prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Oktober 2010

Arhiv novic - oktober 2010

Maša Zec-Peškirič izgubila v finalu ITF turnirja v Kairu

Ljubljana, 30.10.2010

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Kairu uvrstila v finale. V polfinalu je s 64 64 premagala Slovakinjo Kristino KUCOVO. Zadnja ovira na poti k zmagi je bila Stephanie VOGT iz Liechtensteina, ki trenutno zaseda 371. mesto lestvice WTA in se je v finale prebila kot nepostavljena igralka na turnirju. Stephanie VOGT je bila boljša in je zmagala 61 63. S kvalifikacijami za turnirje naslednji teden pa so začeli tudi že nekateri naši igralci, za katere se naporna teniška sezona še ni končala. Tom KOČEVAR-DEŠMAN vztraja v Grčiji, ki mu očitno odgovarja, saj je tudi danes začel v kvalifikacijah Futuresa z nagradnim skladom 10.000 $ z zmago. V prvem krogu je kot 4. nosilec premagal Andreasa STERGIOUGA iz Grčije s 62 62. To je bila že njegova 9. tekma v štirinajstih dneh. V ZDA pa sta v kvalifikacijah ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ nastopila Blaž ROLA in Luka GREGORC. Luka je bil uspešen in se je uvrstil v drugi krog, Blaž pa je izgubil. Vse rezultate naših igralk in igralcev najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke obstali na predzadnji stopnici

Ljubljana, 30.10.2010

Na zaključnem turnirju v Dohi so nastope dočakale tudi igralke, ki nastopajo v konkurenci dvojic. Na zaključni turnir so se uvrstili štiri najboljše dvojice. Katarina in Kveta sta nosilki, v polfinalu pa sta igrali z izkušenima veterankama Rennae STUBBS in Liso RAYMOND. Katarina in Kveta sta bili boljši in sta dvoboj dobili 76 (6) 63 ter se tako uvrstili v finale. Tu sta se pomerili s trenutno najboljšim parom na svetu, Argentinko Giselo DULKO in Italijanko Flavio PENETTO. Zadnji sta potrdili svoj letošnji primat med dvojicami in finalni dvoboj odločlili v svojo korist z rezultatom 75 64. Katarini in Kveti je v tolažbo ostalo 187.500 $, ki sta si jih kot poraženki razdelili. S turnirjem v Dohi se tudi zaključuje letošnja teniška sezona za ženske saj je do konca leta na sporedu samo še en turnir iz serije WTA. TUKAJ.

Zaključena jesenska liga ATP Penzija Tour v Kopru

Koper, 29.10.2010

Zaslužen zmagovalec je postal Darko Bagon, ki je v napetem finalu premagal Portorožana Draga Perico v treh nizih, in tako nasledil zmagovalca lanske zimske in letošnje spomladanske lige Francija Hrovata. Letošnja jesenska liga je imela še eno posebnost, denarni sklad. Denarni sklad je v skladu z novim predlogom zakona o malem delu. Zmagovalcu se tako ne bo potreba zagovarjati pred SPIZ-om. Naj povdarimo, da je zmagovalec lige ,»prize money« predal v dobrodelne namene in sicer agenciji JHF, ki zbira sredstva za University medical centre v Ljubljani za raziskave zdravil za rakasta oboljenja. V sklad prispevajo simbolično vsi udeležnci ligaškega tekmovanja na Primorskem.Koper, 29.10.2010, Foto in tekst : FHRezultate najdete TUKAJ.

Maša v polfinalu ITF-a v Kairu, Tom izgubil v Heraklionu

Ljubljana, 29.10.2010

Tom KOČEVAR-DEŠMAN si ni uspel priigrati finala v Heraklionu, na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V polfinalu ga je premagal domačin Alexandros JAKUPOVIC z rezultatom 61 63. Tom, ki je v preteklih dneh odigral vrsto težkih tekem bo lahko ob koncu turnirja vseeno zadovoljen, saj je z uvrstitvijo v polfinale dosegel svoj najboljši rezultat odkar igra na turnirjih serije Futures.Uspešna pa je bila tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki ji na zadnjih tunirjih ni šlo najbolje. Tokrat se je odločila za nastop na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 25.000 $ in za zdaj opravičuje vlogo druge nosilke, saj se je uvrstila v polfinale. Tu se bo pomerila z dvajset letno Slovakinjo Kristino KUCOVO, 249. igralko lestvice WTA, ki je bila v letu 2009 že na 103. mestu. Kucova si bo poskušala priigrati tretji finale letos na turnirjih ITF. Vse rezultate naših igralcev ta teden najdete TUKAJ.

Ena izguba servisa usodna za Grego

Ljubljana, 29.10.2010

Dve uri in trinajst minut je trajalo današnje srečanje med Grego ŽEMLJA in Juanom Ignacio CHELA na ATP turnirju na Dunaju. Usodna pa je bila majhna nezbranost v tie-breaku in en izgubljen servis na celotnem srečanju. V tretjem setu je namreč Grega popustil pri servisu, kar je izkušeni Chela izkoristil in od sedmih break priložnosti (v prvih dveh nizih ni imel nobene) eno izkoristil. To pa je bilo dovolj za tesno zmago z 26 76(5) in 63. TUKAJ.

Tom Kočevar-Dešman v polfinalu Futuresa v Grčiji

Ljubljana, 28.10.2010

Konec tedna bosta v zaključku mednarodnih turnirjev zaigrala tudi slovenska predastavnika. Maša ZEC-PEŠKIRIČ bo na turnirju v Cairu z nagradnim skladom 25.000 $ zaigrala v četrfinalu proti Rusinji Nanuli PIPIYA. Odlično pa igra v Grčiji Tom KOČEVAR-DEŠMAN. Zabeležil je že peto zaporedno zmago in se uvrstil v polfinale Futuresa v Heraklionu. Tu se bo srečal z domačinom Alexandrosom JAKUPOVICEM, osemindajset letnim drugim nosilcem na turnirju, 621. igralcem lestvice ATP (Tom je trenutno na 1249. mestu).Ostali naši igralci in igralke so izpadli. Nazadnje Miha MLAKAR in Tomislav TERNAR v Dubrovniku ter Andreja KLEPAČ v Puerto Ricu. Vse rezultate naših igralcev ta teden najdete TUKAJ.

Grega Žemlja danes s Chelo, solidni tudi ostali naši

Ljubljana, 28.10.2010

Dan "D" za Grega ŽEMLJO. Danes si lahko na Dunaju v primeru uspeha priigra prvi četrtfinale na turnirjih serije ATP World tour 250, ki se igra za skupno denarno pogačo, vredno 650.000 €, Njegov nasprotnik bo Argentinec Juan Ignacio CHELA. Tekma se začne ob 13. uri. Na ostalih turnirjih po svetu so naši zaenkrat še dokaj uspešni. V Dubrovniku sta se Tomislav TERNAR in Miha MLAKAR, slednji kot LL, uvrstila na glavni turnir, izpadel pa je Tilen ŽITNIK. Tilen je tako kot teden prej, v prvem krogu naletel na Nemca FLOCKA, ki je bil tudi tokrat boljši. V Lagosu je v drugem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIČ, na nastope pa še čakajo Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in Tom KOČEVAR-DEŠMAN. Rezultat Grege ŽEMLJE lahko ob 13. uri v živo spremljate TUKAJ.

