prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Februar 2015

Arhiv novic - februar 2015

Nik Razboršek in Vid Fugina v drugi krog kvalifikacij na Futuresu v Umagu

bm, 28.02.2015

V tednu, ki je pred nami, na ATP touru zaradi nastopov reprezentanc v Davisovem pokalu ne bo turnirjev, bodo pa igralci lovili točke na turnirjih serije Futures.

Slovenski igralci že tradicionalno v velikem številu nastopajo na Futuresu v Umagu in tudi letos ni nič drugače. V Umagu sicer neposredno v glavnem turnirju nimamo svojega predstavnika, si pa pot v glavni turnir naši fantje poskušajo priboriti v kvalifikacijah. Danes jih je v Umagu nastopilo osem, šest pa se jih je moralo posloviti že po prvem krogu.

Za uvrstitev v glavni turnir so potrebne štiri zmage. Prvi sta vknjižila Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-1 6-3 premagal Italijana Edoarda LAMBERTIJA in Vid FUGINA, ki je bil s 6-4 6-4 boljši od Avstralca Nelsona ROSA. V drugi krog se je uvrstil tudi Žiga PAPEŽ, ki je bil v prvem krogu prost.

Z nastopi so končali Gregor VOVK, Jan VEHOVEC, Rok KRIŽAJ, Domen URBANC, Primož VOVK in Anže LOVIŠČEK. TUKAJ.

Dalila Jakupović osvojila ITF turnir v indijskem Aurangabadu

bm, 28.02.2015

Dalila JAKUPOVIČ, 23. letna Jeseničanka, je osvojila svoj prvi ITF turnir z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Aurangabadu.

V finalu je s 6-7(5) 6-4 6-4 premagala 24. letno Kitajko Xinyun HAN, 258. igralko lestvice WTA.

Čestitamo!

Za Dalilo JAKUPOVIĆ je to drugi osvojen turnir v karieri, potem ko je leta 2012 svoj prvi turnir, takrat z nagradnim skladom 10.000 $, osvojila prav v Aurangabadu.

Sicer pa je po nekoliko slabši sezoni 2014 Dalila letošnjo začela odlično. Nastopila je na dveh turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ in na dveh z nagradnim skladom 25.000 $ ter v šestnajstih nastopih nanizala 13 zmag in doživela tri poraze. Poleg enega četrfinala se je dvakrat uvrstila v polfinale, odličen začetek sezone pa kronala z današnjo zmago v Indiji. TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu ATP turnirja v Buenos Airesu ni bil kos Carlosu Berlocqu

bm, 28.02.2015

Blaž ROLA je na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 550.000 $ v argentinskem Buenos Airesu nastope končal v četrtfinalu.

Nasprotnik je bil domačin, 32. letni Carlos BERLOCQ, 74. igralec lestvice ATP, ki je v drugem krogu s 6-3 6-0 odpravil 4. nosilca Fabia FOGNINIJA.

To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, prvič sta se pomerila leta 2014 na travi v Eastburnu, ko je moral Blaž srečanje Argentincu v drugem nizu predati, in tudi v drugo je bil Argentinec boljši. Slavil je z rezultatom 6-1 6-3.

Le 43 % izkoristek začetnega udarca je bil tokrat bistveno premalo, da bi lahko Blaž resneje pariral BERLOCQU, ki je bil tudi sicer zelo zanesljiv. Blažu je kar šestkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil dvakrat, v razmerju osvojenih točk pa je bil boljši s 63-43.

Kljub porazu lahko Blaž Buenos Aires zapusti zadovoljen, saj je uvrstitev v četrtfinale njegov največji uspeh na turnirjih serije ATP, novih 45 točk za lestvico ATP pa ga bo približalo njegovi najvišji uvrstitvi v kareieri. Iz turnirja odhaja z zaslužkom 16.000 $.

V drugem krogu je v uri in štirih minutah s 6-2 6-1 odpravil domačega kvalifikanta Facunda BAGNISA. Tudi BAGNIS šteje 24 let in je levičar, Blažu ROLI pa ni mogel nuditi resnejšega odpora. Blaž je odlično serviral, dobil 66 % točk na svoj začetni udarec, nasprotniku pa v tekmi ponudil vsega tri priložnosti za break. Sam si jih je priigral 8 in štiri od teh tudi izkoristil, o Blaževi premoči pa priča tudi končno razmerje osvojenih točk, ki je bilo 64-40 v korist Blaža.

TUKAJ.

Blaž Trupej na novinarski konferenci predstavil ekipo za srečanje Davisovega pokala s Slovaško

bm, 28.02.2015

Slovenska teniška reprezentanca se bo od 6. do 8. marca v Bratislavi, v prvi Evro-afriški skupini pomerila s Slovaško. Kapetan Blaž Trupej je za nastop proti reprezentanci Slovaške (24. lestvica Davisovega pokala), ki je leta 2005 igrala finale in izgubila proti Hrvaški, povabil Blaža Kavčiča (110. ATP), Toma Kočevarja Dešmana (549.) , Mikea Urbanijo (586.) in Grego Žemlja (884.).

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola (85.) je nastop odpovedal zaradi prenatrpanega urnika, saj je trenutno v Južni Ameriki, po nastopu za Davisov pokal pa bi moral potovati v ZDA, medtem ko ima Janez Semrajc (284.) težave z boleznijo.

Slovaška reprezentanca za Davisov pokal trenutno še ni znana, verjetno pa na domačih tleh, v nacionalnem teniškem centru Aegon arena, ne bo ničesar prepustila naključju. Lani so Slovaki po zmagah v 1. Evro-afriški skupini proti Latviji in Avstriji, nastopili v prvem krogu svetovne skupine in gladko izgubili proti ZDA. Slovaška je za nastop prijavila naslednjo ekipo:

Martin KLIZAN (ATP 39), Lukas LACKO (ATP 88 ), strong>Norbert GOMBOS (ATP 122), strong> Igor ZELENAY

Ekipo bo vodil Miloslav MECIR.

Dvoboj Slovaške in Slovenije bodo slovenski gledalci lahko spremljali na televiziji Sport Klub, kjer bosta za strokovni komentar poskrbela nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal, Borut Urh in Marko Tkalec.

V slovenski ekipi so poleg kapetana in igralcev še pomočnik kapetana Žiga Janškovec, ki bo v Bratislavi skrbel tudi za komuniciranje s slovenskimi mediji ter fizioterapevt Miha Mihalič.

Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance: »Vse štiri igralce, ki sem jih povabil so takoj potrdili nastop proti Slovaški. Blaž Kavčič dobro okreva po operaciji, zanj bomo videli, če bo lahko nastopil. Bo pa zagotovo v veliko pomoč, tudi, če bo ostal na klopi. Grega Žemlja, ki je trenutno v Iranu, se počasi vrača in menim, da bo pomemben člen v dvoboju proti Slovaški. Prav tako sta veliko zanimanja pokazala, tako Tom Kočevar Dešman, ki je lani zmagal svoj prvi turnir in Mike Urbanija, ki že ima nekaj izkušenj z nastopi v tem tekmovanju. Proti Slovakom bomo igrali v njihovem nacionalnem teniškem centru, kjer bo hitra podlaga, imeli pa bomo tudi možnost »challenga« oziroma bomo imeli na voljo t.i. sokolje oko.«

Blaž Kavčič: »Po operaciji desnega stopala kar dobro okrevam. Ne vem, če bom lahko igral, a tudi lani sem uspel igrati proti Izraelu. Slovaki so favoriti in tudi hitro igrišče mi morda ne ustreza najbolje, po drugi strani pa bodo točke krajše. Na OP Avstralije sem govoril z Martinom Klizanom in mi je dejal, da verjetno ne bo igral, tako, da počakajmo, kateri slovaški igralci bodo prijavljeni.«

Več preberite TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji RR do 12 let, v Umagu pa se začenja moški Futures

bm, 27.02.2015

Na domačih teniških igriščih se bodo ta konec tedna za uvrstitev v A in B finalni turnir borili igralci in igralke do 12 let. Na turnirjih formata RR bodo nastopili v Mariboru, Ljubljani in Litiji. Prijavljenih je 111 dečkov in deklic. Najboljših osem iz lestvice TZS je v finalni turnir uvrščenih neposredno.

V Umagu pa se tudi v naši soseščini začenja sezona turnirjev na prostem. Prvi turnir serije Futures se s kvalifikacijami začenja danes. V glavnem turnirju Slovenci nimamo predsatvnikov, v kvalifikacijah pa bodo nastopili Nik RAZBORŠEK, Žiga PAPEŽ, Gregor VOVK, Vid FUGINA, Jan VEHOVEC, Rok KRIŽAJ, Domen URBANC, Primož VOVK in Anže LOVIŠČEK. TUKAJ.

Dalila Jakupović finalistka ITF turnirja v Indiji, Grega Žemlja finalist v Kishu

bm, 27.02.2015

Dalila JAKUPOVIĆ nadaljuje z dobrimi predstavami v letošnji sezoni. Na ITF turnirju (25.000 $) v indijskem Aurangabadu se je po polfinalu prejšnji teden, ta teden uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-0 4-6 7-6(3) premagala 19. letno levičarko, Belgijko Marie BENOIT, 451. igralko lestvice WTA. Dalila je v tretjem nizu povedla s 5-3 in 30-0, nato pa popustila in Belgijka je prišla do vodstva s 6-5. Dalila se je na koncu vendarle uspela zbrati, priigrala si je podaljšano igro in končno zmago s 7-6. V finalu se bo pomerila s Kitajko Xinyun HAN.

Grega ŽEMLJA se je za nov finale boril v iranskem Kishu. Srečanje z Belorusom Ilyo IVASHKOM je začel odlično in prvi niz dobil s 6-1. V drugem nizu je povedel s 3-2, nato pa izgubil štiri igre zapored in drugi niz s 6-3. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki ga je Grega dobil z rezultatom 6-3.

V finalu se bo še drugič zapored pomeril s Francozom Julesom MARIEM, 272. igralcem lestvice ATP, ki je bil prejšnji teden v finalu boljši z rezultatom 6-1 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oslu je Jakob Aljaž KAPLJA izgubil polfinalno tekmo s Francozom Maxencem BROVILLOM. Francoz je bil boljši z rezultatom 6-4 3-6 6-4.

V polfinalu je nastope na turnirju TE 14 v Rotterdamu končal tudi Jan KUPČIČ. S 6-2 6-1 ga je premagal 1. nosilec, Belgijec Gauthier ONCLIN. TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja polfinalist ITF turnirja v Oslu, Jan Kupčič polfinalist turnirja TE v Rotterdamu, Filip Jeff Planinšek izgubil četrtfinale v Bukarešti

bm, 26.02.2015

Lep uspeh je z uvrstitvijo v polfinale na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oslu dosegel 17. letni Radomeljčan Jakob Aljaž KAPLJA, trenutno kot drugi najvišje uvrščen Slovenec na 636. mestu svetovne mladinske teniške lestvice. V četrtfinalu je s 6-3 7-6(0) premagal 5. nosilca, vrstnika iz Švice, Nica VUCKOVICA, 549. igralca mladinske teniške lestvice ITF.

V polfinalu se bo pomeril s 16. letnim Francozom Maxencom BROVILLOM, ki je v četrtfinalu izločil prvega nosilca, Hrvata Borna GOJO.

Jan KUPČIČ, član ŽTK iz Maribora, ki se na mednarodni teniški lestvici TE do 14 let trenutno uvršča na 192. mesto, se je na mladinskem turnirju TE v Rotterdamu uvrstil v polfinale.

V četrtfinalu je s 7-6(6) 6-1 premagal 4. nosilca, Španca Diega Augusta BARRETO SANCHEZA, 89. igralca lestvice TE do 14 let. V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, Belgijcem Gauthierom ONCLINOM, 42. igralcem lestvice TE do 14 let.

Dobro je nastopil v Bukarešti tudi Jeff Filip PLANINŠEK, ki se je uvrstil v četrtfinale, tu pa ga je s 6-2 6-3 premagal 1. nosilec, Romun Filip Cristian JIANUJ, 9. igralec lestvice Tennis Europe do 14 let. TUKAJ.

Dalila Jakupovič polfinalistka ITF turnirja v Indiji, Blaž Rola danes v drugem krogu Buenos Airesa, poraz Katarine Srebotnik v Dohi

bm, 26.02.2015

Dalila JAKUPOVIĆ se je še drugi teden zapored uvrstila v polfinale ITF turnirja (25.000 $), tokrat v indijskem Aurangabadu.

Potem, ko je v drugem krogu izločila 1. nosilko Poljakinjo Magdo LINETTE, ji je v četrtfinalu srečanje v drugem nizu predala 6. nosilka, 20. letna Japonka Riko SAWAYANAGI, 254. igralka lestvice WTA. Prvi niz je Dalila dobila s 6-3 in tudi v drugem je povedla z 1-0, nato pa je nasprotnica tekmo predala.

Na WTA turnirju v Dohi je Katarina SREBOTNIK nastope v konkurenci dvojic končala v četrtfinalu. Tokrat je igrala v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO. V zelo tesnem obračunu sta morali premoč priznati Rusinjama Ekaterini MAKAROVI in Eleni VESNINI. Ruski par je bil boljši z rezultatom 6-3 3-6 [13-11].

Danes bomo spremljali še nekaj slovenskih nastopov na mednarodnih turnirjih.

V drugem krogu ATP turnirja bo v Buenos Airesu nastopil Ptujčan Blaž ROLA. Igral bo s 24. letnim argentinskim levičarjem Facundom BAGNISOM, 128. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije.

Je pa Blaž ROLA izgubil tekmo dvojic.Igral je v paru s Francozom Stephanom ROBERTOM, premoč pa sta morala priznati Carlosu BERLOCQU in Diegu SCHWARTZMANU, ki sta bila boljša s 6-1 7-5.

Na Futuresu v Kishu se bo za nastop v polfinalu potegoval Grega ŽEMLJA. V četrtfinalu bo igral z 21. letnim Francozom Mathiasom BOURGUEMOM, 240. igralcem lestvice ATP.

Nastopili pa bodo tudi trije mladinci. Jakob Aljaž KAPLJA na ITF turnirju v Oslu, Jan KUPČIČ na turnirju TE 14 v Rotterdamu, prav tako na turnirju TE 14 pa bo v Budimpešti igral Filip Jeff PLANINŠEK. TUKAJ.

Grega Žemlja polfinalist Futuresa v Kishu, poraz Toma Kočevarja Dešmana

bm, 26.02.2015

Člani naše Davis cup reprezentance, ki se bo konec prihodnjega tedna pomerila s Slovaško v Bratislavi zadnje tekme igrajo na Futuresih v Iranu in Egiptu.

