prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : April 2013

Arhiv novic - april 2013

Grega Žemlja brez težav v drugi krog ATP turnirja v Muenchnu, poraz Aljaža Bedeneta v Ostravi

Ljubljana, 30.04.2013

Grega ŽEMLJA se je brez težav uvrstil v drugi krog ATP turnija serije 250 v Muenchnu z nagradnim skladom 410.000 €. V prvem krogu je v uri in desetih minutah premagal kvalifikanta, 23. letnega Avstralca Johna MILLMANA, 128. igralca lestvice ATP. Grega je bil boljši s 62 62.

V drugem krogu bo v četrtek igral s prvim nosilcem Jankom TIPSAREVIČEM, 10. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se pomerila dvakrat, oba pa sta igrišče po enkrat zapustila kot zmagovalca.

Nekoliko presenetljiv pa je zagotovo poraz Aljaža BEDENETA na ATP Challengerju v Ostravi. Aljaž je bil na turnirju 2. nosilec, že v prvem krogu pa ga je izločil domačin, 32. letni Jaroslav POSPISIL, 331. igralec lestvice ATP. Čeh je bil v uri in 25. minutah boljši z rezultatom 64 61.

Prvič bo v sredo v Neaplju nastopil Blaž KAVČIČ, ko se bo ob 11. uri pomeril z domačinom Gianluigijem QUINZIJEM.

TUKAJ.

Maks Tekavec, Matic Špec in Eva Zagorac dobro začeli v Salsomaggioreju

Ljubljana, 29.04.2013

V italijanskem Salsomaggioreju se igra tradicionalni mladinski ITF turnir 2. ranga. V kvalifikacijah so nastopili Rok SITAR, Tjaša JERŠE in Stania RAKOČEVIĆ. Rok SITAR in Tjaša JERŠE sta po dvakrat zmagala, oba pa sta izgubila odločilno tretje srečanje za uvrstitev v glavni turnir, a to ni imelo usodnih posledic saj sta se nato oba vanj uvrstila kot srečna poraženca. Stania RAKOČEVIĆ je izgubila v prvem krogu.

Neposredno sta v glavni tunir pri fantih uvrščena še Maks TEKAVEC in Matic ŠPEC. Rok je v prvem krogu izgubil, Maks TEKAVEC in Matic ŠPEC pa sta se uvrstila v drugi krog.

Tudi pri dekletih so v glavnem turniju tri Slovenke. Tjaša JERŠE se je vanj uvrstila kot srečna poraženka, a je v prvem krogu nato izgubila. Eva ZAGORAC je v prvem krogu zmagala, na nastop pa še čaka Manca PISLAK. TUKAJ.

Na FIN 14 v Kopru znani finalisti, v B turnirju deklic slavila Katja Šketa

Ljubljana, 29.04.2013

Na finalnem turnirju do 14 let v Kopru so odigrali polfinalna srečanja posameznikov, deklice na turnirju B pa so že končale s tekmovanjem.

Pri dečkih sta finalista Nick CMAGER (ŽtkMb) in Luka MIKLAVČIČ (Idrija). Nick CMAGER je bil v polfinalu s 61 64 boljši od Tima TEKAVCA, v drugem polfinalu pa je Luka MIKLAVČIČ s 61 61 premagal Žana D. GORENEC.

V B turniju dečkov sta finalista Aleš K. MAUSSER (Tr-Kr) in Žan L. KONJAR (Šplus). Aleš K. MAUSSER je s 63 62 premagal Dana TROŠT SLAPNIK, Žan L. KONJAR se je v finale uvrstil po polfinalni predaji Jerneja M. PODVINSKEGA.

Pri deklicah sta finalistki Lara PROSENJAK (ŽtkMb) in Nika ZUPANČIČ (Otočec). Lara PROSENJAK je v polfinalu s 75 62 premagala Niko RADIŠIČ, Nika ZUPANČIČ pa je s 61 61 izločila Ivo GABOR.

Končan pa je že B turnir deklic. Zmagovalka je Katja ŠKETA (Tc-Lj), ki je v finalu s 62 64 premagala Nino MAVER (TK Maja).

V konkurenci dvojic sta pri deklicah slavili Stefany GRLJ (Koper) in Nika RADIŠIČ (Proten), ki sta bili v finalu s 61 67(4) in [10-5] boljši od Lare PROSENJAK (ŽtkMb) in Nike ZUPANČIČ (Otočec).

Pri dečkih sta turnir dvojic osvojila Mark MESARIČ (AS Litija) in Nick CMAGER (ŽtkMb). V finalu sta s 76(5) 76(7) premagala Žana D. GORENEC in Luko MIKLAVČIČA (Idrija).

Na fotografiji A. Živina so finalistke v konkurenci dvojic TUKAJ.

V Kopru na FIN 14 podelili prve pokale

Ljubljana, 29.04.2013

Na FIN 14 v Kopru so v nedeljo odigrali srečanja drugega kroga in nekaj četrtfinalnih srečanj pri posameznikih.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Nick CMAGER, Žan D. GORENEC in Luka MIKLAVČIČ. Za mesto zadnjega polfinalista se borita Tim TEKAVEC in David Lukas AMBROŽIČ, ki je v prvem krogu izločil Roka KOMCA. Pri dečkih so v B turnirju na sporedu četrtfinalni obračuni.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile Lara PROSENJAK, Nika ZUPANČIČ in Nika RADIŠIČ. Za zadnje mesto v polfinalu igrata Kaja JUVAN in Iva GABOR.

V B turnirju deklic sta že znani finalistki. To sta Nina MAVER (Maja) in Katja ŠKETA (Tc-Lj). Prva pokala sta tako za 3-4 mesto v B turnirju osvojili Mia KUKOVIČ (ŽtkMb) in Petra GOBEC (Šentjur) - na fotografiji A. Živina TUKAJ.

FIN 14 Koper - izgubila 7. in 8. nosilec pri dečkih

Ljubljana, 28.04.2013

V Kopru je vreme zdržalo in odigrali so tekme prvega kroga na FIN turnirju do 14 let.

Pri dečkih sta v A turnirju v prvem krogu s tekmovanjem končala 7. in 8. nosilec. Marko KOVAČEVIĆ je s 6-4 7-6(7) premagal Gašperja BEZJAKA, kvalifikant Mark G. ANDREJIČ pa je bil s 63 64 boljši od Aleksa GRLJA iz Kopra.

Pri deklicah je v A turnirju z nastopi med posameznicami končala 7. nosilka Mariborčanka Anja OSTROVŠKA. S 62 64 je bila boljša Nika ALBREHT iz Radovljice.

V B turnirjih so odigrali prvi in drugi krog, prav tako so v obeh konkurencah začeli s turnirjem dvojic.

TUKAJ.

Grega Žemlja na ATP turnirju v Muenchnu, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič na Challengerjih v Ostravi in Neaplju

Ljubljana, 27.04.2013

Na ATP turnirju serije 250 BMW Open v Muenchnu bo od naših igralcev nastopil samo Grega ŽEMLJA. V prvem krogu bo igral z Brazilcem, 25. letnim Thomazom BELLUCIJEM, 44. igralcem lestvice ATP. To bo njun prvi obračun. V primeru zmage bi Grega v drugem krogu igral s 1. nosilcem Jankom TIPSAREVIĆEM.

Aljaž BEDENE je v nadaljevanju peščene sezone ta teden izbral ATP Challenger v Ostravi. Na turnirju z nagradnim skladom 85.000 $ je drugi nosilec, v prvem krogu pa bo igral s kvalifikantom. Prvi nosilec turnirja v Ostravi je Lukas ROSOL.

V Neaplju pa bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € nastopil BLAŽ KAVČIČ, ki je dobil posebno povabilo. Na turnirju bo 1. nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril z domačinom Gianluigijem QUINZIJEM, ki prav tako nastopa s posebnim povabilom.

Grega ŽEMLJA bo nastopil v torek ob 12. uri.

Aljaž BEDENE bo nastopil okrog 16. ure.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v sredo. TUKAJ.

V Kopru se je s kvalifikacijami začel finalni turnir do 14 let

Ljubljana, 26.04.2013

V Kopru se je na igriščih istoimenskega teniškega kluba začel finalni turnir za dečke in deklice do 14 let. Igrata se turnirja A in B ter turnirja dvojic.

Pri dečkih v A turnirju nastopa 49 igralcev, ki so danes že končali s kvalifikacijami. Prvi nosilec glavnega tunirja je drugi igralec lestvice TZS Nick CMAGER.

Na B turnirju dečkov nastopa 28 igralcev, prvi nosilec B turnirja je Aleš K. MAUSSER.

Na A turnirju deklic nastopa 38 igralk in tudi deklice so že končale kvalifikacijske obračune. Manjkajo prve tri igralke lestvice TZS, mesto prve nosilke tako pripada Lari PROSNJAK.

Na B turnirju deklic bo nastopilo 19 igralk, prva nosilka je Katja ŠKETA.

TUKAJ.

Dan slovenskega tenisa 2013 - obvestilo

Ljubljana, 26.04.2013

V soboto 18.5.2013 bo na igriščih TC Savsko naselje v Ljubljani, potekal tradicionalni Dan slovenskega tenisa.

Na teniškem vikendu bodo nastopali otroci, ki tekmujejo v kategorijah 8 - 11 let in 12 letniki za katere bo organiziran turnir dvojic.

Za najmlajše, njihove starše in ostale ljubitelje tenisa je predvideno živahno obstransko dogajanje.

Kot vsa leta doslej se bo tudi letos odvijala teniška olimpijada za otroke, ki ne nastopajo na uradnih tekmovanjih TZS. Podrobnosti o teniški olimpijadi bodo objavljene po praznikih.Podrobnosti preberite TUKAJ.

Anja Gal in Tina Cvetkovič poraženi v finalu dvojic v Tirani, Pia Lovrič izgubila v polfinalu dvojic v Rakovniku

Ljubljana, 25.04.2013

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v hrvaškem Solinu se je kot zadnji naš predstavnik v konkurenci v četrtfinale uvrstil Jan VEHOVEC. V drugem krogu je s 64 36 64 premagal igrlca iz BiH, Hamzo SANTIĆA, v četrtfinalu pa je moral končati tudi on. Srečanje je Hrvatu Karlu SUEVIĆU po uvodni igri predal.

V drugem krogu je izgubil Anže ARH od katerega je bil s 63 60 boljši Hrvat Jerko BRKIĆ.

Na turnirju TE do 14 let v Tirani sta ta teden nastopili Tina CVETKOVIČ in Anja GAL.

Tina CEVETKOVIČ je v 1. krogu s 6-4 7-5 premagala Makedonko Dario KRZOVSKO, v 2. krogu pa je izgubila z 8. nosilko, Grkinjo Vasiliki KARVOUNI z 1-6 1-6. Anjo GAL je v 1. krogu izločila Italijanka Francesca FALLENI, ki je zmagala s 6-3 6-2.

Odlično sta nastopili v konkurenci dvojic, kjer sta se s tremi zmagami uvrstili v finale.

Finalno srečanje sta nato izgubili. S 64 63 sta bili boljši Švicarki Anabel MARAZZOTTA in Simona WALTERT.

Na turnirju TE do 12 let v češkem Rakovniku je nastopila Pia LOVRIČ. Med posameznicami je v prvem krogu z 2-6 4-6 izgubila z Nemko Victorio ERECHTCHENKO. Tudi njej je šlo bolje v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Japonko Himari SATO. Z dvema gladkima zmagama sta se uvtrstili v polfinale, kjer opa sta naleteli na močnejši nasprotnici. Čehinji Denisa HINDOVA in Adela VASICKOVA sta zmagali s 64 63.

Na fotografiji: Pia LOVRIČ in Japonka Himari SATO. TUKAJ.

Petra Rampre in Andreja Klepač kot zadnji končali nastope naših igralk in igralcev ta teden

Ljubljana, 25.04.2013

Na mednarodnih članskih turnirjih je konec nastopov za vse naše predstavnike ta teden, to pa pomeni, da niso bili prav uspešni. Kot zadnja je v posamični konkurenci izgubila Petra RAMPRE na ITF turnirju (50.000 $) v Charlottesvillu v ZDA. Po uspešnih nastopih in treh zmagah v kvalifikacijah jo je s 6-4 3-6 6-0 v prvem krogu glavnega turnirja premagala 8. nosilka, 22. letna Američanka, 122. igralka lestvice WTA, Irina FALCONI.

Z nastopi pa je v konkurenci dvojic na WTA turnirju v Marakešu končala tudi Andreja KLEPAČ. Z avstrijsko partnerico v igri dvojic Sandro KLEMENSCHITS sta v četrtfinalu z rezultatom 6-4 3-6 [8-10] izgubili s Hrvatico Petro MARTIĆ in Francozinjo Kristino MLADENOVIC. TUKAJ.