V Dohi nas bo zastopala Katarina Srebotnik

Ljubljana, 28.10.2010

V Dohi se uradno zaključuje letošnji WTA tour s t.i. WTA Championships Doha 2010. In tudi zaključni turnir ne bo minil brez naših predstavnikov. V konkurenci dvojic sta se na zaključni turnir uvrstili Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE. Poleg njiju se bodo za lep kos denarne pogače v Dohi med dvojicami potegovale še DULKO/PENNETTA, veteranki RAYMOND/STUBBS ter KING/SHVEDOVA. TUKAJ.

Tudi na manjših turnirjih naši zaenkrat uspešni

Ljubljana, 27.10.2010

Poleg Grege ŽEMLJE, ki je bil uspešen na ATP turnirju na Dunaju, je bila v prvem krogu turnirja v Kairu uspešna Maša ZEC PEŠKIRIČ, v Lagosu Dalila JAKUPOVIČ in v Heraklionu Tom KOČEVAR DEŠMAN. Na nastop v zadnjem kolu kvalifikacij v Dubrovniku še čaka Tomislav TERNAR, na nastop v glavnem turnirju pa na istem tekmovanju Tilen ŽITNIK. V zadnjem kolu kvalifikacij je izgubil Miha MLAKAR. Vse rezultate naših tekmovalcev ta teden lahko najdete TUKAJ.

V Max tenis clubu so igrali

Ljubljana, 27.10.2010

V času "teniških kislih kumaric", ko ni turnirjev TZS, so se v Max tenis klubu zbrali najboljši tenisači v letnikih od 1997 do 1994 in skupaj s svojimi očeti odigrali turnir dvojic.Deset parov je bilo razdeljenih v dve skupini (sistem rr). Zmagala sta Maks Tekavec in Jure Petkovšek (zamenjal poškodovanega očeta Marka), drugo mesto sta osvojila Rok in Peter Sitar, tretja pa sta bila Matic in Aleš Okorn. Pobudnik in organizator turnirja Fredi Juričič obljublja, da bo turnir tradicionalen, s čimer so se strinjali tudi vsi nastopajoči.Foto in tekst: M.T. TUKAJ.

Grega Žemlja napredoval v drugi krog na Dunaju, igral bo s Chelo

Ljubljana, 25.10.2010

Žreb je bil na Dunaju, na ATP turnirju z nagradnim skladom 650.000 € Gregu ŽEMLJI naklonjen. In Grega je to izkoristil. Danes je v prvem krogu glavnega turnirja premagal igralca, ki je na svetovni lestvici uvrščen na 93. mesto, triindvajsetletnega Turka, rojenega v Uzbekistanu, ki se je tako kot Grega, v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, Marsela ILHANA. Končni izid je bil 46 61 75. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Juan Ignacio CHELA, 31. letni igralec iz Argentine, ki je trenutno na 41. mestu ATP lestvice in je na turnirju postavljen za 8. nosilca. Sicer pa je bil Chela v letu 2004 že na 15. mestu na svetu. Chela je doslej zmagal na šestih turnirjih v karieri, vse turnirje pa je dobil na pesku. Tekma bo v četrtek. TUKAJ.

Univerzitetna teniška liga 2010/2011

Ljubljana, 25.10.2010

Na Športni zvezi Univerze v Ljubljani letos začenjamo z novostmi. Letos prvič poleg futsal, košarkarske in odbojkarske lige organiziramo tudi prvo tekmovalno-rekreativno teniško ligo! Prijave za ligo zbiramo do ponedeljka, 25.10.2010, zato se vsi navdušenci tenisa prijavite čim prej! Tekmovanje se začne že 16.11.2010,ko bodo potekale prve tekme za naslov prvega univerzitetnega prvaka tenis lige! Tekmovanje bo torej potekalo v dveh delih-posamezno in ekipno in dveh jakostnih skupinah, več pa si lahko preberete na www.unisport.si in TUKAJ.

Grega Žemlja v glavnem žrebu ATP turnirja na Dunaju

Ljubljana, 24.10.2010

Čeprav se sezona teniških turnirjev počasi bliža koncu, nekateri naši igralci in igralke tudi ta teden nastopajo na manjših turnirjih in iščejo točke za WTA in ATP lestvico. Že včeraj so nekateri začeli s kvalifikacijami in tudi že izpadli. Nekaj pa jih je še v igri, predvsem so bili v kvalifikacijah ta teden uspešni fantje. Na največjem moškem turnirju ta teden, 650.000 $ vrednem ATP turnirju na Dunaju uspešno nastopa Grega ŽEMLJA, ki se je že uvrstil v zadnji krog kvalifikacij in ga tako le še ena zmaga loči od nastopa v glavnem turnirju. Kot šesti nosilec je najprej izločil Čeha LOJDO nato pa še v drugem krogu domačina MOJSERJA. Za nastop v glavnem turnirju je danes popoldne premagal Romuna Mariusa COPILA. Prvi niz je sicer izgubil s 46, a je je naslednja dva dobil 64 in 63. TUKAJ.

Polona in Dalila izgubili tekmi posameznic, Polona klonila tudi v dvojicah

Ljubljana, 23.10.2010

V Luksemburgu je Polona HERCOG izgubila četrtfinalno srečanje z Angeliqe KERBER 64 62 in tako po predaji DEMENTIJEVE, ko je zasedla mesto 1. nosilke, zamudila lepo priložnost za nov finale na turnirjih serije WTA. A Kerberjeva je bila boljša in je slavila 64 62. Polona pa je bila uspešna v igri dvojic in po zmagi nad parom BORWELL/KEOTHAVONG 62 64 sta se s Petro MARTIČ uvrstili v današnji polfinale, v katerem sta igrali z drugima nosilkama na turnirju Timeo BACSZINSZKY in Tathiano GARBIN. Tudi v tej tekmi Poloni ni uspelo zmagati. S Petro sta izgubili 61 63. Svoje nastope pa je v Lagosu zaključila tudi Dalila JAKUPOVIČ, ki je polfinalno srečanje na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ proti Francozinji Natalie PIQUION izgubila tesno 76(5) 64. Vse rezultate naših predstavnikov ta teden najdete TUKAJ.

Polona v četrtfinalu Luksemburga, Dalila v polfinalu Lagosa

Ljubljana, 21.10.2010

Polona HERCOG je v četrfinalu turnirja v Luksemburgu. Danes bi morala odigrati srečanje drugega kroga proti Rusinji Eleni DEMENTIJEVI, vendar je slednja dvoboj zaradi poškodbe predala. Polona je tako napredovala v četrtfinale, kjer bo jutri nastopila dvakrat, najprej v igri posameznic in nato še v dvojicah. Njena četrtfinalna nasprotnica bo Nemka Angeliqe KERBER, 22. letna igralka iz Kiela, ki je na svetovni lestvici na 52. mestu, v drugem krogu pa je izločila Danielo HANTUCHOVO v treh nizih. V polfinale turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ se je v Lagosu uvrstila devetnajstletna Dalila JAKUPOVIČ, ki je premagala drugo nosilko, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO 63 46 75. Bratchikova je trenutno na 146. mestu lestvice WTA, Dalila JAKUPOVIČ pa na 410. mestu. V polfinalu bo igrala s tretjo nosilko, Francozinjo Natalie PIQUION, 192. igralko na svetu. Dalila je s tem ponovila lanskoletni rezultat, ko si je prav tako priigrala polfinale na tem turnirju. Na moškem turnirju serije Futures z nagradnim skladom 15.000 $ v Dubrovniku pa se je že v prvem krogu poslovil Tilen ŽITNIK. S 61 60 ga je izločil drugi nosilec, Nemec Alexander FLOCK. Vse rezultate naših igralk in igralcev ta teden njadete TUKAJ.

