Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Mladinske selekcije : Ml sel 2014

Mladinske selekcije 2014

 

 

Dekleta do 16 let končala letošnje reprezentančne nastope z udeležbo na svetovnem prvenstvu v Mehiki

 

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v starostni kategoriji do 16 let, Junior Fed Cupu v San Luis Potosiju v  Mehiki so Slovenke, po zmagi nad Egiptom z 2-1, osvojile končno 15. mesto na svetu.

Slovenska ekipa v postavi Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK je pod vodstvom Uroša POTOČNIKA v predtekmovanju, ki se je igralo po sistemu Round Robin, izgubila vsa tri srečanja. Paragvajke, Rusinje in Tajke so bile boljše s 3-0. V razigravanju za 13. - 16. mesto je prvo zmago za Slovenijo priigrala Veronika ERJAVEC, a tudi ta ni zadostovala za zmago nad ekipo Peruja, ki je bila boljša z 2-1.

Naša dekleta so se tako v zadnjem srečanju borila z ekipo Egipta za končno 15. mesto na svetu in ga osvojila.

Slovenija je sicer na svetovno prvenstvo odpotovala brez svoje prve igralke Hane MRAZ, ki je morala prvenstvo izpustiti zaradi zdravstvenih težav.

Naslov zmagovalk Junior Fed Cupa so osvojile Američanke, ki so v finalu s 3-0 premagale Slovakinje, tretje mesto so osvojile Madžarke, ki so bile z 2-1 boljše od  Rusinj. Peto mesto je osvojila ekipa Japonske, šeste so Belorusinje, sedme Avstralke in osme Tajke.
 
Za razliko od deklet, kjer prevladujejo evropske ekipe, so v konkurenci fantov Evropejci doživeli kar hud poraz. Tudi Junior Davis Cup so osvojili Američani. V finalu so s 3-0 premagali vrstnike iz Koreje.
  
Tretje mesto so osvojili Francozi, ki so bili z 2-1 boljši od Japoncev. Tudi od petega do osmega mesta najdemo samo eno evropsko ekipo, Italijo. Peto mesto so tako osvojili Brazilci, šesti so Argentinci, sedmi Italijani in osmi igralci Kitajskega Taipeia.

 

 

 

 

Ljubljana, 27.9.2014

 

Na mladinskem ekipnem svetovnem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let (Junior Davis/Fed cup), ki se odvija v San Luis Potosiju v Mehiki, se je na uradni otvoritvi predstavilo 32 sodelujočih ekip, opravili pa so  tudi žreb predtekmovalnih skupin, v katerih se ekipe po sistemu Round Robin borijo za napredovanje v zaključne boje.

Slovenska ekipa v postavi Veronika ERJAVEC, Lara PROSENJAK in Saša KLANEČEK, ki jo vodi Uroš POTOČNIK je v skupini z Rusijo, Paragvajem in Tajsko.

Slovenija je prvo tekmo igrala z ekipo Paragvaja. Mlade Paragvajke so bile boljše in so slavile s 3-0. Cindy OEST je s 5-7 7-6(5) 6-3 premagala Sašo KLANEČEK, Lara ESCAURIZA je bila s 7-5 6-4 boljša od Veronike ERJAVEC, Lara ESCAURIZA in Elianne MATTO pa sta s 6-4 6-2 premagali Veroniko in Sašo.

Drugo tekmo je Slovenija igrala z Rusijo. Rusinje so po tekmah posameznic vodile z 2-0, na koncu pa slavile s 3-0. Anna BLINKOVA je s 6-2 6-0 premagala Veroniko ERJAVEC, Aleksandra POSPELOVA je bila s 6-2 6-2 boljša od Saše KLANEČEK.  Tekmo dvojic sta za Slovenijo začeli Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, nato pa srečanje po odigrani prvi igri predale.


Zadnje srečanje v skupini so naša dekleta igrala z ekipo Tajske in tudi to izgubila z 0-3. Bootsarakomvisit MANITA je s 6-3 6-2 premagala Laro PROSENJAK,  Buyawi THAMCHAIWAT je s 7-5 6-1 premagala Veroniko ERJAVEC, v treh nizih pa sta tekmo dvojic izgubili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK.


V razigravanju za uvrstitev od 13-16 mesta je naša ekipa izgubila s Perujem z 1-2. Po tekmah posameznic je bil izid 1-1. Maria Paula TORES je s 6-1 6-2 premagala Laro PROSENJAK, Veronika ERJAVEC pa je z zmago 4-6 6-2 6-2 nad Camilo VARGAS priigrala Sloveniji prvo točko na prvenstvu. V dvojicah sta nastopili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK in izgubili s 6-2 6-7(4) 3-6.

Podrobne rezultate vseh srečanj najdete TUKAJ
 
Nekatera srečanja po izboru organizatorja si bo mogoče ogledati v LIVE STREAMU.

V živo pa lahko TUKAJ  spremljate rezultate tekem.


Tekmovanje se odvija v ŠPORTNEM CENTRU, ki se razprostira na 125.000 m2 površin, s stadionom, bazenom, dvoranami, 12 teniškimi igrišči  in drugimi športnimi objekti, na nadmorski višini 1850 metrov.

Foto: Itf

PREDSTAVLJAMO:

 

Tamara Zidanšek - vodilna slovenska mladinka na svetovni teniški lestvici

 

Zidanšek Tamara_Velenje 2014_525_bm

 

 

 

Predstavljamo vam vodilno slovensko igralko na svetovni mladinski teniški lestvici in udeleženko letošnjega zadnjega turnirja za grand slam, Tamaro ZIDANŠEK
  
Tamara ZIDANŠEK je rojena 26. 12. 1997.  Je članica TK Ptuj, kjer trenira zadnja štiri leta. Je vodilna slovenska igralka na slovenski teniški lestvici v kategoriji do 18 let, s 37.  mestom najvišje uvrščena slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici in letošnja polfinalistka evropskega prvenstva v kategoriji deklet do 18 let.
 

Prvič se je srečala s tenisom pri 4 letih in pol, ko se je udeležila teniškega tečaja za otroke v Slovenski Bistrici. Resno je začela trenirati pri osmih letih. Najprej v Slovenski
Bistrici, s 13-imi leti pa na Ptuju. Njena trenerja sta od takrat dalje Zoran Krajnc in Luka Hazdovac.
 
V najmlajših kategorijah je osvojila kar nekaj turnirjev do 10 in do 11 let. V kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let je bila del slovenske reprezentančne ekipe.
V konkurenci posameznic je na državnih prvenstvih kot najvišjo uvrstitev dosegla 2. mesto, v igri dvojic pa je večkrat osvojila naslov državne prvakinje.
 
Prvi večji uspeh je v mednarodni konkurenci dosegla s 14-timi leti, ko je leta 2012 osvojila mladinski ITF turnir 5. ranga v Stobreču.
 
Po dopolnjenem šestnajstem letu pa je Tamara naredila izrazit preskok v igri in s tem rezultatih na tekmovanjih.
 
V začetku leta 2014 se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Otočcu uvrstila v finale. Serijo odličnih predstav je nadaljevala februarja v Cadolzburgu, kjer je zmagala na ITF turnirju 4. ranga. Marca se je v Umagu na ITF turnirju 1. ranga uvrstila v polfinale, aprila pa je v Plovdivu na ITF turnirju 2. ranga prav tako zmagala.
  
Maja 2014 je Tamara nastopila na članskem ITF turnirju v Velenju in v prvem poizkusu osvojila profesionalni turnir  (10.000$). Tudi v Mariboru je prikazala odlično igro in se na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v četrtfinale. Točke osvojene na teh dveh turnirjih so ji prinesle uvrstitev na žensko svetovno teniško lestvico WTA.
Kariero med profesionalkami je začela iz 800-tega mesta, trenutno pa je  na 772. mestu.
     
Po odigranih dveh domačih profesionalnih turnirjih se je vrnila na mladinsko turnejo in v juniju na ITF turnirju 1. ranga nastope končala v finalu Offenbacha.
  
Sledil je nastop na posamičnem mladinskem evropskem prvenstvu v Klostersu. Tu jo je v polfinalu ustavila igralka iz Španije, Paula BADOSA GIBERT, kasnejša
evropska prvakinja.
    
Odlični nastopi v letošnjem letu so jo izstrelili v vrh svetovnega mladinskega tenisa in ji prinesli prvo uvrstitev v glavni turnir katerega izmed turnirjev za grand slam.

