Blaž Rola po predaji Leonarda Mayerja v drugi krog Ria

Blaž ROLA je na ATP turnirju v Riu de Janeiru napredoval v drugi krog in tako prekinil serijo porazov v uvodnih nastopih na letošnjih turnirjih.

Tudi danes ni začel najbolje, saj je 5. nosilcu turnirja in trenutno 30. igralcu sveta Leonardu MAYERJU hitro uspel break, ki ga je zadržal do konca niza in prvi niz dobil s 6-4. Odločilen je bil drugi niz v katerem je imel MAYER kar devet priložnosti za odvzem servisa Blažu, ta prav nobene, a tudi Argentinec ni izkoristil nobene in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. V tej je bil Blaž prepričljivo boljši, izgubil je vsega tri točke in si priboril tretji niz.

V tretjem nizu je Blaž odlično serviral, izgubil vsega dve točki na svoj začetni udarec, na drugi strani je načetemu Mayerju odstotek začetnega udarca padel na vsega 47 % in pri izidu 4-1 v korist Blaža ROLE, je Argentinec srečanje predal.

Blaž bo v drugem krogu igral proti domačemu povabljencu Joau SOUZI. 26. letni Brazilec ima stalno prebivališče prav v Riu, tako da bo nastopil pred domačo publiko. Trenutno se nahaja na 88. mestu lestvice ATP, kar je le nekaj mest slabše od njegove najboljše uvrstitve v letu 2011, ko je bil 84. igralec sveta. Z Blažem sta se pomerila novembra 2014 na finalu ATP Challenger Toura, boljši je bil Blaž v dveh nizih. Je pa SOUZA zelo dobro nastopil na ATP turnirju serije 250 pretekli teden v Sao Paulu, kjer se je prebil vse do polfinala in tam premagal tudi Martina KLIZANA in Leonarda MAYERJA.