Grega končal z nastopi v Seulu, Polona Hercog zvečer z Eleno Dementijevo

Ljubljana, 21.10.2010

Danes spremljamo nastope preostalih naših igralcev in igralk na mednarodni sceni. Zjutraj po našem času je v Seulu, v drugem kolu Challengerja posamezno, tekmo že odigral Grega ŽEMLJA, ki pa žal ni bil uspešen. Premagal ga je Japonec Yuichi SUGITA s 64 62. Gregi tudi v igri dvojic ni uspelo zmagati. V paru s Hrvatom ŠKUGORJEM sta izgubila proti ameriško-izraelski dvojici BOGOMILOV/SELA 62 62. Grega je s tem zaključil nastope v Seulu. Zvečer pa bo v drugem kolu WTA turnirja v Luksemburgu nastopila Polona HERCOG. Na drugi strani mreže bo druga nosilka, devetindajsetletna Rusinja Elena DEMENTIJEVA, trenutno 9. igralka svetovne lestvice deklet. Polona bo v petek odigrala še četrtfinalno tekmo dvojic. Dalila JAKUPOVIČ se je v Lagosu uvrstila v četrtfinale turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, ki ga bo odigrala v petek, nimamo pa še rezultata edinega preostalega moškega predstavnika v Dubrovniku, Tilna ŽITNIKA. TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v Luksemburgu, Grega Žemlja v četrtek

Ljubljana, 20.10.2010

Polona HERCOG se je uvrstila v drugi krog WTA turnirja posameznic v Luksemburgu, potem ko ji je nasprotnica iz Hrvaške Ivana LISJAK po izgubljenem prvem nizu s 62, v drugem nizu pri izidu 1-1, srečanje predala. Grega ŽEMLJA bo drugo tekmo turnirja v Seulu tako med posamezniki, kot v igri dvojic odigral v četrtek. Polono čaka danes ob koncu dnevnega programa v Luksemburgu še tekma dvojic. V Nigeriji se je Dalila JAKUPOVIČ uvrstila v čtrtfinale turnirja z nagradnim skladom 25.000 $. Petra RAMPRE v ZDA , Polona REBERŠAK v Dubrovniku sta srečanji prvega kroga izgubili, v Grčiji pa je v drugem krogu izpadel Tom KOČEVAR DEŠMAN.Rezultat iz Luksemburga lahko v živo spremljate TUKAJ.

Grega Žemlja zmagovito začel v Seulu, Polona Hercog v sredo

Ljubljana, 19.10.2010

Grega ŽEMLJA ta teden nastopa v Seulu na ATP Challengerju z nagradnim skladom 125.000 $. In začel je odlično. V prvem krogu je kot 8. nosilec premagal hrvaškega kvalifikanta Anteja PAVIČA 60 63, uspešen pa je bil s partnerjem iz Hrvaške ŠKUGORJEM tudi v igri dvojic. Izločila sta druga nosilca HUEYA (PHI) in IGLOTA (GBR) z rezultatom 64 67(6) 11-9. Grega se bo v drugem krogu pomeril z 22. letnim Yuichijem SUGITO iz Japonske, ki je na lestvici uvrščen sto mest za Grego. V Luxemburgu pa je Polona HERCOG po odpovedi SEVASTOVE, s katero bi sicer morala igrati, a je nastop zaradi poškodbe odpovedala, dobila novo nasprotnico. To je Ivana LISJAK iz Hrvaške, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Polona bo igrala v sredo okrog 13. ure, pozno zvečer pa bo nastopila še v igri dvojic. Rezultata Polone boste lahko spremljali v živo TUKAJ.

Dubrovnik neprijazen do naših predstavnikov

Ljubljana, 19.10.2010

Na moškem in ženskem turnirju v Dubrovniku se nobenemu izmed naših igralk ali igralcev ni uspelo iz kvalifikacij uvrstiti v glavni turnir. Vsi so izpadli v drugem krogu, tako da niso imeli možnosti niti kot srečni poraženci. Od naših bo tako nastopil v glavnem turnirju s povabilom organizatorja le Tilen ŽITNIK in Polona REBERŠAK, ki je bila neposredna uvrščena v glavni turnir. V Seulu bo v torek okrog 12. ure po lokalnem času igral Grega ŽEMLJA, Polona HERCOG pa bo v Luxemburgu prvič nastopila šele v sredo. Na svoje prve nastope v glavnih turnirjih pa čakajo tudi Petra RAMPRE, Dalila JAKUPOVIČ, Polona REBERŠAK in Tom KOČEVAR-DEŠMAN. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Marino zmagal na Slovaškem

Murska Sobota, 18.10.2010

Marino Kegl (Teniški klub Jakopina) se je v soboto 16.10.2010 kot prvi Slovenec in povrhu Prekmurec vpisal v zgodovino Slovenskega tenisa, saj se je udeležil Mednarodnega teniškega turnirja za gluhe na Slovaškem v Holovcu. To je njegov prvi mednarodni teniški turnir za gluhe. Marino je svoj debitantski nastop opravil odlično, saj je osvojil turnir. Turnir je potekal po sistemu Round Robin s finalnim delom. Kljub naporni 4. tekmi v Round Robinu z Vitom Prochazka, v kateri je Marino izgubljal 1/3 in 2/4, se je pobral ter Prochazko premagal 6/4. V finalu je vajo ponovil in ga premagal 6/0.

Turnir je potekal v okviru 50 letnice Slovaške zveze gluhih. Poleg teniškega turnirja je istočasno potekalo več turnirjev gluhih (futsal, odbojka, badminton, šah, strelstvo, namizni tenis). Na pohodu po Hlohovcu je sodelovalo več kot 500 gluhih iz Slovaške, nekaj je bilo tudi gostov iz Češke in Poljske.

Marino se bo 20.11.2010 udeležil naslednjega turnirja Škoda open 2010 v Brnu.

 

Rezultati:
1. RR: Marino Kegl-Roman Vojtehovsky(Slovaška) 6/1
2. RR: Marino Kegl-Roman Torok(Slovaška) 6/1
3. RR: Marino Kegl-Michal Horvath(Slovaška) 6/0
4. RR: Marino Kegl-Vit Prochazka(Češka) 6/4
Polfinale: Marino Kegl-Peter Juriška 6/0
Finale: Marino Kegl- Vit Prochazka(Češka) 6/0

 

Tekst:J. Jakopina
Foto: D. Kegl

TUKAJ.

Zaključek teniške sezone na Obali

Ljubljana, 18.10.2010

Kar 32 mešanih dvojic iz vse Slovenije se je zbralo na 1. Marina Cupu v Portorožu, kot zakjuček poletne teniške sezone na Obali. Več lahko preberete TUKAJ.

