Na ITF turnirju v Kranju odigrali prvi krog pri fantih

Ljubljana

Na mladinskem ITF turnirju, ki ga gosti TK Triglav Kranj je današnji spored krojilo vreme. Organizator je tako uspel spraviti pod streho samo tekme prvega kroga pri fantih.

Slovenski igralci so sicer zabeležili štiri zmage, a se jih je od turnirja že poslovilo šest. Zmage so v prvem krogu vknjižili Miha OKORN, ki je s 6-7(6) 6-4 6-4 premagal Hrvata Mladena MITAKA, domačin Jan Vit ŠUNTAR je bil s 6-4 6-1 boljši od Italijana Tomasa CARLETTIJA, Aljaž Jakob KAPLJA je s 7-6(4) 6-1 premagal Hrvata Zvonimirja OREŠKOVIČA, Bor SCHWEIGER MUŽAR pa je s 6-2 6-0 premagal Italijana Enrica DALLA VALLEJA.

V drugem krogu bodo nastopili še Aljaž RADINSKI, Maks TEKAVEC in Rok SITAR, ki so postavljeni za nosilce in so bili v prvem krogu prosti.

Od tekmovanja v konkurenci posameznikov so se danes poslovili Aleš GERMIČ, Domen GOSTINČAR, Anže LOVIŠČEK, Jan DERNIČ, Nik KRAPEŽ in Rok KRIŽAJ.

Po prvih nastopi deklet z izkupičkom ne moremo biti zadovoljni. V drugi krog se je uvrstila samo Hana MRAZ, medtem, ko so izgubile Nika KOZAR, Kristina NOVAK in Klavdija BUKOVEC.