Petra Rampre v glavni turnir Charlottesvilla, poraz Maše Zec Peškirič in Nastje Kolar

Ljubljana, 25.04.2013

Petra RAMPRE se je s tretjo zmago v kavlifikacijah ITF turnirja v Charlottesvillu v ZDA uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je gladko, s 62 61 odpravila Hrvatico Jeleno PANDŽIĆ.

Na ITF turnirju v Tunisu (25.000 $) je že v prvem krogu izgubila Maša ZEC PEŠKIRIČ. S 6-3 7-5 jo je premagala 21. letna Bolgarka Isabella SHINIKOVA, 392. igralka lestvice WTA.

Tudi Nastja KOLAR še ni našla prave forme, saj se ni uspela uvrstiti v glavni ITF turnir (25.000 $) v švicarskem Chiassu. Kot 7. nosilka kvalifikacij je v drugem krogu s 6-0 7-5 premagala Francozinjo, 16 letno Victorio MUNTEAN, v zadnjem krogu kvalifikacij pa s 3-6 3-6 izgubila z 21. letno igralko BiH, Jeleno SIMIĆ, 555. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Barceloni ni bil kos Špancu Marcelu Granollersu

Ljubljana, 24.04.2013

Na ATP turnirju v Barceloni so se v drugem krogu glavnega turnirja končali slovenski nastopi.

Danes je Blaž KAVČIČ igral z domačinom, 15. nosilcem, 27. letnim Marcelom GRANOLLERSOM, trenutno 36. igralcem svetovne moške teniške lestvice.

GRANOLLERS ni dovolil prsenečenja in je slavil po uri in štirih minutah z rezultatom 63 61. V nasprotju s tekmo z Alejandrom FALLO je danes Blaž serviral slabše, izkoristek servisa je imel samo 47 %, medtem, ko je bil GRANOLLERS v tem elementu z 71 % dobljenih točk na svoj servis, občutno boljši. Španec je svoj začetni udarec izgubil enkrat, Blaž petkrat.

Blaž se iz Barcelone vrača z 10.000 € denarne nagrade in 20 ATP točkami. TUKAJ.

Na turnirju TE do 14 let v Solinu v konkrenci ostajata Anže Arh in Jan Vehovec

Ljubljana, 24.04.2013

V hrvaškem Solinu poteka mednarodni mladinski turnirnir TE do 14 let. Tako kot prejšnji teden v Zagrebu je tudi tukaj lepo število slovenskih igralk in igralcev.

V kvalifikacijah je nastopilo pet dečkov. Uspešna sta bila Mark MESARIČ in Sebastian PLEŠEC, izgubili pa so Enej BERGHAUS, Aleks GRLJ in Gašper TOPČIČ. Neposredno so v glavni turnir uvrščeni Anže ARH, Jan VEHOVEC in Luka ROŠA.Odigrana so bila že srečanja prvega kroga glavnega turnija. Uspešno sta začela Anže ARH, ki je s 6-2 6-2 premagal Sulejmana BERBEROVIĆA in Jan VEHOVEC je bil uspešen in je premagal Gorana TUFEKČIĆA s 6-3 7-6(6).

Nastopila sta tudi oba kvalifikanta Mark MESARIČ in Sebastian PLEŠEC in bila oba poražena. V prvem krogu je izgubil tudi Luka ROŠA.

Na kvalifikacijskem turnirju deklet sta nastopili Stefany GRLJ in Nika ALBRECHT. Obe sta izgubili v zadnjem krogu kvalifikacij. Nika ALBRECHT se je nato v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, a je tudi v glavnem turnirju že v prvem krogu morala priznati premoč 7. nosilki, Norvežanki Malene HELGO, ki je zmagala s 6-2 7-5. TUKAJ.

Na tradicionalnem srečanju veterani Slovenije premagali tenisače iz hrvaške Istre

Ljubljana, 23.04.2013

Konec tedna so se v Portorožu na tradicionalnem vsakoletnem srečanju pomerili veterani Slovenije in hrvaške Istre.

Naši veterani niso bili teniško nič kaj prijazni gostitelji, saj so se hrvaškim kolegom dodobra oddolžili za vse dosedanje poraze. Zmagali so namreč na vseh srečanjih in slavili s končnim rezultatom 13 - 0. Rezultati posameznih srečanj so se glasili:

do 35: Jurman Peulić 62 62

do 35 Nikolič Milutinović 61 62

35+ Lopatič Ukota 60 61

40+ Leber Fatorić 16 63 10:5

45+ Škof Perčić 61 60

50+ Beliš Puharić 64 61

55+ Dolčič Čatić 63 62

60+ Koleta Miletić 46 61 10:8

65+ Seme Krajcar 75 46 10:3

Dvojice:

Jurman ,Nikolič : Peulić,Milutinović 62 61

Lopatič,Leber : Fatorić,Čatić 64 63

Svoljšak,Štiftar : Bačić,Puharić 63 64

Škof,Dolčič : Miletić,Krajcar 61 62Foto: VO TZS

Še enkaj fotografij iz srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Izjemna predstava Blaža Kavčiča v Barceloni, presenetljiv izpad Katarine Srebotnik v Stuttgartu

Ljubljana, 23.04.2013

V Barceloni je na ATP turnirju serije 500, po izpadu Grege in Aljaža, danes v prvem krogu nastopil še naš zadnji predstavnik na turnirju, Blaž KAVČIČ.Blažev nasprotnik je bil 29. letni levoroki Kolumbijec Alejandro FALLA, trenutno 65. igralec sveta.

Blaž KAVČIČ je z Alejandrom opravil ekspresno, v vsega 55. minutah mu je prepustil le 3 igre in slavil z rezultatom 6-3 6-0.

Blaž je v nasprotju s FALLO odlično serviral, saj je osvojil kar 84 % točk na svoj servis ( Falla le 43%) ali drugače od 33 zadetih servisov je osvoljil kar 28 točk.

V drugem krogu bo Blažev nasprotnik domačin, 15. nosilec, 27. letni Marcel GRANOLLERS, trenutno 36. igralec svetovne moške teniške lestvice. To bo njuno prvo medsebojno srečanje, na sporedu pa bo kot četrto po 11. uri na igrišču št. 1.

Negativno presenečenje pa smo doživeli na WTA turnirju v Stuttgartu, kjer sta se že v prvem krogu konkurence dvojic poslovili 2. nosilki 800.000 € vrednega turnija, Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA. Presenetili sta ju Ameičanka Bethanie MATTEK-SANDS in Indijka Sania MIRZA, ki sta slavili z rezultatom 76(3) 75.

Danes je na WTA turnirju v Marakešu nastopila še Andreja KLEPAČ. Na turnirju igra v paru z Avstrijko Sandro KLEMENSCHITS. Njuni prvi nasprotnici sta bili Francozinja Alize LIM in domačnika Lina QUOSTAL. Klepačeva in Klemenschitseva sta slavili z rezultatom 6-3 6-3.

TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene zapuščata Barcelono po prvem krogu

Ljubljana, 23.04.2013

V Barceloni se je s tekmami prvega kroga začel ATP turnir serije 500 z nagradnim skladom 1.708.000 €.

Grega ŽEMLJA je v prvem krogu igral z domačinom Pablom ANDUJARJEM. 27. letni Španec na lestvici ATP zaseda 96. mesto, z Grego pa sta se merila prvič.

Prvi niz je v dramatičnem zaključku podaljšane igre dobil Grega ŽEMLJA z 10-8. Oba igralca sta servirala dokaj zanesljivo, izgubila pa po en začetni udarec. Zelo napeto je bilo v podaljšani igri. Prvo prednost si je s 4-2 in 5-3 priigral Grega, nato pa imel pri izidu 6-5 prvo set žogo. Svoja servisa je Andujar zanesljivo dobil in nato on pri izidu 7-6 prišel do set žoge. Grega je s prvim servisom izenačil, nato pa izgubil servis in Andujar je imel 2. set žogo pri 8-7 ter dveh svojih servisih. Oba servisa je izgubil in Grega je na svoj servis po natančno uri in dveh minutah prišel do druge set žoge, ki je ni spustil iz rok in prvi niz zaključil z 10-8 v podaljšani igri.

Tudi v drugem nizu je bilo napeto. Grega je v 5. igri izgubil servis in Andujar je povedel s 5-3 ter pri 5-4 serviral za drugi niz. Povedel je s 40-0, imel nato še dve prednosti, a je Grega uspel vseh pet set žog ubraniti in nato dobiti deseto igro ter izenačiti na 5-5. Ponovno je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, v kateri pa je bil Španec precej boljši, saj je Gregi odvzel kar štiri servise in po dveh urah in šestih minutah dobil podaljšano igro na 3.

V tretjem nizu je Španec v vsega 20. minutah povedel s 5 - 0, pri tem odvzel dva servisa Gregu, ta je v prvih petih igrah osvojil vsega dve točki na svoj servis, skupaj pa 6 točk, pri čemer ni dobil nobenega začetnega udarca na svoj drugi servis. Žarek upanja je posijal potem, ko je Grega dobil šesto igro v kateri je serviral in ko je nato v sedmi igri ovzel servis Špancu, žal pa več ni zmogel in treji niz je izgubil v vsega 30. minutah z 2-6.

Aljaž BEDENE je imel za nasprotnika 55. igralca sveta, 28. letnega Hrvata Ivana DODIGA. Tudi zanju je bilo to prvo medsebojno srečanje. Dodig je bil boljši s 67(6) 63 62.Aljaž BEDENEje srečanje začel ob 11. uri na igrišču št 1. V uvodu dvoboja je izgubil svoj začetni udarec, a mu je v šesti igri uspel re-break. Igralca sta nato zanesljivo servirala vse do podaljšae igre. Tudi v tej je prvi prišel do mini breaka Ivan DODIG in povedel s 4-2. Naslednje štiri točke je dobil Aljaž in pri izidu 6-4 in nato 6-5 imel dve set žogici. Hrvat je izenačil na 6-6, naslednji dve točki pa sta ponovno pripadli Aljažu in s tem prvi niz, ki ga je dobil 7-6(6).

Tudi drugi niz je Aljaž začel slabo, saj je izgubil svojo uvodno igro na začetni udarec in tega zaostanka do konca niza ni več nadoknadil. DODIG je 2. niz dobil s 6-3.

V tretjem nizu je DODIG nadaljeval z odličnim serviranjem in zanesljivo igro ter niz dobil po dveh odvzemih servisa Aljažu s 6-2. Srečanje je trajalo 2 uri in 17 minut. TUKAJ.

Prihodnji teden najboljši v Barceloni, ostali na manjših turnirjih

Ljubljana, 22.04.2013

Prihodnji teden prinaša na ATP touru turnir serije 500 v Barceloni z nagradnim skladom 1.708.000 $ in turnir serije 250 z nagradnim skladom 410.000 $ v Bukarešti.

V Barceloni so prijavljeni tudi vsi trije naši najboljši teniški igralci Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ.

Ob navedenih turnirjih po svetu potekata še 2 Challengerja in 14 turnirjev serije Futures.

Na ATP Challengerju v Savannahu (50.000 $) v ZDA bo v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC. Na Futuresu v italijanski Vicenzi (15.000 $) bosta v kvalifikacijah nastopila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE.

Ženske na najvišji ravni gostita na WTA turnirjih Marakeš (235.000 $) in Štutgart ( 795.000 $).

V Marakešu bo v kvalifikacijah nastopila Tadeja MAJERIČ, ki bo v prvem krogu igrala z Italijanko Mario Eleno CAMERIN.

Poleg WTA turnirjev po svetu poteka še 16 turnirjev serije ITF z nagradnimi skladi od 10.000 $ do 50.000 $.

V ZDA bo v Charlottevillu (50.000 $) v kvalifikacijah igrala Petra RAMPRE, v švicarskem Chiassu (25.000 $) bo v kvalifikacijah igrala Nastja KOLAR, v Tunisu pa je v glavnem turnirju (25.000 $)prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ. TUKAJ.

Marko Sabolčki in Ena Kajević najboljša na članskem OP v Krškem

Ljubljana, 21.04.2013

V Krškem je končan članski turnir. V finalnem obračunu članov je Marko SABOLČKI (Laško) s 63 26 63 premagal Aljaža RADINSKEGA (ŽtkMb). To je letošnja prva zmaga na članskih turnirjih za Marka SABOLČKEGA, trenutno 20. igralca članske lestvice TZS. Med njegovimi letošnjimi izidi pa je seveda potrebno omeniti še polfinale na članskem državnem prvenstvu.

Pri članicah sta se za naslov zmagovalke borili Patricia VOLLMEIER (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 60 62 premagala Stanio RAKOČEVIĆ (Tc-Lj) in Ena KAJEVIĆ (Morje), ki je bila v drugem polfinalu z 26 76(4) 61 boljša od Lare VOVK.

