Janez Semrajc v drugem krogu Cordenonsa, Katarina Srebotnik v četrtfinale Cincinnatija

Na ATP Challengerju v Cordenonsu z izjemnimi igrami nadaljuje Janez SEMRAJC. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijh, včeraj je v zadnjem krogu igral skoraj tri ure, je tudi v 1. krogu glavnega turnirja nastopil uspešno in domov poslal 25. letnega Hrvata, 186. igralca sveta, Antonia VEIĆA.

Tudi današnje srečanje je trajalo le nekaj minut manj kot tri ure, igralca pa sta morala odigrati tri nize. Odločale so malenkosti, igralca pa sta zelo zanesljivo dobivala svoje servise. V prvem nizu je Veiću za zmago zadostoval en odvzem servisa, v drugem nizu je enkrat odvzel nasprotniku servis Semrajc in to v deseti, odločilni igri.

Tretji niz je začel z odvzemom servisa Veić in povedel z 2-1. Na srečo je Semrajcu uspel hiter break in izenačenje na 2-2, nato pa sta igralca zanesljivo servirala do 10 igre, ko se je na servis Veića Semrajcu ponudila prva priložnost za break in s tem prva meč žoga. Janez jo je izkoristil in se veselil uvrstitve v drugi krog.

V drugem krogu bo v četrtek (sredin program je bil zaradi dežja delno prestavljen) okorog 15.45 ure igral z levičarjem iz Nizozemske, 24. letnim Thomasom SCHOORELOM, 263. igralcem lestvice ATP.

Z zmagama je nastope v Cincinnatiju v konkurenci dvojic začela Katarina SREBOTNIK. S partnerico iz Tajske Hao-CHING CHAN sta v prvem krogu s 6-3 6-2 premagali Japonko Shuko AOYAMA in Južnoafričanko Chanelle SCHEEPERS. V drugem krogu sta bili s 4-6 6-3 [10-6] boljši še od Rusinje Alle KUDRYAVTSEVE in Avstralke Anastasie RODIONOVE.

Katarina SREBOTNIK in Hao-CHING CHAN bosta v četrtfinalu igrali s tretjima nosilkama turnirja dvojic Kitajko Shuai ZHANG in Tajko Su WEI-HSIEH