Krstni nastop bo doživela na OP ZDA in bo prva slovenska mladinka po letu 2011, ki bo nastopila na turnirju za grand slam.
  

Tamara bo lahko v mladinski konkurenci nastopala še prihodnje leto, tako da bo skoraj zanesljivo okusila tudi, kako je igrati na igriščih znamenitega Roland Garrosa in Wimbledona.  

Finale poletnega ekipnega evropskega prvenstva do 16 let (Junior Fed Cup by BNP Paribas), Budimpešta 2014

Ljubljana, 6.8.2014

 

Ekipa deklet do 16 let je osvojila končno 6. mesto v Evropi !

 

Naša ekipa deklet do 16 let, ki je v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK nastopila na finalu evropskega ekipnega prvenstva v Budimpšeti, je
osvojila končno šesto mesto in se uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo od 20. do 26. septembra 2014 v Mexico Cityju.

Čestitamo!

Slovenska ekipa je v boju za peto mesto z 1-2 izgubila z ekipo Slovaške.

V prvem srečanju obeh drugih igralk je Veronika ERJAVEC s 6-3 6-3 premagala Tamaro KUPKOVO. V srečanju prvih igralk obeh ekip je Hana MRAZ s 5-7 1-6 izgubila s prvo Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO.


Odločilna je bila tekma dvojic,ki sta jo Slovakinjo Tamara KUPKOVA in Tereza MIHALIKOVA odločili v svoj prid s 6-3 6-0. Za Slovenijo sta nastopili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK.

 

 

 

Ljubljana, 5.8.2014

 

Na EEP do 16 let je ekipa deklet v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK s 3-0 premagala ekipo Italije.

V prvem srečanju je Veronika ERJAVEC s 6-3 6-2 premagala Tatiano PIERI, Hana MRAZ je bila v drugi tekmi s 7-6(6) 6-3 boljša od Alessandre SIMONELLI, piko na i pa je postavila dvojica Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, ki je s 6-3 6-2 premagala Lucrezio STEFANINI in Alessandro SIMONELLI.

Naše igralke se bodo za končno 5. mesto v Evropi pomerile z ekipo Slovaške, ki je s 3-0 premagala Veliko Britanijo.

 

 

 

Ljubljana, 4.8.2014

 

Ekipa deklet do 16 let, ki si je na kvalifikacijah priborila nastop v finalu ekipnega evropskega prvenstva do 16 let (Junior Fed Cup by BNP Paribas), je danes začela z nastopi v Budimpešti.


Poleg ekipe Slovenije, za katero nastopajo Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, v Budimpešti nastopajo ekipe Belorusije, Francije, Velike Britanije, Madžarske, Italije, Rusije in Slovaške.


Našim igralkam je žreb v prvem krogu prinesel 2. nosilke, Rusinje, ki so v svoji predtekmovalni skupini osvojile prvo mesto brez izgubljenega srečanja. Prva Ruska igralka je letošnja evropska podprvakinja  Anna BLINKOVA, ki je v polfinalu posamičnega evropskega prvenstva do 16 let premagala Hano MRAZ.

 

Rusinje so status favoritinj potrdile tudi v današnjem srečanju s Slovenijo. V prvi tekmi je Anna KALINSKAYA, 6. igralka lestvice Tennis Europe premagala Veroniko ERJAVEC z rezultatom 6-1 6-0. Drugo srečanje, ponovitev letošnjega polfinala evropskega posamičnega prvenstva je bilo bolj izenačeno. Tudi tokat pa je slavila Rusinja, 5. igralka lestvice Tennis Europe, Anna BLINKOVA, ki je Hano MRAZ premagala z rezultatom  6-1 2-6 7-5. Rusinje so bile boljše tudi v igri dvojic. Anna KALINSKAYA in Alksandra POSPELOVA sta zmagali z rezultatom 6-1 7-6(6).   


Naše igralke se bodo borile za uvrstitev od 5. - 8. mesta v Evropi.


Prve nasprotnice bodo igralke Italije. Zmaga prinaša tekmo za peto, poraz tekmo za sedmo mesto.

 


Podrobnejše rezultate si lahko ogledate tukaj.     

   
 

Kvalifikacije za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu do 16 in do 18 let

 

Končane so kvalifikacije za ekipna evropska poletna prvenstva 2014.

 

V zaključni del se je uspelo uvrstiti samo dekletom do 16 let, ki so v svoji kvalifilkacijski skupini osvojila drugo mesto. V zadnjem obračunu so z 0-3 izgubila z ekipo Belorusije.

 

Dekleta do 16 let so v kvalifikacijah osvojila 2. mesto.

 

Fantje do 16 let so igrali za končno 5. mesto in ga osvojili. Z rezultatom 3-0 so premagali Dance.

 

Fantje do 16 let so v kvalifikacijah osvojili 5. mesto.

 

Morda smo nekoliko razočarani zaradi neuvrstitve deklet do 18 let na zaključni turnir, a kljub temu, da so bile prve nosilke so naletele na zelo močno ekipo Španije, na čelu z aktualno evropsko prvakinjo, ki jih je v odločilnem srečanju za napredovanje  premagala z 2-1. V tekmi za končno tretje mesto se je naša ekipa merila z ekipo Velike Britanije in izgubila z 1-2. Odločilen je bil poraz v igri dvojic.

 
Dekleta do 18 let so v kvalifikacijah osvojila 4. mesto.

 

Fantje do 18 let so po uvodni zmagi nad Hrvaško  v nadaljevanju dvakrat izgubili. Najprej z Veliko Britanijo, v tekmi za tretje mesto pa je bila s 3-0 boljša še Avstrija.

 

Fantje do 18 let so v kvalifikacijah osvojili 4. mesto.

 

Vse rezultate najdete  TUKAJ.
      

 

 

 

Ekipa deklet do 16 let na zaključni turnir v Budimpešto, ostale tri ekipe obstale v kvalifikacijah

 

 

Mraz Erjavec in Prosenjak ekipa do 16 let 2014_bm

 

 

 

 

Dekleta do 16 let so v kvalifikacijah za nastop na finalu ekipnega evropskega prvenstva do 16 let v Rakovniku, v drugem srečanju premagala še ekipo Švedske in si tako priigrala uvrstitev v finale ter nastop na zaključnem turnirju, ki bo od 4. do 6. avgusta v Budimpešti.

Slovenijo je v vodstvo popeljala naša druga igralka Veronika ERJAVEC, ki je s 6-4 7-6(5) premagala drugo švedsko igralko Mirjam BJORKLUND (ITF - 348).

Slovenska številka 1 Hana MRAZ je presentljivo gladko izgubila srečanje s prvo Švedinjo Ido JARSKLOG z 1-6 3-6.
 
  zmagovalkah srečanja in s tem udeleženkah zaključnega turnirja so odločale dvojice, kjer pa sta bili Veronika in Hana prepričljivo boljši in sta zmagali z izidom 6-1 6-2.

Jutri bodo Slovenke igrale za 1. mesto na turnirju z ekipo Belorusije. Ta je v polfinalu izločila 1. nosilke, Čehinje.

Čestitke Hani MRAZ, Veroniki ERJAVEC in Lari PROSENJAK.


Naša ekipa deklet do 18 let je v kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu do 18 let v prvem dvoboju izgubila z ekipo Španije z 1-2.

S tem popravljamo prvotno objavljeno novico, ko smo rezultate povzeli s strani Tennis Europe in zapisali, da so naša dekleta zmagala.

Tamara ZIDANŠEK je namreč srečanje s Sarro SORIBES TORMO, letošnjo mladinsko evropsko prvakinjo, še drugič izgubila. Španka je bila po zmagi na evropskem
prvenstvu boljša tudi tokrat, ko je zmagala z rezultatom 7-5 6-3.

Naša druga igralka Manca PISLAK ni imela težav z drugo Španko Mario Del Rosario CANERO PEREZ. Zmagala je s 6-1 6-3.

O zmagovalkah dvoboja je tako odločala igra dvojic, ki pa sta jo s 7-5 6-4 dobili Španki in se tako uvrstili v finale in na zaključni turnir, ki se bo odvijal od 4. do 6. avgusta v francoskem Granvillu.

Naša dekleta bodo igrala za končno tretje mesto v kvalifikacijah z ekipo Velike Britanije. Tekma je zgolj prestižnega pomena.

