prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : December 2015

Arhiv novic - december 2015

Bor Artnak, Leontina Stojanović, Vid Mohar in Neža Ule zmagovalci FIN 12 v Ljubljani

bm, 30.12.2015

V Ljubljani so končani finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih je bil v A turnirju najboljši Bor ARTNAK (As Litija). V finalu je s 6-2 6-1 premagal Maja PREMZLA (Žtk Maribor).

Bor ARTNAK je v polfinalu s 6-3 6-0 premagal Aljaža KIRBIŠA (Br-Mb), Maj PREMZL je bil s 7-5 6-4 boljši od Tristana FLANDRA (Maja).

B turnir dečkov je osvojil Vid MOHAR (Grosuplje), ki je finalu s 6-4 6-2 premagal klubskega kolego Marka POŽONCA.

Vid MOHAR je v polfinalu s 6-3 6-3 premagal Ažbeta JARCA (Tk Med), Marko POŽONEC je bil s 6-3 6-4 boljši od Nala SOKA (TC-Lj).

Turnir deklic, nastopile so vse najboljše igralke do 12 let, je prepričljivo osvojila Leontina STOJANOVIĆ (Olimpija), ki je na celotnem turnirju oddala samo 9 iger. V finalu je s 6-1 6-1 premagala nepostavljeno Brino ŠULIN (Radomlje).

V polfinalu je Leontina STOJANOVIĆ s 6-0 6-0 premagala Ano LANIŠEK (Radomlje), Brina ŠULIN je bila s 6-2 7-6(1) boljša od Petje DRAME (ŽtkMb).

B turnir deklic je osvojila Neža ULE (Talos) V finalu je s 6-3 6-1 premahala Ello HOJNIK (Olimpija).

V polfinalu je Neža ULE s 6-1 6-2 premagala Špelo SEDEJ (Maja), Ella HOJNIK je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Lane EGART (Tr-Kr). TUKAJ.

Katja Hrkač in Miha Velički osvojila OP ZALA 16 v Ljubljani in Mariboru

bm, 30.12.2015

OP ZALA 16 za dekleta, turnir je potekal v Ljubljani, je osvojila Katja HRKAČ (TkMed). V finalu je s 6-2 6-3 premagala Evo KALAN (Maja )

Eva KALAN je v polfinalu s 6-4 6-1 premagala Zojo ŠTRUKELJ (ŠTK Velenje), Katja HRKAČ je bila s 6-2 6-1 boljša od kvalifikantke Petre GOBEC (Šentjur).

Fantje so igrali v Mariboru. Turnir je osvojil Miha VELIČKI (ŽtkMb), ki je v finalu s 7-6(3) 6-4 premagal Gašperja TOPČIČA (ŠTK Velenje).

Miha VELIČKI je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Tima TEKAVCA (MaxLj), Gašper TOPČIČ je bil s 6-3 3-6 6-2 boljši od Gašperja BEZJAKA (Br-Mb).

Foto:B.A.Pipan TUKAJ.

Na FIN 12 v Ljubljani znani finalisti na A in B turnirjih za dečke in deklice

bm, 29.12.2015

V Ljubljani se odvijajo finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Na vseh štirih turnirjih smo dobili finaliste.

Na A turnirju dečkov se bosta za zmago borila Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 7-5 6-4 premagal Tristana FLANDRA (Maja) in Bor ARTNAK (AsLit), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-0 boljši od Aljaža KIRBIŠA (Br-Mb).

Tudi v B turnirju sta znana finalista. To sta Vid MOHAR (Grosuplje), v polfinalu je s 6-3 6-3 premagal Ažbeta JARCA (TkMed) in njegov klubski kolega Marko POŽONEC, ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od Nala SOKA (Tc-Lj).

V A turnirju deklic se bosta za naslov borili Leontina STOJANOVIČ (Olimpija), ki je v polfinalu s 6-0 6-0 premagala Ano LANIŠEK (Radomlje) in nepostavljena Brina ŠULIN (Radomlje), ki je bila v drugem polfinalu s 6-2 7-6(1) boljša od Petje DRAME (Žtk Mb).

V B turnirju se bosta za zmagovalno stopničko borili Neža ULE (Talos), v polfinalu je s 6-1 6-2 premagala Špelo SEDEJ (Maja) in Ella HOJNIK (Olimpija), ki je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Lane EGART (Tr.Kr). TUKAJ.

V Ljubljani in Mariboru potekata turnirja do 12 in do 16 let

bm, 29.12.2015

V Ljubljani in Mariboru potekata turnirja za dečke in deklice ter fante in punce v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Fantje do 16 let igrajo v Mariboru, kjer so odigrali tekme prvega kroga. Edino presenečenje je izid tekme med prvim nosilcem Tomom AŠIČEM KOVAČEM in nepostavljenim Joštom PLESTENJAKOM. Prvi nosilec je prvi niz dodobil s 7-5, v drugem pa je pri zaostanku 4-5 srečanje predal. Ostali nosilci so se uvrstili v drugi krog, nekaj težav sta le imela Gašper TOPČIČ, ki je v treh nizih izločil Blaža VIDOVIČA in Enej BERGHAUS, ki je potreboval tri nize za zmago nad Alenom TUŠKOM.

Dekleta igrajo v Ljubljani, kjer smo že dobili četrtfinalistke. Tudi v Ljubljani je po predaji z nastopi končala prva nosilka. Leeloo OBRUL je pri izidu 3-6 0-2 predala sečanje Petri GOBEC. Izpadli sta še dve nosilki. Hanno DOLAR je izločila Tjaša KLEVIŠAR, od Katje ŠKETA pa je bila boljša Alea BUBEK.

Na FIN A turnirju dečkov je od nosilcev izpadel Job JAPELJ. Izločil ga je Franc Jakob KAVŠEK. V B turnirju je znan prvi polfinalist. To je Marko POŽONEC.

V finalnem A turnirju deklic do 12 let je presenečenje pripravila Brina ŠULIN, ki je izločila 2. nosilko Lauro KOREN.

TUKAJ.

Ta konec tedna začenjajo z nastopi 12 in 16 letniki

bm, 26.12.2015

Božično novoletni prazniki teniškim igralcem in igralkam ne prinašajo počitka. Medtem, ko so najboljši že na prizoriščih prvih turnrjev nove sezone, kjer pilijo formo pred uvodnimi nastopi, tudi mladi igralci in igralke doma ne počivajo. V naslednjih dneh bosta tako v Ljubljani in Mariboru potekala turnirja v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let, nastopila pa po večina najboljših.

Dvanajstletniki bodo na FIN A in B turnirjih nastopali v Ljubljani, fantje do 16 let bo gostil Maribor, dekleta do 16 let pa bodo prav tako igrala v prestolnici.

Pri dečkih do 12 let bodo z izjemo Luna OBRULA nastopili vsi najboljši. Mesto prvega nosilca A turnirja, na katerem bo nastopilo 46 igralcev bo tako zasedel Maj PREMZL.

V B turnirju bo nastopilo 22 igralcev.

A turnir deklic bo potekal v najmočnejši zasedbi. Nastopilo bo 29 igralk, mesto prve nosilke prpada Leontini STOJANOVIĆ. V B turnirju deklic bo nastopilo 9 igralk.

Na turnirju fantov do 16 let, turnir se bo odvijal v Mariboru bo nastopilo 61 igralcev. Mesto prvega nosilca bo zasedel Tom AŠIČ KOVAČ, drugi igralec lestvice do 16 let.

Dekleta bodo igrala v Ljubljani. Nastopilo bo 43 igralk, mesto prve nosilke bo pripadlo Tini CVETKOVIČ, 2. igralki lestvice do 16 let. TUKAJ.

ITF je razglasil najboljše teniške igralce in igralke v sezoni 2015

bm, 25.12.2015

ITF je ob koncu sezone razglasil letošnje najboljše teniške igralce in igralke (2015 ITF World Champions).

V članski konkurenci sta to postala vodilna teniška igralca na svetovnih članskih teniških lestvicah ATP in WTA, Novak DJOKOVIĆ in Serena WILLIAMS.

Za Sereno je to že šesti naslov, za Novaka peti.

Naslov najboljše ženske teniške dvojice je šel v roke Indijke Sanie MIRZA in Švicarke Martine HINGIS, najboljša moška dvojica pa sta Nizozemec Jean-Julien ROJER in Romun Horia TECAU.

Martina HINGIS je naslov osvojila 15 let zatem, ko je bila zadnjič proglašena za najboljšo igralko med posameznicami leta 2000. Horia TECAU je osvojil naslov kot mladinec v konkurenci dvojic leta 2002.

Med mladinkami in mladinci sta naslova osvojila 17- letna Madžarka Dalma GALFI in 18-letni američan Taylor FRITZ.

Dalma GALFI je prva Madžarka sploh, ki je osvojila naslov, mesto št. 1 na svetovni lestvici ob koncu leta pa si je zagotovila v zadnjem nastopu sezone, na Orange Bowlu.

Taylor FRITZ je ZDA ponovno prinesel naslov po letu 2005, ko je bil najboljši Donald Young. Je letošnji zmagovalec OP ZDA, še na dveh turnirjih za gand slam pa je bil finalist.

