinalnem obračunu Hana MRAZ s 6-1 7-5 premagala Tamaro ZIDANŠEK. V finalu bo igrala s 3. nosilko, Čehinjo Nino HOLANOVO.

Z naslovom zmagovalk sta se v v konkurenci ženskih dvojic okronali Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. V finalu sta z rezultatom 6-1 6-2 preemagali Avstrijki Jasmin BUCHTA in Aleno WEISS.

V konkurenci moških dvojic se je med zmagovalce vpisal Maks TEKAVEC. V paru z Nemcem Sebastianom PRECHTELOM sta v finalu s 6-4 1-6 [10-8] premagala Karla LOZIĆA in Tomislava PODVINSKEGA.

Sicer pa je Matic ŠPEC v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagal 10. nosilca, Nemca Fabiana FALLERTA, Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-4 6-2 boljša od 15. postavljene Madžarke Reke SZENTES, Hana MRAZ pa je s 6-7(5) 6-4 6-3 premagala 5. nosilko, Čehinjo Terezo KOLAROVO (ITF 370).

Izpadla sta Aljaž RADINSKI, katerega je s 6-1 6-1 izločil Čeh Vit KOPRIVA in Pia BRGLEZ od katere je bila s 6-2 6-4 boljša 3. nosilka, Čehinja Nina HOLANOVA (ITF 303).

TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Hana Mraz, Pia Brglez, Aljaž Radinski in Matic Špec v četrtfinale ITF turnirja v Mariboru

Ljubljana, 29.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru bodo v četrtfinalu nastopila tri naša dekleta in dva fanta.

V današnjih obračunih tretjega kroga sta pri fantih zmagala igralca kluba gostitelja turnirja, Aljaž RADINSKI in Matic ŠPEC.

Aljaž RADINSKI je s 7-5 6-2 izločil 4. nosilca Hrvata Orlanda POPOVIĆA, Matic ŠPEC pa še naprej opravičuje vlogo 2. nosilca turnirja in je bil s 6-1 6-3 boljši od Čeha Jana POBORILA.

Dobro se držijo tudi dekleta. V četrtfinalu bodo tako zaigrale tri naše igralke, ki so tudi nosilke.

Tamara ZIDANŠEK je bila v tretjem krogu s 6-4 6-1 boljša od Italijanke Marianne PETREI, Hana MRAZ je s 6-1 3-6 6-1 premagala Rusinjo A. ABUDULLINO, Pia BRGLEZ pa ni imela težav z Italijanko Anno TURCO. Zmagala je s 6-3 6-3.

V tretjem krogu sta z nastopi končala Maks TEKAVEC in Rok SITAR pri fantih ter Zala DOVNIK pri dekletih.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Maks TEKAVEC, ki igra z Avstrijcem Sebastianom PRECHTELOM ter domača dvojica Aljaž RADINSKI in Domen GOSTINČAR.

Pri dekletih sta v četrtfinalu prvi nosilki Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK (obe bosta za Slovenijo nastopili na Junior Fed cupu v Mehiki septembra), Pia BRGLEZ, ki igra v paru s Poljakinjo Jasmino Weroniko FORYS ter dvojica Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara PALČIČ.

Jutrišnji četrtfinalni dvoboji se bodo na igriščih ŽTK začeli ob 09.30. Vabljeni !

Preberite tudi TUKAJ.

Rola Blaž polfinalist na Poljskem, Polona Reberšak četrtfinalistka v Beogradu, konec za naše v Lipnici in Dalilo Jakupović v Mamaii

Ljubljana, 29.08.2013

Blaž ROLA se je uvrstil v polfinale ITF turnirja v poljskem Bytomu (15.000 $). V četrtfinalu je s 6-3 6-7(4) 6-2 premagal 25. letnega domačina Blazeja KONIUSZA.

V polfinalu igra s Poljakom Andriejem KAPASOM.

Še naprej dobre rezultate niza tudi Polona REBERŠAK. Po polfinalu prejšnji teden v Porečah se je ta teden uvrstila v četrtfinale turnirja ITF (10.000 $), tokrat v Beogradu. V drugem krogu je s 6-3 7-6(2) premagala 3. nosilko, 21. letno domačinko Marino KACHAR, ki je na lestvici WTA uvrščena 234 mest višje.

V Lipnici, na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $, je med posamezniki konec za vse naše igralce.Tomislav TERNAR je danes najprej v tekmi prvega kroga s 6-1 6-2 premagal domačina Fabiana ELMARJA, v nadaljevanju pa je v drugem krogu z 2-6 4-6 izgubil z 2. nosilcem Kamilom CAPKOVICEM. Ta je danes dopoldan v prvem krogu s 6-3 6-2 izločil Mikea URBANIJO.

Z nastopi v Lipnici je v drugem krogu končal tudi Martin RMUŠ. S 6-0 6-2 ga je premagal Avstrijec Pascal BRUNNER.

V Lipnici bosta danes nastopili še obe naši dvojici in sicer Sašo BENDE in Tomislav TERNAR ter Matej LELJAK in Martin RMUŠ.

Na ITF turnirju v Mamaii (25.000 $) je v drugem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Z 2-6 6-7(5) 6-2 jo je premagala Francozinja Clothilde De BERNARDI. TUKAJ.

Na OP ZDA za Grega Žemljo konec tudi v dvojicah, Katarina Srebotnik začela z zmago

Ljubljana, 29.08.2013

Sredin program na OP ZDA v New Yorku je krojil dež. Tudi srečanji, ki sta ju igrala Grega ŽEMLJA in Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic sta bili prekinjeni, a na koncu vendarle dokončani.

Grega ŽEMLJA je igral v paru z Avstralcem Marinkom MATOSEVICEM. Njuna nasprotnika sta bila Rusa Nikolaj DAVIDENKO in Mihail ELGIN. Prvi niz sta Žemlja in Matosevic dobila gladko s 6-1, nato pa je bilo srečanje prekinjeno.

Prekinitev je bila dobrodošla za Rusa, ki sta v nadaljevanju zaigrala bolje in na koncu slavila z 1-6 6-3 6-2. S tem je za Grego konec letošnjih nastopov v New Yorku

Tudi Katarina SREBOTNIK srečanja ni dokončala v enem delu, saj je bilo tudi to srečanje po treh igrah prekinjeno. Katarine in njene soigralke Rusinje Nadie PETROVE pa prekinitev ni zmotila. Odlično sta nadaljevali ter srečanje z Ukrajinko Elino SVITOLINO in Čehinjo Renato VORACOVO brez težav odločili v svojo korist z rezultatom 6-2 6-4.

Četrtek bo New Yorku minil brez slovenskih nastopov. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru program motil dež, odigrali polovico srečanj drugega kroga, v Regensburgu Filip Jeff Planinšek poražen v četrtfinalu

Ljubljana, 28.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju v mariboru, turnir je 4. ranga, je današnji program motil dež. Kljub temu so prizadevni organizatorji ŽTK Maribor pod streho spravili nekaj več kot polovico srečanj drugega kroga.

Pri fantih so bili v doslej odigranih srečanjih uspešni Aljaž RADINSKI, ki je s 6-4 6-1 premagal Vida FUGINO, Rok SITAR je s 6-3 6-1 premagal Francoza Huga SCHOTTA, Matic ŠPEC pa je bil s 6-1 6-1 boljši od Hrvata Damjana PETERLINA. Izgubil je Miha OKORN.

Pri dekletih je Tamara ZIDANŠEK s 6-1 6-1 premagala Čehinjo Kristino MRAZOVO, Hana MRAZ je bila s 6-1 6-0 boljša od Italijanke Lucie BRONZETTI, Pia BRGLEZ je s 6-2 7-6(4) premagala Srbkinjo Milo MAŠIĆ, Zala DOVNIK pa je s 6-4 7-5 izločila Hrvatico Petro PUPIĆ.

Presenetljivo se je že v drugem krogu poslovila 2. nosilka Manca PISLAK, katero je s 6-3 3-6 7-5 izločila Moldavka Anastasia DETIUC. Izgubili sta tudi Nika KOZAR in Sara PALČIČ.

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v Regensburgu Filip Jeff PLANINŠEK izgubil četrtfinalno srečanje. S 6-3 4-6 6-3 ga je premagal domačin Jonas Pelle HARTENSTEIN. V drugem krogu sta izgubila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Danes zmage vknjižili Blaž Rola, Martin Rmuš, Polona Reberšak in Dalila Jakupović

Ljubljana, 28.08.2013

Na ITF turnirju serije Futures v Poljskem Bytomu (15.000 $) je bil v drugem krogu uspešen 1. nosilec turnirja Blaž ROLA. S 6-1 6-3 je premagal Latvijca Martinsa PODZUSA in se uvrstil v četrtfinale. V četrtfinalu bo igral s Poljakom BlazejemKONIUSZOM.

Na ITF turnirju serije Futures v Lipnici (10.000 $) je v prvem krogu Martin RMUŠ s 6-0 6-1 premagal Avstrijca Fabiana LIPAUTZA.

Mlakar MIHA, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij je v prvem krogu izgubil s Patrickom OFNERJEM. Ta je slavil s 6-0 6-4

Danes bi morala nastopiti še Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, a sta bili srečanji zaradi dežja prestavljeni na četrtek, ko bosta v primeru zmage v prvem srečanju nastopila dvakrat. Nastop čaka tudi obe naši dvojici v četrtfinalu.

Na ITF turnirju v Beogradu (10.000 $) je Polona REBERŠAK v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala 17. letno Rusinjo Ulyano AYZATULINO.

Na ITF turnirju v romunski Mamaii (25.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu s 6-2 2-6 6-1 premagala 5. nosilko, v Egiptu rojeno Kanadčanko Heidi EL TABKH, 288. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru odigrali prvi krog glavnega turnirja

Ljubljana, 27.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru, Radenska Open 2013, so odigrali prvi krog glavnega turnirja pri fantih in dekletih.

Pri fantih so se v drugi krog uvrstili Miha OKORN, Maks TEKAVEC, Vid FUGINA, Aljaž RADINSKI, Jure FRANK, Rok SITAR, Sven LAH in Matic ŠPEC.

Sven LAH, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec je s 6-4 7-6(4) izločil 16. nosilca, Italijana Davida ALBERTONIJA. Italijan je tudi edeni postavljeni igralec, ki se je poslovil v prvem krogu.

Pri dekletih so napredovale Tamara ZIDANŠEK, Hana MRAZ, Nika KOZAR, Sara PALČIČ, Pia BRGLEZ, Zala DOVNIK, Tjaša JERŠE, Mojca MEJAK in Manca PISLAK. Že v prvem krogu se je poslovila 1. nosilka, Slovakinja Viktorija KUZMOVA, izpadli pa sta še 16. in 13. nosilka.

16. nosilko , Poljakinjo Veroniko Jasmino FORYS je s 6-0 2-6 6-0 izločila Nika KOZAR, 13. postavljeno Belorusinjo Natallio NIAHREI pa je s 6-2 4-6 6-1 domov poslala Zala DOVNIK. TUKAJ.

V New Yorku z nastopi med posamezniki končal še Grega Žemlja

Ljubljana, 27.08.2013

Na OP ZDA so tokrat že po tretjem dnevu ostali brez predstavnikov v konkurenci posameznikov in posameznic.

Danes je v prvem krogu izgubil še Grega ŽEMLJA. V 1 uri in 33. minutah ga je premagal trenutno 7. igralec sveta Roger FEDERER. Ta je slavil s 6-3 6-2 7-5.

Roger FEDERER je bil danes boljši v vseh elementih teniške igre in svoje zmage niti za trenutek ni postavil pod vprašaj. Edini odvzem servisa je doživel v tretjem nizu, ko je Grega izkoristil tretjo break priložnost in izid z re-breakom izenačil na 4-4, a je v nadaljevanju ponovno izgubil svoj servis in niz s 5-7.

Grega je naredil kar 17 neprisiljenih napak več od Federerja, 9 dvojnih napak, Federer pa je bil boljši tudi v številu odigranih winnerjev. Še posebej se je odlikoval pri igri na mreži kjer je v 21 poskusih osvojil 20 točk. Tudi končno razmerje osvojenih točk je bilo tokrat krepko na strani Federerja in sicer 103-65.

Gregu zdaj ostaja še nastop v konkurenci moških dvojic.

"Zelo težko je bilo igrati. Nagajal nama je kar močan veter, ki je spreminjal smer, tako da sva imela oba od začetka kar nekaj težav. Ob koncu sem v tretjem nizu našel nekaj ritma v svoji igri in je bilo vse skupaj malo boljše. Vendar pa imam enostavno toliko težav z zdravjem, da sem v zadnjem mesecu zelo težko skupaj spravil eno tekmo in zaigral tako, kot bi si želel. Zato si bom po New Yorku vzel daljši premor, da bi se potem lahko vrnil na igrišča in zaigral stoodstotno, ker enostavno nobene tekme v zadnjem času nisem odigral na polno," je povedal Grega ŽEMLJA, ki ima že nekaj časa težave z mononukleozo. "V bistvu si ne bi želel, da bi se dvoboj s Federerjem podaljšal v še en ali dva niza, ker enostavno ne bi zdržal toliko časa na igrišču. Ker imam toliko problemov z zdravjem več kot treh nizov, pa še to ne v popolnosti, ne morem odigrati," je po srečanju za STA povedal Grega ŽEMLJA.

Poraz ga bo stal kar precej mest, tako da bo na najnovejši lestvici zdrsnil precej navzdol. Lani se je namreč iz kvalifikacij prebil na glavni turnir, na katerem ga je šele v 3. krogu ustavil Srb Janko Tipsarević.

Ali bo Grega lahko pomagal Sloveniji v tekmi za Davisov pokal bo znano v naslednjih dneh. TUKAJ.

V Lipnici poraz Toma Kočevarja Dešmana in zmagi naših dvojic, mladi do 12 let uspešni v Regensburgu

Ljubljana, 27.08.2013

Na turnirju serije Futures v Lipnici je v prvem krogu glavnega turnirja Tom KOČEVAR DEŠMAN s 4-6 6-2 5-7 izgubil z domačinom Dominicom WEIDINGERJEM.

V konkurenci dvojic sta se oba naša para uvrstila v četrtfinale. Matej LELJAK in Martin RMUŠ sta s 4-6 6-1 [10-5] premagala Rusa Alexandra MOZGOVOYA in Nemca Sebastiana WAGNERJA. Sašo BENDE in Tomislav TERNAR sta s 6-3 6-2 premagala 6-3 6-2 Roka GALUNA in Anžeta KAPUNA.

Na turnirju TE do 12 let v nemškem Regensburgu nastopajo Mark ANDREJIČ GOLJAR, Filip Jeff PLANINŠEK in Pia LOVRIČ.

Vsi trije so na prvem srečanju zmagali.

Planinšek je v prvem krogu s 6-3 6-3 premagal Francoza Erwana Bensona MOMO ANDREA, Andrejič Goljar je bil s 7-5 6-1 boljši od Srba Janosa FEKETEJA, Pia LOVRIČ pa je s 6-1 6-2 premagala Nemko Karino KRAUSE. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Polona Hercog končala z nastopi na OP ZDA

Ljubljana, 27.08.2013

Aljaž BEDENE je kot prvi Slovenec danes stopil na igrišča teniškega kompleksa v Flushing Meadowsu. Njegov nasprotnik je bil 30. letni Rus Dmitry TURSUNOV, 32. nosilec turnirja in trenutno 34. igralec sveta.

Prvi niz je Aljaž izgubil v zaključku, ko mu je nasprotnik v 12. igri odvzel servis in dobil prvi niz s 7-5. V drugem nizu je Tursunov izgubil dva začetna udarca, Aljaž enega in to je zadostovalo za Aljaževo zmago s 6-4.

Tudi v tretjem nizu je Rusu za zmago zadostoval en odvzem servisa Aljažu in sicer pri izidu 4-3. Aljaž se po izgubljenem servisu do konca srečanja ni več pobral in tudi ni osvojil nobene igre več. Tursunov je na koncu slavil s 7-5 4-6 6-3 6-0. Srečanje je trajalo točno dve uri in pol, rzmerje v točkah pa je bilo na koncu 121-97 v korist zmagovalca.

Kot druga je nastopila Polona HERCOG , ki je igrala z Ekaterino MAKAROVO.

Rusinja je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-2 6-4.

MAKAROVA je bolje servirala, osvojila je 84 % točk na prvi in 50 % točk na drugi servis, medtem ko je Polona osvojila 61 % točk na prvi in le 31 % točk na drugi servis. MAKAROVA si je v srečanju ustvarila 4 break priložnosti, izkoristila pa 3, Polona HERCOG pa ni imela nobene priložnosti za odvzem servisa nasprotnici. Sicer pa je Polona v prvem nizu izgubila že uvodno igro na svoj servis, v nadaljevanju pa še osmo za izid 2-6. Tudi drugi niz ni začela najbolje, izgubila je tretjo igro v drugem nizu, ko je servirala in MAKAROVA do konca priložnosti ni izpustila iz rok in z zanesljivim servisom je srečanje pripeljala do zmage.

V zadnjem srečanju dneva bi moral na osrednjem stadionu nastopiti Grega ŽEMLJA, a je bilo srečanje prestavljeno na torek.

Grega ŽEMLJA in Roger FEDERER bosta tako tekmo prvega kroga igrala v torek okrog 20.30 uri na osrednjem igrišču ob neposrednem prenosu na EUROSPORTU. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog ATP Challengerja v Bangkoku, Blaž Rola zmagal v uvodnem nastopu na Poljskem

Ljubljana, 27.08.2013

Blaž KAVČIČ po porazu v kvalifikacijah odprtega prvenstva ZDA ne počiva. Odletel je na Tajsko, kjer igra na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $. Turnir se igra na trdi podlagi.

Blaž je v prvem krogu igral s Korejcem Jung-Woong NA-jem.

20. letni Korejec se trenutno nahaja na 425. mestu lestvice ATP. V zadnjem letu je nastopal izključno na trdi podlagi.Julija in avgusta se je na dveh Challengerjih uvrstil v četrtfinale, na zadnjem turnirju pred tednom dni pa je srečanje v prvem krogu predal.

Blaž je srečanje dobil s 7-5 6-1 v eni uri in dvajsteih minutah. Prvi niz je bil zelo izenačen, Blaž je nasprotniku dvakrat odvzel začetni udarec, Korejcu je to uspelo enkrat. Drugi niz pa je bil povsem enostranski, saj je NA osvojil samo eno igro na svoj servis, ostale so pripadle Blažu, ki je bil na koncu v točkah boljši s 60-46.

Blaž bo v drugem krogu igral s 35. letnim Japoncem Toshihidom MATSUIEM, 557. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA ta teden nastopa na Futuresu (15.000 $) v Bytomu na Poljskem. Blaž je na turnirju 1. nosilec. V 1. krogu je s 6-2, 7-6(6). premagal domačina, ki je nastopil s posebnim povabilom, Mateusza KOWALCZYKA. Blaž bo v 2. krogu igral z 19 letnim Latvijcem Martinsom PODZUSOM, 750. igralcem lestvice ATP.

Na Futuresu v Lipnici sta kvalifikacije odlično odigrala Miha MLAKAR in Martin RMUŠ. Oba sta se uvrstila v glavni turnir.

Miha MLAKAR je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-1 6-3 premagal 10. nosilca kvalifikacij, Šveda Davida JOHANSSONA. Martin RMUŠ je bil v finalu kvalifikacij v slovenskem obračunu z 1-6 7-6(3) 7-5 boljši od Saše BENDETA.

V drugem krogu kvalifikacij sta izgubila Tilen ŽITNIK in Matej LELJAK.

V glavnem turnirju nastop čaka še Mike URBANIJO in Tomislava TERNARJA, v prvem krogu pa se je poslovil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Na ženskem ITF turnirju v Beogradu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Sara DJURDJEVIĆ in v prvem krogu s 3-6 2-6 izgubila z domačinko Bojano MARINKOVIĆ. V glavnem turnirju je prijavljena Polona REBERŠAK.

TUKAJ.

ercog
ercog
Na OP ZDA prvi dan poraz Aljaža Bedeneta in Polone Hercog, Grega Žemlja v torek

Ljubljana, 26.08.2013

Težek žreb imajo naši predstavniki v glavnem turnirju OP ZDA Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Polona HERCOG. Aljažu ni uspelo, danes bosta poskušala zmagi doseči Grega ŽEMLJA in Polona HERCOG.

Grega ŽEMLJA bo v prvem krogu igral z Rogerjem FEDERERJEM. Nasprotnik, ki ga ni potrebno posebej predstavljati je zagotovo izjemna motivacija za našega igralca.

