Ta teden brez nastopov na največjih turnirjih, najbolj v Top 100 ta teden na lestvici ATP napredoval Aljaž Bedene

Ljubljana

Ta teden na turnirju serije ATP v glavnem žrebu, po izpadu Blaža KAVČIČA v Monte Carlu, nimamo predstavnikov. WTA turnijev ta teden zaradi srečanj Pokala Federacij ni na sporedu, razveseljiva pa je novica, da je s treningi začela Polona HERCOG, ki jo lahko na turnirjih pričakujemo v začetku maja.

Na najnovejši lestvici ATP je Grega ŽEMLJA pridobil tri mesta in je trenutno na 52. mestu, Aljaž BEDENE je pridobil 10 mest in je z 80. mestom ponovno prehitel Blaža KAVČIČA, ki je pridobil eno mesto in je ta teden na 84. mestu. Na 300. mestu je Blaž ROLA, ki pa že nekaj tednov ni nastopil, po dobrih predstavah v kvalifikacijah Houstona pa je 65 mest pridobil Luka GREGORC, ki kot peti Slovenec na lestvici ATP zaseda 705. mesto.

Na ženski svetovni lestvici je Slovenija po nekaj letih še drugi teden brez igralke v TOP 100. Najvišje je Polona HERCOG, ki je na 127. mestu, Tadeja MAJERIČ je 163. Med najboljšimi 500. igralkami sta še Petra RAMPRE - 292 in Dalila JAKUPOVIĆ - 322.