V iranskem Kishu sta se v drugem krogu tamkajšnjega Futuresa pomerila Grega ŽEMLJA in Mike URBANIJA. S 6-3 6-1 je bil boljši starejši in izkušenejši Grega ŽEMLJA, ki bo tudi nosilec igre slovenske reprezentance v Bratislavi. Njegova forma se kot kaže stopnjuje, saj je v Iranu prejšnji konec tedna nastopil v finalu, tam pa ga lahko pričakujemo tudi ta teden. Z današnjo četrtfinalno zmago s 6-4 6-3 nad 21. letnim Francozom Mathiasom BOURGUEOM, 240. igralcem lestvice ATP, se je že uvrstil v polfinale.

Na Futuresu v Sharm El Sheikhu je naš tretji član ekipe Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu glavnega turnirja izgubil srečanje z 2. nosilcem, Belgijcem Julienom CAGNINOM. 269. igralec lestvice ATP je bil boljši z rezultatom 6-4 6-0. TUKAJ.

Živa Falkner osvojila turnir dvojic v Zurichu, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič četrtfinalista TE 14, Jakob Aljaž Kaplja četrfinalist v Oslu, poraz Anje Gal v Luksemburgu

bm, 25.02.2015

Živa FALKNER je prejšnji teden zelo dobro igrala na turnirju TE do 14 let v Zurichu, kjer se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, v konkurenci dvojic pa je stopila na zmagovalno stopničko. V konkurenci posameznic je po dveh zmagah izgubila četrtfinalno srečanje s 5. nosilko Čehinjo Ivano SEBESTOVO, ki je bila boljša z rezultatom 7-6(7) 6-1. Še bolje ji je šlo v konkurenci dvojic, kjer sta z Maltežanko Helene PELLICANO, s katero sta bili 1. nosilki, osvojili turnir. V finalu sta z rezultatom 7-6(4) 5-7 [10-5] premagali Rusinjo Julijo SANDRONE in Čehinjo Ivano SEBESTOVO. Čestitamo!

Na ITF turnirju 4. ranga v Oslu se je Jakob Aljaž KAPLJA uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Italijana Federica BERTUCCIOLIJA, 658. igralca lestvice ITF.

Na turnirju v starostni kategoriji do 14 let, Tennis Europe v Bukarešti, se je Filip Jeff PLANINŠEK uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 5-7 6-3 6-4 premagal 7. nosilca, Slovaka Lukasa PAVLOVICA.

V četrtfinalu se je pomeril s 1. nosilcem, Romunom Filipom Cristianom JIANUJEM, 9. igralcem lestvice Tennis Europe do 14 let in izgubil z rezultatom 2-6 3-6.

Na turnirju TE do 14 let v Rotterdamu se je Jan KUPČIČ uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil s 6-1 6-1 boljši od domačina Jasperja Olivera VAN KLEEFA, v drugem krogu pa je s 6-2 6-4 premagal 6. nosilca, Belgijca Felixa ROMEA. četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem, Špancem Diegom Augustom BARRETOM SANCHEZOM.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Luksemburgu je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah Anja GAL izgubila tekmo prvega kroga glavnega turnirja. S 6-4 4-6 6-3 jo je premagala domačinka Sharon PESCH. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinale Dohe, zmaga Dalile Jakupović, konec za Polono Hercog, Tadejo Majerič in Nastjo Kolar

bm, 25.02.2015

Polona HERCOG nadaljuje z neuspešnimi nastopi na turnirjih serije WTA, kjer se ji nikakor ne uspe prebiti skozi uvodna kroga. Po izpadu v drugem krogu turnirja v Riu prejšnji teden, se tokrat na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Acapulcu poslavlja že po uvodnem nastopu. S 6-4 6-1 jo je premagala 21. letna Francozinja Caroline GARCIA, 30. igralka lestvice WTA. Srečanje je trajalo dobro uro, Francozinja pa je bila v osvojenih točkah boljša z 58-37. Polona HERCOG je izgubila začetni udarec štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu. Predvsem v drugem nizu je servirala slabo, saj je osvojila vsega 7 točk na svoj servis.

Ta teden se z dobrimi nastopi ne more pohvaliti niti Tadeja MAJERIČ. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Aurangabadu jo je v drugem krogu s 6-1 6-3 izločila 22. letna Bolgarka Aleksandrina NAYDENOVA, 354. igralka lestvice WTA.

V drugem krogu 25.000 $ vrednega turnirja v italijanskem Beinascu se je poslovila tudi Nastja KOLAR. S 4-6 6-3 6-2 jo je izločila 21. letna Hrvatica Silvia NJIRIĆ, 437. igralka lestvice WTA.

Bolje gre v Indiji Dalili JAKUPOVIĆ, ki je letos v dobri formi. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagala 1. nosilko, Poljakinjo Magdo LINETTEin se ji tako oddolžila za polfinalni poraz na turnirju v New Delhiju prejšnji teden.

Dobro pa je nastope na WTA turnirju v Dohi, v konkurenci dvojic začela Katarina SREBOTNIK. Igra v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO in v prvem krogu sta s 7-5 7-6(5) premagali Avstralko Jarmilo GAJDOSOVO in Nemko Andreo PETKOVIC. V četrtfinalu ju čakata Rusinji Ekaterina MAKAROVA in Elena VESNINA.

TUKAJ.

Blaž Rola v Buenos Airesu premagal Jirija Veselya

bm, 24.02.2015

Blaž ROLA je na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu v uvodnem nastopu premagal 6. nosilca turnirja, 46. igralca sveta, 21. letnega Čeha Jirija VESELYA. Blaž je odlično serviral in ob 73 % izkoristku prvega servisa izgubil začetni udarec le enkrat. Nasprotniku ga je odvzel kar štirikrat v dvanajstih poskusih in po uri in pol igre je zasluženo slavil z rezultatom 6-4 6-3.

V drugem krogu bo igral s kvalifikantom, zmagovalcem srečanja med Argentincem Facundom BAGNISOM (ATP 128) in Italijanom Marcom CECCHINATOM (ATP 150).

Po nekaj tesnih porazih v uvodnih nastopih na turnirjih v začetku letošnjega leta bo tako imel še drugi teden zapored priložnost za uvrstitev v četrtfinale. TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja, Anja Gal in Filip Jeff Planinšek dobro nastopajo na mladinskih turnirjih

, 24.02.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oslu je Jakob Aljaž KAPLJA v uvodnem nastopu s 6-1 6-3 premagal Norvežana Simena Sundeja BRATHOLMA.

Na ITF turnirju 4. ranga v Luksemburgu je v kvalifikacijah Anja GAL zabeležila tri zmage in se uvrstila v glavni turnir. Tu je že nastopila Nika ZUPANČIČ in v uvodnem nastopu z 0-6 1-6 izgubila s 3. nosilko, Čehinjo Tamaro KUPKOVO.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Bukarešti nastopata Borut ŠRAJ in Filip Jeff PLANINŠEK. Borut ŠRAJ je moral v kvalifikacije, kjer je izgubil odločilno tekmo za napredovanje v glavni turnir. Filip Jeff PLANINŠEK je bil neposredno uvrščen v glavni turnir in v prvem krogu je s 6-3 6-3 premagal domačega kvalifikanta Dragosa BUZOIANUJA.

V konkurenci dvojic sta se Filip in Borut uvrstila v četrtfinale po zmagi nad Romunoma BURDUFOM in GEORGESCOM z rezultatom 5-7 7-6(4) [10-7]. TUKAJ.

Nastja Kolar, Dalila Jakupović, Mike Urbanija, Grega Žemlja in Tadeja Majerič zmagali v uvodnih nastopih, poraz Tamare Zidanšek

bm, 23.02.2015

Nastja KOLAR, ki ta teden nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanskem Beinascu je v uvodnem nastopu zabeležila zmago. S 6-3 4-6 7-6(8) je premagala 24. letno Ukrajinko Anastasio GRYMALSKO, 285. igralko lestvice ITF. Nastja je v tretjem nizu že zaostaja z 2-4 in 5-6, a se je uspela vrniti v igro in na koncu slaviti.

Z zmago sta nastope v indijskem Aurangabadu na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ začeli Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Dalila JAKUPOVIĆ je v prvem krogu s 6-4 6-3 premagala domačinko Snehadevi S. REDDY. Tadeja MAJERIČ je bila s 7-6(4) 6-1 boljša od domačinke Nidhi CHILUMULA.

Na Futuresu v Kishu je Mike URBANIJA v prvem krogu premagal domačina, 20. letnega Amirvala MADANCHIJA, Grega ŽEMLJA pa je s 6-2 6-0 premagal domačina Hamida Rezo NADAFA, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije.

Naši mladinki, ki se v zadnjih dveh tednih preizkuša na članskih turnirjih ITF na Mallorci, pa po odličnih izidih na mladinskih turnirjih, v članski konkurenci zaenkrat ne gre najbolje. Še na drugem turnirju zapored je hitro izgubila, po porazu v drugem krogu prejšnji teden, tokrat že v uvodnem nastopu. S 6-3 6-1 jo je premagala 20. letna Čehinja Gabriela PANTUCKOVA, 410. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Rola napredoval na 85. mesto lestvice ATP, Polona Hercog pridobila eno mesto

bm, 23.02.2015

Na najnovejši lestvici ATP je Blaž ROLA pridobil 7 mest in se je povzpel na 85. mesto. Ostali naši igralci so nekoliko nazadovali. Na drugem mestu med Slovenci tako ostaja Blaž KAVČIČ (110), sledi Aljaž BEDENE (116), Janez SEMRAJC (284), Tom KOČEVAR DEŠMAN (549) in Mike URBANIJA (586).

Na lestvici WTA ostaja vodilna slovenska igralka Polona HERCOG, ki je na 76. mestu, sledijo pa ji Nastja KOLAR (240), Tadeja MAJERIČ (256), Petra RAMPRE (356) in Dalila JAKUPOVIĆ (367).

TUKAJ.

Aljaž Bedene še enkrat ostal brez glavnega turnirja, Blaž Rola v Buenos Airesu, Polona Hercog v Acapulcu, konec za Andrejo Klepač

bm, 23.02.2015

Aljaž BEDENE je nastope na ATP turnirju serije 500 v mehiškem Acapulcu, turnir se igra na trdi podlagi in ima nagradni sklad 1.414.000 $, začel z zmago, a jih žal končal s porazom. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-1 6-2 premagal domačega povabljenca, 3. letnega Tigrea HANKA, 544. igralca lestvice ATP.

V finalu kvalifikacij je igral s 24. letnim Američanom Austinom KRAJICEKOM,141. igralcem lestvice ATP. Srečanje je bilo zelo izenačeno, ameriškemu levičarju pa je za zmago zadostoval en break več, ki ga je dosegel v prvem nizu. V drugem nizu sta oba igralca po enkrat izgubila začetni udarec, v podaljšani igri pa je bil KRAJICEK boljši in je niz dobil na 4. Končno razmerje osvojenih točk je prinselo prednost štirih točk Američanu, srečanje pa je trajalo nakaj manj kot dve uri.

Sicer pa bodo ta teden nastopili še Blaž ROLA, ki bo na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu v prvem krogu igral s 6. nosilcem, 21, letnim Čehom Jrijem VESELYEM, 46. igralcem lestvice ATP.

Polona HERCOG bo na WTA turnirju v Acapulcu v prvem krogu igrala s 3. nosilko, Francozinjo Caroline GARCIA, sicer soigralko Katarine SREBOTNIK v konkurenci dvojic, ki pa ta teden v Acapulcu ne bo nastopila. Ostala je namreč v Dohi, kjer bo igrala v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, v Dohi pa je nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru z Anastasio RODIONOVO in se poslovila po prvem krogu. S 7-6(2) 6-4 sta ju izločilili Američanki Raquel KOPS JONES in Abigail SPEARS.

Mike URBANIJA in Grega ŽEMLJA bosta nastopila na še enem Futuresu v Kishu, Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ pa na ITF turnirju (25.000 $) v indijskem Aurangabadu.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Palmanovi je v prvem krogu Pia ČUK izgubila z Nemko Alino WESSEL. Nemka je bila boljša z 6-4 0-6 6-2. TUKAJ.

Nick Cmager in Tina Cvetkovič zmagovalca OP 16 v Rogaški Slatini

bm, 22.02.2015

Na OP 16 v Rogaški Slatini smo dobili zmagovalca. To sta 1. nosilca, Nick CMAGER (ŽtkMb) med fanti in Tina CVETKOVIČ (Radov) med dekleti.

Nick CMAGER je s 6-2 6-0 premagal klubskega kolega Matica PODLIPNIKA, Tina CVETKOVIČ je bila s 6-2 6-2 boljša od še ene predstavnice ŽTK v zaključnih obračunih, Nine KOLAR.

Sicer pa večjih presenečenj v poteku turnija ni bilo.

Pri dekletih sta se v prvem polfinalu pomerili klubski kolegici iz TK Radovljica, 1. nosilka Tina CVETKOVIČ in 5. nosilka Nika ALBREHT. Boljša je bila Tina, ki je zmagala z rezultatom 6-2 6-3. V drugem polfinalu sta moči merili 2. nosilka Urška VELEC (Br-Mb) in 3. nosilka Nina KOLAR (ŽtkMb). Zmagala je Nina z rezultatom 4-6 7-5 6-4.

Pri fantih v zaključnih bojih ne bo 2. nosilca Luke MIKLAVČIČA, katerega je v četrtfinalu s 6-2 7-6(2) premagal Matic PODLIPNIK (ŽtkMb). Njegov nasprotnik v polfinalu je bil Tom KOVAČ AŠIČ (AsLit/4), finale pa si je priigral Matic, ki je bil boljši z rezultatom 7-6(3) 6-4. V drugem polfinalu sta se pomerila prvi nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb) in Aljaž FUGINA (Ltc/3). Zmagal je Nick CMAGER z rezultatom 6-1 6-2.

Finalistki pri dekletih, foto: A. Fras TUKAJ.

Grega Žemlja in Hana Mraz ostala brez naslovov

bm, 22.02.2015

Oba naša finalista na mednarodnih teniških turnirjih ta konec tedna sta se morala zadovoljiti z drugima mestoma.

Na Futuresu v Kishu smo pričakovali uspeh Grega ŽEMLJE ob njegovem povratku na teniška igrišča po skoraj enoletni odstotnosti. Povratek mu je uspel, a ne v celoti, saj je v današnjem finalu moral priznati premoč 23. letnemu Francozu Julesu MARIEJU, 267. igralcu lestvice ATP, ki je bil boljši z rezultatom 6-1 6-4.

