Maša Zec Peškirič izgubila v drugem krogu La Marse, Petra Rampre v glavni turnir v Pelhamu

Ljubljana

Na ITF turnirju v tunizijski La Marsi (25.000 $) sta s kvalifikacijami uspešno opravili Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR. Obe sta zmagali dvakrat in se uvrstili v glavni turnir.

Obe sta že nastopili tudi v glavnem turnirju. Prva je nastop uspešno končala Nastja KOLAR. Igrala je z Ukrajinko Anhelino KALININO, ki je nastopila s posebnim povabilom in jo premagala s 75 46 61.

V slovenskem obračunu je bila Maša ZEC PEŠKIRIČ prepričljivo boljša od Tjaše ŠRIMPF. Maša je slavila z rezultatom 61 61.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je odigrala tudi srečanje drugega kroga glavnega turnirja. Z 26 46 je izgubila z igralko BiH Jasmino TINJIĆ.

Na ITF turnirju v ameriškem Pelhamu (25.000 $), se je Petra RAMPREuvrstila v glavni turnir. V prvem krogu je s 60 61 premagala Američanko Epiphany B. TURNER, v drugem krogu Japonko Mari OSAKA z rezultatom 46 64 62, v srečanju za uvrstitev v glavni turnir pa je bila boljša še od Bolgarke Viktorye TOMOVE. Zmagala je z rezultatom 6-1-3-6 6-1. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z Američanko Madison BRENGLE.