V avstrijskem Westendorfu so se za finale borili fantje, ki so v prvem krogu izločili druge nosilce, Hrvate. Igrali so z ekipo Velike Britanije in tekmo izgubili, saj po igrah dvojic zaostajajo z 0-2.

Britanec Joel CANNELL je bil s  6-0 6-1 boljši od Domna GOSTINČARJA, v obračunu prvih igralcev obeh ekip pa je Joshua SAPWELL s 3-6 6-4 6-4 premagal našega prvega igralca Maksa TEKAVCA.

Tudi fantje bodo igrali za tretje mesto na kvalifikacijskem turnirju.

Srečanje so v razigravanju od 5. - 8. mesta odigrali tudi fantje do 16 let. Znesli so se nad Avstrijci in jih premagali s 3-0.

Grega KOKALJ je s 6-3 7-5 premagal Gabriela HUBERJA, Sven LAH je bil s 7-6(2) 6-3 boljši od Jakoba AICHHORNA, tretjo točko je prinesla dvojica Sven LAH in Nejc SITAR.

Več informacij o kvalifikacijskih turnirjih najdete TUKAJ. 

 

 

Prvi dan nastopov na kvalifikacijah za EEP zmaga fantov do 18 in deklet do 16 let ter poraz fantov do 16 let

Ljubljana, 30.7.2014

 

 

Prvi dan nastopov na kvalifikacijah za evropska ekipna prvenstva v ile dve zmagi in en poraz, dekleta do 18 let pa so bila prosta.

Fantje do 18 let so igrali z  drugimi nosilci turnirja, ekipo Hrvaške in zmagali z rezultatom 2-1. Maks TEKAVEC je z 0-6 6-4 6-2 premagal Domagoja BILJEŠKA, Domen GOSTINČAR je tesno, s 6-7(3) 6-4 6-7(4) izgubil z Tomislavom PODVINSKIM, ko za Slovenijo pa sta v igri dvojic nato prigarala Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR, ki sta bila s 7-5 6-2 boljša od Tomislava PODVINSKEGA in Roka GLASNOVIČA. 
 

Slovenija se bo tako jutri z ekipo Velike Britanije (4. nosilci) borila 6. avgusta v Benetkah.

 

-----------------------------------------------------------------------------------


Dobro so nastope začela tudi dekleta do 16 let. Po pričakovanju so premagala ekipo Norveške z rezultatom 2-1. Hana MRAZ je s  7-6(6) 6-3 premagala Malene HELGO, Veronika ERJAVEC pa je s 4-6 3-6 izgubila z Astrid Wanjo BRUNE OLSEN. Tudi tu je o zmagovalcu odločala igra dvojic,ki sta jo proti nasprotnicam iz posamičnih dvobojev dobili Hana in Veronika z rezultatom 7-6(5) 6-0.


Naše igralke bodo jutri morale za preboj v finale premagati ekipo Švedske, ki je izločila Srbijo. Finale prinaša nastop na zaključnem turnirju, ki bo za dekleta do 16 let od 4. - 6. avgusta v Budimpešti.

 

----------------------------------------------------------------------------------- 

 
e fante do 16 anju so izgubili s 1. nosilci turnirja do 16 let, 2. Grega KOKALJ je s 6-4 6-2 premagal Akosa KOTORMANA, Sven LAH je o i konec potegnila a igralca. Grega in Sven sta s 5-7 2-6 izgubila z Matejem VALKUSZOM in Matyasem FUELEJEM.

Naši fantje se bodo borili za uvrstitev od petega do 8. mesta, prvi nasprotnik v razigravanju pa bo ekipa Avstrije.

 

-----------------------------------------------------------------------------------
 
Dekleta do 18 let so bila kot 1. postavljena ekipa  v prvem krogu prosta, jutri pa bodo za napredovanje v finale igrala z ekipo Španije. Ta je v uvodnem nastopu z nekaj težavami odpravila Turčijo z 2-1.
         
      

Začele so se kvalifikacije za nastop na ekipnih evropskih prvenstvih do 16 in do 18 let

Ljubljana, 29.7.2014

 

Zidanšek pislak Brglez_525_2014_bm

 

 

Naslednje tri dni bo pozornost namenjena našim mladim ekipam do 16 in 18 let, ki začenjajo z nastopi na zadnjih letošnjih kvalifikacijskih turnirjih za poletna ekipna evropska prvenstva (Summer cups).

Fantje do 16 let so v postavi Nejc SITAR, Sven LAH in Grega KOKALJ odpotovali v italijanski Trani. Žreb jim ni bil naklonjen, saj bodo že v prvem krogu igrali s 1. nosilci, ekipo Madžarske.

Dekleta se bodo za napredovanje na zaključni turnir borila v Rakovniku. Slovenijo bodo zastopale Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK. Deklice imajo ugodnejši žreb, saj bodo v prvem krogu igrale z Norveško.

Fantje do 18 let bodo nastopili v avstrijskem Westendorfu. V ekipi so Maks TEKAVEC, Domen GOSTINČAR in Anže LOVIŠČEK. Tudi oni so v prvem krogu naleteli na nosilce, igrali bodo z 2. postavljeno ekipo Hrvaške.


Dekleta do 18 let bodo v turškem Denizliju nastopila v najmočnejši postavi, na čelu s tretjeuvrščeno z letošnjega evropskega prvenstva in najvišje uvrščeno Slovenko na mladinski teniški lestvici Tamaro ZIDANŠEK (ITF - 36) . Napredovanje ji bosta poskušali zagotoviti Manca PISLAK, druga Slovenka na svetovni mladinski teniški letvici (ITF - 94) in Pia BRGLEZ (ITF - 684).    

 

Naše igralke so v prvem krogu proste, a jim je žreb v drugem krogu verjetno prinesel Španke. Te na srečo ne nastopajo v najmočnejši postavi, saj manjka prva španska mladinka, poleg nje pa tudi finalistka letošnjega evropskega prvenstva do 18 let Paula BADOSA GIBERT (ITF - 9), zato pa je na čelu ekipe Španije evropska prvakinja do
18 let Sara SORRIBES TORMO (ITF 104), ki je v polfinalu EPP premagala Tamaro ZIDANŠEK. Drugi Španki sta na svetovni lestvici uvrščeni daleč zadaj, zato lahko naše igralke resno računajo z uvrstitvijo  na zaključni turnir.

Vse rezultate naših ekip najdete  tukaj.

 

 

 

 

 

Na kvalifikacijah za EEP do 12 let našima ekipama ni uspelo priti na zaključni turnir. Deklice končale na tretjem mestu, dečki osvojili končno 7. mesto

 
 
Ekipa deklic do 12 let_2014
 

Ljubljana, 27.7.2014

 

 

Na polfinalni tekmi v Mersinu je Turčija povedla proti Sloveniji z 1-0. Zeynep Sena SARIOGLAN je s 7-5 6-2 premagala Pio LOVRIČ,  ki pa v prvem nizu ni bila daleč od uspeha.  Vodila je že s 5-3 in imela zaključno žogo za prvi niz, a je ni uspela izkoristiti, v nadaljevanju pa izgubila štiri igre zapored  in s tem prvi niz ter v nadaljevanju tudi srečanje.    

 

Za izenačenje se je borila Živa FALKNER, ki je igrala z Betino TOKAC. Ta je v srečanju z ekipo Rusije prinesla pomembno točko Turčiji. Tudi Živa je igrala dobro, po izgubljenem prvem nizu je v drugem vodila s 5-4 in 40-15, a tudi ona je  zmago v drugem nizu izpustila iz rok, v podaljšani igri pa ostala na 4.

Tekma dvojic ni bila odigrana.

 
Deklice so v kvalifikacijah osvojile 3. mesto.
 

 
Dečki so v zadnji tekmi premagali reprezentanco Latvije z 2-1.

 

 
Dečki so v kvalifikacijah osvojili končno 7. mesto

 

 

Ljubljana, 26.7.2014

 

 

Na kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo do 12 let v Mersinu je ekipa deklic v tretji tekmi s 3-0 premagala Gruzijo in si tako priigrala nastop v polfinalu, ki bi v primeru zmage vodil na zaključni del EEP, ki bo od 7-10 avgusta v francoskem Ajacciu.

Pia LOVRIČ je s 6-0 6-3 premagala Dalido QUADARIA, Živa FALKNER je bila s 6-2 6-2 boljša od Iye SULUKVADZE, tretjo točko je priigrala dvojica Živa FALKNER in Alja BELINGER.

