Grega uspešno začel v Šanghaju, Polona in Andreja jutri v Linzu

Ljubljana

Iz Pekinga se je Grega Žemlja preselil v Šanghaj, kjer nastopa na ATP turnirju Shanghai Rolex Masters z nagradnim skladom 3.240.000 $. V kvalifikacijah je danes dobro začel in izločil 11. nosilca kvalifikacijskega turnirja Američana Michaela RUSSELA, 88. igralca svetovne teniške lestice, z rezultatom 26 64 64. Grega bo v naslednjem kolu igral s Francozom Florentom SERRA, 29 letnikom iz Bordeauxa, trenutno 70. igralcem na svetu.
Zmaga bi mu že prinesla uvrstitev na glavni turnir.
Polona Hercog in Andreja Klepač pa si bosta poskušali priigrati nastop v glavnem turnirju serije WTA z nagradnim skladom 220.000 $ v Linzu. Polona je prva nosilka kvalifikacij in se bo v prvem kolu srečala s Katarzyno PITER, mesec dni starejšo Poljakinjo, ki pa je na lestvici WTA daleč za Polono, na 220. mestu. Nasprotnica Andreje KLEPAČ bo veteranka na WTA touru, 31. letna Belorusinja Tatiana POUTCHEK, trenutno na 350. mestu lestvice WTA, v letu 2002 pa je bila 55. igralka na svetu. Obe naši igralki bosta nastopili v nedeljo. V ZDA pa bo na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v kvalifikacijah igral Luka GREGORC. Prvič bo nastopil že danes zvečer, njegov nasprotnik bo Jimmy WANG iz Tajske, ki bo nstopil s povabilom organizatorja.