Prav tako je v finalu klonila ena naših najboljših mladink Hana MRAZ. Na ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu jo je v finalu s 6-4 6-4 premagala 16. letna Belgijka Lara SALDEN, 619. mladinka sveta, za katero je bila to 10. zaporedna zmaga in osvojitev drugega turnirja 4. ranga zapored, potem, ko je prejšnji teden slavila tudi na turnirju v nizozemskem Almereju. TUKAJ.

Grega Žemlja in Hana Mraz finalista, Tadeja Majerič izgubila finalni obračun

bm, 21.02.2015

Dva finalista imamo ta teden na mednarodnih teniških turnirjih, enega med člani in finalistko med mladinkami.

Grega ŽEMLJA, ki bo verjetno tudi eden nosilcev slovenske igre na prihajajočem srečanju Davisovega pokala na Slovaškem je na Futuresu v Kishu brez težav napredoval v finale. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagal 1. nosilca, 29. letnega Nizozemca Boya WESTERHOFA, 249. igralca lestvice ATP. V finalu bo igral s 23. letnim Francozom Julesom MARIEJEM, 267. igralcem lestvice ATP.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu zmagovito serijo nadaljuje Hana MRAZ. V polfinalu ji sicer ni bilo potrebno na igrišče, saj ji je nasprotnica, nemška kvalifikantka Jule NIEMEIER srečanje predala brez boja. V finalu bo Hana naskakovala drugi naslov letos, potem ko je januarja že zmagala na Otočcu, njena finalna nasprotnica pa bo 16. letna Belgijka Lara SALDEN, 619. mladinka sveta.

V konkurenci dvojic je Nika KOZAR nastopila v finalu in s soigralko, Francozinjo Sandro BOZINOVIC finalno srečanje izgubila.

Na ITF turnirju v New Delhiju (25.000 $) je Tadeja MAJERIČ izgubila finalno srečanje. S 6-1 6-1 jo je premagala 2. nosilka, Poljakinja Magda LINETTE TUKAJ.

Konec tedna na domačih igriščih samo OP 16 v Rogaški Slatini

bm, 21.02.2015

Ta konec tedna na domačih teniških prizoriščih poteka samo OP do 16 let v Rogaški Slatini.

Natopa 43 igralcev in 30 igralk.

Fantje so opravili s kvalifikacijami in v glavni turnir so se uvrstili Martin GRILJ, Mario KULJEVAN, Tilen KOVAČ, Gašper OBLAK, Sebastian PLEŠEC, Andrej VIDEC, Tim ŽAGAR in Tristan-Lukas KOŽELJ-NICKELJ.

Prvi nosilec turnirja je vodilni igralec lestvice fantov do 16 let, Nick CMAGER, doslej odigrane tekme prvega kroga pa niso prinesele presenečenj.

Pri dekletih je prijavljenih 30 igralk, status prve nosilke pa pripada Tini CVETKOVIČ, 3. igralki lestvice TZS do 16 let.

Dekleta so tekme prvega kroga že končala in tudi tu presenečenj ni bilo. TUKAJ.

Novinarska konferenca pred nastopom Slovenije v Davisovem pokalu s Slovaško - vabilo

bm, 21.02.2015

Spoštovani!

Teniška zveza Slovenije (TZS) vas ponovno prijazno vabi na novinarsko konferenco v zvezi z Davisovim pokalom, kjer bodo predstavljene novice v povezavi z najstarejšim moštvenim tekmovanjem.

Slovenska moška teniška reprezentanca, se bo v Bratislavi, od 6.3. do 8.3.2015, pomerila s Slovaško.



Na novinarski konferenci bodo prisotni: kapetan g. Blaž Trupej, Blaž Kavčič, predsednik TZS g. Marko Umberger ter direktor TZS g. Gregor Krušič.

Novinarska konferenca pred začetkom tekmovanja za Davisov pokal bo jutri, 24.2.2015 ob 13. uri, v Kristalni palači v BTC-ju (Šmartinska 152, 1000 Ljubljana).Za vse dodatne informacije smo na voljo na info@slo-daviscup.si.

Vabljeni k spremljanju uradne spletne strani dogodka www.slo-daviscup.si . Obiščite nas tudi na Facebook-u, @Teniška zveza Slovenije in na Twitterju, @Teniskazveza. TUKAJ.

Tadeja Majerič finalistka v Indiji, Grega Žemlja polfinalist na Futuresu v Kishu, Hana Mraz polfinalistka v Nemčiji

bm, 20.02.2015

Tadeja MAJERIČ se je na ITF turnirju (25.000 $) v New Delhiju brez težav uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-1 6-2 premagala Japonko Riko SAWAYANAGI.

Njena nasprotnica v finalu bo 23. letna Poljakinja Magda LINETTE, trenutno 129. igralka sveta, ki je v polfinalu s 6-2 6-3 izločila našo drugo predstavnico na turnirju v Indiji, Dalilo JAKUPOVIĆ.

V konkurenci dvojic sta obe naši igralki s svojima soigralkama nastope končali v polfinalu.

V iranskem Kishu se je Grega ŽEMLJA uvrstil v polfinale. V četrtfinalu mu je pri zaostanku z 0-6 0-2 srečanje predal Italijan Luca MARGAROLI.

V drugem četrtfinalu je 1. nosilec, ki bo tudi naslednji nasprotnik Grega ŽEMLJE, Boy WESTERHOF iz Nozozemske , s 6-1 6-3 premagal Mikea URBANIJO.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Cadolzburgu se je Hana MRAZ v konkurenci posameznic uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-2 premagala 8. nosilko, Britanko Emily APPLETON in se bo v polfinalu pomerila s 15. letno nemško kvalifikantko, Jule NIEMEIER.

V konkurenci dvojic se je Nika KOZAR, ki igra v paru s Francozinjo Sandro BOZINOVIC, uvrstila v finale. Hana MRAZ je v konkurenci dvojic izpadla v drugem krogu, Nika ZUPANČIČ, ki je igrala z Eno BABIĆ pa je izgubila v polfinalu. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila tekmo drugega kroga v Riu, Tamara Zidanšek poražena na Mallorci

bm, 19.02.2015

Polona HERCOG je v Riu izgubila srečanje drugega kroga na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $. >br>
S 6-1 6-2 jo je nadigrala 18 letna domačinka Beatriz HADDAD MAIA, sicer šele 234. igralka lestvice WTA, ki je na turnirju nastopila s posebnim povabilom.

Srečanje je trajalo uro in devet minut, mlada Brazilka pa je odlično servirala, saj je osvojila 80 % točk na svoj začetni udarec (17/21), na drugi strani jih je Polona osvojila le 50 % (20-40), pri čemer je imela izkoristek drugega servisa le 33 %.

Polona HERCOG je tako zapravila lepo priložnost za nov odmeven rezultat.

Že v prvem krogu pa je nastope na članskem ITF turnirju na Mallorci končala tudi Tamara ZIDANŠEK. Naša vodilna mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici (ta teden se nahaja na 19. mestu) je v prvem krogu glavnega turnirja morala premoč priznati 24. letni Britanki Amandi CARRERAS, 2. nosilki turnirja in trenutno 400. igralki lestvice WTA. Britanka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3. Britanka je dosegla svojo sedmo zaporedno zmago, prejšnji teden je prav tako v Palmanovi zmagala. TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović polfinalistki ITF turnirja v New Delhiju, Mike Urbanija in Grega Žemlja četrtfinalista v Kishu, Hana Mraz četrtfinalistka v Cadolzburgu

bm, 19.02.2015

Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, z 253. in 367. mestom tretje in peto uvrščeni Slovenki na svetovni teniški lestvici WTA, ta teden zelo uspešno igrata na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v New Delhiju, saj sta se obe uvrstili v polfinale konkurence posameznic in dvojic.

Tadeja MAJERIČ je v četrtfinalu s 6-4 6-4 premagala 20. letno Britanko Katy DUNNE, 284. igralko lestvice WTA, v konkurenci dvojic pa se je v polfinale uvrstila s soigralko Prarthano G. THOMBARE iz Indije.

Dalila JAKUPOVIĆ, ki je leto začela s četrtfinalom in polfinalom na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ v Nemčiji, tudi v Indiji igra zelo dobro in je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala 6. nosilko, 20. letno Kitajko Zhaoxuan YANG, 222. igralko lestvice WTA. V konkurenci dvojic igra z Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO in tudi tu je polfinalistka.

Na Futuresu v Kishu še naprej zmagujeta Mike URBANIJA in Grega ŽEMLJA. Oba sta se uvrstuila v četrtfinale. V drugem krogu glavnega turnirja je Mike URBANIJA s 6-3 6-3 premagal hrvaškega kvalifikanta Matea FABRA, Grega ŽEMLJA pa je s 6-2 7-6 premagal 25. letnega Francoza Jeroma INZERILLA.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu se je Hana MRAZ, sicer 1. nosilka turnirja, uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala Švicarko Leonie KUNG. To pa ni uspelo 7. nosilki Niki KOZAR. V drugem krogu jo je s 6-3 6-0 izločila Belgijka Lara SALDEN. TUKAJ.

Blaža Rolo v Riu pokopale dvojne napake

bm, 19.02.2015

Na ATP turnirju v Riu je bil v današnji tekmi drugega kroga Blaž ROLA le korak oddaljen od četrtfinala, a je na koncu vendarle moral za zmago čestitati domačemu ljubljencu Joau SOUZI.

Srečanje je na centralnem igrišču teniškega stadiona v Riu De Janeiru trajalo nekaj več kot tri ure, Blaž pa se je najprej v drugem nizu uspel vrniti iz izgubljenega položaja, na koncu pa se je v tretjem nizu še enkrat sam pahnil vanj.

Izjemno izenačeno srečanje se je v prvem nizu končalo s 6-4 v korist Brazilca. V drugem nizu sta igralca o zmagovalcu niza oz. tekme odločala v podaljšani igri. Joao SOUZA si je priigral tri meč žoge, a je Blaž vse tri ubranil in na kocu podaljšano igro dobil na 9 ter si priboril tretji niz.

Tu je šlo do izida 3-3 vse po načrtih, v sedmi igri pa je Blaž prišel do breaka in povedel s 4-3 ter serviral za vodstvo s 5-3. Žal je v tej tako pomembni igri napravil kar tri dvojne napake in dovolil nasprotniku, da je izenačil in spet sta začenjala vse znova. Brazilec je deveto igro na svoj servis dobil in zdaj je Blaž ponovno serviral za obstanek v igri. Tudi tokrat pa so sta ga odnesli dvojni napaki. Potem, ko je obranil še četrto zaključno žogico, tokrat na svoj servis, pete ni uspel več saj je naredil še drugo dvojno napako v zadnji igri, skupaj enajsto na srečanju in upanja na uvrstitev v četrtfinale je bilo konec.

A tudi to je tenis, Blažu pa čestitke za borbenost in nepopustljivost. TUKAJ.

Uspešni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih

bm, 19.02.2015

Danes na številnih mednarodnih turnirjih po svetu nastopajo tudi slovenski igralci in igralke, ki so udeleženci največjih turnirjev serije ATP in WTA, kot tudi manjših serije ITF.

Dan sta odlično začeli z dvema zmagama v New Delhiju Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ.

Tadeja MAJERIČ je v drugem krogu s 6-2 6-4 premagala domačniko Dhruthi TATACHAR VENUGOPAL, Dalila JAKUPOVIĆ pa je bila v drugem krogu s 6-0 4-6 6-3 boljša od Tajke Peangtarn PLIPUECH.

Na WTA turnirju v Rio de Janeiru je bila v prvem krogu uspešna Polona HERCOG. S 6-3 6-4 je premagala 20. letno Belgijko An-Sophie MESTACH, 106. igralko lestvice WTA.

V iranskem Kishu se na teniška igrišča vrača Grega ŽEMLJA. V prvem krogu Futuresa (10.000 $) je s 6-1 6-1 premagal Kitajca Zhizhena ZHANGA.

Na ITF turnirju v Palmanovi na Mallorki (10.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Tamara ZIDANŠEK s 6-4 6-4 opremagala Španko Aino SCHAFFNER RIERA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Na ta teden najbogatejšem ženskem teniškem WTA turnirju, v Dubaju se dekleta merijo za denarno pogačo vredno 2.513.000 $, je Katarina SREBOTNIK s Francozinjo Caroline GARCIA dobro začela nastope. V uvodnem krogu sta s 7-6(4) 1-6 [10-3] premagali Čehinji Karolino PLISKOVO in Licie SAFAROVO

Prvi nastop so na ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu opravile mladinke Hana MRAZ, Nika KOZAR in Nika ZUPANČIČ ter mladinec Jure FRANK.

Hana MRAZ, ki je prva nosilka turnirja deklet je bila s 6-1 6-2 boljša od Srbkinje Tijane SPASOJEVIĆ, Nika KOZAR je s 3-6 6-3 6-2 premagala Nemko Franzisko KOMMER, medtem ko sta Nika ZUPANČIČ in Jure FRANK izgubila. Od Nike ZUPANČIČ je bila s 6-2 6-2 boljša Francozinja Sandra BOZINOVIC, Jure FRANK je z 2-6 1-6 izgubil z Nemcem Jesperjem Tullom FREIMUTHOM.

.

V Sharm El Sheikhu je z nastopi na Futuresu že končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu ga je s 6-2 6-7 6-3 premagal 8. nosilec, 23. letni Avstrijec Maximilian NEUCHRIST, 499. igralec lestvice ATP.

Hitro je z nastopi končala tudi Nastja KOLAR, ki je sicer na svetovni ženski teniški lestvici druga najvišje uvrščena Slovenka. Ta teden je nastopila na 25.000 $ vrednem turnirju v nemškem Altenkirchnu in v prvem krogu z 1-6 3-6 izgubila s 1. nosilko, sicer pa 90. igralko lestvice WTA,20. letno Carino WITTHOEFT. TUKAJ.

Blaž Rola po predaji Leonarda Mayerja v drugi krog Ria

bm, 17.02.2015

Blaž ROLA je na ATP turnirju v Riu de Janeiru napredoval v drugi krog in tako prekinil serijo porazov v uvodnih nastopih na letošnjih turnirjih.

Tudi danes ni začel najbolje, saj je 5. nosilcu turnirja in trenutno 30. igralcu sveta Leonardu MAYERJU hitro uspel break, ki ga je zadržal do konca niza in prvi niz dobil s 6-4. Odločilen je bil drugi niz v katerem je imel MAYER kar devet priložnosti za odvzem servisa Blažu, ta prav nobene, a tudi Argentinec ni izkoristil nobene in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. V tej je bil Blaž prepričljivo boljši, izgubil je vsega tri točke in si priboril tretji niz.