Za napredovanje se ekipa danes bori z domačinkami Turkinjami, ki so presenetljivo izločile ekipo Rusije.
 
Dečki so na kvalifikacijah v Bukarešti zabeležili še tretji poraz. Tokrat je bila s 3-0 boljša ekipa Francije. Naši fantje tudi tokrat niso uspeli napsorotnikom odvzeti niza in so gladko izgubili. Harold MAYOT je s 6-3 6-1 premagal Blaža VIDOVIČA, Lilian MARMOUSEZ je bil s 6-3 6-0 boljši od Filipa KALJEVIČA, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ pa sta morala priznati premoč dvojici Timo LEGOUT in Harold MAYOT, ki sta slavila s 6-4 6-2.
 

 

Ljubljana, 25.7.2014

 

 

Na kvalifikacijah za EEP do 12 let v Mersinu - Turčija, je ekipa deklic v drugem krogu s 3-0 premagala Srbijo.

Pia LOVRIČ je bila s 6-0 6-1 boljša od Sofije DJUNISIJEVIĆ, Živa FALKNER je s 6-2 6-0 premagala  Andjelo VIDOVIĆ, dvojica Živa FALKNER in Pia LOVRIČ pa je za tretjo točko s 6-1 6-2 premagala srbsko dvojico Andjela LOPIČIČ in Sofija DJUNISIJEVIĆ.

Tretje srečanje bodo naše deklice igrale v petek z Gruzijo. Tekma bo odločala o drugem mestu v skupini.

Dečki so tudi drugo srečanje v Bukarešti izgubili. S 3-0 je bila boljša ekipa Srbije.

Goran ŽIVOTIĆ je s 6-3 6-0 premagal Filipa KALJEVIČA, Viktor JOVIĆ je bil s 6-1 6-1 boljši od Samuela PATETA, Goran ŽIVOTIĆ in Viktor JOVIĆ pa sta s 6-3 7-5 premagala Samuela PATETA in Filipa KALJEVIČA. Zadnje srečanje bodo naši dečki igrali z ekipo Francije.

 

 

Ljubljana, 24.7.2014

 

 

V kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu ekip do 12 let je v Mersinu ekipa deklic izgubila uvodno srečanje z ekipo Nemčije.

Pio LOVRIČ je s 6-2 6-1 premagala  Santa STROMBACH, Živa FALKNER je z 0-6 1-6 izgubila z Luiso MEYER AUF DER HEIDE. Deklice bodo drugo srečanje igrale v petek z ekipo Srbije.

Dečki so uvodno tekmo igrali z Ukrajino in izgubili z 1-2. Yuriy NAYDEN je s 6-3 3-6 6-3 premagal Blaža VIDOVIČA, Oleksiy SHESTAKOV je bil s 6-1 6-1 boljši od Samuela PATETA. Točko za Slovenijo je priigrala dvojica Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ, ki sta z 2-6 6-3 6-1 premagala Illyo REVENKA in Oleksya SHESTAKOVA. Drugo tekmo bodo dečki igrali v petek z ekipo Srbije.
         

Ljubljana, 23.7.2014

 

      

V četrtek bosta z nastopi na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo do 12 let, uradno imenovano Tennis Europe Nations Challenge by Head začeli naši ekipi deklic in dečkov.

Dečki bodo nastopali v Bukarešti v skupini A skupaj z ekipami Francije, Srbije in Ukrajine. Tekmuje se po sistemu RR. Prvo tekmo bo slovenska ekipa v postavi Filip KALJEVIČ, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ igrala z ekipo Ukrajine.

Ekipa deklic v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Alja BELINGER bo nastopila v turškem Mersinu. Naše deklice so v skupini B skupaj z ekipami Nemčije, Gruzije in Srbije. Prvo tekmo bodo deklice igrale z ekipo Nemčije.

 


 ekipo Nemčije.

Posamična evropska prvenstva v kategorijah do 14, 16 in 18 let

 

Tamara Zidanšek in Manca Pislak se vračata z bronastima medaljama

Ljubljana, 27.7.2014

 

Tamara ZIDANŠEK na Evropskem posamičnem prvenstvu do 18 let in Hana MRAZ na prvenstvu do 16 let sta nastope končali v polfinalu in tako osvojili 3-4 mesto v Evropi v svojih starostnih kategorijah.
 

Ekipi do 16 in do 18 let 2014_525

 

Tamara ZIDANŠEK je polfinalno srečanje izgubila s Španko Paulo BADOSA GIBERT. Peta nosilka, 14 mladinka svetovne mladinske teniške lestvice,  je bila boljša s 6-2 6-4. Tekmo sta igrali na trdi podlagi, saj je polfinalne obračune dež pregnal v dvorano.

Hana MRAZ je v Moskvi igrala z domačinko, 5. nosilko turnirja do 16 let, Anno BLINKOVO. Rusinja je srečanje dobila z rezultatom 4-6 7-6 (6) 6-2.


Letošnji slovenski nastopi na posamičnem evropskem prvenstvu so bili za razliko od prejšnjih let zelo dobri. Dve polfinali in še štiri četrtfinala so rezultati, ki imajo težo in povedo, da so naši igralci in igralke na pravi poti in ne zaostajajo veliko za svojimi vrstniki.

Čestitke vsem za dobre nastope.
        
       

Ljubljana, 26.7.2014

 

 

Na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let so se danes borili za mesta v četrtfinalu. V igri smo imeli štiri igralke in dva igralca, uspešni sta bili Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ, ki sta se uvrstili v četrtfinale prvenstev do 18 oz. do 16 let. V konkurenci dvojic ostajata v igri Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK.

V konkurenci fantov in deklet do 18 let sta danes nastopili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Tamara ZIDANŠEK je igrala s 1. nosilko, Latvijko Jeleno OSTAPENKO, 5. igralko sveta in letošnjo zmagovalko mladinskega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Tamara je igrala odlično in zmagala z rezultatom 7-6 6-1.

Dobro je igrala tudi Manca PISLAK a je bila  7. nosilka, Rusinja Anastasya KOMARDINA, 16. mladinka sveta boljša in je zmagala s 7-6(5) 6-4.

V konkurenci dvojic sta Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR z nastopi končala v drugem krogu. Premagala sta ju 2. nosilca, Španca Pedro MARTINEZ PORTERO in Jaume MUNAR. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, obe dvojici pa sta prikazali izvrstno igro. Žal je našima igralcema na koncu zmanjkal tudi kanček sreče, saj sta izgubila s 6-2 0-6 [11-9]. Med dekleti bosta Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK, ki sta 5. nosilki, v tretjem krogu igrali  z 10. nosilkama, Špankama Paulo BADOSO GIBERT  in Saro SORRIBES TORMO. Srečanje bo v petek. 
  
V konkurenci do 16 let se je Hana MRAZ uvrstila med najboljših osem igralk v Evropi. V četrtem krogu je s 6-0 6-2 premagala Moldavijko Anastasio DETIUC. V četrtfinalu bo igrala s 6. nosilko, Madžarko Dalmo GALFI. Sven LAH je tekmo četrtega kroga igral s 1. nosilcem, Grkom Stefanosom TSITSIPASOM, ki je bil boljši s 6-4 6-3.

V konkurenci dvojic sta Hana MRAZ in Veronika ERJAVEC izgubili tekmo tretjega kroga. Premagali sta ju Norvežanki Astrid Wanja BRUNE OLSEN in Malene HELGO, ki sta slavili z 2-6 6-3 10-6. Grega KOKALJ in Sven LAH sta v konkurenci dvojic izgubila v četrtfinalu. Premagala sta ju 5. nosilca, Madžara Akos KOTORMAN in Mate VALKUSZ, ki sta slavila s 6-2 6-4.
  
V konkurenci do 14 let sta v četrtem krogu izgubila Nika RADIŠIČ in Rok KOMAC. Od Nike RADIŠIČ je bila s 6-0 6-3 boljša 3. nosilka, Rusinja Anastasia POTAPOVA. Rok KOMAC je igral z 2. nosilcem, Nemcem  Rudolfom MOLLEKERJEM in izgubil z 1-6 0-6.

V konkurenci dvojic sta Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK z 3-6 0-6 izgubila srečanje drugega kroga s 1. nosilcema, Nemcema Rudolfom MOLLEKERJEM in Nicolo KUHNOM. Tudi Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN sta z nastopi končali v drugem krogu. S 5-7 7-6(5) in 10-4 sta bili boljši 14. nosilki, Finki Oona ORPANA in  Nicola USSHER.
         