Nekoliko presenetljivo je turnir osvojila 16. letna Ena KAJEVIĆ, ki je v finalu s 7-6(8) in 7-6(2) premagala 1. nosilko Patricio VOLLMEIER. TUKAJ.

Tim Tekavec, Marija Vičič, Aljaž Jeran in Sara Lisjak zmagovalci Fin 12 v Mariboru

Ljubljana, 21.04.2013

V Mariboru se je na igriščih TK Branik končal lestošnji tretji finalni turnir do 12 let. Odigrani so bili A in B turnirji v kategoriji dečkov in deklic.

Pri dečkih smo na tretjem turnirju dobili še tretjega letošnjega zmagovalca. Po Janu KUPČIČU in Marku KOVAČEVIČU je bil v tretje najboljši Tim TEKAVEC (MaxLj). V finalu je s 64 64 premagal Jana KUPČIČA (ŽtkMb).

Pri deklicah je Marija VIČIČ (Šplus) zmagala še na letošnjem tretjem turnirju. Še drugič letos je bila v finalu boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe), tokrat je slavila s 64 61.

Na B turnirju deklic so finale odigrali že včeraj. Turnir je osvojila Sara LISJAK (N.Gorica), ki je bila v finalu s 6-2 6-1boljša od Maše KNEŽEVIĆ (Br-Mb).

B turnir dečkov je osvojil Aljaž JERAN (Radomlje). V finalu je s 62 75 premagala Tima TOLARJA (SBled). TUKAJ.

Petra Rampre v zadnji krog kvalifikacij v Charlottesvillu, Tomislav Ternar poražen v finalu kvalifikacij v Vicenzi

Ljubljana, 21.04.2013

Petra RAMPRE nastopa na ITF turnirju (50.000 $) v amriškem Charlottesvillu. Na kvalifikacijskem tunirju je 1. nosilka, v uvodnem srečanju pa je s 6-2 6-1 premagala Belgijko Michaelo BOEV. V drugem krogu je igrala z Američanko Jessico LAWRENCE in tudi tokrat zmagala. Petra je bila boljša s 6-2 6-1.

Za nastop v glavnem turnirju bo morala v torek zmagati še enkrat. Njena nasprotnica v zadnjem krogu kvalifikacij bo Hrvatica Jelena PANDŽIĆ, trenutno 401. igralka lestvice WTA.

Na turnirju serije Futures v Vicenzi (15.000 $) je v drugem krogu, v prvem je bil prost, Tomislav TERNAR zmagal. S 6-1 6-3 je bil boljši od Italijana Fabia MERCURIJA. Za nastop v glavnem turnirju bi moral zmagati še enkrat. Zadnja ovira, žal previsoka, je bil Bolgar Dinko HALACHEV. Bolgar je slavil z rezultatom 64 60. TUKAJ.

Mladinci na skupnem treningu v Strunjanu

Ljubljana, 21.04.2013

V soboto in nedeljo so so v Strunjanu zbrali naši najboljši igralci in igralke, z izjemo dveh fantov, stari do 15 let in opravili skupne priprave, ki so del projekta OFEM.

Gre za olimpijske igre mladih, ki se jih vsako leto udeležijo tudi naši igralci in igralke, v ekipi pa sta dva igralca in dve igralki. Projekt sofinancira OKS, tako da so priprave potekale v sodelovanju TZS in OKS.

Igralci in igralke so imeli pod vodstvom kapetanov mladinskih selekcij Dominika SENICE in Aleša ŠPORNA teniške in kondicijske treninge, v soboto pa so opravili tudi testiranje, ki ga je izvedel dr. Bračič.

Ob koncu treningov, ki so bili po izjavah prisotnih pecej naporni, so zbrali še dovolj moči za skupinsko fotografijo, na kateri so prisotni igralci in igralke ter teniška in kodicijska trenerja. TUKAJ.

Tim Tekavec, Jan Kupčič, Marija Vičič in Zoja Štrukelj v finalih FIN 12 v Mariboru

Ljubljana, 21.04.2013

Na finalnem turnirju do 12 let v Mariboru sta znana finalista in finalistki na A turnirjih, finalista na B turnirju dečkov in zmagovalka na B turnirju deklic.

Pri dečkih se bosta v finalu pomerila 1. in 2. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj) in Jan KUPČIČ (ŽtkMb). Tim TEKAVEC je v polfinalu s 63 64 premagal Jeffa Filipa PLANINŠKA (ŽtkMb), Jan KUPČIČ pa je bil s 62 75 boljši od Tina KRSTULOVIČA (ŠtkVe).

Pri deklicah sta finalistki A turnirja Marija VIČIČ (Šplus) in Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Marija VIČIČ je v polfinalu s 63 61 premagala Aljo BELINGER (Šplus), Zoja ŠTRUKELJ pa je bila s 63 46 76(4) boljša od Metke KOMAC (Igor).

V B turnirju dečkov sta finalista Aljaž JERAN (Radom), ki je v polfinalu s 46 62 61 premagal Roka RAJHERJA (Br-Mb) in Tim TOLAR (SBled), ki je bil s 61 60 boljši od Roka BRGLEZA (Grosu).

V B turnirju deklic je zmagovalka Sara LISJAK (N.Gor), ki je v finalu s 62 61 premagala Mašo KNEŽEVIČ (Br-Mb). V pofinalnih obračunih je bila Maša KNEŽEVIČ s 64 75 boljša od Line BOŽIČNIK (Maja), Sara LISJAK pa je s 62 61 premagala Anniko PLANINŠEK (ŽtkMb).

Na fotografiji Krstulovič in Planinšek TUKAJ.

Aljaž Radinski in Marko Sabolčki finalista OP v Krškem, pri dekletih znane polfinalistke

Ljubljana, 21.04.2013

Na OP Krškega sta znana finalista in finalistki. Pri članih se bosta za naslov zmagovalca borila Aljaž RADINSKI (ŽtkMb) in Marko SABOLČKI (Laško).

Aljaž RADINSKI je v polfinalu s 63 16 76(4) izločil prvega nosilca Marka STOŠIĆA, Marko SABOLČKI je bil s 63 64 boljši od srečnega poraženca in prvega presenečenja turnirja Krištofa GOLOBA.

Sicer pa se je pred tem v četrtfinale uvrstilo 6 nosilcev, dva sta izpadla. Nejca LEMIČA je s 6-3 7-5 izločil Gregor VOVK, domačin Krištof GOLOB, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec pa je s 5-7 7-6(5) in 4-1 (predaja) izločil Marka LAZIČA.

V četrtfinalu je Marko STOSIĆ premagal Domna GOSTINČARJA z 06 62 63, Aljaž RADINSKI je izločil Roka SITARJA s 63 26 60, Krištog GOLOB je premagal Gregorja VOVKA S 63 62, Marko SABOLČKI pa je bil s 63 61 boljši od Mateja LELJAKA.

Pri članicah so polfinalistke Patricia VOLLMEIER, ki je s 60 61 premagala Saro DJURDJEVIĆ, VOVK Lara je s 63 60 premagala Kajo EMERŠIČ LJUBIČ, Stania RAKOČEVIĆ je s 46 60 60 premagala Valerijo GERČAR, nepostavljena Ena KAJEVIĆ pa je po drugi nosilki Manci PISLAK, izločila jo je v četrtfinalu s 64 16 64, premagala še njeno klubsko kolegico, sicer pa 5. nosilko Tjašo JERŠE z 26 63 61.

TUKAJ.

Tadeja Majerič in Luka Gregorc izgubila v drugem krogu kvalifikacij, Tomislav Ternar v tretji krog

Ljubljana, 21.04.2013

Na WTA turnirju v Marakešu (235.000 $) je bila v prvem krogu kvalifikacij uspešna Tadeja MAJERIČ. S 62 64 je premagala 31. letno Italijanko Mario Eleno CAMERIN, trenutno 149. igralko lestvice WTA. V drugem krogu je igrala z 8. nosilko kvalifikacij, 31. letno Francozinjo Stephanie FORETZ GACON, 120. igralko lestvice WTA in bila na pragu uspeha. Prvi niz je Majeričeva dobila s 6-2, drugega izgubila v podaljšani igri s 6-7(5), v odločilnem tretjem nizu je pri izidu 4-4 servirala, a servis izgubila, v zadnji igri tretjega niza pa je še uspela izenačiti na 30-30, a je nato Francozinja prišla do prve meč žoge in jo takoj izkoristila. Srečanje je trajalo 2 uri in pol.

Na ATP Challengerju (50.000 $) v ameriškem Savannahu je Luka GREGORC v eni uri preskočil prvi krog. Pomeril se je z domačinom, 23. letnim Marcom OLJACO, ki je nastopil s posebnim povabilom, na lestvici ATP pa ga ne najdemo. Rezultat je bil temu primeren, 6-0 6-4 za Luko GREGORCA. Težja preizkušnja ga je čakala v drugem krogu, ko je igral s 1. nosilcem kvalifikacij, 21. letnim Gruzijcem, Nikolozom BASILASHVILIJEM, 250. igralcem lestvice ATP.

Gruzijec je bil boljši in je tesno slavil s 64 76(5).

Na turnirju serije Futures v Vicenzi je v prvem krogu kvalifiacij izgubil Sašo BENDE. S 3-6 6-0 6-2 ga je izločil Italijan Riccardo STIGLICH.

Na istem turnirju je v drugem krogu, v prvem je bil prost, Tomislav TERNAR zmagal. S 6-1 6-3 je bil boljši od Italijana Fabia MERCURIJA. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat. Zadnja ovira bo Bolgar Dinko HALACHEV. TUKAJ.

Na FIN turnirjih do 12 let v Mariboru v nedeljo četrtfinalni obračuni

Ljubljana, 20.04.2013

Na finalnih turnirjih do 12 let v Mariboru so znani četrtfinalisti in polfinalistke na B turnirju deklic.

Danes so prvi in drugi krog odigrale deklice na A in B turnirju. Na A turnirju so se v četrtfinale uvrstile vse postavljene igralke razen Eve KALAN, katero je s 60 61 izločila Anja ČOTAR.

Tudi pri dečkih v včerajšnjih obračunih prvega in drugega kroga ni bilo presenečenj.

Pri dečkih v B turnirju je v četrtfinalu 5 nosilcev, pri deklicah pa so na B turnirju že znane polfinalistke. V polfinale so se uvrstile Lina BOŽIČNIK, Maša KNEŽEVIĆ, Sara LISJAK in Annika PLANINŠEK. TUKAJ.

Ta konec tedna v Mariboru FIN 12, v Krškem OP za člane in članice

Ljubljana, 18.04.2013

V Mariboru so na igriščih TK Branik odigrali prvi in drugi krog finalnih A in B turnirjev za dečke do 12 let. Deklice bodo začele v soboto. Oba turnirja sta močno zasedena saj nastopa večina najboljših igralk in igralcev do 12 let. Prva nosilca A turnirjev sta Tim TEKAVEC pri dečkih in Marija VIČIČ pri deklicah.

V prvih dveh krogih pri dečkih v A turnirju presenečenj ni bilo, v četrtfinale se je namreč uvrstilo vseh osem nosilcev.

V Krškem nastopajo člani in članice. Prijavljenih je 41 igralcev, prvi nosilec je Marko STOŠIĆ in 19 članic, prva nosilka je Patricia VOLLMEIER.

Člani so končali s kvalifikacijami, ki so bile zelo močno zasedene, saj je nastopilo kar nekaj naših odličnih mladincev. Oba glavna turnirja se začneta v soboto. TUKAJ.

Eva Zagorac v četrtfinalu ITF turnirja v Istresu, ostali končali z nastopi

Ljubljana, 18.04.2013

Po zmagah v uvodnih krogih ITF mladinskih turnirjev 2. ranga Piestanyu in v Istresu v drugem krogu naši mladinci in mladinke niso bili tako uspešni. Najbolje je šlo Evi ZAGORAC. V Istresu je zmagala tudi v drugem krogu in se uvrstila v četrfinale.

V tretji krog se je v Piestanyu uspel uvrstiti samo Matic ŠPEC, ki je s 62 75 premagal 13. nosilca, Poljaka Phillipa GRESKA. V tretjem krogu je nato tesno izgubil s 1. nosilcem, 29. mladincem sveta, Slovakom Matejem MARUSCAKOM. Slovak je bil boljši z 6-7(5) 6-3 6-4. V drugem krogu sta izgubila Maks TEKAVEC in Dorian Tomaž JANEŽIČ.