Srečanje je bilo prestavljeno in bo na sporeu v torek okrog 20.30 ure na osrednjem stadionu kompleksa Flushing Maedows, Artur Ashe. Stadion sprejme nekaj manj kot 23.000 gledalcev.

Srečanje boste lahko spremljali na EUROSPORTU.



Naša edina ženska predstavnica na turnirju posameznic Polona HERCOG je v prvem krogu igrala s 24. nosilko, 25. letno Rusinjo Ekaterino MAKAROVO. Ta se je na zadnjem pripravljalnem turnirju v New Havenu poslovila v četrtfinalu, ko jo je premagala Simona HALEP. Polona in Ekaterina sta se doslej srečali trikrat, vsa srečanja pa sta odigrali v letu 2012. Dvakrat je bila boljša Rusinja, zadnje od treh srečanj pa je v Pekingu v treh nizih dobila Polona.

Tokrat je bila ponovno boljša Rusinja, ki je zmagala z rezultatom 6-2 6-4.

V konkurenci dvojic bodo pri ženskah nastopile tri Slovenke. Katarina SREBOTNIK bo igrala z Nadio PETROVO s katero sta 3. nosilki. Polona HERCOG bo igrala z amriško veteranko Liso RAYMOND, Andreja KLEPAČ pa z Avstrijko Sandro KLEMENTSCHITS.

V moški konkurenci bo Grega ŽEMLJA zaigral z Avstralcem Marinkom MATOSEVICEM.

Aljaž BEDENE je igral z 32. nosilcem, 30. letnim Rusom Dmitryem TURSUNOVIM.Ta na US Open nima najlepših spominov, saj se je najdlje prebil do 3. kroga, v zadnjih treh nastopih v glavnem turnirju, leta 2012 je nastopil v kvalifikacijah in v tretjem krogu srečanje predal, pa se je poslovil že v prvem krogu. Aljaž je s TURSUNOVIM igral na zadnjem turnirju v Cinncinatiju in izgubil v treh nizih. Tudi danes je bil TURSUNOV boljši n je slavil s 7-5 4-6 6-3 6-0.

TUKAJ.

Svetovne teniške lestvice - velik skok Mikea Urbanije in Martina Rmuša

Ljubljana, 25.08.2013

Svetovni teniški lestvici ATP in WTA bosta mirovali naslednjih štirinajst dni, ob zadnji spremembi objavljeni danes pa najboljšim slovenskim predstavnikom ne prinašajo bistvenih sprememb. Grega ŽEMLJA je izgubil eno mesto in je ta teden 62. igralec sveta, Aljaž BEDENE je eno mesto pridobil in je na 106. mestu, Blaž KAVČIČ je ob eno mesto in je na 126. mestu, Blaž ROLA je nazadoval za šest mest in je ta teden na 217. mestu. Zadnji Slovenec v petstoterici je Janez SEMRAJC, kateremu še niso vknjižili točk iz Poreč, tako da je ta teden na 493. mestu. Največji skok sta ta teden naredila Mike URBANIJA in Martin RMUŠ.

Mikeu URBANIJI je zmaga na Futuresu prinesla 214 mest in se je povzpel na 687.mesto, kar je najboljša uvrstitev v karieri.Martin RMUŠ je s polfinalom pridobil 287 mest in je na 1348. mestu.

Na ženski lestvici je Polona HERCOG izgubila 6 mest in je ta teden na 89. mestu, Tadeja MAJERIČ ostaja na 122. mestu, tudi ostale naše igralke niso bistveno pridobile ali izgubile. Petra RAMPRE je na 211. mestu, Maša ZEC-PEŠKIRIČ je 248., uvrstitve med najboljših 500. igralk na svetu pa zaključuje Dalila JAKUPOVIĆ, ki je na 357. mestu. TUKAJ.

V Mariboru končane kvalifikacije, v torek začetek glavnega žreba ITF turnirja do 18 let

Ljubljana, 25.08.2013

Večina mladink in mladincev se je iz Kranja preselila v Maribor. Tam so danes na igriščih ŽTK Maribor s kvalifikacijskimi obračuni končali fantje in dekleta na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga v kategoriji do 18 let.

V kvalifikacijah pri dekletih nismo imeli predstavnic, pri fantih pa so nastopili Gregor MILEUSNIČ, Tino KOVAČIČ in Sven LAH. V finale kvalifikacij se je uvrstil samo Sven LAH, ki je zadnje srečanje v kvalifikacijah z Avstrijcem Yannicom NEURURERJEM sicer izgubil s 7-5 3-6 2-6, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

V glavnem turnirju fantov bo poleg njega nastopilo še 26 naših igralcev. Mesto drugega nosilca zaseda Matic ŠPEC, nosilci pa so še Maks TEKAVEC, Rok SITAR in Aljaž RADINSKI. Prvi nosilec turnirja je Nemec Sebastian PRECHTEL, 374. igralec svetovne mladinske lestvice.

Pri dekletih bo v glavnem turnirju nastopilo 22 igralk. Mesto druge nosilke pripada finalistki turnirja v Kranju Manci PISLAK, med nosilkami pa so še Hana MRAZ, Tamara ZIDANŠEK in Pia BRGLEZ. Mesto prve nosilke zaseda Slovakinja Victoria KUZMOVA, 151. mladinka sveta. TUKAJ.

Janez Semrajc osvojil turnir serije Futures v Porečah, Nastja Kolar izgubila finalno srečanje, z Reberšakovo pa zmagovalka dvojic

, 25.08.2013

Janez SEMRAJC je osvojil še tretji turnir Futures letos. Čestitamo!

Semrajc je v polfinalu turnirja v Porečah dopoldne s 4-6 6-2 6-2 premagal 3. nosilca, Nemca Kevina KRAWIETZA, popoldanskem finalu pa je bil s 6-3 6-1 boljši še od 4. nosilca, Avstrijca Patricka OFNERJA.

Dobre predstave sta prikazali v Porečah tudi obe preostali predstavnici v ženski konkurenci.

V ženski konkurenci se je Nastja KOLAR s polfinalno zmago 6-2 7-6(0) nad Čehinjo Diano SUMOVO uvrstila v finale. Tu je igrala z Italijanko Gioio BARBIERI, ki je v drugem polfinalu s 6-3 7-6(3) izločila našo Polono REBERŠAK.

Italijanka, 22. letna Gioia BARBIERI, 454. igralka lestvice WTA je bila v finalu boljša in je zmagala z rezultatom 6-2 6-3. Za Nastjo KOLAR je to prva vidnejša uvrstitev v zadnjem letu in upamo tudi napoved novih odličnih rezultatov.

Polona REBERŠAK, ki je za rep ujela glavni turnir je končala v polfinalu. Pred tem je v četrtfinalu s 6-2 6-4 premagala 4. nosilko, 21. letno Avstrijko Yvonne NEUWIRTH in se prvič letos uvrstila v polfinale turnirja ITF.

Polona REBERŠAK in Nastja KOLAR sta osvojili turnir dvojic, potem ko sta v finalu s 6-0 2-6 10-4 premagali 1. nosilki trnirja dvojic, Italijanki Gioio BARBIERI in Giulio SUSSARELLO. TUKAJ.

Tivoli septembra gosti Davisov pokal med Slovenijo in Južnoafriško republiko!

L.Š., 25.08.2013

Ljubitelji tenisa bodo lahko v septembru ponovno uživali v teniškem spektaklu. V ljubljanskem Parku Tivoli bomo spremljali dvoboj na najvišji svetovni ravni. Tekmovanje za Davisov pokal – najstarejše moštveno tekmovanje bo med 13. in 15. septembrom, kjer se bo slovenska moška reprezentanca pomerila z ekipo Južnoafriške republike.

Kljub temu, da je Slovenija večino let igrala v 2. evro-afriški skupini je za slovensko reprezentanco to že šesti nastop v 1. evro-afriški skupini, letos drugi po februarski tekmi s Poljsko. Ekipa Južnoafriške republike bo po napovedih prišla z 21. igralcem na lestvici ATP , Kevinom Andersenom. Obe ekipi, tako slovenska, kot južnoafriška, bosta dokončno znani 5.9.2013 na prvi novinarski konferenci v Kristalni palači v BTC-ju. Seveda si močno želimo, da bi slovensko ekipo ponovno sestavljali naši štirje najboljši teniški igralci: Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

Slovenski fantje si z igrami v zadnjih sezonah zaslužijo velik spektakel, za kar bomo na Teniški zvezi Slovenije tudi poskrbeli. Vsi ljubitelji tenisa bodo lahko videli na delu vrhunske teniške igralce, ki jih sicer lahko spremljajo le na televizijskih sprejemnikih.

Ponovno si obetamo polne in živahne tribune navijačev, ki bodo z navdušenjem pospremili vsako točko naših mušketirjev.

V veliko veselje nam je, da lahko gostimo tako pomembno tekmovanje zato se bomo še izdatneje potrudili, da bo dvoboj potekal brezhibno in v zadovoljstvo obeh ekip.

Na Teniški zvezi Slovenije smo prepričani, da bodo naši fantje dali vse od sebe in na domačem terenu dokazali, da imamo v Sloveniji vrhunske igralce.

Vsi ljubitelji tenisa, vabljeni na Davis Cup – za zmago slovenske ekipe!

Tudi Slovenski tenis je vse bližje številki ena v športu.

Tekst:L.Š.

Več o Davisovem pokalu preberite tudi na uradni spletni strani TUKAJ.

Manca Pislak izgubila finale ITF turnirja do 18 let v Kranju, Nika Kozar, Zala Dovnik in Maks Tekavec poraženi v finalu dvojic

Ljubljana, 24.08.2013

Na igriščih TK Triglav Kranj se je končal mednarodni mladinski teniški turnir ITF do 18 let, 4. ranga. V zaključnih bojih smo imeli dve predstavnici med posameznicami in dve igralki ter igralca med dvojicami.

Pri dekletih se je v finale uvrstila naša trenutno tretja igralka na svetovni mladinski lestvici ITF, na kateri zaseda trenutno 260. mesto, 15. letna Manca PISLAK. V polfinalu je s 6-2 7-6(4) premagala 4. nosilko, Italijanko Alessandro SIMONELLI (ITF 286).

V finalu je igrala s 1. nosilko turnirja, prav tako 15.letno Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO, ki na lestvici ITF zaseda 176. mesto. Mihalikova je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala našo Hano MRAZ, v finalu pa ji ni bila kos niti Manca PISLAK. MIHALIKOVA je finalno srečanje dobila z rezultatom 2-6 6-4 7-6(5).

V konkurenci dvojic sta bili finalistki Zala DOVNIK in Nika KOZAR. V finalu sta igrali s 1. nosilkama turnirja dvojic Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO in Čehinjo Barboro MIKLOVO. Igralki iz prostora nekdanje skupne države sta bili boljši z rezultatom 6-1 6-1.

Na zmagovalno stopničko pa se ni uspel povzpeti niti Maks TEKAVEC, ki je s Hrvatom Orlandom POPOVIĆEM prav tako izgubil finalno srečanje dvojic. V finalu sta ju s 6-4 7-6(3)premagala Nemca Fabian FALLERT in Tim HANDEL.

Večina igralk in igralcev se sedaj seli na naslednji ITF turnir,tudi ta je 4. ranga, s kvalifikacijami pa se je začel danes v Mariboru. TUKAJ.

Jan Kupčič zmagovalec turnirja TE 12 na Ptuju, v konkurenci dvojic na zmagovalni stopnički Sheila Glavaš

Ljubljana, 24.08.2013

Na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 12 let na Ptuju, ki se je s finalnima obračunoma v konkurenci posameznikov in posameznic končal danes se je na najvišjo stopničko povzpel Jan KUPČIČ. Mariborčan je bil v finalu s 6-3 6-2 boljši od Tina KRSTULOVIĆA.

Pri deklicah se je v konkurenci dvojic med zmagovalke vpisala Sheila GLAVAŠ, ki je igrala v paru z Japonko Himari SATO.

V finalu sta s 6-3 6-1 premagali Hrvatici Oleksandro OLYINYKOVO in Ivo ZELIĆ.Preeberite tudi TUKAJ.

Katarina Srebotnik z Anabel Medina Garigues klonila v finalu WTA turnirja dvojic v New Havenu

Ljubljana, 24.08.2013

Katarina SREBOTNIK letos niza uspeh za uspehom. Danes je v New Havenu nastopila že v letošnjem sedmem finalu, od tega je štirikrat stala na najvišji stopnčki. Da je izjemna igralka dvojic kaže tudi dejstvo, da odlične rezultate dosega ne glede na to, kdo se ji na igrišču pridruži. Do 32. zmag v karieri je prišla z 12. različnimi soigralkami.

V New Havenu je igrala v paru s Španko Anabel MEDINA GARIGUES in po polfinalni zmagi nad izkušenima igralkama dvojic 33. letno Nurio LLAGOSTERO VIVES in 37. letno Lizel HUBER s 6-4 5-7 [10-1] se je uvrstila v svoj naslednji letošnji finale v katerem je lovila že 33. naslov na turnirjih serije WTA.

Tokrat ji žal ni uspelo, saj sta bili Indijka Sania MIRZA in Kitajka Jie ZHENG boljši s 6-3 6-4.

Katarina je očitno v odlični formi pred nastopom na OP ZDA, kjer naj bi po napovedih ponovno zaigrala z Nadio PETROVO. TUKAJ.

Hana Mraz in Manca Pislak polfinalistki v Kranju, trije finalisti med dvojicami, v Budimpešti Nina Potočnik predala četrtfinale

Ljubljana, 23.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju v Kranju, turnir je 4. ranga, sta se Hana MRAZ in Manca PISLAK v konkurenci posameznic uvrstili v polfinale.

Hana MRAZ je v četrtfinalu gladko, s 6-2 6-1 odpravila 3. nosilko, Avstrijko Leno REICHEL, 281. igralko lestvice ITF in bo v polfinalu igrala s 1. nosilko , Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO, 181. mladinko sveta.

Manca PISLAK je bila s 7-5 6-0 boljša od 5. nosilke, Danke Emilie FRANCATI, 314. mladinke svetovne ITF lestvice. V polfinalu bo igrala z Italijanko Alessandro SIMONELLI, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagala našo Tamaro ZIDANŠEK.

V konkurenci ženskih dvojic sta finalistki Nika KOZAR in Zala DOVNIK. V polfinalu sta s 6-4 6-4 premagali 2. nosilki Sarloto CESNEKOVO in Emilie FRANCATI.

Med moškimi dvojicami bo v finalu nastopil Maks TEKAVEC, ki igra v paru s Hrvatom z Orlandom POPOVIĆEM. V polfinalu sta s 3-6 7-5 10-7 premagala Hrvata Karla LOZIĆA in Mladena MITAKA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti je Nina POTOČNIK igrala četrtfinale s 15. letno Romunko Jaqueline Adino CRISTIAN in srečanje pri zaostanku z 2-4 v prvem nizu predala.

V konkurenci dvojic sta z Bianco BEKEFI izgubili polfinalno srečanje z dvojico Simona HEINOVA (CZE) / Anastasiya KOMARDINA (RUS) [2]. Češko-ruska naveza je bila boljša s 6-4 6-2 TUKAJ.

V Porečah kar trije slovenski polfinalisti - Janez Semrajc, Nastja Kolar in Polona Reberšak

Ljubljana, 23.08.2013

Na ITF turnirju za ženske in Futuresu za moške v Porečah, oba turnirja imata nagradni sklad 10.000 $, sta se v polfinale uvrstili Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK v ženski ter Janez SEMRAJC v moški konkurenci.

.Janez SEMRAJC nadaljuje z odličnimi predstavami, ki jih je začel v začetku junija, ko se je znebil zdravstvenih težav, ki so ga pestile skoraj celo lansko leto in ga je končal na 1282. mestu. Letos se je povzpel že za skoraj 800 mest in trenutno zaseda 491. mesto, a bo ob takem nadaljevanju sezone ob koncu leta zagotovo med najboljšimi 300. igralci na svetu.

Semrajc je v četrtfinalu turnirja v Porečah s 3-6 6-3 6-2 premagal 2. nosilca, 32. letnega Čeha Jaroslava POSPISILA in se še četrtič letos uvrstil najmanj v polfinale turnirja serije Futures, dvakrat je nato nadaljeval do zmage in verjamemo, da bo tako tudi tokrat.

Dobre predstave pa prikazujeta v Porečah tudi obe še preostali predstavnici v ženski konkurenci.

Polona REBERŠAK, ki je za rep ujela glavni turnir je v četrtfinalu s 6-2 6-4 premagala 4. nosilko, 21. letno Avstrijko Yvonne NEUWIRTH in se prvič letos uvrstila v polfinale turnirja ITF.

Tudi Nastja KOLAR, ki je veljala za velik up slovenskega tenisa in se je v zadnjih dveh sezonah nekoliko izgubila, se očitno vrača, saj se je tudi ona uvrstila v polfinale in to drugi letos. Prvič je bila polfinalistka marca v Madridu. Tokrat je v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagala Italijanko Giulio SUSSARELLO.

S Polono REBERŠAK pa sta se uvrstili tudi v finale turnirja dvojic, potek ko sta v polfinalu s 6-1 6-1 premagali Anjo PRISLAN in Nemko Jasmin STEINHERR. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Petra Rampre brez glavnega turnirja na OP ZDA

Ljubljana, 23.08.2013

Tretji dan kvalifikacijskih obračunov na OP ZDA v New Yorku je program motil dež. Nastopila sta tudi oba naša predstavnika Petra RAMPRE in Blaž KAVČIČ. Žal neuspešno.

Blaž KAVČIČ je igral s 27. letnim Špancem Adrianom MENENDEZOM-MACEIRASOM, 184. igralcem lestvice ATP. Španec je srečanje dobil s 3-6 7-6(4) 6-3. Igralca sta bila povsem izenačena, odločil pa je en break več, ki ga je dosegel Španec. Končno razmerje točk je bilo 97-95 v korist MEMENDEZA MACEIRASA. Srečanje je trajalo dve uri in pol.

Tudi Petra RAMPRE je z 19. letno Uzbekistanko Nigino ABDURAIMOVO, 253. igralko lestvice WTA odigrala tri nize in tudi ona je prvi niz dobila, v nadaljevanju pa popustila in mlada Uzbekistanka je slavila z rezultatom 5-7 6-3 6-2. Srečanje je trajalo nekaj več kot dve uri, Abduraimova pa je izkoristila 7 od 11-tih break žog, medtem ko je Petri to uspelo štirikrat v devetih poskusih. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 96-83 v korist zmagovalke. TUKAJ.

Tin Krstulović in Jan Kupčič finalista na TE 12 na Ptuju

Ljubljana, 23.08.2013

Na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 12 let na Ptuju sta bila tudi v polfinalu pri dečkih uspešna Tin KRSTULOVIĆ in Jan KUPČIČ.

Tin KRSTULOVIĆ je bil najprej v četrtfinalu boljši v obračunu z domačinom Blažem VIDOVIČEM. Zmagal je z rezultatom 6-1 6-2. V polfinalu je igral s Hrvatom Admirjem KALENDERJEM in ga premagal s 6-3 6-3.

Jan KUPČIČ je najprej vv četrtfinalu dosegel gladko zmago, potem ko mu je nasprotnik iz Hrvaške, Duje AJDUKOVIĆ pri zaostanku z 0-6 0-3, srečanje predal. Zgodba se je ponovila v polfinalu, kjer mu je srečanje po zaostanku z 2-6 predal še en Hrvat, tokrat Stipe MADŽAR.

Ne zgodi se prav pogosto, da na turnirjih serije TE gledamo slovenski finale, tokrat pa bo to obračun med Velenjčanom Tinom KRSTULOVČEM in Mariborčanom Janom KUPČIČEM.

Obema čestitke za uvrstitev v finale.V konkurenci dvojic sta v polfinalu izpadla Anej LEVPUŠČEK in Alen TUŠEK

Pri deklicah je finalistka Sheila GLAVAŠ, ki igra v paru z Japonko Himari SATO.

Živa FALKNER in Metka KOMAC sta polfinalno srečanje izgubili. TUKAJ.

Hana Mraz, Tamara Zidanšek in Manca Pislak četrtfinalistke v Kranju, konec za fante

Ljubljana, 22.08.2013

Na ITF turnirju do 18 let, 4. ranga v Kranju so se v četrtfinale uvrstile Hana MRAZ, Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

Hana MRAZ je s 6-3 7-6(3) premagala Rusinjo Alino SEMASHKO, Tamara ZIDANŠEK je bila v slovenskem obračunu s 6-4 6-3 boljša od Natalije ŠIPEK, Manca PISLAK pa je s 6-1 6-1 odpravila Srbkinjo T. RADOSAVLJEVIĆ.