 Vse rezultate prvenstev do 14 in do 16 let ter povezavo do prvenstva do 18 let najdete  TUKAJ
         
        

 

 

Ljubljana, 23.7.2014

 

EPP do 18 let 2014_525

Ekipa do 18 let je v Klostersu

 

Na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let se nadaljujejo izločilni boji. Danes so bile na sporedu tekme tretjega kroga, naši igralci in igralke pa so bili izvrstni, saj se je vseh šest, kolikor jih je še bilo v konkurenci, uvrstilo v osmino finala, med najboljših šestnajst igralcev oz. igralk v Evropi. Prve rezultate smo prejeli iz Moskve, kjer sta se Sven LAH in Hana MRAZ uvrstila v osmino finala potem ko je Sven LAH s 6-7(3) 6-3 6-2 premagal Švicarja Gabriela CURRLINA in bo v osmini finala igral z 2. nosilcem, Grkom Stefanosom TSITSIPASOM, Hana MRAZ pa je bila s 6-2 6-2 boljša od Španke Marte Huqi GONZALEZ ENCINAS in se bo za nastop v četrtfinalu pomerila z  Moldavijko Anastasio DETIUC.

Po težki zmagi v drugem krogu je Tamara ZIDANŠEK na evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu v tretjem krogu sicer ponovno potrebovala za zmago tri nize, a je šlo vendarle bolj gladko. S 3-6 6-1 6-1 je premagala Danko Emilie FRANCATI, 104. mladinko sveta. Ni pa imela težav z uvrstitvijo med 16 najboljših Manca PISLAK. Ukrajinko Helen PLOSKINO je premagala z gladkih 6-3 6-1.

Na prvenstvu do 14 let v Plznu sta bila uspešna Rok KOMAC in Nika RADIŠIČ. Rok KOMAC je v tretjem krogu s 6-3 6-2 premagal 16. nosilca, Belorusa Alexandra ZGIROVSKYA,  Nika RADIŠIČ pa je bila s 6-3 4-0 (predaja) boljša od Belorusinje Aleksandre EFREMOVE.

V Klostersu igrajo v težkih razmerah, saj igrajo na treh različnih podlagah na višini 1150 do 1700 metrov, odvisno kam pošljejo igrat katero skupino. Kot je sporočil  vodja odprave v Klostersu Zoran KRAJNC sta se dekleti doslej zelo dobro znašli. Tudi fanta sta igrala dobro, tekmo dvojic proti favoriziranima Špancema sta izgubila v tretjem nizu z 9-11. V četrtek čakata obe punci težki srečanji, precej bo odvisno tudi od tega ali bosta igrali zunaj ali v dvorani.


Podrobne rezultate najdete tukaj.

 

 

Ljubljana, 21.7.2014

 

Začela so se letošnja evropska posamična prvenstva v kategorijah do 14, 16 in 18 let.

 

Že tradicionalno so gostitelji do 14 let v Pilzenu, prvenstvo do 16 let gosti Moskva, do 18 let pa Klosters.

 

Slovenija ima  predstavnike na vseh treh prvenstvih tako v moški, kot v ženski konkurenci.

 

V Plznu na prvenstvu do 14 let nastopajo Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ, Matic PODLIPNIK in Rok KOMAC.

 

Ekipa EPP 14_2014 Juvan Radišič Komac Podlipnik Šp

Ekipa do 14 let nastopa v Plznu


V Moskvo so na prvenstvo do 16 let odpotovali Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC, Grega KOKALJ in Sven LAH.


Na prvenstvu do 18 let nas bodo zastopali Tamara ZIDANŠEK, Manca PISLAK, Maks TEKAVEC in Domen GOSTINČAR.


V Plznu je Rok KOMAC prvo srečanje igral s Portugalcem Tomasom SOARESOM in zmagal z rezultatom 3-6 6-4 6-4 ter se uvrstil v tretji krog, saj je bil v prvem krogu prost. Nasprotnik Matica PODLIPNIKA je bil Švicar Damien WENGER, ki pa mu je srečanje predal, tako da je Matic v drugem krogu.

Kaja JUVAN je prvo tekmo igrala z Arzabejžanko Fidano KHALILZADO in zmagala s 6-1 6-1, uspešna je bila tudi Nika RADIŠIČ, ki je Belgijko Cloe RUETTE premagala s 6-1 7-6(1).

 

V Moskvi je že nastopil Grega KOKALJ in v prvem krogu izgubil z Nemcem Timom RUEHLOM z 2-6 5-7. Sven LAH bo prvo tekmo igral z Rusom Pavelom KOTOVIM v torek.

Hana MRAZ je prvo tekmo odigrala s Hrvatico Nino ALIBALIĆ in zmagala s 6-2 6-3 ter se uvrstila v tretji krog. Veronika ERJAVEC bo igrala s Švedinjo Ido JARLSKOG v torek.

 

V Klostersu se je Maks TEKAVEC v prvem krogu pomeril z Britancem Masonom RECCIJEM in zmagal s 6-4 6-4, Domen GOSTINČAR bo igral z Italijanom Andreom PALLEGRINOM.

Tamaro ZIDANŠEK, ki je 14. nosilka je v prvem krogu prosta, v drugem bo igrala z Nemko Liso MATVIYENKO, Manco PISLAK je v uvodnem srečanju igrala s Ciprčanko Mario SIOPACHA in zmagala s 6-2 6-0.
 
Več informacij o tekmovanju najdete      tukaj.     

   
 

Finale poletnega ekipnega evropskega prvenstva do 14 let (Summer cup), Loano 2014

Ljubljana, 3.7.2014

 

Otvoritev zaključnega turnirja Loano 2014_525

Foto: Tennis Europe

 

Ekipa deklic do 14 let je sovojila končno 8. mesto v Evropi.

 

Ekipa deklic do 14 let, ki je pred dnevi na kvalifikacijskem turnirju za nastop na finalnem turnirju ekipnega evropskega prvenstva (Summer cup) v Rakovniku osvojila 2. mesto, je že na prizorišču finalnega turnirja v  italijanskem Loanu.

 

Na zaključnem turnirju osmih najboljših ekip poleg Slovenije in Romunije (3) sodelujejo še ekipe Rusije (1), Ukrajine, Španije (4),  Srbije, Švice in Poljske (2).

 

Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in  Anja GAL so pod vodstvom Dominika SENICE prvo srečanje igrale s tretjimi nosilkami, ekipo Romunije. Obe reprezentanci sta se letos že srečali in sicer v finlu kvalifikacij Winter cupa. Takrat so slavile naše igralke z 2-1, tokrat so bile boljše Romunke s 3-0.

 

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so naše deklice igrale z ekipo Švice in izgubile z 0 - 3. Zdaj jih čaka tekma za 7. mesto z ekipo Srbije.
    

 

SLOVENIJA  -  ROMUNIJA(3)    0 - 3

 

Podroben rezultat srečanja najdete TUKAJ.

 

 

 

Razigravanje za 5. - 8. mesto

 

SLOVENIJA  -  ŠVICA          0  -  3

 

Rezultat srečanja lahko spremljate TUKAJ.

 

 

 

Tekma za 7. mesto

 

SLOVENIJA   -   SRBIJA    1-2

 

Podroben rezultat srečanja najdete TUKAJ.

 

 

 

 

 

Začela so se poletna ekipna evropska prvenstva (Summer cups 2014)

Ljubljana, 25.6.2014

 

Ekipa deklic do 14 let se iz Češke seli v Italijo,  kjer bo že konec tega tedna, od 4.7. do 6.7 nastopila na zaključnem turniju najboljših osmih ekip stare celine.

 

Poleg Slovenije bodo nastopile ekipe Rusije, Srbije, Poljske, Španije, Švice, Ukrajine in Romunije.

 

 

 

 

 

 

Ta konec tedna so se z nastopom ekip do 14 let začela letošnja ekipna evropska prvenstva. Konec julija oz. v začetku avgusta bodo nastopile še ekipe do 16 in do 18 let.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

DEČKI IN DEKLICE DO 14 LET

 

Ekipi dečkov in deklic do 14 let nastopata od 29.6. do 1.7. 2014 v Rakovniku in Royanu.

 

Deklice so osvojile končno 2. mesto in so se uvrstile na zaključni turnir,
 
dečki so osvojili končno 6. mesto.
 