V tretjem nizu je Blaž odlično serviral, izgubil vsega dve točki na svoj začetni udarec, na drugi strani je načetemu Mayerju odstotek začetnega udarca padel na vsega 47 % in pri izidu 4-1 v korist Blaža ROLE, je Argentinec srečanje predal.

Blaž bo v drugem krogu igral proti domačemu povabljencu Joau SOUZI. 26. letni Brazilec ima stalno prebivališče prav v Riu, tako da bo nastopil pred domačo publiko. Trenutno se nahaja na 88. mestu lestvice ATP, kar je le nekaj mest slabše od njegove najboljše uvrstitve v letu 2011, ko je bil 84. igralec sveta. Z Blažem sta se pomerila novembra 2014 na finalu ATP Challenger Toura, boljši je bil Blaž v dveh nizih. Je pa SOUZA zelo dobro nastopil na ATP turnirju serije 250 pretekli teden v Sao Paulu, kjer se je prebil vse do polfinala in tam premagal tudi Martina KLIZANA in Leonarda MAYERJA. TUKAJ.

Rekreativni igralci tenisa konec tedna nastopali na OP Mengša

bm, 17.02.2015

Konec tedna je potekalo OP Mengša za rekreativne igralce tenisa, ki nastopajo pod okriljem DITS-a.

A turnir je že v svojem prvem nastopu osvojil Jani MAKOVEC, ki je v finalu premagal Miho POHARJA.

Finalista C turnirja sta bila domačina Gašper HREN in Tim JANEŽIČ. V finalu je z 9/3 slavil Gašper HREN.

V D turnirju je slavil Bojan RAJK iz Mengša, ki je po hudem boju v finalu z 9/7 premagal Mitjo PRAHA iz Krškega.

V konkurenci veteranov 55+ je slavil Jože BREZAVŠČEK iz Radovljice, ki je v finalu z 9/6 premagal Kamničana Dareta KOTNIKA.

V finalu ženskega turnirja sta se pomerili Lea SUNARIČ in Karmen KRISTAN. Tokrat je igralka iz Vač pri Litiji z odlično igro presenetila SUNARIČEVIO in zmagala z 9/4.

Na odprto prvenstvo Mengša se je prijavilo preveč tekmovalcev, da bi lahko vseh sedem turnirjev zaključili v dveh dnevih, zato bodo finale turnirja B in finale turnirja 45+ igrali ta konec tedna.

V finale B turnirja sta se uvrstila Mitja MALI (Kamnik) in Dejan ROBNIK (Kranj), ki sta za datum finala izbrala nedeljo 22.2.2015, tekma bo ob 11.00 uri.

Turnir 45+ je uvodoma potekal po sistemu Round Robin, kjer so si polfinale priigrali favoriti Ivo Beliš, Janez Svoljšak, Miloš Kunavar in Simon Kruljec. V finale sta se po zanimivem in kvalitetnem boju uvrstila Ivo BELIŠ in Miloš KUNAVAR. Dan in ura finala še ni določena.

Tekst in foto: M. Pogačar

Še več podrobnosti preberite TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil finale kvalifikacij v Antalyi, poraz Kaje Juvan v Cadolzburgu

bm, 16.02.2015

Nik RAZBORŠEK se po lanskoletnem pavziranju zaradi poškodbe in izpadu iz lestvice ATP ponovno poskuša vrniti z nastopi na turnirjih serije Futures, s katerimi si je januarja 2014 že priigral 521. mesto na svetovni moški teniški lestvici, leta 2013 pa tudi že osvojil doslej edini turnir te serije. Trenutno se nahaja na 1722. mestu in začenja se nova trnova pot navzgor.

V Turčiji je dvakrat nastopil že v januarju, prvič izgubil v drugem krogu kvalifikacij, na drugem turnirju pa se skozi kvalifikacije prebil do osmine finala, v konkurenci dvojic pa z Mikeom URBANIJO končal v polfinalu.

Tudi ta teden je v Antalyi. Nastope v kvalifikacijah je začel z zmago nad 1. nosilcem kvalifikacijskega turnirja, Nemcem Johannesom HAERTEISOM, v drugem krogu pa je bil s 6-2 6-2 boljši od Slovaka Martina MIHALA.

21. letni levičar iz Litije bi moral za nastop v glavnem turnirju zmagati še enkrat. Njegov nasprotnik v finalu kvalifikacij je bil 16. nosilec, vrstnik iz Romunije, Vlad Victor CORNEA, ki tako kot Nik igra z levico. Doslej sta se pomerila enkrat in sicer leta 2011 v mladinski konkurenci, ko je bil Romun v Offenbachu boljši v dveh nizih, Niku pa ni uspelo niti v drugem poskusu. CORNEA je v današnjem obračunu zmagal, tokrat z rezultatom 3-6 7-5 6-4. Nik lahko zdaj le še upa na mesto srečnega poraženca, ki pa jih običajno na turnirjih Futures ni na voljo prav veliko.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Cadolzburgu je v kvalifikacijah nastopila Kaja JUVAN. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala domačo povabljenko Celino ERMANN, v drugem krogu pa je z 1-6 6-7(7) izgubila s 4. nosilko Carmen SCHULTHEISS.

V glavnem turnirju bodo nastopile Hana MRAZ, ki zaseda mesto prve nosilke ter Nika KOZAR in Nika ZUPANČIČ.

Pri fantih je v glavnem turnirju prijavljen Jure FRANK. TUKAJ.

Dalila Jakupović in Tadeja Majerič nastope v New Delhiju začeli z zmagama, hiter konec za Andrejo Klepač v Dubaju

bm, 16.02.2015

Dalila JAKUPOVIĆ ta teden, tako kot Tadeja MAJERIČ, nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v New Delhiju.

Jakupovićeva je prvi dan nastopila dvakrat in bila obakrat uspešna, tako med posameznicami, kot med dvojicami.

V konkurenci posameznic je s 6-2 6-3 izločila 25. letno Kitajko Kai-Lin ZHANG, 169. igralko lestvice WTA, v začetku januarja finalistko močnega ITF turnirja (50.000$) v Hong Kongu.

Uspešna je bila tudi v uvodnem nastopu konkurence dvojic, kjer igra z Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO.

Prvič je nastopila tudi Tadeja MAJERIČ in s 6-2 6-2 premagala domačinko Prarthano THOMBARE.

Na ITF turnirju v iranskem Kishu je v prvem krogu nastopil Mike URBANIJA. S 6-7(2) 6-3 6-3 je premagal Nizozemca Marka VERVOORTA.

Na WTA turnirju v Dubaju sta ta teden Andreja KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK.

KLEPAČEVA je z nastopi v konkurenci dvojic končala že po prvem krogu. S Klaudio JANS-IGNACIK sta z 2-6 1-6 izgubili z Avstralkama Anastasio in Irino RODIONOVO.

Katarina SREBOTNIK igra s Francozinjo Caroline GARCIA. Sta 7. nosilki, v prvem krogu pa bosta igrali proti Čehinjama Karolini PLISKOVI in Lucie SAFAROVI. TUKAJ.

Na FIN 12 turnirjih v Mariboru slavili Lan Jon Šuntar, Nika Strašek, Boris Barjaktarević in Natalija Urh

bm, 16.02.2015

V Mariboru so se končali finalni turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Tako pri dečkih, kot pri deklicah večjih presenečenj ni bilo, saj so v zaključnih bojih sodelovali vsi najboljši mladi igralci in igralke do 12 let. Oba turnirja sta iz tretjega poskočila v prvi rang in tako igralcem in igralkam navrgla veliko število novih točk za slovensko teniško lestvico.

Pri dečkih je v A turnirju slavil 3. nosilec Lan Jon ŠUNTAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal prvega nosilca in prvega igralca lestvice do 12 let Jana DIMITRIJEVIĆA (Celje).

B turnir katerega je zaznamovalo veliko število neprihoda igralcev na turnir je osvojil 8. postavljeni Boris BARJAKTAREVIĆ (HiTLj), ki je v finalu s 6-1 1-6 6-0 premagal Nikolo PUNTARIČA (Ltc).

Na A turnirju deklic sta se za zmagovalni pokal pomerili 1. in 2. nosilka Nika STRAŠEK (Ptuj) in Maja ZUCCHIATI (N.Gor). To je bilo njuno četrto medsebojno srečanje, po dveh zmagah Maje ZUCCHIATI pa je še drugič slavila tudi Nika STRAŠEK. Zmagala je z rezultatom 7-5 6-0.

B turnir deklic je osvojila Kranjčanka Natalija URH (Tr-Kr). V finalu je bil z 2-6 6-2 6-3 boljša od Lane DRAGMAN (Pvald). TUKAJ.

Stefany Grlj in Maks Meh osvojila OP 18 v Ljubljani

bm, 16.02.2015

Danes se končujejo turnirji, ki so jih mladi slovenski igralci in igralke začeli v petek. Prva je zmagovalni pokal na OP do 18 let v Ljubljani dvignila Primorka Stefany GRLJ (Koper). V finalu je s 6-1 6-1 premagala Tinkaro KOVAČ (Celje).

Pri fantih sta se v finalu pomerila nepostavljeni Jan VEHOVEC (Proten) in 4. nosilec Maks MEH (ŠtkVe).

V izenačenem srečanju z infarktno končnico je bil boljši leto dni starejši Maks MEH, ki je v finalu slavil z rezultatom 4-6 7-5 7-6(6).

Na fotografiji Stefany Grlj in Tinkara Kovač. TUKAJ.

Dan Trošt Slapnik primorski teniški prvak do 14 let

bm, 16.02.2015

V Kopru se je s prvenstvom do 14 let za dečke konec tedna nadaljeval ciklus zimskih primorskih prvenstev,ki jih letos organizira Teniški klub Koper.

Zmagovalec je postal Dan Trošt Slapnik (Maja), ki je v finalu premagal Davida Cepaka (TK Koper). Tretje mesto je osvojil Mai Vidovič (TK Koper), četrti je bil Vid Umer (Talos). Od petega do osmega mesta so se po vrsti uvrstili Gordan Fran Mileusnić, Taj Popovič in Luka Maksič (vsi TK Koper).

Turnir je lepo uspel, vsi nastopajoči pa so odigrali lepo število tekem in se tako dobro pripravljali na naslednje preizkušnje na slovenskem in mednarodnem nivoju.

Vsi nastopajoči bodo imeli prednost pri izbiri za mednarodni teniški turnir Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let, ki se bo začel konec avgusta. Neposredno se bo vanj uvrstil najboljši igralec z zimskega in poletnega primorskega prvenstva. Slednje bo na vrsti v aprilu.

Tekst in foto: A.Živin TUKAJ.

Aljaž Bedene v Delray Beachu končal v drugem krogu kvalifikacij

bm, 16.02.2015

Aljaž BEDENE je na ATP turnirju serije 250 v ameriškem Delra<< Beachu nastope končal v drugem krogu kvalifikacij. Potem, ko je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal Temurja ISMAILOVA, ga je v drugem krogu s 6-3 6-4 izločil domačin, 32. letni Robby GINEPRI, 211. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Rola in Polona Hercog v Riu, ostali na manjših turnirjih, tudi Grega Žemlja

bm, 15.02.2015

Aljaž BEDENE je začel z nastopi na ATP turnirju serije 250 v Delray Beachu. Glavni turnir se mu je za las izmuznil, je pa zato v kvalifikacijah 1. nosilec. V prvem krogu je igral z Uzbekistancem Temurjem ISMAILOM in zmagal z rezultatom 6-2 6-3.

V drugem krogu bo njegov nasprotnik 32. letni Američan Robby GINEPRI, 220. igralec lestvice ATP.

Polona HERCOG bo nastopila na 250.000 $ vrednem WTA turnirju v Riu. Je 7. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z 20. letno Belgijko Ann Sophie MESTAH, 106. igralko lestvice WTA.

Na 1.414.000 $ vrednem turnirju serije ATP 500, prav tako v Riu, bo nastopil Blaž ROLA. V prvem krogu bo igral s 27. letnim, trenutno 30. igralcem sveta in 5. nosilecm turnirja, Argentincem Leonardom MAYERJEM.

Na ITF turnirju na Mallorci (10.000 $) sta prijavljeni Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK. Tamara ZIDANŠEK je, če bo nastopila, za rep ujela glavni turnir, Pia ČUK je 5. nosilka kvalifikacij, v katerih je v prvem krogu s 6-2 6-1 premagala Španko Anais GOMAR ISART.

V El Kantanoiu je na 10.000 $ vrednem ITF turnirju prijavljena Natalija ŠIPEK.V New Delhiju sta na 25.000 $ vrednem ITF turnirju prijavljeni Dalila JAKUPOVIĆ in Tadeja MAJERIČ. Obe sta v glavnem turnirju.

V nemškem Aletrkirchenu je na 25.000 $ vrednem turnirju prijavljena Nastja KOLAR.

Nik RAZBORŠEK je prijavljen na Futuresu v Antalyi. V prvem krogu bo njegov nasprotnik 1. nosilec kvalifikacij Nemec Johannes HAERTEIS.

Na Futuresu v iranskem Kishu (10.000 $) sta prijavljena Grega ŽEMLJA in Mike URBANIJA. Oba bosta nastopila v glavnem turnirju. TUKAJ.

V Mariboru na FIN 12 znani finalisti, v Ljubljani na OP 18 znani polfinalisti in prva finalistka

bm, 14.02.2015

Ta teden se odvijajo FIN turnirji do 12 let v Mariboru, v Ljubljani nastopajo fantje in dekleta do 18 let.

V Mariboru igrajo deklice na ŽTK-ju, dečki pa na Braniku. Na obeh A turnirjih so že znani finalisti.

Na A turnirju dečkov so se v polfinalu pomerili štirje prvopostavljeni igralci. Jan DIMITRIJEVIĆ (Celje) je s 6-4 6-1 ugnal Gala EMERŠIČA POTOČNIKA (ŽtkMb), Lan Jon ŠUNTAR (Tr-Kr) je bil s 6-3 6-3 boljši od Luna OBRULA (Celje).