Kako pa so sezono končali naši igralci in igralke ?

Pri članih je na vrhu Blaž ROLA, ki bo kot končno uvrstitev v letu 2015 zapisal 144. mesto. V zadnjem letu je nastopil na 28 turnirjih. Med članicami je tudi letos daleč pred vsemi Polona HERCOG. Sezono končuje na 73. mestu.

V konkurenci ženskih dvojic slej kot prej ostaja najboljša Slovenka Katarina SREBOTNIK. Letos je sezono končala na 14. mestu.

Razveseljiv je pogled na končno mladinsko žensko svetovno teniško lestvico, kjer med najboljšimi 100 igralkami najdemo kar 5 Slovenk. Najvišje, na 16. mestu, je končala Tamara ZIDANŠEK, Hana MRAZ je končala na 51. mestu, Kaja JUVAN je 79. mladinka sveta, Manca PISLAK je na 83. mestu, Nina POTOČNIK pa je nastope v mladinski konkurenci končala na 93. mestu. Podatek, ki je ob tem pomemben pa je, da bo imela Hana MRAZ pravico nastopanja med mladinkami tudi naslednje leto, Kaja JUVAN pa celo še naslednja tri leta.

Med mladinci je daleč pred vsemi ostalimi slovenskimi igralci Sven LAH. Sezono končuje kot 115. mladinec sveta, tudi on pa bo v mladinski konkurenci lahko nastopal še v prihodnji sezoni.

Prve slovenske nastope v letu 2016 bomo lahko spremljali že v začetku januarja. TUKAJ.

Voščilo

, 23.12.2015

Spoštovani,

ob prihajajočem novem letu vam Tenis Slovenija želi obilo teniške sreče in osebnega zadovoljstva.

Ponosni smo na dosežke vseh igralk in igralcev, kot tudi na dobro sodelovanje s teniškimi funkcionarji. Na Tenis Sloveniji si bomo tudi v letu 2016 prizadevali ustvarjati čim lepše in še boljše projekte, katerih se boste z veseljem udeležili tudi vi. Tenis je lep šport in takšno mesto si tudi zasluži.

Naj bodo prazniki topli in prijetni.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Tadeja Majerič še drugič ostala brez naslova v Lagosu

bm, 19.12.2015

Na ITF turnirju v nigerijskem Lagosu (25.000 $) je Tadeja MAJERIČ še drugi teden zapored klonila v finalu.

Tokrat ji je zmago na turnirju preprečila soigralka v konkurenci dvojic, 24-letna Švicarka Conny PERRIN. Ta je po dveh urah in štiridesetih minutah slavila z rezultatom 3-6 6-4 in 7-6(6). Majeričeva je sicer imela zmago na dosegu roke, saj je zapravila kar tri zaključne žoge. Prvo pri izidu 6-5, ko je servirala za zmago, a je ni izkoristila, še dve pa je imela pri izidu 6-4 v podaljšani igri tretjega niza, a se je tudi tokrat Švicarka rešila in nato srečanje odločila v svojo korist. S tem se ji je tudi oddolžila za poraz, ki ji ga je Majeričeva zadala v polfinalu turnirja prejšnji teden, prav tako v Lagosu.

Za Tadejo MAJERIČ je bil to tretje finale letos, zadnji uvrstitvi v finale pa je dosegla prav ob koncu sezone, potem, ko se je po krajši pavzi vrnila na igrišča. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar nastope na Orange Bowlu končal v osmini finala

bm, 19.12.2015

Jon Lan ŠUNTAR, dvanajastletnik iz Kranja, je odlično nastopil na turnirju Orange Bowl v starostni kategoriji do 12 let. Zmagal je trikrat in se uvrstil med šestnajst najboljših dečkov na turnirju, na katerem je skupaj s kvalifikacijskimi obračuni nastopilo preko 350 igralcev.

Jon Lan je v tretjem krogu s 6-2 6-4 premagal Tajca Patricka BRADYA, v osmini finala pa ga je ustavil Portugalec Eduardo MORAIS. Ta je bil boljši s 5-7 7-5 6-4.

V tolažilni skupini je Jan DIMITRIJEVIČ uvodno srečanje dobil, v drugem krogu pa je izgubil z Michaelom NICHOLLSOM.

Maja ZUCCHIATI je v tolažilnem turnirju zmagala dvakrat, tretje srečanje pa je izgubila z Isabelle KOUZMANOVO. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nejc Sitar dvoranska državna prvaka do 18 let

bm, 18.12.2015

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Medtem, ko je bila pri fantih konkurenca z izjemo 1. igralca Svena LAHA popolna, je pri dekletih manjkalo nekaj igralk iz prve deseterice, tudi prva igralka te lestvice in trenutno vodilna slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici Hana MRAZ.

Mesto prvih nosilcev je tako pripadlo drugima igralcema lestvice TZS Nejcu SITARJU in Kaji JUVAN, ki sta svojo pozicijo tudi upravičila in osvojila naslov državnega prvaka oz. prvakinje.

Pri fantih so sicer prevladovali igralci ŽTK Maribor, v polfinalu so nastopili kar trije, v finalu pa smo spremljali obračun Mariborčana Nejca SITARJA (Žtk) in Kranjčana Anžeta ARHA (Triglav). Boljši je bil Nejc SITAR, ki je zmagal z rezultatom 5-7 6-4 6-2.

. Pri dekletih je bila zasedba v zaključnih obračunih bolj pisana, a tudi tu smo spremljali klubski polfinale igralk Triglava iz Kranja Kozarjeve in Novakove. V finalu sta se za naslov borili 1. nosilka Kaja JUVAN in 2. nosilka Nika KOZAR. Slavila je dve leti mlajša in trenutno druga slovenska mladinka na svetovni mladinski teniški lestvici Kaja JUVAN (Šplus). Zmagala je z rezultatom 7-5 4-6 7-5.

V konkurenci dvojic je bila premoč igralcev ŽTK še bolj očitna, saj so v polfinalu nastopile kar tri mariborske dvojice, pa tudi finalni obračun je bil klubski. Državna prvaka sta postala Nejc SITAR in Tino KOVAČIČ, ki sta v finalu s 6-3 6-4 premagala Nicka CMAGERJA in Tilna ŠIMENKA LALIČA (vsi ŽTK Maribor).

Pri dekletih je v konkurenci dvojic naslov odšel v Kranj. Državni prvakinji sta Nika KOZAR in Kristina NOVAK (Tr-Kr). V finalu sta s 7-6(7) 7-6(7) premagali Kajo JUVAN (Šplus) in Niko RADIŠIČ )Talos) TUKAJ.

Nejc Sitar in Anže Arh ter Kaja Juvan in Nika Kozar za naslova državnih prvakov do 18 let

bm, 18.12.2015

Na državnem prvenstvu do 18 let v Rogaški Slatini so znani finalisti.

Kljub veliki premoči igralcev ŽTK Maribor v tej starostni kategoriji ne bomo videli mariborskega klubskega finala. Mariborčanom je načrte prekrižal Anže ARH (Tr-Kr), ki se bo za naslov boril z Nejcem SITARJEM (Žtk Maribor). Sitar je v polfinalu v klubskem obračunu s 7-6(5) 6-1 premagal Matica PODLIPNIKA, Arh je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljši od Nicka CMAGERJA.

Pri dekletih se bosta za naslov borili Kaja JUVANTina Kristina GODEC (AsLit), ki je prvi niz izgubila s 5-7 in v drugem zaostajala z 0-1, srečanje predala in Nika KOZAR (Tr-Kr), ki je bila v drugem polfinalu s 1-6 7-5 6-3 boljša od klubske kolegice Kristine NOVAK. TUKAJ.

Blaž Kavčič pred novo sezono razkril ekipo in načrte

bm, 17.12.2015

Blaž Kavčič je na novinarski konferenci povzel letošnjo sezono, že svojo 11. kot teniški profesionalec in nato predstavil načrte za prihajajočo sezono, ki se začenja že čez dobra dva tedna.