V tretji krog se je pri dekletih uvrstila tudi Ana OPARENOVIČ, kateri je Ukrajinka Olga FRIDMAN srečanje predala. Tudi Ana je nastope nato končala v tretjem krogu, ko je izgubila z 9. nosilko, 162. mladinko sveta, Madžarko Bianko BEKEFI. Ta je bila boljša z rezultatom 7-5 0-6 6-4

Na turnirju v Istresu je v 2. krogu izgubila Nina POTOČNIK. Z izidom 76(2) 63 jo je premagala Rusinja Vasilisa APONASENKO. TUKAJ.

Polona Reberšak, Tjaša Šrimpf in Anja Prislan končale v četrtfinalih ITF turnirjev v Šibeniku in Sharm El Sheikhu

Ljubljana, 18.04.2013

Na ITF turnirju v Šibeniku (10.000 $) sta Tjaša ŠRIMPF in Polona REBERŠAK nastope končali v četrtfinalu. .

Tjaša ŠRIMPF je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagala Makedonko Lino GJORCHESKO, Polona REBERŠAK, ki je na turnirju zmagala še četrtič je s 2-6 6-4 6-4 premagala Hrvatico Nedo KOPRCINA.

V četrtfinalu sta nato obe izgubili. Polona REBERŠAK je izgubila z Ukrajniko Sofiyo KOVALETS s 5-7 6-0 2-6, Tjaša ŠRIMPF pa je morala premoč priznati Čehinji Barbori KREJCIKOVI, ki je bila boljša s 6-1 4-6 6-3.

Tudi na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je Anja PRISLAN končala v četrtfinalu. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Rusinjo Anastasiyo SAITOVO, v drugem je bila s 6-2 6-1 boljša od 4. nosilke, Brazilke Laure PIGOSSI, v četrtfinalu pa je izgubila s Poljakinjo Olgo BROZDA s 4-6 2-6. TUKAJ.

Konec nastopov za slovenske igralce in igralke v Zagrebu in Pančevu

Ljubljana, 17.04.2013

Rezultatsko slab dan je za našimi igralci in igralkami na turnirjih TE v Zagrebu in Pančevu.

Na tradicionalnem turnirju TE do 14 let "Mladost grill open" v Zagrebu so z nastopi v konkurenci posameznikov končali vsi naši igralci in igralke. Pri dekletih so v drugem krogu izpadle Anja GAL, Lian BENEDEJČIČ, Lara PROSENJAK in Urška VELEC, pri fantih pa so izgubili Luka MIKLAVČIČ, Jan VEHOVEC in Anže ARH.

V turnirju je v konkurenci dvojic ostala le Anja GAL, ki je igrala v paru s Hrvatico Neli ŠUNJIĆ. Uvrstili sta se v polfinale, kjer pa sta izgubila z Britankama Lauryn JOHN-BAPTISTE in Eliz MALONEY. Britanki sta zmagali s 6-3 6-1.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu sta z nastopi končala Aljaž Jakob KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK. V tretjem krogu sta oba izgubila.

Bojan JANKULOVSKI iz Makedonije je s 63 61 premagal Jakoba Aljaža KAPLJO, Jernej ZAPLOTNIK pa je s 67(1) 16 izgubil s 3. nosilcem, domačinom Stefanom MILIČEVIĆEM. TUKAJ.

Na mladinskih turnirjih TE 14 v Zagrebu in TE 16 v Pančevu dobri nastopi naših igralk in igralcev

Ljubljana, 16.04.2013

V Zagrebu so na turnirju TE do 14 let, turnir je 2. ranga, začeli s tekmami glavnega žreba. V drugi krog se je po zmagi nad Nemcem Goranom TUFEKCICEM s 36 62 64 uvrstil Jan VEHOVEC, kvalifikant Luka MIKLAVČIČ je s 62 61 premagal domačina Stipana MADZARA , Anže ARH pa je bil boljši od nemškega srečnega poraženca Leonarda SAUERJA s 6-0 6-2.

V prvem krogu so izpadli Matic PODLIPNIK, Luka ROŠA, Nick CMAGER in Gašper TOPČIČ.

Prvi je v drugem krogu od naših igralcev nastopil Luka MIKLAVČIČ in s 16 26 izgubil s 1. nosilcem, 20. igralcem lestvice TE do 14 let, Nemcem Rudolfom MOLLEKERJEM. Deklice so bile v prvem krogu polovično uspešne. Lian BENEDEJČIČ je s 6-3 7-6(4) premagala igralko iz BiH Dragano RADIŠIČ, Lara PROSENJAK je bila s 6-1 6-1 boljša od srečne poraženke, Avstrijke Sarah POSPISCHILL, Anja GAL je s 6-4 6-2 izločila domačinko Ivo KRIVIC, Urška VELEC pa je s 6-4 6-7(2) 6-3 premagala domačo kvalifikantko Domeniko TURKOVIČ.

V prvih nastopih so bile neuspešne Tina CVETKOVIČ, Nina KNEZ, Nika RADIŠIČ, Ajda BUKOVEC in Nika ZUPANČIČ.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu sta z zmagama glavni turnir začela Jernej ZAPLOTNIK, ki se je tja uvrstil skozi kvalifikacije, priložnost pa je kot srečni poraženec dobil in jo izkoristil tudi Jakob Aljaž KAPLJA. Jernej ZAPLOTNIK je v prvem krogu s 6-4 7-5 premagal Srba Vladimira JOVANOVIĆA, Jakob Aljaž KAPLJA pa je bil s 3-6 7-6(4) 7-5 boljši od domačina Rejhana GICIĆA.

Podrobnejše rezultate turnirjev TE najdete TUKAJ.

Tjaša Šrimpf uspešna v Šibeniku, poraz Tomislava Ternarja v Padovi in Petre Rampre v Dothanu

Ljubljana, 16.04.2013

Na ženskem ITF turnirju v Šibeniku (10.000 $) se je v drugi krog glavnega turnirja že uvrstila Tjaša ŠRIMPF. V prvem krogu je s 64 60 premagala Slovakinjo Karin MORGOSOVO. Na prvi nastop še čaka Polona REBERŠAK, ki bo igrala z 2. nosilko, Italijanko Anno-Gulio REMONDINO.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem Dothanu je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Petra RAMPRE. Premagala jo je komaj 16. letna Švicarka Belinda BENCIC, ki je sicer tretja mladinka sveta. Izid se je glasil 60 76(5) v korist Švicarke.

Tomislav TERNAR, ki je uspešno prestal kvalifikacijske dvoboje na futuresu (15.000 $) v Padovi je z nastopi končal v prvem krogu glavnega turnirja. V treh nizih ga je z rezultatom 6-4 3-6 6-1 izločil Avstrijec Marc RATH TUKAJ.

Gregor Krušič imenovan za direktorja Teniške zveze Slovenije

Ljubljana, 16.04.2013

UO TZS je dne 9.4.2013 na redni seji za direktorja Teniške zveze Slovenije imenoval Gregorja KRUŠIČA.

Gregor KRUŠIČ je nekdanji profesionalni teniški igralec in član slovenske Davis cup reprezentance. Po končani teniški karieri se je posvetil študiju in delu v lastnem podjetju.

Zadnjih nekaj mesecev je opravljal naloge vodje pisarne TZS in s svojim delom dokazal kompetentnost za opravljanje funkcije direktorja.

Več v informaciji, ki jo najdete TUKAJ.

Odlični nastopi naših mladincev na močnih ITF turnirjih v Istresu in Piestanyu

Ljubljana, 16.04.2013

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Istresu, v Franciji, se je Nina POTOČNIK, na turnirju je 8. nosilka, uvrstila v drugi krog. V prvem je s 6-1 5-7 6-4 premagala Italijanko Jasmine PAOLINI.Prav tako je bila v prvem krogu uspešna Eva ZAGORAC. S 6-4 6-0 je premagala Francozinjo Leno PACHOLSKI.

Še en turnir 2. ranga poteka v kategoriji do 18 let v slovaškem Piestanyu. Tu so odlično začeli fantje in Ana Oparenovič. Rok KRIŽAJ je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega tunirja premagal Britanca Jaya CLARKA s 6-3 6-1, Matic ŠPEC je bil s 63 60 boljši od Ukrajinca Anatolya PETRENKA, Dorian Tomaž JANEŽIČ je s 75 75 izločil kvalifikanta, Slovaka Matusa HRABOVSKYA, Maks TEKAVEC pa je s 7-6(1) 6-3 premagal Grka Vasiliosa STAVROPOULOSA. Z zmago je nastope začela tudi naša edina predstavnica Ana OPARENOVIČ. S 7-6(3) 6-0 je premagala slovaško kvalifikantko Katarino MAJOROVO.

Na ITF turnirju 4. ranga v Mostarju je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubil Aljaž CAJZEK, a se je kot srečni poraženec uvrstil v glavni turnir. A tudi tu se je ustavil v prvem krogu. S 6-0 6-0 ga je izločil 2. nosilec, Italijan Simone RONCALLI. V prvem nastopu je izgubil tudi Rok SITAR. Črnogorec Pavle ROGAN ga je opremagal s 5-7 6-3 6-3. Bolje je šlo Tamari ZIDANŠEK, ki je druga nosilka turnirja deklet. V prvem krogu je brez težav s 6-1 6-1 premagala igralko BiH Gorico SPASOJEVIĆ.

Rezultate s turnirjev najdete TUKAJ.

Ta teden brez nastopov na največjih turnirjih, najbolj v Top 100 ta teden na lestvici ATP napredoval Aljaž Bedene

Ljubljana, 15.04.2013

Ta teden na turnirju serije ATP v glavnem žrebu, po izpadu Blaža KAVČIČA v Monte Carlu, nimamo predstavnikov. WTA turnijev ta teden zaradi srečanj Pokala Federacij ni na sporedu, razveseljiva pa je novica, da je s treningi začela Polona HERCOG, ki jo lahko na turnirjih pričakujemo v začetku maja.

Na najnovejši lestvici ATP je Grega ŽEMLJA pridobil tri mesta in je trenutno na 52. mestu, Aljaž BEDENE je pridobil 10 mest in je z 80. mestom ponovno prehitel Blaža KAVČIČA, ki je pridobil eno mesto in je ta teden na 84. mestu. Na 300. mestu je Blaž ROLA, ki pa že nekaj tednov ni nastopil, po dobrih predstavah v kvalifikacijah Houstona pa je 65 mest pridobil Luka GREGORC, ki kot peti Slovenec na lestvici ATP zaseda 705. mesto.

Na ženski svetovni lestvici je Slovenija po nekaj letih še drugi teden brez igralke v TOP 100. Najvišje je Polona HERCOG, ki je na 127. mestu, Tadeja MAJERIČ je 163. Med najboljšimi 500. igralkami sta še Petra RAMPRE - 292 in Dalila JAKUPOVIĆ - 322. TUKAJ.

Manca Pislak in Aljaž Radinski zmagovalca OP 18 v Kopru

Ljubljana, 15.04.2013

V Kopru se je končalo OP za fante in dekleta do 18 let. V finalu deklet je slavila Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je s 62 63 premagala Laro VOVK (Straž).

Pri fantih sta se za naslov zmagovalca pomerila Jan Vit ŠUNTAR (Tr-Kr) in Aljaž RADINSKI (ŽtkMb).

Jan Vit ŠUNTAR je v polfinalu s 61 46 64 premagal Anžeta LOVIŠČKA, Aljaž RADINSKI pa je bil s 64 62 boljši od Matije KACA.

V finalu je bil boljši Aljaž RADINSKI, ki je zmagal z rezultatom 76(2) 61. TUKAJ.

Znani zmagovalci turnirja 8 - 11 let v Novem Mestu

Ljubljana, 15.04.2013

V Murski Soboti, Novi Gorici in Litiji so potekali RR turnirji do 14 let. V konkurenci dečkov je nastopilo 87 igralcev, v konkurenci deklic pa 58 igralk.

TK Portovald je gostil najmlajše registrirane igralce. V Novem mestu so potekali turnirji TILIA Junior Open 8 - 11 let. Zmagovalci tega konca tedna so:

MINI tenis dečki: Matic KRIŽNIK (Tabre)

MINI tenis deklice: Eva U. MULLER (Ol-Lj)

MIDI trenis dečki: Jakob KAVŠEK (Pvald)

MIDI tenis deklice: Eva BERTOK (Prote)

Tenis do 10 let dečki: Gal P. EMERŠIČ (ŽtkMb)

Tenis do 11 let dečki: Damir SKLEPIČ (Ltc)

Tenis do 11 let deklice: Sara OGNJANOVIČ (Jaki)

V Kopru pa je ta konec tedna v ŠRC Bonifika potekalo Primorsko prvenstvo v tenisu za teniške šole. Tudi tu je bila udeležba visoka, saj je nastopilo okrog 70 igralk in igralcev.

Na svoj račun so ta vikend ponovno prišli neregistrirani igralci in igralke v Ljubljani. Tu se je odvijal 5. ljubljanski teniški satelit za mlade in najmlajše. TUKAJ.