Na B turnirju dečkov je bila udeležba izjemno skromna, saj kar nekaj igralcev, ki so bili sicer prijavljeni in tudi uvrščeni v žreb, tekem ni prišlo odigrat, tako da se je do polfinalnih obračunov kar devet tekem končalo brez boja. Gre seveda za zelo neodgovorno ravnanje igralcev, trenerjev in staršev, saj so s tem nerazumljivim početjem marsikomu povzročili nepotrebne stroške in pokvarili vikend. Vsi, ki so neopravičeno izostali bodo seveda kaznovani, o doganjanju na turnirju pa bo razpravljala na svoji seji tudi TRK. Polfinalisti v B turnirju so Jakob ROJS, Boris BARJAKTAREVIČ, Allesandro Tristan KORENT in Nikola PUNTARIČ.

Na A turnirju deklic so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Nika STRAŠEK (Ptuj), Maja ZUCCHIATI (N. Gor), Taja LONČARIČ (Ptuj) in Nina PLIBERŠEK (Galte). Deklice so odigrale že tudi polfinalni srečanji v katerih je Maja ZUCCHIATI s 6-2 6-2 premagala Tajo LONČARIČ, Nika STRAŠEK pa je bila s 7-6(1) 6-4 boljša od Nine PLIBERŠEK.

Na B turnirju deklic nastopa samo 8 igralk. Prva finalistka je Lana DRAGMAN.

Na turnirju do 18 let so se pri fantih v polfinale uvrstili Anže ARH, Jan VEHOVEC, Maks MEH in Davic Lucas AMBROŽIČ.

Pri dekletih je prva finalistka Tinkara KOVAČ . Za mesto druge finalistke se borita Lina ŠENICA in Stefany GRLJ. TUKAJ.

Aljaž Radinski in Maša Marc zimska članska državna prvaka 2015

bm, 14.02.2015

V Rogaški Slatini se je končalo letošnje zimsko državno člansko prvenstvo. Naslova držasvnih prvakov sta odšla v Maribor in Ljubljano. Pri članih je v klubskem obračunu igralcev ŽTK Maribor Aljaž RADINSKI s 6-4 7-6(3) premagal Mateja LELJAKA.

Pri članicah je bila Maša MARC (Ol-Lj) s 6-4 6-4 boljša od Saše KLANEČEK (ŽtkMb).

Že včeraj smo dobili državne prvake v konkurenci dvojic. Pri članih sta to Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, pri članicah sta naslov osvojili Saša KLANEČEK in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek je v Maroku izgubila polfinalno srečanje na ITF turnirju 1. ranga, zmagovalka med dvojicami

bm, 13.02.2015

Tamara ZIDANŠEK je v Casablanki na ITF turnirju 1. ranga izgubila polfinalno srečanje s 15. letno Švicarko Rebeko MASAROVO, 4. nosilko turnirja in 189. mladinko sveta. Masarova velja za nov up švicarskega tenisa, njena uvrstitev na lestvici pa ne odraža realne slike tenisa, ki ga igra. Tamara danes v posameznih delih igre ni bila najbolj razpoložena, Švicarka pa je na koncu slavila z 6-1 3-6 6-2. S tem se je končal Tamarin niz osmih zaporednih zmag.

Je pa osvojila turnir dvojic. Igrala je s Čehinjo Terezo KOLAROVO in v finalu sta s 6-3 6-0 premagali Italijanki Ludmillo SAMSONOVO in Giulio SARTORI.

V polfinalu konkurence dvojic je izgubila Hana MRAZ. Igrala je z Britanko Jodie Anno BURRAGE. Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Aljaž Radinski, Matej Leljak, Maša Marc in Saša Klaneček finalisti članskega državnega prvenstva

bm, 13.02.2015

V Rogaški Slatini se končuje člansko državno prvenstvo. Polfinalni obračuni so bili tako pri dekletih kot pri fantih zanimivi, kar trije so se končali po treh nizih.

V finalu bodo nastopili trije predstavniki ŽTK Maribor.

Pri članih bosta to Aljaž RADINSKI, ki je v polfinalu s 5-7 6-2 6-4 premagal Tomislava TERNARJA in Matej LELJAK, ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-4 boljši od Anžeta KAPUNA.

Pri dekletih je članica ŽTK Maribor Saša KLANEČEK s 6-3 5-7 7-5 premagala Laro VOVK, Maša MARC (Ol-Lj) pa je bila z 2-6 6-3 6-2 boljša od Pije BRGLEZ.

Znani pa so že državni prvaki v konkurenci dvojic. Pri članih sta to Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, pri članicah sta naslov osvojili Saša KLANEČEK in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Na članskem DP v Rogaški Slatini znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 12.02.2015

V Rogaški Slatini se je nadaljevalo državno člansko prvenstvo. Prevladujejo mariborski igralci, v polfinalu članov pa bo en Branikovec in trije igralci ŽTK Mb. V polfinale so se med posamezniki uvrstili Tomislav TERNAR (Br-Mb), Aljaž RADINSKI (ŽtkMb), Matej LELJAK (ŽtkMb) in Anže KAPUN (ŽtkMb).

Pri članicah so polfinalistke Pija BRGLEZ (Br-Mb), Maša MARC (Ol-Lj), Lara VOVK (Straž) in Saša KLANEČEK (ŽtkMb). TUKAJ.

Blaž Kavčič ponovno na operacijo stopala

bm, 11.02.2015

Slabe vesti ponovno prihajajo iz tabora Blaža KAVČIČA. Za javnost so posredovali naslednje sporočilo:

Spoštovani!

Teniški igralec Blaž Kavčič bo moral ponovno na operacijo, odstranili mu bodo ukleščen živec na desnem stopalu. Če ne bo dodatnih zapletov, naj bi rehabilitacija po operaciji trajala tri tedne.

Že v lanski sezoni je imel Blaž dve resni poškodbi stopala - operacijo ukleščenega živca na levem in počeno kost na desnem stopalu, zaradi česar je uspel tekmovati le slabo polovico sezone. Priprave na letošnjo sezono je Blaž konec lanskega leta začel v Dubaju in nato uspešno začel na turnirju ATP serije 250 v Dohi, kjer se z zmago na Juanom Monacom uvrstil med najboljših 16. Že na naslednjem turnirju so se pojavile bolečine v stopalu, ki so v naslednjih tednih precej otežile proces treninga in posledično tekmovanja.

»Uf, precej noro je vse skupaj. Že ko se mi je lansko sezono drugič pojavil problem na stopalu, sem si mislil, da je to res noro, da me v isti sezoni dvakrat ustavi poškodba stopala. Ko na US Openu v vrhunski formi nisem mogel niti stopiti na igrišče in igrati 3. kroga, res ni bilo prijetno. No, očitno to še ni bilo vse. Ne vem kako je možno, da imam tri poškodbe v manj kot letu dni na stopalih, očitno je to moja Ahilova peta,” je dejal Blaž.

“Seveda sem že po prvi poškodbi naredil vse preglede in ukrepe, od posebnih vložkov, menjavi superg, posebnih vaj, terapij, vendar očitno ni pomagalo. V petek grem ponovno na operacijo, kjer mi bodo odstranili ukleščen živec, še na drugi nogi. Niti nočem preveč razmišljati, kaj vse delamo profesionalni športniki s svojim telesom, samo da bi igrali na teh tekmah, ki nam pomenijo vse”, je Blaž komentiral krut svet profesionalnega športa. “Vsi športniki se srečujemo z nekimi težavami, večni boj z naravo in s svojim telesom. Redki so, ki se temu lahko izognejo. Brez določenih živcev na stopalu bom sicer lahko živel normalno, upam le, da bom lahko normalno tudi igral!”

Cilj rehabilitacije je predvsem, da bi bil Blaž tekmovalno nared dovolj zgodaj, da bo še uspel ujeti neposredno uvrstitev na naslednja dva Grand Slam turnirja – Roland Garros in Wimbledon. Zelo je vprašljiv nastop za Davisov pokal v začetku marcu, ko se bo Slovenija merila proti Slovaški. »Postopek rehabilitacije na žalost zelo dobro poznam, saj smo šli čez to že lani. Predvidevam, da bom po treh tednih nekako nared za povratek na igrišča, potem pa sledi piljenje forme. Govorimo o dobrem scenariju, če bo šlo vse kot mora,« upa Blaž, ki trenutno drži 107. mesto lestvice ATP in dodal še: “Najbolj pomembno je v takšnih trenutkih ohraniti voljo.” TUKAJ.

Na članskem DP v Rogaški Slatini znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

, 11.02.2015

Na članskem državnem prvenstvu v Rogaški Slatini so danes odigrali tekme drugega kroga in dobili smo četrtfinaliste in četrtfinalistke.

Pri članih prvi nosilec Tomislav TERNAR ni imel težav z uvrstitvijo v četrtfinale, tega pa ne bosta videla 8. nosilec Mitja ZAJŠEK, katerega je s 7-5 6-3 izločil Tilen ŽITNIK in 6. nosilec Janoš ŽIBRAT od katerega je bil z 1-6 6-3 7-6(4) boljši Sašo BENDE. Še dve zelo izenačeni srečanji smo videli danes. Jure FRANK je s 7-5 5-7 7-5 premagal Jakoba Filipa ZUPANČIČA, Jakob Aljaž KAPLJA pa je bil s 7-6(5) 7-5 boljši od Marka SABOLČKEGA. Četrtfinalisti so še Matej LELJAK, Aljaž RADINSKI in Anže KAPUN.

Pri članicah je v drugem krogu izgubila 5. nosilka Sara PALČIČ, s 6-2 6-1 jo je premagala Tina Kristina GODEC, izpadla pa je tudi 6. nosilka Tjaša JERŠE. S 5-7 6-3 6-1 jo je premagala 14. letna Kristina NOVAK, ki nastopa s posebnim povabilom. Gladko so se v četrtfinale uvrstile Sara DJURDJEVIĆ, Lara VOVK, Patricia VOLLMEIER, Maša MARC in Pija BRGLEZ. Tri nize je potrebovala Saša KLANČEK, ki je s 1-6 6-4 6-1 premagala Tino CVETKOVIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek polfinalistka, Hana Mraz izgubila četrtfinale v Maroku

bm, 11.02.2015

Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ ta teden nastopata na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Maroku. Obe sta na turnirju nosilki, Tamara 1. in Hana 5., zato sta bili v prvem krogu prosti. V drugem krogu je Tamara s 6-2 6-7(6) 6-0 premagala Moldavko Cristino BUCSO, Hana MRAZ pa je bila s 6-4 6-4 boljša od Čehinje Natalie KALLMUNZEROVE.

Odlično sta odigrali tudi tekmi tretjega kroga in se že uvrstili v četrtfinale. Tamara je s 6-0 6-1 premagala Grkinjo Eleni CHRISTOFI , Hana je bila s 6-2 6-0 boljša od Britanke Jodie Anne BURRAGE.

V četrtfinalu sta obe igrali z Italijankama. Nasprotnica Tamare ZIDANŠEK je bila 7. nosilka Ludmilla SAMSONOVA, Tamara pa je zmagala s 6-1 6-1.

Hana MRAZ se je pomerila z 2. nosilko Bianco TURATI in izgubila z 1-6 4-6 TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v drugem krog WTA turnirja v Antwerpnu, Eva Zagorac in Pia Čuk igubili v drugem krogu glavnih ITF turnirjev

bm, 10.02.2015

Andreja KLEPAČ je iz Tallinna odpotovala v Antwerpen, kjer je že nastopila v prvem krogu turnirja dvojic na 731.000 vrednem WTA turnirju. S Poljakinjo Klaudio JANS-IGNACIK sta tretji nosilki, v prvem krogu pa sta bili s 3-6 6-2 10-5 boljši od Dominike CIBULKOVE in Kirsten FLIPKENS. V drugem krogu sta igrali z Barboro KREJCIKOVO in Renato VORACOVO. Čehinji sta bili boljši z rezultatom 6-0 6-7(4) 10-8.



Eva ZAGORAC je na ITF turnirju v Tuniziji izgubila tekmo drugega kroga. Po dveh zmagah v kvalifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-1 premagala Švicarko Saro OTTOMANO, 617. igralko lestvice WTA, v drugem krogu pa jo je S 6-2 6-4 premagala 2. nosilka Italijanka Anna REMONDINA.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Palmanovi je v prvem krogu glavnega turnirja Pia ČUK s 6-0 6-4 premagala Francozinjo Audrey ALBIE. V drugem krogu je nato izgubila z Norvežanko Melanie STOKKE. Ta je bila boljša s 6-0 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju v Nairobiju sta Jernej in Matic ZAPLOTNIK uvodni nastop opravila s polovičnim uspehom. Jernej ZAPLOTNIK, 5. nosilec turnirja, je s 7-5 6-0 premagal Etiopijca Abdella Nedima MOHAMMEDA, od Matica je bil s 7-6(4) 6-3 boljši 2. nosilec, Kenijec Kevin CHERUIYOT.

V tretjem krogu je nato izgubil tudi Jernej ZAPLOTNIK. S 6-4 7-6(1) ga je premagal 9. nosilec, Egipčan Karim ABDEL RAOUF. TUKAJ.

Blaž Rola še petič zapored poražen, tokrat v Sao Paulu

bm, 10.02.2015

Blaž ROLA na začetku sezone nikakor ne najde prave forme. Na ATP turnirju serije 250 v brazilskem Sao Paulu je še petič zapored letos igrišče zapustil poražen. Tokrat je nastopil na pesku, a že v prvem krogu naletel na Španca Nicolasa ALMAGRA, trenutno 82., leta 2011 pa že 9. igralca sveta. V izenačenem srečanju je Španec po uri in štiridesetih minutah slavil s 7-6(3) 6-4. Odločila je ena Blaževa izgubljena igra več na začetni udarec. V prvem nizu sta oba servis izgubila po enkrat, v drugem pa je edini break uspel Špancu. Ta je izkoristil eno izmed treh priložnosti, na drugi strani si je Blaž priigral pet break priložnosti, a ni izkoristil nobene. TUKAJ.

V Rogaški Slatini prvi krog odigrale tudi članice

bm, 09.02.2015

V Rogaški Slatini so člansko državno prvenstvo s tekmami prvega kroga glavnega turnirja začeli člani.

Že prvi krog prvenstva, ki je letos zelo dobro zasedeno, je prinesel prvo večje presenečenje saj je Anže KAPUN, ki nastopa s posebnim povabilom, izločil 2. nosilca Maksa TEKAVCA. 30. letni Mariborčan je v zelo izenačenem srečanju slavil s 7-6(4) 7-5.

V članski konkurenci je sicer prvi nosilec Tomislav TERNAR.

V torek so na državnem prvenstvu nastopile članice.
Presenečenj ni bilo, izpadla pa je 7. nosilka Kaja LJUBIČ EMERŠIČ. S 7-6(5) 6-1 jo je premagala izkušena Mariborčanka Patricia VOLLMEIER. V krog favoritinj sodi tudi Sara PALČIČ- na fotografiji TUKAJ.