V uvodu se je dotaknil letošnje sezone. Podobno kot prejšnje, je bil tudi letošnje leto zaradi poškodb aktiven le slabo polovico sezone: »Kljub operaciji in strgani mišici sem tudi letos uspel ujeti nekaj svetlih trenutkov. Na ATP turnirju v Dohi sem premagal Juana Monaca in se uvrstil med 16 najboljših, kasneje sem osvojil ATP Challenger v Shenzenu, igral sem na treh Grand Slam turnirjih v glavnem delu, v Wimbledonu sem se prvič uvrstil v drugi krog. Žal sem moral spet preveč sezone posvetiti rehabilitacijam in tukaj sem izgubjal dragocen čas.«

Proces rehabilitacije je potekal pod vodstvom kondicijskega trenerja Klemna Jakšeta, ki tudi v bodoče ostaja pomemben člen ekipe. Potem, ko je Blaž v avgustu prenehal sodelovanje z dolgoletnim trenerjem Blažem Trupejem in nekaj časa deloval brez trenerja, se je proti koncu sezone kot začasni trener ekipi pridružil Miha Mlakar. S to ekipo bo Blaž tudi začel novo sezono: »Po sanaciji zadnje poškodbe imam sedaj za sabo tri mesece dobrega treninga, brez kakršnih koli bolečin in prepričan sem, da se bo to kmalu poznalo, saj rezultat vedno pride z zamikom. Glavni cilj je nadaljevati brez poškodbe. Zato gremo v novo sezono z drugačnim nečrtovanjem, predvsem bom odigral manj turnirjev in si vmes vzel čas za potrebno rehabilitacijo in priprave. To je vedno težko, saj smo neprestano pod pritiskom v boju za ATP točke in za velikimi turnirji, ki nam omogočajo finančno preživetje. Kakorkoli, vseeno bo pri bodočih odločitvah potrebno zdravje postaviti na prvo mesto.«

December je čas za priprave na novo sezono. »Za mano so odlične kondicijske priprave, naslednji teden se odpravljam v Dubaj, kjer sem že v pogovorih z nekaterimi igralci, med drugimi smo na vezi z Ljubičičem in Federerjem, pa z Murrayem in mladim Edmundom, pa še nekaj ostalih igralcev se tam pripravlja na novo sezono. Ključno je, da v zadnjem obdobju priprav odigram čim več "sparing" tekem. Res bi bilo izjemno enkrat odigrati celotno sezono do konca, upam da je prišel ta čas,« je optimistično zaključil Blaž, ki se čez nekaj dni odpravlja v Dubaj, nato pa bo sezono začel s kvalifikacijami na ATP v Chennaiju in potem v kvalifikacijah Melbourna.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Jon Lan Šuntar v tretji krog, poraz Maje Zucchiati in Jana Dimitrijeviča na Orange Bowlu

bm, 17.12.2015

Na Orange Bowlu, enem najmnožičnejših in najprestižnejših tekmovanj v starostni kategoriji do 12 in do 14 let, ki se odvija na Floridi, nastopajo trije Slovenci.

Še naprej v glavnem turnirju dobro igra Jon Lan ŠUNTAR, ki je zmagal še drugič in se uvrstil med 32 igralcev v žrebnio listi. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-0 premagal Američana Alana JESUDASONA, v drugem je s 6-0 6-0 domov poslal domačina Jeffreya ETTERBEEKA. Nasprotnik v tretjem krtogu bo Tajec Patrick BRADY.

Jan DIMITRIJEVIČ je uspešno nastopil v kvalifikacijah in se s štirimi zmagami prebil v glavni turnir. Tu pa je z nastopi končal. S 6-3 6-1 ga je izločil Američan Adit SINHA. Nastope nadaljuje v tolažilnem turnirju, kjer je v prvem krogu s 6-4 6-1 premagal Mehičana Andresa BETANCOURTA.

Nastopila je tudi že Maja ZUCCHIATI, vodila igralka lestvice do 12 let ob koncu sezone 2015. V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z Američanko Sandy SIERRA in izgubila s 4-6 4-6. Nastope v tolažilnem turnirju je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Norvežanko Julio MATHISEN STROM. TUKAJ.

Prevlada fantov ŽTK Maribor na državnem prvenstvu do 18 let

bm, 16.12.2015

V Rogaški Slatini se je s tekmami drugega kroga nadaljevalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Med fanti prevladujejo igralci ŽTK Maribor, saj se jih je v četrtfinale uvrstilo kar 5 in sicer Nejc SITAR, Tilen ŠIMENKO LALIČ, Matic PODLIPNIK, Nick CMAGER in Tino KOVAČIČ. Osvojitev naslova enemu izmed njih bodo poskušali preprečiti Anže ARH (Tr-Kr), Maks MEH (Štk Velenje) in Miha PERUŠ (Slovenj Gradec).

V konkurenci deklet je sestava četrtfinalistk bolj pisana. V četrtfinale so se uvrstile Kaja JUVAN (Šplus), Kristina NOVAK in Nika KOZAR (Tr-Kr), Nika RADIŠIČ in Sheila GLAVAŠ (Talos), Tina CVETKOVIČ (Radov), Tina Kristina GODEC (AsLit) in Barbara BELIŠ (Sl. Gradec). TUKAJ.

Tadeja Majerič finalistka Lagosa

bm, 16.12.2015

Tadeja MAJERIČ še drugi teden ostaja v Nigeriji, kjer se očitno dobro počuti kar kažejo tudi njeni rezultati. Na drugem ITF turnirju (25.000 $) v Lagosu je v prvem krogu s 6-4 6-3 premagala Indijko Kyro SHROFF, v drugem pa je bila s 6-1 6-0 boljša od Francozinje Fione CODINO.

V nadaljevanju je zmagala še dvakrat in se še drugi teden zapored uvrstila v finale. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala Indijko Prarthano THOMBARE, v polfinalu je bila s 6-4 6-4 boljša od 1. nosilke, Ukrajinke Valeriye STRAKHOVE. V finalu bo igrala s Švicarko Conny PERRIN, soigralko v konkurenci dvojic, katero je prejšnji teden premagala v polfinalu na prvem turnirju v Lagosu.

Danes sta s Conny PERRIN že odigrali finale v konkurenci dvojic in s 6-4 3-6 8-10 izgubili z Julio TERZYSKO in Prarthano THOMBARE.

V indijskem Mumbaju je po dveh mesecih odsotnosti s turnirjev, na ITF turnirju (25.000$) nastopila Nastja KOLAR. Uvodno srečanje je igrala z 19-letno Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO in izgubila s 6-7(4) 3-6.

Še ena Slovenka je bila poražena v uvodnem nastopu. Na ITF turnirju v Ankari (50.000 $) je uvodno srečanje izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. S 7-5 6-3 jo je premagala Srbkinja Ivana JOROVIĆ. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar, Jan Dimitrijevič in Maja Zucchiati na Orange Bowlu 2015, Jan Dimitrijevič s štirimi zmagami v glavni turnir

bm, 16.12.2015

Po odličnih nastopih Tamare ZIDANŠEK in Svena LAHA na mladinskem ITF turnirju A ranga bomo zdaj na Floridi, na enem najpomembnejših in najprestižnejših turnirjev mladih igralcev do 12 in 14 let, spremljali še nastope treh naših predstavniokov.

Na že 54. turnirju Orange Bowl bodo v starostni kategoriji do 12 let nastopili Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR, Celjan Jan DIMITRIJEVIČ in Novogoričanka Maja ZUCCHIATI. Naša 1. in 3. igralec in najboljša igralka do 12 let lestvice TZS za leto 2015 se bodo na turnirju, na katerem nastopa več kot 1500 igralcev in igralk iz več kot 70 držav sveta tako lahko primerjali s svojimi vrstniki iz vsega sveta.

Jon Lan ŠUNTAR in Maja ZUCCHIATI sta udeleženca glavnega turnirja, Jan DIMITRIJEVIČ pa si je mesto v glavnem turnirju moral zagotoviti skozi kvalifikacije. Čakalo ga je zahtevno delo, saj je kvalifikacijski žreb v formatu 256 igralcev, nastopilo pa je 245 igralcev. V glavni turnir jih je napredovalo samo 16. Nalogo je odlično opravil in si s štirimi zmagami zagotovil mesto med 128 udeleženci glavnega turnirja. V prvem krogu je s 6-1 6-3 premagal Američana Jakoba ESTEROWITZA, v drugem krogu je bil s 6-3 6-0 boljši od Američana Slaterja C. MILLERJA, v trejem pa je premagal še 5. igralca indijske nacionalne lestvice Nikhila NIRANJANA. V finalu kvalifikacij je s 6-0 6-0 premagal Američana Antoina HERNANDEZA.

V prvem krogu glavnega turnirja, ki se začne v četrtek bo igral z Američanom Aditom SINHO. Jon Lan ŠUNTAR bo igral z Američanom Alanom JESUDASONOM. Maja ZUCCHIATI se bo pomerila z Američanko Sandy SIERRA. TUKAJ.

V Rogaški Slatini poteka državno prvenstvo do 18 let

bm, 14.12.2015

Rogaška Slatina še drugi teden zapored gosti državno prvenstvo. Tokrat se za naslove merijo fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Udeležba igralcev in igralk na državnem prvenstvu je letos zelo dobra. Pri fantih manjka samo Sven LAH, ki je še v ZDA, pri dekletih manjkajo 1., 3., 5. in 7. igralka lestvice TZS, Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC, Saša KLANEČEK in Nina KOLAR.

Prvi krog je pri fantih prinesel izpad treh postavljenih igralcev. Z nastopi so končali Andrej ŠUŠTERŠIČ, premagal ga je Rok KOMAC, Jan VEHOVEC, boljši je bil Matic PODLIPNIK in Aljaž ŠENICA, premagal ga je Miha PERUŠ.

Pri dekletih mesto prve nosilke tako pripada tudi prvi favoritnji za zmago Kaji JUVAN.

