Na Otočcu se je končala 20. trenerska konferenca TZS

Na Otočcu je v organizaciji Trenerske organizacije pretekli vikend potekala že dvajseta konferenca teniških trenerjev. Glavna tema letošnje konference je bila: “Uspehi teniških igralcev iz bivših jugoslovanskih republik”. Konference se je udeležilo blizu 200 trenerjev iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Velike Britanije in Slovenije.

Na konferenci so nastopili številni znani teniški trenerji, predvsem pa je potrebno izpostaviti: Niki Pilića. Njegov največji trenerski dosežek, ki bo še dolgo ostal neponovljiv, je osvojitev Davisovega pokala s tremi različnimi državami – Nemčijo (1988, 1989, 1993), Hrvaško (2005) in Srbijo (2010).

Kot predavatelji so nastopili še: Vjeran Bayo Friščić (HRV), Gordan Janković (HRV), Goran Shevchenko (MKD), Dušan Milojković (SRB), Zlatko Soše (BIH), Marko Por (SLO), Tomaž Mencinger (SLO), Tomaž Berendijaš (SLO), Bogdan Janša (SLO), Hrvoje Zmajić (TE/ITF), Tone Lovšin (SLO) in Aleš Filipčič (SLO).

Na svečani večerji so se trenerji in trenerke zahvalili številnim zanesenjakom, ki so že leta 1991 začeli postavljati temelje trenerske organizacije.

Priznanja so strani predsednika TZS Marka Umbergerja in predsednika Trenerske organizacije TZS Aleša Filipčiča prejeli: Mirko Janškovec, Davor Žnidar, Marjeta Smodiš, Mima Jaušovec, Iztok Bombač, Aleksander Škulj, Drago Kvas, Mile Ogrin, Peter Kordiš, Gregor Šket, Robert Lorencon, Rado Gorjup, Tomaž Volk, Sašo Ribič, Jože Valič, Rastko Bradaškja in Milan Tomulič.

Udeleženci so za trenerja leta izbrali Zorana KRANJCA, ki dela s perspektivnima mladincema Svenom LAHOM in Tamaro ZIDANŠEK.

Ob tej priložnosti je RTV Slovenija opravila intervju z Niki Pilićem, ki bo na ogled v torek, 8.12.2015 ob 22.50 na TVSLO 1.