Maja Makorič, Tilen Potočnik in Tim Tolar osvojili OP 14

bm, 09.02.2015

Končano je OP do 14 let,ki so ga dečki in deklice igrali v Ljubljani in Novi Gorici. Na obeh prizoriščih sta zmagala igralca, ki nista veljala za favorita.

V Novi Gorici je prepričljivo slavila domačinka Maja MAKORIČ, 6. nosilka turnirja, ki je dobro izkoristila hitrejšo podlago na kateri trenira, na poti do zmage pa je premagala tretjo nosilko Evo KALAN, prvo nosilko in klubsko kolegico Aleo BUBEK, v finalu pa še drugo nosilko Aljo BELINGER (Šplus), kateri je prepustila vsega eno igro.

Pri dečkih, ti so v Ljubljani nastopali na A in B turnirju, sta zmagovalca Tilen POTOČNIK (Jaki) in Tim TOLAR (Sbled).



A turnir je osvojil 4. nosilec Tilen POTOČNIK, ki je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal Filipa KALJEVIČA, v finalu pa je bil s 7-5 3-6 6-2 boljši od 1. nosilca Tina KRSTULOVIČA (ŠtkVe).

B turnir je osvojil Tim TOLAR. V finalu je s 6-4 6-0 premagal Iana Marcela BOŽIČA (Taubi).

Na fotografiji Tilen Potočnik in Tin Krstulovič TUKAJ.

V Domžalah smo dobili zimske veteranske državne prvake in prvakinje

bm, 09.02.2015

V Domžalah se je konec prejšnjega tedna začelo, ta konec tedna pa končalo letošnje zimsko državno veteransko teniško prvenstvo. Nastopilo je 49 igralcev in igralk, ki so v prvem delu odigrali tekme v skupinah po sistemu RR, najboljši pa so se uvrstili v zaključne obračune.

Naslove državnih prvakov so osvojili:

V Kategoriji M35+ so nastopili trije igralci, državni prvak je Marko ŠKRJANC.

V kategorijiji M 40+ je naslov državnega prvaka osvojil Marko ŠKRJANC, ki je v finalu s 6-0 6-0 premagal Tomaža BEZJAKA.

V kategoriji M 45+ je državni prvak Samo ZAKERŠNIK, ki je v finalu s 6-4 6-4 premagal Matjaža KONČANA.

V kategoriji M 50+ je državni prvak Ivo BELIŠ. V finalu je bil s 6-4 6-2 boljši od Miloša KUNAVARJA.

V kategoriji M 55+ je državni prvak Andrej PERGAR. V finalu je s 7-6 6-3 premagal Matjaža FRECETA.

V združeni kategoriji M60+ in M65+ so nastopili štirje igralci. Državni prvak je Brane DOLČIČ.

V kategoriji M70+ so nastopili štirje igralci. Državni prvak je Franc LUŠENC.

V združeni ženski kategoriji Ž35+ - Ž45+ je naslov državne prvakinje osvojila Anja REGENT.

V združeni kategoriji Ž 55+ in Ž 60+ so nastopile tri igralke. Naslov državne prvakinje je osvojila Milena DOLČIČ.. Več o prvenstvu preberite TUKAJ.

V Mariboru so tekmovali najmlajši

bm, 09.02.2015

Na igriščih ŽTK Maribior so v soboto in nedeljo igrali najmlajši registrirani igralci. Merili so se v MINI in MIDI tenisu ter v tenisu do 10 in do 11 let.

Zmagovalci posameznih turnirjev so:

MINI tenis dečki: Nikolas CAR (Ltc)

MINI tenis deklice. Natalija BABIČ (Šplus)

MIDI tenis dečki: Luka LOPATIČ TALAN (Bobi)

MIDI tenis deklice: Špela SEDEJ (Tabre)

Tenis do 10 let dečki: Staš HERCOG (ŽtkMb)

Tenis deklice do 10 let: Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb)

Dečki do 11 let: Maj PREMZL (ŽtkMb)

Tenis deklice do 11 let: Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Na fotografiji so vsi nedeljski zmagovalci TUKAJ.

Na OP 14 so znane polfinalistke in polfinalisti, v Rogaški Slatini končane kvalifikacije na članskem državnem prvenstvu

bm, 08.02.2015

V Novi Gorici in Ljubljani se končuje OP do 14 let. V Novi Gorici nastopajo deklice, v Ljubljani igrajo dečki na A in B turnirju.

V obeh kategorijah so znani polfinalisti oz. polfinalistke. Pri deklicah so se v polfinale uvrstile Alea BUBEK, Maja MAKORIČ, Tjaša KLEVIŠAR in Alja BELINGER.

Pri dečkih so v A turnirju polfinalisti Tin KRSTULOVIČ, Samuel PATE, Tilen POTOČNIK in Filip KALJEVIČ.

V B turnirju so se v polfinale uvrstili Val NOVAK, Marcel-Ian BOŽIČ, Jaka PROTIČ-ŽAKELJ in Tim TOLAR.

Polfinalni in finalni obračuni bodo na sporedu v ponedeljek.

Na fotografiji Maja MAKORIČ.

V Rogaški Slatini so člani in članice zaključili s kvalifikacijskimi obračuni. V ponedeljak z glavnim turnirjem začenjajo člani pri katerih so se skozi kvalifikacije prebili Maks MEH, Tjaš RAMŠAK, Klemen NIKOLAŠ, Marko SABOLČKI, Marino KEGL, Blaž GVARDJANČIČ, Luka ŠKORJANC in Žiga GAŠPERŠIČ.

Pri članicah je bila v kvalifikacijah odigrana samo ena tekma v kateri je Tina CVETKOVIČ s 6-4 6-2 premagala Emo HORVAT. TUKAJ.

Na kvalifikacijah za zimska EEP se ekipam do 14 in do 16 let ni uspelo uvrstiti v polfinale, osvojili so peto, šesto, sedmo in osmo mesto

bm, 08.02.2015

Ta konec tedna so se zaključile kvalifikacije na ekipnih zimskih evropskih prvenstvih. Prejšnji teden so nastopili dečki in deklice do 12 let, ki so v svojih kvalifikacijskih skupinah osvojili 4. in 5. mesto ter se niso kvalificirali v zaključni del prvenstva, ta teden so si napredovanje v zaključne obračune najboljših evropskih ekip poskušali zagotoviti dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let ter fantje in punce v starostni kategoriji do 16 let. Žal se novbeni ekipi ni uspelo prebiti čez prvi krog in si tako zagotoviti nastop v zaključnem delu zimskih evropskih prvenstev.

Fantje so igrali v francoskem Choletu. Marko POR je v Francijo odpeljal ekipo v postavi Luka MIKLAVČIČ, Anže ARH in Nick CMAGER. Fantje so igrali v skupini z reprezentancami Francije, Latvije, Norveške, Romunije, Rusije, Slovaške in Ukrajine. Izgubili so vsta tri srečanja in osvojili končno 8. mesto.

Dekleta so igrala v italijanskem Maniagu. Ekipo je vodil Dominik SENICA, slovenske barve pa so branile Lara PROSENJAK, Kristina NOVAK in Nika ZUPANČIČ. V skupini s Slovenijo so bile še ekipe Španije, Poljske, Norveške, Italije, Madžarske, Estonije in Danske. Slovenke so prvo tekmo igrale z ekipo Poljske, ki ima status druge nosilke in po tekmah posameznic je bil izid 1-1. Žal so takmo dvojic izgubile. V nadaljevanju so premagala Estonijo, tekmo za 5. mesto z Madžarsko pa so izgubila in osvojila končno 6. mesto.

Ekipo dečkov do 14 let je v Carigrad odpeljal Aleš ŠPORN. Za Slovenijo so nastopili Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Mark ANDREJIČ GOLJAR. Naša ekipa je bila v skupini z Ukrajino, Turčijo, Španijo, Srbijo, Estonijo, Češko in Bolgarijo. Žreb jim je v prvem krogu namenil 2. nosilce, Špance, ki so zmagali s 3-0. V nadaljevanju so izgubili z Bolgarijo, v tekmi za 7. mesto pa so premagali Estonijo.

Deklice do 14 let pod vodstvom Igorja OGRINCA so nastopale v češkem Rakovniku. V ekipi so bile Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Sheila GLAVAŠ. Poleg Slovenije so skupino tvorile ekipe Španije, Srbije, Romunije, Madžarske, Estonije, Češke in Hrvaške. Naše deklice so se v prvem krogu pomerile z 2. nosilkami, ekipo Srbije. Začele so obetavno in po zmagi Pie LOVRIČ povedle z 1-0. Drugo tekmo je Živa FALKNER izgubila, tudi tekma dvojic pa je kljub zelo tesnemu izidu v igrah prvega niza pripadla Srbkinjam, ki so tako slavile z 2-1. V nadaljevanju prvenstva so s 3-0 premagale Estonijo in v boju za 5. mesto še Španijo in tako dosegle najboljšo slovensko uvrstitev na prvenstvih.

Več o letošnjih nastopih mladinskih ekip preberite TUKAJ.

Začela so se zimska primorska prvenstva v tenisu, znani zmagovalci med najmlajšimi in v starostni kategoriji do 12 let

bm, 07.02.2015

Pod teniškimi baloni v Teniškem centru Bonifika v Kopru so se začela zimska primorska prvenstva v mini, midi, tenisu do 12, 14, 16 let (Winter Cup).

Že prvi dan je nastopilo 33 mladih upov iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Najprej so loparje prekrižali najmlajši in prikazali dopadljiv tenis.

V mini tenisu sta zmagala Žana Bjelkić in Maks Vincek (oba TK Koper), v midi tenisu je slavil Žiga Vehovec (Proten), v kategorijah TŠ do 13 let je zmagal Dan Kolnik (Talos), v kategoriji TŠ nad 13 let pa Niko Prodan (Hrvaška).

V nedeljo so bili na vrsti 12 letniki, prihodnji konec tedna pa 14 in 16-letniki. Organizator TK Koper je pripravil lepe nagrade, najboljši 12 in 14 letniki pa se potegujejo za vabila na letošnjem Luka Koper Junior Open do 12 in Banka Koper Junior Slovenia Open do 14 let.

Nova zimska primorska prvaka v starostni kategoriji do 12 let sta postala Robert Korelc in Laura Koren (oba TK Koper). Korelc je v zanimivem finalnem obračunu premagal Taja Popoviča (TK Koper) z 9-1, Korenova pa je bila boljša od Špele Grandič (Proten) prav tako z 9-1. Turnirja se je udeležilo 19 igralcev in igralk iz vseh obalnih klubov, Idrije in Padrič (Italija).

Konec prihodnjega tedna bo Teniški klub Koper organiziral še turnirje do 14 in 16 let, na oba turnirja pa še sprejemajo prijave na tk.koper@siol.net.

Več o primorskih prvenstvih preberite na www.teniskoper.com . TUKAJ.

Eva Zagorac in Pia Čuk v glavna ITF turnirja v El Kantaouiju in Palmanovi, Hana Mraz in Tamara Zidanšek v Maroku, Blaž Rola v ZDA

bm, 07.02.2015

Eva ZAGORAC še en teden ostaja na ženskem ITF turnirju v Tuniziji. Tudi tokrat je morala v kvalifikacije in jih uspešno končala. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-1 premagala Švicarko Naimo KARAMOKO, v finalu kvalifikacij je bila s 6-3 6-3 boljša od Italijanke Marialuise ZIRILLI.

Na ITF turnirju (10.000 $) na Mallorci je v kvalifikacijah nastopila Pia ČUK. V prvem krogu je bila kot 3. nosilka prosta, v drugem krogu je igrala z domačinko Roso VICENS MAS in zmagala z rezultatom 6-4 6-0. Uspešna je bila tudi v finalu kvalifikacij, ko je s 6-3 6-2 premagala Nemko Katharino HERING.

Na ATP turnirju serije 250 v brazilskem Sao Paolu bo nastopil Blaž ROLA. Sezone na trdi podlagi ni začel najbolje, na pesku bo tako imel priložnost za popravni izpit. V prvem krogu bo igral s Špancem Nicolasom ALMAGROM. Če bo uspešen ga v drugem krogu čaka 2. nosilec Tommy ROBREDO.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v maroški Casablanci bosta nastopili mladinki Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ. Tamara ZIDANŠEK je na turnirju 1., Hana MRAZ pa 5. nosilka. Obe sta v prvem krogu prosti.

V Keniji še drugi teden na ITF turnirju 5. ranga nastopta Jernej in Matic ZAPLOTNIK. Oba sta udeleženca glavnega turnirja, Jernej pa jepostavljen za 5. nosilca in je v prvem krogu prost. Nastopil pa je Matic, ki je v prvem krogu s 6-2 1-6 6-2 premagal Ntambo RADJABUJA iz Burundija. TUKAJ.

Slovenke srečanje z Estonijo izgubile z 0 - 2 in ostajajo v II. EA skupini Pokala federacij

bm, 07.02.2015

Slovenska ekipa, ki se ji je v Tallinnu pridružil tudi predsednik TZS g. Marko UMBERGER, je danes igrala odločilno tekmo za napredovanje v I. EA skupino Pokala federacij z ekipo Estonije. Estonija je v močnejši skupini izgubila z JAR, potem, ko je tekmo posameznic dobila njihova druga igralka Anett KONTAVEIT, presenetljivo pa je izgubila njihova najboljša Kaia KANEPI. V odločilni igri dvojic sta bili boljši Južnoafričanki.

Ob ne povsem prepričljivi Tadeji MAJERIČ je bila to za Slovenijo težka preizkušnja, glavno breme pa naj bi nosili Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ, a se po včerajšnjem slabem počutju Poloni HERCOG tudi danes stanje ni izboljšalo, zato je morala naša prva igralka današnji nastop odpovedati. V tekmi posameznic sta tako nastopili Tadeja MAJERIČ in Andreja KLEPAČ. Andreja KLEPAČ je tekmo z drugo Estonko izgubila s 5-7 3-6 3-6, Tadeja MAJERIČ pa je Kai KANEPI srečanje pri izidu 2-6 0-3, predala. Slovenke tako še eno leto ostajajo članice II. EA skupine Pokala federacij.

Kapetan Andrej KRAŠEVEC Po porazu ni mogel skriti razočaranja. "V Estonijo smo pripotovali z jasnim ciljem, to je bil preboj v višji razred tekmovanja. Žal nam to ni uspelo, saj je naporen ritem dvobojev zahteval svoj davek. Hercogova tudi danes ni bila nared za igro, Klepačevi se je poslabšala poškodba noge, Majeričeva pa se je pritoževala nad bolečino v hrbtu. Brez stoodstotno pripravljenih igralk nismo imeli možnosti proti močni zasedbi Estonije, ki je imela po imenih in uvrstitvah na lestvici WTA najmočnejšo zasedbo na turnirju," je za STA povedal Kraševec.