Prvi krog so odigrala tudi dekleta in tudi pri njih ni šlo brez izpada nosilk. Poslovili sta se dve. Stefany GRLJ je izgubila s Tino CVETKOVIČ, Sheila GLAVAŠ je izločila Niko ALBREHT.

Prvenstvo se bo z obračuni drugega kroga nadaljevalo v sredo. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Tjaša Klevišar in Mario Španič zmagovalci turnirjev A in B do 14 let

bm, 14.12.2015

Končani so turnirji do 14 let, ki so se konec tedna odvijali v Mariboru in Ljubljani.
Na A turnirju za dečke v Mariboru je zmagal 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj). V finalu je s 6-1 6-0 premagal Filipa KALJEVIČA (Ltc).

B turnir za dečke, tudi ta se je odvijal v Mariboru, je osvojil Mario ŠPANIĆ (TkMed). V finalu je s 7-5 6-2 premagal Jana KOSEDNARJA ŠUŠTERIČA (Zklub).

Na turnirju za deklice, te so igrale v Ljubljani, je zmagala Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-3 premagala Kristino KOFOL (Koper).

V Rogaški Slatini se je z uvodnimi obračuni glavnih turnirjev začelo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. TUKAJ.

Tamara Zidanšek zmagovalka turnirja dvojic na Orange Bowlu, Tadeja Majerič ostala brez zmage v Lagosu

bm, 14.12.2015

Na mladinskem ITF turnirju A ranga Orange Bowl na Floridi je Tamara ZIDANŠEK po izpadu v četrtfinalu med posameznicami, v konkurenci dvojic osvojila turnir. S soigralko Pranjalo YADLAPALLI iz Indije sta v polfinalu s 6-4 2-6 [10-7] premagali 4. nosilki, Američanki Sofio KENIN in Ingrid NEEL, v finalu pa sta bili s 6-2 6-2 boljši od Grkinje Eleni CHRISTOFI in Moldavijke Anastasie DETIUC.

Na ženskem ITF turnirju v Lagosu (25.000 $) se Tadeji MAJERIČ ni uspelo povzpeti na zmagovalno stopničko. V finalu jo je namreč s 6-3 5-7 6-4 premagala 8. nosilka, 17-letna Francozinja Tessah ANDRIANJAFITRIMO, ki je z zmago prišla do prvega ITF naslova letos.

Kljub temu je rezultat za Majeričevo po pavzi in povratku na turnirje zelo vpodbuden. TUKAJ.

Na OP 14 znani finalisti in finalistke, v Celju in Litiji odigrana še preostala turnirja 8-11

bm, 13.12.2015

Na OP 14 za dečke in deklice o znani finalisti v A turnirju dekov in na turnirju deklic, na B turnirju dečkov smo že dobili zmagovalca.

Na A turnirju dečkov v Mariboru se bosta za zmago na OP borila 1. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in 3. nosilec Filip KALJEVIČ (LTC). VIDOVIČ je v polfinalu s 6-4 6-2 premagal nika JURJEVČIČA (LTC), KALJEVIČ je bil s 6-7(4) 6-4 6-3 boljši od 2. nosilca Samuela PATETA.

B turnir dečkov je osvojil Mario ŠPANIČ (Medvode). V finalu je s 7-5 6-2 premagal Jana KOSEDNARJA ŠUŠTERIČA (Zklub).

Deklice so igrale v Ljubljani. Finalistki sta Kristina KOFOL (Koper), ki je v polfinalu s 6-3 6-4 premagala 1. nosilko Aleo BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je bila v drugem polfinalu s 7-6(4) 6-3 boljša od 2. nosilke Alje BELINGER.

V Celju so turnir v MIDI tenisu odigrali dečki in deklice. Pri dečkih je zmagal domačin Gašper KRSNIK (Celje), pri deklicah je bila naboljša Špela RIJAVEC (Kočev).

Turnir v tenisu do 11 let se je odvijal v Litiji. Pri dečkih je zmagal Boris BARJAKTAREVIČ (Jaki), pri deklicah je slavila Maša VIRIANT (Radomlje)

Na fotografiji finalista B turnirja TUKAJ.

V Ljubljani se je z zaključno prireditvijo uradno končala teniška sezona 2015

bm, 13.12.2015

V ljubljanskem športnem centru Millenium se je z lepo organizirano zaključno prireditvijo uradno končala letošnja teniška sezona.

Že dopoldne so se zbrali rekreativni teniški igralci, ki so se do poznega popoldneva merili na turnirju rekreativnih igralcev, vzporedno pa je potekal tudi turnir legend na katerem so med drugimi nastopili Marko POR, Borut URH, Gregor KRUŠIČ, Marko ŠKRJANC in Maja MATEVŽIČ.

Ob zaključku sezone je predsednik TZS g. Marko UMBERGER podelil priznanja najboljšim.

Prejeli so jih najvišje uvrščeni igralci na lestvici TZS v posameznih starostnih kategorijah in sicer od najmlajših do članov: Jon Lan ŠUNTAR, Maja ZUCCHIATI, Jan KUPČIČ, Pia LOVRIČ, Anže ARH, Kaja JUVAN, Sven LAH, Tamara ZIDANŠEK, Blaž ROLA in Polona HERCOG;

najboljši v teniških ligah, kjer so zmagali: TK Trbovlje v veteranski ligi, ekipa TK Triglav Kranj-TK Nova Gorica v ligi do 12 let, ŽTK Maribor pri dečkih in TK Domžale pri deklicah v ligi do 14 let, TK Terme Ptuj v ekipnem tekmovanju do 18 let, TK Slovenske Konjice v 2. članski moški, ŽTK Maribor v 1. članski moški in 1. članski ženski teniški ligi;

priznanji za najboljša rekreativna igralca med posamezniki sta prejela Mark SVOLJŠAK in Lea SUNARIČ, med dvojicami pa Klemen KADIVNIK in Aleš MAČEK;

priznanje za najboljšega rekerativca 45+ je prejel Ivo BELIŠ;

priznanje za posebne dosežke med mladinci je romalo v roke Tamare ZIDANŠEK, Svena LAHA, Kaje JUVAN in Nike RADIŠIČ, priznanje za posebne dosežke med člani so prejeli Polona HERCOG, Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA;

priznanje za trenerja leta je prejel Zoran KRAJNC;

priznanje za najboljši klub še trinajstič zapored ŽTK Maribor;

Predsednik Tenis Slovenija Marko UMBERGER je z letom 2015 lahko zadovoljen: »Resnično smo ustvarili kar nekaj projektov na katere lahko ponosno pokažemo s prstom. Številni turnirji, pa ekipne lige, tudi zaključna prireditev v Milleniumu , so dokaz, da se tenis dobro razvija. Imamo odlično generacijo mladih teniških igralk, le fantje so morda nekoliko obstali. Sem pa prepričan o novem preboju naših najboljših igralcev med najboljših sto na svetu.«

Podeljena so bila tudi tri priznanja pokroviteljev in sicer za Petrolov up leta, Pokal B2 in Pokal ZALA. Kdo so prejemniki teh priznanj pa pišemo v posebni novici.

Fotografije si oglejte v fotogaleriji, še več podrobnosti iz prireditve pa preberite TUKAJ.

Na OP do 14 let so znani četrtfinalisti, v Celju in Litiji smo dobili prve zmagovalce pri najmlajših

bm, 12.12.2015

Na OP do 14 v Mariboru smo dobili četrtfinaliste A in polfinaliste B turnirja.

Na A turnirju je presenečnje pripravil Ljubljančan Tristan FLANDER, ki se je kot edini nepostavljen igralec iz kvalifikacij uvrstil v čtertfinale. V prvem krogu je bil s 3-6 6-4 6-4 boljši do 7. nosilca Martina GRILJA.

Ostali nosilci, Blaž VIDOVIČ, Žiga KOVAČIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Nik JURJEVČIČ, Filip KALJEVIČ, Miha VETRIH in Samuel PATE, so se znesljivo uvrstili v četrtfinale.

V B turnirju so se v polfinale uvrstili Jan KOSEDNAR-ŠUŠTERIČ, Rok ŠANTL, Mario ŠPANIČ in Nik GMAJNAR.

Deklice igrajo v Ljubljani. Tu so četrtfinalistke Alea BUBEK, Taja LONČARIČ, Kristina KOFOL, Nika STRAŠEK, Tara GORINŠEK, Tjaša KLEVIŠAR, Annika PLANINŠEK in Alja BELINGER.

Najmlajši tekmujejo v Litiji in Celju. V Celju so v soboto nastopili na turnirju v starostni kategoriji do 10 let. Pri dečkih je zmagal Marko ČAČKOV (Jaki), pri deklicah je bila najboljša Maribel KRIŽAJ (Šplus).

V MINI tenisu so nastopali v Litiji. Pri dečkih je bil najboljši Luka PETROVIČ (Zklub), pri deklicah je zmagala Daša ŠTUSAJ (Sgradec).

Na fotografiji: najboljše deklice do 10 let TUKAJ.

Kaja Juvan, Anže Arh, Maks Tekavec in Sara Palčič dobitniki posebnih nagrad za uspehe v sezoni 2015

bm, 12.12.2015

Tenis Slovenija je v letu 2015 pripravila tri posebej oblikovana sponzorska sodelovanja in sicer sponzorstvo posameznih kategorij oz. najboljših igralcev.