V drugem krogu so izgubile Pia BRGLEZ, Natalija ŠIPEK in Maša MARC.

Pri fantih smo ostali brez predstavnikov. V drugem krogu sta izpadla Aljaž RADINSKI in Maks TEKAVEC.

V konkurenci dvojic je pri fantih v igri le še Maks TEKAVEC, ki igra v paru s Hrvatom Orlandom POPOVIĆEM. Kot 2. nosilca sta se uvrstila v četrtfinale.

Pri dekletih sta polfinalistki Nika KOZAR in Zala DOVNIK, ki sta z 1-6 7-5 [10-6] izločili 4. nosilki Hano MRAZ in Mašo MARC. Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Janez Semrajc, Polona Reberšak in Nastja Kolar v četrtfinalu v Porečah

Ljubljana, 22.08.2013

Na ITF turnirju v Porečah, Avstrija, so se Janez SEMRAJC, Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK uvrstili v četrtfinale.

Janez SEMRAJC je v drugem krogu s 6-2 6-1 opravil Avstrijcem Lucasom JASTRAUNIGOM, Nastja KOLAR je v slovenskem obračunu s 6-1 5-7 6-4 izločila Dalila JAKUPOVIĆ, novega dobre uvrstitve pa se lahko veseli Polona REBERŠAK. Zmagala je še drugič v glavnem turnirju. Tokrat je s s 6-1 6-4 premagala Italijanko Carolino PILLOT .

V drugem krogu je izgubila Anja PRISLAN od katere je bila s 6-1 6-0 boljša Čehinja Diana SUMOVA.

Tri naše igralke pa so tudi polfinalistke v konkurenci dvojic, kjer se bodo pomerile med sbo. Polona REBERŠAK in Nastja KOLAR bosta igrali proti prvima nosilkama Anji PRISLAN in Jasmin STEINHERR.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik do 501. zmage v dvojicah na turnirju WTA

Ljubljana, 22.08.2013

Na WTA turnirju v New Havenu Katarina SREBOTNIK, ki ne glede na to s katero soigralko igra, tokrat igra s Španko Anabel MEDINA GARIGUES, zmaguje in nabira zmage na WTA touru. V četrtfinalu 690.000 $ vrednega turnirja sta s 7-5 6-2 premagali Čehinji Lucie HRADECKO in Klaro ZAKOPALOVO.

V četrtfinalu pa je nastope končala Andreja KLEPAČ. S partnerico Shuko AOYAMA sta izgubili s špansko dvojico Silvia SOLER ESPINOSA/Carla SUAREZ NAVARO. Španki sta zmagali s 7-6 (4) 7-6 (0).

In še zanimivost.

Katarina SREBOTNIK je v prvem srečanju na turnirju v New Havenu, ko sta z Anabel MEDINA GARIGUES premagali Natalie GRANDIN in Darijo JURAK zabeležila svojo petstoto (500) zmago v konkurenci dvojic na turnirjih serije WTA.

Na spletni strani WTA si ob tej ljubilejni zmagi lahko preberete kratek kviz v katerem se je Katarina spomnila ali pa tudi ne, okroglih zmag na poti do tega dosežka.

Kako se torej spominja nekaterih zmag preberite TUKAJ.

Petra Rampre in Blaž Kavčič v drugi krog kvalifikacij na OP ZDA, poraz Maše Zec Peškirič

Ljubljana, 22.08.2013

Na OP ZDA sta si drugi dan kvalifikacij zmagi priigrala Petra RAMPREin Blaž KAVČIČ.

33. letna Žirovka je s 6-0 6-4 odpravila 11. let mlajšo Tajvanko, 32. nosilko Kai CHEN CHANG, 143. igralko lestvice WTA. Petra bo v drugem krogu igrala z 19. letno Uzbekistanko Nigino ABDURAIMOVO, 253. igralko lestvice WTA.

Tekmo drugega kroga bo Petra na igrišču št. 12 igrala v četrtek kot četrto v dnevnem razporedu.

Odlično je kvalifikacije začel tudi Blaž KAVČIČ. V vsega 45.minutah je v garderobo poslal Turka Marsela ILHANA, kateremu je prepustil samo eno igro. Blaž je odlično serviral, izgubil je vsega 7 točk na svoj servis, nasprotniku pa je zabil sedem asov. O njegovi premoči priča tudi razmerje v številu osvojenih točk. Blaž jih je osvojil 52, nasprotnik vsega 22.

Blaž bo v drugem krogu igral s 27. letnim Špancem Adrianom MENENDEZOM-MACEIRASOM, 184. igralcem lestvice ATP.

Tekma bo na sporedu v četrtek kot zadnja tekma dneva na igrišču št. 5.

Po Tadeji MAJERIČ pa OP ZDA zapušča tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. V manj kot eni uri igre je s 3-6 in 1-6 izgubila z domačinko, 17. letno Louiso CHIRICO, 456. igralko sveta v članski in trenutno 10. mladinko na mladinski lestvici ITF. Američanka je nastopila s posebnim povabilom in je bila precej boljša pri začetnem udarcu, zabila pa je tudi 12 winerjev več kot Maša. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju v tretji krog Radinski in Tekavec, dekleta odigrala tekme prvega kroga

Ljubljana, 21.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so fantje odigrali tekme drugega, dekleta pa tekme prvega kroga.

Pri fantih sta se v tretji krog uvrstila Aljaž RADINSKI in Maks TEKAVEC.

Aljaž RADINSKI je s 6-3 3-6 6-2 premagal Hrvata Borno GOJO, Maks TEKAVEC je bil s 6-2 7-5 boljši od Italijana Luce GIACOMINIJA

. Pri deletih so bile v prvem krogu uspešne Hana MRAZ, Pia BRGLEZ, Natalija ŠIPEK, Tamara ZIDANŠEK, Maša MARC in Manca PISLAK.Odigrali so tudi prvi krog v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Tin Krstulović in Jan Kupčič četrtfinalisti na TE 12 na Ptuju

Ljubljana, 21.08.2013

Na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 12 let na Ptuju so se v četrtfinale pri dečkih uvrstili domač up Blaž VIDOVIČ, Tin KRSTULOVIĆ in Jan KUPČIČ.

Blaž VIDOVIČ je v slovenskem obračuni s 7-5 6-3 premagal Boruta ŠRAJA, Tin KRSTULOVIĆ je bil s 6-1 6-0 boljši od Italijana Giovannija PERUFFA, Jan KUPČIČ pa je v drugem slovenskem obračune današnjega dne premagal Tima TEKAVCA. Kupčič je zmagal s 6-4 6-4.

V konkurenci deklic je v tretjem krogu izgubila še zadnja naša predstavnica. Evo KALAN je v treh nizih s 4-6 6-2 6-1 izločila Belorusinja Aryna IVANOVA.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih polfinalista Anej LEVPUŠČEK in Alen TUŠEK.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile Živa FALKNER in Metka KOMAC ter Sheila GLAVAŠ, ki igra v paru z Japonko Himari SATO. TUKAJ.

Naši delno uspešni v Porečah in neuspešni v Vinkovcih, Nina Potočnik v četrtfinalu v Budimpešti

Ljubljana, 21.08.2013

Na ITF turnirju v Porečah, Avstrija, so Janez SEMRAJC, Nastja KOLAR, Anja PRISLAN, Polona REBERŠAK in Dalila JAKUPOVIĆ nastope začeli z zmagami.

Janez SEMRAJC je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal domačina Christiana MAGGA.

Nastja KOLAR je s 6-1 6-2 premagala Venezuelko Gabrielo COGLITORE.

Dalila JAKUPOVIĆ je bila v uvodnem srečanju s 6-4 6-0 boljša od Nemke Sonje LARSEN.

V drugem krogu se bosta naši igralki pomerili med sabo.

V prvem krogu je zmagala tudi Anja PRISLAN. S 6-4 6-2 je premagala 6. nosilko, Francozinjo Laetitio SARRAZIN.

Dobre nastope prvega pri dekletih je zaključila Polona REBERŠAK, ki je s 7-6(5) 6-3 premagala Italijanko Vereno HOFER.

Uvodno srečanje sta izgubila Tjaša ŠRIMPF, s 6-1 6-2 jo je izločila Italijanka Giulia SUSSARELLO in Tomislav TERNAR za katerega je bil usoden 1. nosilec, Slovak Marek SEMJAN. Ta je zmagal z rezultatom 6-2 7-6(2).

Na Futuresu v Vinkovcih sta po Blažu BIZJAKU v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA.

Mike URBANIJA je moral premoč priznati 1. nosilcu, Čehu Michalu KONECNYU, ki je zmagal tesno s 4-6 6-3 7-5. Tom KOČEVAR DEŠMAN je izgubil z 0-6 5-7 s 4. nosilcem, Madžarom Attilo BALAZSEM.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti igrata naša vodilna mladinka Nina POTOČNIK in naš najvišje uvrščen mladinec na svetovni lestvici Matic ŠPEC.

Nina se je z dvema zmagama uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala domačinko Panno UDVARDY, v drugem krogu pa je s 7-5 6-3 izločila 5. nosilko, še eno domačinko in vrstnico Bianko BEKEFI, 98. igralko sveta in se ji tako oddolžila za poraz na turniju v Beljaku maja letos.

Matic ŠPEC je v prvem krogu s 7-5 6-2 premagal Ukrajinca Vitaliia SHCHERBO (ITF 321), v drugem pa ga je premagal Britanec Julian CASH. Ta je slavil s 4-6 7-5 6-4.

Nina POTOČNIK nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se z njeno današnjo nasprotnico Bianko BEKEFI uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Tadeja Majerič poražena v prvencu na OP ZDA, danes Blaž Kavčič, Petra Rampre in Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 21.08.2013

Na OP ZDA v New Yorku se slovenski nastoopi niso začeli uspešno. Prva je nastopila Tadeja MAJERIČ (WTA 122), ki je bila postavljena za 16. nosilko kvalifikacij. Igrala je s 24. letno domačinko Julio COHEN. Ta je trenutno uvrščena na 212. mesto letvice WTA, najvišje je bila na 97. mestu julija 2012. Američanka je bila boljša s 6-3 4-6 6-3. Tekma je trajala tri ure. Statistika pravi, da je Tadeja v srečanju naredila 72 neprisiljenih napak (Cohen 39), tako da tudi 31 winerjev ni zadostovalo za uspeh.

Tadeja je imela 17 priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, izkoristila jih je 7, Američanka jih je od 14-tih izkoristila 9. Končno razmerje v točkah je bilo 102 - 89 v korist Američanke.

Danes bodo v New Yorku nastopili Blaž KAVČIČ, ki bo igral zadnje srečanje dnevnega sporeda na igrišču št. 16 s Turkom Marselom ILHANOM, Petra RAMPRE bo v drugem srečanju dneva na igrišču št. 14 igrala z 32. nosilko Kai CHEN CHANG, Maša ZEC PEŠKIRIČ bo merila moči z domačinko Louiso CHIRICO na igrišču št. 17. Srečanje bo na sporedu kot tretje na tem igrišču, na katerem se spored začne ob 13. uri po lokalnem času, na ostalih igriščih se spored začenja ob 11. uri po lokalnem času. TUKAJ.

S kvalifikacijami se začenja OP ZDA

Ljubljana, 21.08.2013

V New Yorku se s kvalifikacijami začenja zadnji turnir za grand slam v letošnji sezoni US OPEN.

V glavnem turnirju posameznikov in posameznic bomo imeli tri predstavnike. V glavni turnir so že uvrščeni Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Polona HERCOG.

V kvalifikacijah, te se začenjajo danes, bodo nastopili Blaž KAVČIČ, Tadeja MAJERIČ, Petra RAMPRE in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Blaž KAVČIČ je 13. nosilec kvalifikacij in bo v prvem krogu igral s 26. letnim Turkom Marselom ILHANOM, 191. igralcem lestvice ATP. ILHAN je v glavnem tunrirju US Open doslej nastopil dvakrat in se obakrat poslovil v drugem krogu, nazadnje leta 2011, ko je bil tudi uvrščen najvišje na lestvici ATP, na 87. mesto.

Blaž KAVČIČ bo prvič nastopil v sredo.

Tadeja MAJERIČ (WTA 122) je 16. nosilka kvalifikacij, v svojem prvem nastopu na OP ZDA bo že danes v prvem krogu igrala s 24. letno domačinko Julio COHEN. Ta je trenutno uvrščena na 212. mesto letvice WTA, najvišje je bila na 97. mestu julija 2012. Prvič je v glavnem turnirju nastopila lani in izgubila v prvem krogu.

Tekma bo na sporedu okrog 23.30 ure na igrišču št. 11.

Maša ZEC PEŠKIRIČ (WTA 247) je na OP ZDA že zaigrala v glavnem turnirju in sicer leta 2009, ko je bila na lestvici WTA najvišje v karieri na 93. mestu, je izgubila v prvem krogu. Tokrat bo v prvem krogu kvalifikacij igrala s 17. letno Američanko Louiso CHIRICO. Ta je na lestvici WTA uvrščena na 456. mesto in je za nastop v kvalifikacijah dobila posebno povabilo. Maša bo nastopila v sredo.

Naša tretja predstavnica v kvalifikacijah je najbolj izkušena, 33. letna Petra RAMPRE (WTA 212). Petra se na OP ZDA še ni uspela uvrstiti v glavni turnir. Tokrat bo v prvem krogu igrala z 22. letno igralko iz Tajpeja Kai CHEN-CHANG. 143. igralka lestvice WTA je na OP ZDA v glavnem turnirju igrala v letih 2009 in 2010, tega leta je bila na lestvci WTA najvišje na 82. mestu, obakrat pa je izgubila v drugem krogu. Petra bo nastopila v sredo.

Tako pa bo izgledal prenovljen kompleks (Foto:usopen.org) TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju odigrali prvi krog pri fantih

Ljubljana, 20.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju, ki ga gosti TK Triglav Kranj je današnji spored krojilo vreme. Organizator je tako uspel spraviti pod streho samo tekme prvega kroga pri fantih.

Slovenski igralci so sicer zabeležili štiri zmage, a se jih je od turnirja že poslovilo šest. Zmage so v prvem krogu vknjižili Miha OKORN, ki je s 6-7(6) 6-4 6-4 premagal Hrvata Mladena MITAKA, domačin Jan Vit ŠUNTAR je bil s 6-4 6-1 boljši od Italijana Tomasa CARLETTIJA, Aljaž Jakob KAPLJA je s 7-6(4) 6-1 premagal Hrvata Zvonimirja OREŠKOVIČA, Bor SCHWEIGER MUŽAR pa je s 6-2 6-0 premagal Italijana Enrica DALLA VALLEJA.

V drugem krogu bodo nastopili še Aljaž RADINSKI, Maks TEKAVEC in Rok SITAR, ki so postavljeni za nosilce in so bili v prvem krogu prosti.

Od tekmovanja v konkurenci posameznikov so se danes poslovili Aleš GERMIČ, Domen GOSTINČAR, Anže LOVIŠČEK, Jan DERNIČ, Nik KRAPEŽ in Rok KRIŽAJ.

Po prvih nastopi deklet z izkupičkom ne moremo biti zadovoljni. V drugi krog se je uvrstila samo Hana MRAZ, medtem, ko so izgubile Nika KOZAR, Kristina NOVAK in Klavdija BUKOVEC. TUKAJ.

Na TE 12 na Ptuju v tretji krog šest dečkov in ena deklica

Ljubljana, 20.08.2013

Na mednarodnem mladinskem turnirju TE do 12 let Terme Ptuj Open 2013 so odigrali prvi in drugi krog glavnega turnirja. Dečki so bili dokaj uspešni, saj jih je v tretji krog napredovalo šest. Ker bomo v tretjem krogu videli kar dva slovenska obračuna, bosta torej najmanj dva naša igralca tudi v četrtfinalu.

V tretji krog so se uvrstili Blaž VIDOVIČ in Borut ŠRAJ, ki bosta v tretjem krogu igrala med sabo, Tin KRSTULOVIČ, Gašper OBLAK ter Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC, ki bosta v tretjem krogu prav tako igrala med sabo.

Precej slabše je šlo deklicam, v tretji krog je namreč napredovala samo Eva KALAN. V drugem krogu so izgubile Sara ROMANELLO, Sheila GLAVAŠ, Anja ČOTAR, Mia KUKOVIČ in Lana STEFANOVIĆ, Zoja ŠTRUKELJ, Alea BUBEK, Sara ĆIZMIĆ in Živa FALKNER.. V konkurenci dvojic so se v četrtfinale pri fantih uvrstili Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK, Anej LEVPUŠČEK in Alen TUŠEK ter Samuel PATE in Dan Trošt SLAPNIK.

Pri deklicah so četrtfinalistke Eva KALAN in Zala ULE, Živa FALKNER in Metka KOMAC, Alea BUBEK in Anja ČOTAR ter Sheila GLAVAŠ, ki igra v paru z Japonko Himari SATO. TUKAJ.

Žreb za veteransko državno prvenstvo bo objavljen v četrtek dopoldne

Ljubljana, 20.08.2013

Organizatorji Državnega teniškega prvenstva za veterane in veteranke sporočajo, da bo žreb objavljen v četrtek dopoldne.

Državno veteransko prvenstvo 2013 bo v teniškem centru Ten Ten v Domžalah.

Organizator je VO TZS, turnir bo potekal od 5.-8.septembra 2013 na 4 igriščih.

Teniški center po nekaj letih spet povsem normalno obratuje, tako centralno igrišče kakor tudi 3 zunanja peščena igrišča.

Prijavnina znaša 30 eur na osebo, vanjo je vključen tudi en topli obrok oz.hrana v petek 6.9.2013 zvečer,ko bo piknik za vse udeležence turnirja.

Prijavite se lahko do 1.9.2013 na e mail : slovetstenis@gmail.com

Prosim,da ob prijavi navedete tudi naslov in e- naslov ter tel.št. na katero ste dosegljivi.

Igralo se bo z žogami Babolat.

Ostale informacije na tel. 040 365 359.

Sašo Svoljšak TUKAJ.

Anže Lovišček in Jan Dernič v glavni turnir ITF 18 v Kranju, na Ptuju odigrali prvi krog TE 12

Ljubljana, 19.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so končane kvalifikacije. Od 26. slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah je preboj v glavni turnir uspel samo dvema.

Pri fantih sta se v glavni turnir uvrstila Anže LOVIŠČEK in Jan DERNIČ, ki sta v kvalifikacijah zmagala po trikrat.

Pri dekletih sta v drugem krogu kvalifikacij kot zadnji izgubili Lara GLAVIČ in Lara VOVK.

Jutri se v Kranju začenjata glavna turnirja. Pri fantih bo v glavnem turnirju poleg obeh kvalifikantov nastopilo še enajst slovenskih igralcev. Aljaž RADINSKI, Maks TEKAVEC in Rok SITAR so med nosilci in so v prvem krogu prosti.

Pri dekletih bo nastopilo 10 igralk, med nosilkami so Manca PISLAK, Hana MRAZ in Natalija ŠIPEK.

Na Ptuju poteka mednarodni mladinski turnir TE v kategoriji do 12 let.

Pri dečkih se je v drugi krog uvrstilo 10 igralcev, prav tako se je v drugi krog uvrstilo 10 deklic. TUKAJ.

Polona Hercog spet v stoterici najboljših igralk, Janez Semrajc pridobil 95 mest

Ljubljana, 19.08.2013

Na najnovejši teniški lestvici WTA je Polona HERCOG po dobrem nastopu v Cincinnatiju pridobila 19 mest in se ta teden nahaja na 83. mestu. Ostale igralke ostajajo okrog mest iz prejšnjega tedna, med 500. najboljšimi tako najdemo še Tadejo MAJERIČ (122), Petro RAMPRE ( 212), Mašo ZEC PEŠKIRIČ (247) in Dalilo JAKUOPOVIĆ (371).

Na moški svetovni teniški lestvici je najvišje Grega ŽEMLJA, ki je ta teden na 61. mestu, Aljaž BEDENE je na 107. mestu, Blaž KAVČIČ pa na 125. mestu. Rola BLAŽ ostaja na 211. mestu, 95 mest pa je pridobil Janez SEMRAJC, ki je kot 5. Slovenec trenutno na 491. mestu. Ostali naši igralci so nekoliko nazadovali, med najboljšimi tisoč igralci pa so še Luka GREGORC (765), Tomislav TERNAR (837), Tom KOČEVAR DEŠMAN (857), Nik RAZBORŠEK (866) in Mike URBANIJA (901). Na mladinski svetovni lestvici je tudi ta teden najvišje Matic ŠPEC, ki je na 407. mestu.

