Grega Žemlja v četrtfinale Casablance, med dvojicami uspešen Aljaž Bedene

Ljubljana

Na ATP turnirju v Casablanci je danes v tekmi drugega kroga nastopil naš zadnji predstavnik med posamezniki Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil 21. letni, 294. igralec lestvice ATP, Švicar Henri LAAKSONEN. Prvi niz je trajal več kot eno uro, igralca pa sta bila vseskozi izenačena. Pri izidu 5 - 6 je Grega na svoj servis ubranil več zaključnih žogic Švicarju, nato pa v podaljšani igri zmagal na 5. Razmerje točk v prvem nizu je bilo 52 - 49 v korist Žemlje.

V drugem nizu je Grega pokazal zakaj je na lestvici med igralcema taka razlika. Drugi niz je začel bolj odločno, v drugi in četrti igri je odzel servis nasprotniku in niz dobil s 6 - 1 ter se uvrstil v četrtfinale.

Grega ŽEMLJA bo v četrtfinalu igral z Južnoafričanom, 2. nosilcem Kevinom ANDERSENOM, s katerim se bosta zagotovo pomerila tudi septembra na srečaju Davisovega pokala.

Manj uspešna sta bila z Blažem KAVČIČEM v konkurenci dvojic. V četrtfinalu sta izgubila z nemško dvojico Dustin BROWN in Christopher KAS. Nemca sta bila boljša z rezultatom 63 62.

Bolje se je odrezal Aljaž BEDENE. S Poljakom Tomaszom BEDNAREKOM sta v četrtfinalu s 63 75 premagala 4. nosilca turnirja dvojic, italijansko dvojico Daniele BRACCIALI/Potito STARACE.

V polfinalu bosta BEDENE in BEDNAREK igrala z današnjima nasprotnikoma Kavčiča in Žemlje, BROWNOM in KASOM.