PETROLOV UP LETA 2015

S sponzorjem PETROL smo ustvarili celoletni projekt PETROLOV UP LETA, pri čemer je Strokovni svet TZS na podlagi predlogov širše javnosti, uvrstitev na jakostni lestvici TS in mednarodni lestvici, tekmovalnih rezultatov, potenciala in napredka tekmovalca/ke v zadnjem letu, izbral »PETROLOV UP LETA 2015«. Glavna nagrada za poseben dosežek je PETROLOVA predplačniška kartica z dobroimetjem 500€ ter paket izdelkov Team Petrol in izdelki Petrol blagovne znamke.

Strokovni svet je nagrado podelil 15-letni KAJI JUVAN.

ZALA - SPONZOR KATEGORIJE DO 16 LET

S sponzorjem Zalo, ki je tudi uradna voda Tenis Slovenije, smo oblikovali sponzorstvo kategorije do 16 let, pri čemer najboljši oz. najboljša na končni tekmovalni lestvici prejmeta prehodni ZALA POKAL. Nagrade, ki jih je Zala omogočila skozi vse leto in za vse turnirje v kategoriji do 16 let so: eko koški, kozarci, vode za vse nastopajoče, darilne vrečke, vode z okusom za 1.-4. mesto ter nahrbtniki. Zala nam je za vse turnirje omogočila tudi marketinški material (podelitvena ozadja in panoje za igrišče) in tako omogočila, da so bili turnirji tudi navzven lepi. Zmagovalca ZALA POKALA sta bila izbrana na podlagi zbira točk iz vseh tekmovanj, ki so jih igralci igrali v starostni kategoriji do 16 let v obdobju od 1.10.2014 do 30.9.2015. Poleg pokala sta zmagovalca prejela tudi vode in nahrbtnike. V sezoni 2015 sta POKAL ZALA osvojila Anže ARH in Kaja JUVAN.

B2 - SPONZOR ČLANSKE KATEGORIJE

V letu 2015 smo uspeli pridobiti še sponzorja članske kategorije, kjer je B2 z računalniškimi tečaji nagrajeval zmagovalce članskih odprtih prvenstev, državnih prvenstev, najboljšega oz. najboljšo na končni članski lestvici pa je posebej nagradil z enoletno šolnino. B2 je vsem članom TZS omogočil tudi 10% popust pri vpisu v izobraževalni program B2. B2 nam je za vse turnirje omogočil marketinški material (podelitvena ozadja in panoje za igrišče) in tako turnirje dvignil na neprimerno višjo raven, kamor tudi spadajo. Prejemnika enoletne šolnine sta bila izbrana na podlagi seštevka točk naslednjih turnirjev: OP, DP, DP dvojice in MASTERS v obdobju od 1.10.2014 do 30.9.2015. Dobitnika nagrade sta Maks TEKAVEC in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Danes zaključna prireditev Tenis Slovenije in BTC - Istenič rekreativni teniški turnir ter BTC - Istenič turnir legend

bm, 12.12.2015

Danes bo v ljubljanskem BTC-ju potekala zaključna prireditev Tenis Slovenije, kjer bomo po BTC - Istenič turnirju in BTC - Istenič turnirju legend podelili nagrade in priznanja ob koncu leta.

Na Tenis Sloveniji (TS) pa smo v letu 2015 pripravili tudi tri posebej oblikovana sponzorska sodelovanja in sicer sponzorstvo posameznih kategorij oz. najboljših igralcev.

Z glavnim sponzorjem PETROL bomo izbrali PETROLOV UP LETA, z uradno vodo ZALA pripravljamo posebno nagrado za najbolje uvrščena na končni lestvici TZS do 16 let, s sponzorjem B2 pa bomo dvema članoma podarili enoletno šolnino, enako za najboljšo uvrstitev na končni lestvici TZS(upoštevaje OP in DP).

Urnik današnjega dogajanja v BTC-ju.

...

10.00 - 16.30 BTC - Istenič rekreativni teniški turnir in BTC - Istenič teniški turnir legend

16.30 - 17.15 BTC - Istenič rekreativni teniški turnir in BTC - Istenič teniški turnir legend - finale

17.30 - 17.45 Ekshibicija Marko Milič, Blaž Kavčič

17.45 - 18.00 Jaguar Land Rover nagradna igra z gosti ekshibicije

18.00 - 18.30 Podelitev priznanj in plesna točka

18.30 - 19.00 Novinarska konferenca

POTOČNIK Nina, PISLAK Manca, MRAZ Hana, JUVAN Kaja, UMBERGER Marko, KRUŠIČ Gregor

20.00 Zabava – Soba'Room (BTC City TUKAJ.

Ta konec tedna v Mariboru turnir do 14 let, najmlajši v Celju in Litiji, v nedeljo se s kvalifikacijami začenja DP do 18 let

bm, 11.12.2015

Ta konec tedna bo minil v znamenju OP za dečke in deklice do 14 let, ki se bosta odvijali v Mariboru in Ljubljani, najmlajši bodo na turnirjih v starostni kategoriji 8-11 let nastopili v Celju in Litiji, v nedeljo pa se s kvalifikacijami v Rogaški Slatini začenja državno prvenstvo do 18 let.

Osrednji dogodek pa bo v soboto potekal v ljubljanskem Milleniumu, kjer bo Teniška zveza Slovenije prpripravila zaključno prireditev sezone 2015.

Dečki na A in B turnirju tekmujejo na igriščih ŽTK Maribor. Danes so odigrali kvalifikacije A turnirja, v soboto začenjajo s tekmami glavnega žreba. Turnir je dobro zaseden saj z izjemo 3. in 5. igralca lestvice TZS, Jona Lana ŠUNTARJA in Jana DIMITRIJEVIČA, ki sta odpotovala na Orange Bowl, nastopajo vsi najboljši.

Deklice v Ljubljani gosti TK Jaki. Tudi tu so znane udeleženke glavnega turnirja, saj so bile danes odigrane kvalifikacije. Manjkata 1. in 2. igralka lerstvice TZS Pia LOVRIČ in Živa FALKNER, tako da bo mesto prve nosilke pripadlo Alei BUBEK. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Sven Lah nastope na Orange Bowlu končala v tretjem krogu, Tamara polfinalistka konkurence dvojic

bm, 11.12.2015

Na Floridi sta v tretjem krogu konkurence posameznikov nastope končala oba naša prestavnika, Tamara ZIDANŠEK in Sven LAH.

Tamara ZIDANŠEK, 8. nosilka turnirja deklet je s 4-6 5-7 izgubila z 9. nosilko, 15-letno Kanadčanko Bianco Vanesso ANDREESCU, 12. mladinko sveta in varovanko nekdaj odlične francoske teniške igralke Nathalie TAUZIAT.

Tamara, ki je po uspešnem nastopu na turnirju Eddie Heer prejšnji teden na svetovni mladinski lestvici napredovala na 26. mesto letošnjo odlično sezono zaključuje z 24. zmagami in 6. porazi med posameznicami.

V konkurenci dvojic je ob 12. zmagah letos zabeležila le dva poraza, ta odličen zbir pa bo na Orange Bowlu poskušala še nadgraditi, saj se je s soigralko, Indijko Pranjalo YADLAPALLI uvrstila v polfinale.

Lep uspeh pa je z uvrstitvijo v tretji krog dosegel tudi Sven LAH. S tremi kvalifikacijskimi je skupaj dosegel 5 zmag, v tretjem krogu pa je klonil proti 17-letnemu Estoncu Kenethu RAISMI, 46. mladincu sveta, ki ga je premagal s 6-1 7-6(9). Sven, ki trenutno zaseda 157. mesto na svetovni mladinski teniški lestvici si je pri 17. letih pripravil odlično izhodišče za prihodnje leto, ko bo imel še možnost nastopati med mladinci in se lahko, če jo bo izkoristil, prebije visoko med prvo stoterico mladincev na svetu. Zagotovi pa lahko trem letošnjim naslovom na mladinskih turnirjih 4. ranga doda še kakšnega na turnirjih višjega ranga.

Tudi Sven se je v konkurenci, nastopil je s soigralcem iz Nizozemske Bartom STEVENSOM, uvrstil v četrtfinale, kjer pa sta izgubila. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Manca Pislak članska dvoranska državna prvaka 2016

bm, 11.12.2015

V Rogaški Slatini se je končalo člansko državno prvenstvo B2.

V okrnjeni moški konkurenci, najboljši niso nastopili, je državni prvak postal Tomislav TERNAR (Br-Mb), ki je v finalu s 6-4 6-3 premagal člana ŽTK Maribor Aljaža RADINSKEGA.

Med članicami je bila, v prav tako okrnjeni konkurenci, najboljša Manca PISLAK (Tc-Lj). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Zalo DOVNIK (Mima).

V konkurenci dvojic sta članska državna prvaka Tomislav TERNAR in Tilen ŽITNIK (Sl-Lj). V finalu sta bila s 6-4 6-1 boljša od Nejca in Roka SITARJA (ŽtkMb).

