Nina Potočnik - trenutno vodilna slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici

Ljubljana

Predstavljamo vam trenutno vodilno slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici, Nino POTOČNIK.

16. letna Nina, ki bo 17 let dopolnila januarja 2014 je trenutno na 146 . mestu svetovne mladinske teniške lestvice, najvišje v karieri je bila na 102. mestu decemba 2012.

V mladinski karieri je na mednarodni sceni osvojila 1 turnir do 12 let, dva turnirja do 14 let, en turnir do 16 let in 4 turnirje do 18 let. V kategoriji deklic do 14 let je bila uvrščena na 13. mesto v Evropi, v kategoriji do 16 let pa je bila najvišje na 27. mestu v Evropi, a je treba dodati, da je odigrala relativno malo turnirjev v teh dveh kategorijah, saj se je hitro usmerila na tekmovanja do 18 let.

Nina je začela tenis igrati pri šestih letih v TK Terme Ptuj. Tekmovati je začela z osmini leti in pri desetih letih osvojila prvi turnir TZS do dvanajst let. V nadaljevanju kariere je osvojila dvanajst naslovov državne prvakinje v različnih starostnih kategorijah, od tega sedem posamezno in pet v dvojicah. Dvakrat je bila članica ekipe, ki je osvojila ligaški naslov.

Nina je redna članica reprezentančnih selekcij od 12 do 16 let. V kategoriji do 12 let je z ekipo v finalu končala na 7. mestu v Evropi, z ekipo do 14 let pa je na evropskem prvenstvu dosegla 3. mesto, na svetovnem pa izjemno 4. mesto.

Je bronasta iz letošnjega evropskega posamičnega prvenstva do 16 let in članica mladinske ekipe do 16 let, v ekipi sta še Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, ki se je na finalu evropskega ekipnega prvenstva uvrstila na 6. mesto in s tem na finale mladinskega svetovnega prvenstva v Mehiki, ki bo septembra letos.

Vrsto let je bil njen trener Zoran Krajnc. Zadnje leto in pol pa sodeluje z Goranom Djurdjevićem.

Nina je pridna dijakinja športne gimnazije na Ptuju. Za druge hobije nima prav veliko časa, saj na teniškem igrišču prebije od 4-6 ur dnevno. Zelo rada pa pripravja kovčke in potuje na turnirje.

Nina pravi, da je tenis njeno življenje. Njeni cilji za prihodnost so, da nastopi na mladinskem grand slam turnirju, da se uvrsti na mladinski teniški lestvici med dvajset najboljših in da ponovi rezultate mladinskega tenisa tudi v članski kategoriji.

''Ninin razvoj spremljam že od njenih prvih korakov v tenisu. Je zelo pridna, marljiva, borbena na igrišču, vedno nasmejana in zelo priljubljena med vrstnicami. Že na njenih prvih turnirjih je bilo mogoče opaziti, da nosi v sebi nekaj, česar druge igralke nimajo, in da je talentirana. Nina je trenutno najbolj perspektivna mlada igralka v Sloveniji, kar dokazujejo tudi njeni rezultati doma in v tujini,'' je o Nini povedal njen sedanji trener Goran.

Želimo ji še veliko uspehov na njeni športni poti.