Med mladinkami je najvišje Nina POTOČNIK, ki je na 145. mestu. TUKAJ.

Sven Lah, Amadej Goručan, Maja Vengust in Tinkara Kovač odlično nastopili na 47. menarodnih igrah šolarjev v Kanadi

, 19.08.2013

V Kanadi so se v mestu Winsdor končale 47. mednarodne igre šolarjev (International children's games – ICG). Na igrah je nastopilo preko 1500 športnikov iz vseh kontinentov sveta. Tekmovanja so potekala v 8 športnih panogah: atletiki, gimnastiki, plavanju, tenisu, nogometu, baseballu, odbojki in košarki.

Na letošnjih igrah je sodelovalo 82 mest iz 31. držav. Slovenijo sta v tenisu zastopali ekipi Ptuja in Celja.

Mednarodne igre šolarjev so v svetovnem merilu največja prireditev za mlade v starosti od 12 - 15 let. Prve Mednarodne igre šolskih otrok so se odvijale v Sloveniji v Celju leta 1968. Njihov začetnik je bil Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o spoznavanju in druženju mladih različnih narodnosti in kultur preko športa.

Na prvih igrah je nastopilo devet mestnih ekip iz 5. držav. V naslednjih letih so igre gostili še v Murski Soboti, Ravnah, Slovenj Gradcu, Celju in nazadnje v Velenju leta 1999. Gostitelj naslednjih iger 2014 bo Avstralija.

Ekipo Ptuja so v tenisu zastopali Sven LAH, Amadej GORUČAN, Taja GLAŽAR in Hana SIMONIČ, vodil jih je Zoran KRAJNC, za ekipo Celja so nastopili Nik DIMITRIJEVIČ, Tinkara KOVAČ in Maja VENGUST., V konkurenci dečkov je nastopilo 36 igralcev, v konkurenci deklic pa 26 igralk.

Pri deklicah sta po eno zmago v konkurenci posameznic vknjižili Hana SIMONIČ in Maja VENGUST, v konkurenci dvojic pa sta se Maja VENGUST in Tinkara KOVAČ med 11. dvojicami uvrstili v polfinale.

Še boljše je šlo fantom saj sta Amadej GORUČAN in Sven LAH dvakrat stala na zmagovalnih stopničkah.

V konkurenci posameznikov se je Sven LAH s štirimi zmagami uvrstil v finale, kjer je s 4-6 4-6 izgubil s 15. letnim Tajcem Nawakharnom KHUNJANOM, 503. mladincem sveta, ki je do finala oddal vsega 5 iger. Amadej GORUČAN je zmagal trikrat, tudi njega pa je v polfinalu s 6-2 6-0 izločil kasnejši zmagovalec.

V konkurenci dvojic je nastopilo 16 parov, Sven LAH in Amadej GORUČAN pa sta izgubila finalno srečanje. Tudi tokrat sta bila boljša igralca iz Tajske Nawakarn KHUNJAN in Vorachon RAKPUANGCHON.

Naši fantje in dekleta so poželi veliko simpatij med Slovenci živečimi v Kanadi. Finale je spremljala predstavnica Republike Slovenije v Kanadi ga. Irena Gril in finalistoma osebno čestitala.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Bizjak in Matej Leljak uspešna v kvalifikacijah, nato pa poražena v prvem krogu glavnega turnirja

Ljubljana, 19.08.2013

Teden, ki je pred nami prinaša poleg turnirjev nižjih rangov ATP turnir v Winston Salemu, kjer je že nastopil Grega ŽEMLJA in izgubil v prvem krogu, turnir v New Havenu, kjer je nastopila Polona HERCOG in srečanje predala, v konkurenci dvojic pa bosta nastopili še Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ ter začetek kvalifikacij na OP ZDA. Te se začenjo v torek.

Na turnirjih nižjega ranga sta z nastopi že začela Blaž BIZJAK in Matej LELJAK.

Matej LELJAK se je na Futuresu v Porečah v Avstriji (10.000 $) s tremi zmagami v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu je s 6-4 7-5 premagal Rusa Georgyia MALYSHEVA, v drugem s 6-3 6-2 domačina Krisa KRAWCEWICZA, v zadnjem pa s 6-2 6-4 Nemca, ki je nastopil s posebnim povabilom Sascho BILEKA.

Že danes pa je moral na igrišče še enkrat. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z domačinom Maxijem PONGRATZOM, ki je bil boljši s 6-3 1-6 6-3.

V glavnem turnirju bosta nastopila Janez SEMRAJC, ki je 8. nosilec in bo v prvem krogu igral z domačinom Christianom MAGGOM in Tomislav TERNAR, ki se v prvem krogu pomeril s 1. nosilcem Slovakom Marekom SEMJANOM.

Izvrstno je igral v kvalifikacijah Futuresa v Vinkovcih (10.000 $) Blaž BIZJAK, ki se je prav tako uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-1 premagal domačina Nikolo MARTINISA, v drugem krogu je bil s 6-0 6-2 boljši od Hrvata Karla BOŠNJAKA, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je s 6-2 6-1 premagal Slovaja Jana SIMONA.

Tudi on je nastop v prvem krogu glavnega turnija izgubil. Premagal ga je Nerman FATIĆ (BiH) s 7-6(3) 6-4.

V glavnem turnirju sta prijavljena Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

V Porečah je v kvalifikacijah ženskega ITF turnirja nastopila Sara DJURDJEVIĆ, a je bila poražena že na začetku. V uvodnem srečanju jo je s 6-3 6-1 premagala domačinka Iris KHANNA.

V glavnem turnirju so prijavljene Dalila JAKUPOVIĆ, Nastja KOLAR, Anja PRISLAN, Tjaša ŠRIMPF in Polona REBERŠAK. TUKAJ.

Grega Žemlja poražen v Winston Salemu

Ljubljana, 18.08.2013

Na ATP turnirju v Winston Salemu je začel srečanje prvega kroga glavnega turnirja Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je Španec Guillermo GARCIA-LOPEZ, ki je srečanje odlično začel in prvi niz v vsega 24.minutah dobil s 6-1.

Grega je slabo serviral, saj je osvojil samo 5 od 17 začetnih udarcev oz. 29 %. Naprotnikov izkoristek začetnega udarca je bil 60 %. Grega je izgubil vse tri igre na svoj servis, uspel pa je odvzeti nasprotniku en začetni udarec.

V drugem nizu je Grega bolje začel in oba začetna udarca dobil ter povedel z 2-1. Nekaj težav je imel v peti igri, ko je z neprisiljenima napakama nasprotniku podaril dve break priložnosti, a je obe uspešno obranil in povedel s 3-2. Tudi sedmo in deveto igro je zanesljivo dobil. Bistveno je izboljšal izkoristek prvega servisa 16/16, popravil pa tudi drugega 7/14 ter povedel 5-4.V deseti igri je na servisu popustil tudi GARCIA-LOPEZ in Grega je prišel do dveh break priložnosti. Izkoristil je drugo, ko mu je z dvojno napako igro in drugi niz podaril nasprotnik.

Tretji niz je začel Grega in servis dobil brez izgubljene točke, igro pa zaključil z asom.

V tretji igri je Grega izgubil servis, potem ko je dobil samo eno točko, naredil pa tri neprisiljene napake in Španec je z breakom povedel z 2-1.

Tudi peto igro je Grega na svoj servis izgubil in tudi tokrat je po vodstvu 30-15 naredil tri neprisiljene napake. To pa je pomenilo vdstvo Garcie-Lopeza s 4-1 in po njegovem servisu s 5-1 z dvema breakoma.

In tudi zadnjo igro na svoj servis je Grega izgubil, srečanje pa zaključil s še eno dvojno napako.

Grega z dosednajim potekom ameriške turneje zagotovo ne more biti zadovoljen, saj je na četrtem turnirju doživel še čerti poraz ob eni sami zmagi.

Do nastopa na OP ZDA ima zdaj še en teden časa, da poskusi najti formo, v kateri je letos že igral. TUKAJ.

V Kranju in na Ptuju sta se začela mednarodna turnirja do 18 in do 12 let

Ljubljana, 18.08.2013

Na domačih igriščih sta se začela mednarodna turnirja v kategorijah do 18 in do 12 let.

V Kranju se je s kvalifikacijskimi obračuni začel mednarodni ITF turnir 4. ranga, ki prinaša igralcem točke za svetovno mladinsko teniško lestvico. V kvalifikacijah nastopa 37 mladincev, od tega 13 Slovencev in 29 mladink, od tega 13 Slovenk.

Uvodne tekme našim igralcem in igralkam niso prinesele veliko uspeha, saj po dveh odigranih krogih pri fantih in enem pri dekletih v konkurenci ostajata le še dva igralca in dve igralki.

Pri fantih sta se v tretji krog kvalifikacij uvrstila Anže LOVIŠČEK in Jan DERNIČ, oba pa sta bila v drugem krogu boljša v slovenskih obračunih, medtem ko sta bila v prvem krogu prosta.

Pri dekletih sta bili v prvem krogu uspešni Lara VOVK in Lara GLAVIČ. Prva prav tako v slovenskem obračunu.

Kvalifikacije se z zaključnimi tekmami nadaljujejo v ponedeljek z začetkom ob 9. uri. Glavna turnirja se začneta v torek.

Prvi nosilec kvalifikacijskega turnirja pri fantih je sicer Italijan Luca GIACOMINI, 1254. igralec mladinske svetovne lestvice, pri dekletih mesto prve nosilke pripada Slovakinji Martini OKALOVI, 859. igralki lestvice ITF.

Na Ptuju pa se je s kvalifikacijami začel mednarodni turnir Tennis Europe do 12 let Terme Ptuj 2013. Tu so kvalifikacije igrali samo dečki, v glavni turnir pa so se kvalificirali Alen KURTAGIĆ, Vid UMER in Gal BELIČ.

V kvalifikacijah v Kranju dobro igra Anže Lovišček (na fotografiji) TUKAJ.

Na OP Portoroža so znani najboljši v kategoriji 8-11 let

Ljubljana, 18.08.2013

Na OP Portoroža v kategoriji 8-11 let, ki je potekalo v organizaciji TK Morje smo dobili zmagovalce v posameznih kategorijah. Udeležba na turnirju je bila manj številčna kot je to običajno za turnirje te kategorije, a je to razumljivo, saj je večina otrok, ki tekmujejo od 8-11 let še na zasluženih počitnicah. To pa seveda ne zmanjšuje uspeha najboljših, ki so se morali za vsako zmago pošteno potruditi.Zmagovalci v posameznih kategorijah so :

Dečki mini tenis: Jan BUKOVEC (TR-KR)

Deklice mini tenis: Anamari ŽNUDERL (TENMS)

Dečki midi tenis: Aljaž KIRBIŠ (ŽTKMB)

Deklice midi tenis: Laura KOREN (KOPER)

Dečki tenis do 10 let: Marsel ŽNUDERL (TENMS)

Deklice tenis do 10 let: Nika STRAŠEK (PTUJ)

Dečki tenis do 11 let: Jon Lan ŠUNTAR (TR-KR)

Deklice tenis do 11 let: Alisa PETRUSHINA (Rusija) TUKAJ.

Na OP Mojstrane zmagi za Manco Pislak in Aljaža Radinskega

Ljubljana, 17.08.2013

Na moškem članskem turnirju v Mojstrani smo dobili zmagovalca. Pri članicah je turnir osvojila Manca PISLAK (TC-LJ), ki je s 6-4 6-3 premagala Laro VOVK (STRAŽ).

V konkurenci članov je na najvišjo stopničko stopil Aljaž RADINSKI, ki je bil s 7-5 6-3 boljši od Marka SABOLČKEGA.

Aljaž RADINSKI(ŽTKMB) je v polfinalu s 6-3 7-5 premagal klubskega kolega Domna GOSTINČARJA, medtem ko je Marku SABOLČKEMU (LAŠKO) srečanje pri zaostanku s 4-5 v prvem nizu predal Marko LAZIČ (KOPER).

V polfinalu je

Manca PISLAK s 6-4 7-6(5) premagala klubsko kolegico Tjašo JERŠE, v drugem polfinalu pa je bila Lara VOVK s 6-3 6-2 boljša od Lare GLAVIČ (TOPTE). TUKAJ.

Mike Urbanija osvojil prvi turnir serije Futures v karieri

Ljubljana, 17.08.2013

Mike URBANIJA se je na Futuresu (10.000 $) v Čakovcu zapisal med zmagovalce.

Danes je v finalu gladko, s 6-2 6-1, premagal Hrvata Marina BRADARIĆA, 471. igralca lestvice ATP za katerega je bil to že 3. finale v zadnjem mesecu. Čestitke, Mike !

23. letni Mike URBANIJA na turnirjih serije Futures nastopa od leta 2007, najboljše rezultate pa dosega prav v letošnji sezoni. Do letošnjega leta se je sicer nekajkrat prebil skozi kvalifikacije, a je nato v glavnem turnirju prišel najdlje do 2. kroga.

V letošnjem letu pa je bil prvič četrtfinalist na turnirju v Litiji, polfinalist na turnirju v Bastadu in zdaj še finalist v Čakovcu, kjer je na koncu tudi osvojil turnir.

Trenutno se na svetovni teniški lestvici nahaja na 900. mestu, najvišje je bil, julija letos, na 882. mestu. V letošnji sezoni je v glavnih turnirjih serije Futures zabeležil 9 zmag in 9 porazov.

Na ITF turnirju v Brčkem pa je v četrtfinalu tesno izgubila Tjaša ŠRIMPF. V treh nizih jo je premagala 2. nosilka, 21. letna Čehinja Martina KUBICIKOVA, 473. igralka lestvice WTA. Končni izid se je glasil 6-2 4-6 7-6(8) v korist Čehinje. TUKAJ.

V Mojstrani se je začelo OP za člane in članice

Ljubljana, 16.08.2013

V Mojstrani se je s prvim krogom glavnega turnirja začelo OP Mojstrane za člane in članice.

Pri članih je turnir zelo dobro zaseden, zato so morali odigrati tudi kvalifikacije. Prvi nosilec je Aljaž RADINSKI. V prvem krogu nosilci niso imeli težav, tri nize je odigral samo Domen GOSTINČAR, in so se vsi uvrstili v drugi krog.

Pri članicah je turnir precej slabše zaseden saj nastopa samo 16 igralk. Prva nosilka je Tjaša JERŠE, v boj za zmago pa se bo zagotovo vmešala tudi 3. nosilka Manca PISLAK. TUKAJ.

Grega Žemlja danes zvečer v Winston Salemu, Polona Hercog predala kvalifikacijsko srečanje v New Havenu

Ljubljana, 16.08.2013

Na ATP touru bo ta teden na turnirju Winston Salem Open, ki spada v serijo ATP 250 nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 30. letni Španec Guillermo GARCIA-LOPEZ, 74. igralec lestvice ATP.

Grega bo prvič nastopil v nedeljo okrog 22. ure.

Na WTA turnir v New Havenu je z nastopi končala Polona HERCOG. Tokrat je nastopila v kvalifikacijah in glede na formo, v kakršni je igrala v Cincinnatiju smo pričakovali gladko uvrstitev v glavni turnir, žal pa se je zalomilo že na prvi stopnički.

V prvem krogu je igrala s 25. letno Američanko Alexandro MUELLER, 461. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Po vsega 39. minutah srečanja je Polona tekmo pri zaostanku z 1-6 1-3, predala. Razlog za predajo še ni znan.

"Že v srečanju s Saro Errani v Cincinnatiju sem v tretjem nizu začutila pekočo bolečino v mišici na desni nogi. Takoj po odigranem srečanju sem morala na letalo, saj sem lovila začetek kvalifikacij tukaj v New Havnu, tako da časa za kakšen zdravniški pregled nisem imela. Zaradi natrpanega urnika, ki ga zahtevajo nastopi v kvalifikacijah, tudi danes ni bilo časa za kakšen bolj natančen pregled, zato sem se morala odločiti, ali naj sploh stopim na igrišče. Zaradi dobre forme in predvsem želje po tekmah sem vseeno tvegala, vendar je bila bolečina že od začetka srečanja prehuda. Sedaj sledijo dnevi zdravniških pregledov in seveda upam, da bom do začetka turnirja za grand slam v New Yorku pripravljena za nove borbe," je po dvoboju sporočila Polona HERCOG. (vir: STA)

V New Haven pa se je preselila tudi Katarina SREBOTNIK, ki je v Cincinnatiju izgubila četrtfinalno srečanje dvojic. TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja in Zala Dovnik zmagovalca OP 16 v Portorožu

Ljubljana, 16.08.2013

Končano je OP Portoroža do 16 let.

Pri fantih je turnir osvojil Jakob Aljaž KAPLJA (Radomlje), ki je v finalu s 6-3 7-5 premagal Miho OKORNA(MaxLj). Ta je bil pred tem v polfinalu s 6-2 6-2 boljši od Tina KOVAČIČA, Jakob Aljaž KAPLJA, pa je v polfinalu s 6-4 6-1 premagal Jureta FRANKA.

V konkurenci deklet je turnir osvojila Zala DOVNIK(ŽtkMb), ki je v finalu s 7-6(5) 6-1 premagala Kajo JUVAN(Šplus).

Zala DOVNIK je pred tem v polfinalu s 6-2 7-6(3) premagala Niko RADIŠIČ, Kaja JUVAN pa je bila s 6-4 6-3 boljša od Moni POTRČ.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ, ki sta bili s 4-6 6-3 10-8 boljši od Kaje JUVAN in Sare SIRŠE.

Pri fantih sta zmagala Jure FRANK in Jakob Aljaž KAPLJA ki sta bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od Lucasa Davida AMBROŽIČA in Aljaža ŠENICE. Slednja sta se v finale uvrstila kot nepostavljena igralca, v polfinalu pa sta s 6-4 3-6 [10-7] premagala 2. nosilca Gala KEBRIČA in Tina KOVAČIČA. TUKAJ.

Tim Tekavec in Metka Komac zmagovalca Fredijevega memoriala

, 16.08.2013

Na Fredijevem memorialu v Mariboru so odigrali finalna srečanja.

Fredijev memorial je pri dečkih osvojil Tim TEKAVEC(MaxLj). V finalu je s 6-3 6-1 premagal Marka KOVAČEVIĆA (Štk Velenje).

V polfinalu je Tim TEKAVEC s 7-6(13) 6-3 premagal Marka G. ANDREJIČA, Marko KOVAČEVIĆ pa je bil v drugem polfinalu s 6-7(4) 6-3 3-0 predaja, boljši od Tina KRSTULOVIĆA.

B turnir dečkov je osvojil Klemen LAJOVIC(MaxLj). V finalu je s 6-0 6-1 premagal Jana KRIVCA (Celje)

V konkurenci deklic je zmagovalka Fredijevega memoriala Metka KOMAC(Igor). Potem, ko je v polfinalu presenetila 1. nosilko Zojo ŠTRUKELJ in zmagala s 4-6 6-3 7-5 je bila v finalu s 7-5 6-2 boljša še od 2. nosilke Alje BELINGER(Šplus). Ta je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Tjašo KLEVIŠAR.

B turnir deklic je osvojila Sara OGNJANOVIĆ (Jaki), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala Jano VELIČKI(Br-Mb). TUKAJ.

Janeza Semrajca v četrtfinalu premagala Potito Starace in utrujenost

Ljubljana, 16.08.2013

Janez SEMRAJC v italijanskem Cordenonsu na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 $ nastope končuje v četrtfinalu. Tu je igral z Italijanom 32. letnim Potitom STARACEJEM, ki je trenutno na 240. mestu, leta 2007 pa je bil že 27. igralec sveta.

Potito STARACE je do četrtfinalnega dvoboja prišel brez izgubljenega niza s skupaj odigranimi 42. igrami v dveh srečanjih. Precej bolj utrujen je srečanje začel Janez SEMRAJC, ki je do te tekme odigral pet srečanj in kar 152 iger, ob tem da je moral šestkrat odigrati tie-break. Na igrišču je preživel kar 13 ur. Kljub temu je srečanje odlično začel in s hitrim breakom prišel do igre prednosti. V osmi igri je za trenutek popustil pri servisu in Starace je prišel do treh break priložnosti, a je Semrajc vse tri ubranill, z asom in servis winerjem pa dobil osmo igro za vodstvo s 5-3. V naslednjih dveh igrah sta oba igralca dobila svoja začetna udarca in Janez je osvojil prvi niz s 6-4 v 37. minutah igre.

