Katarina v Pekingu izpadla v dvojicah, Anja Prislan v četrfinalu Cagliarija

Ljubljana

Od turnirja v Pekingu se poslavlja še zadnja naša predstavnica. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta izpadli v četrtfinalu. Boljši sta bili Chia-Jung CHUANG (TPE) in Olga GOVORTSOVA (BLR) z rezultatom 76(5) in 62. Katarina in Kveta iz Pekinga odnašata vsaka 11.130 $ in 250 WTA točk v konkurenci dvojic. V Italiji pa na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ še naprej dobro igra Anja PRISLAN, ki se je po uspešno prestanih kvalifikacijah uvrstila v svoj prvi letošnji četrfinale. V drugem krogu je z rezultatom 63 61 premagala Italijanko Mario-Letizio ZAVAGLI. Njena naslednja nasprotnica bo prav tako Italijanka Francesca MAZZALI, devetnajstletna igralka, trenutno na 930. mestu lestvice WTA, medtem ko Anja na lestvico trenutno ni uvrščena, bila pa je že na 729. mestu v letu 2009.