Luka Gregorc v finalu kvalifikacij v Houstonu izgubil z domačinom Klahnom

Ljubljana

Na ATP turnirju v Houstonu, turnir ima nagradni sklad 455.000 $ in se igra na pesku, je v kvalifikacijah igral Luka GREGORC. Njegov prvi nasprotnik je bil Švicar Vullnet TASHI, Luka pa je zmagal z rezultatom 75 61. Uspešen je bil tudi v drugem krogu. Premagal je Avstralca Johna PEERSA s 64 64.

Za nastop v glavnem turnirju ga je čakal še obračun s 4. nosilcem kvalifikacij, 22. letnim Američanom Bradleyem KLAHNOM, 188. igralcem lestvice ATP.

Prvi niz je gladko dobil domačin, v drugem pa sta bila igralca izenačena do izida 4-4. V deveti igri je serviral Luka in izgubil svoj servis, v naslednji pa najprej izničil dve zaključni žogici, nato pa je Američan z asom in odlično forhand paralelo odločil srečanje v svojo korist. Končni izid se je glasil 6-1 6-4 za KLAHNA.

Pri dekletih je na turnirju serije WTA kot edina naša predstavnica ta teden nastopila 2. Slovenka iz lestvice WTA Tadeja MAJERIČ. Na 235.000 $ vrednem turnirju v Katowicah je v prvem krogu kvalifikacij igrala z Latvijko Diano MARCINKEVICO in izgubila. Poljakinja je bila boljša z rezultatom 62 63.