Janez SEMRAJC je ponovno odlično serviral, na svoj prvi servis pa je dobil kar 21 od 23 možnih točk (91 %).

Drugi niz je začel z izgubo svojega začetnega udarca v drugi igri, ko je dobil samo eno točko na svoj servis, STARACE pa je povedel s 3-0 ob razmerju 11 - 2 v točkah.

Janez se je hitro pobral in z delnim izidom 12 - 1 v točkah izid poravnal na 3-3. V sedmi igri si je Janez z izjemno borbenostjo priigral tri break žoge, ki pa jih ni uspel izkoristiti. V deseti igri je Janezu ponovno nekoliko popustila zbranost in Starace je prišel do break oz. set žoge. Že prvo je po napaki Semrajca na mreži izkoristil in izid poravnal na 1 - 1 v nizih.

Tretji niz sta igralca začela z zanesljivo igro na svoj začetni udarec, prvi pa je do break priložnosti prišel v 5. igri Semrajc, vendar je s servis winnerjem Starace servis ubranil. Že v naslednji igri se je v hudih težavah znašel Janez, saj si je nasprotnik priigral kar štiri break-žoge in četrto po neprisiljeni napaki Semrajca tudi izkoristil in z breakom povedel s 4-2 in nato s 5-2.

Janez, ki je bil ponovno na igrišču že skoraj dve uri, je močno popustil pri začetnem udarcu, pa tudi iz osnovne linije ni bil več tako zanesljiv kot prej in neprisiljenih napak je bilo kar naenkrat preveč. V osmi igri je še drugič izgubil servis in s tem tretji niz z 2-6.

Še enkrat več je na igrišču preživel več kot dve uri, tokrat 2 uri in štiri minute, številni gledalci pa so na koncu z bučnim aplavzom nagradili oba igralca, ki sta pokazala izvrsten tenis in veliko borbenost. TUKAJ.

Matic Podlipnik finalist turnirja dvojic TE 14 v Podgorici, med posamezniki končal v četrtfinalu

Ljubljana, 16.08.2013

Na turnirju TE do 14 let v Podgorici, turnir je 3. kategorije, se je med posamezniki edini slovenski predstavnik Matic PODLIPNIK uvrstil v četrtfinale, kjer je med posamezniki končal z nastopi. V prvem krogu je s 6-0 6-7(6) predaja, izločil Srba Ivana STANČETIĆA, v drugem krogu pa je bil s 2-6 7-5 7-6(3) boljši od še enega Srba, Mihajla DROBNJAKOVIĆA.

V četrtfinalu je igral s 3. nosilcem, Rusom Glebom MITYURINOM in izgubil v v treh nizih z rezultatom 6-4 1-6 2-6.

V konkurenci dvojic se je s soigralcem iz BiH Andrejem GRUBIŠIĆEM uvrstil v finale.

V četrtfinalu sta s 6-4 6-3 premagala črnogorsko navezo Vladimir BOŠKOVIĆ in Luka SIMŠIĆ, v polfinalu pa sta bila s 7-5 6-0 boljša od Srba Stefana GAZE in Romuna Calia Ciprianuja SIMUJA.

V finalu sta igrala s 1. nosilcema, Rusoma Savryanom DANILOVIM in Glebom MITYURINOM in izgubila z rezultatom 2-6 1-6.

Med deklicami je nastopila Žaklin BOKAN in v prvem krogu izgubila s srbsko igralko Katarino DRAŽIĆ. TUKAJ.

Nik Razboršek in Mike Urbanija se bosta borila za finale v Čakovcu

Ljubljana, 15.08.2013

Na Futuresu v Čakovcu bomo gledali slovenski polfinale.

Nik RAZBORŠEK je danes v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagal 1. nosilca in na lestvici ATP 426 mest višje uvrščenega 21. letnega Hrvata Tonija ANDROIĆA.

V drugem četrtfinalu v zgornji polovici žreba smo gledali slovenski obračun v katerem je Mike URBANIJA s 6-2 6-2 premagal kvalifikanta Martina RMUŠA.

V spodnji polovici žreba je bil še četrti slovenski četrtfinalist Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki pa ni bil uspešen. S 6-1 6-0 ga je premagal igralec iz BiH, 3. nosilec Tomislav BRKIĆ.

Jutri nas čaka torej tekma med Nikom RAZBORŠKOM in Mikeom URBANIJO, to pa obenem pomeni, da bomo imela na turnirju v Čakovcu finalista.

Še en delno slovenski dvoboj so danes igrali v Čakovcu. V konkurenci dvojic sta namreč Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN v četrtfinalu s 6-2 1-6 [12-10] premagala Nika RAZBORŠKA in Hrvata Tonija ANDROIĆA in se uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Janez Semrajc v četrtfinale ATP Challengerja v Cordenonsu, Katarina Srebotnik izgubila v četrtfinalu Cincinnatija

Ljubljana, 15.08.2013

Še naprej odlično igra na ATP Challengerju v Cordenonsu Janez SEMRAJC.

Zabeležil je še peto zaporedno zmago, drugo v glavnem turnirju in se uvrstil v četrtfinale.

Še četrtfič zapored je odigral tri nize in tudi tokrat je na igrišču preživel več kot dve uri. Za zmago nad Nizozemcem Thomasom SCHOORELOM je potreboval 2 uri in 33 minut, slavil pa je z rezultatom 4-6 7-6(10) in 6-2.

Oba igralca sta odlično servirala, tako da so o zmagovalcu odločale malenkosti, a le v prvih dveh nizih.

V prvem nizu je Janez SEMRAJC izgubil en začetni udarec, kar je Nizozemcu zadostovalo za zmago. V drugem nizu sta oba igralca zadržala svoj servis do podaljšane igre, pri čemer si je Janez priigral dve, Schoorel pa eno break priložnost, a je noben ni izkoristil. V podaljšani igri je naš igralec slavil z 12-10, s čemer je končno strl odpor Nizozemca, ki se po tem ni več pobral.

V zadnjem nizu je Nizozemec kar dvakrat izgubil začetni udarec in niz je relativno hitro dobil Semrajc.

Janez je v tekmi serviral 14 asov, od tega 6 v drugem in pet v zadnjem nizu, na koncu pa je bil v točkah boljši s 110-101. V četrtfinalu bo igral z 32.letnim Italijanom Potitom STARACEJEM, 240 .igralcem lestvice ATP, a ne spreglejmo, da je bil Potito STARACE leta 2007 že 27. igralec sveta.

Na WTA turnirju v Cincinnatiju je Katarina SREBOTNIK nastope tokrat konačala v četrtfinalu. Z "nadomestno" soigralko, Tajko Chan HAO CHING sta izgubili čestrtfinalno srečanje s tajsko/kitajsko dvojico Hsie SU-WEI/Shuai PENG. Slednji sta zmagali z rezultatom 6-3 6-2. TUKAJ.

Na Fredijevem memorialu v Mariboru in na OP 16 v Portorožu znani polfinalisti/ke

Ljubljana, 15.08.2013

Na turnirju do 12 let, ki poteka na igriščih TK Branik Maribor, Fredijevem memorialu, so znani polfinalisti in polfinalistke. Z izjemo enega srečanja na ostalih presenečenj ni bilo, saj so se v polfinale uvrstili najvišje postavljeni igralci in igralke.

Edino presenečenje je tako že v 2. krogu pripravila Alea BUBEK, ki je izločila 3. nosilko Saro ROMANELLO. V nadaljevanju turnirja je nato tudi ona izpadla potem, ko jo je v četrtfinalu premagala Metka KOMAC.

Poleg slednje so polfinalistke še Zoja ŠTRUKELJ, Tjaša KLEVIŠAR in Alja BELINGER.

Pri dečkih so so v polfinale poleg prvega nosilca Tima TEKAVCA uvrstili še Mark ANDREJIČ GOLJAR, Marko KOVAČEVIĆ in Tin KRSTULOVIĆ.

V B turnirju deklic so se v poflinale uvrstile Jana VELIČKI, Mateja SEVER, Sara ŠPAJZAR in Sara OGNJANOVIĆ.

Dečki v B turnirju morajo četrtfinalne obračune še odigrati.

Na OP do 16 let v Portorožu pri fantih zaenkrat brez presenečenj. Polfinalisti so Miha OKORN, Jakob Aljaž KAPLJA, Jure FRANK in Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Zala DOVNIK, Nika RADIŠIČ, kot edina nepostaljena igralka ter Kaja JUVAN in Moni POTRČ. TUKAJ.

Janez Semrajc v drugem krogu Cordenonsa, Katarina Srebotnik v četrtfinale Cincinnatija

, 15.08.2013

Na ATP Challengerju v Cordenonsu z izjemnimi igrami nadaljuje Janez SEMRAJC. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijh, včeraj je v zadnjem krogu igral skoraj tri ure, je tudi v 1. krogu glavnega turnirja nastopil uspešno in domov poslal 25. letnega Hrvata, 186. igralca sveta, Antonia VEIĆA.

Tudi današnje srečanje je trajalo le nekaj minut manj kot tri ure, igralca pa sta morala odigrati tri nize. Odločale so malenkosti, igralca pa sta zelo zanesljivo dobivala svoje servise. V prvem nizu je Veiću za zmago zadostoval en odvzem servisa, v drugem nizu je enkrat odvzel nasprotniku servis Semrajc in to v deseti, odločilni igri.

Tretji niz je začel z odvzemom servisa Veić in povedel z 2-1. Na srečo je Semrajcu uspel hiter break in izenačenje na 2-2, nato pa sta igralca zanesljivo servirala do 10 igre, ko se je na servis Veića Semrajcu ponudila prva priložnost za break in s tem prva meč žoga. Janez jo je izkoristil in se veselil uvrstitve v drugi krog.

V drugem krogu bo v četrtek (sredin program je bil zaradi dežja delno prestavljen) okorog 15.45 ure igral z levičarjem iz Nizozemske, 24. letnim Thomasom SCHOORELOM, 263. igralcem lestvice ATP.

Z zmagama je nastope v Cincinnatiju v konkurenci dvojic začela Katarina SREBOTNIK. S partnerico iz Tajske Hao-CHING CHAN sta v prvem krogu s 6-3 6-2 premagali Japonko Shuko AOYAMA in Južnoafričanko Chanelle SCHEEPERS. V drugem krogu sta bili s 4-6 6-3 [10-6] boljši še od Rusinje Alle KUDRYAVTSEVE in Avstralke Anastasie RODIONOVE.

Katarina SREBOTNIK in Hao-CHING CHAN bosta v četrtfinalu igrali s tretjima nosilkama turnirja dvojic Kitajko Shuai ZHANG in Tajko Su WEI-HSIEH TUKAJ.

Tjaša Šrimpf ekspresno v četrtfinale ITF turnirja v Brčkem, poraz Dalile Jakupović v Belgiji

Ljubljana, 14.08.2013

Tjaša ŠRIMPF se je brez težav uvrstila v četrtfinale ITF turnirja (10.000 $) v Brčkem. Potem, ko v prvem krogu nasprotnici ni oddala nobene igre tudi v drugem krogu ni bila radodarna. Čehinji Barbori STEFKOVI je prepustila vsega štiri igre in se z rezultatom 6-0 6-4 zanesljivo uvrstila v četrtfinale.

Na ITF turnirju v Westendeju (25.000 $) je v drugem krogu izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. S 7-5 6-3 jo je premagala Čehinja Katerina SINIAKOVA. TUKAJ.

Polona Hercog na pragu še enega presenečenja v Cincinnatiju, a na koncu poražena

Ljubljana, 14.08.2013

Polona HERCOG je bila tudi v drugem srečanju WTA turnirja v Cincinnatiju na pragu zmage, a je na koncu morala seči v roko 6. igralki sveta Sari ERRANI, ki je slavila s 6-4 5-7 6-4.

Prvi niz je dobila ERRANIJEVA s 6-4, potem ko je pri izidu 5-4 še drugič odvzela servis Poloni HERCOG.

Tudi drugi niz je Polona začela z dvema izgubljenima servisoma in zaostankom 0-3 in v nadaljevanju 2-4. Takrat pa je Hercogova potek srečanja obrnila, dobila tri igre zapored in povedla s 5-4. Igralki sta nato dobili po en svoj začetni udarec, v 12. igri pa si je Polona na servis nasprotnice priigrala prednost 40-15 in izkoristila prvo zaključno žogo ter osvojila drugi niz.

Tretji niz je tako kot prva dva Hercogova začela z izgubo začetnega udarca, a je že v naslednji igri prednost Erranijeve izničila in z re-breakom izenačila na 1-1. Tudi drugi začetni udarec je Hercogova izgubila in Erranijeva je ponovno prišla do breaka prednosti in vodstva 2-1 ter v nadaljevanju, tako kot v drugem nizu, s 4-2. Hercogova se tudi tokrat ni predala in je z re-breakom izid ponovno izenačila na 4-4. Deveto igro odločilnega niza je Polona začela z 0-30, nato pa si je priigrala tri žoge za vodstvo s 5-4, ki jih ni izkoristila in do break priložnosti je prišla Erranijeva. Ta priložnosti ni izpustila iz rok in z breakom je povedla s 5-4 ter servirala za zmago v srečanju. Polona je dobili prvi točki desete igre, Erranijeva pa naslednje tri in to je bila prva meč žoga za Italijanko, ki pa je ta ni izkoristila. Naslednji servis je prinesel Erranijevi drugo meč žogo in po dveh urah in 20. minutah tesno zmago.

Polona HERCOG je danes sporočila, da je prekinila sodelovanje s Švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Zaradi poškodbe roke, ki je Polono v prvi polovici sezone oddaljila z igrišč, je bilo tudi sodelovanje s švedskim trenerjem pogodbeno spremenjeno in omejeno na določeno število tednov v sezoni.

V ekipi so se zaradi tega odločili, da potrebujejo dodatnega trenerja - sparing partnerja. K sodelovanju so povabili nekdanjega slovenskega igralca in sedaj trenerja Andreja KRAŠEVCA. Dogovorjeno je bilo, da Andrej s Polono odpotuje na turnir v Palermo in nato še na turnir serije ITF na Češko. Izkazalo se je, da odlično sodelujeta, zato Andrej nadaljuje delo s Polono tudi na ameriški turneji, istočasno pa so sporazumno prekinili sodelovanje z Mattiasom Arvidssonom. Njegovi pogoji, pod katerimi je bil pripravljen nadaljevati sezono, so bili za ekipo Polone HERCOG nesprejemljivi. Kondicijski trener še naprej ostaja Jure Šango. TUKAJ.

Nik Razboršek, Martin Rmuš, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman četrtfinalisti v Čakovcu, konec za Nastjo Kolar in Polono Reberšak

Ljubljana, 14.08.2013

Naši igralci še naprej zmagujejo na Futuresu v Čakovcu (10.000 $). V drugem krogu so bili uspešni Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Martin RMUŠ. O četrtem slovenskem četrtfinalistu sta odločala Tomislav TERNAR in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Boljši je bil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se je s 6-3 2-6 6-4 kot četrti Slovenec uvrstil v četrtfinale.Mike URBANIJA je v drugem krogu s 6-1 6-4 premagal Švicarja Jensa HAUSERJA.

Nik RAZBORŠEK je bil s 6-2 6-3 boljši od Italijana Francesca BORGA, Martin RMUŠ, ki je zmagal že četrtič na turnirju, pa je premagal Hrvata Krešimirja RITZA.

V četrtfinalu bomo ponovno videli slovenski obračun, v katerem se bosta pomerila Mike URBANIJA in Martin RMUŠ. Nik RAZBORŠEK bo igral s 1. nosilcem Tonijem ANDROIĆEM, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa bo igral s Tomislavom BRKIĆEM.

Na ITF turnirju v Innsbrucku sta z nastopi med posameznicami končali Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK. V drugem krogu je Nastjo KOLAR z 1-6 6-3 7-5 premagala 17. letna Hrvatica Iva PRIMORAC, Polona REBERŠAK je z 0-6 3-6 izgubila z 19. letno Italijanko Francesca FUSINATO.

Naši igralki nastopata tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se po predaji Italijank Francesce PALMIGIANO in Caroline PILLOT uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Na OP 16 v Portorožu izpad dveh nosilcev, na Fredijevem memorialu začetek glavnih turnirjev

Ljubljana, 14.08.2013

Na OP Portoroža do 16 let sta v prvem krogu izpadla po en nosilec in nosilka.

Pri fantih je kvalifikant Jan VEHOVEC s 6-2 6-0 izločil 8. nosilca Vida KERŠIČA. Ostali nosilci so nasprotnikom oddali samo igro ali dve.

Pri dekletih je Nika RADIŠIČ presenetila 3. nosilko Saro SIRŠE. Nika je zmagala s 7-6(3) 6-2. Ostale nosilke so se brez težav uvrstile v drugi krog.

V sredo v Portorožu niso igrali, tekme drugega kroga in četrtfibnalna srečanja bodo odigrali v četrtek.

Na Fredijevem memorilu v Mariboru, kjer nastopajo igralci in igralke do 12 let so odigrali turnirja RR v konkurenci dečkov in deklic, kvalifikacije pri dečkih in 1. krog glavnega turnirja v obeh konkurencah. Pri dečkih je prvi nosilec 1. igralec lestvice do 12 let Tim TEKAVEC, pri deklicah je prva nosilka Zoja ŠTRUKELJ, nastopa pa 22 igralk. Pri deklicah so tako odigrali že tudi dve srečanji drugega kroga in v četrtfinale sta napredovali Zoja ŠTRUKELJ in Urška U. FRELIH. Turnir se nadaljuje v četrtek. TUKAJ.

Polona Hercog zmagala v Cinccinatiju in končala sodelovanje s trenerjem Arvidssonom

, 13.08.2013

Polona HERCOG je z zmago v prvem krogu WTA turnirja v Cincinnatiju zaokrožila uspešen dan slovenskih igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih.

Polona, ki v Cincinnatiju nastopa s posebnim povabilom organizatorja, je današnji dvoboj z 19. igralko sveta Dominiko CIBULKOVO odlično začela, gladko dobila prvi niz, v drugem že vodila s 5:2 in imela servis, nato pa je Cibulkova dobila dve igri zapored, se približala na 4-5, a to je bilo tudi vse kar je danes lahko storila proti razpoloženi Poloni HERCOG. Ta je na koncu slavila s 6-2 6-4 po uri in 40. minutah igre.

V drugem krogu bo igrala s 6. nosilko in trenutno 6. igralko sveta Italijanko Saro ERRANI. Srečanje bo na sporedu v sredo ob 17. uri.

Polona HERCOG je danes sporočila, da je prekinila sodelovanje s Švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom. Zaradi poškodbe roke, ki je Polono v prvi polovici sezone oddaljila z igrišč, je bilo tudi sodelovanje s švedskim trenerjem pogodbeno spremenjeno in omejeno na določeno število tednov v sezoni.

V ekipi so se zaradi tega odločili, da potrebujejo dodatnega trenerja - sparing partnerja. K sodelovanju so povabili nekdanjega slovenskega igralca in sedaj trenerja Andreja KRAŠEVCA. Dogovorjeno je bilo, da Andrej s Polono odpotuje na turnir v Palermo in nato še na turnir serije ITF na Češko. Izkazalo se je, da odlično sodelujeta, zato Andrej nadaljuje delo s Polono tudi na ameriški turneji, istočasno pa so sporazumno prekinili sodelovanje z Mattiasom Arvidssonom. Njegovi pogoji, pod katerimi je bil pripravljen nadaljevati sezono, so bili za ekipo Polone HERCOG nesprejemljivi. Kondicijski trener še naprej ostaja Jure Šango. TUKAJ.

Marino Kegl zmagovalec turnirja gluhih in naglušnih v Brnu

Ljubljana, 13.08.2013

MARINO KEGL JE POSTAL »VELIKI VITEZ MESTA BRNO 2013«

V Brnu na Češkem je v soboto, 10.08.2013, potekal VI. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNENSKY POHAR 2013. Pokrovitelja tega velikega tekmovanja sta mesto Brno in mednarodna korporacija DEUFOL.

Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino KEGL (ŽTK Maribor), ki se po zdravstvenih težavah na Olimpijskih igrah gluhih –Deaflympics v Sofiji, vrača v top formo. V petih dvobojih je oddal le eno igro.