Estonsko ekipo vodi bivša teniška igralka in članica Estonske ekipe za Pokal federacij MARET Ani. Za Estonijo so nastopile:

Kaia KANEPI, 29 let, 48. igralka lestvive WTA (leta 2012 je bila že na 15. mestu). Sezono 2015 je začela s četrtfinalom v Brisbaneu, v Hobartu je tekmo drugega kroga predala, na OP Avstralije pa se je poslovila že v prvem krogu po porazu z Američanko Irino FALCONI (WTA 110). Na tekmah v skupinskem delu federacij je bila dvakrat uspešna, izgubila pa je edino težko tekmo s Chanelle SCHEEPERS iz JAR. Je zelo izkušena igralka, saj je doslej v Pokalu federacij nastopila že 14 krat, zabeležila je 39 zmag in 15 porazov.

Anett KONTAVEIT, 19 let, 172. igralka lestvice WTA, leta 2012 4. mladinka sveta. Sezono je začela s porazoma v kvalifikacijah turnirjev v Aucklandu in na OP Avstralije, je pa zmagala v vseh treh srečanjih skupinskega dela Pokala federacij v Tallinnu.

Valeria GORLATS, 16 let, NR, 323. mladinka sveta.

Julia SKRIPNIK, 29 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2003 na 613. mestu.

Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

Slovenke dobile tudi zadnjo tekmo v skupini, zdaj jih v boju za napredovanje čakajo Estonke

bm, 06.02.2015

Zadnji nasprotnik Slovenije v skupinskem delu tekmovanja je ekipa Irske. Tudi Irke v ekipi nimajo igralke, ki bi na turnirjih najvišjega razreda posegala po vidnejših rezultatih, zato Slovenkam ne bi smele predstavljati večje ovire v zadnjem nastopu v skupini.

Za Slovenijo je tudi danes prva nastopila Tadeja MAJERIČ, ki je igrala z Lauren DEEGAN in po izgubljenem prvem nizu naslednja dva dobila in priigrala prvo točko Sloveniji.

V drugem srečanju je Polona HERCOG igrala z Amy BOWTELL, in prvi niz izgubila v podaljšani igri na 7, drugega je nato dobila s 6-4, nato pa je srečanje zaradi slabega počutja predala.

V dvojicah sta tudi danes nastopili Andreja KLEPAČ in Manca PISLAK in bili sta uspešni. Zmagali sta s 6-2 6-3.

Slovenija je osvojila prvo mesto v skupini in se bo v soboto ob 12. uri pomerila z domačinkami, Estonkami za napredovanje v I. EA skupino. Po poročilih iz Tallinna bo Polona HERCOG jutri pripravljena za tekmo, njena nasprotnica pa bo Kaia KANEPI.

Ekipo Irske vodi nekdanja teniška igralka (najvišje je bila uvrščena na 248. mesto lestvice WTA) Yvonne DOYLE, v Tallinn pa je pripeljala naslednje igralke:

Amy BOWTELL, 21 let, 409. igralka lestvice WTA in že več let članica irske ekipe za Pokal federacij. Za Irsko je doslej nastopila 7 krat, zabeležila pa je 19 zmag in 11 porazov, od tega med posameznicami 12 zmag in 8 porazov ter med dvojicami 7 zmag in 3 poraze. Trdenutno je v dobri formi, saj je od novembra osvojila tri turnirje serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. V tekmah z Finsko in Luksemburgom je dobila obe posamični srečanji.

Rachael DILLON, 27 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2006 na 675. mestu. Od leta 2007 ne nastopa več na profesionalnih teniških turnrjih. Tudi ona je dolgioletna članica irske ekipe za Pokal federacij. Doslej je za Irsko, tako kot Bowtellova nastopila 7 krat, odigrala pa je 21 tekem in zabeležila 10 zmag ter 11 porazov.

Julie BYRNE, 17 let, NR, na mladinski svetovni teniški lestvici je na 396. mestu, letošnji največji uspeh je dosegla junija, ko je v Rigi osvojila mladinski turnir 4. ranga. To je njen prvi nastop na Pokalu federacij, prvo srečanje s Finko pa je izgubila.

Lauren DEEGAN, 17 let, NR, na mladinski svetovni teniški lestvici je na 835. mestu. Zadnji turnir je igrala julija 2014, ko je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga izgubila v finalu. To je njen prvi nastop v Pokalu federacij.

Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

Na domačih igriščih konec tedna turnirji do 14 let, turnirji najmlajših starih do 11 let, začnejo se tudi kvalifikacije na članskem DP

bm, 05.02.2015

Tudi ta konec tedna na domačih teniških igriščih potekajo turnirji in sicer v starostni kategoriji do 14 let in v starostni kategoriji 8-11 let.

Dečki do 14 let igrajo v Ljubljani, deklice ta konec tedna gosti Nova Gorica.

Turnir najmlajših bo v Mariboru na igriščih ŽTK Maribor, v soboto pa se bodo začele tudi kvalifikacije državnega članskega prvenstva, ki bo potekalo v Rogaški Slatini.

ba OP 14, kjer manjkajo najboljši, ki nastopajo na Winter cupu je v turnirju A prvi nosilec Tin KRSTULOVIČ, v B turnirju Domen OSMANOVIĆ, pri deklicah pa je prva nosilka Alea BUBEK.

V kvalifikacijah članskega državnega prvenstva je prvi nosilec Nace OGOREVC, pri članicah bo to Klavdija BUKOVEC. Najvišje rangiran igralec v glavnem turnirju je pri članih Tomislav TERNAR, medtem ko je pri članicah najvišje rangirana Pija BRGLEZ.

Člani so s kvalifikacijami začeli v soboto in jih bodo končali v nedeljo, ko bosta edino tekmo kvalifikacij odigrali tudi dekleti. TUKAJ.

Slovenija v Tallinnu zmagala še drugič, dekleta tudi Finkam niso oddale niza

bm, 05.02.2015

Drugi nasprotnik Slovenije v skupinskem delu tekmovanja je bila ekipa Finske. Igralke Finske so sicer nekoliko izkušenejše od Luksemburžank, a tudi one na svetovnem teniškem zemljevidu igrajo le stransko vlogo.

To se je potrdilo tudi v srečanju, kjer sta, tako kot včeraj, tudi danes v tekmah posameznic nastopili Polona HERCOG in Tadeja MAJERIČ, v igri dvojic pa sta šli v boj Andreja KLEPAČ in Manca PISLAK. .

Srečanje je odprla Tadeja MAJERIČ, ki je igrala s 14. letno Oono ORPANA in zmagala s 7-6(2) 7-5, v drugi tekmi je Polona HERCOG premagala Ello LEIVO s 6-0 6-1. Tudi tekma dvojic je pripadla Sloveniji, Andreja in Manca sta zmagali s 6-1 6-1. br>
Ekipa Finske, ki je v prvem srečanju premagala Irsko z 2-1, vodi pa jo nekdanja teniška igralka in članica Finske Fed cup ekipe Emma LAINE (za Finsko je nastopila 12 krat in na 44 srečanjih zabeležila 48 zmag in 20 porazov) v Tallinnu nastopa z naslednjo postavo:

Ella LEIVO, 20 let, 1044. igralka lestvice WTA nastopa na turnirjih serije ITF, kjer v glavnem nastope konča v prvem krogu. Zadnjo posamično zmago je v glavnem turnirju zabeležila marca 2014, nato pa je osemkrat izpadla v prvem krogu. V Pokalu federacij je za Finsko doslej nastopila 10 krat, zabeležila pa je tri zmage in sedem porazov, vse tri zmage v tekmah dvojic.

Piia SUOMALAINEN, 30 let, NR, najvišje je bila na lestvici WTA leta 2011, ko je bila na 356. mestu. Tudi ona je v letu 2014 nastopala na turnirjih serije ITF, a ob samo dveh posamičnih zmagah izpadla iz lestvice WTA. Od maja 2014 je igrala na 10-tih tekmah in dvakrat zmagala ter osemkrat izgubila. V Pokalu federacij je za Finsko nastopila dvanajstkrat. V 41-tih tekmah je zabeležila 30 zmag in 29 porazov, od tega v tekmah posameznic 17 zmag in 16 porazov ter v tekmah dvojic 13 zmag in 13 porazov.

Roosa TIMONEN, 17 let, NR, 519. igralka mladinske svetovne teniške lestvice ITF, v letu 2014 je najdlje prišla do četrtfinala na mladinskem turnirju v švedskem Kramforsu. Tokrat bo za reprezentanco Finske v Pokalu federacij nastopila drugič, edno doslej odigrano tekmo dvojic pa je v srečanju s Črno Goro zmagala.

Oona ORPANA, 14 let, NR, doslej še ni nastopila na profesionalnih članskih ali na mladinskih turnirjih ITF. Na lestvici TE do 14 let zaseda 7. mesto. To je njen prvi nastop za Finsko.

To je bilo prvo srečanje Slovenije in Finske v tekmovanju za Pokal federacij.

V zadnji tekmi v skupini bo Slovenija v petek igrala z ekipo Irske.

Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

Slovenija v prvem srečanju Pokala federacij v Tallinnu s 3 - 0 premagala Luksemburg, v četrtek s Finsko

bm, 04.02.2015

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v Tallinnu začela nastop v II. EA skupini Pokala federacij.

V prvem delu tekmovanja so ekipe razdeljene v dve skupini, v katerih igrajo po sistemu RR vsaka z vsako.

V B skupini so poleg Slovenije ekipe Finske, Irske in Luksemburga, s katerim so se naša dekleta pomerila danes. Po pričakovanju težav z mlado in neizkušeno ekipo niso imela in so slavila z gladkih 3-0, ob tem pa nasprotnicam v vseh treh srečanjih prepustila samo 8 iger.

Tadeja MAJERIČ je v uvodnem nastopu s 6-3 6-1 premagala Eleonoro MOLINARO, v drugem posamičnem nastopu je bila Polona HERCOG s 6-1 6-0 boljša od Sharon PESCH, v tekmi dvojic pa je priložnost za nastop dobila tudi najmlajša članica slovenske ekipe Manca PISLAK. S Tadejo MAJERIČ sta brez težav, s 6-1 6-2, odpravili Luksemburžanki Jo WIESEN in Sharon PESCH ter Sloveniji zagotovili gladko zmago.

"Pri Tadeji se je poznalo, da je v zadnjih mesecih zelo malo nastopala, tako da je imela na začetku malce treme, a ko je ta popustila, je suvereno končala delo. Polona ni pustila nobenih dvomov. Bila je boljša v vseh elementih igre in ekspresno izpolnila cilj, tudi Manca in Tadeja v dvojicah pa sta se dobro ujeli in bili nadvse prepričljivi," je po tekmi za STA povedal kapetan Andrej Kraševec.

V skupini A sta Estonija in JAR dosegli gladki zmagi. Estonke so s 3-0 premagale ekipo Bosne in Hercegovine, ekipa JAR pa je bila s 3-0 boljša od Egipčank. Zmagovalni ekipi bosta verjetno v medsebojnem srečanju odločili, katera bo nasprotnica Slovenije v tekmi za napredovanje v višji rang tekmovanja.

V četrtek bodo Slovenke tekmo drugega kroga začele ob 16. uri, nasprotnice pa bodo Finke.

Več informacij o Pokalu federacij najdete TUKAJ.

Slovenska ekipa, ki nastopa v Pokalu federacij se bo do sobote v Tallinu borila za povratek v I. EA skupino

bm, 04.02.2015

Slovenska ekipa za Pokal federacij se bo od srede do sobote v estonskem glavnem mestu Tallinn borila za vrnitev v I. EA skupino Pokala federacij.

Nastopila bo v trenutno najmočnješi zasedbi (Katarina SREBOTNIK je nastope za reprezentanco zaključila) na čelu s Polono HERCOG, Andrejo KLEPAČ, Tadejo MAJERIČ in Manco PISLAK. Ekipa, ki jo vodi Andrej KRAŠEVEC je od sobote na prizorišču tekmovanja, kjer se prilagaja na podlago in pili formo. Zaenkrat iz Estonije ne prihajajo informacije o kakršnih koli zdravstvenih težavah igralk, tako da optimistično čakamo začetek dvobojev.

V Tallinnu bodo poleg Slovenije nastopile ekipe Estonije, Irske, Egipta, Bosne in Hercegovine, Finske in Južne Afrike.

V I. EA skupino bosta napredovali dve ekipi, zadnje uvrščeni ekipi bosta izpadli v III. EA skupino.

Ekipe bodo razvrščene v skupini A in B, kjer bodo igrale vsaka z vsako po sistemu RR, nato pa se bosta pomerili 1. ekipa skupine A z drugo ekipo skupine B in obratno.

Na papirju sta izraziti favoritinji ekipi Slovenije in Estonije, štrene pa bi jima lahko pomešale še igralke JAR. To so tudi edine tri ekipe, ki imajo v svojih vrstah med posdameznicami igralke uvrščene med najboljših 100 na lestvici WTA, pri čemer ima Slovenija za razliko od ostalih še odlično igralko dvojic Andrejo KLEPAČ.

Slovenke bodo igrale v skupini B z ekipami Luksemburga, Finske in Irske, kar pomeni, da so se v skupini izognile JAR in Estonji. Z eno od teh dveh ekip pa se bodo verjetno v soboto potegovale za napredovanje.

Po žrebu je kapetan slovenske ekipe Andrej KRAŠEVEC povedal: " Z žrebom se nismo obremenjevali in je takšen, kot je. V ekipi razmišljamo zgolj o svoji igri in temu je vse podrejeno. Vemo, da ostale ekipe razmišljajo več o nas in seveda bodo storile vse, da nam otežijo delo. Punce so na to pripravljene in prepričan sem, da bodo svojo nalogo dobro opravile. Čakajo nas štiri tekme, cilj pa je jasen - vrnitev v 1. evroafriško skupino«.

Prvo tekmo naša dekleta igrajo z Luksemburgom. V igri posameznic sta nastopili Tadeja MAJERIČ, ki je srečanje odprla z zmago 6-3 6-1 nad Eleonoro MOLINAROin Polona HERCOG, ki je Sharon PESCH premagala s 6-1 6-0.

V igri dvojic bosta za Slovenijo nastopili Tadeja MAJERIČ in Manca PISLAK. Razultate bomo na spletni strani objavili takoj po končanih srečanjih.