Dečki so igrali v skupini B v francoskem Royanu. Za Slovenijo nastopajo Matic PODLIPNIK, Jan KUPČIČ in Rok KOMAC.

 

Ekipa dečkov do 14 let_2014_525

Foto: A. Šporn

 

V skupini s Slovenijo so še ekipe Hrvaške, Francije, Madžarske, Moldavije, Portugalske Rusije in Srbije.

 

Ekipa do 14 let 2014 Rok Komac, Matic Podlipnik, J

 

Fantje so prvo tekmo igrali z ekipo Portugalske. Točko za Slovenijo je osvojil Rok KOMAC.

 

SLOVENIJA  -  PORTUGALSKA   1  - 2 

 

Podrobne rezultate najdete TUKAJ

 

 

Tekma za razvrstitev od 5. - 8. mesta:

 

SLOVENIJA  -  SRBIJA        2  -  1

 

Prvo točko za Slovenijo je osvojil Rok KOMAC, drugo je dodala dvojica Rok KOMAC in Matic PODLIPNIK.

 

Podrobne rezultate najdete TUKAJ.

 

 

 

Tekma za 5. mesto v kvalifikacijski skupini:

 
SLOVENIJA  -  HRVAŠKA       0 -3
 

 

Podrobne rezultate najdete TUKAJ

 

 

Več fotografij naše ekipe si lahko ogledate  TUKAJ

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 
 
 

Deklice nastopajo v skupini A v češkem Rakovniku. Slovenijo zastopajo Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Anja GAL.

 

V skupini s Slovenijo so še ekipe Belorusije, češke, Estonije, Grčije, Madžarske, Portugalske in Rusije.

 

Ekipa deklic do 14 let_525

 

V prvem krogu so igrale z ekipo Češke in zmagale z 2-1.

 

 
SLOVENIJA  -  ČEŠKA   2 - 1

 

Točki za Slovenijo sta osvojili Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN. 

 

Podrobne rezultate najdete TUKAJ  

 

 

 
SLOVENIJA  -  BELORUSIJA      2  -  0

 

Toški za Slovenijo sta priigrali Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN

 

Podrobne rezultate najdete TUKAJ 

 

 

Tekma za 1. mesto v kvalifikacijski skupini:

 

 

 

SLOVENIJA  -  RUSIJA     0  -  3

 

 

Podrobne rezultate najdete  TUKAJ  

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

DEČKI IN DEKLICE DO 12, 16 IN 18 LET

 

 

Kapetana koordinatorja sta objavila sezname ekip za nastop na kvalifikacijah EEP ter informacije o terminih priprav.

 

Prav tako igralce in trenerje, ki bodo odpotovali na porvenstva obveščata, da morajoi podpisati obrazec, ki je priložen na koncu seznama in ga poslati v pisarno TZS. 

 

WINTER CUP 2014 - OBE NAŠI EKIPI FINALE KONČALI NA 8. MESTU

bm, 14.2.2014

 

Od petka do nedelje se bosta na Češkem odvijala finalna turnirja Evropskega ekipnega prvenstva (Winter cups by Head).

 

Na zaključna turnirja sta se uvrstili ekipi deklic do 14 let, te so v kvalifikacijski skupini B v francoskem Brestu osvojile 1. mesto in ekipa deklet do 16 let, ki je na kvalifikacijskem turnirju v  italijanskem Maniagu osvojila 2. mesto.

 

 

 

DEKLETA DO 16 LET - FINALE

 

Ekipa deklic do 16 let_2014_Mraz Klaneček Erjavec_

 

Dekleta do 16 let so nastopila v češkem RICANYU. Za Slovenijo so igrale Hana MRAZ , Saša KLANEČEK in Veronika ERJAVEC. Ekipo je vodil Rok FERJAN.

 
Dekleta so osvojila končno 8. mesto v Evropi.

 

Naša dekleta so se v prvem krogu pomerila z ekipo Francije in izgubila z 1-2. Ta je na kvalifikacijskem turnirju v Carigradu osvojila 1. mesto. Tudi v razigravanju od 5.- 8. mesta so izgubila. Tokrat so bile z 2-1 boljše Belorusinje. Za uvrstitev na končno 7. mesto v Evropi so igrale s Hrvaško in tudi v tretjem srečanju so marle čestitati nasprotnicam. Hrvaška je slavila z 2-1. 

 

Za Slovenijo so prijavljene:

 

 

MRAZ, Hana, 1998, TE 119

 

Saša KLANEČEK, 1998, TE 777

 

Veronika ERJAVEC, 1999, TE 1173

 

 

 

Za Francijo so prijavljene:

  

 

WARGNIER, Lucie, 1999, TE 38

 

ANDRIANJAFITRIMO, Tessah, 1998, TE 95 

 

SALAS, Emmanuelle, 1998, TE 391

 

 

ČETRTFINALE

 

SLOVENIJA   FRANCIJA    1-2

 

Saša KLANEČEK - Emmanuelle SALAS  0-6 1-6

Hana MRAZ - Tassah ANDRIANJAFITRIMO  2-6 6-2 6-4

Hana MRAZ/Veronika ERJAVEC - Tassah ANDRIANJAFITRIMO/Emmanuelle SALAS 3-6 1-6 

  

 

Belorusija:

 

Vera LAPKO, 1998, TE 24

 

Nika SHYTKOUSKAYA, 1999, TE 259

 

Aryna SABALENKA, 1998, TE 131

 

 

 

RAZIGRAVANJE 5.-8. MESTO

 

 
 
SLOVENIJA   BELORUSIJA   1 -2

 

Veronika ERJAVEC  -  Nika SHYTKOUSKAYA 6-7 (4) 3-6

 

Hana MRAZ  - Vera LAPKO  7-6(4) 2-6 5-7

 

Veronika ERJAVEC/Saša KLANEČEK  -  Nika SHYTKOUSKAYA/Aryna SABALENKA  6-3 6-3

 

 

TEKMA ZA 7. MESTO

 

 

SLOVENIJA - HRVAŠKA  1 - 2

 

 

Saša KLANEČEK  - Nina ALIBALIC  0-6 1-6

 

Hana MRAZ  -  Marija CURNIC  5-7 3-6

 

Hana MRAZ/Veronika ERJAVEC -  Nina ALIBALIC / Petra GRANIC  1-0 predaja Hrvaška

 

  

 

URADNA SPLETNA STRAN  TURNIRJA (rezultati tekem)

 

 

 

DEKLICE DO 14 LET - FINALE

 

Ekipa deklic do 14 let_2014_Gal Radišič Juvan_525_

 

 

Deklice do 14 let v postavi  Anja GAL, Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN so nastopila v češkem VESTECU. Ekipo vodi Dominik SENICA.

 

Poglejte kaj so o kvalifikacijskem turnirju v Brestu zapisali na TE. Preverite TUKAJ.

 

Deklice so osvojile končno 8.mesto v Evropi.

 

Naše deklice so v prvem krogu igrale z ekipo Španije in izgubile z 0-3. Španke so na kvalifikacijskem turnirju v Rakovniku osvojile 2. mesto. V razigravanju za 5. - 8. mesto so izgubile z ekipo Velike Britanije z 0-3. Za uvrstitev na 7. mesto v Evropi bodio igrale z ekipo Romunije ali Poljske.

 

 

Slovenija: 

 

Anja GAL, 2000, TE 113

 

Nika RADIŠIČ, 2000, TE 148

 

Kaja JUVAN, 2000, TE 218

 

 

 

Španija:

 

MOLINA MEGIAS Carlota, 2000, TE 28

 

ARIAS MANJON Paula, 2000, TE 136

 

DEL PINO MATURANO Marta, 2000, TE 259

 

 

ČETRTFINALE 

 

SLOVENIJA   ŠPANIJA   0-3  

 

 

Nika RADIŠIČ - Paula ARIAS MANJON  2-6 2-6

 

Anja GAL - Carlota MOLINA MEGIAS  5-7 2-6

 

Nika RADIŠIČ/Kaja JUVAN - Marta DEL PINO MATURANO/Paula ARIAS MANJON  5-7 3-6

 

 

 

RAZIGRAVANJE 5.-8. MESTO

 

Velika Britanija

 

 

Ali COLLINS, 2000, TE 24

 

Francesca JONES, 2000, TE 24

 

Eliz MALONEY, 2000, TE 74

 

 

 

SLOVENIJA   VELIKA BRITANIJA   0 - 3

 

Kaja JUVAN  -  Eliz MALONEY 2-6 3-6

 

Anja GAL  - Ali COLLINS 2-6 2-6

 

Nika RADIŠIČ/Anja GAL  -  Eliz MALONEY/Francesca/JONES 4-6 4-6

 

 

 

TEKMA ZA 7. MESTO:

 
SLOVENIJA  -  POLJSKA   1-2

 

Nika RADIŠIČ   -  Emma ZAKORDONIEC   5-7 6-7(2)

 

Anja GAL  -  Ania HERTEL  3-6  1-6

 

Nika RADIŠIČ/Kaja JUVAN  -   Wiktoria RUTKOWSKA/Ania HERTEL  7-5  6-4

 

 

 

URADNA SPLETNA STRAN TURNIRJA  (rezultati tekem)

 

 

 

 

WINTER CUP 2014 - EKIPI DO 16 LET  

Ljubljana, 28.1.2014

 

 

Nadaljujejo se kvalifikacije za zimska evropska ekipna teniška prvenstva (Winter cups).