Turnir se je odvijal po sistemu round robin s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v skupine. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala. Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini (Tomaša KOSEJKA z 9:0 in Pavela BARTOŠA z 9:0) in osvojil prvo mesto v skupini A.V četrtfinalu je premagal z 9:0 premagal Martina PAVLIKA in tudi v polfinalu nasprotniku ni oddal nobene igre. Lukaša HOŠEKA je prav tako premagal z 9:0.

Prvo in edino igro na turnirju je oddal v finalu Vitu PROCHAZKI, katerega je premagal s 6-0 6-1.

To je bil pravi praznik tenisa gluhih, saj se je poleg velikega števila tekmovalcev zbralo tudi veliko ljubiteljev tenisa.

Marino je ta turnir osvojil tretjič zapored. Poleg zmagovalnega pokala in kar nekaj daril, je v trajno last dobil tudi prehodni pokal mesta Brno in osvojil laskavi naslov: " VELIKI BRNENSKY VITEZ 2013«! Čestitamo ! TUKAJ.

Nina Potočnik - trenutno vodilna slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici

Ljubljana, 13.08.2013

Predstavljamo vam trenutno vodilno slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici, Nino POTOČNIK.

16. letna Nina, ki bo 17 let dopolnila januarja 2014 je trenutno na 146 . mestu svetovne mladinske teniške lestvice, najvišje v karieri je bila na 102. mestu decemba 2012.

V mladinski karieri je na mednarodni sceni osvojila 1 turnir do 12 let, dva turnirja do 14 let, en turnir do 16 let in 4 turnirje do 18 let. V kategoriji deklic do 14 let je bila uvrščena na 13. mesto v Evropi, v kategoriji do 16 let pa je bila najvišje na 27. mestu v Evropi, a je treba dodati, da je odigrala relativno malo turnirjev v teh dveh kategorijah, saj se je hitro usmerila na tekmovanja do 18 let.

Nina je začela tenis igrati pri šestih letih v TK Terme Ptuj. Tekmovati je začela z osmini leti in pri desetih letih osvojila prvi turnir TZS do dvanajst let. V nadaljevanju kariere je osvojila dvanajst naslovov državne prvakinje v različnih starostnih kategorijah, od tega sedem posamezno in pet v dvojicah. Dvakrat je bila članica ekipe, ki je osvojila ligaški naslov.

Nina je redna članica reprezentančnih selekcij od 12 do 16 let. V kategoriji do 12 let je z ekipo v finalu končala na 7. mestu v Evropi, z ekipo do 14 let pa je na evropskem prvenstvu dosegla 3. mesto, na svetovnem pa izjemno 4. mesto.

Je bronasta iz letošnjega evropskega posamičnega prvenstva do 16 let in članica mladinske ekipe do 16 let, v ekipi sta še Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, ki se je na finalu evropskega ekipnega prvenstva uvrstila na 6. mesto in s tem na finale mladinskega svetovnega prvenstva v Mehiki, ki bo septembra letos.

Vrsto let je bil njen trener Zoran Krajnc. Zadnje leto in pol pa sodeluje z Goranom Djurdjevićem.

Nina je pridna dijakinja športne gimnazije na Ptuju. Za druge hobije nima prav veliko časa, saj na teniškem igrišču prebije od 4-6 ur dnevno. Zelo rada pa pripravja kovčke in potuje na turnirje.

Nina pravi, da je tenis njeno življenje. Njeni cilji za prihodnost so, da nastopi na mladinskem grand slam turnirju, da se uvrsti na mladinski teniški lestvici med dvajset najboljših in da ponovi rezultate mladinskega tenisa tudi v članski kategoriji.

''Ninin razvoj spremljam že od njenih prvih korakov v tenisu. Je zelo pridna, marljiva, borbena na igrišču, vedno nasmejana in zelo priljubljena med vrstnicami. Že na njenih prvih turnirjih je bilo mogoče opaziti, da nosi v sebi nekaj, česar druge igralke nimajo, in da je talentirana. Nina je trenutno najbolj perspektivna mlada igralka v Sloveniji, kar dokazujejo tudi njeni rezultati doma in v tujini,'' je o Nini povedal njen sedanji trener Goran.

Želimo ji še veliko uspehov na njeni športni poti. TUKAJ.

Tomislav Ternar, Martin Rmuš, Polona Reberšak, Nastja Kolar in Tjaša Šrimpf v drugi krog

Ljubljana, 13.08.2013

Po Mikeu URBANIJI in Tomu KOČEVARJU DEŠMANU sta se v drugi krog glavnega turnirja serije Futures v Čakovcu uvrstila tudi Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ.

Tomislav TERNAR je bil v prvem krogu s 6-2 6-2 boljši od domačina Nicolasa MARTINISA, Martin RMUŠ je premagal Hrvata Joška TOPIĆA s 7-5 6-3.

Na ITF turnirju v Innsbrucku (10.000 $) zmage niza Polona REBERŠAK. Z zmago v prvem krogu glavnega turnirja je v Innsbrucku, po dveh zmagah v kvalifikacijah, zmagala še tretjič zapored. Tokrat je bila s 6-3 6-0 boljša od Čehinje Diane SUMOVE.

V Innsbrucku pa je zmago v prvem krogu vpisala tudi Nastja KOLAR. Premagala je domačinko Yvone NEUWIRTH z 2-6 6-3 6-3.

Na ITF turnirju v Brčkem (10.000 $) je v prvem krogu Tjaša ŠRIMPF brez izgubljene igre s 6-0 in 6-0 premagala Marijano NOVAKOVIĆ iz BiH. TUKAJ.

Začela sta se turnirja do 16 let v Portorožu in Fredijev memorial do 12 let v Mariboru

Ljubljana, 12.08.2013

Teniških počitnic je konec in naši igralci ter igralke se bodo ponovno pogosteje srečevali na in ob teniških igriščih širom po Sloveniji. Konec tedna so že odigrali OP 14 v Portorožu, danes pa so s kvalifikacijami opravili fantje in dekleta na OP Portoroža do 16 let. Jutri se začneta glavna turnirja.

Pri fantih je prvi nosilec turnirja Miha OKORN, 3. igralec lestvice TZS do 16 let, pri dekletih mesto prve nosilke zaseda Zala DOVNIK, 4. igralka lestvice TZS do 16 let.

V Mariboru pa se je s turnirjem RR na igriščih TK Branik začel 2. Fredijev memorial v kategoriji do 12 let. Danes so s tekmovanjem zaključili fantje, jutri bodo nastopila dekleta. TUKAJ.

Janez Semrajc v glavni turnir Cordenonsa, Rmuš, Urbanija, Razboršek in Kočevar Dešman zmagali v Čakovcu, trije porazi za dekleta

Ljubljana, 12.08.2013

Na ATP Challengerju v italijanskem Cordenonsu (42.500 $) se je Janez SEMRAJC s tremi zmagami uvrstil v glavni turnir. A za zmago se je moral močno potruditi, sa je skoraj tri ure lomil odpor Hrvata Antonia SANČIĆA. Na koncu je slavil z rezultatom 6-7(4) 7-6(5) in 6-3.

Oba igralca sta zelo dobro servirala, saj sta v celem srečanju izgubila samo 2 oz. 3 začetne udarce.

Prvi niz je minil brez izgubljenega servisa, v drugem nizu sta oba igralca izgubila začetni udarec po enkrat, v tretjem nizu pa si je edino priložnost za odvzem servisa ustavril Janez SEMRAJC in jo na srečo izkoristil. Na koncu se je pokazalo, da je bila to točka, ki mu je prinesla zmago.Razmerje v točkah je bilo na koncu 117 - 106 za Semrajca.

Janez SEMRAJC bo v prvem krogu igral s Hrvatom Antoniom VEIĆEM.

Na Futuresu v Čakovcu se je Martin RMUŠ po tretji zmagi v kvalifikacijah, ko je s 7-6(4) 6-2 premagal Britanca Thomasa COLAUTTIJA uvrstil v glavni turnir.

To pa ni uspelo Sašu BENDETU, ki je odločilno srečanje pri vodstvu s 3-1 v tretjem nizu predal in Aljažu RADINSKEMU, ki je s 5-7 3-6 izgubil z Krešimirjem RITZOM.

Z zmago so nastope v glavnem turnirju začeli Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Mike URBANIJA je v prvem krogu s 6-4 3-6 6-1 premagal Francoza Giannija MINO.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil v prvem krogu s 7-6(6) 6-2 boljši od Italijana Nicola GHEDINE.

Nik RAZBORŠEK je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal Črnogorca Ljubomira ČELEBIĆA.

V avstrijskem Innsbruku je v prvem krogu ITF turnirja (10.000 $) Anja PRISLAN s 3-6 in 2-6 izgubila z Italijanko Gaio SANESI.

V glavnem turnirju bosta nastopili še Nastja KOLAR in Polona REBERŠAK

Na ITF turnirju (10.000 $) v Brčkem sta v zadnjem krogu kvalifikacij izgubili Pia ČUK in Sara DJURDJEVIČ.Pia ČUK je srečanje predala brez boja, Sara DJURDJEVIĆ pa se je dobro upirala Rusinji Nelli PONOMAREVI, a na koncu izgubila z rezultatom 7-6(6) 3-6 1-6.

V glavnem turnirju bo nastopila Tjaša ŠRIMPF. TUKAJ.

Blaž Rola do nove najboljše uvrstitve v karieri, ta teden je 211. igralec sveta

, 12.08.2013

Na najnovejših svetovnih teniških letvicah je Blaž ROLA pridobil 44 mest in zabeležil novo najboljšo uvrstitev v karieri, 211. mesto.

Ostali naši najboljši igralci ostajajo okrog pozicij iz prejšnjega tedna. Grega Žemlja je na 65. mestu, Aljaž BEDENE ostaja na 107. mestu, Blaž KAVČIČ pa je pridobil 4 mesta in je zdaj na 120. mestu.

Pri dekletih je Polona HERCOG izgubila 2 mesti in ponovno za kratek čas zapušča najboljšo stoterico, ta teden je na 102. mestu.

Tudi ostale najboljše igralke ostajajo okrog mest iz prejšnejga tedna. Tadeja MAJERIČ je tako na 118. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ je 212. in Petra RAMPRE 218. igralka sveta. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v Torontu do 34. naslova med dvojicami

Ljubljana, 12.08.2013

Na WTA turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2.369.000 $ je Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic osvojila svoj 34. turnir serije WTA, 4. letos.

Katarina SREBOTNIK je v Torontu igrala v paru z Jeleno JANKOVIĆ.

V današnjem finalnem obračunu sta s 5-7 6-2 [10-6] premagali nekdanjo Katarinino soigralko Čehinjo Kveto PESCHKE in Nemko Anno Leno GROENEFELD.

Čestitke Katarini za nov naslov !



Sicer pa sta na poti do zmage Katarina in Jelena v uvodnem srečanju premagali Slovakinjo Dominiko CIBULKOVO in Tajko Su Wei HSIEH s 6-7(5) 6-1 [10-2]. V drugem krogu sta lažje kot je bilo pričakovati s 6-4 6-1 premagali Španko Nurio LLAGOSTERA-VIVES in Američanko Lizel HUBER.

V četrtfinalu sta nato s 6-2 6-4 nadigrali ameriško dvojico Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES.

Tudi v polfinalu nista imeli težav. Od Kanadčank Gabriele DABROWSKI in Sharon FISCHMAN sta bili boljši s 7-5 6-3

Katarina se sedaj seli na naslednji WTA turnir v Cincinnati, kjer bo igrala v paru s Tajko Hao CHING CHAN.

"Zabavno je bilo igrati z Jeleno, ki je resnično zabavno dekle na in ob igrišču, pa še odlično sva se ujeli. S polfinalom v Carlsbadu pred tednom dni in z zmago v Torontu sva presegli vsa pričakovanja. Skozi cel turnir sva obe igrali odlično in zelo sva zadovoljni, da nama je uspelo zmagati", je po tekmi povedala Katarina.

Katarina je še sporočila, da je združila moči z Jankovićevo zaradi poškodbe Petrove, s katero bo ponovno nastopila na OP ZDA v New Yorku. Na naslednjih dveh turnirjih bosta njeni partnerki Chanova v Cincinnatiju in Medina Garrigues v New Havenu.

Foto: OAKS TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Cincinnatija, Blaž Rola izgubil finale v Riu, Grega Žemlja ni uspel v kvalifikacijah

Ljubljana, 11.08.2013

Na WTA turnirju v Cincinnatiju je bila Polona HERCOG tudi v drugem nastopu v kvalifikacijah uspešna in se je uvrstila v glavni žreb 2.369.000 $ vrednega turnirja. V drugem krogu je s 7-6(3) 6-0 premagala 32. letno Španko Lino LOURDES DOMINGUEZ, 55. igralko lestvice WTA.

V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 20. letno Slovakinjo Dominiko CIBULKOVO, 20. igralko sveta.

Polona HERCOG je po uvrstitvi v glavni turnir zapisala, da je z dvema zmagama zelo zadovoljna, predvsem z igro v prvem krogu, ki je bila polna preobratov, težkih trenutkov, izgubljenih situacij in napetosti. Zmagati po takšnem boju je res lep občutek, je v izjavi za javnost še zapisala Polona.

Na ATP turnirju serije 1000 v Cincinnatiju, ki igralcem služi kot pripravljalni turnir za US Open, zato nastopajo praktično vsi najboljši, je Grega ŽEMLJAmoral v kvalifikacije, ki pa jih ni uspešno zaključil. Po uspešnem nastopu v prvem krogu je danes igral s 70. igralcem sveta, Francozom Edouardom ROGER-VASSELINOM in srečanje izgubil z rezultatom 3-6 6-7(7) po uri in pol igre.

Svoj prvi naslov v karieri na turnirjih serije ATP, za začetek na Challengerju v Riu de Janeiru, je naskakoval Blaž ROLA, a ni uspel. V finalu je igral z Argentincem Agustinom VELOTTIJEM, skoraj sosedom na lestvici ATP. 21. letni Argentinec se namreč na lestvici ATP nahaja na 229. mestu (Blaž na 255.)

Izenačeno srečanje je dobil Argentinec z rezultatom 6-3 6-4 po uri in 37.minutah. Blaž danes ni najbolje serviral, v vsakem nizu je po dvakrat izgubil začetni udarec. Po izgubljenem prvem nizu s 3-6 je drugega začel z izgubo servisa, v nadaljevanju prednost VELOTTIJA izničil in pri izidu 4-5 serviral za obstanek v tekmi. Žal je deseto igro na svoj servis po nekaj neizsiljenih napakah izgubil, s tem pa tudi srečanje. Na svojo prvo zmago na turnirjih serije ATP bo moral tako še počakati. Kljub porazu je z novim odličnim nastopom lahko zadovoljen, saj bo na novi ATP lestvici pridobil okrog 44 mest in se uvrstil tik za najboljšimi 200 igralci na svetu.

Blaž ROLA je nastop na ATP Challengerju v Kazanu, kjer bi moral anstopiti ta teden odpovedal. TUKAJ.

Blaž Rola v prvi finale na ATP Challengerju v karieri, dober začetek Žemlje in Hercogove, poraz Bedeneta v Cincinnatiju

Ljubljana, 11.08.2013

Blaž ROLA še naprej odlično igra na ATP Challengerju v Braziliji. V polfinalu je igral z 21. letnim Ekvadorcem Emiliom GOMEZOM, ki je izločil 1. nosilca turnirja Thiema De BAKKERJA. Emilio GOMEZ se nahaja na 433. mestu lestvice ATP, na turnirju pa je igral s posebnim povabilom.

Blaž ROLA, tako kot že v prejšnjih nastopih, tudi z GOMEZOM ni imel težav in ga je odpravil s 6-0 6-4 v vsega uri in desetih minutah. Blaž je bil bistveno boljši pri začetnem udarcu, o njegovi premoči pa priča tudi razmerje osvojenih točk. To je bilo 59-37 v korist Blaža.

Za svoj prvi naslov na turnirjih serije ATP Ch. bo igral z Argentincem Agustinom VELOTTIJEM, skoraj sosedom na lestvici ATP. 21. letni Argentinec se na lestvici ATP nahaja na 229. mestu (Blaž na 255.)

Na ATP turnirju serije 1000 v Cincinnatiju, ki igralcem služi kot pripravljalni turnir za US Open, zato nastopajo praktično vsi najboljši, je Grega ŽEMLJA moral v kvalifikacije. Začel je dobro in v prvem nastopu premagal 20. letnega Američana Denisa KUDLO, 109. igralca lestvice ATP. Grega je bil boljši v treh nizih z rezultatom 3-6 6-2 6-4. V drugem krogu kvalifikacij se bo pomeril s 70. igralcev sveta, Francozom Edouardom ROGER-VASSELINOM.

V prvem krogu kvalifikacij je nastopil še Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil 30. letni Rus Dmitry TURSUNOV, 43. igralec lestvice ATP, ki je slavil s 6-7(3) 6-3 6-3.

Aljaž je srečanje dobro začel in brez izgubljenega servisa v prvem nizu prišel do tie-breaka, ki ga je dobil s 7-6 (3). V drugem nizu je v prvi igri izgubil svoj začetni udarec, v nadaljevanju nato še enkrat in TURSUNOV je drugi niz dobil s 6-3. Tudi v tretjem nizu je bila usodna ena izguba servisa, kar je ponovno zadostovalu Rusu za zmago s 6-3.

V ženskem delu turnirja v Cincinnatiju, turnir ima nagradni sklad 2.369.000 $ v kvalifikacijah nastopa Polona HERCOG. V prvem krogu je igrala s 25. letno Španko Silvio SOLER ESPINOZA, 70. igralko lestvice WTA. S Španko se je doselj pomerila enkrat in sicer leta 2007 v Mariboru, ko jo je tudi premagala.

Tako je bilo tudi tokrat. V dramatičnem zaključku srečanja je v podaljšani igri tretjega niza Polona slavila na 11 in se po dveh urah in 40. minutah veselila zmage s 3-6 6-2 7-6(11). Obe igralki sta dobro servirali in v srečanju izgubili samo dva oz. tri začetne udarce. Polona je bila na koncu v točkah boljša s 118-110.

Polona bo v drugem krogu igrala z 32. letno Španko Lino LOURDES DOMINGUEZ, 55. igralko lestvice WTA. Tudi z njo je doslej igrala enkrat in sicer je bila leta 2011 Španka na pesku boljša v treh nizih. TUKAJ.

Hana Mraz osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir v karieri

Ljubljana, 11.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga do 18 let v Stobreču je Hana MRAZ dosegla uspeh kariere.

S finalno zmago nad Čehinjo, 2.nosilko Natalie NOVOTNO, premagala jo je s 6-2 6-4, je dosegla uspeh kariere in svojo prvo zmago na mladinskih ITF turnirjih, ki štejejo za svetovno mladinsko lestvico. Čestitamo !

V polfinalu se je ustavil Rok KRIŽAJ, ki je izgubil s Hrvatom Tomislavom PODVINSKIM. Ta je slavil z rezultatom 6-3 6-0.

Hana MRAZ je v četrtfinalu s 6-3 6-4 premagala 5. nosilko, 15. letno domačinko Marijo ČURNIĆ, 576. igralko mladinske svetovne lestvice, Rok KRIŽAJ pa je v četrtfinalu s 4-6 7-5 6-3 premagal 2. nosilca, 16. letnega Hrvata Karla LOZIĆA, 427. mladinca sveta.

Naš drugi predstavnik pri fantih Jan Vit ŠUNTAR je izgubil četrtfinalno srečanje s 1. nosilcem, 17. letnim Italijanom Riccardom CHESSARIJEM s 3-6 4-6, 399. igralcem svetovne mladinske lestvice. Poraz je doživela tudi Pija BRGLEZ. V četrtfinalu jo je z 2-6 6-3 6-3 premagala 2. nosilka, 16. letna Čehinja Natalie NOVOTNA, 328. igralka mladinske svetovne lestvice.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstile Pija BRGLEZ in Sara PALČIČ ter Hana MRAZ, ki igra z Rusinjo Anastasio CHIKALKINO.

V avstrijskem Haidu poteka mladinski teniški turnir TE do 16 let. Pri mladincih so nastopili Sven LAH, Tino KOVAČIČ in Amadej GORUČAN. Slednji se je uvrstil v četrtfinale, kjer je z 1-6 3-6 izgubil s 3. nosilcem, Nemcem Benediktom HENNINGOM. Tino KOVAČIČ je izgubil v drugem, Sven LAH pa v tretjem krogu.