Katarina za las prekratka v Linzu

Ljubljana, 17.10.2010

V finalu WTA turnirja v Linzu Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE nista uspeli osvojiti naslova. Za nekaj točk sta bili boljši Čehinji VORACOVA in ZAHVALOVA-STRYCOVA, ki sta po dveh urah slavili 75 76(6). TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman uspešen v kvalifikacijah v Grčiji

Ljubljana, 17.10.2010

Kar nekaj naših igralcev in igralk je včeraj nastopilo v prvih krogih kvalifikacij za nastope v glavnih turnirjih. Nastopili so s premenljivim uspehom. Na ATP Challengerju v Čilu je bil Janez SEMRAJC dvakrat uspešen, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je srečanje v drugem nizu predal. Na WTA turnirju v Luxemburgu sta Andreja KLEPAČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ izpadli. Tadeja MAJERIČ je v St. Raphaelu srečanje predala. V Dubrovniku sta bila v prvem kolu uspešna Daša ORLIČ in Anže KAPUN, v Parosu v Grčiji pa je Rok JARC srečanje predal. V nadaljevanju kvalifikacij sta v nedeljo, v Dubrovniku, zmagala še Bruno ŠTEH pri fantih in Anja PRISLAN pri dekletih. Tom KOČEVAR DEŠMAN je uspešno prestal kvalifikacije v Grčiji in se je uvrstil v glavni turnir. Vse rezultate naših igralk in igralcev najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke v finalu dvojic v Linzu

Ljubljana, 17.10.2010

Katarina Srebotnik se je v paru s Kveto PESCHKE še enkrat več uvrstila v finale dvojic na turnirju serije WTA. V Linzu sta premagali Saro ERRANI in Roberto VINCI, v nedeljskem finalu pa bosta igrali z drugima nosilkama na turnirju, Čehinjama VORACOVO in ZAHVALOVO/STRYCOVO. Na WTA turnirju v Luxemburgu, ki se začne v ponedeljek sta v današnjih kvalifikacijah izpadli Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ. Prvo je premagala Katrin WOERLE iz Nemčije, 36 64 75 drugo pa Eleni DANILIDOU iz Grčije 60 16 64. Kot zanimivost naj zapišemo, da se je tekma končala ob 01.15 uri zjutraj. Bolj uspešen je bil na ATP Challengerju v Santiagu (Čile) z nagradnim skladom 100.000 $ Janez SEMRAJC, ki se je po dveh zmagah v kvalifikacijah uvrstil v zadnje kolo in ga le še en uspešen nastop loči od glavnega turnirja. Rezultat finalnega srečanja Katarine SREBOTNIK lahko po 15. uri spremljate v živo TUKAJ.

Naši igralci in igralke že danes v igri za nastope na glavnih turnirjih

Ljubljana, 16.10.2010

Številni naši igralci in igralke so prijavljeni za turnirje, ki se igrajo v prihodnjem tednu širom sveta. Danes se marsikje že začenjajo kvalifikacije, le peščica pa jih je uvrščenih neposredno v galvne turnirje. Tako bo v glavnem turnirju serije WTA v Luxemburgu nastopila Polona HERCOG, v kvalifikacije morata Andreja KLEPAČ (WC) in Maša ZEC PEŠKIRIČ. V glavnem turnirju Challengerja, vrednega 125.000 $ v Seulu bo zaigral Grega ŽEMLJA. V Santiagu, v Čilu, bo na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ Janez SEMRAJC nastopil v kvalifikacijah. V glavnem turnirju v Lagosu, nagradni sklad 25.000 $, bo nastopila Dalila JAKUPOVIČ, v kvalifikacijah 50.000 $ turnirja v St. Raphaelu pa Tadeja MAJERIČ. V glavnem turnirju 25.000 dolarskega turnirja v Rock Hillu bo nastopila Petra RAMPRE, 10.000 $ v Dubrovniku Polona REBERŠAK. Tu bodo v kvalifikacijah Tea PALANDAČIĆ, Anja PRISLAN, Maša ŠMIC in Daša ORLIČ. Na Futuresu v Grčiji (10.000 $) bosta v kvalifikacijah zaigrala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Rok JARC. V Dubrovniku pa bodo dekletom družbo delali v kvalifikacijah moškega turnirja (15.000 $) Tomislav TERNAR, Matej LELJAK, Žiga PAPEŽ, Bruno ŠTEH, Anže KAPUN in Tine RITTER. Rezultate bom spremljali in jih objavili pod rubriko "nastopi naših igralcev ta teden". V živo pa lahko spremljate rezultate iz Luxemburga TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu dvojic v Linzu

Ljubljana, 16.10.2010

Katarina SREBOTNIK je poleg Anje PRISLAN zadnja naša predstavnica, ki ta teden še nastopa na mednarodnih turnirjih. V avstrijskem Linzu se je včeraj v paru s Kveto PESCHKE uvrstila v polfinale, potem ko sta v četrtfinalu premagali Anno CHAKVETDADZE in Patty SCHNYDER 62 63. V današnjem polfinalu bosta okrog 20. ure igrali proti italijanski navezi ERRANI/VINCI, ki je bila v cetrtfinalu usodna za Andrejo KLEPAČ. Anja PRISLAN je na Bolu končala nastope v četrfinalu. Izgubila je z Vivien VIERIN 63 62 in se že preselila v Dubrovnik, kjer se bo pridružila drugim Slovenkam, ki bodo nastopile v kvalifikacijah naslednjega turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. Rezultat iz Linza lahko v živo spremljate TUKAJ.

Boštjan Kreutz najboljši rekreativec v Ljubljani

Ljubljana, 16.10.2010

Prejšnji teden se je na teniških igriščih v Šentvidu s play-offom končalo letošnje tekmovanje v ljubljanski poletni rekreativni teniški ligi. V prvi ligi je slavil Boštjan Kreutz, v drugi ligi je prvo mesto osvojil Blaž Mostar, v tretji ligi Grega Kordež in v četrti ligi Tomaž Jakopin. Medtem se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu že začela ljubljanska zimska rekreativna liga v kateri sodeluje 68 igralk in igralcev. V Domžalah pa se bo v novembru pričelo tudi tekmovanje v ljubljanski zimski »elitni« ligi, v kateri lahko igrajo bivši in sedanji tekmovalci, ki pa se članskih tekmovanj TZS ne udeležujejo več (z izjemo ligaških tekem), med rekreativci pa ne smejo nastopiti. Prijave v elitno ligo so možne do petka 22.10.2010. Sodelovanje sta že potrdila Andrej Kraševec in Gregor Krušič. Več o ljubljanskih teniških ligah najdete TUKAJ.

Anja Prislan v četrtfinalu na Bolu

Ljubljana, 15.10.2010

Anja PRISLAN nadaljuje z dobrimi nastopi na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $. Ta teden igra na Bolu in se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Čehinjo Nikolo HORAKOVO 06 75 64, v četrtfinalu pa bo igrala z Vivien VIERIN, devetnajstletno Italijanko, 583. igralko lestvice WTA.V Linzu pa bo na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ danes nastopila Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE bosta igrali, ne pred 18. uro, proti Anni CHAKVETADZE in Patty SCHNYDER. Rezultat lahko v živo spremljate TUKAJ.

On-line registracije so zaključene

Ljubljana, 14.10.2010

Zaključuje se registracijski rok. Čas za nove registracije igralcev in podaljšanja registracij se je z 31.10.2010 iztekel, tako da aplikacija ne omogoča novih vpisov.Pošiljamo vam obvestilo o dveh novih aplikacijah, ki jih uvaja TZS. Gre za ON-LINE registracije in ON-LINE prijave na teniške turnirje. Teniška zveza Slovenije bo z začetkom zimske sezone 2010/2011 odprla novo SPLETNO aplikacijo na internetnih straneh TZS, ki bo omogočala REGISTRACIJE (nove in podaljšanje starih) članov TZS in PRIJAVE na turnirje v Sloveniji – prijavljanje preko interneta, z naslovom http://www.teniska-zveza.si/turnirji/prijave/.Za prijavo tekmovalcev na turnir, kot tudi registracije, je zadolžen klub, ki bo od Teniške zveze Slovenije po e-pošti in po navadni pošti prejel šifro kluba in geslo za prijavo v spletno aplikacijo, preko katere bo nato lahko opravil registracije in prijave na tekmovanja.Podrobnejša navodila o načinu delovanja aplikacije so objavljena pod zavihkom registracije, aplikacija je doprta s 15.10.2010. Podrobnosti in ostale dokumente najdete TUKAJ.