 

Ta konec tedna bodo nastopile selekcije v kategoriji do 16 in do 14 let.

 

Kvalifikacijskih obračunov v kategoriji do 16 let se udeležuje 59 držav in se bodo odvijali v štirih skupinah pri deklicah in v štirih skupinah pri dečkih. Branilca naslova sta ekipi Rusije pri fantih in Švice pri dekletih.

 

FANTJE DO 16 LET

 

 

Winter Cup 16 let fantje Sitar, Lah, Kokalj_525_bm 

 

Fantje do 16 let so odpotovali v turški Mersin. Slovenijo zastopajo Nejc SITAR, Sven LAH in Grega KOKALJ. Ekipo vodi Aleš Šporn.

 

Fantje so osvojili končno 8. mesto.

 

 

TEKMA ZA 7. MESTO:

 
SLOVENIJA   BOLGARIJA   - 1 - 2

 

 

Nejc SITAR - Kaloyan VALCHEV 4-6 3-6

 

Grega KOKALJ - Toni NEYKOV  2-6 1-6

 

Sven LAH/Nejc SITAR - Kaloyan VALCHEV/Martin ATANASOV  6-1 6-1

 

 

 

RAZIGRAVANJE 5. - 8. MESTO

 

 
SLOVENIJA    BELGIJA    1 - 2

 

Grega KOKALJ  -  Seppe CUYPERS  5-7 4-6

 

Sven LAH  -  Arnaud DESTREBECQ   3-6 1-6 

 

Nejc SITAR/Sven LAH  -  Lukas DAELS/Seppe CUYPERS 3-6 3-6

 

 

 

 

1. KROG:

 

SLOVENIJA  ITALIJA    1 - 2   

 

Sven LAH  -  Filippo MORA   7-5 6-3 

 

Nejc SITAR  - Samuele RAMAZZOTTI  3-6 6-7(3)

 

Sven LAH /Grega KOKALJ - Filippo MORA/Corrado SUMMARIA  3-6 3-6

 

 

 

V skupini D so s Slovenijo še ekipe Belgije, Bolgarije, Češke, Italije, Portugalske, Švice in Turčije. Na finalni turnir, ki bo od 14-16. februarja v francoskem Ronchonu se uvrstita prvi dve ekipi.

 

WC Ekipa 16 fantje Sitar Kokalj Lah Šporn 2014_aš_

 

Podroben žreb najdete TUKAJ.

 

 

 

DEKLETA DO 16 LET

 

 

Ekipa deklic do 16 let_2014_Mraz Klaneček Erjavec_ 

  
Dekleta do 16 let nastopajo v italijanskem Maniagu, na pot pa so odšle Hana MRAZ , Saša KLANEČEK in Veronika ERJAVEC. Ekipo vodi Rok FERJAN.

 

Dekleta so osvojila končno 2. mesto in se uvrstila na zaključni turnir.

 

 

FINALE:

 

SLOVENIJA   ITALIJA    1 - 2

 

Hana MRAZ - Alessandra SIMONELLI  6-3 6-0

 

Veronika ERJAVEC - Allesia DARIO  4-6 4-6

 

Haba MRAZ/Veronika ERJAVEC  - Alessandra SIMONELLI/Lucrezia STEFANINI 5-7 6-4 1-6

 

 

POLFINALE:

 

SLOVENIJA     ŠVICA    2 - 1

 

 

Saša KLANEČEK  - Tamara ARNOLD   2-6 0-6

 

Hana MRAZ -  Daniela VUKOVIĆ  6-4 6-1

 

Hana MRAZ/Veronika ERJAVEC - Tamara ARNOLD/Ylena IN-ALBON   4-6 6-0 6-2

 

 

 
1. KROG:

 

SLOVENIJA   SRBIJA   2 - 1

 

Veronika ERJAVEC  -  Nikolina JOVIĆ  6-3 3-6 2-6

 

Hana MRAZ  -  Kristina MILETIĆ 6-4 6-1

 

Hana MRAZ/Veronika ERJAVEC  -  Kristina MILETIĆ/Nikolina JOVIĆ  6-3 6-3     

 

V skupini B so s  Slovenijo še Gruzija, Izrael, Italija, Portugalska, Srbija, Španija in Švica. Na zaključni turnir, ki bo od 14-16. februarja v češkem Ricanyu odpotujeta prvo uvrščeni ekipi.

 

WC 2014_ekipa 16_mraz klaneček Erjavec-oave_400x60

 

Podroben žreb najdete TUKAJ. 

 

WINTER CUP - EKIPI DO 14 LET

Ljubljana, 28.1.2014

 

Nadaljujejo se kvalifikacije za zimska evropska ekipna teniška prvenstva (Winter cups).

 

Ta konec tedna bodo nastopile selekcije v kategoriji do 16 in do 14 let.

 

Kvalifikacijskih obračunov v katgoriji do 14 let se udeležuje 60 držav in se bodo odvijali v štirih skupinah pri deklicah in v štirih skupinah pri dečkih. Branilca naslova sta ekipi Rusije pri fantih in Češke pri dekletih.

 

DEČKI DO 14 LET

 

 

Ekipa dečkov do 14 let_2014_Podlipnik Komac fugina 

 

Dečki do 14 let bodo v postavi Matic PODLIPNIK, Rok KOMAC in Aljaž FUGINA nastopili v Karlskroni na Švedskem. Vodi jih Boris ČOSIĆ.

 

WC 2014 dečki 14 let_525_bć

 
Dečki so osvojili končno 8. mesto.

 

 

TEKMA ZA 7. MESTO

 
SLOVENIJA    SRBIJA     1 - 2

 

 

Aljaž FUGINA  -  Marko MILADINOVIĆ  0-6 6-7(4)

 

Matic PODLIPNIK  -  Mihailo POPOVIĆ  2-6 3-6

 

Matic PODLIPNIK/Rok KOMAC  -  Kristijan JUHAS/Mihailo POPOVIĆ  4-6 6-0 6-4

 

 
WC ekipa dečki do 14 let_525_bć 
 
 

RAZIGRAVANJE ZA 5. DO 8. MESTO

 
SLOVENIJA   DANSKA    0 - 3

 

 

Aljaž FUGINA - Jesper ANDI JORGENSEN 4-6 6-0 0-6

 

Rok KOMAC - Sebastian GRUNDTVIG  3-6 5-7

 

Matic PODLIPNIK/Rok KOMAC - Jesper Andi JORGENSEN/Sebastian GRUNDTVIG  2-6 6-3 2-6

 

 

1. KROG

 
SLOVENIJA        VELIKA BRITANIJA   0 - 3

 

 

Rok KOMAC   -  Jake DRAPER  2-6 6-1 2-6

 

Matic PODLIPNIK  -  Jack HERSEY  4-6 2-6

 

Matic PODLIPNIK/Vid FUGINA  - Jake DRAPER/Emile HUDD   3-6 0-6

 

 

V skupini C so s Slovenijo še ekipe Češke, Danske, Estonije, Velike Britanije, Srbije, Slovaške in Švedske.  Na finalni turnir, ki bo od 14-16. februarja v italijanskem Correggiu se uvrstita prvi dve ekipi.

 

Žreb boste našli na povezavi  TUKAJ.

 

 

 

DEKLICE DO 14 LET

  


Deklice do 14 let bodo v postavi  Anja GAL, Nika RADIŠIČ in Kaja JUVAN nastopile v francoskem Brestu. Ekipo vodi Dominik SENICA.