Pri dekletih so nastopile Ajda BUKOVEC, Urška VELEC in Zala DOVNIK. Tudi na tem turnirju se je, tako kot prejšnji teden, najbolje odrezala Zala DOVNIK, ki je tokrat nastope končala v tretjem krogu, ko je izgubila s 3. nosilko, Rusinjo Alkeno MASHTAKOVO. Ta je bila boljša z rezultatom 6-7(6) 6-3 6-1. Ajda BUKOVEC je z nastopi končala v prvem, Urška VELEC pa v drugem krogu.

V konkurenci dvojic so naši igralci in igralke končali z nastopi v četrtfinalu. TUKAJ.

Janez Semrajc v zadnji krog kvalifikacij, Polona Reberšak v glavni turnir, dober začetek Rmuša, Radinskega in Bendeta na Futuresu v Čakovcu

Ljubljana, 10.08.2013

Slovenska moški tenis dobiva še enega igralca na turnirjih serije ATP Challenger. Ta teden na turnirju z nagradnim skladom 42.500 € v italijanskem Cordenonsu v kvalifikacijah igra Janez SEMRAJC, ki se je z odličnimi nastopi na turnirjih serije Futures vrnil na mesta, ki mu omogočajo nastopanje, zaenkrat v kvalifikacijah, ATP Challengerjev.

Nastope na tem rangu tekmovanj je začel z dvema zmagama. Grka Alexandrosa JAKUPOVICA je premagal s 7-6(3) 6-3. Srečanje v katerem je Janez zabil 7 asov je trajalo uro in 52 minut. V prvem nizu sta oba igralca po enkrat izgubila začetni udarec, tako da je odločila podaljšana igra, v drugem nizu pa je Semrajc odvzel servis Jakupovicu dvakrat, sam pa izgubil en začetni udarec. Na koncu je bil boljši z 80-58 v točkah.

Uspešen je bil tudi v drugem krogu, v katerem je v maratonskem dvoboju, ki je trajal nekaj manj kot 3 ure premagal 8. nosilca, Srba Nikolo ČIRIĆA. Janez je bil boljši z rezultatom 6-7(6)7-6(5) 6-3.

Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Čakovcu v kvalifikacijah nastopa 8 slovenskih igralcev. V drugem krogu so nastopili Sašo BENDE in Martin RMUŠ, ki sta bila v prvem krogu prosta ter Blaž BIZJAK, Matej LELJAK, Aljaža RADINSKI, Mitja ZAJŠEK in Domen GOSTINČAR, ki so v prvem krogu zmagali. Edini, ki je končal z nastopi v prvemn krogu je po porazu z Domnom GOSTINČARJEM, Valentin HORVAT.

Po odigranem drugem krogu ostajajo v konkurenci Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI in Martin RMUŠ, ki je izločil Blaža BIZJAKA. Izgubili so še ZAJŠEK, GOSTINČAR in LELJAK.

V glavni turnir so neposredno uvrščeni Nik RAZBORŠEK, Tomislav TERNAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA.. Z dvema zmagama je začela nastope na ITF turnirju v Innsbruku Polona REBERŠAK, ki se je uvrstila v glavni turnir. S 6-2 3-6 6-1 je premagala Nemko Sabrino RITTBERGER, v finalu kvalifikacij pa s 7-5 6-2 še Belorusinjo Daryo SHULZHANOK.

V glavnem turnirju se je pridružila Nastji KOLAR in Anji PRISLAN.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Brčkem (10.000 $) sta v drugem krogu zmagi zabeležili Pia ČUK in Sara DJURDJEVIĆ ter se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij. TUKAJ.

Jan Vehovec in Kaja Juvan zmagovalca A turnirja v Portorožu, Borut Šraj osvojil B turnir

Ljubljana, 10.08.2013

V Portorožu se je konec tedna odvija turnir do 14 let za dečke in deklice. Dečki si igrali na A in B turnirju.

Pri dečkih je turnir osvojil Jan VEHOVEC, ki je v finalu s 6-2 6-1 premagal 1. nosilca Nicka CMAGERJA.

Pri deklicah je bila najboljša Kaja JUVAN. V finalu je s 6-2 2-6 6-2 premagala Niko RADIŠIČ.

Pri dečkih so bili polfinalisti Nick CMAGER, Žan DIEMAT GORENEC, Rok KOMAC in Jan VEHOVEC.

V finale sta se uvrstila Nick CMAGER, ki je s 6-4 6-2 premagal Žana GORENEC DIEMATA in Jan VEHOVEC, ki je bil s 6-4 6-2 boljši od Roka KOMCA.

Pri deklicah sta bili finalistki Nika RADIŠIČ, ki je s 6-1 6-3 premagala Marušo PLANK in Kaja JUVAN, ki je 6-4 6-0 izločila Ivo GABOR.

B turnir dečkov je osvojil Borut ŠRAJ (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-1 premagal Andraža EMERŠIČ-LJUBIČ (Domžale).

Končana sta tudi turnirja konkurence dvojic.

Pri dečkih sta turnir osvojila Nick CMAGER in Jan VEHOVEC, ki sta v finalu s 7-5 6-4 premagala Žana GORENEC DIEMAT in Roka KOMAC.

Pri deklicah sta zmagovalki Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. V finalu sta s 6-3 7-6(1) premagali Ivo GABOR in Nino KOLAR. TUKAJ.

Blaž Rola v tretjem zaporednem polfinalu na ATP Challengerjih, Blaž Kavčič izgubil četrtfinalno srečanje

, 10.08.2013

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Rio de Janeiru uvrstil v polfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-2 v uri in 15. minutah premagal 3. nosilca turnirja, 20. letnega Argentinca Diega Sebastiana SCHWARZMANA, 136. igralca lestvice ATP, v četrtfinalu pa je bil s 6-3 6-4 boljši od Brazilca, 28. letnega Leonarda KIRCHEJA, 279. igralca lestvice ATP.

Blaž ROLA se je tako še na tretjem turnirju zapored uvrstil v polfinale in se z velikimi koraki bliža najboljšim teniškim igralcem sveta.

V četrtfinalnem srečanju je bil prepričljivo boljši, izgubil je eno igro na svoj začetni udarec, nasprotniku pa je odvzel tri. V točkah je bil boljši z 81- 65. Srečanje je trajalo uro in 44 minut.

V polfinalu bo Blaž igral z 21. letnim Ekvadorcem Emiliom GOMEZOM, ki je izločil 1. nosilca turnirja Thiema De BAKKERJA. Emilio GOMEZ se nahaja na 433. mestu lestvice ATP, na turnirju pa igra s posebnim povabilom.

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v San Marinu izgubil četrtfinalno srečanje z 28. letnim Špancem Danielom GIMENO-TRAVERJEM, 59. igralcem lestvice ATP in prvim nosilcem turnirja v San Marinu. Španec je bil boljši s 6-7(6) 6-3 6-4.

Blaž je prvi niz dobil v napeti končnici s 7-6 (6), v nadaljevanju pa je v vsakem nizu izgubil po dva začertna udarca, Gimeno-Traver pa po enega, kar je prevesilo tehtnico v korist Španca. Srečanje je trajalo dve uri in 38 minut, končno razmerje v točkah pa je bilo 111-99 v korist Španca. TUKAJ.

Pia Čuk in Maša Zec Peškirič z nastopi končali v četrtfinalu

Ljubljana, 09.08.2013

Maša ZEC PEŠKIRIČ je v Hechingenu (25.000 $) izgubila četrtfinalno srečanje s 26. letno Francozinjo Lauro THORPE. 324. igralka lestvice WTA je bila boljša s 6-4 6-3.

Tudi Pia ČUK je na ITF turnirju v Pirotu (10.000 $) nastope končala v četrtfinalu.

Na turnirju je do četrtfinala zmagala štirikrat, saj je morala igrati kvalifikacije, v drugem krogu pa je premagala 1. nosilko turnirja. V četrtfinalu je bil s 6-2 6-0 boljša domačinka, 19. letna Katarina ADAMOVIĆ.

TUKAJ.

Jan Vit Šuntar, Rok Križaj, Hana Mraz in Pija Brglez četrtfinalisti v Stobreču

Ljubljana, 09.08.2013

Na mladinskem ITF turnirju do 18 let, ki se igra v hrvaškem Stobreču pri Splitu, turnir je 5. ranga, so se vsi naši predstavniki uvrstili v četrtfinale.

Pri fantih je Jan Vit ŠUNTAR v drugem krogu s 7-6(5) 3-6 6-3 premagal Rusa Andreya CHEPELEVA, Rok KRIŽAJ pa je bil s 6-3 6-2 boljši od 8. nosilca, Britanca Luka SIMEONEJA.

Pri dekletih je Hana MRAZ, ki je na turnirju 3. nosilka s 6-2 6-4 premagala Hrvatico Klaro MRCELA, Pija BRGLEZ, ki zaseda mesto 7. nosilke pa je bila s 7-5 2-6 6-4 boljša od Barbare BAČIĆ. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič in Pia Čuk v četrtfinalih, poraz Petre Rampre

Ljubljana, 09.08.2013

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na ITF turnirju v Hechingenu (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 6-1 6-3 premagala Čehinjo Barboro KREJCIKOVO. V četrtfinalu bo igrala s Francozinjo Lauro THORPE.

Odlično igra na ITF turnirju v Pirotu Pia ČUK. Tudi ona se je uvrstila v četrtfinale potem, ko je v drugem krogu z 1-6 6-4 6-0 premagala prvo nosilko, 20 letno Bolgarko Julio STAMATOVO, 547. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala z domačinko Katarino ADAMOVIĆ.

Na ITF turnirju v Landisvillu (25.000 $) je Petra RAMPRE končala nastope v drugem krogu. S 6-0 6-2 jo je premagala Američanka Madison BRENGLE TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist ATP Challengerja v Riu, Blaž Kavčič četrtfinalist v San Marinu (v živo)

Ljubljana, 09.08.2013

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Rio de Janeiru uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-2 v uri in 15. minutah premagal 3. nosilca turnirja, 20. letnega Argentinca Diega Sebastiana SCHWARZMANA, 136. igralca lestvice ATP.

V četrtfinalu bo v petek igral z Brazilcem, 28. letnim Leonardom KIRCHEJEM, 279. igralcem lestvice ATP.

Tudi Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v San Marinu uvrstil v četrtfinale. V srečanju drugega kroga je igral s kvalifikantom, 23. letnim Italijanom Adelchijem VIRGILIJEM, 1082. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 6-2 3-6 6-3. Srečanje je trajalo dve uri.

V četrtfinalu bo v petek ob 17. uri igral z 28. letnim Špancem Danielom GIMENO-TRAVERJEM, 59. igralcem lestvice ATP in prvim nosilcem turnirja v San Marinu.

TUKAJ.

Mladinke do16 let na EEP osvojile 6. mesto, zagotovile so si nastop na svetovnem prvenstvu

Ljubljana, 09.08.2013

V švicarskem Leysinu se je končulo ekipno evropsko prvenstvo v kategoriji do 16 let.

To je tudi edini zaključni turnir v mladinskih kategorijah na katerem smo imeli svoje predstavnike. V zaključni turnir se je uvrstilo 8 reprezentanc, ki so zasedle prvo ali drugo mesto v kvalifikacijskih skupinah prejšnji teden. Naša dekleta so v svoji kvalifikacijski skupini zmagala.

Na zaključku so torej nastopale poleg naše reprezentance, ki je bila postavljena na mesto 4. nosilk, še ekipe Rusije/1, Velike Britanije, Francije, Slovaške/3, Češke, Belorusije in Madžarske/2.

Naša ekipa, ki je nastopila v postavi Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, vodil pa jo je Goran DJURDJEVIĆje na prvenstvu zasedla končno 6. mesto v Evropi.

Naša reprezentanca je v uvodnem srečanju igrala z ekipo Češke in izgubila z 1-2. Nina POTOČNIK in Manca PISLAK sta srečanji posameznic izgubili, dvojica Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK pa je osvojila točko v srečanju dvojic.

Našim igralkam je tako ostalo razigravanje za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

V prvem srečanju so premagale Belorusijo z 2-1 in si s tem zagotovile nastop na svetovnem prvenstvu ter tekmo za 5. mesto v Evropi. Točki za zmago sta osvojili Manca PISLAK in dvojica Nina POTOČNIK in Manca PISLAK.

V zadnji tekmi so se naše igralke za 5. mesto v Evropi merile z ekipo Slovaške. Ta je bila boljša in je po srečanju posameznic že odločila srečanje v svojo korist. Za Slovenijo sta nastopili Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK, obe pa sta tekmi izgubili.

Naše mlade igralke so se uvrstile na finale Junior Fed Cupa, ki se bo odvijal v mehiškem San Luis Potosi od 24. do 29. septembra 2013. TUKAJ.

Pia Čuk, Maša Zec Peškirič in Petra Rampre uspešne v uvodnih nastopih, poraz Anje Prislan, dober začetek mladincev

Ljubljana, 07.08.2013

Pia ČUK, 17 letnica iz Litije je na ITF turnirju (10.000 $) v Pirotu zabeležila svojo prvo zmago v glavnem žrebu članskega turnirja.

Potem, ko je bila uspešna v kvalifikacijah in se je z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir je tu gladko s 6-1 6-2 premagala vrstnico iz Srbije, Ano GLUMAC.

Pia ČUK bo v drugem krogu igrala s 1. nosilko turnirja, Bolgarko Julio STAMATOVO.

Na ITF turnirju v Hechingenu (25.000 $) je Maša ZEC PEŠKIRIČ v uvodnem nastopu z 2-6 6-0 6-2 premagala Hrvatico Ivo PRIMORAC.

Slabše se je odrezala Anja PRISLAN, ki je po dobrih igrah v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja morala premoč priznati Nemki Kristini BARROIS, ki je slavila s 7-5 6-3.

Prav tako je z zmago začela nastope na ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Landisvillu Petra RAMPRE. V prvem krogu je s 6-0 6-2 premagala Britanko Emily WEBLEY-SMITH.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču sta Jan Vit ŠUNTAR in Rok KRIŽAJ v prvem krogu glavnega turnirja zmagala.

Na istem turnirju sta bili uspešni tudi Hana MRAZ in Pija BRGLEZ, ki sta se prav tako uvrstili v drugi krog. TUKAJ.

Konec nastopov na Futuresu v Trnavi za Mikea Urbanijo in Toma Kočevarja Dešmana

Ljubljana, 07.08.2013

Na Futuresu v Trnavi je v prvem krogu glavnega turnirja Mike URBANIJA izgubil z domačinom, 3. nosilcem Adrianom SIKORO z rezultatom 6-3 4-6- 2-6.

Premočnega nasprotnika je imel v prvem krogu tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. 1. nosilec, Čeh Miloslav MECIR je bil boljši z rezultatom 6-2 6-3.

TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola z zmagama začela nastope na ATP Challengerjih v San Marinu in Riu

Ljubljana, 06.08.2013

Na ATP Challengerjih v San Marinu in Riu de Janeiru sta s prvim krogom uspešno opravila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Blaž KAVČIČ je v San Marinu na challengerju z nagradnim skladom 64.000 €, na katerem je 8. nosilec, igral z italijanskim kvalifikantom, 23. letnim Matteom TREVISANOM, 439. igralcem lestvice ATP. Blaž je srečanje, kljub padcu v igri v drugem nizu, zanesljivo dobil z rezultatom 6-1 1-6 in 6-1.

Blaž bo v drugem krogu igral s kvalifikantom, 23. letnim Italijanom Adelchijem VIRGILIJEM, 1082. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA je v Riu de Janeiru na challengerju z nagradnim skladom 50.000 $. igral z domačinom, 22. letnim Carlosom Eduardom SEVERINOM, 621. igralcem lestvice ATP.

Tudi Blaž ROLA je v uvodnem nastopu zmagal in sicer z rezultatom 6-7(4) 6-3 6-0.V drugem krogu bo v sredo ob 18. uri po lokalnem času igral z 20. letnim Argentincem Diegom Sebastianom SCHWARZMANOM, 136. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Grega Žemlja zapušča Montreal po prvem krogu

Ljubljana, 05.08.2013

Grega ŽEMLJAje za drugo postajo ameriške turnirje izbral kanadski Montreal. Turnir je serije 1000 in gosti najboljše igralce sveta.

Grega je v prvem krogu igral z 28. letnim Hrvatom Ivanom DODIGOM, 35. igralcem lestvice ATP in doživel hud poraz.

DODIG ga je v vsega 49. minutah premagal z rezultatom 6-1 6-1. O popolni premoči Hrvata kaže razmerje osvojenih točk, ki je bilo 61-30 v njegovo korist. Grega je osvojil vsega dve igri na svoj servis, kot na srečanju na prejšnjem turnirju, pa je tudi tokrat dokaj slabo serviral, saj je osvojil 57 % točk (16-28) na uspešen prvi in le 18 % točk (4-22) na uspešen drugi servis.

To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvič sta se pomerila na travnatih igriščih Wimbledona leta 2010, ko je v treh nizih prav tako gladko slavil DODIG. Ta je na zadnjih dveh turnirjih izgubil v drugem oz. tretjem krogu. V Atlanti je bil zanj usoden Lleyton Hewitt, v Washingtonu pa Tommy Haas.

Grega je sicer ameriško turnejo začel s porazom v prvem krogu Washingtona, ko ga je izločil domači kvalifikant Tim SMYCZEK.

TUKAJ.

Pia Čuk v glavni turnir v Pirotu, Anja Prislan v glavni turnir v Hechingenu, konec za Nastjo Kolar na Dunaju

Ljubljana, 05.08.2013

Na turnirjih tega tedna se zaključujejo kvalifikacije, začenjajo pa se tudi že obračuni v glavnih delih turnirjev.

Na ITF turnirju (25.000 $) v nemškem Hechingenu se je Anja PRISLAN uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je bila kot 7. nosilka prosta, v drugem pa je premagala Francozinjo Leolio JEANJAN z rezultatom 6-4 3-6 6-2, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je z 2-6 6-2 6-4 premagala Švicarko Liso SABINO.

Na ITF turnirju v Pirotu (10.000 $) je s posebnim povabilom v kvalifikacijah nastopila Pia ČUK. V prvih dveh krogih je bila prosta, v tretjem krogu je s 6-1 6-0 premagala Rusinjo Veroniko MININO, v zadnjem krogu kvalifikacij pa s 6-3 6-1 še domačinko Nino NIKITOVIĆ. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z domačinko Ano GLUMAC.

Z nastopi pa je na ITF turnirju na Dunaju (10.000 $) že končala Nastja KOLAR. V prvem krogu je izgubila s Čehinjo Gabrielo PANTUCKOVO z 2-6 3-6. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil sedem mest, Blaž Rola do nove rekordne uvrstitve, Polona Hercog se drži na robu stoterice

Ljubljana, 05.08.2013

Na najnovejših teniških lestvicah imamo v stoterici po enega predstavnika v moški in ženski konkurenci.

Trdno ostaja zasidran med najboljšimi igralci Grega ŽEMLJA, ki je sicer izgubil sedem mest in je ta teden na 62. mestu. Aljaž BEDENE je zdrsnil na 107. mesto, Blaž KAVČIČ je na 124. mestu, Blaž ROLA pa je dosegel novo uvrstitev kariere z 255. mestom. Janez SEMRAJC je naslednji Slovenec na 587. mestu, Luka GREGORC je na 754. mestu, Nik RAZBORŠEK je 823., Tomislav TERNAR 826., Tom KOČEVAR DEŠMAN 849., zadnji med najboljšimi 1000 igralci na svetu pa je Mike URBANIJA na 889. mestu.

V ženski konkurenci primat še vedno drži Polona HERCOG, ki je sicer izgubila dve mesti, a še naprej ostaja na robu stoterice, ta teden točno na 100. mestu. Tadeja MAJERIČ je izgubila 5 mest in je ta teden na 120. mestu, Maša ZEC PEŠKIRIČ je 213., Petra RAMPRE je 223. Dalila JAKUPOVIĆ je 346., Nastja KOLAR zaseda 605. mesto, Anja PRISLAN je 658., Tjaša ŠRIMPF 673., Andreja KLEPAČ je 697.,slovenske uvrstitve na ženski lestvici pa zaokrožuje Polona REBERŠAK, ki zaseda 757. mesto.

Na mladinski svetovni lestvici ITF do 18 let je pri mladincih najvišje uvrščen Matic ŠPEC, ki je 339. mladinec sveta in edini od Slovencev med 500 najboljšimi.