Med članicami sta naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic osvojili Zala DOVNIK in Nika KOZAR (Tr-Kr). V finalu sta s 7-5 6-2 premagali Tino Kristino GODEC in Laro KRALJ (AsLit).

Foto: M. Pislak TUKAJ.

Marko Mlakar izvoljen v ITF Women’s Circuit Committee

bm, 11.12.2015

Teniška zveza Slovenije se v zadnjem času aktivno vključuje tudi v delovanje na mednarodnem področju. Potem, ko je podpredsednik TZS g. Marko MLAKAR sprejel mandat predstavnika TZS v mednarodni teniški organizaciji ITF, je bil letos izvoljen v enega izmed komitejev ITF in sicer v Women’s Circuit Committee.

Mandat predstavnikov nacionalnih teniških zvez v komiteju, teh je osem, traja dve leti.

Že nekaj let pa slovenske interese v "Tennis Europe Junior Commettee" zastopa ga. Marjeta SMODIŠ, ki se udeležuje sestankov in o obravnavanih temah ter zaključkih redno obvešča vodstvo TZS.

Na fotografiji: Marko Mlakar (desno) in Francesco Ricci Bitti, nekdanji predsednik ITF, ki je to organizacijo vodil 16 let TUKAJ.

Tadeja Majerič finalistka Lagosa, Dalila Jakupović izgubila četrtfinale v Kairu

, 11.12.2015

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v Lagosu se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v finale.

Potem, ko je v četrtfinalu s 7-5 4-6 7-6(2) premagala 2. nosilko, Ukrajinko Valeriyo STRAKHOVO je bila v polfinalu boljša še od 4. nosilke, Švicarke Conny PERRIN. Zmagala je z rezultatom 6-3 4-6 6-2. V finalu bo igrala s 17-letno Francozinjo Tessah ADRIANJAFITRIMO, 490. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Kairu (25.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ poslovila v četrtfinalu. V drugem krogu je s 7-5 6-2 izločila Egipčanko Sandro SAMIR, v četrtfinalu pa je morala premoč priznati 5. nosilki, Romunki Mihaeli BUZARNESCU, 237. igralki lestvice WTA. Ta je bilas boljša s 7-5 6-0.

V drugem krogu je nastope na Futruresu v Dohi končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. Z 2-6 6-3 7-5 ga je premagal Švicar Antoin BELLIER. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Sven Lah v tretji krog na Orange Bowlu

bm, 11.12.2015

Sven LAH se je s tremi zmagami prebil v glavni žreb turnirja A ranga, Orange Bowl na Floridi. V nadaljevanju je dosegel še dve zmagi in je že v tretjem krogu.

V kvalifikacijah je po vrsti premagal Kanadčana Christiana LAKOSELJACA s 6-2 6-2, Mehičana Jesusa Santiaga SUAREZA RIVASA s 6-1 6-1 in v finalu kvalifikacij še Švicarja Mirka MARTINEZA s 6-4 7-5.

Svenov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja je bil 6. nosilec, 16-letni Filipinec Alberto LIM, 24. mladinec sveta. Tudi to oviro je Ptujčan preskočil in zmagal z rezultatom 7-6(4) 6-3. Odlično pa je zaigral tudi v drugem krogu glavnega turnirja, kjer je s 5-7 6-2 6-2 premagal Irca Bjorna THOMSONA.

Z zmagama je začela tudi 8. nosilka Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je bila njena nasprotnica 14-letna Američanka Elizabeth SCOTTY, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Po pričakovanju Tamara ni imela težav in je slavila s 6-1 6-1.

V drugem krogu se je pomerila s 14-letno Američanko Abigail DESIATNIKOVO, s katero je igrala že prejšnji teden. Takrat je bila uspešna v dveh nizih in tudi tokrat ji mlada Američanka ni bila kos. Tamara je slavila s 6-3 6-2.

Je pa veliko presenečenje že v uvodu turnirja pripravila 14-letna Srbkinja Olga DANILOVIĆ, letos smo jo spremljali v Domžalah, ki je v treh nizih izločila braniteljico nslova, prvo nosilko in 2. igralko sveta, v Rusiji rojeno Američanko Sofio KENIN. Izpadla je tudi zmagovalka turnirja Edie Heer Kylie McKenzir. S 6-1 6-2 jo je premagala 13. nosilka, Rusinja Anastasia POTAPOVA.

Rezultata Tamare in Svena lahko v živo spremljate TUKAJ.

Na DP v Rogaški Slatini finalisti Tomislav Ternar, Aljaž Radinski, Manca Pislak in Zala Dovnik

bm, 10.12.2015

Na članskem dvoranskem državnem prvenstvu v Rogaški Slatini smo pri fantih dobili pričakovana finalista. To sta 1. in 2. nosilec Tomislav TERNAR (Br-Mb) in Aljaž RADINSKI (ŽtkMb). Ternar je v polfinalu s 6-0 6-3 premagal Saša BENDETA, Radinski je s 6-1 6-2 odpravil Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA.

Pri članicah je prva finalistka Zala DOVNIK (Mima). V polfinalu je s 6-3 6-1 premagala Tino CVETKOVIČ (Radovljica). Za mesto druge finalistke sta se borili Manca PISLAK (Tc-Lj), v četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala Niko KOZAR in Tinkara KOVAČ (Šentjur), v četrtfinalu je s 3-6 6-4 6-1 premagala Anjo GAL (Mima). Boljša je bila Pislakova, ki je zmagala s 7-5 6-0.

Finalna obračuna konkurence posameznikov se bosta začela v petek ob 10. uri. Po končanih finalih posameznikov bosta na sporedu še oba finalna obračuna v konkurenci dvojic.

Pri članicah se bodo za naslov pomerile Tina Kristina GODEC in Lara KRALJ ter Zala DOVNIK in Nika KOZAR.

Pri članih se bodo za naslov borili Tomislav TERNAR in Tilen ŽITNIK ter brata Nejc in Rok SITAR. TUKAJ.

Na članskem DP v Rogaški Slatini znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 09.12.2015

Na DP v Rogaški Slatini so člani in članice odigrali tekme drugega kroga.

Pri članih sta se prvi nosilec Tomislav TERNAR in drugi nosilec Aljaž RADINSKI v četrtfinale uvrstila brez boja, saj sta jima njuna nasprotnika Anže ARH in Jan VEHOVEC tekmi predala.

V drugem krogu sta izpadla dva nosilca. Grega BOH je moral premoč priznati Sašu BENDETU, od Mihe OKORNA je bil boljši Bor SCHWEIGER MUŽAR.

Preostali štirje četrtfinalisti so Benjamin BELIŠ, Primož VOVK, Jure FRANK in Nejc SITAR.

Tudi pri članicah dve srečanji nista bili odigrani. Pija BRGLEZ je srečanje predala Tinkari KOVAČ, Saša KLANEČEK pa Stanii RAKOČEVIĆ.

Izpadla je1. nosilka Tina Kristina GODEC, s 6-4 3-6 6-4 jo je izločila Radoveljčanka Tina CVETKOVIČ. Četrtfinalistke so še Urška VELEC, Zala DOVNIK, Manca PISLAK, Nika KOZAR in Anja GAL. TUKAJ.

Tadeja Majerič četrfinalistka v Lagosu, v uvodnih nastopih uspešna Dalila Jakupović in Tom Kočevar Dešman

bm, 09.12.2015

Na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v Lagosu se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagala Izraelko Ester MASURI.

V uvodnem nastopu ITF turnirja v Kairu (25.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ s 6-3 6-0 izločila Danko Karen BARBAT.

Z zmago je nastope na drugem turnirju v Dohi začel Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-3 6-0 je premagal britanskega kvalifikanta Robbia RIDOUTA in se bo danes v drugem krogu pomeril s Švicarjem Antoinom BELLIERJEM. TUKAJ.

V Rogaški Slatini poteka dvoransko člansko državno prvenstvo 2016

bm, 08.12.2015

V Rogaški Slatini se je s kvalifikacijami in prvim krogom pri članih začelo člansko dvoransko teniško prvenstvo za leto 2016.

Ob odsotnosti naših najboljših igralcev sta prva favorita Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, 6. in 8. igralec članske teniške lestvice. Nosilci so bili v prvem krogu uspešni, a so se nekateri morali za zmago pošteno potrduditi. Tri nize so za zmago potrebovali Aljaž RADINSKI za zmago s 6-3 2-6 6-4 nad Tilenom ŽITNIKOM, Miha OKORN za zmago s 6-7(5) 6-3 6-0 nad Nickom CMAGERJEM, Grega BOH za zmago 5-7 6-3 6-2 nad Tinom KOVAČIČEM in Benjamin BELIŠ za zmago 7-6(3) 4-6 6-3 za zmago nad Maticem SOTLARJEM.