Slovenski obračun v Linzu pripadel Srebotnikovi

Ljubljana, 13.10.2010

Potem, ko je izpadla Pllona HERCOG med posameznicami, imamo Slovenci v linzu v četrfinalu dve predstavnici v igri dvojic. Prva se je tja že uvrstila Andreja KLEPAČ s soigralko Sorano CIRSTEA. O drugi predstavnici Slovenije v četrtfinalu pa sta odločali Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG, ki sta stali na nasprotnih straneh mreže s svojima teniškima partnericama. V izjemno izenačenem srečanju sta bili na koncu srečnejši Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki sta slavili v podaljšani igri tretjega niza. Končni izid se je glasil 46 63 10-8. V Franciji je Tadeja MAJERIČ izpadla po porazu s Stephani FORETZ GACON s 61 62. Na Bolu je Anja PRISLAN napredovala v drugi krog z zmago nad Ivano KUBICKOVO 64 60. V Grčiji je v drugem krogu izpadel Tom KOČEVAR-DEŠMAN. V ZDA je v prvem krogu izpadla Petra RAMPRE. Podrobnejše rezultate naših predstavnikov na mednarodnih turnirjih ta teden najdete TUKAJ.

Redne letne meritve na Fakulteti za šport - pomembno obvestilo

Ljubljana, 13.10.2010

Ponovno vas obveščamo, da morajo imeti igralci, ki se bodo v soboto 16.10.2010 udeležili rednih letnih meritev na Fakulteti za šport, s seboj podpisano dovoljenje staršev oz. skrbnikov.Brez tega dovoljenja se testiranja ne bodo mogli udeležiti. TUKAJ.

Polona Hercog poražena v 1. krogu turnirja v Linzu

Ljubljana, 12.10.2010

Tudi danes spremljamo nastope naših igralk in igralcev na turnirjih po svetu. V živo ste lahko na spletu spremljali rezultat Polone HERCOG na turnirju v Linzu, ki ga je Polona po dveh urah in šestnajstih minutah izgubila v treh nizih. Končni izid je bil 46 64 46. Popoldne je v igri dvojic nastopila Andreja KLEPAČ. V paru s Sorano CIRSTEA sta v zelo izenačeni tekmi premagali Sophie LEFEVRE (FRA) in Klaro ZAKOPALOVO (CZE) 67(3) 64 12-10. Razlika v točkah je bila na koncu 82 proti 81. Sicer pa na turnirju igrata še dva para s Slovensko udeležbo. Polona bo zaigrala v paru z današnjo nasprotnico Julio GOERGES, že v prvem krogu pa bosta loparje prekrižali s prvima nosilkama, našo Katarino SREBOTNIK in Kveto PESCHKE. Dvoboj bo v sredo okrog 16. ure. Rezultate iz Linza lahko v živo spemljate TUKAJ.

Polona Hercog in Tadeja Majerič v glavnih turnirjih

Ljubljana, 11.10.2010

Točno opoldne je v Linzu začela zadnjo tekmo kvalifikacij na 220.000 $ vrednem WTA turnirju prva nosilka kvalifikacijskega turniraj Polona Hercog. Za vstop na glavni turnir je igrala z Anais LAURENDON, 25. letno Francozinjo brez večjih uspehov v profesionalnem tenisu. Trenutno je uvrščena najvišje v karieri, na 182. mesto, na turnirjih za lestvico WTA pa nastopa že od leta 2001. Polona po pričakovanju z nasprotnico ni imela težav in je slavila po uri in sedemnajstih minutah igre s 64 62. Zaradi odpovedi Seerne Williams se je spremenil tudi žreb in Polona se bo v prvem kolu srečala z Nemko Julio GOERGES. Tadeja MAJERIČ je danes igrala v zadnjem kolu kvalifikacij na 50.000 $ vrednem turniju v Joue-les-Toursu. Njena nasprotnica je bila 16. letna Fiona GERVAIS, ki šele začenja z nastopi na članskih turnirjih, sicer pa je uvrščena na 612. mesto mladinske lestvice ITF do 18 let. Tadeja je bila uspešnejša in je zmagala v treh nizih z rezultatom 64 36 63. V 1. kolu glavnega turnirja bo zaigrala proti 29. letni domačinki Stephanie FORETZ GACON, 190. igralki WTA lestvice, sicer pa že članici elitne stoterice WTA toura. Rezultate ostalih naših predstavnikov ta teden najdete TUKAJ.

Eva Zagorac in Matej Leljak zmagovalca mastersa do 18 let

Ljubljana, 11.10.2010

Zmagovalca mastersov do 18 let sta postala Eva ZAGORAC, ki je v finalu tesno premagala Tino RUPERT z rezultatom 62 57 75 in Matej LELJAK, ki je bil boljši od Tima CIBAŠKA 64 61. V polfinalnih obračunih je pri fantih Matej LELJAK premagal Blaža BIZJAKA 62 62, v drugi tekmi pa je bil Tim CIBAŠEK boljši od Bruna ŠTEHA 64 63. Pri dekletih je Eva ZAGORAC izločila zadnjo izmed postavljenih igralk Sindi GERMEK S 61 76(2), Tina RUPERT pa Laro VOVK 46 62 64. TUKAJ.

Pia Čuk in Blaž Bizjak zmagovalca mastersa do 16 let

Bojan, 11.10.2010

V Litiji se končal drugi letošnji masters, tokrat v kategoriji do 16 let. V nekoliko okrnjeni ženski konkurenci (manjkali sta Nastja Kolar in Maša Marc) je presenetljivo slavila štirinajstletna domačinka Pia ČUK, ki je v finalu premagala prav tako nekoliko presenetljivo finalistko Tino MOHORČIČ 46 75 64.Pri fantih prvi nosilec, domačin Blaž BIZJAK, ni dovolil presenečenja. Se je pa v finalu vseeno namučil s prav tako presenetljvim finalistom Maksom TEKAVCEM. Tako Pia ČUK, kot Maks TEKAVEC sta na mastersu nastopila kot nepostavljena igralca, zato sta njuni uvrstitvi presenetljivi. A za tiste, ki tenis spremljajo podrobneje, sta njuni uvrstitvi glede na zadnje igre, ki jih prikazujeta in nastope na domači in mednarodni sceni skorajda pričakovani. TUKAJ.

Grega Kokalj in Zala Dovnik zmagovalca mastersov do 12 let

Ljubljana, 11.10.2010

Danes smo v Litiji dobili prva zmagovalca letošnjih mastersov, obračunov najboljših dvanajstih igralcev in igralk v posamezni kategoriji ob koncu sezone. V kategoriji do 12 let sta to postala Grega KOKALJ iz TK AS Litija, ki je v finalu premagal Nejca SITARJA iz ŽTK Maribor 62 60 pri fantih in Zala DOVNIK, ki je v bila v finalu boljša od klubske kolegice iz ŽTK Maribor Saše KLANEČEK 36 63 75, pri dekletih. Poglejte tudi TUKAJ.

Sezono zaključili tudi najmlajši

Ljubljana, 10.10.2010

V Kopru se je z mastersom za dečke in deklice stare od 8 - 11 let zaključila letošnja poletna teniška sezona tudi za to kategorijo. Veliko število sodelujočih kaže, da je tenis med najmlajšimi zelo priljubljen šport in naj tako tudi ostane. Zmagovalci so postali: Živa FALKNER, Samuel PATE, Tim TEKAVEC, Maruša PLANK, Rok KOMAC, Lian BENEDEJČIČ, Žan GORENEC in Kristina NOVAK. Podrobnosti o zaključnem turnirju najdete TUKAJ.

