Hercogova premagala Hantuchovo; Žemlja, Klepač in Jakupovič izpadli

Ljubljana

Grega Žemlja je v Pekingu na Kitajskem nastopil v zadnjem kolu kvalifikacij. Naprotnik je bil Nemec Michael BERRER, 51. igralec lestvice ATP. Grega je dobro začel, povedel z 1 0 v nizih, nato pa v drugem nizu pri 44 izgubil svoj servis ter niz s 64. Tudi tretji niz je začel podobno, hitro izgubil svoj servis, nato pa BERRERJA ni mogel več ujeti. Ta je dobil tretji niz s 63. Polona Hercog je bila uspešna v prvem kolu glavnega turnirja Premagala je Danielo HANTUCHOVO iz Slovaške, ki je trenutno na 29. mestu lestvice WTA, bila pa je že 5. igralka na svetu. Rezultat je bil 63 06 63.
V Libanonu sta dobro začeli kvalifikacije na 100.000 $ vrednem turnirju Dalila JAKUPOVIČ, ki je v prvem kolu izločila Nicole CLERICO (ITA) 64 46 64, v drugem pa Xenio SUWOROVO iz Nemčije 62 61 ter Andreja KLEPAČ, ki je bila boljša od Katarine KACHLIKOVE (SVK) 76(5) 76(5) in Valentine CONFANOLIERI 57 64 61. Žal sta v zadnjem kolu kvalifikacij obe izgubili in se nista uvrstili v glavni turnir. Andrejo KLEPAČ je premagala
Alexandra CADANTU iz Romunije 63 62, Dalilo JAKUPOVIČ pa Klaudia BOCZOVA iz Slovaške 76(2) 60.
Petra RAMPRE je po odpovedi nekaj igralk v glavnem turnirju v Cansas Cityu, Anja PRISLAN pa je uspešno nastopila v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja v Cagliariju in se po dveh zmagah uvrstila v glavni turnir.