Članice so prvi krog odigrale danes. Tudi tu manjkajo najboljše igralke, v zaključnih bojih pa pričakujemo tudi Tino Kristino GODEC, Manco PISLAK in Niko KOZAR. Prvi krog je sicer prinesel izpad 7. nosilke Lare GLAVIČ, izločila jo je Stefany GRLJ in 6. nosilke Nine KNEZ od katere je bila boljša Lian BENDEJČIČ.Izpadla je tudi 5. postavljena Silvija PEROŠA. Zanjo je bila usodna Lara KRALJ.

V četrtfinale se je kot prva že uvrstila Tinkara KOVAČ. Druga nosilka Pija BRGLEZ je namreč nastop na državnem prvenstvu po žrebu odpovedala. TUKAJ.

Jan Kupčič osvojil OP 16 v Ljubljani, v N. Gorici slavila Lian Benedejčič

bm, 07.12.2015

V Ljubljani se je končalo OP ZALA 16 za fante. Turnir je osvojil Mariborčan Jan KUPČIČ (Žtk), ki je bil v finalu s 6-3 7-6(0) boljši od Gašperja BEZJAKA (Br-Mb).

V polfinalnih obračunih je Jan KUPIČ s 6-2 6-4 premagal klubskega kolego Miho VELIČKEGA, Gašper BEZJAK je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljši od Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

V Novi gorici so igrala dekleta. V finalu sta se pomerili Maja MAKORIČ (N.Gorica) in Lian BENEDEJČIČ (Koper). S 6-3 6-2 je slavila Lian BENEDEJČIČ. TUKAJ.

Stojanović Leontina, Lun Obrul, Hana Vertovšek-Andolšek in Tim Kušter zmagovalci FIN 12 A in B

bm, 07.12.2015

Končani so finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let, ki so se ta konec tedna odvijali v Mariboru, Litiji in Radomljah (Domžalah).

V finalu A turnirja za deklice, ki je potekal na igriščih ŽTK Maribor, je v klubskem obračunu Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj) s 4-6 6-2 6-4 premagala leto dni mlajšo Elo Nalo MILIĆ.

B turnir deklic je v še enem klubskem obračunu, tokrat soigralk iz TK Triglav Kranj, osvojila Hana VERTOVŠEK-ANDOLŠEK, ki je bila v finalu s 6-3 6-3 boljša od Lane EGART.

Dečki so na A turnirju nastopali v Domžalah. Turnir je osvojil trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 12 let, Lun OBRUL (Celje). V finalu je s 6-0 6-1 premagal Mariborčana Maja PREMZLA (Žtk).

B turnir so igrali v Litiji. Tu je bil najboljši Tim KUŠTER (Ol-Lj). Tudi tu smo gledali klubski finale v katerem je s 6-4 6-1 premagal Matica HRIBARJA. TUKAJ.

Tadeja Majerič se po krajši pavzi na turnirje vrača z zmago, ta teden bosta nastopila tudi Dalila Jakupović in Tom Kočevar Dešman

bm, 07.12.2015

Po krajši pavzi, nazadnje je nastopila v začetku oktobra, se na turnirje vrača Tadeja MAJERIČ. V zadnjem obdobju je močno zdrsnila na svetovni ženski teniški lestvici WTA, na kateri je trenutno na 357. mestu.
Za povratek je izbrala turnir z nagradnim skladom 25.000 $ v nigerijskem Lagosu.

Nastope je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala 24-letno Južnoafričanko Eden D'OLIVEIRA.

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Kairu bo nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, na Futuresu v Dohi (10.000 $) pa še enkrat Tom KOČEVAR DEŠMAN. TUKAJ.

Ta konec tedna se teniški igralci in igralke za točke borijo na FIN 12 in OP ZALA 16

bm, 06.12.2015

Ta konec tedna se teniški igralci in igralke na domačih teniških prizoriščih za točke borijo na FIN A in B turnirjih v starostni kategoriji do 12 let in na OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Turnirji potekajo v Mariboru, Litiji, Domžalah, Ljubljani in Novi Gorici, nastopa pa več kot 200 igralk in igralcev.

V Domžalah so na FIN A turnirju za dečke že znani četrtfinalisti. Presenečenj ni bilo, v četrtfinale so se uvrstili vsi postavljeni igralci. Na B turnirju, ki poteka v Litiji, so znani četrtfinalisti.

Deklice nastopajo v Mariboru . Tudi tu so znane četrtfinalistke, od nosilk sta izgubili Elena PLESNIČAR, katero je ugnala Tajda ZALOKAR (na fotografiji) in Petja DRAME od katere je bila boljša Brina ŠULIN. Na B turnirju so znane polfinalistke. To so Rima KOČEVAR, Lana EGART, Hana VERTOVŠEK ANDOLŠEK in Nika ZAVRŠKI.

Fantje in dekleta tekmujejo na OP ZALA 16. V obeh kategorijah so odigrali prvi krog. Pri fantih presenečenj ni bilo, pri dekletih sta v uvodnem nastopu izgubili dve nosilki. Katja ŠKETA je morala premoč priznati Tjaši KLEVIŠAR, od Metke KOMAC je bila boljša domačinka Alea BUBEK. TUKAJ.

Kylie Mckenzie v finalu turnirja Eddie Heer boljša od Tamare Zidanšek

bm, 06.12.2015

Tamara ZIDANŠEK se je na mladinskem ITF turnirju 1. ranga Eddie Heer, ki se je odvijal na akademiji Nicka Bolletierija na Floridi uvrstila v finale, tu pa je morala po dveh urah in 40 minutah premoč priznati 16-letni Američanki Kylie MCKENZIE, 89. mladinki sveta. Ta je v tretjem nizu zmagala s 6-4.

Obe igralki sta v finalu prikazali odlično teniško predstavo, Tamara pa je bila za svoj nastop deležna pohvale Nicka Bolletierija, ki je tudi podelil priznaja najboljšim.

Sicer pa je bil turnir glede na udeležbo igralk eden najmočnejših v letošnji sezoni, Tamara pa je bila zahvaljujoč visoki uvrstitvi na lestvici WTA na turnirju 5. nosilka.

Na poti do finala je v tretjem krogu premagala 16-letno Kanadčanko Katharine SEBOV, 26. mladinko sveta. Zmagala s 6-4 0-6 6-0.

V četrtfinalu je igrala s finalistko mladinskega OP ZDA, 17-letno Američanko Sofio KENIN, trenutno 2. mladinko sveta in ji prizadejala še drugi letošnji poraz. Izločila jo je že v prvem krogu letošnjega mladinskega turnirja za grand slam, na OP Francije v Rolland Garrosu. Boljša pa je bila tudi tokrat. Zmagala je z rezultatom 3-6 7-5 7-5.

V polfinalu je igrala s 14-letno Amando ANISIMOVO, 54. mladinko sveta, ki je prišla na Florido v odlični formi. Nanizala je že deset zaporednih zmag, pri čemer je osvojila ITF turnir A ranga v Mehiki pred 14 dnevi.

Tudi odlična forma mlade Američanke pa Tamari ni preprečila napredovanja v finale. Tamara je bila boljša z rezultatom 0-6 6-4 6-1.

Tamara se bo sedaj s trenerjem Zoranom KRAJNCEM pridružila Svenu LAHU v Tennis centru Plantation, kjer se je s kvalifikacijami začel zadnji letošnji mladinski turnir A ranga, znameniti Orange Bowl. To bo tudi zadnji Tamarin nastop v mladinski konkurenci, v prihodnje jo bomo spremljali le še na članskih turnirjih.

Zasedba igrlak bo zelo podobna turnirju Eddie Heer, Tamara pa bo tudi tu ena izmed nosilk.

Skozi kvalifikacije pa si bo poskusil pot na gavni turnir utreti Sven LAH. V prvem krogu je bil uspešen. S 6-2 6-2 je premagal Kanadčana Christiana LAKOSELJACA. Za nastop v glavnem turnirju potrebuje še 2 zmagi.

In še pogled v preteklost. Leta 1997 je kot edina Slovenka doslej v finalu turnirja Eddie Heer nastopila takrat 16-letna Katarina SREBOTNIK. TUKAJ.

Na Otočcu se je končala 20. trenerska konferenca TZS

bm, 06.12.2015

Na Otočcu je v organizaciji Trenerske organizacije pretekli vikend potekala že dvajseta konferenca teniških trenerjev. Glavna tema letošnje konference je bila: “Uspehi teniških igralcev iz bivših jugoslovanskih republik”. Konference se je udeležilo blizu 200 trenerjev iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Velike Britanije in Slovenije.

Na konferenci so nastopili številni znani teniški trenerji, predvsem pa je potrebno izpostaviti: Niki Pilića. Njegov največji trenerski dosežek, ki bo še dolgo ostal neponovljiv, je osvojitev Davisovega pokala s tremi različnimi državami – Nemčijo (1988, 1989, 1993), Hrvaško (2005) in Srbijo (2010).

Kot predavatelji so nastopili še: Vjeran Bayo Friščić (HRV), Gordan Janković (HRV), Goran Shevchenko (MKD), Dušan Milojković (SRB), Zlatko Soše (BIH), Marko Por (SLO), Tomaž Mencinger (SLO), Tomaž Berendijaš (SLO), Bogdan Janša (SLO), Hrvoje Zmajić (TE/ITF), Tone Lovšin (SLO) in Aleš Filipčič (SLO).