V glavni turnir v Padovi Tomislav Ternar, v Šibeniku Polona Reberšak, v kvalifikacijah Dothana dve zmagi za Petro Rampre

Ljubljana, 15.04.2013

Na turnirju serije Futures v Padovi (15.000 $) so v kvalifikacijah nastopili štirje slovenski igralci. V glavni turnir se je uspelo prebiti samo Tomislavu TERNARJU, ki je za to potreboval dve zmagi. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 62 63 premagal Italijana Davida DELLA TOMMASINA

V zadnji krog kvalifikacij se je po zmagi s 63 60 nad Italijanom Alessandrom COLLELO uvrstil tudi Nik RAZBORŠEK, a je v zadnjem krogu izgubil z Avstralcem Jordanom THOMPSON s 46 16.

Z nastopi je v drugem krogu končal Mike URBANIJA. Izgubil je z Italijanom Alesandrom PETRONEJEM s 46 26.

Na ITF turnirju (10.000 $) deklet v Šibeniku se je v glavni turnir uvrstila Polona REBERŠAK. Za nastop v glavnem turnirju je morala zmagati trikrat, v zadnjem krogu kvalifikacij je s 75 63 premagala Francozinjo Alice BACQUIE.

V tretjem krogu kvalifikacij je izgubila Tina RUPRET, že pred tem sta z nastopi končali Sara DJURDJEVIĆ in Katja VOGRINEC.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem Dothanu se je Petra RAMPRE, ki je četrta nosilka kvalifikacij, z zmago nad Američanko Elizabeth Anita Alexandria PROFIT s 63 61 in njeno rokjakinjo Chaleno SCHOLL s 61 63 uvrstila v finale kvalifikacij. TUKAJ.

Mladinci začeli z nastopi na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 14.04.2013

Na ITF turnirju 2. ranga do 18 let v Piestanyu na Slovaškem v kvalifikacijah dobro igra Rok KRIŽAJ. Zabeležil je dve zmagi in mu za uvrstitev v glavni turnir manjka še ena. To bo poskušal izboriti na srečanju s Hrvatom Karlom ŠKVORCEM.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu je bil v kvalifikacijah uspešen Jernej ZAPLOTNIK. Zmagal je dvakrat in se uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij sta izgubila Nik KRAPEŽ in Aljaž Jakob KAPLJA.

Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu, turnir je 2. ranga, je bil v kvalifikacijah uspešen Luka MIKLAVČIČ. Z dvema zmagama se je uvrstil v glavni turnir.

V kvalifikacijah so izgubili Sebastian PLEŠEC in Aljaž FUGINA pri dečkih in Maruša PLANK ter Lara LAPANJE pri deklicah. TUKAJ.

Primorsko teniško prvenstvo prineslo primorske teniške prvake

Ljubljana, 14.04.2013

V prekrasnem sončnem vremenu se je na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru končalo primorsko prvenstvo v tenisu. Turnirja se je udeležilo 80 mladih teniških nadebudnežev, ki so prikazali odličen tenis, najboljši pa so postali primorski prvaki v svojih kategorijah.

Zmagovalec turnirja do 11 let je prvi nosilec Robert Korelc (Proten), ki je v dramatičnem finalnem dvoboju premagal Aleksa Vinceka (Koper) 9-7.

V kategoriji deklic do 11 let je slavila Alea Bubek (Nova Gorica), ki je finalni dvoboj proti Anji Čotar (Morje) dobila brez boja.

V kategoriji deklic do 13 let je slavila Metka Komac (Igor), ki je v finalu premagala Urško Frelih Uhelj (Morje) z 9-4.

V kategoriji 13-18 let sta turnir osvojila Alen Gregorič (Koper) in Ana Mervič (Nova Gorica).

V kategoriji dečkov do 13 let je bil najboljši Rok Komac (Igor), ki je v finalu premagal Aleksa Grlja (Koper) 9-1.

V mini tenisu je pri dečkih slavil Val Židov (Nova Gorica), ki je v finalu premagal Benjamina Borlinija (Koper).

Pri deklicah je zmagala Špela Grandič (Proten), ki je bila v tretjem nizu boljša od Laure Koren (Koper).

Zmagovalci posameznih kategorij so dobili posebno vabilo na turnirjih Luka Koper Junior Open do 12 let in Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let.

Več si lahko preberete na www.teniskoper.com, še nekaj fotografij pa najdete tudi TUKAJ.

Blaž Kavčič brez glavnega turnirja v Monte Carlu, Luka Gregorc izgubil v Sarasoti

Ljubljana, 14.04.2013

Na ATP turneji je prihodnji teden na sporedu samo en turnir in sicer turnir serije Masters v Monte Carlu, kjer tudi letos, z izjemo Federerja, nastopajo vsi najboljši. Zaradi tega je tudi meja za uvrstitev v glavni turnir (cut off) zelo visoka, letos se je kot zadnji v glavni turnir uvrstil igralec št. 56 svetovne teniške lestvice.

Od slovenskih igralcev je nastopil samo Blaž KAVČIČ, ki pa je moral v kvalifikacije. Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval dve zmagim dosegel je le eno. V uvodnem dvoboju je z nekaj težavami premagal Francoza Romaina ARNEODA, ki je nastopil s posebnim povabilom (WC). ARNEODO je star 20 let , trenutno pa se nahaja na 687. mestu lestvice ATP. Srečanje je trajalo 2 uri in 20 minut, Blaž pa je slavil z rezultatom 64 67(5) 62.

V tekmi za nastop v glavnem turnirju je Blaž igral z 32. letnim Špancem Albertom MONTANESOM, 87. igralcem lestvice ATP. To je bil njun prvi medsebojni obračun, uspešnejši pa je bil izkušen španec. MONTANES je zmagal v nekaj več kot uri zmagal s 63 62.

Na ATP Challengerju v Sarasoti (100.000 $) je v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC. V prvem krogu je igral z 31. letnim Moldavcem Romanom BORVANOVIMin po dveh urah in pol izgubil z rezultatom 63 57 36.

TUKAJ.

Nastopi naših igralk in igralcev na turnirjih nižjega ranga in mladink ter mladincev

Ljubljana, 13.04.2013

Kar nekaj naših igralk in igralcev bo ta konec tedna nastopilo v kvalifikacijah ITF turnirjev in turnirja serije Futures.

Fantje bodo igrali v Padovi na Futuresu (15.000 $). Vsi morajo v kvalifikacije, kjer bodo nastopili Tomislav TERNAR, Nik RAZBORŠEK, Sašo BENDE in Mike URBANIJA.

Dekleta se bodo preizkusila na ITF turnirju v Šibeniku. V kvalifikacijah bodo nastopile Tjaša ŠRIMPF, Polona REBERŠAK, Tina RUPERT, katja VOGRINEC in Sara DJURDJEVIĆ.

V kvalifikacijah ITF turnirja v ameriškem Dothanu (50.000 $) je prijavljena Petra RAMPRE, v glavnem ITF turnirju v Sharm El Sheikhu pa Anja PRISLAN.

Na mednarodnih turnirjih je ta teden tudi bogata zasedba slovenskih mladink in mladincev.

Na ITF turnirju 2. ranga do 18 let v slovaškem Piestanyu so za nastop prijavljeni Maks TEKAVEC, Matic ŠPEC, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Rok KRIŽAJ in Ana OPARENOVIČ. Na enako močnem turnirju v francoskem Istresu sta prijavljeni Nina POTOČNIK in Eva ZAGORAC.

Na ITF turnirju 4. ranga do 18 let v Mostarju so prijavljeni Rok SITAR, Aljaž CAJZEK, Vid FUGINA, Tamara ZIDANŠEK in Pia BRGLEZ.

Na turnirju TE do 16 let v Pančevu v kvalifikacijah nastopajo Jakob Aljaž KAPLJA, Jernej ZAPLOTNIK in Nik KRAPEŽ. Vsi trije so bili v prvem krogu kvalifikacij uspešni.

Na turnirju TE do 14 let v Zagrebu je prijavljenih 10 dečkov in 11 deklic. Seznam nastopajočih v Zagrebu najdete TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil s Kevinom Andersonom v četrtfinalu ATP turnirja v Casablanci, Aljaž Bedene poražen v polfinalu dvojic

Ljubljana, 13.04.2013

Grega ŽEMLJA igra četrtfinalno srečanje ATP turnirja v Casablanci.

Njegov nasprotnik je 26. letni Južnoafričan Kevin ANDERSON. 203 cm visoki igralec iz Johannesburga je na turnirju 2. nosilec, na svetovni teniški lestvici pa je trenutno na 29. mestu. To je njuno prvo medsebojno srečanje.

Prvi niz je po 42. minutah dobil ANDERSON s 6-4. Odločilna je bila peta igra, ko je Grega izgubil svoj začetni udarec. Dvakrat je sicer uspel obraniti break žogi, tretjo pa je po dvojni napaki izgubil in Anderson je povedel z 2-3. Grega je do te igre slabo sreviral, saj je zadel samo 37 % prvih servisov, Andersonov odstotek je bil 56. Klub temu si je Grega priigral priložnost za vrnitev v igro. V osmi igri je namreč na servis Andersona povedel s 40-0, imel nato še eno break žogo, a so vse štiri ostale neizkoriščene, to pa je ANDERSONU zadostovalo za osvojitev prvega niza.

Tudi v drugem nizu je imel Grega težave s servisom, saj mu ta nikakor ni stekel. Izgubil je kar dve igri na svoj servis, tretjo in sedmo in ANDERSON je povedel s 5-2 ter serviral za zmago. Priigral si je dve meč žogi, a je Grega obe izničil in nato po priigrani prednosti Andersonu odvzel servis ter se vrnil v igro. Izid je znižal na 4-5, Anderson pa je še enkrat serviral za zmago.

Zaključek srečanja je bil zelo napet, saj je Anderson izkoristil šele četrto, skupno pa šesto žogo za zmago, pri čemer si je Grega v zadnji igri priigral še žogo za izenačenje na 5-5, a jo je Anderson z asom izničil. Srečanje je trajalo 1 uro in 28 minut.

Grega ŽEMLJA si je priigral 12.000 € denarne nagrade in 45 ATP točk, kar ga bo na lestvici ATP utrdilo takoj za najboljšimi 50. igralci.

Priložnost za revanšo pa bo dobil najkasneje septembra, ko bi JAR gostovala v Sloveniji v okviru Davisovega pokala in ko pričakujemo v njihovi ekipi tudi Kevina ANDERSONA.

V svojem drugem polfinalu konkurence dvojic na turnirjih serije ATP je nastopil Aljaž BEDENE. S Poljakom Tomaszom BEDNAREKOM sta igrala proti Nemcema Dustinu BROWNU in Christopherju KASU, ki sta v četrtfinalu včeraj izločila Kavčiča in Žemljo.

Nemca sta bila boljša tudi od Bedeneta in Bednareka. Zmagala sta z rezultatom 75 64.

TUKAJ.

Na OP 18 znane finalistke in finalisti

Ljubljana, 12.04.2013

Ta konec tedna je bilo zelo živahno na teniških igriščih širom Slovenije.

V Kopru je potekal turnir do 18 let za fante in dekleta. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopilo 13 igralcev, prvi nosilec glavnega turnirja je Aljaž RADINSKI, ki se je brez težav uvrstil v četrtfinale. Od nosilcev to ni uspelo Gregorju VOVKU, izločil ga je Miha OKORN in Primožu VOVKU od katerega je bil boljši Peter KERŠIČ. V polfinale so se v nadaljevanju turnirja uvrstili Aljaž RADINSKI, Matija KAC, Anže LOVIŠČEK in Jan Vit ŠUNTAR.

Pri dekletih kvalifikacij ni bilo, v glavnem turnirju, v katerem je prva nosilka Lara VOVK pa nastopa 24 igralk.

V polfinale so se uvrstile 1. nosilka Lara VOVK, nepostavljena Ena KAJEVIĆ, ki je izločila 5. nosilko Zalo DOVNIK, nepostavljena Manca PISLAK je bila boljša od Kaje E. LJUBIČ in 2. nosilka Tjaša JERŠE.

V polfinalu presenečenj ni bilo. Lara VOVK je z 16 63 62 premagala Eno KAJEVIĆ, Manca PISLAK je bila s 62 64 boljša od Tjaše JERŠE.

TUKAJ.

Konec nastopov za naše predstavnike v Vinkovcih in Novem Sadu, uspešen samo Jan Vehovec

Ljubljana, 12.04.2013

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih se je v tretji krog turnirja posameznikov uspel uvrstiti samo Jan VEHOVEC. Tako kot ostali pred njim je tudi on končal s tekmovanjem. V tretjem krogu je izgubil z Madžarom Zsomborjem PIROSOM z 06 26.