Pri mladinkah je na lestvici ITF Nina POTOČNIK na 147. mestu, Eva ZAGORAC je 166., Manca PISLAK je 259., Natalija ŠIPEK 355., Tamara ZIDANŠEK 388., uvrstitve med najboljših 500 pa zaključuje Hana MRAZ, ki je 416. mladinka sveta.

Na Lestvici TE je najvišje med fanti do 16 let uvrščen Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je na 235. mestu, na lestvici mladink do 16 let je Nina POTOČNIK na 53. mestu, med dečki do 14 let je Anže ARH na 158. mestu, med deklicami do 14 let je najvišje uvrščena Nika RADIŠIČ na 230. mesto. TUKAJ.

Zala Dovnik izgubila v polfinalu turnirja TE 16 v Kremsu

Ljubljana, 05.08.2013

V avstrijskem Kremsu so na turnirju TE do 16 let nastopili naši mladinci in mladinke.

Najbolje se je odrezala Zala DOVNIK, ki se je s tremi zmagami uvrstila v polfinale turnirja 2. kategorije. Zala je po vrsti premagala Avstrijko Franzisko Anno HOTTER s 6-3 6-4, Avstrijko Caroline ILOWSKO s 7-5 6-4 in z nekaj več težavami Slovakinjo Timeo PAVLICKOVO s 6-4 2-6 6-3.

V polfinalu je igrala z Avstrijko Livio KRAUS in izgubila z rezultatom 3-6 5-7.

Pri dekletih je nastopila še Urška VELEC, ki je izgubila v uvodnem srečanju, z Zalo DOVNIK pa sta izgubili četrtfinalno srečanje konkurence dvojic.

Pri fantih so nastopili Nejc SITAR, prebil se je do tretjega kroga, tu pa izgubil s Švicarjem Rickom STAALOM (7) s 7-6(4) 2-6 1-6, Amadej GORUČAN, ki je z nastopi prav tako končal v tretjem krogu po porazu z Rusom Levom KAZAKOVIM (4) z 1-6 3-6 ter Tino KOVAČIČ in Sven LAH, ki sta z nastopi končala v prvem krogu.

Vsi štirje so nastopili tudi v konkurenci dvojic, a sta oba naša para srečanja drugega kroga predala. TUKAJ.

Vodilni igralci in igralke na najnovejših lestvicah TZS

Ljubljana, 04.08.2013

Na najnovejših teniških lestvicah TZS so na vodilnih položajih v posameznih kategorijah naslednji igralci in igralke:

člani - Grega ŽEMLJA (TR-KR)

članice - Polona HERCOG (TZS)

fantje 18 - Rok SITAR (ŽTK MB)

dekleta 18 - Eva ZAGORAC (ŽTM MB)

fantje 16 - Bor SCHWEIGER MUŽAR (OTOČEC)

dekleta 16 - Nika KOZAR (TR-KR)

dečki 14 - Anže ARH (TR-KR)

deklice 14 - Lian BENEDEJČIČ(KOPER)

dečki 12 - Tim TEKAVEC (MAX LJ)

deklice 12 - Marija VIČIČ (ŠPORT PLUS)

Naslednja sprememba lestvice bo 1.10.2013. TUKAJ.

Blaž Rola še tretjič brez finala, Blaž Kavčič poražen v polfinalu Libereca, Katarina Srebotnik v Carlsbadu izgubila v polfinalu

Ljubljana, 04.08.2013

Blaž KAVČIČ je nastope na ATP Challengerju v Liberecu končal v polfinalu.

Danes ga je premagal Argentinec, 1. nosilec turnija, 22. letni levičar Federico DELBONIS, 63. igralec lestvice ATP.

DELBONIS je slavil po uri in štirih minutah igre z rezultatom 6-2 6-2. Blaž je slabo serviral, saj je imel izkoristek servisa samo 36 %, nasprotnik je bil v tem elementu boljši z 58 % izkoristkom začetnega udarca. Blaž je šestkrat izgubil začetni udarec, DELBONIS le dvakrat, končno razmerje v točkah pa je bilo krepko na strani Argentinca, ki je osvojil 62, Blaž pa 40 točk.

Za svoj prvi finale v karieri se je danes tretjič boril Blaž ROLA, ki je v Sao Paulu za finale igral s 3. nosilcem, 24. letnim Alejandrom GONZALEZOM, 137. igralcem sveta. Žal mu je tudi tokrat spodletelo.

GONZALEZ je v izvrstni formi, saj je prišel na turnir z zmago iz Challengerja v Medellinu pretekli teden. Letos se lahko pohvali še z eno zmago ter s še enim finalom in dvema polfinaloma na turnirjih serije Challenger.

To je dokazal tudi na današnjem srečanju. V prvem in drugem nizu sta igralca po enkrat izgubila svoj servis, sicer pa servirala zelo zanesljivo. V tretjem nizu pa je Blaž izgubil začetni udarec dvakrat, pri izidu 1-4 se je sicer z re-breakom vrnil v igro in znižal na 3-4, a je v naslednji igri, ko je že imel žogo za izenačenje na 4-4 priložnost zapravil in drugič v tretjem nizu klonil na svoj servis. Kljub temu se ni predal, v 9. igri je prišel na servis GONZALEZA do prednosti 40-15, a jo je ta z dvema odličnima servisoma izničil, v nadaljevanju pa izkoristil prvo meč žogo in srečanje dobil s 6-4 3-6 6-3 po dveh urah in desetih minutah igre. Na koncu je bilo šest točk razlike.

Tudi naša tretja predstavnica v zaključkih turnirjev ta teden Katarina SREBOTNIK je tokrat obstala v polfinalu. S partnerico Jeleno JANKOVIĆ je na turnirju v Carlsbadu danes ponoči igrala srečanje proti Tajki Hao-Ching CHAN in Slovakinji Janette HUSAROVI.Tajsko-slovaška kombinacija je bila boljša s 6-3 6-2.

TUKAJ.

Grega Žemlja v Torontu v ponedeljek, Janez Semrajc, Tina Rupert in Julija Jauk neuspešni v kvalifikacijah

Ljubljana, 03.08.2013

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji prihodnjega tedna, ko bomo spremljali številne nastope naših igralcev in igralk v članski in mladinski konkurenci, še posebej z zanimanjem pa poleg nastopa najboljših, nastop naše mladinske ekipe v finalu evropskega ekipnega prvenstva do 16 let v Leysinu.

Grega ŽEMLJA bo ta teden nastopil na ATP turnirju serije 1000 z nagradnim skladom 2.887.000 $ v Montrealu. V prvem krogu bo v ponedeljek ob 18. uri njegov nasprotnik Hrvat Ivan DODIG.

Na ATP Challengerju v San Marinu (64.000 + H) bo v glavnem turnirju nastopil Blaž KAVČIČ. V prvem krogu bo igral s kvalifikantom.

V kvalifikacijah je zaigral Janez SEMRAJC, a je uvodno srečanje izgubil. Premagal ga je 21. letni Italijan Federico GAIO, ki je slavil s 6-4 6-3.

V Rio De Janeiru bo na ATP Challengerju (50.000 $) igral Blaž ROLA. V prvem krogu bo igral z domačinom Carlosom Eduardom SEVERINOM, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Na Futuresu v Trnavi (10.000 $) sta prijavljena Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA.

Dekleta bodo igrala na turnirjih serije ITF. Petra RAMPRE je prijavljena v Landesvillu (25.000 $), Maša ZEC PEŠKIRIČ (MD) in Anja PRISLAN (Q) v Hechingenu (25.000 $), Dalila JAKUPOVIĆ v Izmiru (25.000 $), Nastja KOLAR (MD), Julija JAUK (Q) in Tina RUPERT (Q) pa na Dunaju (10.000 $).

Julija JAUK in Tina RUPERT sta na Dunaju z nastopi že končali. Obe sta v prvem krogu kvalifikacij zmagali, v drugem krogu pa je Tina RUPERT z 2-6 3-6 izgubila s 7. nosilko, Nemko Amelie INTERT, Julijo JAUK pa je s 6-3 6-0 izločila 5. nosilka, Avstrijka Iris KHANNA. TUKAJ.

Lena Reichel in Nicolo Turcetti ter Aljaž Radinski/Domen Gostinčar zmagovalci v Domžalah, Nika Kozar in Hana Mraz finalistki

Ljubljana, 03.08.2013

V Domžalah se končuje mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga. Danes smo videli polfinalne obračune v konkurenci posameznikov, kjer nismo imeli sbojih predstavnikov, v obeh konkurencah pa sta v finalu nastopili slovenski dvojici.

Pri fantih sta se z naslovom okitila Aljaž RADINSKI in Domen GOSTINČAR, ki sta bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od Čehov Ondreja STVERAKA in Davida KISSA.

Pri dekletih sta v finalu nastopili Nika KOZAR in Hana MRAZ. Njuni nasprotnici sta bili 1. nosilki turnirja dvojic Rusinji Anastasia CHIKALKINA in Sabina SHAYDULLINA. Rusinji sta preprečili dvojno slovensko zmagoslavje, saj sta zmagali s 6-3 6-1.

Pri fantih sta v finalu igrala Italijan Nicolo TURCHETTI in Švicar Gabriele MOGHINI. Zmagal je Nicolo TURCHETTI s 6-4 7-5. Pri dekletih sta se za naslov najboljše in nove točke ITF borili Avstrijka Lena REICHEL (na fotografiji) in Čehinja Barbora MIKLOVA. Zmagala je Lena REICHEL s 6-0 6-0.Preberite več in poglejte fotogalerijo TUKAJ.

Blaž Kavčič v polfinalu ATP Challengerja v Liberecu, Blaž Rola polfinalist v Sao Paulu (live streaming)

Ljubljana, 03.08.2013

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Liberecu uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-2 premagal Poljaka Grzegorza PANFILA.

Blaž je za zmago nad 25. letnim levorokim Poljakom, 344. igracem lestvice ATP potreboval uro in 18 minut. Tako kot v včerajšnjem srečanju je tudi danes prvi niz dobil tesno, z breakom v zadnji igri, s 7-5, v drugem nizu pa je šlo vse lažje. S hitrim breakom v drugi igri je prednost brez težav obdržal do konca in niz dobil s 6-2. Blaž je izkoristil 4 od 12. break žog, Poljak si je v celotnem srečanju ustvaril samo eno break priložnost, ki jo je tudi izkoristil, to pa je bil tudi edini Blažev izgubljen servis v tekmi.Končna razlika v točkah je bila 71-48. Blaž je tokrat odlično servisral in dobil kar 24 od 26 prvih zadetih servisov, pa tudi izkoristek drugega servisa je bil danes na zavidljivih 58 %.

Blaž KAVČIČ bo v polfinalu igral z Argentincem Federicom DELBONISOM. Srečanje bo na sporedu v soboto ob 13. uri.

Še drugi Blaž se je ta konec tedna uvrstil v polfinale turnirja serije Challenger, tretjič v karieri je to uspelo Blažu ROLI.

Na ATP Challengerju v Sao Paulu v Braziliji je v četrtfinalu premagal prvega nosilca turnirja, 25. letnega Brazilca, 121. igralca sveta, Joaa SOUZO. Blaž je bil prepričljivo boljši v uri in 20. minutah z rezultatom 6-3 6-4. Blaž je na srečanju začetni udarec izgubil dvakrat, Brazilec štirikrat, bil pa je Blaž boljši pri izkoristku drugega servisa.

V polfinalu bo igral s Kolumbijcem, 24. letnim Alejandrom GONZALEZOM, 137. igralcem sveta.

Obe polfinalni srečanji boste lahko spremljali v živo TUKAJ.

Na kvalifikacijah za evropska ekipna prvenstva so dekleta do 16 let osvojila prvo mesto

Ljubljana, 02.08.2013

Končale so se kvalifikacije za evropska ekipna prvenstva. V zaključni del so se uvrstila dekleta do 16 let, ki so v Mostu na Češkem osvojila 1. mesto, pri čemer niso izgubile nobenega srečanja.

Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK bodo vnovič naskakovala vrh Evrope od 5. do 7. avgusta v švicarskem Leysinu. Zadnjič se je leta 2011 na finale evropskih prvenstev uvrstila ekipa deklic do 14 let v kateri so takrat nastopale Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Takrat so dekleta osvojila končno 4. mesto.

Kot kaže smo končno dobili generacijo deklet, ki bi morda lahko šla po stopinjah naših nekdanjih najboljših igralk, ki so odlično igrale in osvajale naslove na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Zaenkrat so na dobri poti, ali jim bo to uspelo, pa bo pokazal čas.

V ostalih konkurencah se tudi letos nobeni ekipi ni uspelo uvrstiti v zaključni del.

Fantje do 18 let so osvojili končno 6. mesto, dekleta do 18 let so osvojila končno 4. mesto.

Dekleta do 16 let so, kot smo zapislai, zmagala, fantje do 16 let so osvojili končno 8. mesto.

Že pred tem so nastopili dečki in deklice do 12 oz. do 14 let.

Dečki do 14 let so osvojili končno 8. mesto, deklice do 14 let so osvojile končno 3. mesto.

Dečki do 12 let so osvojili končno 3.- 4. mesto, deklice do 12 let so osvojile končno 8. mesto.

Vse rezultate in udeležence letošnjih ekipnih in posamičnih reprezentančnih nastopov najdete TUKAJ.

Hana Mraz in Nika Kozar ter Aljaž Radinski in Domen Gostinčar finalisti konkurence dvojic v Domžalah

Ljubljana, 02.08.2013

Na ITF turnirju smo že včeraj ostali brez predstavnikov konkurenci posameznikov in posameznic, ostajata pa dva slovenska para v konkurenci dvojic.

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Hana MRAZ in Nika KOZAR, ki sta v četrtfinalu premagali 2. nosilki, srbski igralki Ivo IVKOVIĆ in Katarino KOZAROV, v polfinalu pa sta bili s 6-2 6-3 bolši od 5. nosilk, Hrvatic Teje JANDRIĆ in Ene BABIČ.

. Pri fantih sta finalista Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI. V četrtfinalu sta izločila 1. nosilca, Italijana Riccardao CHESSARIA in Mirka CUTULIA s 3-6 7-6(9) [10-3], v polfinalu pa še tretja nosilca Švicarja Gabriela MOGHINIJA in Italijana Nicolo TURCHETTIJA s 6-4 6-4.

Polfinalna srečanja posameznikov se bodo začela ob 9. uri, finalni srečanji dvojic pa ne pred 12. uro.

Nekaj fotografij iz turnirja v Domžalah najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu Carlsbada, dvojica Ternar in Bedene končala v polfinalu Futuresa v Piestanyu

Ljubljana, 02.08.2013

Na WTA turnirju v Carlsbadu z nagradnim skladom 795.707 ameriških dolarjev ta teden nastopa Katarina SREBOTNIK. Tokrat je moči na turnirju dvojic zdržila s Srbkinjo Jeleno JANKOVIĆ. Začeli sta z zmagama in se uvrstili v polfinale. V prvem krogu sta premagala Američanki Asio MUHAMMAD in Allie WILL. Za zmago sta potrebovali vsega 58 minut, nasprotnici pa sta osvojili štiri igre. Končni izid se je glasil 6-2 6-2.

V četrtfinalu sta igrali z Italijanko Flavio PENETTA in Indijko Sanio MIRZA. Srečanje je bilo bolj izenačeno, a sta tudi tokrat slavili z rezultatom 7:6 (2) in 6:4. Dvoboj je trajal eno uro in 27 minut.

Kot zanimivost še zapišimo, da se je v Carlsbadu po dolgem času na igrišča vrnila nekdaj najboljša igralka sveta, danes 33. letna Martina HINGIS. Tokrat nastopa na turnirju dvojic, kjer igra v paru s Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO.

Na turnirju serije Futures v češkem Piestanyu je v drugem krogu z nastopi končal Tomislav TERNAR. Izgubil je z drugim nosilcem turnirja, Slovakom Kamilom CAPKOVICEM s 3-6 2-6.

V konkurenci dvojic sta se Tomislav TERNAR in Sašo BENDE uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-4 6-2 premagala Italijana Marca BENUSSIJA in Fabrizia ORNAGA.

V polfinalu pa sta tesno izgubila s 1. nosilcema Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM in Italijanom Marcom BORTOLOTTIJEM. Hrvaško-italijanska naveza je bila boljša s 7-5 5-7 [10-8]. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah ostajata v konkurenci le še dvojici Radinski-Gostinčar in Mraz-Kozar

Ljubljana, 01.08.2013

Na ITF turnirju 4. ranga v Domžalah smo v konkurenci posameznikov in posameznic ostali brez predstavnikov. Kot zadnja je izgubila Pia ČUK. V tretjem krogu jo je s 6-4 6-2 premagala 6. nosilka, Slovakinja Tamara KUPKOVA, 457. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic sta se pri fantih v četrtfinale uvrstila Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI. Nasprotnika sta jima srečanje predala.

Pri dekletih sta četrtfinalistki Hana MRAZ in Nika KOZAR. V drugem krogu sta s 7-5 6-4 premagali italijanski par Martina PRATESI in Anna TURCO.

Spored se v Domžalah v petek začne ob 9. uri, naši dvojici pa bosta nastopili okrog 10.30 oz. okrog 12. ure. TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP zmaga deklet do 16 let in uvrstitev na finale EEP, ostalim ni uspelo

Ljubljana, 01.08.2013

Danes so se nadaljevala srečanja na kvalifikacijah za EEP v kategorijah do 16 in do 18 let.

Po pričakovanju so se odlično odrezala dekleta do 16 let, ki so danes zmagala še drugič in se že uvrstila na zaključni del evropskega ekipnega prvenstva.

Ekipa v postavi Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK je danes s 3-0 odpravila ekipo Švedske in se uvrstila v finale.

Sicer pa so prva nastopila dekleta do 18 let, ki so se borila za napredovanje v zaključni del z ekipo velike Britanije. Po srečanjih posameznic so Britanke povedle z 2-0 in tako našim igralkam že preprečile uvrstitev v zaključni del evropskega prvenstva. Končni izid je bil 3 - 0 za Britanke. Naša dekleta bodo jutri igrala za 3. mesto z zmagovalko srečanja med Slovaško in Češko.

Fantje do 18 let so v razigravanju za uvrstitev od 5. - 8. mesta premagali Nizozemsko s 3 - 0, potem ko so Nizozemci po izgubljenem prvem srečanju preostali tekmi predali. Fantje bodo igrali za končno 5. mesto z ekipo Izraela.

Fantje do 16 let igrajo razvrstitev od 5. do 8. mesta. Danes so igrali z ekipo Švedske in izgubili z 0 - 2, tekme dvojic niso odigrali. V petek bodo tako igrali s Turčijo ali Ukrajino za končno 7. mesto.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu Libereca, Blaž Rola v četrtfinalu Sao Paula

Ljubljana, 01.08.2013

Na ATP Challengerju v Liberecu se je Blaž KAVČIČ uvrstil v četrtfinale. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 25. letni Ukrajinec Ivan SERGEYEV, 184. igralce lestvice ATP.

Sergeyev nastopa na turnirjih serije Challenger, njegov najboljši letošnji izid pa je četrtfinale turnirja v Astani. Igralca se dobro poznata, saj bo to že njun četrti obračun. Prvega leta 2006 je dobil Sergeyev, na naslednjih dveh, zadnjič sta igrala leta 2010, pa je bil boljši Blaž KAVČIČ.

Blaž KAVČIČ tudi danes s SERGEYEVIM ni imel težav in je slavil s 6-4 6-0. Za zmago je potreboval uro in 15 minut. Blaž je bil precej boljši pri začetnem udarcu (66 %), še posebej pri prvem servisu (80 %). Izkoristil je 6 od 14. break priložnosti, nasprotnik le dve od treh. Tudi razmerje v osvojenih točkah kaže na večliko Blaževo premoč, saj je bil na koncu boljši s 64-40.

V četrtinalu bo igral v petek ob 13. uri s kvalifikantom, 25. letnim Poljakom Grzegorzom PANFILOM, 344. igralcem lestvice ATP.

Po Blaževih stopinjah je šel Blaž ROLA na ATP Challengerju v Sao Paulu. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagal 20. letnega Brazilca Guilherma CLEZARJA, 216. igralca lestice ATP.

CLEZAR je letos v Braziliji na začetku leeta dvakrat zaigral v polfinalu Challengerjev, v zadnjem obdobju pa je praviloma izgubljal v drugem krogu in to se mu je zgodilo tudi tokrat.

Blažev četrtfinalni nasprotnik bo Brazilec Joao SOUZA. Srečanje bo na sporedu ob 19. uri po lokanem času. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.