Kaja Podobnik in Tomislav Ternar zmagovalca članskih mastersov

Ljubljana, 10.10.2010

Presenetljiva zmagovalka mastersa pri članicah je postala Kaja PODOBNIK, ki je v finalu premagala Nino NAGODE z rezultatom 36 62 63. Pri članih Tomislav TERNAR ni dovolil presenečenja, čeprav je rabil tri nize, da je premagal Miho MLAKARJA, ki je pred tem izločil 2. in 3. nosilca Žitnika in Zajška. Več o mastersu najdete TUKAJ.

Natalija Šipek in Rok Križaj najboljša do 14 let

Ljubljana, 10.10.2010

Zmagovalca mastersa do 14 let sta postala Natalija ŠIPEK (MIMA) pri dekletih, ki je v finalu premagala prijetno presenečenje letošnjega turnirja Laro VOVK (STRAŽ) 61 75 in Rok KRIŽAJ (IDRIJA), ki je bil boljši od presenetljivega finalista Luke VOLKA (TR-KR). Več najdete TUKAJ.

Grega in Andreja nista uspela, Polona napredovala

Ljubljana, 10.10.2010

Gregi ŽEMLJA ni uspel veliki met in uvrstitev na glavni turnir trimilijonskega turnirja v Shanghaiu. Porazil ga je Florent SERRA, 70. igralec svetovne lestvice, 63 76(1). Grega ni bil daleč od uspeha, saj je bil izid tesen, imel pa je kar osem break priložnosti, vendar ni izkoristil nobene, medtem ko je imel nasprostnik samo štiri, od katerih je eno v prvem nizu tudi izkoristil in ta odvzem servisa je bil dovolj za končno zmago. Grega je do tie-breaka dobro serviral, brez težav dobival svoje servise, v podaljšani igri pa povsem popustil in uspel osvojiti le eno točko.V Franciji v kvalifikacijah 50.000 $ vrednega turnirja igra Tadeja MAJERIČ. Kot 3. nosilka je v prvem kolu premagala Alix COLLOMBON iz Francije 61 62 in bo danes igrala s Čehinjo Katerino KLAPKOVO. Napredovanje v zadnji krog kvalifikacij si je v Linzu na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ priigrala Polona HERCOG. Poljakinjo Katarzyno PITER je izločila gladko s 61 63. Andreja KLEPAČ ni uspela. Po izgubljenem prvem nizu proti Tatiani POUTCHEK s 64 in vodstvu Poutchkove 10 v drugem nizu, je srečanje predala.Več rezultatov naših predstavnikov na mednarodnih turnirjih najdete TUKAJ.

Luka Volk izločil Tekavca, Lara Volk pa Pislakovo

Ljubljana, 09.10.2010

Tudi na mastersu do 14 let, ki se je danes začel v Litiji ni šlo brez presenečenj. Največje je pripravil Luka VOLK iz Kranja, ki je premagala prvega nosilca in prvega favorita za osvojitev naslova Maksa TEKAVCA. Rezultat je bil 36 63 64. Aleš GERMIČ je s 62 64 izločil četrtega nosilca Žigo GABRA, medtem ko sta se drugi in tretji nosilec, Rok KRIŽAJ in Domen GOSTINČAR brez težav uvrstila v polfinale. Brez presenečenj tudi ni šlo pri dekletih. Izpadla je druga nosilka Manca PISLAK, od katere je bila boljša Lara VOVK. Lara je slavila 36 63 75. Izpadla je tudi tretja nosilka Lara KRALJ, ki je pri vodstvu Simone REJC 50 v prvem nizu srečanje predala. Zanesljivi sta bili prva in druga nosilka Sara PALČIČ in Natalija ŠIPEK, ki sta se brez težav uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Grega uspešno začel v Šanghaju, Polona in Andreja jutri v Linzu

Ljubljana, 09.10.2010

Iz Pekinga se je Grega Žemlja preselil v Šanghaj, kjer nastopa na ATP turnirju Shanghai Rolex Masters z nagradnim skladom 3.240.000 $. V kvalifikacijah je danes dobro začel in izločil 11. nosilca kvalifikacijskega turnirja Američana Michaela RUSSELA, 88. igralca svetovne teniške lestice, z rezultatom 26 64 64. Grega bo v naslednjem kolu igral s Francozom Florentom SERRA, 29 letnikom iz Bordeauxa, trenutno 70. igralcem na svetu.Zmaga bi mu že prinesla uvrstitev na glavni turnir.Polona Hercog in Andreja Klepač pa si bosta poskušali priigrati nastop v glavnem turnirju serije WTA z nagradnim skladom 220.000 $ v Linzu. Polona je prva nosilka kvalifikacij in se bo v prvem kolu srečala s Katarzyno PITER, mesec dni starejšo Poljakinjo, ki pa je na lestvici WTA daleč za Polono, na 220. mestu. Nasprotnica Andreje KLEPAČ bo veteranka na WTA touru, 31. letna Belorusinja Tatiana POUTCHEK, trenutno na 350. mestu lestvice WTA, v letu 2002 pa je bila 55. igralka na svetu. Obe naši igralki bosta nastopili v nedeljo. V ZDA pa bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v kvalifikacijah igral Luka GREGORC. Prvič bo nastopil že danes zvečer, njegov nasprotnik bo Jimmy WANG iz Tajske, ki bo nstopil s povabilom organizatorja. TUKAJ.

Ta konec tedna zadnja tekmovanja letošnje poletne sezone

Ljubljana, 09.10.2010

Ta konec tedna se bodo odvila še zadnja tekmovanja letošnje poletne teniške sezone. Danes se v Litiji začenja masters deklic in dečkov do 14 let, ki se zaključi jutri, ko se začne še zadnji iz serije mastersov, masters za člane in članice. V Kopru pa danes in jutri poteka zadnje dejanje letošnje sezone v kategorijah najmlajših, to je otrok od 8 - 11 let. Danes bodo potekale tekme v MINI in MIDI tenisu ter tekmovanje do 10 let, jutri pa še tekmovanje deklic in dečkov do 11 let. TUKAJ.

Anja Prislan končala z nastopi v četrtfinalu

Ljubljana, 08.10.2010

Danes je z nastopi kot zadnja naša tekmovalka na mednarodnih prizoriščih zaključila tudi Anja PRISLAN. Na turnirju v Cagliariju jo je 62 76(4) premagala Italijanka Francesca MAZZALI. Anja pa si je priborila nekaj novih točk za lestvico WTA, na katero se bo kmalu spet uvrstila. TUKAJ.

Masters do 18 let: Polom nosilk, pri fantih brez presenečenj

Ljubljana, 07.10.2010

Končal se je prvi dan mastersa do 18 let za fante in dekleta, ki se igra v Litiji. Pri dekletih so izpadle kar tri od štirih prvopostavljenih igralk. Tina RUPERT je gladko premagala 1. nosilko Nino NAGODE, Lara VOVK je v izjemno izenačeni tekmi presenetila 4. nosilko Evo RIHTARŠIČ, Eva ZAGORAC pa je hitro opravila z 2. nosilko Nejo SOTOŠEK. Le Sindi GERMEK je z zmago proti Sončki JAZBINŠEK potrdila vlogo 3. nosilke na zaključnem turnirju. Sicer pa od najboljših manjkajo prve tri igralke z lestvice Nastja KOLAR, Maša MARC in Maša ŠMIC.Pri fantih je vse potekalo bolj predvidljivo saj so se v polfinale uvrstili 1., 2. in 4. nosilec Matej LELJAK, Bruno ŠTEH in Tim CIBAŠEK. Izpadel je tretji nosilec, katerega je izločil zmagovalec mastersa do 16 let Blaž BIZJAK. Pri fantih od najboljših ne igra Nik RAZBORŠEK, sicer tretji igralec z lestvice do 18 let. TUKAJ.