Hrvatica Klara MRCELA je s 64 62 premagala Niko RADIŠIČ, Srbkinja Adriana STOILKOVIĆ je bila s 36 61 62 boljša od Lian BENEDEJČIČ, Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL pa sta srečanje dvojic predali.

Pri dečkih je domačin Karlo DIVKOVIĆ s 46 63 62 premagal Anžeta ARHA, Švicar Gabriel CURRLIN je s 60 60 izločil Luko ROŠA, Srb Konstantin KIROVSKI pa je bil s 60 61 boljši od Matica PODLIPNIKA.

V konkurenci dvojic sta Nika RADIŠIČ in Nika ZUPANČIČ izgubili v drugem krogu.

Na turnirju TE do 16 let v Novem Sadu sta izgubila zadnja naša predstavnika. Nik KRAPEŽ je moral premoč priznati Grku Vasileiosu ILIOPOULUCU, ki je slavil s 62 75. Aljaž Jkob KAPLJA je izgubil z domačinom Milošem RADENKOVIČEM z rezultatom 67(1) 16. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinale Casablance, med dvojicami uspešen Aljaž Bedene

Ljubljana, 11.04.2013

Na ATP turnirju v Casablanci je danes v tekmi drugega kroga nastopil naš zadnji predstavnik med posamezniki Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil 21. letni, 294. igralec lestvice ATP, Švicar Henri LAAKSONEN. Prvi niz je trajal več kot eno uro, igralca pa sta bila vseskozi izenačena. Pri izidu 5 - 6 je Grega na svoj servis ubranil več zaključnih žogic Švicarju, nato pa v podaljšani igri zmagal na 5. Razmerje točk v prvem nizu je bilo 52 - 49 v korist Žemlje.

V drugem nizu je Grega pokazal zakaj je na lestvici med igralcema taka razlika. Drugi niz je začel bolj odločno, v drugi in četrti igri je odzel servis nasprotniku in niz dobil s 6 - 1 ter se uvrstil v četrtfinale.

Grega ŽEMLJA bo v četrtfinalu igral z Južnoafričanom, 2. nosilcem Kevinom ANDERSENOM, s katerim se bosta zagotovo pomerila tudi septembra na srečaju Davisovega pokala.

Manj uspešna sta bila z Blažem KAVČIČEM v konkurenci dvojic. V četrtfinalu sta izgubila z nemško dvojico Dustin BROWN in Christopher KAS. Nemca sta bila boljša z rezultatom 63 62.

Bolje se je odrezal Aljaž BEDENE. S Poljakom Tomaszom BEDNAREKOM sta v četrtfinalu s 63 75 premagala 4. nosilca turnirja dvojic, italijansko dvojico Daniele BRACCIALI/Potito STARACE.

V polfinalu bosta BEDENE in BEDNAREK igrala z današnjima nasprotnikoma Kavčiča in Žemlje, BROWNOM in KASOM. TUKAJ.

Nastja Kolar v četrtfinale, Anja Prislan, Polona Reberšak in Petra Rampre v drugi krog

Ljubljana, 11.04.2013

Dobro zaenkrat nastopajo naša dekleta na ITF turnirjih v La Marsi, na Bolu in v Sharm el Sheikhu.

Nastja KOLAR, ki je očitno spet prihaja v staro formo se je v la Marsi iz kvalifikacij uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je danes s 64 75 premagala 4. nosilko, 26. letno Nemko, Anne SCHAEFER. V četrtfinalu bo igrala z Rusinjo Yano BUCHINO, ki se je v glavni turnir prav tako prebila iz kvalifikacij.

Petra RAMPRE nadaljuje z dobrimi igrami na ITF turirju (25.000 $) v ameriškem Pelhamu. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 64 26 64 je premagala Američanko Madison BRENGLE.

V Bolu na Braču je z zmago začela nastope na ITF turnirju (10.000 $) Polona REBERŠAK. V prvem krogu je s 62 61 premagala igralko BiH, Deo HERDZELAŠ.

Tudi Anja PRISLAN je nastope na ITF turnirju (10.000 $) v Sharm El Sheikhu začela z zmago. V prvem krogu je s 62 64 premagala Čehinjo Nikolo FRANKOVO.

TUKAJ.

Nina Potočnik in Eva Zagorac poraženi v drugem krogu mladinskega ITF turnrja v Franciji

Ljubljana, 11.04.2013

V francoskem Cap d Ailu poteka močan mednarodni mladinski ITF turnir 2. kategorije. Na turnirju sta nastopili mladinki Nina POTOČNIK in Eva ZAGORAC.

Nina POTOČNIK je trenutno 143. mladinka sveta, v Franciji pa je bila 8. nosilka. V prvem krogu je s 64 61 premagala francosko vrstnico Ambre BOURBON, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka iz kvalifikacij. V drugem krogu je igrala z rusko kvalifikantko, 18. letno Alexandro CAZANOVAin izgubila s 75 46 16.

Eva ZAGORAC, trenutno je na 215. mestu lestvice ITF, je v prvem krogu s 63 63 premagala 14. letno Francozinjo Lucie WARGNIER, ki je že na 597. mestu mladinske svetovne lestvice. V drugem krogu je igrala s 4. nosilko, 17. letno Italijanko Giulio PAIRONE, 77. igralko lestvice ITF in še drugič v drugem medsebojnem srečanju izgubila. Italijanka je bila boljša s 64 62.

V konkurenci dvojic sta se naši igralki uvrstili v polfinale, kjer sta z 16 26 izgubili z Italijankama Georgio BRESCIA in Giulio PAIRONE. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2013 - obvestilo

Ljubljana, 11.04.2013

Teniški klub Koper obvešča, da se prijave na 6. Luka Koper Junior Open - mednarodni turnir od 10 do 12 let, ki bo od 25.5 - 2.6.2013 v Kopru, odprejo že 1.aprila ob 00.00 ter zaključijo 30. aprila 2013 ob 14.00. Turnir je prvega ranga TZS.

Za uspešno prijavo si mora vsak igralec ustvariti svoj IPIN, odpreti Tennis Europe račun in prijaviti preko TE spletne strani. Lahko se zgodi, da pozno prijavljeni igralci ne bodo uvrščeni v turnir.

Na turnirju lahko nastopajo igralci od 10 - 12 leta in ki so rojeni do 26. maja 2003.

V primeru težav pri prijavi, lahko pokličete na 031-353-145 ali pošljete e-mail na tk.koper@siol.net. Radi Vam bomo svetovali.

Še več informacij o turnirju dobite na spletnem naslovu www.jrkoperopen.com in na www.teniskoper.com.

Teniški klub Koper

Preberite tudi TUKAJ.

Nastja Kolar končala v četrtrfinalu, Anja Prislan,Polona Reberšak in Petra Rampre v drugem krogu

Ljubljana, 10.04.2013

Na ITF turnirju v La Marsi (25.000 $) je Nastja KOLAR z nastopi končala v četrtfinalu. Izgubila je z rusko kvalifikantko, 21. letno Yano BUCHINO, 534. igralko lestvice WTA z rezultatom 67 (7) 26.

Preostale tri naše igralke, ki so ta teden igrale na bturnirjih serije ITF so izgubile v drugem krogu. V Sharm El Sheikhu je v 2. krogu končala Anja PRISLAN. Izgubila je s 27. letno Poljakinjo Olgo BROZDA, 673. igralko lestvice WTA. Poljakinja je bila boljša z rezultatom 26 64 64.

Na ITF turnirju v Bolu na Braču je drugo tekmo izgubila Polona REBERŠAK. Premagala jo je Čehinja Barbora KREJCIKOVA s 63 62.

Prav tako v drugem krogu se je v Pelhamu poslovila Petra RAMPRE. S 62 61 jo je premagala 4. nosilka, 27. letna Francozinja Claire FEUERSTEIN, 139. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič po dobrem začetku izgubila

Ljubljana, 10.04.2013

Na ATP turnirju v Casablanci sta bila danes na sporedu dva slovenska nastopa med posamezniki in en v konkurenci dvojic.

Prvi je na centralnem igrišču nastopil Blaž KAVČIČ.

Srečanje s 1. nosilcem Stanislasom WAWRINKO je odlično začel in prvi niz dobil s 6 - 4. V drugem nizu je povedel z 2 - 0 in ko je že kazalo na veliko presenečenje, se je slika popolnoma obrnila. Blaž je do konca tekme dobil samo še eno igro in Švicar je na koncu slavil z 26 62 61.

Prav tako na centralnem igrišču je igral Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil 4. nosilec, Francoz Benoit PAIRE.

Tudi Aljaž je srečanje začel odlično in prvi niz dobil s 6-4, pri čemer sta igralca izgubila dva oziroma 3 začetne udarce. V drugem nizu je Aljaž povedel s 3-1, a prednosti ni uspel zadržati. Pri izidu 4-4 je izgubil servis, nato pa tudi drugi niz s 4-6. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki ga je Aljaž začel z izgubo svojega začetnega udarca. Pri izidu 3-5 je serviral za obstanek v tekmi, a je servis izgubil in Francoz je slavil z rezultatom 6-4 4-4 6-3.

Aljaž BEDENE bi moral danes nastopiti še enkrat, a je bilo srečanje dvojic, v katerem bosta s Tomaszom BEDNAREKOM igrala proti Špancema Pablu ANDUJARJU in GULLIERMU GARCII LOPEZU prestavljeno na četrtek, ko bosta v drugem krogu dvojic nastopila tudi Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

Grega ŽEMLJA bo še pred tem igral v konkurenci posameznikov tekmo drugega kroga s Švicarjem Henrijem LAAKSONENOM, 294. igralcem lestvice ATP. Srečanje bo na sporedu kot prvo na centralnem igrišču in se bo začelo ob 13. uri. Spremljali ga boste lahko v live streamingu TUKAJ.

Slovenija v Davisovem pokalu septembra z Južnoafriško republiko doma

Ljubljana, 10.04.2013

Znan je nasprotnik Slovenije v Davisovem pokalu.

Poljska je po Sloveniji premagala še JAR in tako bo Slovenija v tekmi za obstanek v I. evroafriški skupini igrala prav z Južnoafriško republiko.

Tokrat bo srečanje od 13. - 15. septembra v Sloveniji. TUKAJ.

Aljaž Bedene zaokrožil popoln uspeh Slovencev v Casablanci, danes po 14. uri nastop Kavčiča in Bedeneta v drugem krogu

Ljubljana, 10.04.2013

Naši najboljši teniški igralci ta teden nastopajo na ATP turnirju v Casablanci. Turnir z ngradnim skladom 410.000 $ se igra na pesku, prvi pa je nastopil Blaž KAVČIČ.

Uvodni splovenski nastop je bil uspešen, saj je Blaž v uri in 27. minutah s 62 64 premagal domačina, 26. letnega Mehdiema ZIADIJA, 756. igralca lestvice ATP, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V drugem krogu bo naloga precej težja. Blaž KAVČIČ se bo pomeril s 1. nosilcem, 28. letnim Švicarjem Stanislasom WAWRINKO, ki trenutno zaseda 17. mesto na lestvici ATP. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Grega ŽEMLJA je 8. nosilec in je v prvem krogu igral s 26 letnim Nemcem Matthiasom BACHINGERJEM, 105. igralcem lestvice ATP.

Prvi niz je po 51. minutah dobil Nemec s 76(3). Vsak igralec je izgubil po en začetni udarec, s tem, da je imel Grega še dve priložnosti za break, a sta ostali neizkoriščeni. Zato pa je v podaljšani igri BACHINGER kar trikrat odvzel servis ŽEMLJI in dobil prvi niz.

Drugi niz je Grega začel z izgubo servisa, katerega je nato izgubil še enkrat, a mu je obakrat uspel re-break. Pri izidu 6 - 5 je nato odvzel servis nasprotniku in po uri in 45. minutah osvojil drugi niz s 7-5. O zmagovalcu je odločal tretji niz.

Tudi ta je bil zelo izenačen, kljub temu pa si je Grega priigral 5 break priložnosti, izkoristil eno, a tudi sam enkrat izgubil servis. Tako je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. V nasprotju s prvim nizom je Grega tokrat začel z mini-breakom, pri 4 - 1 še enkrat vzel servis Nemcu in podaljašno igro zanesljivo dobil s 76(2). Grega se je na kocu veselil zmage s 67(3) 75 76(2), srečanje pa je trajalo 2 uri in 42 minut.

Na istem igrišču je za njim nastopil naš tretji predstavnik na tem turnirju Aljaž BEDENE. Njegov nasprotnik je bil kvalifikant, 36. letni Francoz Marc GICQUEL, trenutno 113. igralec lestvice ATP. To je bil njun prvi medsebojni obračun, ki ga je v vsega 58. minutah gladko s 63 61 dobil Aljaž BEDENE, ki je tako zaokrožil odlične nastope naših igralcev v prvem krogu.