Več o Pokalu federacij preberite TUKAJ.

Eva Zagorac izgubila maratonski obračun na ITF turnirju v Tuniziji, Jernej Zaplotnik izgubil v tretjem krogu Nairobija

bm, 04.02.2015

Ta teden je v znamenju tekem za Pokal federacij, zato so se najboljše igralke pridružile svojim ekipam, tiste, ki mest v reprezentancah nimajo pa se borijo na turnirjih serije ITF.

Eva ZAGORAC je na ITF turnirju v Tuniziji (10.000 $) uspešno prestala kvalifikacije in se uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah je bila 9. nosilka in je bila v prvem krogu prosta. V drugem je s 6-2 6-0 premagala Francozinjo Claro TANIELIAN, za nastop v glavnem turnirju pa je premagala še 4. nosilko, Švedinjo Brendo NJUKI. Eva je zmagala z rezultatom 7-6(3) 0-6 6-2.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 4. nosilko, Hrvatico Silvio NJIRIĆ in po maratonskem dvoboju izgubila v treh nizih. Hrvatica je bila boljša s 6-7(5) 7-6(5) 6-4. Eva je po dobljenem prvem nizu v podaljšani igri drugega niza povedla s 4-2, nato pa izgubila štiti točke zapored in Njirićeva je prva prišla do zaključne žoge za drugi niz in jo tudi izkoristila.

Na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v ameriškem Midlandu je nastopila Petra RAMPRE. Naša veteranka je bila prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa je s 6-1 6-1 premagala Američanko Marie NORRIS, ki je nastopila s posebnim povabilom. V drugem krogu je igrala s 25. letno povratnico na teniška igrišča Nicole VAIDISOVO, leta 2007 že sedmo igralko sveta, ki se je pred petimi leti "upokojila" zdaj pa se je odločila ponovno zaigrati na profesionalnih turnirjih. Pomerili sta se že pred štirinajstmi dnevi v kvalifikacijah Daytona Beacha. Takrat je bila boljša Čehinja in ta je slavila tudi tokrat. Zmagala je z rezultatom 7-6(2) 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Nairobiju sta nastopila Matic in Jernej ZAPLOTNIK. Matic je izgubil srečanje drugega kroga, Jernej pa se je z dvema zmagama uvrstil v tretji krog, tu pa ga je s 6-1 1-6 6-3 premagal 12. nosilec, Kenijec Sheil KOTECHA. TUKAJ.

Veterani končujejo dvoransko državno prvenstvo

bm, 03.02.2015

V Domžalah se je konec prejšnjega tedna začelo letošnje zimsko državno teniško prvenstvo, ki se je s polfinalnimi in finalnimi obračuni končalo ta konec tedna. Nastopilo je 44 igralcev in igralk, ki so v prvem delu odigrali tekme v skupinah po sistemu RR, najboljši pa so se uvrstili v polfinale oz. finale. V kategoriji M40+ so s tekmovanjem že končali.

V kategorijiji M 40+ je naslov državnega prvaka osvojil Marko ŠKRJANC, ki je v finalu s 6-0 6-0 premagal Tomaža BEZJAKA.



V kategoriji M 45+ sta finalista Samo ZAKERŠNIK in Matjaž KONČAN.

V kategoriji M 50+ sta finalista Ivo BELIŠ in Miloš KUNAVAR.

V kategoriji M 55+ sta finalista Andrej PERGAR in Matjaž FRECE.

TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil v prvem krogu ATP turnija v Zagrebu, Blaža Rolo v Dallasu izločil prvi mladinec sveta

bm, 03.02.2015

V Zagrebu smo na ATP turnirju serije 250 z nagradnim skladom 494.310 € že po prvem krogu glavnega turnirja ostali brez predstavnikov. Potem, ko sta se že v kvalifikacijah poslovila Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE, je danes moral nasprotniku čestitati za zmago tudi Blaž KAVČIČ.

32. letni Rus Mikhail YOUZHNY, na najnovejši teniški lestvici ATP na 56. mestu, sicer pa 6. nosilec turnirja v Zagrebu, je zmagal s 6-3 1-6 6-4. Leta 2008 že 6. igralec sveta je za zmago potreboval uro in štrideset minut. V prvem nizu je Blažu odvzel servis dvakrat, v drugem nizu po odlični igri Kavčiča osvojil vsega 15 točk, v tretjem pa zaostajal do izida 3-4, nato pa dobil odločilno 9 igro na Kavčičev servis ter srečanje v naslednji igri na svoj servis zanesljivo pripeljal do konca.

Na ATP Challengerju v Dallasu z nagradnim skladom 100.000 $ je šel po Kavčičevih stopnjah tudi Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 437. igralec lestvice ATP in trenutno prvi mladinec sveta, 17. letni Rus Andrey RUBLEV. Leta 2014 je bil kot prvi ruski igralec, v katerikoli kategoriji, okronan z naslovom svetovnega prvaka ITF. Istega leta je zmagal mladinski ITF turnir v Roland Garrosu, na letošnjem OP Avstralije pa ni nastopil.

Blaž ROLA je srečanje začel odlično, izjemno serviral in prvi niz z lahkoto dobil s 6-2. V drugem nizu se je RUBLEV pobral, z breakom povedel s 5-2, a je Blažu uspelo izenačenje in niz se je končal v podaljašni igri To je na 5 dobil mladi Rus. Tudi tretji niz je Blaž začel udarno, z breakom povedel s 3-0, nato pa je ponovno sledila boljša igra nasprotnika, ki je pri izidu 4-4 Blažu odvzel servis in pri vodstvu 5-4 nato serviral za zmago. Blaž si je priigral break priložnost, ki je ni uspel izkoristiti, RUBLEV pa je srečanje zaključil s servis winerjem in nato še izjemnim forehand winnerjem.

Za Blaža ROLO je to četrti zaporedni neuspešen nastop v začetku letošnje sezone in tretji zaporedni izpad v prvem krogu turnirjev. Na drugi strani je za RUBLEVA to prva zmaga v glavnem žrebu turnirja serije ATP Challenger, konec lanskega leta pa je zapored osvojil dva turnirja serije Futures in nanizal 11 zaporednih posamičnih zmag. TUKAJ.

Po kriterijih TE Nemčija leta 2014 najuspešnejša evropska teniška država

bm, 03.02.2015

Tennis Europe je leta 1991 osnoval nagrado imenovano " EUROPEAN TENNIS TROPHY ", ki jo vsako leto prejme najuspešnejša evropska teniška država na podlagi kriterijev, ki jih je dololočil Tennis Europe in zajemajo uspehe posameznikov in reprezentanc v štirih kategorijah: profesinalni tenis, mladinski tenis, veteranski tenis in tenis na invalidskih vozičkih (kategorije so vrednotene po relativnem pomenu).

Leta 2014 je prvo mesto osvojila Nemčija in tako na vrhu zamenjala Rusijo, ki je bila najboljša leta 2013.

Po posameznih kategorijah je največ točk v kategoriji profesionalni tenis osvojila Češka, v mladinski kategoriji je najboljša Rusija, v kategoriji veteranov Nemčija in v kategoriji tenis na vozičkih Nizozemska.

Slovenija je točke prejela v treh kategorijah (nimamo igralcev v kategoriji tenis na vozičkih), največ točk so prinesle mladinke, in zasedla 21. mesto v Evropi (529 točk).

Uvrstitve Slovenije od leta 2001, od tega leta so dosegljive, se gibajo okrog 20. mesta. Slovenija je največ točk (600) zbrala prav leta 2001, ko je bila na 19. mestu, največ točk pa so, tako kot tudi v večini naslednjih let, prispevali mladinci.

Najbolje smo bili uvrščeni leta 2004, ko smo bili na 18. mestu (585 točk), najslabše pa smo bili uvrščeni leta 2010, ko smo zasedli 28. mesto z vsega 131 osvojenimi točkami. V letih 2012 in 2013 (22. in 23. mesto) so največ točk prispevali profesionalni igralci tenisa, leta 2014 pa so jih po številu osvojenih točk spet prehitele mladinke.

Več lahko preberete TUKAJ.

Tamara Zidanšek 19 . mladinka sveta, velik skok za Manco Pislak

bm, 03.02.2015

Na najnovejši mladinski svetovni teniški lestvici je naša vodilna mladinka Tamara ZIDANŠEK po uspešnih nastopih v Kolumbiji in Ekvadorju pridobila tri mesta in je najvišje v karieri doslej, na 19. mestu.

Velik skok je po odličnem nastopu v Avstraliji naredila tudi Manca PISLAK, ki je pridobila 26 mest, se med Slovenkami povzpela na drugo mesto ter zabeležila uvrstitev kariere z 52. mestom.

Nina POTOČNIK je sicer izgubila 6 mest, a še vedno ostaja trdno zasidrana v prvi stoterici, ta teden je na 68. mestu. Le štiri mesta pa ločijo do prve stoterice našo najmlajšo izmed izjemne četverice mladink, Hano MRAZ. Po zmagi na Otočcu pred 14. dnevi je tudi ona prišla do najboljše uvrstitve v karieri in je trenutno na 104. mestu.

Med najboljšimi 500 igralkami sveta sta še Nika KOZAR, ki je na 299. mestu in najmlajša med vsemi navedenimi, 15. letna Veronika ERJAVEC, ki je na 462. mestu in se hitro približuje najboljšim.

Pri fantih je slika slabša, saj je najvišje uvrščen Bor SCHWEIGER MUŽAR na 597. mestu, Aljaž Jakob KAPLJA je na 606. mestu, Jernej ZAPLOTNIK, ki je pridobil kar 112 mest pa je na 765. mestu. TUKAJ.

Aljaž Bedene presenetljivo izpadel v Zagrebu, Blaž Kavčič v prvem krogu z Mikhailom Youzhnijem

bm, 03.02.2015

Na ATP turnirju serije 250 v Zagrebu je v drugem krogu kvalifikacij presenetljivo izpadel Aljaž BEDENE. Potem, ko je v prvem krogu kot 1. nosilec kvalifikacij izločil Grega ŽEMLJO, ga je v drugem krogu presenetil 24. letni Belorus Uladzimir IGNATIK, 220. igralec lestvice ATP.

V glavnem turniju bomo tako imeli samo enega predstavnika. Blaž KAVČIČ pa bo imel že v uvodu težko delo, saj ga čaka 6. nosilec, izkušeni 32. letni Rus Mikhail YOUZHNY, 49. igralec sveta.

Blaž bo prvič nastopil v torek, ko bo, ne pred 14.15, zaigral na centralnem igrišču.

V torek bo na ATP Challengerju v Dallasu nastopil tudi Blaž ROLA. Blaž je tretji nosilec glavnega turnirja, v prvem krogu pa se bo srečal z ruskim kvalifikantom Andreyem RUBLEVIM.

Srečanji Blaža KAVČIČA in Blaža ROLE boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

Rok Komac in Kaja Juvan zmagovalca OP 16

bm, 02.02.2015

Na OP 16 v Ljubljani sta znana zmagovalca. Pri fantih je to 3. nosilec Rok KOMAC (Morje), ki je v finalu s 4-6 7-6(3) 6-3 premagal 8. nosilca Tima TEKAVCA (MaxLj).

Rok KOMAC je v polfinalu s 6-2 6-3 izločil Gašperja BEZJAKA, ta pa je bil že v četrtfinalu boljši od 1. nosilca Davida Lucasa AMBROŽIČA. V drugem polfinalu je Tim TEKAVEC s 7-5 6-4 premagal nepostavljenega Tilna POTOČNIKA, ta pa je v četrtfinalu izločil 2. nosilca Aljaža FUGINO.

Na turnirju deklet, ta so igrala na Šport plusu se je tekmovanje zavleklo, saj se je zaradi težav s šotorom turnir igral le na dveh igriščih. Kljub težavam so organizatorji turnir uspešno pripeljali do finala v katerem je domača igralka in 1. nosilka turnirja Kaja JUVAN(Šplus) v zelo izenačenem srečanju s 7-5 7-6(4) premagala 2. nosilko Marušo PLANK (Ptuj). TUKAJ.

Polona Hercog, Aljaž Bedene in Janez Semrajc nekaj pridobili, Blaž Rola in Blaž Kavčič nekoliko zdrsnila

bm, 01.02.2015

Novi WTA in ATP teniški lestvici sta prinesli nekaj sprememb slovenskim igracem in igralkam.

Polona HERCOG je pridobila 12 mest in je napredovala na 76. mesto lestvice WTA. Dalila JAKUPOVIĆ je pridobila 17 mest in je na 364. mestu, Tadeja MAJERIČ jih je izgubila še 18 in je na 234. mestu.

Na moški lestvici sta prva slovenska igralca nekoliko zdrsnila. Blaž ROLA je po slabšem začetku sezone izgubil 15 mest in je ta teden na 95. mestu, Blaž KAVČIČ je zdrsnil za 5 mest in je ta teden na 107. mestu. Aljaž BEDENE in Janez SEMRAJC sta pridobila po 7 mest in sta ta teden na 109. oz. 289. mestu. 7 mest je pridobil Mike URBANIJA, ki je na 601. mestu. Ostali so se na lestvici pomaknili za kakšno mesto navzdol.

Kako so na novih lestvicah, po dobrih nastopih v začetku leta, uvrščene naše najboljše mladinke bomo izvedeli jutri. TUKAJ.

Na Winter cupu dečki osvojili četrto, deklice peto mesto

bm, 01.02.2015

Končali so se kvalifikacijski obračuni za uvrstitev na zimsko ekipno evropsko prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Slovenski ekipi sta nastopali na Češkem in ostali brez uvrstitve v zaključni del, kljub temu pa nista razočarali.

Ekipa deklic je izgubila uvodno srečanje s favoriziranimi Romunkami in se takoj poslovila od možnosti za napredovanje v zaključni del, v nadaljevanju pa obe tekmi odigrala dobro, zabeležila zmagi proti Cipru in Portugalski in na koncu osvojila 5. mesto v kvalifikacijah. Za Slovenijo so nastopile Nika STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI in Taja LONČARIČ.

Dečki so začeli bolje in v prvem krogu ugnali Črno goro ter si tako odprli možnost za napredovanje, a jim je nato vse upe v polfinalu odvzela Francija, ki je bila prepričljivo boljša. Dečki so se borili za končno tretje mesto v kvalifikacijah, a je bila ekipa Belgije boljša in je zmagala z 2-1. O zmagovalcu je odločala igra dvojic, ki sta jo Belgijca dobila z rezultatom 5-7 7-5 6-0. Za Slovenijo so nastopili Jan DIMITRIJEVIČ, Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.