Katarina v Pekingu izpadla v dvojicah, Anja Prislan v četrfinalu Cagliarija

Ljubljana, 07.10.2010

Od turnirja v Pekingu se poslavlja še zadnja naša predstavnica. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta izpadli v četrtfinalu. Boljši sta bili Chia-Jung CHUANG (TPE) in Olga GOVORTSOVA (BLR) z rezultatom 76(5) in 62. Katarina in Kveta iz Pekinga odnašata vsaka 11.130 $ in 250 WTA točk v konkurenci dvojic. V Italiji pa na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ še naprej dobro igra Anja PRISLAN, ki se je po uspešno prestanih kvalifikacijah uvrstila v svoj prvi letošnji četrfinale. V drugem krogu je z rezultatom 63 61 premagala Italijanko Mario-Letizio ZAVAGLI. Njena naslednja nasprotnica bo prav tako Italijanka Francesca MAZZALI, devetnajstletna igralka, trenutno na 930. mestu lestvice WTA, medtem ko Anja na lestvico trenutno ni uvrščena, bila pa je že na 729. mestu v letu 2009. TUKAJ.

Srebotnik in Peschke napredovali v Pekingu

Bojan, 06.10.2010

Na 4.500.000 $ vrednem turnirju v Pekingu je dvojica Srebotnik/Peschke napredovala v cetrtfinale. Drugi nosilki sta premagali par Monica NICULESCU (ROU)/Shahar PEER (ISR) 63 64. Na turnirju v Cansas Cityu z nagradnim skladom 50.000 $ je prvi nastop docakala Petra RAMPRE. Njena nasprotnica je bila domačinka Madison BRENGLE, sedma nosilka, ki je bila prepričljivo boljša z rezultatom 60 64. Na turnirju vrednem 10.000 $ v Cagliariju. v Italiji, pa ta teden nastopa Anja PRISLAN. Po uspešnih kvalifikacijah je zmagala tudi v prvem kolu glavnega turnirja. premagala je igralko iz Švice, Clelio MELENA s 63 61. TUKAJ.

Na mastersu do 16 let v Litiji izpadli trije nosilci

Ljubljana, 06.10.2010

Po prvem dnevu mastersa do 16 let v Litiji so izpadli trije nosilci. Pri fantih sta se zanesljivo uvrstila v polfinale prvi in drugi nosilec Blaž BIZJAK in Rihard ROŽAC, izpadla pa sta tretje in četrto postavljena igralca Matija OKORN, ki ga je s 57 62 64 izločil Rok SITAR, ter Urh KRAJNC DOMITER, od katerega je bil boljši Maks TEKAVEC. Tekavec je slavil 26 63 60.Tudi pri dekletih v polfinalu niso vse prvopostavljene igralke. Kaja MRGOLE, katero je izločila Pia ČUK s 62 61, je bila četrta nosilka. So se pa v polfinale uvrstile prve tri nosilke Eva ZAGORAC, Tina MOHORČIČ in Tina RUPERT. Tekmovanje se bo s polfinali in finalnima obračunoma zaključilo v sredo. Rezultate najdete tudi TUKAJ.

Polona Hercog končala z nastopi na Kitajskem

Ljubljana, 06.10.2010

Polona Hercog je igrala v drugem krogu WTA turnirja v Pekingu z Italijanko Francesco SCHAVIONE. Polona je v prvem krogu izločila Danielo HANTUCHOVO, nepredvidljivo Slovakinjo, trenutno 29., sicer pa že 5. igralko svetovne lestvice WTA. Njena danasnja nasprotnica, ki je trenutno na izvrstnem 6. mestu lestvice WTA pa je bila za Polono tokrat prevelik zalogaj. Polona je odlično začela, takoj vzela servis nasprotnici in povedla s 31 v prvem nizu. Nato pa je pobudo prevzela Italijanka, dobila pet iger zapored in osvojila prvi niz 63. Tudi v drugem nizu je Schiavonejeva obdržala vse svoje servise, Poloni pa dvakrat to ni uspelo in tekma se je končala z rezultatom 63 63. Polona je po počitku stopila na igrišče še enkrat. Tokrat v paru z Nemko Julio GOERGES (ta bo sicer njena nasprotnica v naslednjem kolu Pokala federacij), nasproti pa sta jima stali Agnes SZAVAY in Barbora ZAHLAVOVA STRYCOVA. Madžarka in Čehinja sta bili boljši in sta zmagali 61 76(5). Na prvi nastop v dvojicah pa čakata Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki bosta zaigrali v sredo. TUKAJ.

Redne letne meritve za igralce in igralke na FŠ - POPRAVEK

Ljubljana, 05.10.2010

Obveščamo vas, da bodo redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti potekale v soboto, 16. 10. 2010 na Fakulteti za šport, Gortanova 22, Ljubljana, za vse igralce in igralke, ki jih bosta povabila kapetana TZS. V razpisni dokumentaciji je napačno napisan dan predstavitve rezultatov, datum pa je pravilen. Predstavitev rezultatov testiranja bo torej v ponedeljek 15.11. 2010 ob 18. uri na Fakulteti za šport. Podrobnejše informacije najdete TUKAJ.

Konec za Mašo Zec Peškirič v Libanonu, Hercogova jutri s Schiavone

Ljubljana, 04.10.2010

Naše zastopnice na turnirju v Libanonu počasi zaključujejo nastope. Zadnja predstavnica v konkurenci posameznic in edina, ki je nastopila v glavnem turnirju je bila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki pa je že v prvem kolu izgubila s tretjo nosilko Lourdes LINO-DOMINGUEZ, Španko, uvrščeno na 106. mesto lestvice WTA. Španka je bila boljša s 61 63. Žreb pa se je kar lepo poigral z našima igralkama, saj je določil, da so se v prvem kolu srečale Maša ZEC PEŠKIRIČ v paru z Lourdes LINO-DOMINGUEZ in na drugi strani Andreja KLEPAČ v paru s Čehinjo Evo BIRNEROVO. Končni izid je bil še enkrat 61 63 in to v korist dvojice BIRNEROVA/KLEPAČ. Polona HERCOG bo jutri v Biejingu igrala s Francesco SCHIAVONE, na prvi nastop pa na istem turnirju še čaka par SREBOTNIK/PESCHKE. TUKAJ.

Razpis za organizatorje dvoranskih tekmovanj TZS v zimski sezoni 2010/2011

Ljubljana, 04.10.2010

Objavljamo razpis za organizatorje dvoranskih tekmovanj TZS v zimski sezoni 2010/2011 s pogoji za organizacijo in prijavnico. Prosimo vas, da gradivo pregledate in prijavnice pošljete najkasneje do petka 8. oktobra 2010.Lep pozdrav,Za Tekmovalno-registracijsko komisijo TZSIgor Knez TUKAJ.

Maša Marc izgubila v finalu ITF turnirja do 18 let na Velem Lošinju

Ljubljana, 04.10.2010

Ta teden smo spremljali rezultate naših mladincev na turnirju 4. ranga, ITF do 18 let na Velem Lošinju.Zadnji dan turnirja in finale je dočakala le štirinajstletna Ljubljančanka Maša MARC, ki je ves teden igrala zelo dobro, med drugim izločila 1. in 3. nosilko na turnirju, njeno prvo zmago na turnirjih serije ITF pa ji je preprečila 5. nosilka, Romunka Ingrid-Aleksandra RADU. TUKAJ.