S tem pa odličnih nastopov še ni bilo konec. Piko na i sta v konkurenci dvojic postavila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, ki sta premagala domačina Mohameda SABERJA in Mehdija ZIADIJA s 63 62.

V sredo bosta na centralnem igrišču nastopila Blaž KAVČIČ, ki bo okrog 14. ure igral s 1. nosilcem Stanislasom WAWRINKO in Aljaž BEDENE, ki se bo na istem igrišču v naslednji tekmi zoperstavil 23. letnemu Francozu Francozu Benoitu PAIREU, 33. igralcu lestvice ATP.

Srečanji boste lahko spremljali v live streamingu TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izgubila v drugem krogu La Marse, Petra Rampre v glavni turnir v Pelhamu

Ljubljana, 09.04.2013

Na ITF turnirju v tunizijski La Marsi (25.000 $) sta s kvalifikacijami uspešno opravili Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR. Obe sta zmagali dvakrat in se uvrstili v glavni turnir.

Obe sta že nastopili tudi v glavnem turnirju. Prva je nastop uspešno končala Nastja KOLAR. Igrala je z Ukrajinko Anhelino KALININO, ki je nastopila s posebnim povabilom in jo premagala s 75 46 61.

V slovenskem obračunu je bila Maša ZEC PEŠKIRIČ prepričljivo boljša od Tjaše ŠRIMPF. Maša je slavila z rezultatom 61 61.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je odigrala tudi srečanje drugega kroga glavnega turnirja. Z 26 46 je izgubila z igralko BiH Jasmino TINJIĆ.

Na ITF turnirju v ameriškem Pelhamu (25.000 $), se je Petra RAMPREuvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je s 60 61 premagala Američanko Epiphany B. TURNER, v drugem krogu Japonko Mari OSAKA z rezultatom 46 64 62, v srečanju za uvrstitev v glavni turnir pa je bila boljša še od Bolgarke Viktorye TOMOVE. Zmagala je z rezultatom 6-1-3-6 6-1. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z Američanko Madison BRENGLE.

TUKAJ.

DITS - Na OP Velenja prvi poraz za Aleša Mačka

Ljubljana, 08.04.2013

Po desetih zaporednih prvih mestih na tekmovanjih slovenskega rekreativnega tenis toura in po 51 zaporednih zmagah je prvič klonil tudi Aleš Maček iz Radomelj. V finalu odprtega prvenstva Velenja ga je v šestem medsebojnem dvoboju (od tega sta se nasprotnika petič pomerila v finalu) prvič premagal drugo uvrščeni na lestvici pravih rekreativcev Jernej Ajd iz Bistrice ob Dravi. Ajd je zmagal s 57 63 10-6.

Tudi v dvoboju za tretje mesto med Blažem Ručigajem in Alojzem Ašičem je zmagovalca odločil tretji niz. V “malem finalu” je po odlični igri obeh nasprotnikov slavil Ručigaj s 6/2, 2/6 in 12/10.

Tolažilno skupino je dobil Kamničan Mitja Mali, ki si je zmago dobesedno “prigaral”, v vseh treh dvobojih je igral po tri nize. Finalni dvoboj proti na turnirju v Velenju odličnemu Tinetu Piklu iz Šentjanža je dobil s 4/5, 4/1 in 10/4.

V skupini B pravih rekreativcev smo na odprtem prvenstvu v Velenju gledali izredno izenačen tenis, od 22 dvobojev jih je bilo skoraj polovica odločenih v tretjem nizu. Po zmagoslavju na svojem prvem tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura v Domžalah je v Velenju znova slavil nepostavljeni Matjaž Stopar iz Kranja, ki je v finalu po ogorčenem in napetem boju s 5/7, 6/2 in 10/8 premagal tudi nepostavljenega Aleša Rednjaka iz Velenja. V boju za tretje mesto je Stanislav Slatinšek s 6/1 in 6/3 premagal Boža Bajcerja (oba Velenje).

Tolažilno skupino je dobil Jan Despotovič iz Ljubljane, v finalu je s 3/5, 4/0 in 10/6 premagal Egona Mančuja iz Dobrunj.

Lea Sunarič iz Žalca, ki je po devetih zmagah na tekmovanju slovenskega rekreativnega tenis toura v finalu odprtega prvenstva v Litiji prvič izgubila, je v Velenju osvojila še deseti turnir in je z naskokom najboljša rekreativka Slovenije. V polfinalu z Alenko King iz Maribora je sicer imela kar nekaj težav, bilo je 6/4 in 6/2, v finalu pa je spet pokazala, zakaj je “number one”, in dobesedno pometla z drugo igralko Slovenije Karmen Kristan iz Vač pri Litiji.

Dvoboja za tretje mesto nismo videli, Alenka King je zbolela in predala tekmo Zorislavi Ašič Kovač iz Izlak.

V tolažilni skupini je slavila Damjana Damiš iz Laškega, ki je prava specialistka za tolažilne turnirje, saj je zmagala že na štirih. Tokrat je v finalu s 4/2 in 4/2 premagala Andrejo Bizjak iz Litije.

Tekst in foto: M. Pogačar

Še več podrobnosti o turnirju v Velenju pa lahko preberete TUKAJ.

Nik Krapež in Jakob Aljaž Kaplja zmagala v uvodu Novega Sada, v Vinkovcih v drugi krog štirje fantje in dve dekleti

Ljubljana, 08.04.2013

Na turnirju TE do 16 let v Novem Sadu je bil v kvalifikacijah uspešen Nik KRAPEŽ. Z dvema zmagama se je uvrstil v glavni turnir. Tu se je pridružil Jerneju ZAPLOTNIKU in Aljažu Jakobu KAPLJI.

Vsi trije napši igralci pa so odigrali že tudi srečanje prvega kroga glavnega turnirja. Nik KRAPEŽ je zabeležil še tretjo zmago na turnirju. S 75 61 je premagal domačina Bogdana BAJIĆA. Dobro je začel tudi Jakob Aljaž KAPLJA, ki je bil s 64 61 boljši od drugega domačina Aleksa DASKALOVIĆA. V prvem krogu je z nastopi končal Jernej ZAPLOTNIK. S 62 63 ga je izločil Madžar Gergo RENDEK.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih so v kvalifikacijah pri dečkih nastopili Lovro URBANČIČ, Gašper TOPČIČ, Matic ZAPLOTNIK, Mark PORENTA in Sebastian PLEŠEC. Še najdlje, v tretji krog, se je prebil Sebastian PLEŠEC, a se tudi njemu ni uspelo kvalifikacirati v glavni turnir. Pri deklicah v kvalifikacijah ni bilo Slovenk.

V obeh konkurencah so odigrali srečanja glavnega turnirja.

Dečki so začeli s štirimi zmagami. V drugi krog so se uvrstili Matic PODLIPNIK, Jan VEHOVEC, Luka ROŠA in Anže ARH. V prvem krogu so izgubili Mark MESARIČ, Nick CMAGER, Niko ČAČIČ.

Pri deklicah sta bili v prvem krogu glavnega turnirja uspešni Lian BENEDEJČIČ in Nika RADIŠIČ. Anja GAL, Ajda BUKOVEC in Nika ZUPANČIČ so izgubile v prvem krogu.

Podrobnejše rezultate iz Vinkovcev in Novega Sada najdete TUKAJ.

Evgenija Burger in Miha Okorn zmagovalca OP 16 v Kopru

Ljubljana, 08.04.2013

Na OP 16 v Kopru sta znana zmagovalca v konkurenci posameznikov.

Pri fantih je turnir osvojil 2. nosilec Miha OKORN (MaxLj). V finalu je s 63 62 premagal Filipa Jakoba ZUPANČIČA (Zklub).

Pri dekletih je slavila 2. nosilka Evgenija BURGER (Otočec), ki je bila v finalu s 63 63 boljša od 3. nosilke Silvije PEROŠA (Morje).

V polfinalnih obračunih je pri dekletih Silvija PEROŠA s 75 75 presenetila 1. nosilko Saro SIRŠE. V drugem polfinalu je 2. nosilka Evgenija BURGER s 62 64 premagala Anette ŠČULAC.

Pri fantih 1. in 2. nosilec v polfinalu nista dovolila presenečenja in sta se zanesljivo uvrstila v finale. Filip Jakob ZUPANČIČ je s 63 60 izločil Žana ŽMAVCA, Miha OKORN pa je bil s 63 61 boljši od Nejca SITARJA.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih zmagovalki Sara SIRŠE in Anette ŠČULAC. V finalu sta s 76 62 premagali Nino KOLAR in Silvijo PEROŠA.

Turnir dvojic sta pri fantih osvojila Jure FRANK in Njec SITAR. V finalnem obračunu sta bila boljša od Žige DROBNIČA in Tina KOVAČIČA z rezultatom 61 62.

Poglejte tudi TUKAJ.

Na OP Kopra do 16 let znani polfinalisti in polfinalistke

Ljubljana, 07.04.2013

V Kopru se je v lepem sončnem, a precej vetrovnem vremenu, ki je igralkam in igralcem povzročal kar nekaj preglavic nadaljevalo OP do 16 let.

Odigrana so bila srečanja drugega kroga in četrtfinala posamezno ter tekme dvojic.

Pri fantih so polfinalisti Filip Jakob ZUPANČIČ, Miha OKORN, Nejc SITAR in Žan ŽMAVC. V četrtfinalu sta izpadla 4. in 3. nosilec Tino KOVAČIČ in Jure FRANK.

Polfinalna para sta Filip Jakob ZUPANČIČ in Žan ŽMAVC ter Nejc SITAR in Miha OKORN.

Pri dekletih presenečenj ni bilo saj so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Sara SIRŠE, Evgenija BURGER, Silvija PEROŠA in Anette ŠČULAC. Polfinalna para sta Sara SIRŠE in Silvija PEROŠA ter Anette ŠČULAC in Evgenija BURGER.

Odigrane so bile tudi polfinalne tekme v konkurenci dvojic. V finalu se bosta pomerili dvojici Anette ŠČULAC in Sara SIRŠE ter Nina KOLAR in Silvija PEROŠA.

Pri fantih so v konkurenci dvojic finalisti Žiga DROBNIČ in Tino KOVAČIČ ter Jure FRANK in Nejc SITAR. TUKAJ.

Peti ljubljanski teniški satelit - obvestilo

Ljubljana, 07.04.2013

Peti Ljubljanski teniški satelit za mlade in najmlajše bo na sporedu 13. aprila 2013.

Tekmovanje v kategoriji do in nad 13 let se bo odvijalo na igriščih TK Jaki šport, tekmovanje v maxi in midi tenisu pa na igriščih TK Max Ljubljana. Ostale pogoje za nastop na satelitu najdete TUKAJ.

Luka Gregorc v finalu kvalifikacij v Houstonu izgubil z domačinom Klahnom

Ljubljana, 07.04.2013

Na ATP turnirju v Houstonu, turnir ima nagradni sklad 455.000 $ in se igra na pesku, je v kvalifikacijah igral Luka GREGORC. Njegov prvi nasprotnik je bil Švicar Vullnet TASHI, Luka pa je zmagal z rezultatom 75 61. Uspešen je bil tudi v drugem krogu. Premagal je Avstralca Johna PEERSA s 64 64.

Za nastop v glavnem turnirju ga je čakal še obračun s 4. nosilcem kvalifikacij, 22. letnim Američanom Bradleyem KLAHNOM, 188. igralcem lestvice ATP.

Prvi niz je gladko dobil domačin, v drugem pa sta bila igralca izenačena do izida 4-4. V deveti igri je serviral Luka in izgubil svoj servis, v naslednji pa najprej izničil dve zaključni žogici, nato pa je Američan z asom in odlično forhand paralelo odločil srečanje v svojo korist. Končni izid se je glasil 6-1 6-4 za KLAHNA.

Pri dekletih je na turnirju serije WTA kot edina naša predstavnica ta teden nastopila 2. Slovenka iz lestvice WTA Tadeja MAJERIČ. Na 235.000 $ vrednem turnirju v Katowicah je v prvem krogu kvalifikacij igrala z Latvijko Diano MARCINKEVICO in izgubila. Poljakinja je bila boljša z rezultatom 62 63.

TUKAJ.

Prvi dan OP 16 v Kopru brez presenečenj

Ljubljana, 06.04.2013

Prizadevni organizatorji Teniškega kluba Koper so uspešno izpeljali prvi krog posamezno in dva kroga dvojic na odprtem prvenstvu Kopra do 16 let. Večjih presenečenj ni bilo,saj so se vsi nosilci prebili v drugi krog. Večina tekem prvega kola je bila zaradi lepega vremena odigrana končno tudi na zunanjih igriščih.

