Aljaž Bedene še enkrat ostal brez glavnega turnirja, Blaž Rola v Buenos Airesu, Polona Hercog v Acapulcu, konec za Andrejo Klepač

Aljaž BEDENE je nastope na ATP turnirju serije 500 v mehiškem Acapulcu, turnir se igra na trdi podlagi in ima nagradni sklad 1.414.000 $, začel z zmago, a jih žal končal s porazom. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-1 6-2 premagal domačega povabljenca, 3. letnega Tigrea HANKA, 544. igralca lestvice ATP.

V finalu kvalifikacij je igral s 24. letnim Američanom Austinom KRAJICEKOM,141. igralcem lestvice ATP. Srečanje je bilo zelo izenačeno, ameriškemu levičarju pa je za zmago zadostoval en break več, ki ga je dosegel v prvem nizu. V drugem nizu sta oba igralca po enkrat izgubila začetni udarec, v podaljšani igri pa je bil KRAJICEK boljši in je niz dobil na 4. Končno razmerje osvojenih točk je prinselo prednost štirih točk Američanu, srečanje pa je trajalo nakaj manj kot dve uri.

Sicer pa bodo ta teden nastopili še Blaž ROLA, ki bo na ATP turnirju serije 250 v Buenos Airesu v prvem krogu igral s 6. nosilcem, 21, letnim Čehom Jrijem VESELYEM, 46. igralcem lestvice ATP.

Polona HERCOG bo na WTA turnirju v Acapulcu v prvem krogu igrala s 3. nosilko, Francozinjo Caroline GARCIA, sicer soigralko Katarine SREBOTNIK v konkurenci dvojic, ki pa ta teden v Acapulcu ne bo nastopila. Ostala je namreč v Dohi, kjer bo igrala v paru z Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO, v Dohi pa je nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru z Anastasio RODIONOVO in se poslovila po prvem krogu. S 7-6(2) 6-4 sta ju izločilili Američanki Raquel KOPS JONES in Abigail SPEARS.

Mike URBANIJA in Grega ŽEMLJA bosta nastopila na še enem Futuresu v Kishu, Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ pa na ITF turnirju (25.000 $) v indijskem Aurangabadu.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Palmanovi je v prvem krogu Pia ČUK izgubila z Nemko Alino WESSEL. Nemka je bila boljša z 6-4 0-6 6-2.