Marino Kegl zmagovalec turnirja gluhih in naglušnih v Brnu

Ljubljana

MARINO KEGL JE POSTAL »VELIKI VITEZ MESTA BRNO 2013«

V Brnu na Češkem je v soboto, 10.08.2013, potekal VI. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNENSKY POHAR 2013. Pokrovitelja tega velikega tekmovanja sta mesto Brno in mednarodna korporacija DEUFOL.

Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino KEGL (ŽTK Maribor), ki se po zdravstvenih težavah na Olimpijskih igrah gluhih –Deaflympics v Sofiji, vrača v top formo. V petih dvobojih je oddal le eno igro.

Turnir se je odvijal po sistemu round robin s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v skupine. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala. Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini (Tomaša KOSEJKA z 9:0 in Pavela BARTOŠA z 9:0) in osvojil prvo mesto v skupini A.
V četrtfinalu je premagal z 9:0 premagal Martina PAVLIKA in tudi v polfinalu nasprotniku ni oddal nobene igre. Lukaša HOŠEKA je prav tako premagal z 9:0.

Prvo in edino igro na turnirju je oddal v finalu Vitu PROCHAZKI, katerega je premagal s 6-0 6-1.

To je bil pravi praznik tenisa gluhih, saj se je poleg velikega števila tekmovalcev zbralo tudi veliko ljubiteljev tenisa.

Marino je ta turnir osvojil tretjič zapored. Poleg zmagovalnega pokala in kar nekaj daril, je v trajno last dobil tudi prehodni pokal mesta Brno in osvojil laskavi naslov: " VELIKI BRNENSKY VITEZ 2013«! Čestitamo !