Na fotografiji 4. nosilka turnrja deklet, Anette Ščulac. TUKAJ.

Številni nastopi naših igralcev in igralk prihodnji teden

Ljubljana, 06.04.2013

Na mednarodnih teniških prizoriščih bo do nedelje pozornost namenjena obračunom v Davisovem pokalu in kvalifikacijam turnirjev, ki se začnejo v ponedeljek.

Trenutna izida na srečanjih med morebitnimi bodočim slovenskim nasprotniki je 1 - 1 na obračunu med Južno Afriko in Poljsko, Rusija pa vodi 2 - 0 na srečanju z Veliko Britanijo.

Prihodnji teden bomo na delu ponovno videli vse tri naše najboljše igralce. Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ so prijavljeni na ATP turnirju v maroški Casablanci. Turnir z nagradnim skladom 410.000 $ se igra na pesku.

Na ATP turnirju v Houstonu, ta ima nagradni sklad 455.000 $ in se prav tako igra na pesku, bo v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC. Njegov prvi nasprotnik bo Švicar Vullnet TASHI.

Pri dekletih bo na turnirju serije WTA nastopila naša 2. igralka iz lestvice WTA Tadeja MAJERIČ. Na 235.000 $ vrednem turnirju v Katowicah bo v prvem krogu kvalifikacij, v zadnjem srečanju sobotnega programa, igrala z Latvijko Diano MARCINKEVICO.

Tri naše igralke so prijavljene na turnirju v tunizijski La Marsi. V glavnem žrebu je Maša ZEC PEŠKIRIČ, skozi kvalifikacije pa se ji bosta poskušali pridružiti Nastja KOLAR in Tjaša ŠRIMPF.

Na ženskem ITF turnirju v ameriškem Pelhamu (25.000 $) je v kvalifikacijah prijavljena Petra RAMPRE.V Sharm El Sheikhu je na ITF turnirju (10.000 $) za nastop v glavnem turnirju prijavljena Anja PRISLAN. Bol na Braču gosti ITF turnir (10.000 $), v glavnem žrebu je prijavljena Polona REBERŠAK.

Prihodnji teden bodo na delu tudi mladinke in mladinci. V Franciji so na ITF turnirju 2. ranga prijavljeni Nina POTOČNIK, Eva ZAGORAC in Matic ŠPEC.

Najštevilčnejša pa bo udeležba naših mladih igralk in igralcev do 14 let v Vinkovcih.

Na turnirju do 16 let v Novem Sadu so prijavljeni Jakob Aljaž KAPLJA in Matic ZAPLOTNIK v glavnem turnirju, Nik KRAPEŽ pa v kvalifikacijah. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji RR do 12 let in OP Kopra do 16 let

Ljubljana, 06.04.2013

Ta konec tedna se je uradno začela poletna teniška sezona, a so žal igralci in igralke zaradi slabega vremena ostali na pokritih igriščih.

V Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici se odvijajo turnirji round robin (RR) do 12 let, na katerih nastopa 83 igralcev in 48 igralk.

Koper pa gosti igralke in igralce do 16 let.

Pri fantih nastopa 59 igralcev. Prvi nosilec turnirja je Jakob Filip ZUPANČIČ, 2. igralec lestvice TZS.

Pri deklicah je med 31. prijavljenimi igralkami najvišje uvrščena Sara SIRŠE, kateri pripada mesto 1. nosilke. TUKAJ.

Bor Schweiger Mužar končal v četrtfinalu turnirja TE na Reki

Ljubljana, 06.04.2013

Na turnirju Tennis Europe (TE) do 16 let na Reki je uspešno nastopil Bor SCHWEIGER MUŽAR. Uvrstil se je v četrtfinale, kjer je izgubil s 7. nosilcem, Hrvatom Rokom GLASNOVIČEM z 06 26.

V konkurenci dvojic sta nastopila z Jakobom Aljažem KAPLJO. Zmagala sta štirikrat in se uvrstila v finale, kjer sta izgubila s 1. nosilcema turnirja dvojic Nemcem Nicolasom MAYRJEM in Bolgarom Kaloyanom VALCHEVIM s 36 16.

Na ITF turnirju 5. ranga do 18 let na Malti sta naši igralki končali z nastopi. Med posameznicami je v četrtfinalu Hana MRAZ izgubila s Čehinjo Marketo VONDROUSOVO s 36 26, z nastopi pa sta z Niko KOZAR končali tudi v konkurenci dvojic. Tu sta v četrtfinalu izgubili s Poljakinjama Sonio GRZYWOCZ in Agato SWIATEK. Poljakinji sta bili boljši s 62 60. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič izgubila v polfinalu ITF turnirja v Jacksonu

Ljubljana, 05.04.2013

Edina, ki je ta teden nastopala na članskem ITF turnirju je bila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na turnirju (25.000 $) v ameriškem Jacksonu je morala na prvi nastop čakati kar do četrtka. Čakanje se je na srečo obrestovalo, saj je v prvem krogu s 61 64 premagala nemško kvalifikantko Leno-Marie HOFMANN.

V petek je morala na igrišče dvakrat. Najprej je v drugem krogu s 63 64 premagala 5. nosilko, Japonko Karumi NARO, v četrtfinalu pa še Švicarko Conny PERRIN s 61 63.

V polfinalu je igrala z Argentinko Florencio MOLINERO in izgubila z rezultatom 36 36. TUKAJ.

Hana Mraz v četrtfinale ITF turnirja na Malti, Bor Schweiger Mužar v tretji krog na Reki

Ljubljana, 03.04.2013

Mladinci in mladinke ta teden nastopajo na turnirju TE do 16 let na Reki ter ITF turnirju 5. ranga do 18 let na Malti.

Na ITF turnirju 5. ranga na Malti se je Hana MRAZ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 63 63 premagala Belorusinjo Hanno YEDZELKINO, v tretjem krogu pa s 61 62 Rusinjo Eleno BELENOVO.

Na Reki so v konkurenci posameznikov nastopili trije igralci/ke. Pri fantih je še drugič zmagal Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je s 7-6(6) 6-4 premagal Italijana Daniela IAMUNNO in se uvrstil v tretji krog. Po uspešno odigranih kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Jakob Aljaž KAPLJA. Z rezultatom 75 67(6) in 62 ga je premagal Hrvat Nico VUČKOVIČ.

V drugem krogu je z nastopi končala tudi Nina KNEZ. Izgubila je z Italijanko Alessio DARIO z 06 06.

TUKAJ.

Grega Žemlja pridobil, Polona Hercog izgubila 8 mest

Ljubljana, 02.04.2013

Na najnovejši teniški lestvici ATP ostaja vodilni slovenski igralec Grega ŽEMLJA. Pridobil je 8 mest in se zdaj nahaja na 54. mestu. Dve mesti je pridobil tudi Aljaž BEDENE, ki je na 75. mestu, Blaž KAVČIČ je izgubil 3 mesta in je ta teden 85. igralec sveta.

Med 500 najboljšimi igralci na svetu je še Blaž ROLA, ki v zadnjem času ni nastopal, trenutno pa se nahaja na 307. mestu.

Polona HERCOG, ki se bo na teniška igrišča vrnila v začetku maja, še naprej nazaduje. Ta teden je izgubila 8 mest in je trenutno na 90. mestu. Ker mora izpustiti tudi turnir v Charlestonu, kjer je lani igrala v finalu, se bo prihodnji teden za nekaj časa poslovila od najboljše stoterice. Na WTA lestvici ji sledi Tadeja MAJERIČ, ki je ta teden na 165. mestu, med najboljšimi 500. igralkami pa so še Maša ZEC PEŠKIRIČ - 248, Petra RAMPRE - 282 in Dalila JAKUPOVIĆ - 319.

Najvišje uvrščena mladinka na lestvici ITF do 18 let je Nina POTOČNIK, ki je na 139. mestu, sledijo pa Maša MARC - 147, Eva ZAGORAC - 222, Natalija ŠIPEK - 353, Tamara ZIDANŠEK - 387, Pia ČUK - 415, Manca PISLAK - 422 in Hana MRAZ - 432.

Pri fantih je na lestvici ITF do 18 let najvišje uvrščen Maks TEKAVEC, ki se nahaja na 395. mestu, med najboljšimi 500. mladinci na svetu pa je še Matic ŠPEC na 476. mestu.

Med mladinkami do 16 let je na lestvici TE najvišje uvrščena Manca PISLAK, ki je na 24. mestu, pri fantih pa je v isti starostni kategoriji najvišje uvrščen Grega KOKALJ, ki je na 381. mestu.

V kategoriji do 14 let je na lestvici TE med deklicami najbolje uvrščena Lian BENEDEJČIČ, ki je 137. igralka Evrope, pri dečkih pa je najvišje uvrščen Jan VEHOVEC, ki je na 188. mestu v Evropi. TUKAJ.

Iva Gabor uspešna v Čakovcu

Ljubljana, 02.04.2013

Krajšo teniško pavzo v Sloveniji sta za nastop na OP Čakovca do 14 let, turnir je bil 3. ranga, izkoristila igralca TK Jakopina Gal SENEKOVIČ in Iva GABOR.

Iva GABOR je bila druga nosilka turnirja in je turnir brez težav osvojila. V finalu je s 61 61 premagala hrvaško vrstnico Emo MATJAČIČ.

Gal SENEKOVIČ je izpadel v drugem krogu, kjer ga je s 61 61 premagal 5. nosilec Anton KATANEC. TUKAJ.

Na Reki v glavni turnir samo Jakob Aljaž Kaplja, Nika Kozar poražena na Malti

Ljubljana, 02.04.2013

Mladinci in mladinke ta teden nastopajo na turnirju TE do 16 let na Reki ter ITF turnirju 5. ranga do 18 let na Malti.

Na Reki so v zaključnem delu kvalifikacije, začeli pa so tudi že s tekmami glavnega turnirja.

S kvalifikacijskimi nastopi so končali vsi naši predstavniki. Uspešno jih je zaključil samo Jakob Aljaž KAPLJA.. V zadnjem krogu sta izgubila Nejc FERJAN in Jernej ZAPLOTIK, že pred tem sta se poslovila Žan ŽMAVC in Klemen NIKOLAŠ.

Uvodni srečanji glavnega turnirja sta že odigrala Bor SCHWEIGER MUŽAR in Nejc SITAR. Bor je s 63 61 premagal Madžara Lenarda SOHO, 16. nosilca turnirja, medtem ko je Nejc s 62 26 57 izgubil s 13. nosilcem, Riccardom BALZERANIJEM.

Pri dekletih so vse tri naše igralke, ki so nastopile v kvalifikacijah, izgubile. Poražene so bile Ajda BUKOVEC, Tina Kristina GODEC in Anette ŠČULAC.

V glavnem turnirju deklet tako nastopa samo Nina KNEZ, ki je bila v prvem krogu uspešna. S 46 64 63 je premagala Nemko Christino SCHOENER.

Na Malti, na ITF turnirju do 18 let, nastopata Nika KOZAR in Hana MRAZ.

Prva je nastopila Nika KOZAR, ki je v prvem krogu s 57 06 izgubila s Poljakinjo Agato SWIATEK. Hana MRAZ je na turnirju 2. nosilka in je bila v prvem krogu prosta. TUKAJ.

Skupni treningi najboljših teniških igralk in igralcev ljubljanskih klubov

Ljubljana, 01.04.2013

V Ljubljani potekajo od začetka zimske sezone skupni treningi najboljših ljubljanskih igralk in igralcev. Za projekt so se dogovorili ljubljanski klubi, ki so s tem želeli omogočiti najboljšim ljubljanskim igralkam in igralcem, da občasno trenirajo skupaj, obenem pa se družijo, izmenjujejo izkušnje in poglabljajo medsebojne stike. To je med drugim tudi priložnost za trening igre dvojic, kar predstavlja dobrodošlo popestritev.

Treninge vodijo trenerji, sofinancirani s strani Mestne občine Ljubljana, igralci pokrijejo strošek igrišča.

S tovrstno obliko skupnih treningov so že pred leti začeli člani. Treninge članov vodi Igor RORIČ, ki je tudi koordinator treningov v ostalih kategorijah.

Treningi potekajo v vseh starostnih kategorijah, pri čemer so nekatere kategorje zaradi manjšega števila igralk in igralcev združene oz. treningi potekajo istočasno.

Vsi igralci in igralke, ki se treningov udeležujejo so z zadovoljstvom sprejeli novost, tako da so treningi zelo dobro obiskani.

Na enem izmed treningov smo obiskali dekleta, ki so trenirala pod vodstvom Simona KRUMPAKA in Uroša POTOČNIKA, treninga pa so udeležile Manca PISLAK, Sara DJURDJEVIĆ, Tjaša JERŠE, Stania RAKOČEVIČ, Janinne KOLETA in Anika MAKAROVIČ. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.