Na svečani večerji so se trenerji in trenerke zahvalili številnim zanesenjakom, ki so že leta 1991 začeli postavljati temelje trenerske organizacije.

Priznanja so strani predsednika TZS Marka Umbergerja in predsednika Trenerske organizacije TZS Aleša Filipčiča prejeli: Mirko Janškovec, Davor Žnidar, Marjeta Smodiš, Mima Jaušovec, Iztok Bombač, Aleksander Škulj, Drago Kvas, Mile Ogrin, Peter Kordiš, Gregor Šket, Robert Lorencon, Rado Gorjup, Tomaž Volk, Sašo Ribič, Jože Valič, Rastko Bradaškja in Milan Tomulič.

Udeleženci so za trenerja leta izbrali Zorana KRANJCA, ki dela s perspektivnima mladincema Svenom LAHOM in Tamaro ZIDANŠEK.

Ob tej priložnosti je RTV Slovenija opravila intervju z Niki Pilićem, ki bo na ogled v torek, 8.12.2015 ob 22.50 na TVSLO 1. TUKAJ.

Na FIN 12 in OP ZALA 16 se bližajo zaključni obračuni

bm, 05.12.2015

Na FIN A turnirju v Domžalah smo dobili finalista. To sta Lun OBRUL (Celje), ki je bil v polfinalu s 6-4 6-3 boljši od Tristana FLANDRA (Maja) in Maj PREMZL (ŽtkMb), kateremu je polfinalno srečanje Bor ARTNAK (AsLit) predal.

Na B turnirju v Litiji sta finalista Matic HRIBAR (Ol-Lj) in klubski kolega Tim KUŠTER.

Na finalnem A turnirju deklic do 12 let v Mariboru sta finalistki članici ljubljanske Olimpije Leontina STOJANOVIČ in Nala Ela MILIĆ. Stojanovičeva je v polfinalu s 6-2 6-1 premagala Ano LANIŠEK (Radom), Milićeva je bila s 6-3 6-2 boljša od Marije Pie REBEC (Tc-Lj).

V B turnirju sta finalistki Lana EGART (Tr-Kr) in njena klubska kolegica Hana VERTOVŠEK ANDOLŠEK.

Na OP ZALA 16 za fante, ti igrajo v Ljubljani, sso se v polfinale uvrstiliTom AŠIČ KOVAČ (Aslit), Gašper BEZJAK (Br-Mb), Miha VELIČKI (ŽtkMb) in Jan KUPČIČ (ŽtkMb).

Pri dekletih, ta nastopajo v Novi Gorici, so se v polfinale uvrstile Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe), ki je izločila 1. nosilko Emo HORVAT in v četrtfinalu domačinko Aleo BUBEK, Marija MAKORIČ (N.Gor) je bila boljša od Alje BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) je izločila Marijo VIČIČ, Lian BENEDEJČIČ (Koper) pa je bila boljša od 2. nosilke Anje TRBEŽNIK. TUKAJ.

Nika Kozar dobila slovenski obračun v Zagrebu, a nato izgubila v finalu

bm, 04.12.2015

Na ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu sta se Veronika ERJAVEC in Nika KOZAR uvrstili v polfinale, kjer sta v medsebojnem obračunu odločili o slovenski finalistki. Boljša je bila leto dni starejša Nika KOZAR, ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-1.

V finalu je igrala s 6. nosilko Zinovio VANEVO (ITF 297) in izgubila s 4-6 4-6.

Na poti do polfinala je Veronika ERJAVEC, 2. nosilka turnirja, v četrtfinalu s 4-6 6-2 6-4 premagala 16-letno Italijanko Vittorio Mario VIVIANI (ITF 385), Nika KOZAR, 3. nosilka turnirja, pa je bila s 6-7(4) 6-2 6-2 boljša od 15-letne Bolgarke Gergane TOPALOVE.

V konkurenci dvojic sta se Veronika ERJAVEC in Nika RADIŠIČ uvrstili v finale. V polfinalu sta s 6-3 6-1 premagali Kajo JUVAN in Srbkinjo Jovano VUKOVIĆ.

Na ITF turnirju 3. ranga v Indiji se je v četrtfinalu od tekmovanja poslovila Kristina NOVAK. S 6-2 6-4 jo je premagala 1. nosilka, 16-letna Britanka Georgina AXON (ITF 157).V konkurenci dvojic se je Nika ZUPANČIČ, ki nastopa z Rusinjo Anno SOLOVYEVO, uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 6-0 izločili 1. nosilki, našo Kristino NOVAK in Indijko Mahak JAIN, v finalu pa sta morali premoč priznati Georgini AXON in Marti OLIVEIRA, ki sta bili boljši s 6-2 6-4. TUKAJ.

Natalija Šipek izgubila polfinale v Tuniziji, Tom Kočevar Dešman v četrtfinalu končal nastope v Qatarju

bm, 04.12.2015

Natalija ŠIPEK se je na ITF turnirju v Tuniziji z nagradnim skladom 10.000 $ uvrstila v polfinale.

V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala Makedonko, 19-letno Magdaleno STOILKOVSKO, v drugem je bila s 6-0 1-6 6-2 boljša od 19-letne Poljakinje Jadwige Agate BIANKOWSKE, v četrtfinalu pa je s 6-3 6-4 premagala Britanko Mirabelle NJOZE, 622. igralko lestvice WTA.

V polfinalu je igrala s 1. nosilko, Bolgarko Isabello SHINIKOVO, 326. igralko lestvice WTA in izgubila s 4-6 5-7.

Za Natalijo ŠIPEK je to bilo to drugo polfinale letos, še enkrat je nastopila v finalu.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je ta teden nastopal na ITF Futuresu (10.000 $) v qatarski Dohi, kjer se je uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-4 6-0 ugnal 21-letnega Iranca Amirvala MADANCHIJA, v drugem je bil s 6-3 6-1 boljši od 18-letnega Belgijca Laurensa VERBOVENA.

V četrtfinalu je igral s 5. nosilcem, prav tako Belgijcem, 22-letnim Jorisom DE LOOREJEM in izgubil z 1-6 4-6.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek uspešna na Floridi, Veronika Erjavec in Nika Kozar četrtfinalistki v Zagrebu, Kristina Novak v Puneu

bm, 03.12.2015

Tamara ZIDANŠEK se je uvrstila v tretji krog mladinskega ITF turnirja A ranga na Floridi. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala 14-letno Američanko Abigail DESIATNIKOVO.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu sta se v četrtfinale uvrstili 2. nosilka Veronika ERJAVEC, ki je v drugem krogu s 6-2 6-4 premagala Avstrijko,16-letno Anno Leno NEUWIRTH, 349. mladinko sveta in Nika KOZAR, ki je bila s 6-1 7-5 boljša od srečne poraženke, 16-letne Srbkinje Tijane SPASOJEVIĆ (ITF 727).

Na ITF turnirju 3. ranga v Indiji se je v četrtfinale uvrstila tudi Kristina NOVAK. V drugem krogu je bila s 6-0 6-0 boljša od domačinke, 14-letne Sai Dedeepye YEDDULE.

So pa v Zagrebu z nastopi končale 1. nosilka Kaja JUVAN, Zala DOVNIK in Saša KLANEČEK. TUKAJ.

ŽTK Maribor tudi v letu 2015 z naskokom klub z največ osvojenimi točkami

bm, 01.12.2015

ŽTK Maribor ostaja še trinajsto leto zapored teniški klub, katerega igralci in igralke so osvojili največ točk v teniški sezoni. Tudi v letu 2015 je na drugem mestu TK Triglav iz Kranja, na tretje mesto pa se je uvrstil TK Terme Ptuj.

Točke so v sezoni 2015 osvojili igralci in igralke iz 72 klubov.

V posameznih starostnih kategorijah je ŽTK Maribor osvojil največ točk med člani in članicami, fanti do 18 in do 16 let ter dečki do 14 let. TK Triglav Kranj je osvojil največ točk med dekleti do 18 let, Šplus med dekleti do 16 let, Nova Gorica med deklicami do 14 let, Celje med dečki do 12 let in Ptuj med deklicami do 12 let.

In iz katerih sredin prihajajo letošni državni prvaki in prvakinje?

V posamični konkurenci so se igralci in igralke potegovali za 20 naslovov dvoranskih-zimskih in poletnih državnih prvakov. Naslovi so odšli v kar 13 teniških klubov, največ, po tri, pa so osvojili igralci TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor.

Na seznam državnih prvakov so se vpisali Aljaž RADINSKI, Tomislav TERNAR, Jakob Aljaž KAPLJA (2x), Anže ARH (2x) Jan KUPČIČ (2x). Jon Lan ŠUNTAR, Jan DIMITRIJEVIČ, Maša MARC, Pija BRGLEZ, Kaja JUVAN (2x), Tina Kristina GODEC, Veronika ERJAVEC, Pia LOVRIČ, Sheila GLAVAŠ, Nika STRAŠEK in Maja ZUCCHIATI.

Cellotno lestvico klubov si oglejte TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.