 

Ekipa deklic do 14 let_2014_Gal Radišič Juvan_525_

 
Slovenke so zmagale v skupini in se uvrstile na zaključni turnir. Čestitamo ! 

 

 

FINALE:

 
SLOVENIJA - ROMUNIJA   2 - 1

 

 

Kaja JUVAN  -  Andreea PRISACARIU  0-6 6-3 4-6

 

Anja GAL  -  Selma Stefania CADAR     7-6(5) 6-4

 

Nika RADIŠIČ/Anja GAL  -  Andrea PRISACARIU/Selma Stefania CADAR 6-0 7-5

 

 

WC 14 zmagovalke_525_ds 

 

POLFINALE:

 
SLOVENIJA   ITALIJA   2-1

 

 

Nika RADIŠIČ - Costanca TRAVERSI   3-6 3-6

 

Anja GAL - Camilla CEPPELLINI  6-3 6-3

 

Kaja JUVAN/Anja GAL -  Francesca RUMI/Camilla CEPPELLINI  6-4 6-4

 

 

 

 

1. KROG:

 

SLOVENIJA    BOLGARIJA    3  -  0

 

Nika RADIŠIČ  -  Derya YAHE   6-1 6-2 

 

Anja GAL  - Simona BORISOVA  6-0 6-1

 

Anja GAL/Kaja JUVAN -  Simona BORISOVA/Sara MAZDRASHKA  6-3 6-1

 

 

 

V skupini B so s Slovenijo še ekipe Avstrija, Bolgarija, Nemčija, Francija, Litva, Latvija in Romunija.  Na finalni turnir, ki bo od 14-16. februarja v češkem Vestecu se uvrstita prvi dve ekipi.

 

Slovenke bodo prvo tekmo v petek igrale z ekipo Bolgarije.

 

Celoten žreb najdete TUKAJ.

 

 

WC 2014 ekipa deklic do 14 let_525_ds

WINTER CUP 2014 - EKIPI DO 12 LET

 

 

Začele so se kvalifikacije za zimska evropska ekipna teniška prvenstva (Winter cups).

 

Prve ta konec tedna nastopajo selekcije v kategoriji do 12 let.

 

Kvalifikacijski obračuni katerih se udeležuje 54 držav se bodo odvijali v štirih skupinah pri deklicah in v štirih skupinah pri dečkih.

 

V finalni del, ki bo od 7-9 februarja za deklice v angleškem Sheffieldu in za dečke v čeških Vendrynah, se uvrstita po dve prvouvrščeni ekipi iz vsake kvalifikacijske skupine.

 

 

Slovenija pri dečkih nastopa v skupini C, v romunski Craiovi.

 

Dečki so po porazu z Madžarsko v prvem krogu igrali za razvrstitev od 5. - 7. mesta. Prvo tekmo igrajo so igrali z Italijo. Izgubili so z 0-3 in s tem končali tekmovanje brez zmage na 7. mestu.

 
 
DEČKI SO OSVOJILI KONČNO 7. MESTO.

 

 

RAZIGRAVANJE 5. - 7. mesto

 

SLOVENIJA vs. ITALIJA       0 - 3

 

Blaž VIDOVIČ - Riccardo TRIONE  6-7(2) 6-4 3-6

 

Filip KALJEVIČ - Fausto TABACCO 2-6 3-6

 

Samuel PATE/Blaž VIDOVIČ - Fausto TABACCO/Lorenzo MUSETTI   1-6 1-6

 

 

 

1. KROG

 
SLOVENIJA vs. MADŽARSKA   0 - 3

 

 

Filip KALJEVIČ - Dominik BUZONICS 7-5 1-6 2-6

 

Samuel PATE - Peter FAJTA  0-6 1-6

 

Blaž VIDOVIČ/Samuel PATE - Balint DOBAK/Peter FAJTA  3-6 6-3 4-6

 

 

 

 

Ekipo sestavljajo Filip KALJEVIĆ, Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ. Vodi jih Igor OGRINC.

 

Slovenija ekipa dečki do 12 let_wintercup_2014-Pat 

Foto: Bojan Matevžič

 

Skupine so sestavljene takole:

 

Skupina A - Hradek nad Nisou (CZE) - Nominations

Austria, Belgium, Croatia, Czech Republic, Netherlands, Portugal and Slovak Republic

 

Skupina B - Tallinn (EST) - Nominations

Belarus, Denmark, Estonia, Finland, France, Great Britain and Latvia

 

Skupina C - Craiova (ROU) - Nominations

Hungary, Greece, Italy, Poland, Romania, Slovenia and Switzerland

 

Skupina D - Ankara (TUR) - Nominations

Bulgaria, Georgia, Russia, Serbia, Turkey and Ukraine

 

Finalni del - Vendryne (CZE) (7-9 February)

 

Žreb si oglejte  TUKAJ.

 

 

 

Deklice bodo nastopile v skupini A, v avstrijhskem Ebreichsdorfu.

 

Deklice so v polfinalu izgubile srečanje z Italijo in se tako niso uvrstila na zaključni turnir oz. na finale Winter cupa. V zadnji tekmi se bodo z ekipo Madžarske borile za 3. mesto v kvalifikacijah.

 

 

DEKLICE SO OSVOJILE KONČNO 3. MESTO.
 

ZA 3. MESTO:

 

 

SLOVENIJA vs. MADŽARSKA   2  -  1

 

Pia LOVRIČ - Nopra PAPP 4-6 6-3 6-3

 

Živa FALKNER - Anastasia PETROVA 2-6 3-6

 

Živa FALKNER/Pia LOVRIČ - Anastasia PETROVA/Amarissa KiaraTOTH   6-2 6-2 

 

 

POLFINALE:

 

SLOVENIJA vs. ITALIJA    1  -  2

 

Pia LOVRIČ - Melania DELAI 6-4 3-6 3-6 

 

Živa FALKNER - Federica SACCO 2-6 6-7(3)

 

Žina FALKNER/Alja BELINGER - Melania DELAI/Matilde PAOLETTI 7-5 2-6 7-5

 

 

1. KROG 

 
SLOVENIJA vs. HRVAŠKA   2 - 1

 

 

Pia LOVRIČ - Sara ZALUKAR  6-3 6-4

 

Živa FALKNER - Noa KRZNARIĆ 3-6 6-4 2-6

 

Živa FALKNER /Pia LOVRIČ - Noa KRZNARIĆ/Kornelia HUNCAK  7-5 6-4

 

 

 

Ekipo sestavljajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Alja BELINGER. Vodi jih Robi COKAN.

 

Slovenija ekipa do 12 let_2014_525_wintercup_rc 

Foto: R. Cokan

 

Skupine so sestavljene takole:

 

SKUPINA A - Ebreichsdorf (AUT) - Nominations

Austria, Croatia, Greece, Hungary, Italy, Serbia, Slovenia and Switzerland

 

SKUPINA B - Rakovnik (CZE) - Nominations

Belgium, Czech Republic, Denmark, Latvia, Poland and Slovak Republic

 

SKUPINA C - Bucharest (ROU) - Nominations

Belarus, Bulgaria, Finland, France, Great Britain, Romania and Ukraine

 

SKUPINA D - Trabzon (TUR) - Nominations

Estonia, Georgia, Netherlands, Portugal, Russia and Turkey

 

Finalni del - Sheffield (GBR) (7-9 February)

 

Žreb si oglejte TUKAJ.

 

Vodja ekipe Robi COKAN je po prvem srečanju sporočil:

 

Po 7 urnem maratonskem srečanju s Hrvaško smo se prebili do polfinala. Najprej je ob 9.00 na igrišče stopila Pia Lovrič in v dveh napetih setih s 6:3 6:3 premagala 2 hrvaško igralko. Nato sta ob 11.00 na igrišče šli prvi igralki Živa Falkner in Noa Krznarič. Živa je še izenačila na 3:6 6:4 in vodila v 3 setu 2:1 nato pa ji je zmanjkalo nekaj moči. 3 set se je končal s 2:6. Odločala je igra dvojic, kjer sta Pia in Živa v napetih setih po 2 urah slavili s 7:5 6:4 potem ko sta v prvem setu zaostajali 4:5 v drugem pa 0:3. Skupaj tako 2:1 za Slovenijo.

 

 

Ekipe skupine A WC Avstrija 2014_te_525 

 

Slovenija_U12_WC_2014_525

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.