V TC Ljubljana so igrali najmlajši

Ljubljana, 04.10.2010

To soboto in nedeljo je bilo zelo živahno na igriščih TC Ljubljana. Potekalo je tekmovanje INTERSPORT OPEN 2010 za kategorijo deklic in dečkov od 8 - 11 let. Zmagovalci so postali NOVAK Kristina, CMAGER Nick, AŠIČ Tom, HRKAČ Katja, FALKNER Živa, PLANINŠEK Filip in PATE Samuel. Na naslovnici zmagovalci v MIDI tenisu. Več rezultatov in nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Zaključni masters za dečke in deklice 8 - 11 let v Kopru

Ljubljana, 03.10.2010

Na ŠRC Bonifika v Kopru bo 9.in 10.oktobra tradicionalni zaključni masters turnir za dečke in deklice od 8-11 let, ki ga bodo organizirali prizadevni organizatorji Teniškega kluba Koper. Poleg turnirjev v mini, midi in tenisu do 10 in 11 let bo v soboto za vse udeležence organizirana tradicionalna zaključna tombola z veliko prvo nagrado, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost. Najboljši v kategoriji do 10 let bodo dobili posebno vabilo na 4.Luka Koper Junior Open turnirju do 12 let, ki bo v juniju 2011 prav tako v Kopru. Prijave sprejema organizator na elektronski naslov tk.koper@siol.net in na fax 05-6398-368.Več informacij o turnirju si lahko pogledate na spletnem naslovu www.teniskoper.com, kjer si lahko pogledate kratek video najboljših igralcev do 10 let v letu 2008. TUKAJ.

Hercogova premagala Hantuchovo; Žemlja, Klepač in Jakupovič izpadli

Ljubljana, 03.10.2010

Grega Žemlja je v Pekingu na Kitajskem nastopil v zadnjem kolu kvalifikacij. Naprotnik je bil Nemec Michael BERRER, 51. igralec lestvice ATP. Grega je dobro začel, povedel z 1 0 v nizih, nato pa v drugem nizu pri 44 izgubil svoj servis ter niz s 64. Tudi tretji niz je začel podobno, hitro izgubil svoj servis, nato pa BERRERJA ni mogel več ujeti. Ta je dobil tretji niz s 63. Polona Hercog je bila uspešna v prvem kolu glavnega turnirja Premagala je Danielo HANTUCHOVO iz Slovaške, ki je trenutno na 29. mestu lestvice WTA, bila pa je že 5. igralka na svetu. Rezultat je bil 63 06 63.V Libanonu sta dobro začeli kvalifikacije na 100.000 $ vrednem turnirju Dalila JAKUPOVIČ, ki je v prvem kolu izločila Nicole CLERICO (ITA) 64 46 64, v drugem pa Xenio SUWOROVO iz Nemčije 62 61 ter Andreja KLEPAČ, ki je bila boljša od Katarine KACHLIKOVE (SVK) 76(5) 76(5) in Valentine CONFANOLIERI 57 64 61. Žal sta v zadnjem kolu kvalifikacij obe izgubili in se nista uvrstili v glavni turnir. Andrejo KLEPAČ je premagalaAlexandra CADANTU iz Romunije 63 62, Dalilo JAKUPOVIČ pa Klaudia BOCZOVA iz Slovaške 76(2) 60.Petra RAMPRE je po odpovedi nekaj igralk v glavnem turnirju v Cansas Cityu, Anja PRISLAN pa je uspešno nastopila v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Cagliariju in se po dveh zmagah uvrstila v glavni turnir. TUKAJ.

Z mastersom do 12 let so se začela zaključna tekmovanja sezone

Ljubljana, 02.10.2010

V TK As Litija so se z mastersom do 12 let začela zaključna domača tekmovanja letošnje teniške sezone. Danes so odigrali prvi koli v obeh konkurencah. Pri fantih so se v polfinale uvrstili vsi štirje prvopostavljeni igralci Grega KOKALJ, Sven LAH, Nejc LAVRENČIČ in Nejc SITAR. Pri dekletih pa je štrene postavljenim igralkam zmešala Nika KOZAR, ki je v treh nizih izločila prvo nosilko Hano MRAZ. Poleg Nike so se v polfinale zanesljivo uvrstile ostale postavljene igralke Saša KLANEČEK, Zala DOVNIK in Moni POTRČ. TUKAJ.

Grega Žemlja prebrodil prvo kolo kvalifikacij na China Open

Ljubljana, 02.10.2010

Poleg ostalih naših igralk in igralcev, ki bodo v tednu, ki prihaja, nastopali na turnirjih serije ITF bosta na WTA in ATP turnirju v Beijingu nastopila Grega ŽEMLJA in Polona HERCOG. Polona je v glavnem turnirju, kjer bo v prvem kolu igrala z Danielo HANTUCHOVO, Grega ŽEMLJA pa je morav v močne kvalifikacije 2.100.000 $ vrednega moškega turnirja. Tu se je že danes srečal s Poljakom Michaelom PRZYSIEZNY-jem. Po izgubljenem prvem nizu, je drugega dobil gladko s 61, v tretjem zaostajal z 02, a nato povedel s 53. Pri tem izidu mu je Poljak srečanje predal. V drugem kolu bo igral s prvim nosilcem na turnirju Michaelom BERRERJEM iz Nemčije, 51. igralcem svetovne teniške lestice ATP.Od ostalih naših igralk so na turnirjih serije ITF prijavljene:Maša ZEC PEŠKIRIČ v glavnem in Andreja KLEPAČ ter Dalila JAKUPOVIČ v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 100.000 $ v Libanonu, Petra RAMPRE v kvalifikacija turnirja v Kansas Cityu (50.000 $), Tadeja MAJERIČ v glavnem turnirju , v Limogesu v Franciji (25.000 $) in Anja PRISLAN v kvalifikacijah turnirja v Cagliariju (10.000 $). Ostalih fantov in deklet v članskih in mladinskih konkurencah nismo zasledili na prijavnih listah. Predvsem dekleta bodo ta teden nastopala na mastersih doma. TUKAJ.

Na mednarodni sceni ta teden ostaja le še Maša MARC

Bojan, 02.10.2010

Slab dan za naše tenisačice na mednarodnih turnirjih. Po izpadu Katarine na WTA turnirju in Petre na ITF v ZDA smo z zanimanjem spremljali kaj se bo zgodilo na mladinskem ITF turnirju na Velem Lošinju, kjer smo imeli v igri štiri igralke med posameznicami. A tudi tu so se kar tri morale posloviti. Tino MOHORČIČ je premagala 3. nosilka, Avstrijka Anna Maria HEIL 75 62, Evo ZAGORAC 7. nosilka Romunka Irina Maria BARA 75 63 in Nejo SOTOŠEK 8. nosilka , Iva MEKOVEC iz Hrvaške 64 62. Z dobrimi predstavami pa nadaljuje Maša MARC, ki je izločila 1. nosilko, Čehinjo Veroniko ZAVODSKO 67 (0), 62 64 in se uvrstila v četrfinale. Edina pa igra tudi med dvojicami. V paru z Avstrijko Anno Mario HEIL sta premagali ruski par MOGILNITSKAYA-YURČENKO, gladko, s 63 61 in se uvrstili v polfinale. Maša MARC pa je zmagala tudi v četrtfinalu in se uvrstila v sobotni polfinale, kjer bo njena nasprotnica Anna Maria HEIL iz Avstrije. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.